Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az Economist szerint Orbán meghátrál 2012. február 26. vasárnap 14:44 | AN Forrás: Economist

  • Hozzászólások(40)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az Economist szerint Orbán meghátrál

London – Az Európai Unióval és az IMF-fel folytatott háborúnak talán vége, a béke azonban még nem jött el. Az Európai Bizottság Magyarországgal szembeni eljárásaira válaszul a magyar kormány meghátrálni látszik. A magyarok szankciókkal néztek szembe a központi jegybank függetlensége és az adatvédelmi ombudsman, valamint a bírák nyugdíjkorhatárának leszállítása tárgyában. A Bizottság aggodalmának adott hangot a média és a bíróságok függetlensége miatt is. Budapesten azonban most minden csupa kellem meg báj – és kompromisszum.

Orbán Viktor miniszterelnök közölte a pártja, a jobboldali Fidesz által dominált parlamenttel, hogy Magyarországnak a józan észnek megfelelően egyezségre kell törekednie az IMF-fel és az EU-val. Magyarországnak szüksége van arra, hogy külföldi adósságállománya továbbgörgetéséhez mellette álljon az IMF. A múlt havi veszett gazdasági csatározás hasznos volt. A forint rekordmélységekbe zuhant, a kötvényhozamok növekedtek, és voltak, akik attól tartottak, megbénul az ország. „Orbán kisétált a szélére, belenézett a mélységbe, aztán visszalépett”, fogalmazott egy nyugati hivatalnok.

Ha megállapodás születik, március második felében új törvények kerülhetnek a parlament elé, állítják a Fidesz vezetői. Kevesen várnak a párttól tiltakozásokat a parlamentben, így a kijavított törvények simán átmehetnek. Akkor, március vége, április eleje táján megnyílik az út az új tárgyalások előtt. A forint megerősödött, a hozamok csökkentek – vannak, akik szerint ennek még nem jött el az ideje.

Ami viszont a Magyarország elleni támadásokat illeti, ezen a téren nincs semmi lazítás. A Bizottság a héten azzal fenyegette meg Magyarországot, hogy felfüggeszt 495 millió euró (655 millió dollár) regionális segélyt 2013-tól, mégpedig az ország fiskális trehánysága miatt – noha az illetékesek azt mondják, minden kiigazítást végrehajtanak, csak a pénz beáramlása megmaradjon. Az Európai Parlament erősen kritikus határozatot fogadott el. A Fidesz kormányt centralizáló törekvései miatt nemcsak az Európai Unióból, de Amerikából is támadták.

Eközben pártembereket neveztek ki majdnem minden független intézmény élére, ideértve a köztársasági elnöki posztot, a legfőbb ügyész, az állami számvevőszéki elnök és az országos médiatanács vezetőjének posztját. A független újságírókat az állami médiából száműzték. A hivatalos személyiségek haragosan reagálnak a külföldi kritikákra. Semjén Zsolt miniszterelnök „hazaárulóknak” nevezte a határozatot megszavazó magyar európa-parlamenti szocialista képviselőket.

A józanabbak azt a kérdést teszik fel, miért oly válogatósan háborodik fel az EU. Ebben van valami. A Bizottság a hónapban Bulgária és Románia részéről is folyamatos nem-teljesítést állapított meg, ami a korrupció és az erőszakos szervezett bűnözés visszaszorítását, avagy nem működő bírósági rendszerük életre keltését illeti; a két ország e hiányosságai miatt nem csatlakozhat a schengeni útlevélmentes övezethez. S mégis, Szófia és Bukarest mulasztásai nem váltottak ki olyan szenvedélyeket, mint Budapesté.

Miközben nő a nyomor és a szélsőjobboldali Jobbik támogatottsága, Orbánnak ügyelnie kell a saját jobbszárnyára is. A Fidesz szellemóriásai, köztük Németh Zsolt junior külügyminiszter nemrég ott volt Csurka István darabíró, antiszemita közszereplő temetésén. Németh tavaly az izraeli függetlenségi évforduló ünnepén szólalt fel, ami nem tett rosszat Magyarország és a zsidó állam jó kapcsolatának; Csurka nem szerepelt a meghívottak listáján.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +23 ( 27 szavazatból)
Az Economist szerint Orbán meghátrál, 5.0 out of 5 based on 15 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(40)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

40 Reader’s Comments

  1. 2014! FideSS 38%! Jobbik 25%!
    A kormány munkára kész!
    A többin lehet majd rágódni!
    Ez ne következzen be, már most kellene teljes erővel melózni!
    A sunnyogás, sebek nyalogatásának ideje LEJÁRT!
    Vagy észre térnek a demokratikus erők, vagy….!
    A FideSS melózik rendesen!
    .
    “Boross Péter parancsa: soha többé baloldali kormányt hazánkban!”
    http://nol.hu/belfold/boross_peter_parancsa__soha_tobbe_baloldali_kormanyt_hazankban_
    .
    Már kijelentik, nem is magyar ember aki a baloldalra szavaz!!
    Tényleg ideje felébredni!!!
    Tegyék már meg, mint a “vezír” tett ellenzékbe!
    Vigyék ki a politikát a kupolán kívülre, akkor talán a nyugat is észre veszi, akarják a változást a demokratikus erők!!
    Egyel mindig többen lesznek!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (47 szavazatból)
  2. Lehet Londolbol ugy tunik Orban meghatralt, de ez inkabb csak taktikai visszavonulas. Van annyira “kreativ” ( sajnos ) hogy kitalaljon valamit. Neki ez egy kuldetes egy harc amit meg kell harcolni kerul amibe kerul. Mar termeszetesen masoknak es nem neki.

    Olyan ez mint Adolf Hitler elbukott pucskiserlete.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (45 szavazatból)
  3. Maga ov nyilatkozott, hogy az a bevált módszer amit a kalandozó magyarok csináltak anno Lehel vezér idején: MENEKÜLÉST MÍMELÜNK ÉS VISSZANYILAZUNK.
    Azután jöhet a “magyarok nyilaitól ments meg”.
    Lehet, hogy a most készült fotókon a szeme azért így néz ki, mert már vérszemet kapott.
    Felleginek az a dolga, hogy tegyen úgy, mint aki tárgyalni, megállapodni akar, de minden maradjon a régiben. Azt hiszem időhúzás taktikája a fociban (alibi aktivitás).
    Ha nem sikerül, akkor Fellegi a bűnbak (már leírták veszteségként).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (41 szavazatból)
  4. ” Maga ov nyilatkozott, hogy az a bevált módszer amit a kalandozó magyarok csináltak anno Lehel vezér idején: MENEKÜLÉST MÍMELÜNK ÉS VISSZANYILAZUNK.”
    .
    Valószínűleg odáig nem jutott el a történelemkönyvben, hogy mi volt Ausburgban:))
    Persze ha a Vona által írt könyvből tanul akkor azt is győzelemnek titulálhatja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  5. Bohém
    Borossról a Wiki-n.
    “A Fővárosi Tanács tisztviselője lett 1951 és 1957 között. Az 1956-os forradalom és szabadságharc idején a Budapesti Forradalmi Bizottság és az értelmiség forradalmi tanácsának tagja. 1957-ben a forradalmi tevékenységei miatt letartóztatták, majd internálták. 1959-ig rendőri felügyelet alatt állt. Ebben az időszakban vendéglátóipari ellenőr, majd üzletvezető és képügynök volt.

    1965-ben a Délpesti Vendéglátóipari Vállalathoz került, melynek áruforgalmi igazgatóhelyettese lett 1971-ig, majd annak igazgatójává nevezték ki, mely pozícióját egészen 1989-ig töltötte be, ekkor vonult rövid ideig nyugdíjba.”

    Ideje lenne azokat az ügynöklistákat megismerni. Bár az egykori “titokminiszter lehet, hogy már eltüntette az eltüntetni valókat, ha ő nem tette, Kövér biztos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (33 szavazatból)
  6. Az EU “válogatós” felháborodásának oka nem az, hogy Romániát és Bulgáriát jobban kedvelik nálunk, hanem az, hogy pártunk és kormányunk (az egyház ideológiai támogatásával) már nem csupán tolódik, hanem határozottan halad egy olyan úton, amiből Európának – és a világnak – egyszer már elege lett úgy 60-65 évvel ezelőtt. Ugyanez az említett országokkal kapcsolatban – legalábbis jelenleg – nem mondható el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  7. Aki seggel megy előre,az nem biztos,hogy hátrál !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  8. “Boross Péter parancsa: soha többé baloldali kormányt hazánkban!”
    Boross úr mindegy hogy milyen “nembaloldali” kormányról beszél ?
    Milyen is lenne az általuk újraalkotott középosztály. (VEZETHETŐ)
    Tehát itt a lényeg, ha nem tartozol közéjük nem is vagy !
    .
    ORSZÁG SEGGNYALÓI EGYESÜLJETEK !
    Na Szűrös, Kerekképű mi a véleményetek. Hová tartozzok ?
    (eddig nem láttátok ?)
    .
    “Szófia és Bukarest mulasztásai nem váltottak ki olyan szenvedélyeket, mint Budapesté”
    Nem emlékszem, hogy megváltoztatták azt a rendszert – alkotmányt, amivel
    jelentkeztek és a belépésük feltételeit elfogadva befogadták őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  9. Ágnes – tipikusan ez az eset az, amikor valaki “segget csinál a szájából”.

    Augsburg meg azért jó példa, mert addigra a nyugati lovagok kiismerték a “magyar taktikát” nem dőltek be többé a menekülés-imitálásnak, és egységes acélfalként tiporták el a magyar könnyűlovasokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  10. …meghátrál ….. Legalább is hátratett kézzel a falig. Majd csak ott kötik be a szemét a szemét a szemét a szemét ………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  11. Orbán és Budapest csak addig csupa kellem és báj, amíg meg nem kapja a pénzt a valutaalaptól. Azt követően majd megismerik Orbán és a fidesz megszokott arcát, ha még eddig nem ismerték volna meg két koki és saller között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  12. Tegyük élhetővé !

    Magyarország igen mélyre küzdőtte magát a regió vezető pozíciójából, 21-22 év alatt.
    Működő ágazatok , “ipari és mezőgazdasági hungarikumok” lettek eladva korrupt zsebbekbe privatizálva. (ez már a múlt , ezt szívja a munkanélküli és a csoró ország)
    Egyértelműen ez a politika felelőssége.
    Nem lenne igazságos , ezeket nem kivizsgálni, elemezni, mérlegelni, esetleg szankciónálni.
    De.
    Élnünk kell tovább ! Most a diktatúrát kegyetlenül el kell kaszálni!! Akik őket pénzelték (ügyvezetők, tulajdonosok) ugyanúgy börtönnel jutalmazni !!
    Majd jöhet a racionális újraépítés, a lassú emelkedés, összefogás, belháború utáni lassú , de biztos gyarapodás.

    És Magyarország újból nagy lesz !
    (a határ az egész világ, ezért nem értem a sötét, nagymagyarország-agykordonosokat)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  13. Esze ágában sincs meghátrálni, átmegy földalatti mozgalomba és másképpen fogja csinálni. Csak addig becsületes amíg megkapja a pénzt.
    -
    taktikája, hogy tudja, úriemberekkel van dolga akik nem mozognak otthonosan az ő koszos trükkös játékaiban és most megpróbálja őket a disznóólba becsalogatni, tudja úgysem mennek be mert nem akarják összemocskolni magukat.
    -
    Tudja, hogy nem fognak vele sokáig huzakodni, mert akinek van egy csepp esze és ízlése az Bernard Shaw mondását követi:
    -
    I learned long ago, never to wrestle with a pig. You get dirty, and besides, the pig likes it.

    Megtanultam régen, hogy soha nem szabad egy disznóval birkózni. Az ember összemocskolja magát, a disznó meg emellett még élvezi is.
    -

    Ezt Orbán is tudja és reméli senki nem akar birkózni vele. Erre számít. időt akar nyerni.
    -
    Helyes. Nem is szabad vele birkózni, de etetni sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  14. Boross úr még nem vonult vissza?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  15. MR1. Hangalbum. Gömbös Gyula méltatása. 2012 02 26
    No komment.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  16. bubu 64!
    Figyu!!!!!!!!!!!!!
    Azokat a listákat nem semmisítik meg, csak jól eldugják, hogy ha szükségük lesz rá elő tudják venni.
    Mindíg szükségük van/lesz zsarolható emberekre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  17. Tisztelt Ellenzéki Fő- és Alsóbb Funkcionáriusok! Legfőbb ideje lenne kimondani nyíltan, hogy:

    (1) Orbán és szűk köre, a kormányzás majd két éve során úgy az ideáival, mint szavaival és tetteivel visszaélt a magyar társadalom bizalmával, felhatalmazásával, a közjót szolgálni hivatott anyagi forrásaival, melyek az állami alrendszerek szándékos eltorzításához, és a megragadható lehetőségek kihasználatlanságához vezettek,
    (2) Orbán és szűk köre, a kormányzás majd két éve során úgy az ideáival, mint a szavaival és tetteivel tovább erősítette a náci-fasiszta-irredenta szellemiség és politikai szerepvállalás terjedését, és megerősödését Magyarországon, amelynek a következményeként a szégyenletes megnyilatkozások egyre nagyobb teret kapnak a közéletben,
    (3) Orbán és szűk köre, a kormányzás majd két éve során úgy ideáival, mint a szavaival és tetteivel eltávolodott az európaiság szellemiségétől és normáitól, amely következményeként Magyarország nemzetközi közegben kivívott reputációja nagymértékben megcsappant, míg az állami és a lakossági financiális feltételek romlása, majd annak a „kezelése”sok százmilliárdos károkat okozott az ország egészének!
    (4) Mindezek következményeként kimondható, hogy Orbán és szűk köre nem csak, hogy felkészületlen és koncepciótlan Magyarország elemi érdekeinek a képviseletére, de az elemi, közösségi érdekeink érvényesítése lehetőségeit éppen maga hagyta veszendőbe menni, szűk körű és gondosan rejtett csoportérdekek kiszolgálása érdekében.
    A “nemzeti ügyek kormányfője” és hatalomgyakorlása tehát nem illethető más címkével, mint A NEMZET KÁRTEVŐJE, aki végérvényesen méltatlanná vált a nemzet bizalmára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  18. Bedönteni az országot, kivezetni a forintot, jöhet a korona, indulunk adósság nélkül. Oszt jó napot! Magyarország a saját lábán megáll. Nem muszáj dúskálni a javakban, a fertőben. Egy kis koszt, ruha, és munka. 47000 ft-os fizetés, olyan hatékonyak , költség takarékossak leszünk, h még Kina is ide hozza a termelést.
    Az Eu meg néz , na ezek a magyarok, ez iegn. orbán meg üzen: ugye megmondtam!.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  19. Az Unió alighanem felismerte Orbán „tárgyalási” taktikáját: mindig elmenni a falig, a koppanás után kicsit engedni, majd megint elmenni a falig, megint koppanni, ismét kicsit engedni – és így tovább.

    Most egyszerűen arról van szól, hogy az Unió is lépett – jócskán közelebb tolta a falat – sőt: falakat! – Orbánhoz. Ráadásul úgy néz ki, már minden irányból tolják ezeket a falakat: Európai Parlament, Európai Bizottság, média biztos, oktatási biztos, pénzügyi biztos – és a háttérben ott integet az IMF, az áhított zsozsóval. Orbánnak egyre kisebb a mozgástere, a falak pedig minden oldalról közelednek.

    Amikor egy vadállatot kényszerhelyzetbe hoznak, támad. Orbán is ezt fogja tenni – de befelé fog támadni, mert kifelé már nem tud.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  20. Az Economistnek nagy szakemberei nincsenek. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  21. Nem hiszem, hogy ov meghátrál. Maximum úgy tesz. Ha megkapta a pénzt, amit akar, újra ugyanolyan pofátlan lesz, mint volt, és folytatja ott, ahol látszólag – a pénzért – abbahagyta. A hazai használatra mondott szövegei nem arra utalnak, hogy észhez tért volna.
    Eltakarodnia kellene, a bandájával együtt. Minél előbb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  22. Ameddig Orbán határozza meg Magyarország politikáját, addig itt háborús állapotok lesznek!
    Ellenségeskedést szítani, bűnbakot állítani sokkal egyszerűbb, mint békés kompromisszumok sokaságát kötni. Mondjuk ki, Orbán nem tehetséges politikus, mert képtelen a XXI. század emberét, és sokszínűségét megérteni. Politikáját előremutatónak állítja be, holott az egész gondolkodásmódja avitt, a 150 évvel ezelőtti állapotok visszaállítására törekvő. Ha tehetné, talán még a jobbágyság intézményét is visszaállítaná, hiszen a láthatóan számára az “együgyű talpasparaszt” az eszményi állampolgár.
    Intelligenciája kizárólag saját hatalma bebetonozásig terjed, ezért még tehetségesnek sem mondható, csak egy egyszerű felkapaszkodott bugrisnak, aki uralma alá hajtana mindent, és mindenkit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  23. Nem vagyok rasszista, de tudható, hogy minden népcsoportnak vannak gondolkodási és magatartási sajátosságai. Lásd pl. a cikket a görögökről. A romák tipikus attitüdje, hogy mindig és elsősorban a saját (ill. szűkebb-tágabb családjuk) érdekeit érvényesítik, akár törvénytelenül is. Enyhe kifejezéssel szólva. Aztán amikor találkoznak egy erősebbel, meghunyászkodnak, megalázkodnak, de csak addig, amíg érzik az erőt. Utána, ha már nincs veszély, folytatják, ahol abbahagyták. Orkányzatunk reakciói is ilyesmik.
    Ha kicsit kitekintünk, láthatjuk, hogy pl. a Sinai-félsziget turistaparadicsomaiban, miután az arab tavasz óta lényegében megszűnt az államhatalom, az addig viszonylag békés beduinok dúlnak-pusztítanak, rabolnak ahelyett, hogy valamilyen normális társadalmat akarnának kiépíteni, vagy hasznosítanák az einstandolt üdülőket, hiszen nekik is jó biznisz lenne a turizmus. Ők is egy olyan népcsoport, ami szerte a közel-keleten évszázadok óta él és sem az arab országokban, sem Izraelben nem voltak képesek őket “felzárkóztatni”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  24. A cikk legjobb poénja németh zsolt szellemóriásként említése. A junior külügyminisztert egyébként valószínűleg külügyi államtitkárként kellene (illene) fordítani. Az Economist honlapján találtam egy cikket “Hungary backs down” címmel, de ez nem annak a fordítása, csak a vastagbetűs szöveg utal arra a cikkre. Ha önálló a cikk, akkor viszont hogy kerül bele junior külügyminiszter? Kérek szépen egy megfejtést! (“A beküldők között egy megfejtőt sorsolunk ki.” Rejtő J.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  25. Nem lesz megegyezés, csak időhúzás van.
    Ezerrel dolgoznak azon, mi legyen az IMF hitel nélkül a további teendő!
    Kövér meg akarja erősíteni a Parlament védelmét, nekem ez azt sugallja, hogy nagyon nem jóra készülnek, ha a 11 milliárdért létrejött TEK nem elég a védelmezésükre. Lehet, hogy túl sötéten látok, de ezek semmi másra nem gondolnak, csak magukra – ország, nép, haza – ugyanmá’.
    Ebben a majd’ két évben csak azzal foglalkoztak, hogy a nyolcévnyi koplalásukat behozzák (haverok, család, támogatók), bebetonozzák a hatalmukat, de legalábbis a következő 10 kormány kezét megkössék, hol voltak itt tervek a reformokra? Ami “reformokat” megvalósítottak az az emberek megnyomorítását szolgálta, Munkatörvénykönyv, rokkantak felülvizsgálata, gyógyszerkassza, az iskolázottság ellehetetlenítése – hát ezek legfeljebb pénzvisszafogások és nem reformok, melyek a felemelkedést és a jobb élethez való utat mutatnák.
    Mindíg csak azt tudom mondani: ennyi erővel jót is lehetett volna tenni, a terheket megosztani és nem először a gazdagokat még gazdagabbá tenni! A
    Az embereket pedig nem szabadna hülyének nézni, mert a saját sorsának rosszabbodását még a leghülyébbek is megérzik! Na jó, vannak kivételek, de nem a semmiért apad a támogatóik száma, lsd. a koncerteket! Egyre többet kell majd fizetni a kormány mellett demonstrálóknak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  26. Tehát meghátráltak csak jozan észel és becsűletesen lehet egy országot vezetni,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  27. Nagyon ovok minden meghatározó személyt és intézményt attól,hogy a Fidesz meghátrálásában higyjenek.O.V.nem teszi le a fegyvert csak ugy.A kompromisszum csak látszat.A mai hatalomnál nincs józan ész,csak érdek és hatalomvágy.Én továbbra is tartok az országunk meegbénulásától.Nem szabad a FIDESZ.hangadóinak hinni.Nekik most a pénz kellene,de nagyon.A Semjén,,pedig ne hazaárulozon,ezzel csaak magát vádolhatja a magyarok Istene előtt.Hogy Romániát és Bulgáriát nem marasztalja el az EU.annak valószinü oka,hogy ott demokrácia elve érvényesül,nincs központositás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  28. Kekecs, ha már itt makogsz, legalább érthetően, írásjelekkel, magyarul. Ha már.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  29. @gonoszka
    cocom listás a tükör NDK-ban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  30. kekecs – Nem, soha nem fognak “meghátrálni! Azt nem lehetne jól kommunikálni. Ehelyett majd szépen körbe mennek, amíg megtesznek 180 fokos fordulatot: és a híveik mindvégig meg lesznek arról győződve, hogy egyenesen előre mentek!
    Ezért szoktak eltévedni a sivatagban is: mindig egyenesen a nap irányába mennek – holott az vándorol keletről-nyugatra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  31. Az Economist sajnos téved, de ez érthető, mert felháborodását a mienknél gyilkosabb diktatúrákra kell tartalékolnia. A pontos elemzés úgy szólt volna, hohy Orbán megígérte néhány kisebb, nyilvánvalóan hibás gazdaságpolitikai lépés korrekcióját, miközben visszavonatlan és büntetlen maradt alapjogaink felrúgása, a független intézmények kiherélése, lebutítása és megszállása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  32. Ki meri azt mondani, hogy hátrál ???
    A sallerokat és a kokikat már visszakapta most jött el az ideje az orrba vágásoknak és ezerrel tolat. Putyin már szervezi a fogadását a Vörös téren aztán tovább Szibériába vasúti talpfákat cserélni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  33. Nem értem, hogy az EU miért is törõdik Orbanisztánnal?! Vannak más sokkal nagyobb problémái. Ki kellene tenni az EU-ból és sorsára hagyni. Egyék meg
    amit “fõztek”. És még ezeknek pénzt adni?! Tiszt õrület!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  34. Csacsicska
    2012. február 26. vasárnap
    .
    Valahogy úgy vagyok ezzel, hogy mikor a kupec el akarja adni a lovat és a vevő kicsit megfutatja, és a ló nekimegy a falnak a vevő reklamál, hiszen ez a ló vak. Mire a kupec azt mondja ez nem vak csak vakmerő.
    A kormány politikája is ilyen.
    Vakmerő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  35. Stefán: A vicc jó – de Orbán nem vakmerő. Orbán erőszakos, a nejem szerint az egyetemen az erő-szakra járt (pl. az etika helyett). Valamikor létezett a Nemzeti Kaszinó (ha már annyi emlegetjük a „nemzetet”): ilyen embert oda be nem engedtek volna.

    Orbánból nemcsak a megegyezés szándéka hiányzik, az ő fejében nem létezik optimum. Esete lélektanilag elég egyszerű: olyan feladatot vállalt be, amit nem tud teljesíteni. Egy ideig ezt kendőzni próbálja, majd ki fogja jelenteni, hogy a vállalt feladatot képtelenség teljesíteni, mert az olyan hatalmas volt. Az indokokat ismerjük: az elmúlt 8 év, az EU, a liberálisok, a kommunisták, az északi szél, a magas páratartalom.

    Orbán kezébe egyetlen fillért sem fog adni az IMF – pontosan tudja mindenki, hogy visszaélne vele. Sajnos ez az országnak is rossz lesz és Orbán sohasem lesz annyira belátó, hogy magát alárendelje az ország érdekeinek. Ez ilyen egyszerű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  36. Dehogy hátrál meg a mi Viktorunk!

    Ki hallott már ilyet? Csupán visszalép, hogy nagyobb lendülettel tudjon előretörni!
    Miért kell mindent kiforgatni!?
    Merjünk nagyokat álmodni, meg fülkeforradalmian, gazdasági szabadságharcosként előretörni és ha kell, nekimenni Európának, vagy akár az egész világnak!

    Közben szegény csupán csak Arany János éji bogara: “Zúg az éji bogár,nekimegy a falnak! Nagyot koppan akkor, azután elhallgat!”

    Úgy legyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  37. Viktor visszalépett? Ugyan! Ha bele döglünk akkor is végig viszi az elkébzeléseit ez a beteg ember!
    .
    Egy hírek szerint adó ellenörzésnek vetették alá azt a civil szervezetet akik Pl. a szinház előtti összejövetelt is szervezték! Valószínüleg a március 15 -től félnek.
    A Kommunista módszereket alkalmazzák ezek a diktaturát kiépített bűnözők!
    LINK: http://index.hu/belfold/2012/02/29/raszallt_a_nav_az_ellenzeki_tuntetokre/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. sammy
    - azért gondolkozz már! Az “ezeknek”-ben mi is benne vagyunk! Nem a kormányt “raknák ki” hanem az országot!
    farcsika67
    - akkor már sikerült helyreállítani a 44 előtti állapotokat. Amjkor olyan emberek voltak döntési pozíciókban, akik “megvesztegethetetlenek” voltak, mivel gazdagabbak voltak annál. Nálunk már nincs vesztegetés: lenyúlnak mindent.
    A kérdés csak az, hogy abból mennyit kell “visszaosztani”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. farcsika67 2012. március 1. csütörtök 15:28
    Nem értem(?) Lázár és a maffiahálózat ??
    Mi az, hogy “és a” ? Mióta nem ő a főnök ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Hogyan jut Fidesz-pénz az ATV tulajdonosához? 2013. november 21. csütörtök | AN

A Fidesz náci stílusú propagandát folytat 2013. november 16. szombat | AN

Orbán nyíltan felvetette az EU-ból való kilépést 2013. október 13. vasárnap | AN-álláspont/Bartus László

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos