Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hisztériát kelt a Demokratikus Koalíció 2012. január 19. csütörtök 13:54 | AN

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hisztériát kelt a Demokratikus Koalíció

Budapest – Meggondolatlan és hisztériát keltő nyilatkozatot tett a Demokratikus Koalíció, és elfogadhatatlanul felelőtlen magatartást tanúsít. Azt állítják, hogy Orbánék “lábbal tiporják a demokratikus jogot”. Az ilyen hisztérikus és felelőtlen szavakat minden józan demokratának vissza kell utasítania, miután Gyurcsány Ferenc megmondta, hogy “nincs diktatúra, és Orbán Viktor nem diktátor”. A jogot csak diktátorok tiporják lábbal, de Gyurcsánytól tudjuk, hogy Orbán nem diktátor, akkor hogyan tudná lábbal tiporni a demokratikus jogokat? Visszautasítjuk az efféle felelőtlen túlzásokat.

Hisztérikus túlzásra ragadtatta magát a Demokratikus Koalíció, amikor Gyurcsány Ferenc definícióját semmibe véve, diktatúraként írták le a jelenlegi helyzetet, holott a párt elnöke megmondta, hogy ez nem az. “Lábbal tiporják a demokratikus jogot” címmel kiadott közleményükben azt állítják, hogy “miközben Orbán Viktor ájtatos képpel védi magát az Európai Parlamentben, és már azt is pozitív hírként tálalják Magyarországon, hogy milyen udvarias volt, (…) az a gyalázat történt meg, hogy a triplabóvli miniszterelnök kiszorítja az ellenzéket Budapest szimbolikus tereiről március 15-én”. Továbbá: a DK tiltakozik az ellen, hogy “a rezsim, az Orbán-Tarlós tandem, lábbal tiporja a gyülekezési jogot ezáltal a véleménynyilvánítás alkotmányos jogát”. Szerintük átlátszó az a módszer, ahogy “az állampárt el akarja némítani a kormány demokráciapusztító és milliókat földönfutóvá tevő politikája” ellen tiltakozó tömegeket.

Ezt a túlzó radikális hangot minden demokratának vissza kell utasítania. Érthetetlen ez az ingerült és szélsőséges hangnem. Gyurcsány Ferenc megmondta, hogy “felelőtlen ellenzékből, felelőtlen kormány lesz”. Nincs diktatúra, nincs diktátor. Akkor milyen “rezsimről” és “állampártról” beszélnek? Egyszerű autokráciáról van szó, mint tudjuk, demokráciahiányos állapotról. Autokráciában nem tiporják lábbal a jogokat, ott csak egyszemély kezében összpontosul a hatalom, de azzal nem él vissza, hanem a közjóra használja. Ha diktatúra lenne, akkor lehetne lábbal tiprásról beszélni, de az nincs, Gyurcsány Ferenc azt megmondta.

Ennek szellemében minden józan, megfontolt, felelősséget érző demokratának vissza kell utasítania ezt a szélsőséges, radikális, meggondolatlan és felelőtlen, hisztériát keltő hangnemet, amely megakadályozza, hogy felelősen oldjuk meg a problémákat. Ha Gyurcsány Ferenc megmondta, hogy nincs diktatúra, akkor nincs diktatúra. Vadai Ágnes, aki ezt a közleményt kiadta, ne önkényeskedjen, hanem legyen felelős ellenzéki, mint pártelnöke, Gyurcsány Ferenc.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.9/5 (14 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 32 szavazatból)
Hisztériát kelt a Demokratikus Koalíció, 3.9 out of 5 based on 14 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

60 Reader’s Comments

  1. bruckenbacker kapitány

    ?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  2. GyF hajlamos a vétkeit megbánni (emberből van).
    Szerintem most is Vadai igazsága mellé fog állni. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  3. Hja, már értem!:-))) Fletó így se, úgy se …DK így se, úgy se…. Ez rendben. DE akkor ezt köll mondani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (16 szavazatból)
  4. Megismétlem!

    Na ezért kell majd helyretenni a leamortizálódott politikai “elitet” is!

    Azért vannak kikbe megbízhat az ember!
    .
    “Tömegdemonstrációra készül a Magyar Szolidaritás Mozgalom.”
    http://nepszava.com/2012/01/magyarorszag/hiszteriat-kelt-a-demokratikus-koalicio.html
    .
    Többet kellene foglalkozni velük, segíteni, támogatni munkájukat, céljaik elérésébe!
    Rám számíthatnak!
    További szép napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  5. Remélem, olvassa…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  6. Bocs! Az ingerült ember hajlamos hibázni!
    Megtettem!
    Helyesen:
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=512398&referer_id=friss
    .
    Még egyszer elnézést kérek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  7. Konkrétan ezt mondta Gyurcsány Ferenc:
    https://www.facebook.com/photo.php?v=162911487151340&set=o.169599166463839&type=3

    (Csak annyit, hogy kerülni kell az alkotmányellenes válaszokat az önkényuralommal szemben)

    Szerintem ez korrekt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  8. DK-közleménye pontosan:

    ‘Vadai Ágnes független országgyűlési képviselő, a DK elnökségi tagja csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: “miközben Orbán Viktor ájtatos képpel védi magát az Európai Parlamentben, és már azt is pozitív hírként tálalják Magyarországon, hogy milyen udvarias volt, (…)az a gyalázat történt meg, hogy a triplabóvli miniszterelnök kiszorítja az ellenzéket Budapest szimbolikus tereiről március 15-én”.

    A DK tiltakozik az ellen, hogy “a rezsim, az Orbán-Tarlós tandem, lábbal tiporja a gyülekezési jogot ezáltal a véleménynyilvánítás alkotmányos jogát” – hangoztatta Vadai Ágnes, aki szerint átlátszó az a módszer, ahogy “az állampárt el akarja némítani a kormány demokráciapusztító és milliókat földönfutóvá tevő politikája” ellen tiltakozó tömegeket.

    Közölte: a DK minden jogi eszközt bevet annak érdekében, hogy meg lehessen változtatni azt a döntést, amivel az ellenzéket lényegében “ki kívánja az állampárt telepíteni március 15-én”.

    Kitért arra, hogy a DK a jövőben részt vesz valamennyi ellenzéki demonstráción, és arra kér minden demokratikus ellenzéki pártot és civil szervezetet, hogy hasonlóképp tegyenek.’
    (Sajnos az MTI-n nem látom)

    http://www.dkp.hu/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  9. A DK alelnöke:

    ‘D. J.: Ha használnék, azt mondanám: “mocskos” autokrácia épül. De szakszerű vitában, természetesen én sem élek efféle jelzővel. Az autokrácia viszont ténykérdés.

    K. Z.: Ezt szerintem elhamarkodott és tudománytalan lenne kijelenteni.

    D. J.: Az autokrácia politikatudományi fogalom. Azt jelenti, hogy az összes lényeges döntés egyetlen személy kezében összpontosul, akinek a fennhatósága minden közintézményre kiterjed. Bethlen Istvánnak és Imrédy Bélának közel sem volt akkora hatalma, mint a jelenlegi miniszterelnöknek. Orbán a Fideszt régóta autokratikus kontroll alatt tartja, a kétharmados többséggel most ezt terjeszti ki az országra. Mindenhová pártkatonákat ültet, pontosabban a személyes bizalmasait. A Fideszben – s most már az országban is – kegyencrendszer működik, aminek az az ismérve, hogy nem a demokratikus pártokban szokásos módon, hanem Orbán által, fölülről kinevezve jut valaki pozícióba. Így lettek új alkotmánybíráink, így lett új ÁSZ-elnökünk és új köztársasági elnökünk is a Schmitt Pál nevű komornyik személyében. E villámháború során a törvényeket, sőt magát az alkotmányt is ezer módon megsértették.

    K. Z.: Az autokrácia egy már kiépült rendszert feltételez. A nyugati politikai és gazdasági integrációba ágyazott Magyarországon erről, szerintem, nincs szó.’

    http://fn.hir24.hu/itthon/2010/11/16/debreceni_kiszelly?action=PrintPage

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  10. Az, hogy Orbán lefoglalt minden tüntetési helyszínt két évre előre, egfy dolgot világosan mutat:
    azt, hogy minden nagyképűsködése, magabiztos parasztvakítása ellenére ORBÁN FÉL. ENNYIRE FÉL.
    És ez jó dolog.
    Az ellenzék valamit nagyon jól csinál.
    (Azt hiszem, azt, hogy van és hallatszik.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  11. Nem tudom, hogy ki a szerző, kíváncsi volnék a nevére!

    Azt, hogy Orbán nem lehet diktátor, én már a Cézárarcmás című sorozatomban leírtam 2010. április hónapban, még a választások előtt. A Demokrácia, diktatúra, és a mai magyar valóság című sorozatomban pedig részletesen megindokoltam. Ez a sorozat a magyar Népszaván megtalálható. Most az történt, hogy Gyurcsány Ferenc is hasonlóan értékeli Orbánt, mint én értékeltem.

    A dolog lényege az, hogy egy demokráciából hosszú út vezet a diktatúrához, és annak igen sok különböző minőségi lépcsőfoka van. Ezt számszerűsíteni nem lehet, mert ezek nem kvantálhatóak, csak minőségileg értelmezhetőek. Innen eredhet az, hogy különböző emberek különböző képpen értékelik Orbán autokratikus rendszerét. Nos, szerintem Orbán még nem érkezett el a diktatúrához, mert az EU nem engedi, de már kezdi leépíteni a demokrácia intézményrendszerét. Ennyi!

    De ajánloma szerzőnek, hogy gondolkodjon el ezen: lehet-e diktátor az, aki egy nem szuverén ország kormányfője? Ha válaszol erre, akkor az aristotle@citromail.hu e-meil címre küldje el. Kíváncsian várom!

    Tarski.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  12. Stumpné Bekes Margit

    Tökmindegy,hogy diktatúra vagy nem!!! Ebben az országban egy ember dönti el,hogy mi legyen,ezért lehet azt szinezgetni,magyarázgatni,az akkor is a kisebbség uralma a többség felett!!! Talán ez mégis csak demokrácia??!! Na látjátok! Az uralom,a hatalom gyakorlása demokratikus korlátok és önkorlátok nélkül,az diktatúra,akárhogyan is próbáljuk magyarázni! Orbán diktátor,mégpedig korlátok nélkül!!! Ilyen emberre egy demokráciának nincs szüksége,pláne nekünk,akik elszenvedjük.Kinek tetszik az,ha kedveznek nekik??!A milliomosok,akik mégtöbbet rabolnak a szegényektől! Mi ez ha nem kizsákmányolása a többségnek??!! Ergo a többség tapsol örömében Orbánnak??!! Nem! A diktátor demokráciában nem kormányozhat,csakis diktatúrában.Magyarországon diktatúra van,amit nagyon gyorsan le kell váltani és a diktárort törvény elé állitani! Ezt kell tennünk. A DK pedig nagyon jól minősitette az eseményeket!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  13. Tulajdonképpen, ki is hisztizik!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  14. Kedves Margit!

    Látom, hogy fogalmad sincs arról, hogy mi a demokrácia, és a diktatúra közötti különbség. Éppen ezért javaslom, hogy a fentebb megjelölt sorozatomat olvasd el. Ott egész világosan leírom azt, hogy miért nem diktátor Orbán. S a lényeg az, hogy nekem van erről egy jól kimunkált elméletem is!!!

    Tarski.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (15 szavazatból)
  15. “Az ellenzékre nem lehet számítani. Gyurcsány kinyírta magát, olyan úton indult el ezzel a szövegével, hogy Orbán Viktor nem diktátor, ahonnan nem lehet már visszatérni. Ezt az embert nyugodtan le lehet írni. Ezzel a szövegével megrontja az emberek bensőjét, elgyengíti a szívük belső ellenállását, kiheréli azokat, akik hallgatnak rá. Felháborító az a morális és pszichikai pusztítás, amit művel. Nem mentség, hogy ő nem akarja túl korán leváltani Orbánt, mert egyrészt ennek a veszélye nem állt fenn, másrészt emiatt nem kell hazudozni, harmadrészt nem lehet Orbánt elég hamar leváltani. Majd az első hulla után térjünk vissza erre. Gyurcsány hazudik, hazudik, újra hazudik, pedig Őszödön azt mondta, hogy nem fog többé hazudni. Gyurcsány kiírta magát a politikából, jobban tenné, ha magától visszavonulna, köszönjük az eddigieket, ismerjük a kifogásokat, az érdemjegy egy nagy karó, a produkció egy nagy nulla. Átlátszó a sunyi taktikázás. De taktikázzon most már” Bartus László írása

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (19 szavazatból)
  16. Gyurcsány az utóbbi 2-3 év alatt többször bizonyította: a demokraták, a baloldaliak jobban járnak, ha szembenéznek a pőre valósággal: el kell őt felejteni. Ahogy az mszp-t, az szdsz-t, és e kettő házasságából született dk-t is.
    Attól még, hogy “mert nincs más”, nem kell nekik hitelt adni (újra), amit a 4+8=12 év alatt maguk tékozoltak el. (A minuszolók tömege fogja bizonyítani: a ballibesek nem képesek, nem akarnak önmagukkal se szembenézni, a kritikát nem tűrik, nem küzdőképesek, de továbbra is foggal-körömmel ragaszkodnak a vesztüket okozó megkövült elvükhöz: csak hódolat illet meg nem bírálat -> a demokráciáról, szabadságról halványlila fogalmuk sincs.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (20 szavazatból)
  17. Margit!

    Az pedig végképp nem mindegy, hogy demokráciában, vagy diktatúrában élünk. Akkor miért volt a rendszerváltozás? Miért szenvedtünk 20 évet azóta?

    T.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  18. Az, hogy Gyurcsány okosan cselekedett a DK létrehozásával, vagy sem, majd 2014-ben derül ki. Nem szeretem az olyan előrjelzéseket, amilyent Bartus Laci csinált a fenti szövegével, Ez túlságosan kevés lehetőséget hagy nyitva: vagy igaz, vagy nem. A valóság ennél sokkal bonyolultabb!

    A másik dolog: senki sem tílthatja meg neki, hogy ne próbálkozzon. Ma úgy számolnak, hogy kb. 8 – 10%-ot fognak elérni 2014-ben. Ez szerintem teljesíthető.

    T.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (23 szavazatból)
  19. Gyurcsány Ferenc megmondta:
    Nincs diktatúra, Orbán Viktor nem diktátor.
    *
    Gyurcsány Ferenc demokrata.
    *
    Demokratikus választások híve.
    *
    Nincs diktatúra, Orbán Viktor nem diktátor= nincs még itt a demokratikus választások ideje, a DK egyelőre még a magamaga 3%.ával a béka üllleppe alatt van, és a demokratikus ellenzék meg összefogásra képtelen….=nincs még itt a demokratikus választások ideje. ( lehet hogy Schmitt elnök úr szerint idelye.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  20. kiépült, nem épült ki..micsoda szarrágás

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. e-Vita!
    Üdvözöllek!
    Mellé egy +!
    További szép napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  22. Fontos olvasni való, úgy gondolom, mindenkinek!!!
    .
    “Orbán vagy anarchia? – Gyurcsány vitája a Népszava főszerkesztőjével.”
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=512445&referer_id=friss
    .
    Mára ennyit!
    További szép napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Tarski! Nagyon fogod még szégyellni magad! Egyszerűen szemenszedett hülyeségeket írsz, hiába tudományos az elmélet és a levezetés. Orbán és szűk köre (=bandája) egyszerűen azt csinálja, amit akar. És az is lehet, hogy eközben nem ér rá Tarskit olvasni… De komolyra fordítva: tisztelve az ön munkásságát, most nem ennek van itt az ideje, Most nevén kell nevezni a dolgokat. Orbán rossz, gonosz és főként nem túl okos (valamint műveletlen, neveletlen, kulturálatlan) ember. Az ilyenből csak kétféle vezető válhat, báb, vagy diktátor. Utóbbinak esetünkben nemde nagyobb az esélye. Hogy a születendő rovar most melyik fejlődési stádiumában van, sajnos édesmindegy, mindenhogy kifejlődik. Minél fejlettebb, annál nehezebb ellene védekezni. Tehát csak várjunk türelemmel, amíg még jobban meg nem erősödik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  24. András
    2012. január 19. csütörtök
    15:01
    kiszeli ezerrel próbálja magát benyalni a regnáló hatalomnak. Ez a Tét c. tegnapi műsorból is kilátszott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  25. Ez a cikk semmitmondó öncélú, a lényeget megfogalmazni nem tudó vagy azt elkerülő tákolmány. Ha az itteni valós helyzet ismeretében íródott volna, akkor egy kicsit körültekintőbb és annak a pártnak vezetőit, amely még csak most kezd
    indulni, nem szükségeltetik ennyire cikizni…Vagy talán Gyurcsánynak egyedül kellene megváltani a világot ?
    Vagy a lakosság annyira ellenáll a kormány intézkedéseinek, mint egy diktatúrában? Van valaki aki az élére áll a nem tudni milyen alakulatnak amely majd megdönti a diktatúrát? Nem , itt a négy év elteltével választások lesznek és addigra kell ütőképes, arra alkalmas kormányzóképes, megfelelő programmal rendelkező – választásokat megnyerő- kormány. Orbán élete árán is megvédi a hatalmát, a gyeplőt ki nem adja a kezéből, még ha az egész világ ellen kell is” harcolnia.”..Ha a Fidesz vezetői nem tudják felfogni hogy mihez asszisztálnak és hagyják menni árral szemben ezt az eszevesztett embert, akkor bizony választásokig kihúzza. Csak addig persze sok víz lefolyik a Dunán ,
    lehet erőszak, lehet minden, de azt is csak mi szívjuk meg, még szegényebbek leszünk…És kéretik: ne ezt az országot csesztesse külföld, inkább zárja ki az összes klubjából orbánt, ne tárgyaljanak vele, ha diktátor, akkor tegyék hidegre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  26. Attól tartok ,hogy 2014-ben orbánc lessz a nevető befutó !!! Indokom a következő: Ha már egy Baloldali újságban is megjelenik a Gyurcsányozás ( jobboldalon orbánccal szemben ez elképzelhetetlen dolog ) a személyeskedésektől sem mentes cikk írások amiknek félelmetes a romboló hatásuk a baloldalra nézve !!!! S az egészben az a legszörnyübb , hogy amennyivel gyengül a baloldal annyival erösödhet a szélsőjobb !!!! Az Isten óvjon ettől bennünket !!!! Éppen ezért a lehető legnagyobb összefogásra és ezáltal egy erős , egységes és összetartó Baloldalra van most szüksége a Magyar Köztársaságnak !!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  27. Bohém
    2012. január 19. csütörtök
    16:34
    A linkelt cikkben GyF megválaszolja a legtöbb irányába adott kritikát – korrekt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  28. Ha a baloldal egy ellenfideszt akar létrehozni, amely egységes, nem pofázik, nem vitatkozik, hanem összetart, akkor el se kezdje. Még egyszer: a sárkánytojásból sárkány lesz. Most talán még össze lehet törni, később már megvédi magát. Aki azt mondja, hogy lehet még ebből galamb is, vagy ki tudja, az hátráltatja a megoldást. Ennyit Gyurcsányról és a baloldalról Orbán megállítása egyébként eminens jobboldali érdek is. Akkor nem baloldali, hanem demokrata összefogást kell szervezni, a többi ráér. Ha az AN feladná az őszinteségét, azzal meg megint nem érnénk el semmit, csak a valóságérzékünket erodálnánk tovább. Pillanatnyilag mindenki veszélyes, aki Orbánt nem tartja elég veszélyesnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  29. Nagyember Tarskiblog!

    Esik lefelé az ember a 88. emeletről. Mormolja magában: …nincs semmi baj.. ez még csak a 67.emelet … az 56. dik…

    Amúgy a cikk nálam is erős mínusz. De ez más kérdés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. Ez a cikk erősen frusztrált. Mert TÉNY, hogy minden egyes nappal jobban köt a beton, és egyre nehezebb lesz eltávolítani Orbánt és rendszerét – ezért jogos a siettetés – de az is tény, hogy az eltávolításához MÉG NINCS tömegtámogatás.
    Az ellenzék semmit sem profitált Orbán hanyatló népszerűségéből.
    Gyurcsány meg nem forradalmár, hanem reálpolitikus. És ezt reálisan látja.
    Én is erősen ajánlom elolvasásra_
    .
    “Orbán vagy anarchia? – Gyurcsány vitája a Népszava főszerkesztőjével.”
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=512445&referer_id=friss

    és egy vigasztalás: a múlt században nagy karriert futott be a bauxitbeton – mert a gyors kötésidő után LÁTSZÓLAG erősebb betont eredményezett.
    Aztán kiderült, hogy a gyors kötés IDŐLEGES erősséget eredményezett – ami később a beton erősebb porlékonyságában és gyengülésében nyilvánult meg. Orbánék rendszere bauxitbeton! Az ellenzék ettől még elkezdte kibányászni a fémet a betontörő nagykalapácshoz. A kovácsoláshoz viszont idő kell!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  31. Bartus úr azt írja egy hozzászólásában a FB-on, Gy.F. véleményével kapcsolatosan, ti. hogy nincs diktatúra, aztán meg hogy Vadai meg már megint mást mond, hogy: “túl lojálisak vagytok a személyekhez, de ez félreértelmezett lojalitás. Az első reakció volt a jó, és ilyenkor meg kell mondani. Nem kell kitalálni, felmenteni, mert tévedhet, és segítségre van szüksége, nem bólogató jánosokra, hanem olyanokra, akik megmondják, hogy a bensőmből kiöli a szöveged az ellenállást, atartást. Orbán attól még kifutja magát, attól nem kell félni.” — megjegyzésével nagyon egyetértek. Igen, Gy.F. nyilatkozata, Tabajdi felszólalása… engem ez az egész magatartás, ez a halogató taktikázás azokra az időkre emlékeztet, amikor még kormányon voltak, és nem merték az embereket az utcára hívni, pedig a baloldaliak meg a liberálisok mentek volna 2006 után, hogy megmutassák, nem a náci csürhe az úr a pesti utcákon, de nem mertek hívni bennünket sehová sem. És 2006-tól kezdve elbátortalanították az embereket, a munkahelyükön nem tudták megvédeni őket már 2001-től kezdődően sem. Már 2008-tól kezdve egyértelműen érezni lehetett, hogy pl. az MSZP nem is akarja megnyerni a választásokat, és a szavazókat úgy hagyták magukra, mint a huzat… és most ez a nyilatkozat, és a Németh Péternek írt “okos” válasz is, arról szól, hogy kiölik belőlünk a tartást. Miért is? Azért, mert ők politikusok, és ebben az elitben élnek bármi is van? De a szavazók meg kőkeményen ki vannak rúgva, meg vannak félemlítve, anyagilag tönkretéve, a gazdasági nehézségek java részét elviselve, mert ugyan kire tennék a terheket megint, mint a szegény emberekre? Aki a politikából éldegél, annak ezek szerint tök mindegy? Bárhogy lesz, úgy lesz? — Így elérik azt, hogy a balliberális szavazók is ezt mondják majd: ahogy lesz úgy lesz, és nem fogok sem Gyurcsányért, sem Tabajdiért, semmiért sem fagyoskodni az utcákon egy tüntetésen… Ez a nép elviselte a Horthy-korszakot, elviselte a Rákosi-korszakot, a Kádár-korszakot… és el fogja viselni az Orbán-korszakot is… Ennyi. ——–

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  32. Kedves Bokosán Tibor,

    nem az rombol, ha szembesítik Gyurcsány Ferencet azzal, amit mond, amit úgyis mindenki lát, hanem az, hogy két nap alatt ütik egyik szavukat a másiikkal. Ezt el kellene hallgatni, rejteni? Ott akarják folytatni, ahol abbamaradt? Amiért kétharmadot szerzett a Fidesz? Nem lehetne már felnőttként kezelni egymást?
    Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  33. kekec
    2012. január 19. csütörtök
    20:24
    Jár a sok pont! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. Szép volt Gyurcsány Ferenc!
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  35. Kinek érdeke Gy. F. kikészítése, végleges félreállítása? Csak a Fidesz vezető köreinek. Még azoknak sem, akik bedőlnek a Fidesz irányította hecckampánynak. Kéretik az uszítást legalább e hasábokon mellőzni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  36. T. Alfred Tarski! Tiszteletre méltó, hogy van elmélete arról miért is nem diktátor az OVis. Csakhogy ez az elmélet a zemberek jó része számára messze van a gyakorlattól, Készséggel elhiszem, hogy az OVis még nem sztálini tipusú diktátor, no meg nem éri még el mondjuk a néhai Kadhafi ezredest sem, meg még nem ő a Chavez .(nézze el nekem, ha nem helyesen írom a neveket). Tehát visszatérve az elméletére: az, hogy még nem küldenek minket Recskre, meg még nem lövöldöznek a Dunába, még itt-ott szólhat az ellenzéki Klubrádió, nem lövöldöznek az ellene tüntetőkre, meg még sorolhatnám, legfeljebb elméletben jelenti azt, hogy az OVis nem diktátor, pusztán azért, mert nem felel meg minden pontban valamelyik egyetemi jegyzetben foglaltaknak. A gyakorlatban közben már mindent átalakított ahhoz, hogy ezeknek az elméleteknek részben meg tudjon felelni. Csak részben, mert azért itt Európa közepén egy sztálini tipusú birodalom mégsem képzelhető el. Higgye el, nekünk egyszerű embereknek (a zembereknek) ez ami itt van, ez már diktatúra. Ahol elhallgattatják az ellenzék egyetlen rádióját, megfélemlítéssel öncenzúrára kényszerítették a kereskedelmi médiát, a szegénységet még jobban beletaposták a betonba,a nyugdíjasokat a gyorsabb elmúlás felé hajszolják, szemrebbenés nélkül ellopják milliók vagyonát , ha jól értettem, akkor most a bébik pénzével is ezt szándékoznak tenni, figyelnek minket (figyelik kik, mit fórumoznak. már észleltem, hogy figyelik ki milyen újságot vesz), már törvénybe foglalták, hogy köteles jelenteni, ha munkatárs nem dícsérőleg nyilatkozik a kormányról (rendvédelem), szolgálaton kívül is figyelhetik a rendvédelmieket és még sorolhatnám végestelenül- Nos nekem – és még nagyon sokunknak – ez nem más,mint diktatúra. Ha úgy jobban tetszik akkor ez olyan diktatúra, ahol még nem csuknak börtönbe, ha más a véleményem, de kirúgnak a munkahelyemről, olyan diktatúra ahol még nem lőnek le ha elmegyek tiltakozni, de a lényeg: akkor is diktatúra, ha egyes elméletek szerint nem annak látszik. A Gyurcsány , és minden hasonlóképen gondolkodó abban téved , de nagyon, hogy ez a szerintük nem diktatúra békésen, demokratikusan, alkotmányos módszerekkel megdönthető. Nem, ez már nem! Abban még bízom, hogy viszonylag békésen fog bekövetkezni, de hogy nem alkotmányosan, abban biztos vagyok. Különben is, milyen alkotmány szerint alkotmányosan? Hiszen az ellenzékiek azt mondják ugye, hogy ez ami most van, az nem a mi alkotmányunk, ez az OVisék alkotmánya. Hát akkor?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. Egy kicsit érthetőbben!
    Ha ez nem diktatúra akkor kedves Alfred Taski ez maga a kánoán.
    Emberek, családok öngyilkosok lesznek. (lettek) Nem hárman, öten, hanem sokan(!), és minden nap!
    Még ez a megnyomorított sajtó is ezekkel van tele minden nap. A híradók ilyen híreket mutatnak.úgy napi 18-22 percben. Úgy látszik, hogy ezt még szabad megmutatni….. Elméleti síkon vitatkozni…nem méltó!
    Tessék szépen felállni az íróasztaltól és egészségügyi sétát tenni. Az utcán.
    Tessék megnézni és meg hallgatni az embereket. Ha ez nem diktatúra akkor valami olyasmi ami nagyon tud fájni! Majd a jó meleg szobában adhat neki szép nevet és tudományos magyarázatot…..Jó éjszakát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. Na Ki!
    Üdvözöllek!
    Egy biztos!
    Ferencet soha nem fogja elfogadni a jobboldal, még akkor se, ha sült galambok potyognak az égből, a Dunába meg víz helyett arany folyna!
    Nincs felhatalmazásom mások nevébe szólnom a baloldalról, de személy szerint így érzek a “vezír” iránt !
    Megoldást tud javasolni?
    Szerintem van!
    http://www.szolidaritasmozgalom.hu/
    Nem “kiscserkészekből” jött létre!
    Ami a lényeg, politikailag nincsenek leamortizálva!
    Van ebbe az országba megközelítőleg 3 millió ember, aki nem vett részt a választásokon!
    Ezeket az embereket IS, megtudják szólítani és hiteles, támogatható programot tudnak kínálni az embereknek, az ország érdekét tartják szemelőt, vállalják érte a felelősséget, biztosítva lesz a siker!
    Egy emberrel már biztos többen vannak!
    Így látom, de lehet tévedek!
    További szép napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. Tudomásul kellene már venni , hogy orbáncot saját fegyvereivel lehet legyőzni ! Mint a küzdősportok legtöbbjénél az ellenfél erejét használja fel a megtámadott fél az esetek többségében eredménnyel ! Vajon a fidesznyikek orbánccal az élen miért támadja még hat év után is illyen vehemenciával GYF-et ? Valószínüleg még most is Őt tekintik az egyik lehetséges ellenfélnek ! Ha ez nem így lenne az egész szinte folyamatos hecc kampány a gyanúsítgatások, kihalgatások tömkelege teljesen ésszerütlen és megmagyarázhatatlan lenne ! A baloldlról jövő gyurcsányozásokkal tulajdonképpen csak a jobboldalnak tesznek szivességet őket látszanak igazolni ! Sajnos egyenlőre szembesülnünk kell azzal a ténnyel , hogy jelen pillanatban a baloldalon nem látni olyan karizmatikus személyiséget aki egységet tudna teremteni a jelenleg kaotikus állapotokat mutató bal-lib. oldalon esetleg a mérsékeltebb konzervatívokat is beleértve !! Pedig az idő sürget hamarosan a ciklus felénél tartunk és ha nem akarjuk , hogy ezek még négy évig itt garázdálkodjanak sürgősen meg kell találni azt a személyt vagy Őneki kellene megtalálni bennünket , hogy közös erővel zavarjuk el orbáncot és bandáját oda ahova az ilyenek valók !!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. Nagyon sajnálom, Gy. F. ezzel a kijelentésével, kiírta magát a baloldaliak, a demokráciát védők táborából.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  41. Árpádrudolf
    2012. január 20. péntek
    19:56
    Ezt hallgasd meg, aztán írhatsz , amit akarsz.:
    http://www.youtube.com/watch?v=T2Zk49r0REY
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. gets (2012. január 20. péntek 20:22)
    Kösz a linket, nem tudtam élőben meghallgatni, de most igen.
    Azt hiszem, most már végleges a véleményem erről a dologról:
    (1) Gyurcsány “diktatúra vagy önkényuralom” megkülönböztetését nem tudom elfogadni, akármeddig magyarázza. Olyan ez nekem, mint amikor politikai gazdaságtan órán azt próbálták beadni, hoyg a hzason meg a profit nem ugyanaz.
    DE.
    (2) Gyurcsány azért lép el a “diktatúra” szó elől, mert — mint mondja — ha az van, akkor minden eszközzel fel kell lépni ellene, tehát azért, hogy ne kényszerüljön azonnal minden eszközzel felléépni ellene.
    .
    De ez az egész kép a fejére van állítva:
    (1) Igenis ami van, az diktatúra. Attól, hogy a meghunyászkodó és félő lakosság “szép szóval” is terelhető a kívánt irányba, még nincs “nem diktatúra”: ha az emberek megpróbálnának másfelé menni, azonnal lenne, lásd Nagy Navarró arcátlan kirúgását.
    (2) Nem igaz az, hogy ha (helyesen) diktatúrának nevezzük, ami van, akkor azonnal neki kell támadni. Igenis ki lehet mondani, hogy neki KÉNE támadni, de (a) még gyengék vagyunk, (b) még nem egységes az ellenzék, (c) még nincs ellenzéki program, (d) stb. stb. TEHÁT MÉG NEM LÉPÜNK FEL ELLENE MINDEN ESZKÖZZEL.
    .
    Szerintem ez az igazság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. Árpádrudolf
    - azért illene hozzátenni, hogy “szerinted” vagy a “szemedben” mert azt azért kétlem, hogy az egész baloldal felhatalmazott volna erre a nyilatkozatra.
    Ego
    - te így látod – Gyurcsány meg másképp látja. Annak nem sok hatása van, amit mi itt kommentelgetünk – Gyurcsánynak összehasonlíthatatlanul nagyobb a felelőssége. Nem a Dkp, hanem a nyugati államok adtak még egy sanszot Orbánnak a korrigálásra.
    Ahogy a Dkp honlapján olvastam: Orbán az elégségesért felelt az Uniós parlamentben – és most beállhatott a tornasor végére egy újbóli nekifutásra.
    Ezt a döntést lehetne vitatni – de reálpolitikusként nem lehet figyelmen kívül hagyni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. kekec ++++++++++++++++++++++++++++++++++!
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. kekec írta (2012. január 20. péntek 20:55):
    “Annak nem sok hatása van, amit mi itt kommentelgetünk – Gyurcsánynak összehasonlíthatatlanul nagyobb a felelőssége”
    .
    (1) Nem szoktam felelőtlenül a levegőbe írni/beszélni; tőlem telhetően előtte alaposan végiggondolom.
    (2) Nem szeretem, ha a szavak jelentését aktuális célokhoz igazítgatják.
    http://szinonimaszotar.hu/keres/diktatúra
    ” “diktatúra” szinonimái: egyeduralom, önkényuralom, zsarnokság, abszolutizmus”
    (3) Amit leírtam, az szerintem egyrészt igaz, másrészt képviselhető (szerintem még Gyurcsány által is), harmadrészt nem idegeníti el azokat, akik jól látják, hogy itt diktatúra van.
    (4) Érveket hoztam fel, és ezekre fura, mert nem érvelő válasz az, hogy “te így látod – Gyurcsány meg másképp látja”.
    A többi nem arról szól, amit írtam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Bohém
    - tisztelet, becsület az érintetteknek, és tényleg még nincsenek leamortizálva. Egy állam vezetéséhez viszont több kell! EZ MÁR MEGINT A MESSIÁSVÁRÁS ÉS AZ ÍGÉRETEKBEN HÍVÉS ESETE: mivel nincs mögötte tapasztalati tény:
    Ego
    a szómágiáról beszélt. Hogy bizonyos szavak képesek előhívni bizonyos magatartásokat, és a feszültség élezése paradox módon Orbánnak kedvezne – mert belátható időn belül azokra rájátszva visszatérhetne. Amiben segítenék a bebetonozott emberek, a hoppon maradt holdudvar – és a hívők serege is, akik elbukott – azaz magyar észjárás szerint támogatandó – népvezért látnának benne. Időt kell hagyni Orbánnak, hogy teljesen (fültől fülig) átvágja a saját torkát, hogy végleg leszerepeljen – na meg az ellenzéknek is megállapodásra kellene jutnia, különben tényleg kormányozhatatlan lesz az ország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. Ego
    2012. január 20. péntek
    21:10
    Miközben tisztelem a véleményed (szerintem GyF is), úgy vélem nem hallgattad elég figyelmesen az interjút (lehet, hogy megzavartak közben). Ha ez így van akkor javaslom, hogy még egyszer hallgasd meg, benne van GyF válasza a felvetéseidre. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. kekec – megint megelőztél. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. Amikor azok a ” békés tüntetők ” kőrbe sírták a fél világot , hogy lábbal tiporják a demokráciát meg a szabadságjogaikat , nem sírt senki , a radikalizmus szépségeinek hiányáról !…
    Azt viszont , többször is hallottam , hogy a kommunikációval nincs minden rendben … Most miért is baj , hogy valaki merészkedik határozottan kimondani a véleményét ?! Ha méltóztatna már végre tudomásul ( is ) venni az igen tisztelt nagyméltóságú értelmiségi ” béketábor ” , nem ők azok , akik a zongorát cipelik ( még ) ! Az utca , a zemberek hangja , ennél jóval ( nem csak ) radikálisabb !
    És értük , nekik ( is ) szól (nem csak ) ez a dal !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  50. gets – én köszönöm, hogy felraktad!
    Gyurcsány nem a BALOLDAL győzelméért, de még csak nem is az ELLENZÉK hatalomra kerüléséért, hanem egy a bal- és a jobboldal által is élhető ORSZÁGÉRT dolgozik. Sokan viszont az előzőket fontosabbnak tartják.
    A gond még mindig az, hogy egyszerűen nincs a jobboldalon mérsékelt konzervatív kezdeményezés, aki ebben partner lehetne. De még lehet!
    Már nem is tudom hol olvastam, hogy a francia forradalomban Robespierre kinyiffantotta az összes politikai ellenfelét (Dantont is) és néhány no ném politikus a saját pártjából buktatta meg (vagyis a bitóra fel) a thermidori puccsal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A kormány korlátozza a gyülekezést 2012. január 20. péntek | AN

Cohn-Bendit a legnagyobb szabadságharcos 2012. január 18. szerda | AN

Az Európai Néppárt megtagadta a demokráciát 2012. január 18. szerda | AN

Az egyiptomhitűek túltesznek a keresztényeken 2012. január 15. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos