Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán Viktor házhoz megy a pofonért 2012. január 17. kedd 12:57 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán Viktor házhoz megy a pofonért

Budapest/Strasbourg – „Megvédjük Magyarországot”, ígérte a budapesti rezsim első embere hétfő este. Orbán Viktor arra készül, hogy szerdán felszólaljon az Európa Parlament Magyarországgal kapcsolatos plenáris ülésén. Ezt megelőzően azonban legalább három ügyben indít kötelezettségszegési eljárást Magyarországgal szemben az Európai Bizottság.

Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő nézete szerint „a nemzetközi baloldal” készül arra, hogy Strasbourgban újabb frontot nyisson Magyarország ellen, ezért kérte Orbán Viktor, hogy ő is felszólalhasson a vitában. „Nem engedjük, hogy a nemzetközi baloldal hazugságokkal és alaptalan rágalmakkal vádolja Magyarországot a nemzetközi nyilvánosság előtt. Mi ezúttal is megvédjük Magyarországot és a magyar emberek becsületét”, mondta Szijjártó.

Miközben a magyar kormány képviseletében a washingtoni IMF-központot megjárt Fellegi Tamás tárca nélküli miniszterrel világosan közölték: Budapest nem számíthat addig semminemű pénzügyi segítségre, míg meg nem változtatja az inkriminált jogi diktátumait, a változtatás érdekében semmi nem történt, Martonyi János külügyminiszter ellenben látványosan békülékeny kommunikációval próbálja oldani a budapesti rezsim és a civilizált világ között fennálló feszültségeket.

Martonyi több alkalommal elmondta, hogy a kormány kész bármiről tárgyalni, miközben már rég nem arról van szó, hogy bármiről is „tárgyalni” akarnának velük, hanem arról, hogy fel kell hagyniuk a jegybank és az igazságszolgáltatás pártállam alá gyűrését szolgáló és más antidemokratikus kísérletekkel.

Holnap délután három törvényt támad meg az EU-bizottság, amelyek közül a legjelentősebb a jegybanktörvény. Ennek visszavonása nélkül Budapest nem számíthat hitelre; ennek következtében hetek leforgása alatt 400-500 forintos euroárfolyam, legkésőbb tavaszra pedig a magyar fizetésképtelenség bejelentése, majd államcsőd várható, annak valamennyi következményével együtt.

Mint az Index írja, „Nem lesz sok ideje a magyar félnek reagálni a jogi aggályokra, amelyek alapján legalább egy, de az is lehet hogy több eljárás indításáról is dönthetnek kedden. Január 20-án találkozik ugyanis Olli Rehn és Fellegi Tamás, hogy a magyar hitelkérelemről beszéljenek. Vagyis kedd délután küldi el a bizottság a konkrét jogi aggályokat, és ahhoz hogy a tárgyalásnak értelme legyen, péntekre a magyar félnek úgy kellene reagálnia, hogy arról még el is dönthesse a bizottság, kiindulásnak megteszi-e a magyar javaslat.”

„A másik két ügy, amiben várhatóan az eljárás megindításáról döntenek, az adatvédelmi ombudsman hivatalának átalakítása és az igazságügyi reform”, folytatódik az Index cikke. „Az első esetében várhatóan az lesz a fő kifogás, hogy az eddigi ombudsman az átszervezés után nem maradhatott az intézmény élén. A bírósági reform kapcsán is felmerülhet az a probléma, hogy átszervezéssel lecserélték a bíróság vezetőjét, de leginkább a bírák korai nyugdíjazásából lehet eljárás.”

A budapesti rezsim minden lehetséges fórumon három érvvel hozakodik elő. Ezek közül az első, hogy az EU vagy az Egyesült Államok soha nem mondta meg konkrétan, melyik jogszabállyal mi a baj, ami tételesen nem igaz, mivel már az új alkotmányt is ízekre szedte tavaly a Velencei Bizottság. A második érv, hogy a kifogásolt intézkedésekhez hasonlókat más államok is hoztak, amiben van igazság, de más uniós államok részint eltérő körülmények és társadalmi fejlettségi szint esetén hoztak hasonló intézkedéseket, részint olyan tagállam nincs, amely a kontinens összes negatív példáját rendszerbe szervezve próbálná meg a jogállamiságot lebontani. A harmadik érv, hogy nincs szó különleges eljárásról, hiszen az Unióban jelenleg több száz ilyen eljárás folyik, Magyarország ellen is jó néhány. Önmagában ez az állítás is igaz, de mint az Index rámutat, „A helyzet különlegességét részben a magyar hitelkérelem adja, amelyet legalább a jegybanktörvénnyel – és nem kizárt hogy másokkal is – összekapcsol a bizottság. A másik különlegesség, hogy általában is van aggodalom Brüsszelben a magyar demokrácia állapota miatt, a bizottság már a múlt héten is az alapvető jogok betartásának fontosságára emlékeztette a magyar kormányt. Ráadásul a túlzott deficiteljárás fenntartásáról is döntött a bizottság múlt szerdán Magyarországgal szemben, vagyis gyorsan gyűlnek a konfliktusos témák.”

Ennek a „halmozottan hátrányos helyzetnek” köszönhető, hogy téma lehet, ami még az Unió fennállása óta nem került szóba: Magyarország szavazati jogának felfüggesztése. Brüsszeli értesülések szerint erre nem annyira szankció gyanánt, sokkal inkább önvédelemből kerülhet sor, egy megrendszabályozott Orbán-kormány ugyanis később bosszúból visszaélhet az Unió azon előírásával, hogy bizonyos döntések csak teljes egyetértéssel születhetnek meg, és megpróbálkozhat a döntéshozatali folyamat obstrukciójával.

A hét nagy kérdése, hogy mennyiben fogja védelmébe venni vagy éppen elítélni a magyarországi rendőrállamot az az Európai Néppárt, amelynek Orbán Viktor az egyik alelnöke, és ahová a Deutsch Tamás EP-képviselő elhíresült tweetjei egyikében moszkovitának és „szélsőbalos aktivistának” titulált José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke is tartozik.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (25 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +39 ( 43 szavazatból)
Orbán Viktor házhoz megy a pofonért, 4.7 out of 5 based on 25 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

53 Reader’s Comments

  1. Nagyon nem értem, miért nem lehetett ezt korábban nyilvánosságra hozni:
    http://atv.hu/cikk/20120118_orban_strasbourgban_nezze_eloben_az_atv_n?source=hirkereso
    És ha már reklámozzák, akkor miért nem lehet megjelölni a közvetítsé pontos kezdetét.
    Tán csak nem azért, hogy lehetőleg senki ne nézze meg?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  2. Állítólag itt is lehet nézni:
    http://www.kormany.hu/hu/press-conference-by-viktor-orban-hungarian-prime-minister

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. csatt!
    Az ATV élő egyenes adásban fogja közvetíteni. Még sehol sem láttam időpontot, hogy mikor fog a mi szeretett vezérünk, hogy az örök fény tündököljön a feje bubján, földbe döngölni a hazánkat támadó judeoliberálbolsevikkarvalytőkések és bankárok egyesített támadását.
    A másik linkeden szerintem szijjártó mester fogja szinkrontolmácsrolni a nagy eseményt. :))))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az Európai Bizottság fenntartja keresetét 2012. október 1. hétfő | AN

Az EP visszadobta Izsák-Bács petícióját 2012. július 10. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos