Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szász István: Orvost! 2012. január 5. csütörtök 16:38

  • Hozzászólások(135)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szász István: Orvost!

Nem a nagybetegünkről  akartam írni. Hanem Orbán esélyéről. Arról, ami 2010 tavaszán még meg volt neki. Propaganda, meg néphülyítés ide vagy oda, de parádés választási győzelmet aratott. És háta mögött egy parlamenti kétharmaddal, ennek a sokat kínlódott országnak csaknem minden baját orvosolni tudta volna. Orbán tehetséges ember volt. Rá illik a pesti mondás “saját erejéből lett semmivé”. Csak egy kis jóakarat, egy csekélyke józanság kellett volna ahhoz, hogy csaknem mindnyájunk támogatásával élni tudjon a páratlan lehetőséggel. Hát ezt a páratlan lehetőséget Orbán V. nem csak eltékozolta, hanem az áldást átokká fordítva, mindent tönkrevágott, mindenkit megalázott, akit lehetett kirabolt (nyugdíjpénztáras útonállás, tizenhat százalékos egykulcsos adó, amelyben fordított Robin Hoodként a szegényektől elvett és a dúskálóknak adott.).

Orbánon elhatalmasodott a betegség. Az elsősorban számára biztonságos kicsiny szobájából kirobbanva tőrt-zúzott, egy brutális kamasz módjára, lüke fakardjával hadonászva szabadságharcot üzent az egész világnak. Pedig csak csekélyke gondolkodás, odafigyelés kellett volna, hisz mint mondom, egy valaha tehetséges úriemberről van szó.  De Ő  nem! Ez a régtől fogva súlyosan sérült idegzetű, délibábos hülyeségekben hiszékenykedő, hideglelős nagybeteg, ahelyett, hogy kereste volna a világ minden antibiotikumát, orvosszerét, gyógyteáját, a bűnnél is szörnyűbbre vetemedett: terjesztette az őt maró vírusokat, mérgezett levegőt köhögött ránk,  talán anélkül, hogy tudta volna, de szörnyű  ragályt szabadított  az országra.

Pedig kezdetben semmi mást nem kellett volna tenni, mint hívni a hozzáértő  orvost. Azt, aki menten elrendeli a szigorú háziápolást,  elkülöníti a bacilushordozót más fertőzőtt  nyavalyatörősöktől, oldja a nagybetegnél egyszerre jelentkező merevgörcsöt és vitustáncát, hozza a gyógyulást jelentő szurit, adja a pirulát, elrendeli szobahőmérsékleten az ágynyugalmat és világosan tudatja páciensével, hogy ő most az ön- és közveszélyesség határán támolygó lázbeteg, akinek  egyetlen feladata van  -  gyógyulni.

Lehetett volna!

Amikor egyértelművé vált, hogy az agyat és hátgerincet egyszerre támadó súlyos bajról van szó, legkésőbb, amikor a kórságsújtotta beteg kínjában már az Alkotmánybíróságot is szétrúgta, tétovázás nélkül el kellett volna rendelni a legszigorúbb zárt körülmények között való ápolását. A szörnyű nyavalya ellenében meg kellett volna tiltani, hogy a szinte öntudatlan állapotban vergődőt aljas korcsok környékezzék, az ugyancsak mindenféle utálatosságban leledző szalajtott csavargók, mániákusok, az eget nagybőgőnek néző és a világot kirámolható kasszának tekintő kettőslátók ezt a riadt országot villámgyorsan majmok bolygójává tegyék.

A beteg embert – ez így van a primitív törzsek kora óta – gyengéd kezekkel ápolni kell, lázas rögeszméit átmenetileg rá kell hagyni (hiszen  szót úgysem ért a cserencsétlenje!), és vigyázni rá. De az orvos kötelessége az is, hogy megóvjon mindnyájunkat! A lázbeteg Orbánt csakúgy, mint bármely embertársunkat, részvét illeti. De ez a részvét nem fajulhat odáig, hogy egy beteg megbetegítsen egy egész országot! Az orvos nem hagyhatja, hogy az epehányás, a kórós kötekedés, az élőfát is ellenségnek látó háborodottság, a lepra meg a pestis pokolra küldjön valamennyiünket. Ha az orvos úgy találja, akkor jöjjön a karantén, ha az orvos ezt látja helyesnek, akkor hozza a gyógyító kést. Mert nem lehet, hogy egy üszkösödő nagylábujj amputálása helyett az egész test mindenestül elrothadjon.

Tessék végre megérteni: Orbán Viktor  már rég nem miniszterelnök, hanem egy szörnyű pandémiában kínlódó nyomorult. Az őt emésztő baj ismert: úgy hívják, hogy féktelen nagyravágyás, üldözési mánia, kleptománia, hazudásmánia, uralkodási vágy, vízkórság és vesebaj. Olyan, ami megmérgezi a vért, a levegőt – a beteg nem is tehet róla! – és mindent, ami a közelébe kerül, ha senkiben sincs annyi emberség, hogy hívná azt, aki talán még tud segíteni – az Orvost.

Már pokoli felfordulás van ebben az országban, polgártársaink dühöngenek – joggal! És félnek! Féltik maguk és szeretteik egészségét. Félnek ettől a kínjában falat kaparó, szőnyeget rágó járványgóctól, és utálják, és megvetik, és ma már félő, hogy a hüsítő vizeslepedő nélkül  dühöngőt  végül egy nagybottal leütik. (Pedig hát gyógyítani csak okosan, türelmes hozzáértéssel gyógykezelni kellene!)

Mikor az Őrjöngő, odáig jutott, hogy a világ legbarbárabb korában is érinthetetlenséggel bíró parlamenti képviselőket hülye, de inkább megzavarodott csicskásaival, ha csak pár órára is, de a börtönbe hurcoltatta, akkor már mindenki biztosan tudta, hogy ez az agónia. A Város, ez a minden időleges dilijével együtt nagyszerű Budapest, harsogott attól, hogy “Orbán takarodj!”, hogy “elég volt”!, hogy “Stop, itt a vége!”. Az egész város, de hamarosan az egész fertőzésveszéllyel sújtott ország azt üzeni, hogy Pucolj! Az egész úri pereputtyoddal! Vagy bemegyünk érted a neobarokk palotába…

Ne legyen ez a vége! Értsük meg, itt egy rég magán kívül lévő nagybeteggel kerültünk szembe, akin nem bot és husáng, hanem csak egy dolog – azt Orvos tud segíteni! (Ha úgy jobb, imádkozunk is fertőzött nagybetegünkért!)

Honfitársaim! A volt miniszterelnök beteg. Nagyon beteg. Ne kívánjuk a pokolba, s ne bántsuk! Legyünk emberségesek! Mostantól kezdve házban és utcán, köztéren és nagyteremben, úton-útfélen, ha erről a kínlódóról esik szó, csak egyet tegyünk, csak egyetlen közös nemzeti  kívánságunk legyen: Orbánnak valahára hívják az – ORVOST !

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (117 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +185 ( 217 szavazatból)
Szász István: Orvost!, 4.7 out of 5 based on 117 ratings

  • Hozzászólások(135)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

135 Reader’s Comments

  1. Hát ezért sikerült csak a mandíneren keresztül feltennem Róna Péter egyenes beszédbeli riportját. NEM találtam meg az ATV.hu-n.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  2. Meggyőződésem, hogy ov nem elmebteg. Pszichopata, hatalommániás. Popper Péter szerint hisztériától sem mentes pszichopata.
    Pontosan eltervezett menetrend szerint – volt rá 8 éve – hatalomra került, elfoglalt minden pozíciót, amit lehetett, hogy örökké uralkodhasson. Ezért a kettős állampolgárság is a külhoni magyaroknak, szavazati joggal, hogy – ha itthon nem lenne elég szavazója – a külhoni magyarok szavataival mégis megmaradjon a hatalma. Már Kötcsén elmondta, hogy egypólusú államot akar.
    Igaznak tartom azt a jellemzést is, hogy kocsmai krakéler. Nem vitatkozik, mert érvei nincsenek, csak üt-vág, mindegy, kit talál el. Számára mindenki ellenség, aki nem hódol be neki, és akit nem ért, és akit magánál okosabbnak érez /vagy mások annak tartanak. Ezért nem állt ki vitára a választási kampányban 2010-ben. 2006-ban kiállt, lebőgött.
    Hívei nincsenek, csak maffiatagjai, alattvalói, akiket maga választott ki egyenként. Ezek alkotják pártja parlamenti frakcióját. A közt. elnök is az ő bábja, pénzért, luxusért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +67 (69 szavazatból)
  3. Bartus úr, mivel ismeri Németh Sándort:
    Ez mekkora érvágás neki anyagilag, (tűrhető-tűrhetetlen)
    és ezt előre felajánlhatta a Hitgyüli elismeréséért – vagy pedig neki is meglepi?
    A Jobbik javaslata, hogy helyettük valami ősmagyar egyházat ismerjenek el – hova sorolandó: nyomásgyakorlás, hogy lapítson, vagy tényleg el akarják őket (is) söpörni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  4. http://indavideo.hu/video/Unnep_az_Operaban

    jó szórakozást

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  5. kekec jogosan dühödt előbbi beírására:
    Igen, ez egy óriási mocsokság, ilyesmit (meg rosszabbat) képzeltem el, amikor korábban azt mondtam, hogy most Orbán csapkodása és hisztije következik.
    Orbán tölténytárában jópár ilyen lövedék lapulhat, de a hisztéria jele, hogy most húzza meg a ravaszt, amikor az IMF és az EU egyik főcsapása pont a média lesz. Ez a barom most azt képzeli, hogy tudja ő még — mint eddig mindig — emelni a tétet, meg hogy van rá pénze, amiből emelheti.
    Hát nincs.
    És az elmúlt év gyomorszorító napjai és hónapjai után most úgy érzem, elkezdődött a végük.
    A kormány végső kétségbeesését jelzi az egyszerre megszólaló angyali harmónia, a selymes simaságú beszéd az IMF felé, a békeóda, a vicsorra ráterített kényszeredett mosoly, amelybe csak ez a hülye liba Selmeczi tudott belerondítani, ez a tök, aki legalább két brosúrával van lemaradva és holmi szabadságról visszatért brókerekről hadovál, meg hogy a kormány majd megvédi a …blablabla.
    Ezeknek annyi, tényleg annyi.
    Nyakukon a hurok, és ha nem pitiznek szépen és főként meggyőzően, kirúgják alóluk a sámlit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (38 szavazatból)
  6. Ego – ALÓLUNK! Nem ők fognak éhezni, nekik lesz annyi tartalék, hogy elkerüljék.
    Valamelyik nap egyik olvtárs írta, hogy már nyáron kihajtotta a TEK a budavári labirintusból az embereket (beleértve a külföldi turistákat) és azóta is hordják be (valamilyen katonai szakkifejezéssel) a zárolt ellátmányt.
    SZÁNDÉKOSAN viszik csődbe az országot, mert azt hiszik, hogy azon is nyerhetnek! HA!!! túlélik! De a mezei narancsosokat szét fogja cincálni a nép!
    Nincs annyi TEK-es, hogy őket is megvédje. Akkor nem csak szelíd pofozás fog kijárni a titkárnőiknek!
    Egy valamit meg kell hagyni! HALÁLMEGVETŐ bátorsággal követik Orbánt a szakadékba – ahol az majd megint bepattan a páncélozott autójába, és úgy otthagyja őket, mint eb a Szaharát (leszarva)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (39 szavazatból)
  7. Eljárási jótanács , régivers után szabadon :
    -
    Gyógyít’ni csak lassan , szépen..
    Ahogy úthenger megy rá éppen,
    Úgy érdemes…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  8. “HA!!! túlélik! De a mezei narancsosokat szét fogja cincálni a nép!”
    — Így igaz, és így kell lennie.
    És ezért tartom gennyesnek P-KI írását.
    Mert aki ezekkel megalkuszik, akár ha Orbán fejéért cserébe, az gazember.
    .
    Igen, ALÓLUNK is kirúgják a sámlit. Orbán a legmocskosabb terrorista módszerrel minket tart maga előtt túszként, élő pajzsként, hogy az IMF/EU lássa: ha őt lövik, minket találnak el. Ha viszont nem lőnek, ez a háborús bűnös magyar Kadhafi örökre itt marad a nyakunkon. Az EU pontosan ezen a dilemmán töri a fejét.
    De bármi legyen is a megoldás, egyvalami nem lehet:
    NEM SZABAD. HOGY ORBÁN ÉS RENDSZERE EZT MEGÚSSZA SZÁRAZON.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (40 szavazatból)
  9. Geyza,
    Tetszik a terápiád. Utána olyan szép, rendezett és főként egyértelmű lenne minden.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  10. Kedves Szász Úr!
    Köszönöm ezt a kiváló írást. Rendszeres olvasója vagyok a Népszavában is, élmény olvasni írásait.
    Valóban beteg ez az ember, nagyon beteg. Már régóta figyelem, hogy a betegsége – túl az Ön által nagyon profin írott áttételes betegségeken – valóságos elmekórtani eset.
    Nem vagyok orvos, tehát ilyet nem mondhatok, de azt látom, hogy valóban beteg. Néha az alkoholistákra nagyon jellemző püffedt ábrázatból előtűnő kényszeredett vigyort látom az arcán, máskor depressziós külső tüneteket vélek felfedezni, de minden esetben látom rajta a mérhetetlen szorongást, frusztráltságot.
    Ezek a tünetek az én véleményem szerint valóságosak és azokból a tünetekből egyenesen következnek, amiket Ön bemutatott.
    ORVOST!!!
    Valóban orvost kell hívni (kettőt!). Egyik azonnal kezdje meg a kezelést, a másik azonnal orvosolja a beteg által okozott “áttéteket”, amely áttétek már pusztítják a testünket és lelkünket.
    Ez az ember KÖZVESZÉLYES, egy elmeháborodott pszichopata, aki láncfűrésszel (járó motoros láncfűrésszel) tartja félelembe az országot.
    Állítsuk meg!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  11. Sajnos minden szó igaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  12. Ego Aki ENNEK ELKERÜLÉSÉRE MEGALKUSZIK…..”
    Én sem lennék tőle boldog – de nem tartom túl nagy árnak egy valódi forradalom és némi lincselés elkerülésére.
    Büntetőjogi felelősségre vonás, hivatalvesztés és vagyonelkobzásról való lemondást kell sajnos a mérleg másik serpenyőjébe tenni. De ne aggódj! Ezek még ahhoz is hülyék, hogy elfogadják. Mondom: Halált megvető a bátorságuk/botorságuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  13. Ego:
    Azzé látom eképp a dolgot mert egyszerű vidéki népi orvos vagyok.
    Főműszerem a sarló. ( Kalapácsot már elhagytam valahol.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  14. Kekec:
    Miért nem löksz fel egy parabólát ?
    Megmutassam hogy kell ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Geyza – ahhoz előbb egy parabola, meg ha jól tudom egy beltéri egység kell. És nem csak rólam van szó: hanem a kisjövedelműekről, akik ezt nem fogják tudni megengedni maguknak. Bár talán a kiskocsmák majd nem foci, hanem Egyenes beszéd közvetítéssel fogják csábítani a népet – ahol rögtön meg is lehet az elhangzottakat tárgyalni. Lehet, hogy ebből még jó is kisülhet?
    Varánusz kedvenc hasonlatával: nekifutásból öntökön rúgták magukat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  16. kekec,
    “nem tartom túl nagy árnak egy valódi forradalom és némi lincselés elkerülésére”
    .
    Sajnos úgy látom, hogy a valódi forradalom tényleg vérbe, de legalább előre, minden más út pedig végromlásba visz.
    Kövezz meg, én az elsőt választom. És igen, akkor is, ha az én véremre megy, ha ez az ára, hogy megszabaduljon az ország a Gonosztól, a lidércnyomástól, a kilátástalan ugaron való éléstől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  17. Kekec:
    egy használt beltéri kb 3 ezer , új pedig 10-15 ezer
    Parabola a fejjel cirka 3-5 ezer , újjonnan .
    Kell még kábel , métere 50-100 Frint meg valami amire fel lehet tenni.
    Én spec . néhány téglával támasztottam fel az előbb mert megint fellökte a szél.
    Itt , a ház mellett a földön.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Szász István!

    a Pintér nevű – jelenleg belügyminiszter – maffiavezér nagyon eltűnt!!
    gondolom a háttérből próbálja féken tartani, illetve vadítani, akiket kell.
    szervezi a pénzek külhonba juttatását, nemkülönben a személyek menekülési útvonalait is.
    utána kellene nézniük onnan a szerkesztőségből, használva az informátoraikat!
    talán a Juszt is segíthetne, hisz bűnügyi újságíróként meglehetős kapcsolatrendszerre tett szert.

    Bartus László!

    Önnek feladata lenne, ott a távoli USA-ban felhívni a CIA figyelmét a pintér nevű maffiózóra, s annak ottani tevékenységére, illetve kapcsolataira!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  19. Orbán kapcsolata az egyházzal egy szövetség kell legyen. Nem véletlenül keresztelkedett át Orbán és járhatott a pápánál. Ezt gondolom. Kapja is az áldást rendesen. És most már azt merem gondolni, hogy az alkotmány megváltoztatásának is egyik fő indítéka a szent korona tan bevétele, a hittanoktatás minden áron való erőltetése, a többi vallás kiszorítása.
    Mindez persze fikció részemről, de kell legyen alapja.
    Hogy Orbán vallásossága mennyire hamis, – a fentiekből kitűnik, hogy mindig az volt – az látszik abból, hogy a nép iránt egy deka szeretetet sem tud kimutatni.
    Vesszen!
    Igaza van Szástnak, a jelszó legyen: ORVOST! (kötéllel!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  20. csakigazatmondo!
    A két főtiszt vette az eligazításodat.
    Leléphetnek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. Gyerekek! Nem kell pénz az atv látványához! A DIGI ingyen, egy fillér nélkül beszereli a berendezést! De a T-Hom is! Csak alá kell írni 1 évet. Én most váltottam a digiről T-Hom-ra. Semmibe sem kerül! Megbántam, mert a T-hom-on nivs digisport. Iga Parlament csatorna se!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. bocs: a vége
    “nincs digisport. Igaz Parlament csatorna se! ÉS!! A digin te állítod be a sorrendet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. http://depositfiles.com/files/ab1tziiit
    A Róna Péter interjú.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Szász István Úr!
    Nagyon- nagyon kellemesset csalódtam írása olvasásakor!
    A cikk remek, tartalmával a legmesszemenőbekig egyetértek.
    Kifejezetten üdítő volt olvasni, mert nem elvakult, mert szellemes, mert igenis visszafogott, de ugyanakkor kíméletlenül nyilt is…

    Olvastam itt már sok jó cikket, s kevés időm, illetve az ellenzékben való csalódottságom ( a lámpavasas, kaszás képeket festő ellenzékiségtől szeretnék elhatárolódni, épp annyira mint a Orbán csapatától, de lassan tényleg csak maroknyi föld marad a talpa alatt azoknak, akik hasonlóan vélekednek), miatt erőssen szelektálom, mit olvassak el és hol.

    Kérem bocsássa meg, de bevallom miért ugrottam többször át írását, ezt egyben “bocsánatkérésnek” és magam számára tanulságnak szánom.
    Azt hiszem magamról, relatív, talán tulzottan is toleráns ember vagyok, aki igyekszik előítéleteinek minél kisebb teret engedni.
    Meglátom a cikkét a főoldalon, “Orvost” Meg , hogy mondjuk ki, Orbán beteg, orvosra van szüksége.” Pironkodva bevallom, ránézek a képre, és azt mondom magamban, na ez a pacák valami szélsőséges, aki azt hiszi, MOST, (hogy Orbán már megbukott, legfeljebb emelett még lavírozik egy ideig…) nagy dolog, bátor, vagy dicső “fölényesnek” lenni.
    Bartus, vagy nála “higgadtabb elemzők” már korábban jól kifejtették, vagy csak tudják, ez tényleg betegség, ez nem vicc, sőt ijesztő és tragikus, főleg, hogy az országból csinált elmegyógy és intézetet, ahol ő még az orvos szerepét is el akarja játszani…
    Kihagyom, ha csak egy uszító hangvételű cikkre számíthatok.

    Hogy végül mégis bele olvastam, azért csak áldom a jó sorsom, mert élményszámba megy stílusa, tartalma alapján.

    Sajnos, valóban az ország java már megbetegedett, de egy jó orvos, megfelelő háttérrel még segíthetné a gyógyulást, de a tömeg mindkét fele csak a másik csoportot zárná karanténba, s el sem tudja gondolni, hogy már Ő IS FERTŐZŐDÖTT! Lehet, Orbán már menthetetlen, és valóban kár érte, mindahogy mindannyiunkér kár lenne…

    Mégegyszer elnézést az előítéletességem miatt, (nem kevés tévedésem igyekszem tanulásra használni,) ön itt olyanélményt jelentett, mint anno egy csokireklámban hirdettek, “ronda, és finom!” :))
    Tisztelettel: Simon Ervin

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  25. Miért nem nézitek online? Igaz, egy órás csúszással.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Latyapatya:
    Én egy büdös fillért nem fizetek reklámcsatornákért , bármi is legyen a neve.
    Égnek állítom számtalan parabólámat , magyart meg golyóstoll-betéttel veszem.
    Méghogy pénzt adni ilyesmiért..kihallott már olyant..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  27. Menekülő Ember

    Teljesen hibás ez a cikk.
    .
    1. orbán viktor szociopata (ez a legjellemzőbb rá, nem a pszichopata, ahogy sokan gondolják). Ez húsz évvel ezelőtt pontosan úgy látszott rajta, mint most. El is mondta magáról az összes interjúban. Csak figyelni kellett volna rá. Az emberek többsége minimális emberismerettel sem rendelkezik. Ezért szokták a szomszédok azt nyilatkozni, amikor elfognak egy sorozatgyilkost, hogy “pedig olyan jóravaló, rendes embernek tűnt, aki a légynek sem tudna ártani”. Nem, nem tűnik senki annak. Csak a vakok nem látják az ilyenen, hogy milyen.
    .
    2. orbán soha nem volt tehetséges politikus. Az, hogy nullánál több szavazatot kapott, annak köszönhető, hogy a magyar társadalom jelentős hányada azt gondolja, hogy idegen erők (zsidók) törnek az országra, és ellenük kell harcolnunk. Ha nem gondolná ezt a többség, akkor nem nyerne választást az, aki hitler szövegével kampányol. Ahhoz, hogy orbán tehetségesnek tűnjön, emberi testbe öltözött állatoknak kell szavazniuk.
    .
    3. orbán soha nem volt okos. Kizárólag az értelmi fogyatékosok hiszik azt, hogy olyan ember okos lehet, aki soha életében semmi okosat nem mondott. orbán soha életében semmi okosat nem mondott. Általában hülyeségeket mond. Ha félig értelmeset mond, azt mástól hallotta, de azt se tudja jól visszamondani. Semmit konkrétumot nem mondott soha a gazdasági elképzeléseiről, a jövőképéről. Csak üres víziókról beszél. Soha nem ígért semmi konkrét, végrehajtható programot. Aki rá szavazott, annak komoly mentális problémái vannak.
    .
    4. A fidesz semmivel sem volt más 1998 és 2002 között, mint most. Pont ugyanilyen volt. Csak akkor nem volt 2/3. Ugyanazt csinálta, mint most. Ezért a fideszre kizárólag a szellemi fogyatékosok szavaztak 2010-ben. Ez minden szavazójukra igaz, kivétel nélkül. Elek Istvánra is. (Babarczy Eszterre is).
    .
    5. Erről az egészről nem orbán viktor tehet. Ő egyáltalán nem hibás. Nem kell haragudni rá. Erről, és ami ezután következik (csőd, lángok, éhezés, pusztulás), az országunkban élő 5 millió antiszemita gondolkodású, felelősséget másokra hárító, antiliberális, tudatlan, felvilágosulatlan, gondolkodni képtelen sötét bunkó paraszt tehet. orbán az ő istenük. Igen, ezek a lények millióan lakják az országot. Ezt kéne végre megérteni.
    .
    6. Még mindig a fidesz vezet toronymagasan. Mi a fene nem világos ezen?
    .
    7. http://www.youtube.com/watch?v=lshh0uZx5Cw&feature=player_embedded

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  28. Hungarian citizen

    Kedves Szász István!

    Koszonom sorait. Jomagam azon fiatalok (orbannal kb. 10-12 evvel) korebe tartozom, akik zsigerileg gyulolik ezt a szegyengocot, es tenyleg csak a tuz eliminalo ereje jut eszukbe. Ilyenkor jo azert hallani eltero gyogymodokrol, egy kicsit talan civilizaltabb megoldasokrol.
    Csak az erdekesseg kedveert mondom, hogy a Horn kormany ota teljesen fuggetlenedtem minden politikatol, a szabadpiacrol elek, soha, semmilyen modon nem huztam hasznot egyetlen politikai formaciotol sem. Kozvetlenul, de kozvetve sem. Mukodtem 1998-2002 kozott, mukodom most is, prosperalgat a bolt, nem ver foldhoz az ado. Es egyszeruen olyan zsigeri gyuloletet erzek orban irant – akire pedig 1998-ban magam is szavaztam, hogy valami elkepeszto.
    Pacifista letemre csak arra tudok gondolni, hogy megerzem a pariat, kiszagolom a rohadast.
    Ijeszto, de meg csak tuntetni sem jarok, nem terjesztem a nezeteim a szegyenemberrol, de forrok itt belul.
    Nincs, hangsulyozom nincs a vilagon senki, akire igy reagalnek. Mikor az mszp csinalt magabol szegyenkormanyt a stiklikkel, nokiasdobozokkal, europai-kilatokkal, volgyhiddal, akarmivel, ruhelltem oket nagyon, de nem igy zsigerileg.
    Meg is alkottam egy erdekes elmeletet: ahogy ram zsigeri gyulelettel hat, ugy a derek szavazopolgarok kis reszer zsigeri imadattal. Nekik nem tud olyat mondani, ami ne lelkesitene oket, nekem nem tud olyat mondani, amitol ne ruhellnem, mint a veszett kutyat. Paria, ahogy mondom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  29. Köszönöm! Nem felvilágosított – hanem megnyugtatott, hogy hazánkban nem én vagyok a hülye! Már időnként kételkedtem, hogy valamit nem jól olvasok-értelmezek, pedig én még régi tanárokhoz jártam /akiket valamikor kiakolbólintottak az egyházi iskolákból, a zárdákból/ – akiknek tárgyi tudásuk is volt, s tapasztalataik is – mindenféle rezsimből hozták, s tanítani akartak, s tudtak is! Tudtak bánni a gyermekekkel, s a fiatal, s nem fiatal felnőttekkel. ÖRÜLÖK, hogy a II.Rákóczy-ba járhattam, estire. Szerintem java már nem él, de isteni tanárok voltak, leégett a képemről a bőr, ha véletlenül nem tudtam százon jót futni a munkából, s be kellett kullognom – de éjjel is megtanultam, amit kellett aznapra. Kivéve -mikor szerelmetes lettem – akkor pár órát mulasztottam, nem marasztaltak el, csak jól megszégyenítettek – előadást kellett tartanom oxigénből – csak már a monoxidot vették…. Senki nem mert súgni, hogy eggyel arrébb… az az egy egyesem volt, de Molekula elbocsájtva a táblától: remek volt, csak nem volt itt az előző órámon…. hihihi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. mar irtam ugyan de megismetlem a diagnozist!
    Benito Orban,= Idult Elmebajban szenvedo,szegeny szerencsetlen
    Szellemi Nincstelen!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. Ha jól tudom, akkor a gyorsnaszád kapitányát is leválthatják a hajón, ha látják, hogy begolyózott.
    Igaz, ebben az esetben egy személy leváltása nem elegendő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  32. Orbán nem beteg! ne is mentegesse senki! Nagyon is tudja, hogy mit csinál, attól ő sokkal dörzsöltebb, rafináltabb a lopós,zsebtömögetős párttársaival együtt.
    A fülkeforradalmárok szenvedtek amnéziában, amikor nem akartak emlékezni arra, hogy mit csinált és mit művelt a fidesz ‘92-’93 óta. Hát megédemlik! Nem most kéne háborogni,már egy évvel ezelőtt kiegyenesített kaszákkal kellett volna elzavarni őket. Tettük? Nem! Csak tűrünk, ő meg a népnyomorító bandája még most is a képünkbe hazudik. A szakadék szélén táncol az ország, de még mindig tudja hitegetni az országot. A kiflilopós arcpirító módon tegnap is a képünkbe hazudja ha az IMF-vel vagy nélküle, de az mindenképpen a magyar családok érdekét szolgálja? Időnként löknek pár lyukas garast a társadalom egy-egy rétegének és ezzel befogják a szájukat.(vasutasok nettó 12 ezer ft-ot kaptak,- ebből megy a hölgy aki nyilatkozott Welnesshétvégére!!!!!,- a nővéreknek, az önkormányzatoknak kigórtak egy kis aprót, pofa befogva, az orvosoknak pedig elég volt egy ígéret, hogy jegeljék a felmondásukat.) Közben továbbra is gőzerővel lopják és herdálják az adófizetők pénzét. POFÁTLAN jutalmakat osztanak (vagy csak kiszámolják mennyi járna?) korlátlan autóhasználatot biztosítanak a tolvajoknak, dőzsölnek, elmehibban Kerényi korlátlanul költekezik,rendezvényeket szervez. Én pedig takarodjak a hazámból a gyerekeimmel, ha nem akarok éhen halni. Fujj mocskos fidesz a felcsútikiskondással együtt! Fujj 300 ft-os szavazók, most 800 ft -ot kell fizetni naponta aki 6 hónapnál többet tartózkodik a kórházban, fújj 5 ezer ft. tandíj ellen szavazók, majd mentek “lakatosnak” mert nem fogjátok tudni kifizetni a tandíjat! Gratulálok! Gratulálok!Gratulálok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  33. Hungarian citizen,
    Nyugodj meg, Orbán nem csak rád van ilyen hatással.
    Engem mindig érdekelt a politika, de korábban senkit sem gyűlöltem. Az első kormánya alatt még Orbánt sem — azt gondoltam, megnyerte, hadd vigye, jár nek a négy év, nekem nem tetszik, de majd csak kihúzum valahogy.
    Még akkor sem gyűlöltem, amikor ellenségnek kezdte tekinteni az ellenfeleket.
    Akkor gyűlöltem meg, amikor azt láttam, hogy ez tényleg így gondolja, akkor kezdtem mondani (mások röhögését kiváltva), hogy ez maga a Gonosz, akkor jöttem rá, hogy ez nem áll meg fél úton hanem mindent lerombol és felépíti a valóságban azt a sötét, őrült, hazug, irgalmat nem ismerő világot, ami a fejében már rágóta megvan.
    Azóta gyűlölöm, és igen, nagy kielégülés lenne látnom, hogy úgy bűnhődik, ahogyan egy oroszágvesztő gazembernek bűnhődnie kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  34. bruckenbacker kapitány

    Jó , jó ha orvost… Eutanázia nem jöhet szóba?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  35. Ott sündörögnek hosszú évek óta a diktátor körül, nyalják falják mindenét a dr.Mikola, meg a dr. Éger… És nem észlelték a kórismét…? Na ne mán! Dehogyis nem, csak az érdekük azt diktálta, hogy eltitkolják. Laikusok is látták, látják, hogy lóg a deszka.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  36. Megmondom, milyen lépéseket kell tenni ahhoz, hogy az emberek lassan két évnyi gátlástalan állami lopás és hatalmi visszaélési sorozat után elhiggyék, hogy a bankbetétjüket nem fogják lenyúlni.

    Az országgyűlés megfelelő számú képviselője nyújtson be bizalmatlansági indítványt Orbán ellen, és az országgyűlés a megfelelő többséggel fogadja el. Ez az egyetlen, nem forradalmi, nem utcai, nem erőszakos módja annak, hogy megszűnjön ez az elképesztő, egyszerre sírnivaló és nevetséges állapot, hogy egy olyan ember és hasonló csatolt alkatrészei vezetik Magyarországot, akik minden intézkedésükkel, mondatukkal, gesztusukkal, egész magatartásukkal kint és bent csak ártani tudnak ennek az országnak, és minden megmozdulásukkal azt bizonyítják, hogy tragikus mértékben alkalmatlanok nem egy tízmilliós állampolgári közösség, hanem egy 37 százalékos evás Bt. vezetésére is.
    http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=110981:eleg-volt&catid=51:csmihancsikzsofia&Itemid=79

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  37. Kommentelgetűnk fortyogunk!! De ez demokratikusan nem Megy Romániában Hogy lett ez a Probléma megoldva?? Nálunk is csak igy lehet!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  38. *
    Valaki árulja már el azt, hogy ez a sok szóvivő milyen jogi alapon nyilatkozik, ha a főnökük letagadja, vagy megmásítva adja elő ugyanazt a témát. Vagyis azt mondhatja, hogy nem én mondtam, ő mondta, kérdezzék meg tőle. Ez tehát jogszerű?
    Ma például az ATV-én Girosz András Elmeci Gabi (brókeres) nyilatkozatát röviden úgy aposztrofálta, hogy “az csupán egy társadalmi szervezet” – értsd: Fidesz – nyilatkozata és neki, mint kormányszóvivőnek nem feladata mint olyat kommentálni…
    Kiváncsi lettem volna, hogy Íjjrágó miniszterelnöki szóvivő harmadikként mit blöffölt volna ez ügyben. – Tiszta náci munkamódszerek.
    *
    Mégis, jogászok figyelem! Még egyszer megkérdezném, ha holnap oda cseppentenek nyilatkozni, egy hetedik akárkit, mint “szóvivőt”, az akreditált újságíróknak nem el kéne kérni az illető nyilatkozatra feljogosító megbizó levelét, vagy más igazoló okiratát. Mert lassan már hetvenhét szóvivő is elkároghatja a saját véleményét, melynek információ értéke így egyenlő a nullával. A miniszterelnök meg mindig moshatja kezeit…
    **
    Ami pedig Őfelsége egészségi állapotát illeti, emlékezzetek!
    A Gyurcsány – Orbán tévé-vita óta orbán semmiféle lelki erőt igénylő
    n y i l v á n o s . v i t á b a n .részt . n e m . vett. Na, miért? környezete azt a kudarcot nem engedhette meg ennek a rém tehetséges szónoknak.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  39. Várom, egyre várom lesz e még ezután ki mondja:
    FÉLJEN EDUÁRD!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  40. Sztálinnak több orvosa is volt, de egyikükben sem bízott ! Ki merte volna Rákosiról megállapítani, hogy elmebeteg ? No de ne legyezzük a vezírke hiúságát ! Orbán nagyon jól tudja, hogy ezen a fél balkáni helyen és ebben a bohózatban minden lehetséges, csak demokrácia nem ! Akik ismerték az első harminc év forgatókönyvét, azok az első húsz évben tűzön vízen át raboltak a túlélésükért, készülvén a rosszabb időkre.. Ezek íme most elérkeztek…A nemzetközi nyomás fokozódik. De a népnek halvány fogalma sincs, mi lesz Orbán után ? Írjon már le valaki egy épkézláb alternatívát ! De pozitív legyen !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  41. Az EU és Amerika addig tökölődik, amíg Orbán csődbe viszi az országot, kihirdeti a rendkívüli állapotot, és elrabolja a Nemzeti Bank devizatartalékait. Mi pedig talán évtizedekig fogunk nyomorogni. Jó lenne, ha országunk népe, az EU és Amerika végre felébredne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  42. Stumpné Bekes Margit

    Megtörtént az országunk harmadik leminősitése! Mire várunk???Orbán,ez a nagybeteg ember soha a büdös életben nem fog felgyógyulni,ez az állapota végleges.Tehát mire várunk,vártok kedves Barátaink az Usa vezetői,EU vezetők??!! Teljesen kivéreztünk….Meddig hagytok még bennünket szenvedni??!!Csináljatok már valamit,ne higyjetek a beteges elmék igéreteinek!!!! Cselekedjetek!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  43. Drága Stumpné…..!
    Nem fognak megmenteni mert még mindig nem látni, hogy a nép tömegesen elégedetlenkedne. A 2.-i tüntetés már azért alakult de ez még nagyon kevés. Ez a 3.14 csányi ország viszont nagyon jó lesz elrettentő példának arra, ha valaki esetleg ujjá akarná éleszteni a fasizmust, szembe rohangál az EU-val az, hogy végzi Európában.
    Sajna ez van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  44. - Segítség, emberek, mentsenek meg, nagy bajban vagyok!
    - Aztán mit tetszett eddig tenni ellene?
    - Hát óbégatok!
    - Na, akkor jó óbégatást!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  45. “Az egyetlen amire a gonosznak szüksége van, hogy győzelmet arasson az az, ha a jók nem tesznek semmit ellene!” Edmund Bruke
    Na meg az, hogy orvosi esetnek minősítsék, a jogos megtorlás elkerülése végett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  46. Nem értek egyet! Az elmebeteg nem büntethető.Ennek az embernek pedig felelnie kell nemcsak a másfél,hanem az elmúlt húsz minden aljasságáért.
    Nem orvos kell,hanem demokratikus,tisztességes bíróság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  47. Kedves és tisztelt kommentelők! Nagyon,de nagyon köszönöm mindenkinek a kommeneket teljesen elolvadtam, hogy ennyi “zembernek” tetszik ez az írás. Külön köszönöm azoknak, akik némi kiegészítéssel, vagy kritikával illettek! Elég szégyen és jellemző honi állapotainkra, hogy eddig egyetlen magyarországi lap sem merte lehozni az “Orvost” .Gyalázat, hogy Kosuth, a szajtószabadságot mindennél előbbre helyező Deák, a nagyszerű, vallási egyenrangúságot kimondó Eötvös báró és a martír Nagy Imre országában egy öreg hírlapírónak az USÁ-ig kell szaladnia, hogy a bátor és okos Bartrus barátunk jóvoltából megjelenhessen egy ilyen irás,ami azt izeni: Orvost,mert a miniszterelnök hát, izé…. enyhén szólva dilis(A dili egy határ után ugybár komoly betegség.)Köszöni mindenkinek a jószavát; a kis írás szerzője, Szász István.És azért is: lesz még MAGYAR KÖZTÁRSASÁG!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  48. En szemely szerint szivesen rabiznam Dr Mengele kezeire ezt a mi nagy bolcs vezirunket. Egy alombol valok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  49. Láttátok ma ,hogy nyalta a Simor seggét,ekkora kétszínű majmot rég nem láttam.Nagy lehet a gáz ,egyre több a kapkodás,Csuti ne kapkodj,most már késő hazudtál a sleppeddel együtt ,egy egész világ röhög rajtad.Majd viszünk neked narancsot a sittre Hágában,lesz időd a többi pártársaddal átbeszélni mit is basztatok el de nagyon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  50. Azért az szép volt, hogy Simort behívták hangulatjavítónak, majd 3/4 10-kor közölték, hogy elmehet, és a bűntársak, végre maguk között maradva, folytatták a megbeszélést. Simornak at már nyilván nem kellett hallania.
    .
    Megnéztem Kálmán Olgá “Egyenes beszéd”-ének első felét:
    .
    - Hende megseküdött az anyja sírjára, hogy a Gripen-szerződéshosszabbítás a világ legjobb üzlete, de mivel minden titkos, sajno, sajnos nem tudja alátámasztani.
    .
    - Selmeczi egy élmény volt. Ezek tényleg nem értik mi történik körülöttük. Meg vannak bántódva a szerintük megalapozatlanul pofázó Fitch-től. Ők úgy látják, hogy a pénzügyeink rendben vannak, hogy mindenre, amit csinálnak, máshol is van példa, és nem értik, hogy akkor miért bántja őket a gonosz világ.
    És bosszúságomra Kálmán Olga kihagyta azt a gigantziccert, hogy azért, kis szívem, mert már senki nem hiszi egy szavatokat sem, mert hazudtok, mert visszamenőlegesen törvénykeztek, mert az sem igaz, amit kérdeztek. (Ez az utóbbi amúgy csak egy szólásmonáds, de Selmeczi ezt is megtette: olyasmi ellen védekezett, amivel Olga nem is támadta.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos