Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az egyiptomhitűek túltesznek a keresztényeken 2012. január 15. vasárnap 19:11 | AN

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az egyiptomhitűek túltesznek a keresztényeken

Budapest – Morálisan és tisztánlátásban és megszégyeníti a legtöbb keresztény kisegyházat a leginkább az egyiptomi sokistenhitre emlékeztető ANKH az Örök Élet Egyháza, amely nyílt levelében szellemesen hívja fel a figyelmet arra, hogy sem Pálinkás József, mint “az  arany atomok L-alhéjának könnyű ion-lövedékkel történő ütköztetése során létrejövő végállapotok elektroneloszlásának aszimmetriájának kutatója”, sem Hámori József, aki “a kisagy és látórendszer kéreg alatti központjának morfológiai kutatásával szerzett érdemeket”, nem alkalmasak arra, hogy eldöntsék, ki egyház és ki nem. Az egyenes beszéd oka talán az, hogy őket nem fűzi semmiféle egzisztenciális érdek a mellébeszéléshez.

Nyílt levél Pálinkás József és Hámori József Akadémikus Urakhoz

Tisztelt Pálinkás József és Hámori József Akadémikus Urak,

sajtóból értesültünk arról, hogy a parlament Emberjogi Bizottsága felkérte Pálinkás Józsefet, az MTA elnökét, hogy az egyházi sarkalatos törvénnyel kapcsolatban az Akadémia végezze el a vizsgálatokat. Szintén a sajtóból értesültünk arról, hogy az MTA elnöke erre a célra bizottságot hozott létre, melynek elnöke Hámori József.

Egyházunk tagsága nagyra becsüli Pálinkás József munkásságát, melyet a szakma hazai és nemzetközi fórumai is elismertek, és amely kivívta a Magyar Köztársaság Érdemrendjének Tiszti Kereszttel történő szakmai kitüntetését. Ismereteink szerint az elnök úr munkássága az  arany atomok L-alhéjának könnyű ion-lövedékkel történő ütköztetése során létrejövő végállapotok elektroneloszlásának aszimmetriáját  vizsgálta, valamint kutatásai kiterjedtek az  elektronbefogással létrehozott, úgynevezett belső héj vakanciák aszimmetriájának  kérdéskörére is. Pálinkás úr jelentős eredményeket ért el nemesgáz-ütközések, elsősorban a neon és proton-hélium ütközések egyidejű ionizációja és töltéscserével járó folyamatai tekintetében.

Hámori József úr a biológiai tudományokban való jártasságával vívott ki hazai és nemzetközi tudományos elismerést és kapta meg a Magyar Köztársaság Érdemrendjének Középkeresztjét. Kutatási területe  a kisagy és látórendszer kéreg alatti központjának morfológiai kutatása, a központok szinoptikus szerveződése kutatása fény- és elektronmikroszkópos módszerek segítségével.

Tisztelve az akadémikus urak munkásságát, megállapítható, hogy egyikük sem történész, teológus, valláskutató, szociológus, stb.   Ennek megfelelően Önök semmilyen módon nem tekinthetők vallási, hitbéli, egyházi kérdések szakértőinek. Ennek a kérdéskörnek Önök nem szakértői, mint ahogy senki más sem lehet szakértője. A hit tudományos eszközökkel nem kutatható, az egyház minősítés pedig relatív. Hitbéli alapon megkülönböztetni az embereket, a vallások között hierarchiát felállítani nem tudományhoz (különösen nem Akadémiához) méltó feladat.

A történelem (melynek Önök nem szakértői) bebizonyította, hogy a vallási alapon történő megkülönböztetés gettósításhoz, holocausthoz vezet.  Ebben részt venni nem tudományos igényű feladat, hanem bűn. Soha el nem évülő bűncselekmény, mely a háborús bűnökkel ér fel. Mindegy, hogyan fordítják a btk. vonatkozó részeit ,- emberiség vagy emberiesség elleni bűncselekménynek -, de mindenképpen soha el nem évülő. Tisztelt Uraim, kár több évtized munkásságát ilyesmivel beszennyezni!  Kár e tiszteletreméltó életműveket tönkretenni!  Nem beszélve arról, hogy egyszer eljöhet az idő, amikor majd szemlesütve kell egy független magyar bíróság elé állniuk és szemlesütve számot adni tetteikről.

Jó egészséget kíván:

ANKH  Az Örök Élet Egyháza

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (39 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +46 ( 48 szavazatból)
Az egyiptomhitűek túltesznek a keresztényeken, 4.8 out of 5 based on 39 ratings

Címkék:, , , , , , , ,

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

31 Reader’s Comments

  1. Íme a történelem során először tudományos diszciplinák mentén éppen a magyar tudományosok állapítják meg melyik isten van, és melyik nem létezik. Mondhatni Giordano Bruno égeti a pápát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (46 szavazatból)
  2. Pontosan erröl van szo!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  3. Ez már vicc, akadémikusok előadásában!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  4. Gondolom már kifáradtak és kihullottak az elektronhéjak vizsgálatában / ból.
    Így aztán elkezdtek foglalkozni a látszólag könnyebb társadalomtudománnyal.
    Vagyis tépik a szájukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  5. Ez a kuncsorgó egyházaknak a méltó megalázása. Mit is reméltek? Az ellenségtől kegyet várni bolondság. Bolondokká tették magukat. A Vatikán nem osztozik a koncon. Felfogják már végre?
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  6. Ők csak bábok,a szálak végët a katolikus egyház fogja,mihelyst elég hatalom lesz a kezében csak egy anyaszentegyház lesz a többi vagy üldözött vagy behódoltatott státuszt kap.Ez egy hangoztatott tisztogatás kezdete.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  7. A polihisztor elvtársak mindenhez értenek.
    Nem csak az anyagi világot látják át teljesen, de a láthatatlant is uralják.
    Ennyire suttyók még a kommunisták sem voltak.
    Végre egy egyház (Iványiék mellett), akik legalább felemelik a szavukat.
    És az egyetlen fegyver ellenük a cinizmus és a nevetségessé tételük. Ami nem is olyan nehéz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  8. - Elvégeztetett. Innen már csak egy út van. Szemlesütés kétszer.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  9. Egy gyorsított proton olyan helyen hasította meg a tudatukat hogy most már univerzális tudósok lettek. De ha nem ez történt akkor csak a fasiszta horda kiszolgálói lettek , ami ugye SZÉGYEN , nem kicsit nagyon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  10. A HIT igenis kutathato tudomanyos eszkozokkel, legalabbis az a resze ami a fizikai vilagra vonatkozik.

    A Biblia sok esetben kijelentett olyan igazsagokat amelyeket a tudomany csak kesobb 100-vagy 1000 evekkel kesobb tudott bizonyitani.

    Az egyhaz mint valassal kapcsolatos tervezet, eredetileg a keresztenyseg talalmanya, az egyhazat mint egyet maga Jezus Krisztus alapitotta. MIvel az egyhaz elnevezes kizarolag csak kereszteny korokben hasznalt kifejezes volt az osszen nem Krisztuson alapulo szervezet csak “atvette” az elnevezest.

    Igy lehetett “boszorkany egyhaz” ahol Jezus helyett magat a satant szolgaljak,
    az Iszlam egyhaz, ahol pedofil/gyilkos mohamedet kovetik,
    vagy a budhista egyhaz ahol az onmagaban fordulas, onmegvaltas a lenyeg fuggetlenul mas emberektol.

    gyors osszehasonlitas:
    http://www.szellemkardja.com/Pages/Documents/CompareTable.pdf

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (13 szavazatból)
  11. Deu 16:19 El ne fordítsd az itéletet; személyt se válogass; ajándékot se végy; mert az ajándék megvakítja a bölcsek szemeit, és elfordítja az igazak beszédét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. Zseniális. Köszönjük.
    .
    Egy vonatkozó film:
    http://www.azutaboldogsaghoz.org/thewaytohappiness/precepts/respect-the-religious-beliefs-of-others.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  13. Nem bizom azokban akiknek titkos kuldetesuk van. Ilyenek voltak a gyilkos/ongyilkos szektak is. Lehet kivalasztottank lenni, es hirdetni egy jobb utat, de a titkos celokat semilyen esetben sem tudom tamogatni. Minden olyan valasos szervezet amely valamilyen titkos cel moge bujik, az atlathatatlansag miatt nem szabad egyhaznak nyilvanitani.

    Valaki csatlakozik egy egyhazhoz es csak utolag derul ki egy titkos cel ? Normalis ez ?

    ANKH az Örök Élet Egyháza
    8.3.- 8.8. Ez a fejezet csak az egyházi tagok részére kerül kifejtésre, egyházi titok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  14. Szabadkőművesek levelét közölték le, a weboldalukon lovagavatás is van…Az egyik céljuk beépülni minden vallási és egyéb környezetbe a “titkos” szekularizációs céljaik megvalósítása érdekében. Ne tévesszen meg senkit se, amit látni lehet, vagy amit mondanak, mert a valóság a titkos célok és kitűzött feladatok taktikával való elérése. A kormány lépései valószínűleg keresztül húzzák a céljaikat, rendszeresen is, és ezért büntetni fognak várhatóan, vagy már büntetnek is, nyomást gyakorolva az ő céljaik elérésére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (11 szavazatból)
  15. Hamori Jozsef tudomanyos szempontbol nemzetkozi szinten egy nagy nulla. Nem melto az akademiai tagsagra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  16. Szakmailag nem tudom és nem is tisztem a szóban forgó urakat minősíteni, de emberileg nem sokban nézem őket. Nálam ezen az szinten vannak a Batsányi Körök “tudósai” is. Csak “le” lehet rájuk nézni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  17. Pálinkás JÓ REGGELT !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  18. Az általunk ismert és elismert keresztény (római katolikus ) egyház a saját alaptörvényét vette, veszi semmibe ( 10 parancsolat ) a boszorkányüldözéstől a dél-amerikai vallások kiírtásán keresztül a fasiszta államok támogatásán át egyenesen a 2/3 – ig. Ehhez kellenek reklámemberek és “csalhatatlan” ítészek – hogy a későbbiekben lehessen hivatkozni “független szakértők, tudományosan megalapozott” véleményére – a megszokott fidess metodika szerint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  19. “alugy”
    az a Batthyányi kör, de teljesen igazad van, csak a rend és a kötözködő trollok miatt javítom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. CommonSense, a lényegtől elvonatkoztatsz, és csúsztatsz. Nem az számít, ebben az esetben, hogy egy vallási közösség céljait, hogy éri el, esetleg ez a nézet Neked tetszik, vagy sem. Most az számít, hogy a vallásokat politikai, és még kitudja milyen szempontok alapján megkülönböztetik és ezáltal a működési feltételeiket egyoldalúan megváltoztatják.
    A korábbi – európai normáknak megfelelő – törvényi feltételek egyértelműen szabályozták az „egyházak” működési feltételeit és környezetét. Vallásgyakorlás szabadságát megadta mindenkinek. Az más kérdés, hogy az elmúlt 20 évben senki nem ellenőrizte a törvényi feltételek meglétét, pedig ezek a szabályzók alkalmasak voltak a „biznisz egyházak” kiszűrésére. Ezt a társadalmi előítélet használja ki gátlástalanul a diktátor, hogy önkényesen és szubjektíven törvénybe iktasson középkori fogalmakat és elvárásokat. Agyrém.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  21. b 2012. január 16. hétfő 01:25 javaslata alapján elgondolkoztató:
    “De amikor van vallásos hitük, add meg nekik a tiszteletet.”
    ez ellen semmi kifogásom. Csak a kölcsönös tisztelet alapján tudom elképzelni
    bárhol a normális közösségi életet!
    .
    de kiket tekintenek ilyennek:
    “A hit nélküli emberek igen szánalmas teremtmények.”?
    szerintem ez már egy bélyegző, ami mögé bármi felhozható bizonyitékul.
    pl a nem az én hitemm szerint élő, az “pogány”, vagy “hitetlen”, esetleg
    “gyaur kutya” stb.
    .
    és akkor jön az “igaz” kizárólagos hitet valló:
    “Akár adhatunk is nekik valamit, amiben hihetnek.”
    akár szelid kiközösitésből közülük (modjuk nem lehet tudós, ha: ………),
    akár erőszakkal is (inkvizició, vagy intifáda……..stb)
    .
    Mondja már meg valaki ez milyen hitélet?????
    .
    tIsztelettel javasolni tudnám a két “tudós” úrnak találós kérdésként nézzen utána annak a szinműnek melyben elhangzik:
    “PROFESSZOR A NEVEM,……..ÉN VAGYOK A, ÉN VAGYOK A LEGFŐBB
    FŐOKOS”
    hiszen az utóbbi iődben máshol is felbukkant már kérdésként, mit ér
    a tudományos cim (pl dr).
    Helyes törekvésük nem nélkülözheti a tudomány iránti kellő alázatot és
    egymás kölcsönös tiszteletét. Legyen az akár hitéleti, akár világi vonatkozású.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  22. Oooooohh!! “Egyptomhituek”???????!!!!!
    te jo eg!!az milyen???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  23. Helyes, hivják fel a két kutató figyelmét a szemétségükre. Sajnos ilyen emberek is élnek hazánkban. Pénzét mindenre kaphatóak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. “az egyiptomi” okkult eredetű vallás, nem kóser a Biblia szerint, ha jobban utána néz valaki. A vallásokat érdemes összehasonlítani, a legjobbat, vagyis az igazit megtalálni, CommonSense 2012. január 16. hétfő 01:11 táblázata is egy jó példa, segítség erre. A keresztyén kultúrkörben közismert mondata Jézus Krisztusnak/Felkentnek/Messiásnak): “Én vagyok az út, az igazság és az élet, senki sem mehet az Atyához, csak általam.” Vagyis nem más vallásokon, vallásalapítókon keresztül. Az egyházi törvényhez, a keretekhez képest sokkal fontosabb az, hogy megélje az ember a hitét a mindennapokban. Az őskeresztyének idejében üldözték őket, mégis megőrizték hitüket, vallásukat, pedig nem volt állami támogatásuk. Ma is az a mérvadó, hogy meg tudja-e őrizni a keresztyén hitét valaki a körülményektől függetlenül, amikbe azért Istennek is van beleszólása, tehát Isten tud mindenről, ha meg is enged rossz, esetleg ítéletes dolgokat. Isten igazságos, sokszor amit vet az ember, azt is aratja, ha jót, akkor jót, ha rosszat, akkor rosszat, és kegyelmes is, ha bűnbánatot gyakorolva megalázza magát az ember, igaz ez ma már kezd kimenni a divatból, és akkor marad a rossz igazságos, ítéletes learatása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. Lemuel, mintha nem lenne más vallás, csak a keresztény. Szomorú, de jellemző álláspont. Valahol itt kezdődik a probléma. OV diktátor is abból indult ki, a keresztényeknek kedvezünk, néhány másnak is, kiknek a szavuk nagyobb, mint a létszámuk. A többi nem számít. Elárulom, egy ember hitének, méltóságának, vallásának, identitásának megsértése nem kevesebb milliók leigázásától. Nincs különbség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Mate, Ivan Tibor

    Elkepzelheto, hogy a ket akademikusz nem a szakterulet hanem a parthuseg alapjan kapta a megtisztelo feladatot? Hallottunk mar olyant… Persze a partfegyelem is tenyezo, mert anelkul visszautasithattak volna a megbizatast.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Mate, Ivan Tibor

    Lemuel, a szabadkomuvessegrol fogalmad sincs, pedig az internet korlatlan betekintest ad. Elsosorban a szabadkomuvesseg alapja a szilard hit Istenben. A komuvesseg nem szekularis hanem a tagjai szemelyes hitet tiszteletben tarto, a megosztottsagot ellenzo tarsasag. A szabadkomuvesseg uldozesere vonatkozo ohajod konnyen teljesulhet Magyarorszagon, mert tortenelmileg minden totalitarianus rendszer uldozte a szabadkomuveseket, de ma mar a
    Templomos Lovagok gyilkosa es os ellensege, a Vatikan is papai enciklikakkal korrigalta a regi allasfoglalasat.
    Most legyszives vidd az osszeeskuves teoriadat, menj, es alazd meg magad. Ahogy kell, melyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Rasputyin.
    Az egyhaz letrehozasanak az egyik feltetele a 100 fos tagsag, es az egyhaz hitvallasanak megadasa. MIvel az egyhazak allami tamogatast kapnak ezert fontos hogy tudjuk mire megy az adofizetok penze. Ugyanezt az atlathatosagot kell megkovetelni minden egyhazhoz, ergo nem lehet semmi olyan titkos cel ami nem publikus. A titkos cel veszelye hogy lehet demokracia ellenes, rasszista, gyilkos .. nem akarom tovabb sorolni. Itt nem az emberek hiterol hanem az egyhaz mukodi szabalyzatarol tettem emlitest, es ennek a tarsadalom altal szamonkerhetonek kell lennie.

    (Maskeppen kifejezve, ha mar mindekeppen allami tamogatast kapnak az egyhazak – amit en szemely szerint ellenzek – akkor szeretnenk tudni hogy mire megy az adofizetok penze.)

    Nem celom mas vallasok kritizalasa ezen a forumon, de azt sem szeretnem hogy a demokracia es vallas tolerancia jegyeben, titkos szervezetk kapnanak egyhazi statuszt.

    A biznisz egyhazakat tenyleg ki kell szurni, de ehhez nem kell megszuntetni a 300 csak a gyanus eseteket kell kivizsgalni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. A nagy egyhazak elismerese a Fidesz reszerol egy marketing huzas volt, igy akarjak a szavazotabort erositeni. Csak azt felejtettek el, hogy a kisegyhazak (amely nagy resze nem korrumpalhato) , osszessegeben eleg nagy szavazo taborral rendelkeznek.

    Szornyu hogy a rendszervaltaskori egyháztorvény sokak szerint betoltotte tortenelmi feladatat (ami azt jelenti hogy a HIT gyulekezet el lett ismerve ?) es a tobbi kisegyhazat (amelyek tenyleg egyhazkent mukodnek), visszamenoleg megfosztjak a statuszuktol. Ha ez nem dikatura akkor mi ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. CommonSense egyről beszélünk, és vagy én nem tudok olvasni, vagy a korábbi beírásaidhoz képest, most mást írsz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Az említett urak, Pálinkás József és Hámori József és esetleg mások is csatlakozhatnak hozzájuk majd akár más parlamenti szakértői feladatok végzésérére, mivelhogy rövidesen nem lesz szükség az MTA-ra . A kereszténység (katolikus) ugyanis nem igényli a tudomány szolgálatát. Lásd annakidején Giordano -t és Galileit stb… tudósokat. Nem lesz ez másképpen a jövőben sem. Nem is értem, hogy a botránkozni szerető tömeg mit vacakol annyit a Smitt Pali doktorijával. Nem mindegy milyen hülye egy ember? Szóval értitek…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Iránban kivégeztek egy ellenzéki költőt 2014. február 14. péntek | AN

Biszku Béla és minden kommunista ártatlan 2014. január 2. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos