Ronai and Ronai
AMERIKAI

Piti zsarnoknak nevezi Orbánt a Financial Times 2012. január 6. péntek 11:57 | Phillip Stevens / RR Forrás: Financial Times

  • Hozzászólások(154)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Piti zsarnoknak nevezi Orbánt a Financial Times

Az angolszász sajtó részéről az eddigi talán legkíméletlenebb elemzés olvasható a világ első számú pénzügyi szaklapjában, abban az időszakban, amikor a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió azt fontolgatja, milyen feltételek mellett tárgyaljon újra a demokráciát felszámoló, országát a csőd szélére sodró, ráadásul pofátlan és folyamatosan hazudozó budapesti rendszerrel.

Az angol nyelvű, de különösen a brit sajtó az elmúlt évben azon volt, hogy visszafogottan kérdőjelezze meg Orbán Viktor és bandája ámokfutását, és óvakodott attól, hogy állandó jelzőkkel dekorálja ki a magyar miniszterelnököt és az alkotmányosságot megszüntető kétharmadot, elvégre mégiscsak a szövetségesi rendszer egy tagjáról volt szó, és a sajtómunkások talán reménykedtek abban, hogy a kezdeti ballépések hamarosan felelős politikusok intézkedéseinek adják át helyüket.

Most azonban, amikor nyilvánvaló, hogy a budapesti rezsimet nem érdekli sem a gazdasági ésszerűség, sem az alkotmányosság, sem a saját népe, sem pedig a külföld véleménye, a Financial Times terjedelmes kritikát jelentetett meg A Hungarian Coup Worthy of Putin (Egy magyar puccs, ami Putyinhoz is méltó lehetne) címmel; az írást az itt látható grafika illusztrálja.

„Azt mondhatnánk, van Európának elég baja anélkül is, hogy különösebben aggassza magát egy magyar másként gondolkodó miatt, akiből piti zsarnok lett. Magyarország végtére is még csak az euroövezetnek sem tagja”, kezdődik az írás. „Ahhoz, hogy áttekintsük, miként lett Orbán Viktorból, az antikommunista progresszívből populista idegengyűlölő, el kéne követni ugyanazt a hibát, amit Görögország esetében elkövettünk. Európa apró hatalmainak bajai előjelei lehetnek a ránk leselkedő nagyobb veszedelmeknek.”

A Financial Times cikkírója szerint „Magyarország miniszterelnöke emlékeztetőt jelent – mintha ugyan ezen a kontinensen bárkinek is szüksége lenne ilyesmire – a gazdasági káosztól a politikai tekintélyelvűségig ívelő, ismerős pályára. Az Európai Uniónak két nagy vállalkozása volt a Berlini Fal ledőlése óta: az egységes fizetőeszköz bevezetése és a keleti demokráciák fejlesztésének elősegítése. Az euró most komoly bajban van. Orbán úr erőteljes üzenetet küld a demokráciát fenyegető veszélyekről”, szögezi le Phillip Stevens.

„A héten tanúi lehettünk Orbán úr új alkotmánya hatályba léptetésének”, fogalmaz a Financial Times, egyértelműen „orbáninak” nyilvánítva az alaptörvényt. „Az etnikai nacionalizmussal átitatott művet az egypárti uralmi ambíció áporodott szaga lengi be. A magyarországi személyes szabadságjogok megszorítását helyezi kilátásba, valamint az állampolgárság másutt élő magyar kisebbségekre való kiterjesztésével instabilitással fenyegeti az etnikailag sokszínű szomszéd országokat.”

A Financial Times szerint Magyarország új alkotmánya a sarkalatos törvények, valamint a választási rendszerrel való csalárd manipuláció [’gerrymandering’] fényében értékelhető igazán, mert ezek együtt „túlhatalmat biztosítanak az uralkodó Fidesz pártnak. A miniszterelnök elmondhatja, hogy tisztességes eszközökkel nyerte meg a 2010-es választásokat. Most arra mozgósítja kétharmados törvényhozási többségét, hogy ugyanettől a lehetőségtől ellenzékét megfossza. Korlátozták a bíróságok jogkörét, az igazságszolgáltatást szorosabb politikai felügyelet alá helyezték. Az alkotmány állami ellenőrzés alá kényszeríti a személyi lelkiismeretet és a hitet. Törvényen kívüli lesz az abortusz és az egyneműek házassága, korlátozzák a bevett vallásokat”, sorolja a világ vezető gazdasági szaklapja.

„Paradox, hogy a posztszovjet Oroszországgal szemben zsigerien ellenséges politikus, Orbán úr demokráciafelfogása egészen biztosan zajos tetszésnyilvánítást aratna Vlagyimir Putyin részéről”, folytatódik a Financial Times magyar miniszterelnökkel foglalkozó írása. „A jogállamiság a putyini Oroszországhoz igencsak hasonló módon az egypárti uralom alávetettje. A magyarok, akárcsak Oroszországban, szavazhatnak; a polgárok tiltakozhatnak, a magánkézen lévő média pedig bírálhatja Orbán urat. Ez azonban visszaszorított demokrácia [’faux democracy’]. A Fidesz szilárdan a kezében tartja az állami intézményeket, a bíróságokat és az országos adásokat.”

„Orbán úr támogatói az előző, szocialista kormánytól örökölt gazdasági káoszra mutogatnak, amely a leplezetlenül megnyilvánuló inkompetenciát ötvözte a korrupcióval. A miniszterelnök azonban semmilyen ésszerű erőfeszítést nem tett annak érdekében, hogy a gazdaság a javulás útjára lépjen. Az autokratákat nem legitimálják a demokrata elődök bűnei”, figyelmeztet a Financial Times.

„Orbán úr tehetséges politikus”, állapítja meg a lap, majd idézi a szófiai Liberális Stratégiai Központ kutatóintézet elnökét, Iván Krasztyevet, aki nem annyira ideológusnak, sokkal inkább „radikális opportunistának” tartja a magyar kormányfőt. „A politikai spektrumban balról jobbra elmozduló Orbán úr a válság pillanatában megragadta a lehetőséget, és megcsapolta a magyar nacionalizmust.”

„Egyes leendő autokraták, jegyzi meg Krasztyev úr, az emberek reményeire és elvárásaira játszanak. E vonatkozásban említi Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnököt. Mások a félelemre és a balítéletre hagyatkoznak. Orbán a második kategóriába tartozik. A csináld-magad gazdasági stratégia – az EU-hoz és a Nemzetközi Valutaalaphoz fűződő kapcsolatok lazítása – egyazon nacionalista forgatókönyvből származik.”

A Financial Times bukottnak bélyegzi a Budapesten regnáló rendszer gazdaságpolitikáját, kiemelve, hogy „az adócsökkentések sem járultak hozzá a magyar államadósság vagy a deficit csökkentéséhez. Az állami kötvények a bóvli státusba kerültek. A külföldi befektetők immár nem bízhatnak a jogállamiság uralmában. Orbán úr valamennyi fennhéjázása, miszerint csak a saját feltételei alapján tárgyal az IMF-fel, a csőd felé löki Magyarországot. Mindettől a Fidesz nem lesz kevésbé veszedelmes. A centrista ellenzéki pártok nem sokat nyertek azzal, hogy Orbán népszerűsége halványul. Növekedett viszont a szélsőjobboldali Jobbik támogatottsága, a párté, amellyel Orbán úr az utóbbi időben flörtölget”, hívja fel a figyelmet egy lehetséges fenyegető fejleményre a lap.

„A héten Budapesten zajlott tüntetések, amelyek alkalmával tízezrek tüntettek az alkotmány ellen, talán fordulópontot jelentettek ezekben a politikai folyamatokban. Az egymástól eltérő ellenzéki pártok és a civil társadalmi csoportok most első ízben alkottak egységfrontot. A tiltakozóknak azonban odahaza vezetésre, külföldön támogatásra van szükségük. Ha a Nyugat felszólalhat a Maghreb-országok, vagy ha már itt tartunk, Belarusz politikai szabadságáért, akkor egészen biztosan megtehet valami hasonlót Közép-Európában is.”

„A reakció eleddig mérsékelt volt, jóllehet az Európai Bizottság kijelentette: a jövőbeli pénzügyi segítség a központi jegybanki függetlenség helyreállításának függvénye. Hillary Clinton hangot adott az Egyesült Államoknak az egyéni szabadságjogok megnyirbálásával kapcsolatosan érzett aggodalmainak. Az ejnye-bejnyézés azonban nem elég” – szögezi le a cikkíró.

„Kezdetnek megtenné, ha az EU más vezetői nyilvánosan adnának hangot félelmeiknek. A Magyarország és az EU közti alkudozás középpontjában a demokrácia áll. Hol vannak a kemény kijelentések Angela Merkeltől, Nicolas Sarkozytől és David Camerontól? Második lépés gyanánt a magyar minisztereket kellene kerülni a brüsszeli EU-találkozókon”, javasolja a lap, amely szerint „a vita Orbán úrral folyik, nem a magyar néppel.”

„Görögország figyelmeztető jelzésként kellett volna szolgáljon az eurozóna számára. Magyarország most a gazdasági bukás politikai rizikóját világítja meg. Európa-szerte feljövőben van a nacionalista jobboldal – az Igaz Finnektől a holland Szabadságpárton át a francia Nemzeti Frontig. A gyengébb demokratikus hagyományokkal rendelkező országok kivált sebezhetők. A fertőzés veszélyességét Európának most már igazán ismernie kell”, fejeződik be a Financial Times Orbán Viktorról és diktatúrájáról szóló írása.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (80 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +122 ( 140 szavazatból)
Piti zsarnoknak nevezi Orbánt a Financial Times, 4.8 out of 5 based on 80 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(154)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

154 Reader’s Comments

  1. Geyza: http://www.origo.hu/itthon/20100903-meghalt-wermer-andras-volt-fideszes-kampanyfonok.html
    Csacsicska 2012. január 6. péntek 17:28
    Nincs könnyű válságkezelés, Orbánék istállója annyira tele lett pakolva 10 évre előre szarral, hogy egy kemény évtizedbe fog telni annak kipucolása. Tehát az az 5 millió hiába várja, hogy neki ilyesmit meséljenek – és ha nem megy el szavazni -MÉG ROSSZABBUL IS JÁRHAT mint most!
    commandante 2012. január 6. péntek 17:56
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=507822
    Árulkodó, hogy államosították a betétbiztosítási alap forrásait
    Svejk 2012. január 6. péntek 18:47
    Gondolj bele! 110 év – és naprakész! Pedig publuicisztika, ami az aznapnak szól/na! Lehet, hogy Bartus szövegeit is így fogják idézni?
    miaszösz 2012. január 6. péntek 19:45
    Az majd elválik, hogy Magyarország Felcsúttal kompatibilis – vagy mindnyájan
    Esztergomiak vagyunk? De leginkább: többségbe tud kerülni a demokrata ÉS NORMÁLISAN gondolkodó réteg – vagy megyünk a mócsinggal együtt a levesbe?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  2. Pintér: lehet, hogy külföldről szivárgott ki Barroso Orbánnak írt levele…
    Huha! Na most mar a NIBEKET külföldön is bevetik és elöallitjak Barrosot… na most mar értem Trianont, kivalo diplomaciai érzékük van!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  3. Leginkább karelsloboda és ego véleményével tudok -sajnos azonosulni. Csőd kell nekünk és az EU-ból való kizárás! Máskülönben még hosszú-hosszú szenvedéssel, bizonytalansággal, polgárháborús /vagy közeli állapottal kell majd várnunk a csodát; ami közben végérvényesen lemaradnak nemzedékek a tanulásban és a demokrácia tanulásában! Túladunai is szépen levezeti, hogy teljességgel éretlenek vagyunk az európai létre -sajnos. Talán, ha még a 80-as évek derekán csatlakozhattunk volna… Az elmúlt 22 évben folyamatosan leépült a lakosság jelentős része; nem csupán anyagilag. Folyamatosan csökkent a nagy átlag tudás- és műveltségi színvonala, a tájékozódási képessége. Valami kataklizma kellene ahhoz – bárhogy fáj is! – hogy utána tiszta lappal lehessen indulnuk. Ezt meg kell előznie valaminek, ami végleg elsodorja a jelenlegi politikai osztályt (elsősorban a Fidesz.KDNP-t, Jobbikot, de -fájdalom – a többit is), mert ha szórványban megmaradnak, akkor soha nem lesz lehetősége egyetlen kormánynak sem valóságos kiigazításra, a demokrácia restaurációjára. Mindenképpen veríték és könnyek között kell majd megújulnunk; sőt. talán vért is kell áldozni az újjászületéshez! Mert – szerintem – valósággal újjászületnie kell az országnak, amely a romlás és romlottság miatt agonizál! Bocsánatot kérek a talán túlzó szavakért ( végtelenül csalódott és keserű vagyok; nem a FIDESZ-ben, Orbánban csalódtam, tőlük kb. ezt vártam. Magunkban és európai ‘barátainkban’ csalódtam. Egyébként bumburi: ma olvastam, hogy az Európai Néppárt kiáll Orbán Viktor mellett…ez a hír megerősít abban a szomorú hitben, hogy még mindig nem érti a világ, milyen súlyos kórtól szenvedünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (19 szavazatból)
  4. butterfly, «A Fidesz-KDNP európai pártcsaládja, az Európai Néppárt közölte, hogy az Európai Bizottság ajánlásait fogja támogatni a Magyarországot érintő vizsgálatokkal kapcsolatban. » NEM ALLNAK KI ORBAN MELLETT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (39 szavazatból)
  5. Miaszösz, köszönöm a helyreigazítást! Az én forrásom a kora délutáni Origo írás volt. EZ a hír jobb egy kicsit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  6. Elszomorító, hogy ezt a gerinctelen, aljas diktátort még mindig mennyi agymosott ember védi! Hát nem látják, hogy mit művel ez a hataloméhes állat? (Bocsánat, de nem tudok finomabban írni róla!) Tönkretette az országot gazdaságilag, lebontotta a jogállamot, a demokráciát, kiépítette a diktatúrát, napról napra rohanunk a csődbe! Mit kell még tennie, hogy elhiggyék az agymosottak is, hogy ez egy II. Rákosi!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (38 szavazatból)
  7. P.S. : még mindig az általam hivatkozott írás szerepel az Origo-n (frissítve: 18.29)…talán lassú az információ áramlás…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  8. http://hvg.hu/vilag/20120106_europai_neppart
    Butterfly, ez egyértelmübb talan…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  9. Der Spiegel sem ir sokkal kevesbe kedvezotleneul Orbanrol:
    http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,807138,00.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  10. Tegyük élhetővé !

    A Schifer András nevű LMP-s képviselőnek elöbb-utóbb színt kell vallania a nép előtt ! Honnan , mennyiért, milyen feltételek mellett pottyantak egy MINDENT ELDÖNTŐ UTOLSÓ ÉJSZAKA alatt
    kellő számú, hirtelenel felindultságból kitölrőtt kopogtató cédula, a NEmzeti Együttmükődés megtervezett ellenzéki rendszerébe.

    Schiffer András számoljon el, valljon színt, honnan kapta a támogatást ?
    Ha a magyar nyilvánosság előtt nem tudja az utolsó cédula bedobó éjszakát hitelesen bizonyítani … akkor is tudjuk,hogy orban embere .
    Pfujj , szégyelje magát!
    Moscskos LMP, ha nem határolodik el tőle !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  11. Köszi! Elolvastam ezt is és újra az Origot: Nem szívesen kötöm az ebet a karóhoz, de a hvg-ben is (4. bekezdés) Martens és Daul közös nyilatkozatát említik, ill. idézik, amelyben ELŐSZÖR feldícsérik az új alkotmányt és az új választási ( a korábbinál igazságosabb!) törvényt, majd EZUTÁN fejtik ki: tudják, hogy az Eurőpai Bizottság egyes tv-ekkel kapcsolatban ‘kérdéseket vetett fel’. “Szükségtelen is kijelenteni, hogy az Európai Néppárt támogatni fogja a bizottság ajánlásait” és biztosak benne, hogy O.V. a bizottság vezetésével törekszik a jogharmonizációra; akár módosít is egyes tv.-eket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  12. Ha valaki a szalonban a márványpadlóra köpköd, a jólnevelt úri társaság először nem hisz a szemének, aztán a köpködő helyett szégyenkezve elfordul, aztán kicsit arrép lép, nehogy a köpködőhöz tartozónak véljék, és az illető körül nagy szabad tér alakul ki.
    Végül az úri társaság összenéz, nem kell megbeszélni mert minden világos, becsengetik a komornyikot, hogy kísérje ki az urat.
    A komornyik most lépett be a szobába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (34 szavazatból)
  13. Ezt csak azért részleteztem, mert a hírközlés – szolgáltatás minőségét példázza ékesen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  14. butterfláj!
    A hosszú kitartás után most a dicsérettel lefutották a kötelező kört, hogy a váltás ne legyen olyan hirtelen, majd olajozott mozdulattal irányt váltottak.
    A következő lépés Orbán EU néppárti elnökhelyettességének megszüntetése lesz, persze nem direkt, csak úgy fog adódni.
    Orbán pedig a pofonok hatására jó nagyot fog rúgni az első arra járóba és kekk pofával fog bámulni a kamerába.
    De a tökét vasmarokkal fogják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  15. Ego
    Nem jól látod. Zsebre tett kezével jól vigyáz ő a tökére…
    Én mást várok. Mikor lesz elege. Mikor mondják fel az idegei a szolgálatot..Ez a fajta nem ismer megalkuvást, és kompromisszumot,mert az bukás az ő szemében. Már pedig ő a saját belső tükrében erős, nagy ember.Hogy viseli vajon a kiábrándulást?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  16. bumburi,
    Ez az ember a saját belső téveszméit valósította meg egyrészt a közvetlen harcostársaiban, másrészt a pártjában, harmadrászt az országban.
    Amíg vannak hozsannázók körülötte, nem bukhat ki — apafigura akar lenni, egy apa nem hisztizhet.
    Baj akkor lesz, amikor majd — érzékelve a belső körében lábra kapó lázadó hangnulatot — rádió- vagy tévészózatban szólítja fel ellenállásra az ő népét. Mert én ettől félek, szerintem ez lesz a kibukás bevezetője.
    Ha az ország nem lehet az övé, ne legyen senkié.
    Ez egy ekkora barom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  17. bumburi – a paranoia legfőbb tünete, hogy a beteg agyába minden információ egy beépített szűrön át kerül be, és így bele tud illeszkedni az ott levő, a valósággal köszönő viszonyban sem levő világképbe. Orbán körül elég sok samesz nyüzsgölődik, aki folyamatos visszajelzéssel látja el arról, hogy ő a király,
    és mindent zseniálisan csinál. Nem ábrándult ki – bedőlt a saját propagandájának, pedig ettől már Sztálin is óva intette az elvtársakat.
    Elég ahhoz ellátogatni egy jobbos fórumra (vagy gyengébb gyomrúaknak a mandínerre) hogy lássad, milyen a világ a fidesz szerint. A narancstrollok hűen tükrözik Orbán belső világát. Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vannak elégedve + elmúltnyócév, meg a nehézségek csak abból adódnak, hogy nem lehet azt elég hamar rendbe tenni, meg a büdös kommunisták…..
    Elég párat elolvasni, hogy képben legyél – aztán még jobban meg tudod becsülni az itteni színvonalat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  18. Miaszösz, kicsit elmegyünk egymás mellett: én csak azért mutattam a linket, hogy Csányinak is nagy károkat okoz Orbán – szóval nem akkor a szerelem, mint esetleg gondolnánk. A 15:28 -as hsz-edről lenne szó.
    Hogy kerül ide Gyurcsány?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  19. ..végünk van, mint a botnak..
    Monnyuk’, annak két vége van..nekünk meg’ egyse’..
    Vagy mégiscsak lehetséges egy más, új, minden radikalizmustól-mentes, egy becsületes emberekből álló, mitöbb’, hazafiakat tömörítő’ valóban demokratikus kormány, mely’ – esetleges – kormány, meg tud védeni mindannyiunkat a gonosz(törp’)től..?
    Lehet(séges)! mindez, de csakis mindannyiunkkal, azt hiszem!
    Köszönöm, ha meghallgattatok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Aristeides,értelek, hat Csanyiért nem hullatok könnyeket… Mivel nem ismerjük egymast, néha a hsz-ok rövidsége miatt nem mindig vilagos minden, de ezért kell egymast felhomalyositani)))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  21. kekec, nekem ez olyan hihetetlen, hogy ezt télleg hiszik is… bar nem jartam a mandiner forumon… csak Csipkerozsika nehogy felébredjen…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  22. Ego
    Szerintem aki otthon kibukik, az előbb utóbb máshol is megteszi.
    .
    Kekec
    lehet hogy igazad van. Vagy mondjam azt hogy biztos?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  23. ha a képen egy velencei tükör van, akkor a tükörkép torzít, mert Hofi szerint egy magyar cigányt kéne látnunk. nem, ez nem rasszizmus a részemről :)
    piti zsarnok? nem hinném. egy piti zsarnokkal nem foglalkozna a világ. fél világot akartam írni, de nem lenne helyén való hiszen az al-jazeera is orbánnal foglalkozik. orbán mögül ki hátrált a néppárt is. orbán talán most szembesül azzal, hogy egyedül maradt. ma az egyenes beszédben selmeczi kócosfog szerint az megengedhető tréfa volt, hogy a buli után kijózanodott brókerek indítottak támadást. ez az elmebeteg ribanc vagy nem érzi annak a súlyát amit mond, vagy infantilis a vezírrel együtt.
    ez itt mindent elárul orbánról. figyelje meg mindenki ahogyan félrecsúszik a szája. persze a mondókája vérlázító gyilkos indulatokat szült bennem:
    http://hvg.hu/itthon/20120106_orban_viktor_forintgyengules
    ja és a Finnek is el fordultak tőle pedig nagy volt a barátság ott is. orbán felkerült az új kori diktátorok listájára. szóval ne sértegessen már a fájnálsöl tájmsz, hogy a miniszterelnökünk piti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  24. selmeczi kócosfog?
    Ennél sokkal jobbat olvastam róla – pirított qrva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  25. Hungarian citizen

    Ego: nagyjabol en is igy fogalmazok honapok ota, de nalam ugy szerepel, hogy “a proszto orbant nem engedik a szonyegre lepni, a tobbiek koze, mert kopkod, es csupa sar a szartaposoja”. Szoval sokan latjuk igy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  26. Ego, persze, így gondolom én is; a Néppárt csak nagyon pc akar lenni, DE! az új alkotmányról é s választási tv-ről szóló véleményük szerint egyáltalán nincsenek képben ezek valóságát illetően!? Remélhetően még tanulmányozzák majd mindkettőt, sőt, akár a sarkalatos tv.eket is… Orbán személyiségét illetően: én régóta (1998) úgy látom őt és bizalmas embereit, mint aki személyiségfejlődésükben megálltak; kb. kollégiumi éveik elején. Kamaszok ők, akiket mindennél jobban összekötnek a közös bulik.balhék, ábrándok, bűnök; mindaz, amit egymásról tudnak. Nem nagy dolgok – valószinüleg, de ki szereti, ha nyilvánosságra kerül esetleg , hogy pattanásos volt, vagy ágybavizelő, netán gyors, amikor éppen lassúnak kellett volna lennie! Persze, nem lepődnék meg akkor sem, ha közös molesztálásról, állatkínzásról, vagy egyebekről hallanánk majd… Szóval, ezek a kamaszok nyilván egyszer elkezdtek arról ábrándozni, hogy nagyon hatalmasok, nagyon gazdagok lesznek és felesküdtek: ‘egy mindenkiért, mindenki egyért’ Ezért kell majd mindannyiukat eltávolítani a hatalom közeléből véglegesen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  27. Ja igen! Úgy is reagálnak, mint a sarokba szorított dacos-dühös , meg nem értett kamasz: akár a suliba is bemehetnek apuka vadászfegyverével…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  28. Ne bántsátok a Gabikát. Minden pártnak megvan a maga széltyúkja. Ha olyan szép lenne mint amilyen buta még sokra vihetné.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  29. Hyppokrata! Hidd el, sokra vitte. Nem véletlenül kócos a foga. Nézd meg a vagyonnyilatkozatát. És ez még nyilván csak a töredék. Szerintem ebben a pillanatban ov. családjának kellene lépnie mondjuk a telefon felé, és elvitetni egy csendes helyre, és reménykedni, hogy talán felépül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  30. Tegyük élhetővé !

    Fel nem tudom fogni, hogy nem lehet parlamenti 2/3-dal a gazdaságot talpra állítani, kitörési pontokat keresni, stratégiai húzó ágazatokatokat felkutatni és támogatni.
    Valószínüleg eszükbe sem jutott hogy ezt tegyék, nem is érdekli őket. Egy védelmipénzt szedő maffiózó szinvonalán vannak.

    A kormány lerabolt szinte már mindent, és egyik hazugságból esnek a másikba. A magyar nép ezt miért tűri ?
    A magyar állampolgárság megadásával kapcsolatos népszavazásnál mondták, hogy nem fognak a határon túliak szavazati jogot kapni.Megkapták.
    És van ezer másik példa,… pl. a nyugdíjjak. A nyugdíjjak hiánya csak évekkel késöbb fog fájni, csak évekkel késöbb fog tragédiákat okozni.
    A magyar nép ezt nem látja ?
    Egy átláthatatlanul kezelt újabb hitelfelvétel a gyermekeinre , unokáinkra rak plusz terheket.Egy teljesen elszegényített középosztály a belső piacot őli meg.
    A jövőnket őlik most kormányzati színten .
    Miért hagynak az emberek magukon “egy minél rosszabb , nekünk annál jobb” basáskodni ?
    Nem lehetne hozzáértő szakértői, gazdasági elítet a kormánykerékhez engedni 6-8 évre ? Akik rendbe hoznák a rendszerváltás után maradt “kuplerájt” ?
    Ez is egy szakma, érteni kell hozzá. A jelenlegi hatalom nem engedi a szakértőket érvényesűlni, csak ez már nem csak a bőrünkre, hanem a vérünkre is megy.
    A magyar nép mikor fogja ezeket leváltani ? Nem kellene még két évet várni…

    elnézést a tegnapesti alkoholos szagú hozzászóllásomért

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  31. A történelembe Orbán tevékenysége a „Magyarok második Trianonja” néven fog bevonulni. Kezdhetik az illetékesek írni a névsort a nemzeti tragédiánk okozóiról! Senkit sem fognak kifgelejteni! Még a humoristákat sem! Fábryt sem!
    Egy sem fogja megúszni a törvény ítéletét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  32. 1988 : Kádárnak mennie kell!
    2012 : Orbánnak mennie kell!
    Orbán visszahozta a diktatúrát!
    Orbán kommunista lett! Orbán mottója:Mindent és
    mindenkit államosítani kell!
    Én vagyok a nagyvezér! Mindenki más hülye!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  33. gezi,
    Orr Bán nem kommunista lett, hanem fasiszta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  34. Pusztuljon a vezér!!
    Aki elveszi a KLUB RÁDIÓT és mindent megszüntet ami nem őt élteti és nem a FIDESZ propagandájáról szól!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  35. szutyokl -Orbánnak két nagy történelmi pechje van (no jó: három)
    1. A világválság forgószél szerű – és egy rövid csendesebb időszak után átsöpör felettünk a másik oldala is. És Orbán nem tud viharban kormányozni – sőt kiderült, hogy EGYÁLTALÁN nem tud kormányozni, mert I.Orbán alatt nem az ő kormányzásának, hanem a Bokros csomag olajrétegének és a szélcsendnek köszönhetően tudott előre haladni – bár Matolcsy már akkor is befékezte a fejlődést.
    2. Orbán nem közvetlenül Gyurcsány, hanem Bajnai után kénytelen kormányozni – és a kettőjük közötti ordító különbség már többmillió ember számára vált nyilvánvalóvá. És még meg sem kapták a többezer forinttal csökkentett fizetéseket az emberek! Az is majd kinyitja jó néhánynak a szemét.
    3. megszületett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  36. itt egy mondat nagyon hibádzik a cikkben.”orbán tehetséges politikus”. hát nem az. egy tehetséges csűrcsavaros agyú ügyvéd palánta. semmi több.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. bumburi – itt van egy – mintának, nézd csak meg a kommenteket (és sajnos ennyire elvakult a TÖBBSÉG még mindig! Ezek még egy államcsőd után is, éhen haldokolva ilyeneket írkálnának.
    http://mandiner.hu/cikk/20120107_mszp_orban_szegyenbe_taszitotta_hazankat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  38. Kitti!Én megnéztem,de sajnos nem értem, a gyerek meg angolos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. kekec
    Megnéztem. Agyhalottak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. Követelik Orbántól Brüsselbe, hogy állitsa vissza a Demokraciát Magyarországon,..
    …..
    2012. január 7. szombat
    16:10 Ezt nézétek meg mi történt Brüsselbe!!!!!!!!!!!!!,ès adjátok tovább!!

    http://www.tsr.ch/video/info/journal-19h30/3690165-hongrie-des-dizaines-de-milliers-de-manifestants-sont-descendus-lundi-soir-dans-les-rues-pour-denoncer-les-derives-autoritaires-du-gouvernement-de-viktor-orban.html?date=2012-01-03

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Kitti, ez a link egy svajci hiradobol részlet, ahol egy montazs filmet allitottak össze Orbanrol, többek között a Cohn-Bendit – Orban szoparbajjal az EU parlamentben, de ez mar egy éve volt…és a 100 000-es tüntetésröl az Operanal…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. G. Fodor, a Századvég kutatási igazgatója, illetve Stumpf, a jelenlegi alkotmánybíró – akkor még a jobboldalhoz köthető agytröszt igazgatója – kilenc pontban foglalták össze a rossz kormányzás anatómiáját. “A kormányzás tartalmi kérdései (valamint a kormányzáshoz tartozó szerkezeti és személyi kérdések) háttérbe szorulnak, és helyüket a hatalomgyakorlás feltételeinek megteremtése és megőrzése veszi át (…); a (párt)politikai logika korlátok közé szorítja a szakpolitikai koncepciók érvényesülését; a politikai konszenzus hiánya lerontja a kormányzati teljesítményt; a fiskális kényszer fogságban tartja a szakpolitikai racionalitást; az egydimenziós logika (a redukció uralma) nem megoldja, hanem fokozza a problémákat; a célok (a vízió) hiánya összefonódik az eszközök válságával; még a nemes elvek is – az eredeti szándékkal szemben – a kívánt eredménnyel ellentétes állapotokat hoznak létre; a struktúra radikális átalakítására vállalkozó kormányzati erőfeszítések kaotikus következményekhez vezetnek; és végső soron a kormányzati lépések magát az államot züllesztik le.”
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=508025

    Gyurcsány azt mondta: Jobban kormányoztunk – és demokraták maradtunk.
    Orbán még a fenti jobboldali elméleti szakik szerint is ROSSZUL kormányzott, nem maradt demokrata – és csődbe vitte az országot (ahogy az elmúlt évszázadban vesztes háborúkba vitte a jobboldal az országot – és elveszítették a terület és a népesség ÉS A GAZDASÁG nagy részét. ORBÁN A JOBBOLDAL “MÉLTÓ” FOLYTATÓJA! NEMZETVESZTŐ! (mit gondoltok miért nem merik közzétenni a népszavazás statisztikáját?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  43. Azt mondja: tudtam, hogy jön egy-két nehéz év, de aztán elindulunk fölfelé, kilábalunk a bajból és az én vállalkozásom is túléli a viharokat. Hogy ugyan el kellett adni a fiamék házát, meg a sajátunkat is, hogy fenntarthassuk a vállalkozásunkat, illetve törleszteni tudjuk a hiteleinket, de túl leszünk hamarosan ezen a válságon, az ország és mi magunk is. Sajnos most már látom, nem leszünk; az én életembe már nem fog beleférni a konszolidáció. Pedig, fűzi hozzá, az irány jó, Orbánék jó felé mennek, csak hosszabb ideig tart az alagútból kijutni, mint gondolták, gondoltuk.
    Szerintem pedig rossz az irány, mondom én, ez a fajta nemzetállam elképzelés, amely Orbán fejében létezik, a valóságban nincs, ezer szállal kapcsolódunk a nemzetközi piacokhoz, mi magunk is részei vagyunk ennek a globalizált rendszernek, ha úgy tetszik oda vagyunk láncolva egymáshoz, érvelek, de ő csak ingatja a fejét. Tévedsz, mondja, van nemzetállam, illetve egyáltalán nem mindegy, hogy milyen vastag az a lánc, ami odafűz bennünket…A lánc vastagságának csak akkor van jelentősége, ha el akarjuk szakítani, vetem ellen, de ő csak mondja: nincs igazam, a lánc vastagságának jelképes értéke is van, megmutatja az embereknek, hogy van szabad mozgásterünk, illetve a szabadságunk csak rajtunk múlik, mi döntünk arról, hogy milyen erősséggel fűzzük hozzá magunkat másokhoz. Értsd meg: nem adhatjuk föl a magyarságunkat, és ennek biztosítékát csak Orbánban látjuk.

    Próbálkozom még néhány érvvel, ténnyel, de hiába: a mai kormányban vetett hitében nem tudom megingatni. Nem tudom vele elfogadtatni, hogy rossz, neki, a személyes életét tönkretevő döntéseket hoznak. Azt mondja: kétségkívül vannak rossz döntéseik, kétségkívül nem kedvez nekik a nemzetközi környezet, de hosszútávon biztos, hogy igazuk lesz. Kár, hogy én már nem élhetem meg, annyi időm nincs hátra, ismétli önmagát, minden önsajnálat, fájdalom nélkül, egyszerű tényként közölve. Aztán elköszön, elindul útjára, a kezelhetetlen méretű és csak növekvő hitelének terheivel, a vállalkozásának megoldhatatlan gondjaival, egy számára megélhetetlen szebb jövő reményével. Húzza a láncait, a súlyos nehéz láncokat; látja ő is őket, de hajszálvékonyaknak…
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=508021

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  44. http://www.lefigaro.fr/international/2012/01/06/01003-20120106ARTFIG00564-martonyi-viktor-orban-n-est-pas-un-dictateur.php

    A Le Figaroban az ujsagiro igy teszi fel a kérdést: Itt ugy hivjak, hogy VIKTATOR, de hasonlitjak Putyinhoz, Chavezhez. Ez ugyanaz az ember, aki 89-ben a demokraciaért allt ki?

    Valasz: Diktatornak nevezni teljesen igazsagtalan és izléstelen…

    …Szajkosar a sajtora?…

    Ez is igazsagtalan és komolytalan…

    Egyébként Alain Juppé ugy fogalmazott, hogy Magyarorszagon egy probléma van kialakuloban, de Martonyi elfogadhatatlannak tartja, hogy «Magyarorszagon diktaturat hoznanak létre»… ezeknek a hireszteléseknek politikai hattere van…

    Hat Martonyi az nem ugy van, hogy külföldön is diktaljak a sajtonak, hogy mit kell irni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. Keresztes S :
    Mostanra Fábry gyakorlatiag egy humortalan nagy darab sitté vált.
    Akinek csepp esze van , kikerüli. Nehogy valahogy hazavigyen belőle egy darabot a cipője talpán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  46. Kekec:
    Való igaz !
    Hosszabb ideig tart kimenni az alagútból , mintahogy sikerült bemenni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  47. Ez a Martonyi egy komoly kinézetű senki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  48. Ebben a le Figaro interjúban Martonyi azt mondta, hogy: „A kormány kész mindenről tárgyalni”

    Mint a régi „szép” feudál-jobbér időkben amikor Horthyék abban ringatták magukat egészen a nyilas hatalomátvételig, hogy a német náci testvéreik oldalán a II. világháborúba való belépésük, milliók tudatos halálba küldése (2. magyar hadsereg, a teljes vidéki zsidóság, az ország tönkrebombáztatása), és az ország gazdasági katasztrófájának okozása ellenére a háborút követően is hatalmon maradhatnak. Nos ez a „kormány kész mindenről tárgyalni” is erről szól, vagyis egyedül az a lényeg számukra, hogy húzzák az időt és főleg hatalmon maradhassanak. Ha nem így lenne meg sem hozták volna azon törvényeket amelyekről tudniuk kellett, hogy közük sincs a polgári demokráciához, az EU-hoz, a transzatlanti elvekhez. És ennek fényében érdemes Martonyi emberi jellemét is nagyító alá venni különösen azt a megjegyzését, hogy „Orbán Viktornak elég erős a meggyőződése az európai integrációt illetően. Ha erről nem lennék meggyőződve, nem lennék a külügyminisztere”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  49. Kedves, tiszteletre méltóak és nem, jó napot kívánok, kezit csókolom!

    Úgy látom, a kommentelők mind akarnak valamit kezdeni az ország jobbulásáért abból ítélve, hogy a helyzetet vázolja, véleményét, vagy helyes útirányt ír. Vannak sokan – vagyis elegen – viszont, akik komolyan világos érvekkel, vagy trágár leszólássokkal (vagyis másféle érvekkel), ugyan azon a nyelven mint önök szólalnak még ugyan azokat a szavakat is használják (nacionalista, vagy demokrata Pista és minden ami nemes és jó) csak épp homlokegyenest az ellenkező irányba mutatnak.
    De úgy gondolom, hogy fél Magyarországot le kéne mészárolni vagy mindegy hogy de elnémítani hogyha így ez az ellentét fennmarad országon belül – a nép egyik fele, másik fele, egyéb és a hatalmon lévő politikusok között – ami első ránézésből nagyon durva és felületes megoldása az önök gondjának.

    Szóval összhangot javaslok, hogy találjunk. Nem is tudom, hogyan lehetne elérni legjobban (vagy egyáltalán) amit mégis látok és járható útnak tapasztaltam kicsiben az az, hogy önök, a nép okosabb, bölcsebb tagjai és mindenki kinek kedve van: tanítsa meg a népet beszélni. Hogyan? A nép az egy Egész, aminek minden személye más, (mást akarhat ezért esetleg, ami szíve joga) máshonnan jött, és “ami egynek gyógyszer a másiknak méreg lehet”…
    Nehéz ilyen gondolatot leírni, megmagyarázni, talán maguk jobban látják és kieszelhetik, melyik ösvény vezet el a “beszédig”. Szóval dunsztom sincs hogyan lehet az Egységet megtanítani szólalni. A Nép Szava viszont világosságot gyújthatna minden homályos kormányzati döntésen és azt korrigálhatja.

    A politikus is ember, mégpedig okos, (bár nem tudom mire van rálátása az ország gondjaiban) és mi akik minden porcikáját belátjuk környezetünknek megmondhatjuk, hogy ahogyan kormányoz, az nem jó, vagy épp amit mondani akarunk mi, a Nép Szava. Ebből látnia kell, hogy nem pusmoghat el, nem teheti ki a lelkét az országnak a háttérben mindenfajta külföldinek, vagy belföldinek (mondjuk multiknak de ebben nem látok igazságot, csak véleményt) szabad prédául. Hanem harmónia alakulhat ki polgár és vezető között, ami végre nem gátolná az ember saját útját, (az aki bárány akar lenni lehessen és aki gondolkodni akar tehesse, saját döntése mindenkinek) a túlélésben, megélhetésben, gondolat irányzatában, vallásában, tudományában, kicsi és nagy dolgában.

    Tudom, most is mondjuk neki, hogy ez így nem jó, vagy épp ellenkezőleg, de azt látom, hogy megosztva egyesével, és talán inkább egymásnak mondjuk. A hatalom többen van, mint az egyén egyesével.

    Az azért fontos, hogy aki mondani akar, az építő célú legyen, (a lebontás és átépítés is építő célú) mondjuk azért is mert ellenségeskedés megakadályozza a kommunikációt. Attól fogva nem vita, hanem veszekedésbe fajul a dolog. Csak mert amit írtak egyesek, az vicces, vagy elszomorító, igaz, vagy hamis… De aki változtathatna (mondjuk Orbán), az sosem érti meg mert esetleg csak újabb káromlásának veszi fel, ami mindig is van, ha az ember ismert ügyebár.

    A rendszer ilyen, vagy valaki érdeke, hogy megosztja, a népet (oszd meg és uralkodj elven) és szítja azt egymás ellen, hogy közben (jelképesen) a lelkével azt tegyen amit akar. Ilyent tapasztaltam, mikor a cikkből ezt olvastam: “Az etnikai nacionalizmussal átitatott művet az egypárti uralmi ambíció áporodott szaga lengi be”. Kérem önöket gondoljanak bele, talán érthetően rákérdezni nem tudok hogy mibe, de aki a valamit kitalálta okos és célja volt vele. Mi meg nyugodtan rákérdezhetnénk hogy mi az, mielőtt elítéljük a szerző véleménye alapján.

    “Orbán úr valamennyi fennhéjázása, miszerint csak a saját feltételei alapján tárgyal az IMF-fel, a csőd felé löki Magyarországot.” ijesztgetés az ő célja érdekében. “azonban odahaza vezetésre, külföldön támogatásra van szükségük.” mármint a népnek. Sose gondoltam bele, nem nekem nincs effajtákra szükségem csak szabadságra. Ez fontos, a szabadság őrült nagy kárt okozhat könnyen! Így megpróbálom olyan jelzővel írni, hogy a józan szabadság: ami nem gátolja meddig tanulok, és egy üveg lekvárt amit én készítettem kinek adok ajándékba.

    A kommentekből kicsipedetett vélemények, amikhez hozzászólnék:
    “De leginkább: többségbe tud kerülni a demokrata ÉS NORMÁLISAN gondolkodó réteg” – kérem szépen ez jó. A NORMÁLIS-an gondolkodó ember a normákat betartja és nem lép ki belőle, hát akkor megáll a világ. Vagy nem? a művészek akik feltaláltak nagy dolgokat a normákból léptek ki, vagy nem?
    Ha nem tetszik kérdőjelezésem, csak ugorják át, én csak vitát indítanék mert érdekel a véleményük.
    “Ezt meg kell előznie valaminek, ami végleg elsodorja a jelenlegi politikai osztályt (elsősorban a Fidesz.KDNP-t, Jobbikot, de -fájdalom – a többit is)” – szeretnék arra rávilágítani, hogy az effajta tervek megoldására sok ember ereje kell, (mint véleménye, mint pedig kedve, hogy véghez vigye) én kérem benne vagyok, de semmi erőszak, hanem az párt nyelvén is érthetően leváltani azt “A szél az emberről a kabátot lerángatni nem tudja, csak ha már olyan erős, hogy a ember megfullad, megfagy, de ha kisüt a nap, a melegre az ember magától leveszi azt”.

    Első olvasásra igen gonosz gondolatok jutottak eszembe, egyes mondatokról, (mégpedig annyiról, hogy abba is hagytam a kommentek jegyzetelést) de második -azaz többedik- olvasására már építőbb véleményt közölhetek.

    Ja igen, dióhéjban: javaslom, hogy egy honlapot készítsen az aki ért hozzá, vagy bármit, ahol leírható a politikus munkavégzéséről a mindenfajta nézőpont, vagy miegymás probléma. Higgyék el, a mindenféle párt pártiak és mással foglalkozó emberek sok írása összeállhat egy tiszta képpé és a Magyarország helyes útra térésében már nem gátoljuk egymást. Onnantól is biztos lesznek problémák, miket meg kell oldani, de hát nosza. Ezen az oldalon lehetne más hasznos téma is, például irodalom ajánló, amit ha az ember elolvashat, annyival lehet okosabb, hogy az ajánló véleményét megértse. Vagyis a pórnépnek esélye legyen annyival okosabbnak lenni, hogy a bölcsebb osztály nyelvét értse, és érthetően bírálja. Értik maguk, nem részletezem.

    Ahogyan olvasom vissza, jut eszembe, hogy bizony, a hatalomvágyról le kell mondania egy egész országnak, de talán újfajta örömforrásokat találhat, ami mások kárát nem teszi. Lehetne a honlap összképe a Szó, amit megfogalmaz az aki ahhoz ért, és a vezetőhőz eljuttatja.

    Kérem, hogy gondolkodjanak el rajta, (ez megkíván némi nemű önzetlenséget, de hát ami a világnak jó, az az egyénnek is) mondják, ha nem tetszik, és javasolják a további lépéseket. Köszönöm, hogy végig olvasták eme terjedelmesebb írást. Agyon alázást elfogadok, ha rendbe kéne tenni mégis a búrám.

    Kellemes napot kívánok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Meglepő egyetértésben Orbán és Mesterházy 2012. március 2. péntek | AN

Az Economist szerint Orbán meghátrál 2012. február 26. vasárnap | AN

Mi baja van Orbán Viktornak? 2012. február 24. péntek | AN

Orbán az elődeit és Európát vádolja 2012. február 23. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos