Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Hit Gyülekezete szócsöve megvédte Orbánt 2012. január 9. hétfő 19:03 | AN

  • Hozzászólások(51)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Hit Gyülekezete szócsöve megvédte Orbánt

Budapest – A The Guardian-nek nyilatkozó Hack Péter, volt SZDSZ-es képviselő, aki a Hit Gyülekezete egyik politikai szószólója is, egyébként jogász, a jogi kar tanára, azt találta mondani a lapnak, hogy nem ért egyet azokkal a véleményekkel, amelyek szerint a magyar kormány diktatúrát akar kiépíteni. Hack véleménye soha nem független Németh Sándornak, a Hit Gyülekezete vezető lelkészének véleményétől, különösen nem egy ilyen horderejű kérdésben. Hack nyilatkozatából pontosan leszűrhető, hogy az ATV tényleges tulajdonosa hogyan gondolkodik az Orbán-rendszerről és milyen gesztusokat tesz Orbánnak. Az ATV-ről még mindig vannak, akik azt hiszik, hogy “ellenzéki” televízió.

A The Guardian felidézte a Le Monde Orbánt fasiszta vezetőként bemutató karikatúráját, és megszólaltatta Hack Péter volt SZDSZ-képviselőt, a Hit Gyülekezete egyik frontemberét. Hack, aki magánemberként jogász, és lehet fogalma arról, mit jelent a bírói függetlenség, mit jelent az, ha az ügyész választ bírót magának, milyen lenne egy független Alkotmánybíróság összetétele és működése, hallott már a hatalmi ágak szétválasztásáról, az Observernek úgy nyilatkozott, nem ért egyet azokkal a kollégáival és kommentárokkal, amelyek szerint az Orbán-kormány törekvése az, hogy diktatúrát építsen. A kijelentés akkor lenne igaz, ha hozzátenné, hogy a diktatúra kiépítéséről ugyanis már múltidőben beszélhetünk. Ehelyett Hack azt állította, hogy a kormány csak “tévedések sorozatát követte el”.

Hack nem először tesz saját felfogásával, intellektuális képességeivel ellentétes nyilatkozatokat, amelyekben Németh Sándor aktuális álláspontját visszhangozza, vulgárisan kifejezve: “nem először csinál segget a szájából”. A felekezeti jogegyenlőséget és a lelkiismereti szabadságot sértő egyházi törvény megszavazása előtt kijelentette, hogy az egyébként általa is készített 1990. évi IV. törvény a vallásszabadságról, “betöltötte történelmi küldetését”, vagyis idejétmúlt rendelkezéssé vált. Ennek oka pedig az, hogy az Orbán-kormány jogtipró új törvénye a Hit Gyülekezetét az üldözöttek oldaláról az üldözők közé sorolta, versenytársait pedig adminisztratív eszközökkel betiltotta.

Hack Péter, akit Németh Sándor szóvivőjének is lehet nyugodtan tekinteni, nemzetközi sajtóban való kiállásával nagy támogatást nyújt Orbán Viktornak akkor, amikor a világ mértékadó lapjai, nyugati demokráciái, zsarnoknak, diktátornak nevezik Orbánt. Az “ellenzékinek” hitt ATV tulajdonosa Orbán segítségére sietett, csakúgy, mint a választások második fordulóját megelőző napon, amikor Hack a Népszabadságban a Fideszre való szavazásra buzdította közvetve az olvasókat, amikor azt fejtegette, hogy a Fidesz kétharmada azért jó, mert akkor nem kell a Jobbikkal egyeztetnie (ez persze a Népszabadságról és publicisztikai rovatvezetőjéről is kiállítja a bizonyítványt). Már akkor is lehetett tudni, hogy a Fidesz a Jobbik nélkül is a Jobbik programját valósítja meg. A különbség annyi, hogy a liberál-bolsevikok elleni küzdelem frazeológiája a Fidesz esetében kódoltabb. Hack Németh Sándor elvtelen kiszolgálásában már odáig züllött, hogy egy burkoltan antiszemita pártot és egy nyíltan fasiszta színezetű diktatúrát támogat.

Az ATV tényleges tulajdonosa egyik oldalról azt a látszatot kelti, mintha ellenzéki televíziót működtetne, másik oldalról pedig nyilvánvalóan egyeztet és támogatja az Orbán-kormányt. Ennek nyilvánvaló oka az, hogy a Hit Gyülekezete és személyesen Németh Sándor vezető lelkész érdeke az, hogy a Fidesz minél tovább hatalmon maradjon, mert addig az általuk gyűlölt rivális kisegyházak betiltva maradnak, másrészt azokhoz a százmilliós támogatásokhoz, amelyekhez különböző jogcímeken a Fidesztől kap, egy demokratikus kormánytól nem jutna hozzá. Különösen nem úgy, hogy a közpénzekkel senkinek nem kell elszámolni, azt arra költik, amire akarják, az egyházak gazdálkodását senki nem ellenőrizheti, a pénzügyek átláthatatlanok, abból annak fizetnek számla nélkül, akinek akarnak, abból annyit tesznek zsebre, amennyit akarnak. Az Orbán-rendszer olyan a Hit Gyülekezetének, mint egy falat kenyér. A diktatúra azért nem zavarja Németh Sándort, meg a Hit Gyülekezetén belül ő ugyanolyan diktatúrát tart fenn, mint Orbán a Fideszben, Orbán vezetési stílusa csak imponálhat egy másik diktátornak.

Az ATV szerepe az orbáni médiabirodalomban az, hogy levezesse a gőzt, a sajtószabadság hamis látszatát és illúzióját keltse, féken tartsa egy rétegtelevízió segítségével a demokratikus ellenzéket és az értelmiséget. Legfontosabb küldetése pedig az, hogy kontroll alatt tartott pótlékot nyújtson a közszolgálati televízió helyett. Amíg a demokratikus elkötelezettségű polgárok megkapják az ATV-t, addig nem követelik, hogy az adófizetők pénzén fenntartott MTV ne hazudjon, ne legyen a Fidesz párttelevíziója, a diktatúra szócsöve, a kormány kiszolgálója. Fennmarad a látszat, hogy az ellenzéknek is van televíziója, amelynek a tulajdonosa azonban az Orbán-rendszer híve és támogatója, Orbán Viktor hatalmas pénzekkel lefizetett kedvezményezettje.

Ez az “egyenes beszéd”, nem az, amit a feszültség levezetésére az ATV-n keresztül Orbán kínál a demokratáknak. Demokratáknak elvből el kellene utasítaniuk egy olyan televíziót, amelynek tulajdonosa összejátszik a diktatúrával, és elemi érdeke, hogy semmi ne változzon.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (45 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +35 ( 71 szavazatból)
A Hit Gyülekezete szócsöve megvédte Orbánt, 4.2 out of 5 based on 45 ratings
,

,

Címkék:, , , , , , , ,

  • Hozzászólások(51)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

51 Reader’s Comments

  1. Ha jól tudom a tized olyan jövedelem ami után nem fizetnek adó. Tehát a feketegazdaságot erősíti. A törvénygyárnak, ami már mindent a feje tetejére állított ebben az elszegényedő országban, valószínű nem okozott volna gondot ennek megváltoztatása. Valamit valamiért!
    A paktumot megkötötték. Hallelúja!:(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Nyomoznak Bartus hamis 6-os kartonja ügyében 2014. szeptember 29. hétfő | AN

Iránban kivégeztek egy ellenzéki költőt 2014. február 14. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos