Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lesz még Magyar Köztársaság! 2012. január 1. vasárnap 7:44 | AN

  • Hozzászólások(111)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lesz még Magyar Köztársaság!

Budapest – A köztársaságra, a demokráciára és a jogállamiságra esküdtek és mozgalmat alapítottak az MTV-nél három hete éhségsztrájkolók és szimpatizánsaik a Kossuth téren a tisztességes közmédia érdekében szervezett tüntetésen.

“Magyar Köztársaság 1989–2011″ – ezzel a gyászlobogóval temették a harmadik köztársaságot a tisztességes közmédia érdekében, a demokrácia védelmében tartott szombat esti tüntetésen a Kossuth téren. Nagy Navarro Balázs és Szávuly Aranka tévés szakszervezeti vezetők többek között Tamás Gáspár Miklós filozófussal, Iványi Gábor metodista lelkésszel és a rapper Dopemannal közösen léptek fel; bejelentésük szerint részt vesznek a január 2-i ellenzéki tüntetésen is az Operaháznál, 3-án pedig a Turul szobornál demonstrálnak.

- Nem hagyjuk, hogy elvegyék tőlünk a közintézményeket és a közmédiumokat – mondta az ezres nagyságrendű (a Kossuth szobortól az országzászlóig álló) tömeg előtt Nagy Navarro Balázs, indoklása szerint ezért alapították meg a Tiszta Kezek Mozgalmát. “Miért választjuk a megalkuvást? Ne tűrjük, ne tűrjétek, ne hagyjuk!” Érvelése szerint megszűnt az igazi közszolgálati média: a mostani közmédia a regnáló hatalom szócsövévé silányult, amire csak egy alternatív közmédiarendszer lehet a válasz.

Tamás Gáspár Miklós filozófus  beszédében szintén megállapította köztársaságunk halálának beálltát, egyúttal a negyedik köztársaság megteremtését jelölte ki célként. A negyedik köztársaságban szerinte a jobboldali médiumokat nem fogják elhallgattatni, ahogy a Fidesz és a KDNP “utódpártjait” sem, sőt – némi türelmi idő után – a negyedik respublikában egyszer még a Fidesz is hatalomra kerülhet. Ami Orbán Viktort illeti, ő a TGM által felrajzolt utópiában egy “sikeres és elégedett székesfehérvári ügyvéd, valamint a labdarúgószövetség főtitkára lesz”.

TGM téved. Orbánnak és fasiszta bandájának nem lesz kegyelem, felelniük kell a bűncselekményeikért, ez a jogállamiság követelménye. A Fideszt pedig betiltják, mint a fasiszta és náci pártokat, és mint a Szovjet Kommunista Pártot. Az írmagjuknak is el kell tűnniük a közéletből!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (53 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +93 ( 99 szavazatból)
Lesz még Magyar Köztársaság!, 4.8 out of 5 based on 53 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(111)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

111 Reader’s Comments

  1. öregszeder Gonoszkának:
    “Néha olyat tudsz momdani, hogy csak na! “Csak szarembereknek nincs köztársaságuk.” Már ezért az egy mondatodért mérhetetlenül tisztellek, kedvellek.”
    .
    Mi bajotok van az angolok, svédek, hollandok, spanyolok, dánok stb. királyságával, aminek a jogfolytonosságára évszázadok óta nagyon büszkék?
    Nem kellene a szűk látókört ilyen nyílt terepen mint az internet, ennyire óvatlanul propagálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (14 szavazatból)
  2. Remélem, hogy az Amerikai Egyesült Államok külögyminisztere által orbán viktornak megküldött levélben megfogalmazott kifogásokat az USA figyelemmel kíséri, és megtesz minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy a kifogásolt hiányosságok megszűnjenek, hogy Magyarországra visszatérjen a jogállamiság, a demokrácia, és a gazdasági ésszerűség.
    Ellenkező esetben hatalmas presztizsveszteséget kellene elszenvedni az USA-nak, amit nem engedhet meg magának – hogy egy orbán viktor szembemenjen a világgal, melyben benne van saját országának érdeke is.
    Nehogy megint ‘56 legyen, amikor mindenki csak ígért és senki nem tett semmit. Ha valaki mond “A”-t, mondjon “B”-t is. Most már semmiképpen nem engedhetik, hogy orbán saját kénye-kedve szerint uralkodjon a magyar népen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (29 szavazatból)
  3. Egyébként a guta üt meg, hogy a Facebook-on Gergely Róbert ezt írja: “A nemzeti érzelmű ellendemonstrátorok…”
    .
    HANGOSAN MONDOM, HÁTHA A MINDMÁIG SÜKET ÉS MULYA BALOLDAL MEGHALLJA:
    NE VEGYÉTEK ÁT A JOBBOLDAL ÖNMEGHATÁROZÁSÁT!
    EZEK NEM “NEMZETI ÉRZELMŰEK”!
    NEM IS “RADIKÁLISOK”!
    NEM IS “NEMZETI ÉRZELMŰ FIATALOK”!
    .
    EZEK NEOFASISZTÁK, NEONÁCIK!
    KÉRETIK A DOLGOKAT A NEVÜKÖN NEVEZNI.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (38 szavazatból)
  4. Szervezik már a ellentüntetést jan. 2-ra. Droid nép.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (15 szavazatból)
  5. Rakerdezo 2012. január 1. vasárnap 17:05
    Kennedy szavai:
    »Aki lehetetlenné teszi a békés forradalmat, az elkerülhetetlenné teszi az erőszakos forradalmat.«
    Talán ez utáni állapotra gondolnak akik a békés átmenetről és a szelíd számonkérésről beszélnek! A fidesz szavazók hatalmas többsége nem orbán diktatúrájára adta a voksát! Őket nem lehet és nem szabad felelősségre vonni. A jelenlegi állapot előállítóit, fenntartóit és a demokratikus visszarendeződés akadályozóit kell, hogy elérje a szigorú büntetés!
    Nem vagyok biztos, hogy nem földönfutóvá tett meghurcolt emberek fogják kaszával-kapával elintézni. (Gondolj Kaddafira és a rezsimje helytartóira!)
    Eljöhet az idő amikor nem lennék vidéki fidesz vezető de még fidesz kedvezményezett sem de meggyőződésem, hogy sok vidéki helyi vezető fejében is megfordul ez a gondolat annál is inkább, mert ezt ők is túlzásnak érzik ami van! A fidesz vezetőség szándékosan nem hagy tisztességes kilépési lehetőséget, árulóként kezelik aki tőlük lelép aki viszont nem teszi meg, lehet, hogy később nagyon megbánja! Orbán és a felső vezetés számol az országégéssel és a polgárháborúval, erre tartják a szélsőjobbot!
    Ők nem úszhatják meg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  6. KEDVES MAGYAROK !
    ORBÁNMENTES ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (36 szavazatból)
  7. http://varanus.blog.hu/2011/12/31/2012_az_alaptorvenyem_eve?fullcommentlist=1#comments
    simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.31. 07:50:13
    “Hajós 2011.12.30 21:33:30
    @messi-asz: Micsoda igazad van. Semmi más nem történik mint a játékelmélet gyakorlati alkalmazása: az önző fél (Fidesz) mindig csak magára (hatalmára) gondol, a másik fél próbál együttműködni. Ezzel a nem együttműködő azaz önző maximalizálja a hasznát (hatalmát), az együttműködésre törekvő (demokratikus ellenzék) pedig a lehető legtöbbet bukja. Ha másik félben (Fidesz) nincs semmi törekvés az együttműködésre, akkor a demokratikus ellenzék számára csak az a stratégia használható, amelyben el kell felejteni az együttműködést és csak az számít, hogy legyőzze a a másikat. Ugyanakkor ha a másik részéről látszik együttműködési hajlam, arra hasonló módon kell reagálni. De nem szabad elfelejteni:átírták a játékszabályokat. De ki mondta, hogy ezt el is kell fogadni? Akitől a felhatalmazást kapták a kormányzásra, azok nem adtak felhatalmazást erre az ámokfutásra, és kompromisszumképtelenségre. Akitől a felhatalmazást kapták, azok vissza is vehetik: nem kell megvárni a választást. Hol van az előírva, hogy csak választások útján lehet változtatni a hatalmon? A demokratikus játékszabályokban. Érdekli ez őket? A legkevésbé sem, már csak azért sem, mert nem a szerint játszanak. Akkor az ellenzék miért tartsa be? Azért, hogy a hatalom azt felrúgva előnyre tegyen szert? Kik ők, hogy diktálják a játékszabályokat? Vagy közösen kialakított szabályok szerint játszunk (demokratikus alapon), vagy nincsenek közös szabályok: azt erősebb győz.Az erősebb pedig nem az, aki hatalmon van, hanem az, aki mögött a tömeg áll. Állítsd magad mellé a tömeget, és átírhatod a játékszabályokat. De nincs idő várni: minél tovább játszol a szabályaik szerint, annál inkább hajlamos leszel azt elfogadni. Minél tovább él a társadalom az új szabályaik szerint, annál inkább hajlamos lesz azt elfogadni. Ezt nem szabad megvárni,most kell lépni, mert a játékszabályokon most lehet változtatni!!!”

    Tahótlanítok
    the_lonewolf · http://youaredamned.com 2011.12.31. 08:04:36
    Én is csatlakozom, ez nem az én kormányom, nem az én alkotmányom, és nem az én álam elnököm. Semmiben nem vagyok hajlandó közösséget vállalni ezzel a rablóbandával, akiknek fontosabb a főnökük hobbija, mint az általa unásig emlegetett emberek jólléte és megelégedettsége.
    Jobb évet mindenkinek jövőre, mint ami kinéz nekünk a zelkúrások miatt, amiben sikerült csúcsra járatniuk magukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  8. TGM-ről és TGM szövegeihez:
    1. Hogy a 3. köztársaság alkotmányának és törvényeinek érvényét fenntartjuk, és annak alapján kívánunk fellépni a bitorló fasiszta rend (és a tákolmány) ellen, az helyes álláspont. Ezzel nem áll szemben az a tény, hogy a 3. köztársaság megbukott, és a bitorló elűzése után újra kell rakni az építményt. A jogfolytonosság fenntartása csak arra elég, hogy hivatkozzunk a Köztársaság törvényeire, de az állam nem áll fel magától, mint a keljfeljancsi. Újra kell szervezni, pontosabban az akkori szereplőkkel újra kell gondolni az alkotmányt és a törvényeket, és új garantáló személyekben kell megállapodni. (A törvények általánosak, hosszú időre érvényesek, de amikor meghozzák őket, akkor mindig figyelembe veszik az aktuális szereplőket. A színdarabokat is gyakran adott színészekre hangolják.) Ez lesz a 4. köztársaság.
    2. Nem érzem magam hivatottnak annak eldöntésére, hogy TGM jó vagy rossz filozófus-e. (Egyáltalán mit jelent itt a jó és a rossz? És mi az, hogy filozófus? Ma a filozófia-történetben művelt személyt hívják filozófusnak. A filozófus nagyon sokféle lehet. Gondolkodhat az erkölcsökről, a kozmológiáról, a logikáról, a nyelvről stb. A tudománynak vannak általánosan elfogadott, viszonylag egzakt kritériumai. A filozófiának nincsenek.) Bevallom, nem is értem minden mondatát, minden hivatkozását. (Az is igaz, hogy – valaki hozzászólásában említett dícsérete ellenére – nem vagyok “ideológiailag művelt”. Még talán félművelt se. TGM viszont az.)
    TGM megítéséle ma Magyarországon nem más, mint személyes reagálás politikai állásfoglalására. Helyes, erre mindenkinek joga van, és erre még szükség is van. De ne keverjük össze ezt a filozófiával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  9. Én még Székesfehérváron – ügyvédi kapacitásban – sem látnám szívesen Orbán Viktort. Sokkal inkább látnám azonban egy kínai vidéki kisvárosban…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (26 szavazatból)
  10. Engem leginkább az a kapcsolatlánc, ok-okozati összefüggés foglalkoztat, ami az átlag magyar természete, viselkedése és politikai kultúrája és a mindenkori hatalmat birtokoló bűnöző csoportok között kell hogy létezik.
    Mivelhogy ez a kapcsolat kell hogy létezzen, mert ezeket a maffiózókat is magyar társadalom nevelte ki. Szinte nem volt ennek az országnak még civilizált és a közügyeket lopás, rablás, elnyomás nélkül gyakorló vezető rétege ezeréves történelme során.
    Lehet itt persze törökre, tatárra, trianonra, erre-arra hivatkozni, de szinte minden európai nép elszenvedett ehhez hasonló súlyos pusztításokat és mostanra mégis számunkra egyre elérhetetlenebb szintre jutottak. Itt most nemcsak a kb. tízszeres jövedelmi ollóra gondolok, hanem arra ahogy egymáshoz szólnak az emberek, ahogy berendezik saját társadalmukat és hétköznapjaikat, ahol a nálunk szokásos eldurvult egymásra acsarkodó, gyűlölködés, cigányozás, zsidózás, egyszerűen elképzelhetetlen.
    Sok tekintetben örvendetetes lenne ugyan példát statuálni, felkelni és a mostani korrupt elnyomókat elmozdítani, keményen bebörtönözni, száműzni valahogy eliminálni, vagyonukat elkobozni. Ugyanakkor ez a társadalom szellemi szintjének ismeretében szinte száz százalékban átfordulna egy olyan leszámolásba amely csak a következő maffiát juttatja a húsosfazék közelébe. A magyar társadalomnak úgy tűnik kimeríthetetlenek a tartalékai ami a félanalfabéta, korrupt, úrhatnám, gőgös és agresszív vezetőket illeti.
    Szerintem ezer év után fel kellene végre ismerni, hogy bár lehet köztünk időnként egy-két értelmes ember, mint nép egész egyszerűen alkalmatlanok vagyunk annak a civilizációs szintnek az elérésére, ami az európai népek többségének természetes.
    Végül is van ilyen, dehát szerencsére tagja vagyunk egy úniónak, egyszerűen fel kellene a társországokat hogy küldjenek néhány intelligens és becsületes politikust, akik elkormányozzák helyettünk országunkat. S akkor pár évtizedes betanulás után, talán a pavlovi reflexek kialakulnának és egészen emberszabású népséggé válhatnánk mi is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  11. Zsiga írta:
    “fel kellene a társországokat hogy küldjenek néhány intelligens és becsületes politikust”
    .
    Az a baj, hogy a hazai csürhe garantáltan fellázadna ellene.
    Nekünk az kéne, hogy hódítsanak meg minket az angolok, és maradjanak vagy 100-150 évig. Ugyanis azt figyeltem meg, hogy ahol angol uralom volt, ott mindenhol demokrácia van, és ott ez a magyar vircsaft elképzelhetetlen lenne.
    .
    Másik fantáziám az, hogy ha netántán tényleg komolyra fordulna az Eurázsiai Unió terve, meg kéne szavaztatni Magyaroszág városait, hogy akarnak-e oda tartozni. Miután az ország nyugati peremvidéke jórészt Ausztriában dolgozik vagy vele folytat élénk kereskedelmi kapcsolatot, az ország nyugati kb. negyede, de lehet, hogy a teljes Dunántúl “átszakadna” Ausztriához. Legalább ennyien megúsznák Orbanisztánt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  12. Kár mínuszolni…
    Mikorpedg Zsigának van igaza !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  13. Ego:
    És akkor új értelmezést kapna Sopron , a hős város , a többi észnélkül menekülő várossal egyetemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  14. A cikk utolsó bekezdéséhez (miközben a majdani jogállami elszámoltatást magam is szükségesnek tartom):

    Nyugtasd a gazdagok riadt
    kis lelkét – lesz majd kegyelem.
    Forrást kutat, nem vért itat
    a szabadság s a szerelem. (József Attila)

    Egyébként pedig:
    “Hazám a harmadik Magyar köztársaság…” >>>
    http://karancs.nolblog.hu/archives/2012/01/01/Hazam/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  15. Az álszent Orbánról.

    http://nyilegyenes.blog.hu/2011/12/26/orban_rorateja

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  16. 1942 09:36
    “A Köztársaság 2012. 01. 01-jén MEGSZŰNT.
    Egyetértek.
    Kordonbontó fasiszta állama, drága magyar népünk, – melynek többsége ( kb. 95%-a) zsidó-, cigány-, liberálisgyülőlő, európaellenes, nacionalista, Trianonozó, soviniszta – országa NEM MÉLTÓ a Köztársaság névre.
    Számomra már remény sincs, kb. 500 évre saccolom, hogy európaiak legyünk.”

    Teljesen igaz.
    Ês persze õk sohasem tehetnek semmirõl, minden a mások hibája.
    Ki velük az EU-ból, de hamar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  17. http://forum.dkp.hu/viewtopic.php?f=18&t=987 (Gyurcsány az ellenzéki összefogásról írt szövegének vitája és egy jó komment)
    ugye említettem már, hogy csípem hajcihőt (nagy kár, hogy ide ritkán látogat!)
    “Azt írja ebben az esszében Gyurcsány Ferenc, hogy érteni szeretné, miért nem látja Mesterházy és Schiffer, hogy mekkora erőt mutatna, ha valamennyi demokratikus ellenzéki párt és mozgalom együtt lép(ne) fel Orbán rendszerével szemben. Miért akarnak a civilek mögött maradni, és mit várnak ettől.
    Elég baj, ha nem érti, pedig egyszerű: Attól tartanak, hogy ezáltal elveszítik az önálló karakterüket, az elkülönüléseket a többi párttól, és ezáltal a közvetlen támogatóikat. Nem egyéb ez, mint kisszerű, provinciális, egzisztenciális félelem.
    Képtelenek távlatosan, és országban gondolkodni.
    Képtelenek megérteni, ha nem védik meg – egymással összefogva – magának a demokráciának a létét, akkor nem lesz ok, mert nem lesz tér sem, ahol a maguk szellemiségének megfelelő politikát folytassák.
    nem értik meg, hogy ma sokkal fontosabb kiállni amellett, ami összeköt, mint ragaszkodni ahhoz, ami szétválaszt.
    És igen. Baj az, ha Gyurcsány Ferenc és általa a DK nem érti meg ezt a két évtizede ártalmunkra formálódott gondolkodást, mert, ha nem érti, meg sem tudja fogalmazni, hogy miért utasítja el. Itt nem elég az ösztönös szembehelyezkedés. Ki kell tudni mondani, hogy ma nincs helye az elkülönülés politikájának, mert a közös ellenséget csak egy egységes közösség képes legyőzni, és aki képtelen ennek a közösségnek az integráns részeként cselekedni, az maga is ellenség.
    Ellenség, mert gyengíti az összefogást.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  18. és rögtön az első hsz utolsó sora:
    “A tömegdemonstrációk politikai vezető nélkül majálisok, dzsemborik. Az antipolitika nem politika. Nagyon jól látja Bartus – kívülről.”
    Azaz a dkp-sok is olvasnak AN-t és Bartust.
    Ja és a “Bartusnak igaza van” 570.000 találata mellett ennek a “jól látja Bartusnak” is van 257.000 találata.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  19. Egyébként meg nyáron ez az ország-osztás már felmerült:
    http://nepszava.com/2011/07/velemeny/bartus-laszlo-kerunk-egy-orszagot.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  20. Berry
    2012. január 1. vasárnap
    18:32
    A gesztenyét nekünk kell kikaparni!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  21. Miért nem hajlandók az mszp és Gyurcsány támogatói elfogadni azt a tényt, hogy az ő politikai fellépésük sokakat elriaszt?
    Ne hördüljetek fel, ez objektív tény.
    A fidesz alighanem nagy szívességet tett az mszp-nek, hogy alaptörvénybe foglalta a jogfolytonosságát, és ezzel lebegteti a párt betiltását, vagyonának elkobzását. Most majd mártírt fognak csinálni belőlük, és ezzel lehetetlenné teszik az mszp valódi megújulását.
    Az mszp mint politikai partner, életveszélyes. A tulajdon elnökét, Gyurcsányt is elárulták, ma sem árulják el, hogy kicsoda volt az a gazember/nő, aki átadta az őszödi beszédet az ellenségnek, és ezzel destabilizálta az országot. És kitáncoltak mögüle akkor is, amikor Gyurcsány az egész elkurvult rendszer lényegét, a párt- és kampányfinanszírozást akarta megreformálni. Napirendre sem engedték tűzni a témát a parlamentben. Gyurcsánynak van sok hibája, de mindez kismiska ahhoz, hogy az mszp micsoda egy pitiáner, haszonleső, rövidlátó társaság. A rendőrségi kisbusz meghekkelése december 23-án, ilyet még Moldova György, vagy Örkény István sem tudott volna kitalálni.
    Igen, persze, még velük is együtt kell működni a diktatúrával szemben. De azért óvatosnak lehet lenni velük, nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  22. van olyan hozzászólás, ahol csak a gorombaságig futja az illető.
    A tényeket leirni egy dolog és a vélemény szabad
    Elforditani a tényt azt röviden hazugságnak hivják
    Ugy nem lehet haladást elérni, ha a hazugságra épül
    ez akkor is igy van, ha erre pl miaszösz gorombasággal válaszol
    Fontos a tiszta gondolat a tiszta beszéd
    az hogy valaki lefasisztázza a neki ellenfelet jelentőt, jelen esetben a kormányt az nem vélemény az szimplán gorombaság és egy demokráciában nem teszi ezt meg senki a másikkal

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  23. Vajon mit fizetnek napi pár órás Népszava-figyelésért és állandó mínuszolásért?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  24. sziszi:
    igazad lehet…
    De hol itt a demokrácia ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  25. Az tuti hogy a hazaáruló tolvaj orbán meg fogja úszni ! Bárki kerül hatalomra nem lesz elszámoltatás! Tökörészés, izézés, hümmögés…na az lesz!!!Pedig nagyon oda kéne b@szni, kő kövön ne maradjon, és ehhez nem is kell nagy jogtudósnak lenni, szimpla köztörvényesek…az egész fidess banda a háttéremberekkel, meg nagyvállalkozókkal, bankvezérrel együtt!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  26. Sziszi!
    “ezek” ellen minden morális gondolatot elvethetsz!Ezek átgázolnak a népen, aki nem nyalja a seggüket azt eltiporják, megsemmisítik!Milyen demokráciáról beszélsz?Amit “ezek” tettek, minden eszközzel fel kell lépni, nem demokráciával…nevetséges!Ahol nincs demokrácia, ott nem tudod jogszerűen érvényesíteni az akaratodat!!!Bármit megér hogy eltiporjuk a Magyar Köztársaság tönkretevőit!!!Pusztuljanak!!!Mocskos szarháziak!!!(copyring by dajcstomi)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  27. Péntek Imre: Kádár-szonett

    Támadj föl, János, néped visszavár,
    tudósok írják életrajzaid,
    kocsmában idéznek vén szakik,
    jellemed patyolat tiszta már –
    amit fizettünk, csórók – nem nagy ár,
    szarból kihúzni csöppet sem segít,
    s zabáljuk – nincs más – két pofára
    kozmált, krumplis tészta-elveid.
    Legalább látnád, mint változtak át,
    elvtársaid, az úri társaság –
    a gyűlölt villák most már az övék.
    Megeresztheti ki-ki az övét,
    a kandallóban lobban új hasáb …
    Lopott koponyád bólintva visszanéz.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  28. Csak egy kis kekeckedés: Kádár anno krumplilevesről beszélt (hogy nevezzük nevükön a dolgokat: a krumplileves, az legyen krumplileves). Olvastam már krumplifőzelékről, most meg itt krumplistésztáról. Könyörgöm! Leves!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Eberstein Eckbert

    Nem tudom, mér kell ezt a drága embert örökösen bántani, mikor küldetésének még a feléhez sem ért…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  30. @sziszi (2012. január 1. vasárnap 23:03)
    .
    “…csak a gorombaságig futja az illető” — Helyesen: csak a gorombaságra futja az illetőnek”. A “futja vmire” jelentése: “telik rá”. Ha ön külföldi, akkor gratulálok, nagyon jól megtanult magyarul, ez csak apró javítás. Ha viszont magyar, akkor ez a hiba szégyellni való.
    .
    És akkor a dolog lényegéről:
    “az hogy valaki lefasisztázza a neki ellenfelet jelentőt”
    — “Fasisztának nevezni” és “lefasisztázni” között ég és föld a különbség ( újabb kis nyelvi finomság). Ha valakinek a viselkedését alaposan elemzem és ennek eredményeként jelentem ki, hogy az illető fasiszta, akkor nem “lefasisztáztam”, hanem alapos megokolással fasisztának neveztem.
    Ennek ellentéte a “komcsizás”, amikor a megsemmisítendő ellenségnek tekintett ellenfelet különösebb elemzés vagy indoklás nélkül kommunistának nevezik. Elemzés természetesen azért nincs, (a) mert az illető agyilag kevés hozzá és/vagy (b) mert nem lehetne kimutatni az állítása igaz voltát és/vagy (c) mert az illető egyetlen célja az uszítás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  31. Jó a képaláírás!Benne van az én véleményem is!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Az aki ide sodorta az országot a töménytelen hitel felvétellel, stb azzal mi van tüntessük ki kedves emberek mondják már el akkor hogyan lehetne jobban csinálni!!!!???? Sza…ól várat, ha ? Már elnézést de NEM a Fidesz sodorta ilyen helyzetbe az országot osztott ki több 10 milliós jutalmakat a “”"jó munkáért”"”!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (9 szavazatból)
  33. Jézusom Ego! “….azt figyeltem meg, hogy ahol angol uralom volt, ott mindenhol demokrácia van…..” Plédául Zimbabve, vagy Burma?? A legsötétebb diktatúrák. Rákosi Magyarországa alkotmányos demokratikus paradicsom volt hozzájuk képest! te még óvodás vagy, vagy csak tudatlan felnőtt???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  34. Tiila,

    Mi Hagyó Miklós százmilliója a mostani milliárdok “kezeléséhez” képest?
    Amit az előző kormány vett fel hitelt, abból azért épültek iskolák, autópályák és a nyomorult egészségügyi dolgozók fizetésének emelése is ebből történt.

    Olvassa el a Politika Fertőjét, amiből megtudhatja az Orbán család meggazdagodásának történetét hiteles forrásokból: ugymint a Földhivatal ingatlan és földtulajdon bejegyzései és Lévai Anikó vagyonnyilatkozata az Apeh felé. Utána mutogasson a volt miniszterelnökre, aki a politikai tevékenységéért a fizetését sem vette fel, és még a szabadságmegváltását is jótékonyságra forditotta. Bajnai Gordon szintén.
    Ezután kellett nekik visszamenőlegesen 98% adót fizetniük.
    Világosodik már…vagy marad a sötétség?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  35. Kerpács Winnetou

    Csak annyit akartam írni, hogyha nincs Magyar Köztársaság, akkor a Schmidt Pali bácsi is mehet a korkedvezményesek után a kispadra?
    Mert, ha Magyarország van, akkor annak nem kell Köztársasági Elnök!!!!????
    -Vagy nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Tiila!
    Kedves agymosód O.V. is jelentősen hozzájárult az államadóság növeléséhez az első regnálása alatt bevezetett lakáshitel kamatok támogatáasval, a VEGYÉPSZER feltőkésítésével, majd a Járai által vezetett jegybank kamatpolitikájával (hogy csak három hagyatékáról beszéljek). Ezekután remélem kicsit csökken arcod nagysága. Egyébkint a fenti dumáddal legfeljebb a NOL-nál lehet sikered.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. talalom:
    A művésznek meg kell engedni a szabadságot.
    Páne , ha a rím is úgy kivánnya :DD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Ego:
    Ezek a szarháziak addig-addig komcsiznak itten , míg még megérjük hogy a Vörös Hadsereg újból behatol ide rendet tenni .
    Most , hogy küszöbön a NATO .-ból való kipaterolásunk.
    Csak emlékeztetőül : Oroszország SOHA nem mondott le a Középkelet-európai térségről és terjeszkedésről , csaképpen 22 évvelű ezelőtt , akkori átmeneti gazdasági nehézségeik miatt felfüggesztették azt.
    Még az is elképzelhető ha itt kitör a gyilkolászás , maga az EU kéri fel a ruszkikat egy kis békefenntartásnak elnevezett rendcsinálásra.
    Persze csakis az ENSZ égisze alatt….a fene enné meg az egészet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Tiila:
    Az MSzP ideje alatt kisíboltak kb. 2-3 milliárdot. Na jó..tízet. Akkor legyünk nagylelkűek : elloptak 20 milliárdocskát , bár pl. Hagyó ellen mind a mai napig nem volt képes Polt Péter ügyészsége egy valamirevaló vádiratot összehozni.
    De…
    Az elmúlt másfél év alatt EZER MILLIÁRD Forint tűnt el a költségvetésből és még ezermilliárdok váltak semmivé az idiótikus gazdaságpolitikájuk miatt !
    Fel tudod Te ezt fogni ?? ??
    Vagy olyan vagy mint a buta átlagember , aki képes vitázni meg alkudozni a 300 Forintos vizitdíjjon , de hogy a fizetésének meg a jövedelmeinek már a 25 százalékát elvesztette , de nem, törődik vele , az nemérdekli ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. Winnetou úr :
    Smittpalit érdemei mellett , helyébe pedig gyön a kirájúr. Fel a palotába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Mi nem fogunk közös nevezőre jutni szerintem!
    “Az MSzP ideje alatt kisíboltak kb.(1.) 2-3 milliárdot. Na jó.(2.).tízet. Akkor legyünk nagylelkűek : elloptak (3.)20 milliárdocskát ,” de azért ez tényleg :)) 800-1000 milliárd igy már közelebb vagyunk nem! Erre van a fórum máshol felszólalni úgyse tudunk! Minden jót

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  42. Tiila:
    Nem fogok itten vitázni ezen.
    Már nem.
    Eddig még csak a kis Zushlágra bizonyítottak rá nagy nehezen 70 milliót , abból is visszafizetett ötvenet..a fennmaradó harmincért is halálbüntetést kért volna rá az ügyész , ha tehette volna.
    A többi esetben semmit ÉRTED ? s e m m i t nem sikerült eddig bebiznyítaniuk.
    Akkor hol a bűntett ?
    Úgye osztod a fejlett világ ártatlanságvélelmezési koncepcióját ?
    Amig nincs ítélet , nincs bűnős sem.
    Viszont imádottaid az első napon , hogy hatalomra kerültek , benyögték hogy az ország lényegesen rosszabb állapotban van mint azt a Bajnaiék állították.
    Erre bedőlt azonnal a Forint. Két héttel később ugyan visszavonták állításukat , de arra senki nem figyelt már fel és azt is mondták ogy baki volt az egész.
    DE UTÁNA MÉG KÉTSZER bedöntötték a Forintot !! !!
    Ez már nem lehetett baki , föleg annak fényében hogy jól megismertük már a Hatalom müködését.
    Miért lopás ez ?
    A FIDESZ-közeli , exportra dolgozó vállalatok , akik Euróban kapják a fizetséget termékeikért , jóval több Forintot tudtak átváltani ergo irdatlanul megnőtt az extraprofit.
    Vagyis igy kompenzálták a nagytőke támogatását .
    És ez csak a jéghegy csúcsa. Olvass utána.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  43. Uj elnőkőt kell választani,mert a mostani magyar kőztársaság elnők ként volt választva,ha mostan csak magyarország a neve akkor,magyarország elnőkének kell nevezni,enyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  44. Simlisek..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. Geyza írta (2012. január 2. hétfő 16:46):
    “…még megérjük hogy a Vörös Hadsereg újból behatol…”
    .
    Erre én a legkomolyabban számítok, mármint arra, hogy ez fel fog vetődni.
    Ha Orbán erről népszvazést rendez, akkor a tényleges eredménytől teljesen függetlenül már most szólok, hogy azt mondja majd, hogy a többség mellette volt.
    Orbán őrült, de van benne rendszer. Öngyilkos lenni azért nem akar. Ha nekivezeti a buszt a szakadéknak, és láthatólag még gyorsít is, akkor kell legyen olyan lapja, amire az EU nem számít. Ez a lap csak az lehet, hogy tud alternatív pénzforrást. Kína beintett, de az Eurázsiai Unió (beh praktikus: szintén EU, mondjuk EU2) nagyrabecsült (mert visszahódított) tagjaként majd kapunk annyit, hogy megint mi lehetünk a legvidámabb barakk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. Ego:
    Nem baj majd mehetünk Kazahsztánba útlevél nélkül.
    Ausztria meg dögöjjön meg.
    Csak még nemtudni min fogunk utazni oda : Társzekeren vagy tevén ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. T. Geyza! Nem imádom őket:), de sokkal közelebb állnak hozzám mint akármelyik parlamenti párt! valakit választani kell és hogy egyetértsek olyannal akik eladják a szolgáltatásainkat gáz, villany,MOL, néhol még a vizet is, eladták a földjeinket, privatizálni mindent? ez megoldás. Az biztos hogy most nagyon s…r ezt nem vitatom és nem örülök a megszorításoknak ki örül de a demokrácia nem most sérült, 2006-ban akkor megfélemlítés volt üldöztek mindenkit akit megláttak mindegy volt, honnan merről jött!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  48. Tiuila:
    amit most írtál az blabla.
    Ez rá a jó meghatározás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. Tiila:
    mint tudható , a modern államnak nincs szüksége termelőeszközökre és tulajdonra.
    Az ÁLLAMNAK nem feladata ivóvizet meg egyebeket szolgáltatni.
    Olvass utána mi a dolga ma egy úniós államnak , nemvagyok én tanár-bácsi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A Hit Gyülekezete szócsöve megvédte Orbánt 2012. január 9. hétfő | AN

Utcára menne a kormányoldal 2012. január 9. hétfő | Rákócza Richárd

Miért rossz Európának a magyar alkotmány? 2012. január 8. vasárnap | John Nadler / Klukon Bea / RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos