Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rendreutasították Orbánt, írja a Financial Times 2012. január 25. szerda 16:04 | Joshua Chaffin / RR

  • Hozzászólások(58)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Rendreutasították Orbánt, írja a Financial Times

Brüsszel – Magyarország miniszterelnöke azért találkozott kedden az európai uniós vezetőkkel, hogy megkísérelje a feszültségek csökkentését, és újra kezdje a tárgyalásokat a válság sújtotta ország számára nyújtandó hitelcsomagról. Orbán Viktort azonban ehelyett rendreutasították, amiért nem erősítette meg országa pénzügyeit, írja a világ vezető gazdasági szaklapjában Joshua Chaffin.

A kedvezőtlen fejlemények a jelek szerint szétzúzták Orbán úr abbéli reményeit, hogy egy-kettőre megnyerheti az EU támogatását a Nemzetközi Valutaalap által folyósítandó hitelhez, amire Budapestnek azért van szüksége, mert a pénzpiaci kölcsönzési díjak a magasba szöktek.

Orbán úr széles körű ellenállással találta magát szemben az EU-ban. José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke „lényeginek” nevezte, hogy az uniós jog „betűjét és szellemét teljes mértékben tartsa tiszteletben Magyarország.” Hozzátette: „Szélesebb körűek azok a politikai aggodalmak, amelyeket a magyar kormánynak muszáj lesz eloszlatnia.”

Neelie Kroes, médiaügyekért felelős európai biztos találkozott annak az ellenzéki rádióállomásnak a vezetőivel, amelyet órákkal azelőtt fosztottak meg sugárzási frekvenciáitól, hogy Orbán úr Barroso úrral találkozott. [Az Amerikai Népszava kiegészítése: Neelie Kroes ezt osztotta meg 33 ezer 876 követőjével: „Most találkoztam a Klubrádió, Magyarország egy hihetetlen mértékben zsugorodó, 2011-ben nyolc frekvenciát vesztett rádióállomása vezérigazgatójával. A ford.]

Neelie Kroes, a médiaügyek biztosa

Az EU illetékesei szerint Olli Rehn, a gazdasági ügyek európai biztosa vizsgálni kezdte annak lehetőségét, hogy visszatartsa az EU fejlesztési alapjaiból Budapestnek szánt 1,7 milliárd eurós összeg egy részét. E lépésre a jövő év elején kerülhet sor, amennyiben Orbán úr Brüsszel pénzügyi átalakításra vonatkozó követelményeinek nem tesz eleget.

Matolcsy György magyar gazdasági miniszter arra tett kísérletet, hogy a nézeteltéréseket jelentéktelennek tüntesse fel.

„Nagyon közel állunk egymáshoz”, mondta Matolcsy úr riportereknek az EU pénzügyminisztereinek találkozója után, kijelentve: Magyarország „valamennyi szükséges döntést” meghozza annak érdekében, hogy költségvetési deficitjét a jövő év végéig három százalék alá szorítsa. A Bizottság előjelzése szerint a deficit a 3,7 százalékot is elérheti.

Matolcsy úr az Orbán és Barroso urak közti megegyezés jelentőségét is kisebbítette, mondván, Budapest nem vár azonnali áttörést. A gazdasági miniszter várakozása szerint a mentőcsomagról szóló tárgyalások heteken belül megkezdődhetnek, a megállapodás pedig hónapokra van. A csomag nagyságát nem határozta meg pontosabban.

A két vezető közti megbeszélés célja az volt, hogy megoldja a Barroso úr szerint az uniós normákat sértő három, decemberben hatályba lépett magyar törvény feletti nézetkülönbségeket. A jogszabályok egyike, amely Barroso úr szerint a központi magyar jegybank függetlenségét fenyegeti, a legfőbb gátja az IMF-fel folytatandó új tárgyalásoknak.

Magyarországot költségvetése miatt is megrótták a pénzügyminiszterek találkozóján, akik egyetértettek Rehn úr azon megállapításával, miszerint Magyarország nem korrigálta régóta tartó pénzügyi deficitjét.

„Lényeges, hogy Magyarország fiskális politikája a jövőben fenntartható maradjon”, mondta Rehn úr.

A miniszterek egyetértettek abban, hogy Magyarországnak csak egyszeri stiklikkel, köztük a magán nyugdíjalapok államosításával sikerült a GDP uniós jog által megkövetelt három százaléka alatt tartani deficitjét. E stiklik nélkül a deficit a GDP hat százalékára nőtt volna, jelentették ki.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (43 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +65 ( 73 szavazatból)
Rendreutasították Orbánt, írja a Financial Times, 4.8 out of 5 based on 43 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(58)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

58 Reader’s Comments

  1. Matolcsyt ki engedte be oda?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +59 (61 szavazatból)
  2. Nem tudom miert, talan a tapasztalat mondatja velem, de en nem bizom abban hogy Orban megegyezik az EU val. Valami “alternativ” megoldast fog talalni.
    .
    .
    Persze ez csak amolyan karogas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (42 szavazatból)
  3. Ehhez képest hazatértekor Orbán a repülőgépen adott egy tejjel-mézzel folyó interjút, és azt mondta, a kölcsöntárgyalások bármikor megkezdődhetnek.
    Tisztára mint a Gyaloggaloppban: se keze, se lába, és van pofája döntetlent ajánlani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +79 (85 szavazatból)
  4. Ezzel a pofátlan elmeháborodottal csak az erő hangján lehet beszélni, arra lett szocializálva, abból értett már siheder korában is, ha az apja jól felpofozta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +66 (72 szavazatból)
  5. A repülőgépen adott interjú a híveinek szólt. Annyi esze nincs a szerencsétlennek, hogy a kimondott szó pár mp alatt a világ minden táján értelmezhető.A gyarmatosítók ellen. Vagy mellett. Vagy hogy is van ez a 2 fenekű beszéd?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +60 (64 szavazatból)
  6. Szeretném, ha a Alkotmánybírókat is elkűldené nyugdíjba orbán. Rájuk nem vonatkozik a 62 éves korhatár? Már oda is betette embereit. Itt már semmi nem működik úgy, ahogy a Többség a Mi Demokraták többsége akarja. Hajrá Szolidaritás!!! Hamarosan jöttök. Elöbb mint orbán gondolja,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +54 (58 szavazatból)
  7. “A kölcsöntárgyalások bár mikor megkezdődhetnek”. Igaz. Lehet két hónap, lehet egy év múlva, bár mikor. Az csak ráadás, hogy e kijelentésbe nincs célzás az eredményre.
    Európa sokáig tisztelte Magyarországot, azt hitte a 2/3 az matematikai tény. Mikor rájöttek, hogy a magyar 2/3, az csak a több mint nyolcmillióból kétmillió hétszázezer fő, a szavazottaknak is ,csak az 53%-a, akkor kapott észbe. Ezt úgy nevezik, hogy: szívatás. Még nagyobb volt aztán a kiábrándulás, mikor rájöttek, hogy ők nem Orbánt melengették a keblűkön, hanem egy kígyót, aki már gyűjtötte a mérget az EU kivégzéséhez. Készülnek is a “befogására”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +54 (58 szavazatból)
  8. Egyébként nagyon elfoglalt a mi Szemünk Fénye:
    http://hvg.hu/itthon/20120125_orban_libanon#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_1_25
    Lassa, de biztosan megtalálja a szellemi rokonait.
    Ott a helye: van délibáb, fundamentalizmus, hazugságokra épített élet, örökös gyűlölködés, pártütés és sz*arkeverés — tiszta Orbán-tápoldat.
    Csak a retúrjegyét kéne ellopni valahogy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (52 szavazatból)
  9. Igazatok van megpróbál az araboktól tarhálni.Libanon egyébként gyönyörű ország. Vajon el mer-e menni a Bekka völgybe ? Életem szebb és könnyebb időszakában jártam arra. Mint tisztességes kereszténynek illene elzarándokolni a Szűzanya szobrához. Jelzem talán 1 órás út lehet. Talán magába szállna. Remélem a De Gaulle sétányt már ujjá épitették. Gyönyörú ország tele gondokkal pronlémákkal. Szerinte pont arra várnak az arabok, hogy magyar állampap..irokat vegyenek sőt……….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (33 szavazatból)
  10. “Vezír” soha nem szárad meg a ruhád!
    Állandóan veled mossák fel a padlót!
    A “békemenetben” vonulók kezébe tartott fáklyához hasonlítasz!
    Égő mindkettő!
    Nem, tévedek!
    Azok már kialudtak!
    “Vezír” a te égésed folyamatos!
    Fényességbe úszik az ország!
    “Vezír, aláírópali!”
    Bízom, ez a fény már elég lesz, hogy megtalálják a helyes utat az emberek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (42 szavazatból)
  11. Roppant kellemetlen.
    Hová lett megint a szabaccság ,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (36 szavazatból)
  12. Geyza
    2012. január 25. szerda
    18:12
    Kiharcójuk!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  13. Körülnéz, nincs-e valami szabad királyság a közelben. Közben még eladhatja a nem ortodox gazdaságpolitikát, ha valakit érdekel, akkor felárral Gyurival együtt.
    Vagy kettő az egyben grátisz Palival. Hátha összejön még ebből egy kis zsebpénz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  14. Hogy valaki mosná már ki azt a sok mocskot a pofájából jó szappanyos víízzel.
    Amikor benyal a EU-nak és azIMF-nek már azon gondolkodik hogy fordítsa a hasznára a szaros szája szélét! (viktor csokis a szád áá le van szarva)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  15. gets
    18.32

    Mivel? Anulu fakardjával?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  16. Feltámasztjuk mágiával az évezredes agysebészeinket, oszt jónapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  17. Matolcsy a pénzügyminiszterek között? De hát ő nem az, és nálunk nincs is pénzügyminiszter! Azt gondolják, ha nincs, akkor pénzügyi problémáink se lehetnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (35 szavazatból)
  18. drseva
    “Vajon el mer-e menni a Bekka völgybe ?”
    Miféle sejttel van találkozója Viktornak ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  19. - Már kezdem azt hinni, hogy itt mindegy, hogy mi az ember baller-nyugger vagy nyálasszájú jobber, ezek mindenkit leszarnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  20. Orbán sok sallaer és kokit fog még kapni. De nem fogjuk azért annyira sajnálni, hogy el feledjük azt a rettenetes kárt amit a népnek a zembereknek okozott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (35 szavazatból)
  21. Be van a Mi Fényességünk szorítva a sarokba és onnan sugárzik, mint egy fáradt uránelem.
    Értéktelen, de életveszélyes.
    Aki látta a riportot a repülőgépen, az láthatta, hogy úgy nézett ki, mint akit a kutya seggéből húztak elő.
    Ez valószínű is, mert miután feltörölték vele a padlót, betömték oda, hogy tudja, hol a helye.
    Jelzem – ha megfigyeltétek láthattátok, hogy – a szája körül végig ki volt vörösödve a bőr. Ez – kisbabáknál – akkor szokott előállni, ha fogzáskor mindent a szájukba gyömöszölnek, rágják, szopják, nyalják.
    Felnőtt férfiaknál csak akkor, ha intenzíven gyakorolják a barátnőjükkel a 69 pozíciót.
    Ha viszont csak két férfi van jelen, két és fél órán keresztül, akkor ott egyetlen testrész intenzív és heves és mély nyelvcsapásokkal történő illetése jöhet számításba, egy ilyen irritáció megjelenéséhez. XD
    Jelzem, a másik fél fizimiskája teljesen intakt volt, azt kivéve, hogy nem látszott rajta a felhőtlen boldogság. XD
    Következik ebből, hogy nem volt megelégedve a delikvens teljesítményével. :-D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  22. Hát bizony úgy nézett ki a repülőn, mint ahogy Arany Toldi Györgye nézhetett ki Miklós párbaja után!

    Nekiállt otthon homlokát öklözni!
    Lesték szíjjártóék, kell-e már kötözni?!

    Lehet hogy nemcsak köz, hanem Ön és közveszélyes?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  23. ” Matolcsy a pénzügyminiszterek között?”
    Nem látod? Ő a teremszolga aki csengettyűvel jelzi az előadás kezdetét:))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  24. Ego!

    EU-ba Jobboldali néppárt, Libanonba Demokratikus középpárt,
    Onnan Észak Koreába utazik az egyetlen baloldali pártkongresszusra!

    Neki teljesen körökrös a politikai világnézete!
    Azért lett jobb és bal kézzel megáldva, A szélsőjobb és a szélső bal nála hátul összekulcsolódik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  25. Tisztelt szerkesztőség!
    Ezentúl kéretik a jövőben megjelenő cikkekben az olyan izgatásra alkalmas szöveget törölni szíveskedjenek,mint :”orbán úr”,”matolcsi úr”.E két sza…… Magyarország és a magyar NÉP ellensége.Az ilyen “embereknek” NEM adjuk meg a tiszteletet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  26. Ego 2012. január 25. szerda 17:18
    Ez a nap vicce! A Mi Reménységünk, Szeretett Vezérünk, amint előadást tart demokrácia és pluralizmus témában!
    Bár gusztavnagy is versenyben van az Észak-Koreai pártkongresszussal.
    Pupu szerint:
    “töretlen forradalmi lelkesedéssel és speciális módszerrel harcolunk hazánk függetlenségéért, újabb sikereket érve el a gazdasági szabadságharc frontján.
    A speciális módszer elsősorban abban áll, hogy Orbán, Szájer meg Martonyi minden eléjük tartott nyugati ülepet megtisztel a nyelvével, legutóbb Szájer előtt keresztbeszalad az utcán egy strasbourgi fekete kandúr, az sem úszta meg.”
    http://www.pupublogja.hu/2012/01/kinek-surgos.html
    Kissé megviselt volt a Mi Boldogságunk fényességes ábrázatja, mikor kitámolygott Barroso ajtaján, a hajdan oly dinamikus Vezérlő Tábornok most kissé punnyadtnak tűnt.
    A saját szempontjából ez a tárgyalás is olyan volt, mint eddig a többi is – megkapta a kokit, leesett egy-két saller, gyakorlatilag pedig nem történt semmi, azon kívül, hogy létrejött a klasszikus véleménycsere – bement a sajátjával és kijött Barroso véleményével.
    Barroso nem is tartott sajtótájékoztató, csak a diplomáciában szokásos kifejezésekkel üzente meg sajtónyilatkozatában, hogy semmi nem történt és ameddig ez így marad, addig folyik minden tovább, – business as usual.
    Szerintem az Unió döntéshozói érdeklődéssel figyelik a Vityka névre hallgató egeret, hogyan reagál arra, ha rossz lépés esetén váltóáramot vezetnek a talpába, hiszen bármikor előfordulhat, hogy más ország is megbokrosodik, és akkor szükség lesz hatékony eszközökre
    Amikor az Éleseszű Vezető a nemzetközi politikai színpadon bokázik, akkor nem a magyar tánckultúrát népszerűsíti a rókatánc nevű figura beemelésével az európai kultúrkörbe, hanem bizonyos kényszermozgásokat végez, kínos mosollyal az arcán.”
    http://www.pupublogja.hu/2012/01/tul-tanc-es-illemtanoran.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  27. http://tuzgolyo.blog.hu/2012/01/22/utolso_szavazoit_is_elveszti_a_fidesz
    .
    ORBÁN
    Komor, mogorva férfiú
    Volt Orbán,
    Bár oly vidám hajnal pirult
    Az orrán.
    De hisz mogorva ép azért
    Volt Orbán,
    Mert oly vidám hajnal pirult
    Az orrán.
    .
    Oka egyébiránt maga
    Volt Orbán,
    Hogy oly vidám hajnal pirult
    Az orrán.
    Temérdek borfélét ivott
    Meg Orbán,
    Vidám hajnal azért pirult
    Az orrán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  28. Csillagszemű Szarvaslány

    Bolond_Istók
    2012. január 25. szerda
    16:15
    .
    A válasz:
    Egy igazi Bolond Istók!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  29. O’Neil, külföldi cikkek magyarra fordításánál csak az eredetit követték (Mr Orban, Mr Matolcsy)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. Tessék már egy kicsit elmélyülni a diplomácia világában!
    Amennyiben a felek egyetértésre jutnak egy témában, akkor a konzultációt követően közös közleményt adnak ki.
    Volt itt közös közlemény?
    Na ugye!
    Akkor miben is jutottak megállapodásra?
    Még abban sem, hogy megállapodásra fognak jutni!
    Orbán a belpolitikai érdekei miatt (a hatalomban maradása érdekében), kockáztatja az államcsődöt.
    Ezért aztán szépen elhúzódó tárgyalásokra játszik, a zemberek ugyanis nem értik, hogy az EU egy frászt akar bennünket gyarmatosítani, mi több, roppant mód szeretne segíteni, hogy erős gazdaság legyünk, mert abból üzleti haszna lenne.
    Ó nem! A vezér kiáll a szuverenitásért, és csak fogcsikorgatva megy bele bármiféle kompromisszumba, ami a “szuverenitásunkat sérti”.
    Ebből is látszik, hogy ő egy hatalmas magyar ember, aki a legeslegmagyarabb, mégha az a rohadék EU el is buktatja!
    A zemberek a büdös életben nem fogják elhinni, hogy Orbán azon a napon bukott meg amikor kipaterolta az IMF-et és unortodox gazdaságpolitikába kezdett, továbbá elkezdte a saját hatalma bebetonozását!
    Nem! A zemberek meg vannak győződve róla, hogy az ő Szent Emberük szabadságharcot folytat, és minden keserűségünkért a Nyugat a felelős!
    Miért is csinálja ezt Orbán? Nos amellett, hogy egy alpári, öntörvényű, szociopata bunkó, attól még messze nem buta.
    A játszma arról szól, miután rájött, hogy padlót fogattak vele Magyarországon, mert az emberek jelentős többsége elutasítja, hogy ő legyen az örökös ME, és rájött arra is, hogy az EU se tökkelütöttekből áll, akiket át lehet verni azzal, hogy jogilag – látszólag – legitim törvényeket hoz, akkor nem veszik észre, hogy teljes rendszerátalakítás ütközik az EU szellemiségével, így aztán garantáltan elbukott, és olyan mindegy, hogy ez fizikailag mikor következik be.
    Ezért aztán végiggondolta a lehetőségeit, és arra játszik, hogy az elnyújtott “küzdelem” látszatával, megőrzi a szavazói bázisát, és, ha 2014-ben el is bukik, de nem veszíti el a saját pártja és szimpatizánsai előtt a hitelét, így aztán bennmarad a politikában.
    Ezért aztán erőt mutatott, és mutat, amivel kényszeríti az EU-t, hogy az konszolidált hangnemben és óvatosan tárgyaljon vele, még ha nem is enged egyetlen irányelvéből sem, mert bizonyította, hogy van még ereje, egyben, hogy a jelenlegi Magyarországon nincs kormányzatképes alternatívája. (Sajnos tényleg nincs. Szégyelljük magunkat.)

    A sakkparti jelenleg úgy néz ki, hogy pontosan tudja, hogy bemattolják, azonban egy párhuzamos táblán is játszik, ahol – mint fentebb jeleztem – a saját hatalma átmentésén dolgozik, ezért aztán – mert egy gazember – kockáztatja tízmillió ember hazáját, hiszen számára az nem tét.

    Ha van bennetek kellő kombinációs készség, rájöttök, hogy igazam van.
    Ha van bennetek kellő előrelátás, akkor azon kezdtek el gondolkodni, hogy úgy, és olyan politikai erőket a hatalomba segítve kell megverni Orbánt és a Fideszt, de nagyon, hogy Magyarországon soha többet jogi esélye se lehessen annak, hogy a hatalomba olyan politikai erő kerülhessen legitim módon, amelyik aztán a demokrácia lebontását tűzi ki céljául.
    Mi több, olyan módon kell legyőzni az orbánizmust, hogy annak névadójával és támogatóikkal is le kell számolni, mégpedig úgy, hogy fel kell oszlatni a politikai közösségeiket, mint antidemokratikus szervezeteket.
    Ha Németországban be lehetett tiltani az NSDP-t, mi több, bűncselekménynek minősül bármely hasonló elveket követő politikai szervezet létrehozása, akkor – végre – a II. világháború óta először, nekünk is meg kell alkotnunk azokat a törvényeket, amelyek lehetetlenné teszik ilyen szervezetek megalakulását, vagy a meglévők továbbműködtetését.
    Bizony fel kell számoljuk a Fideszt, a KDNP-t és a Jobbikot egyaránt.
    Aztán a konzervatív demokraták, hozzanak majd létre demokratikus konzervatív pártokat, amelyekkel semmi baj nem lesz.
    Azonban a Fidesz, KDNP és Jobbik, teljes politikai gárdáját el kell tiltani a közügyek gyakorlásától, mert csak demokratikus szellemiségű és gyakorlatú emberek vehetnek részt egy demokratikus jogállam közéletében, politikai irányításában.
    Soha többé nem szabad megengedni, hogy ezek az emberek hatalom közelébe kerüljenek, beleértve az utolsó nyamvadt helyi párthalljakendet is, ha funkciót látott el ezekben a pártokban.
    Nincs más megoldás, ahogy a II. világháború után Németországban sem volt.

    Ha így gondolkodunk, és ezt kényszerítjük ki a demokratikus politikusainkból, akkor soha többé nem kell tartsunk attól, hogy autokraták arra játszanak, hogy alattvalókká kényszerítsenek bennünket a saját hazánkban.
    Ha így teszünk, akkor Orbán számítása elbukik, mert megváltozik a sakktábla és akkor nem az ő játékát játsszuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  31. Bolond_Istók 2012. január 25. szerda 16:15

    >>>>>>>>Matolcsyt ki engedte be oda?<<<<<<<<

    Úgy ismerjük-e őket mint akik kopognak az ajtón mielőtt belépnek valahova?
    Vagy még lábat is töröl? Ehhez gyerekkorban kellett volna nevelést kapni és szocializálódni ami a sem Matolcsira, sem Orbánra nem jellemző.
    ———–

    Egyébként nagy szerencsétlenségükre és a mi szerencsénkre, úgy tűnik, hogy mind az EU mind az IMF ismeri már az összes trükkjeiket.
    Várható volt.

    Én egyszer az egyik európai országban jártamkor a központi bank épülete előtt vitt az utam. Nem volt velük dolgom csak arra haladtam, két igen jól öltözött úriember akik akkor léptek ki az épületből magyarul beszélgettek, gondolom fel sem tételezték, hogy valaki a környezetükben az utcán ért magyarul és az egyik elég dühösen odaszólt a másiknak. "A fene egye meg most, hogyan tovább már ismerik az összes trükkjeinket".

    Igen uraim így van ez, de kiegészíteném azzal, hogy önöknek már senki nem hisz akármit mondanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  32. Remélem Barrosoék NAGYON oda figyelnek OV-ra! A saját híveit is lesza.ja ez a törpe.Lásd: szombat a jobb oldal mellette tüntet,hogy nem akarnak Unió tagok lenni,zászló égetés…Hétfőn OV ,az EU parlamentben:EU tagok akarunk maradni.
    Még azt is meg érhetjük,hogy a saját tüntetőitől kap egy pár sallert!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  33. Jót mulattam a kommenteken :D :D :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  34. A minap azt olvastam, a miniszterelnök is részt vett a “béke meneten”.

    Milyen tábla volt a kezében? “Szeretlek Viktor!”?

    Dr. ABS JPG RPG topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  35. Ebből a pofátlan, majom Orbánból már nagyon elegünk van! Kekksége, ki ha ő nemkedése….., röhögcsélései, ha zavarban van, már undorító látni.
    Egyéni ambicióit dédelgeti, ő: Magyarország, ha őt bántják, Magyarországot bántják, minthe ennek az országnak nem is lenne NÉPE! – CSAK SZAVAZÓGÉPEZET, a többi nulla! Na, ezt tessék EU minősíteni????

    Azt, hogy a maguk pecsenyéjében vígan dáridóznak, éhező gyerekek pedig elájulnak az éhségtől, őket nem érdekli, a PÉNZÜNK FOLYIK A BARÁTAIK ZSEBÉBE! – ERRŐL KEZDEMÉNYEZZENEK VIZSGÁLATOT?
    Lovassport Kft-nek MILLIÁRDOKAT adott, ki annak a tulajdonosa? – Orbán legjobb barátja, családi köre? – NA, EBBŐL NAGYON ELÉG VOLT!

    Most meg az orvosok külön fizetett műtéteivel kiverte a biztosítékot ez a csendes őrült Orbán. A hazánkban élő magyarok lassan tényleg még ember számba sem lesznek véve, csak a szavazatoknál esedeznek majd feléjük mézes-mázos igérgetésekkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  36. Hazudik itthon, hazudik kinn, ez egy beteg ember. Valamikor középiskolában egy ösztálytársam olyanokat mesélt, hogy egy mmercedessel 250–nel száguldott, és közben “kefélt”, leugrorr a nagysáncról, és közben géppisztollyal lőtte a lentről felengedett léggömböket. és még órákig sooltam. Akkor egy orvos ismerősöm azt mondta, ne bántsuk, mert ő olyan fokon van, hogy ezeket már el is hiszi. NOS a mi nagy vezírünk szerintem már rég ilyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  37. Szent István királyunk forog a sírjában, mert sok-sok emberáldozat árán próbálta megértetni a népével, hogy Magyarországnak Európában van a jövője! Augusztus 20-i körmenetben a jobbkéz egyszer mág orrba fog valakit vágni, aki Európa ellen uszít!
    Elgondolkoztató, hogy István király a szombati békemeneten résztvevőkkel mit is tenne?! Elzavarta volna őket vissza az őshazába vagy simán lenyilaztatta volna mind az 500 ezret?! Az Orbáni kettős beszéd lényege: nem kell az EU csak a pénzét utalja át – és ehhez tapsikol a Fidesz tábora, milyen lények ezek?
    Jöjj el István király, minden magyar téged kíván….vagy mégsem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. Hajcihő
    2012. január 26. csütörtök
    02:53
    Köszönet az újabb elemzésért.
    Ha Bartus úr nem törné a fejét azon, hogy túl ad az AN-en, javasolnám, nyiss itt egy blogot – jó lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  39. Don orbán eltévedt és a belga szélmalmokat ostromolja a tenger felől csak a motorcsónak leállt és nem tudja egyedül betolni a magas vízben !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  40. Hajcihő 2012. január 26. csütörtök 02:53

    Nagy plusz neked ezért, de egy ideje azon gondolkodok, hogyan lehetne ezt elmondani röviden úgy, hogy az értelme ne vesszen el de mindenki, a Fidesz imádók is megértsék.

    Semmi gúny részemről, ez egy nagyon komoly kérdés. Orbán tudott hozzájuk úgy szólni, hogy elhiggyék anélkül, hogy értenék, de mi hogyan tudnánk úgy szólni hozzájuk, hogy ha nem is akarják elhinni, azért megértsék?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  41. Magyarországon nem történt semmi. Orbán továbbra is idiótán vigyorog
    és vadul szabadságharcol. Tudja valaki, hogy mitől lett az € 295 a néhány
    napos 325-ről? Tiszta kabaré az egész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  42. Kedves Eagle!

    Köszi neked, és gets-nek is a méltatást. Jólesik.

    Sajnos ki kell ábrándítsalak. Fanatikusokat soha a történelem során nem lehetett meggyőzni semmiről.
    A fanatikusokat vagy el kell pusztítani, vagy meg kell akadályozni a részvételüket a társadalom formálásában, vagy meg kell várni, hogy a – természet törvényei szerint – kihaljanak. (Hol vannak ma pl. a Luddisták, vagy az elmúlt évezredek vallási fanatikusai? Már a vallásaik sem léteznek.)

    Következik mindebből, hogy egy Fideszest, még akkor sem győzhetsz meg róla, hogy attól van kinn az alfele a gatyából, attól kínlódik, hogy a “Vezér” úgy tette tönkre az életét, ahogy csak bírta, ha ezt napjában konkrét módon megtapasztalja, átéli.
    Bizony ő – ha már másra nem tudja, hát – ráfogja a nyuszira.

    Ezért aztán a feladat ugyanaz, mint volt a világ egészén a II. világháborút követően; jogi, hatalmi eszközökkel kell ezeket a kirekesztőket kirekeszteni a társadalmi folyamatokban való részvételtől, azaz – bírósági ítélettel – el kell tiltani őket a közügyek gyakorlásától, és a szervezeteiket pedig – mind a meglévőket, mind a szervezni kívántakat – be kell tiltani.

    Számtalanszor leírtam már, most – ceterum censeo – leírom, hátha egyértelmű – mintegy alapfilozófia – lesz a mindennapos demokratikus gondolkodás tekintetében, immár idehaza is:

    “A demokrata nem rekeszt ki senkit, kivéve a kirekesztőket, mert amennyiben nem rekeszti ki a kirekesztőket, akkor a kirekesztők fognak kirekeszteni mindenkit, kivéve a kirekesztőket.”

    Tudomásul kell venni, hogy a kirekesztőkkel szemben nincs más mód a védekezésre. Márpedig a demokrácia fegyvertárába jogos módon fér bele ez az eszköz, hiszen velük szemben más mód nem létezik.

    Tessék megérteni, terjeszteni és eszerint cselekedni.

    Üdv: Hajcihő

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  43. Kedves Gonoszka!
    Már hogyne tudnám?
    Azért konszolidálódik a forint, mert kiszámítható irányba fordul a magyarországi gazdasági helyzet. Nem jó, vagy rossz irányba, hanem kiszámíthatóba.
    Ezt érvényesítik egy pozitív megítéléssel, a tőzsdéken. Persze óriásit kaszálnak rajta, ahogy én is.
    De már be is van árazva Viktorunk következő “nemzetmentő” lépése, ami megint egy zuhanást fog előidézni, és amin megint hatalmasat fognak kaszálni azok, akik pl. devizapárokkal kereskednek.
    Alig várjuk, hogy tapír uraság kinyissa a száját!

    Ilyen lesz, amikor azt mondja, hogy juszt is egykulcsos marad az adórendszer, és majd jól bevezeti inkább ehelyett – az általános – vagyonadót, ami nem azonos bevételi forrás, és ami – a magyar lakosság általános elszegényedése okán – újabb vásárlóerőcsökkenést okoz, hiszen nem a magasjövedelműeket támadja, hanem az alacsonyjövedelműek által a mindennapi üzleti forgalmat (tej, kenyér és egyéb ilyen “szükségtelen marhaságok”) csökkenti.
    Ezáltal újabb munkahelyek fognak elveszni, újabb adósságtömegek fognak megjelenni, még a középosztálynak nevezett rétegeknél is, és újabb tőketömeg fog kivonulni az országból, mert ismét kevesebb lesz azok száma és jövedelme, akik képesek lesznek hasznot (v.ö.: adóalapot) képezni a számukra.
    Tudod, az unortodox gondolkodásmód (v.ö.: az inkompetens, infantilis, mi több imbecillis gazdaságpolitika) végtelen bornírtságok kitermelésére alkalmas. Na pláne, ha ez a társadalomismeret, és alapvető empátia teljes hiányával párosulva, pusztán hatalmi megfontolásokat tartalmaz.

    Alig várom, hogy szerencsétlen szervilis Fellegit felhatalmazzák annak közlésére, hogy ismét a szegényrétegek tökének újabb csavarásával akarnak kimászni a slamasztikából!

    Mondjuk erre a Fidesz-fanok lelkesen fognak tapsolni, a tőzsdén meg – megalapozatlansága okán – akkorát fog perecelni a forint, hogy csak úgy nyekken. Mert, hogy a gazdasági, befektetési szakemberek , meg a spekulánsok nem hülyék ám! (Ha azok lennének, akkor már régen helyet kaptak volna a magyar kormányban!)

    Üdv: Hajcihő

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  44. Hajcihő: “A demokrata nem rekeszt ki senkit, kivéve a kirekesztőket, mert amennyiben nem rekeszti ki a kirekesztőket, akkor a kirekesztők fognak kirekeszteni mindenkit, kivéve a kirekesztőket.”
    Ez az, amit az SzDSz képtelen volt elfogadni, ezért aztán ki is halt.
    Azt, hogy kik a kirekesztők, egy demokratának olyan élesen és reflexszerűen kéne éreznie, ahogyan a kezét rántja el, ha égetik.
    Ehhez viszont, ahogy Széchenyi mondta volt, kiművelt emberfők kellenek. Nem véletlen, hogy Orbán aktívan dolgozik az emberek elbutításán.
    .
    Eagle: “…elmondani röviden úgy, hogy az értelme ne vesszen el…”
    Szerintem sehogy, vagy csak nem sokkal rövidebben. A Fidesz-vallásúaknak csak a “négy láb jó, két láb rossz” elég rövid, és többet nem is tudnak befogadni. Ez az az ország, ahol Csurka hívei az kiabálták Csurka III/III-as múltjának kiderültekor, hogy “Nem baj, Pista!”; ahol emberek képesek voltak az egyébként is szellemileg halmozottan hátrányos helyzetű Schmitt MELLETT tüntetni, amikor kiderült, hogy lop, csal, hazudik.
    Ennyi hülyének a “négy láb jó…” szöveg is már a felfoghatóság határát súrolja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  45. :)))) Hajcihő, nyomtam egy +. Hát persze.
    Ennek szerintem csak egy megoldása van.
    Ak 47 használata.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  46. a legkozelebb a matolcsyt tessek leadni a csomag megorzobe,de a szajkosarral tessek ellatni elotte!!!-ki tudja………………..!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  47. Kedves Ego!

    Az SzDSz eltávolodott a liberalizmus alapeszméitől, és egyfajta utópisztikus “liberalizmust”, holmi álértelmiségi, lilaködös “elvi” alapra helyezkedett, mert a vezetősége képtelen volt felfogni a demokrácia lényegét: A demokrácia sem mindenki világa, csak azoké, akik elfogadják annak szabályait, azaz a másokkal szembeni toleranciát.
    Az intoleránsoknak nem jár a demokrácia, éppen úgy nem, mint a gyilkosoknak a szabad cselekvés, de még a szabad élet, netán az élet joga sem.
    Következik ebből, hogy az SzDSz is kinavigálta magát a demokraták köréből, mivel képtelen volt mind felfogni, mind elfogadni a szabályokat.
    Összekeverte a szabadelvűséget az anarchiával, ami pedig óriási, összeegyeztethetetlen különbség.
    A demokrácia nem szabályok nélküli társadalomszemlélet, szemben a szabadosság törvényen kívüli mivoltával.
    Magyarán a polgárt pukkasztani szabad, nem azonos a polgárt kiirtani szabad gyakorlatával.
    Üdv: Hajcihő

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  48. Szia Gonoszka!
    Vagy egy Gorjunov, sűrű csőcserével! XD
    Üdv: Hajcihő

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  49. a legkozelebb a rendreutasitas melle tessek par orara morzsolt kukoricara terdeltetni a sarokban hogy ott duzzogjon!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Húzd meg, ereszd meg 2012. január 24. kedd | RR

Orbán Viktor házhoz megy a pofonért 2012. január 17. kedd | RR

A nyilasok elégették az Unió zászlaját 2012. január 15. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos