Ronai and Ronai
AMERIKAI

Navracsics hazudott a kuncsorgó egyházak listájával 2012. január 10. kedd 19:08 | AN

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Navracsics hazudott a kuncsorgó egyházak listájával

Budapest – Navracsics Tibor nevében kiadták azt az egyházi listát, akik állítólag kérelmezték Orbán Viktortól, hogy nagy kegyesen ismerjék el őket újra egyháznak. A listán legalább két olyan egyház is szerepel, amely nem kérelmezte, hogy politikai döntéssel ismerjék el őket egyháznak, mert ők már régóta azok. Semmi törvénytelent nem tettek, ellenük semmiféle eljárás nem indult, szerzett jogaikról soha nem mondtak le, ezért továbbra is egyháznak tekintik magukat. Iványi Gábor metodista lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke közleményt adott ki, amelyben kijelentette, hogy ilyen kérelmet soha nem nyújtottak be.

Az új egyházi törvény ugyan különféle bizottságok és a kétharmados parlamenti többség döntésére bízza, hogy a jövőben kik kaphatják meg újra az egyházi státuszt, de a Fidesz frakciójából kiszivárgott hírek szerint személyesen Orbán Viktor dönt arról, hogy kik kerülhetnek az elismert feléekezetek közé, továbbá van egy olyan kategória, amelyekről a képviselők lelkiismeretük alapján dönthetnek, és vannak azok, akiket ideológiai alapon elutasítanak. A második kategóriába kerülők sorsa is kétséges, mert a Fidesz képviselői annyit tudnak róluk, hogy ezeket Orbán nem támogatta, és senki nem akar a pártelnök-miniszterelnökkel szembekerülni, akitől az egzisztenciája függ.

Van az egyházaknak egy külön hitvalló csoportja, akik a polgári engedetlenségnek azt a formáját választják, hogy az alkotmányellenes és a nemzetközi jogba ütköző új egyházi törvényről nem vesznek tudomást. Nem kérik az “Országgyűlés általi elismerést”, mert korábban törvényesen megszerzett jogaikat visszamenőleg nem veheti el senki, a parlamentet pedig nem tekintik legális döntéshozónak, hogy hit és hit, vallás és vallás között különbséget tegyenek. A demokratikus Alkotmány mindenkire érvényes objektív kritériumok alapján bírósági bejegyzéshez kötötte az egyházi státusz elnyerését, anélkül, hogy a hitelveket bárki vizsgálhatta és minősíthette volna. Az állam ugyanis nem tehet különbséget hitelvek között, a lelkiismereti- és vallásszabadság azt jelenti, hogy mindenki szabadon vállalhatja, hirdetheti és képviselheti saját vallásos meggyőződését.

Az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, valamint a Keresztény Advent Közösség biztosan azok közé tartoznak, akik nem ismerik el az egyházi státusz elvesztését, és a jogtipró döntést nem legalizálják azzal, hogy egy ideológiai államhoz könyörögjenek szerzett jogaik visszaállításáért. Ők mindent úgy csinálnak ezentúl is, ahogyan azt az utolsó magyar demokratikus Alkotmány számukra lehetővé tette. Ha az Orbán-kormánynak ez nem tetszik, akkor adminisztratív eszközökkel kell beavatkoznia, erőszakkal kell elvennie ezen egyházak intézményeit, kitiltani őket templomaikból, feloszlatni istentiszteleteiket, kizavarni a hajléktalanokat a melegedőkből. A fasiszta és kommunista diktatúrákhoz hasonlóan kell elvenniük az állam erejével az egyházi tulajdonokat.

Ezek az egyházak nem hajlandóak aláírni a jogtipró, a katolikus egyház dogmatikájára épülő, bálványimádásra kényszerítő orbáni alaptörvényt sem. Magatartásuk egyfajta polgári engedetlenség, amelynek törvényes alapját Magyarország nemzetközi szerződésekben vállalt kötelezettségvállalásai, az Európai Unió alapszerződésében rögzített általános emberi jogok, valamint a szerzett jogaik idején érvényben volt demokratikus Alkotmány biztosítja. Ezeket a jogokat csak erőszakkal veheti el egy diktatúra. Önként nem mondanak le ezekről. Ezzel mintegy példát is mutatva a jogállami, demokratikus és polgári szabadságra, öntudatra épülő magatartásra, amely az egyedül tisztességes és egyenes evangéliumi út keresztény egyházak és gyülekezetek számára. Ez a keskeny ösvény, amely polgári és erkölcsi értelemben az életre visz. Érthetetlen, hogy még olyan egyházak sem választják az erkölcsileg egyenes utat, akik biztosak lehetnek abban, hogy nem fogják megkapni az elismerést és csak megalázzák őket.

Az Orbán-kormány törvénytelenségeiben odáig vetemedett, hogy olyan egyházakat is a kuncsorgó és az állam bálványai előtt leboruló felekezetek közé soroljon, akik nem kérték az illegitim alaptörvény alapján egyházuk elismerését. Az alábbiakban Iványi Gábor közleménye olvasható, aki nem abban látja egyháza és a reá bízott elesettek jövőjének megoldását, hogy elvtelen kompromisszumot köt az elnyomó és zsarnoki hatalommal.

“KÖZLEMÉNY

Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter (aláírás nélküli) megjelöléssel, Budapest, 2012. január dátummal, közlemény jelent meg a www.kormany.hu oldalon, mely  szerint „A lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény 34.§ (2) bekezdése értelmében, 2011. december 20-ig” 82 – nagyjából ábécérendben felsorolt – egyház nyújtotta be az „Országgyűlés általi elismerés” iránti kérelmét.

A lista 48. helyén szerepel a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség. Az említett egyház elnökeként kijelentem, hogy ilyen kérelmet mi nem nyújtottunk be, s velünk erről (vagy bármiről) a hivatalos szervek nem egyeztettek. Más közösségeket is meglepett a felsorolás. A Keresztény Advent Közösség (ők a 33. pontnál találhatók) egyik prominens személyisége arról tájékoztatott, hogy ők sem kezdeményezték az Országgyűlés általi elismerésüket.

Mint ismert, az Alkotmánybíróság a 2011. évi C. törvényt a múlt év decemberének végén megsemmisítette. A lényegében változatlan tartalommal, egy-két nap alatt elfogadott, új, 2011. évi CCVI. törvénnyel szemben, még hatályba lépése napján, annak megsemmisítését indítványozva, újból az Alkotmánybírósághoz fordultam.

A hosszú hónapok óta, a méltatlan eljárással bizonytalanságban tartott egyházunk gyülekezetei, hajléktalanokat, időseket gondozó és hátrányos helyzetű gyermekeket oktató intézményeink, híveink és ellátottaink ezrei várják, hogy lezáródjon megpróbáltatásuk ideje. Az érdemi változtatás nélkül rohamtempóban újra elfogadott törvény azonban, mely a végrehajtást az Országgyűlés hatáskörébe utaltatja, továbbá az a kiszivárogtatás, mely szerint a felsorolt 82 egyháznak legfeljebb a töredéke nyerheti el az elismerését, csak a kiszolgáltatottság érzését erősíti. Továbbra is küzdünk és imádkozunk azért, hogy szülessen meg az alkotmányosságnak és a nemzetközi normáknak megfelelő, nyugalmas időket biztosító egyházi törvény, mely szerzett jogainkat nem vonja kétségbe.

Budapest, 2012. január 10.

Dr. Iványi Gábor, lelkipásztor,
a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (46 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +59 ( 61 szavazatból)
Navracsics hazudott a kuncsorgó egyházak listájával, 4.9 out of 5 based on 46 ratings

,

Címkék:, , , , , , , ,

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

56 Reader’s Comments

  1. Úgy gondolom, hogy M.o.-on mindenképpen vonatkozik Iványi Gábor gyülekezetére és a többi hűséges gyülekezetre is ez az ige
    Máté 22:14 Mert sokan vannak a hivatalosok, de kevesen a választottak.
    Csepeli imáról:
    Hamár ima, inkább a nemzetért kell(ene) imádkozni és olyan vezetőkért, akik kivezetik ebből a szellemi-fizikai válságból az országot. Amúgy meg ajánlanám a csepeli lelkész és a „kereszténynek mondott kormány” figyelmébe az ige gondos olvasását/tanulmányozását. Jobban megértenék a következményeket.
    Róm 12:17-21
    Senkinek gonoszért gonosszal ne fizessetek. A tisztességre gondotok legyen minden ember előtt.
    Ha lehetséges, amennyire rajtatok áll, minden emberrel békességesen éljetek.
    Magatokért bosszút ne álljatok szerelmeseim, hanem adjatok helyet ama haragnak; mert meg van írva: Enyém a bosszúállás, én megfizetek, ezt mondja az Úr.
    Azért, ha éhezik a te ellenséged, adj ennie; ha szomjúhozik, adj innia; mert ha ezt műveled, eleven szenet gyűjtesz az ő fejére.
    Ne győzettessél meg a gonosztól, hanem a gonoszt jóval győzd meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  2. Navrasics ( Jelasics) Tibor nem először hazudik pofátlanul. Ez neki életmód.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. Már senkinek nem tűnik fel, ha hazudoznak, hiszen őszinte szó még nem hagyta el a lepcses szájukat.. Az lenne érdekes, ha valamikor igazat mondanának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. Köszönöm az Úrnak,hogy ilyen vezető keze alatt dolgozhatok. Tisztelet Dr.Iványi Gábor lelkésznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. kata234
    2012. január 11. szerda
    14:38

    Rika,
    Megkerestem a cikket 2001.12.05.

    – Miért éppen ön keresztelte két legidősebb gyerekét, Ráhelt és Gáspárt?

    Kedves Kata, hol it taz ellentmondás? Én is azt írtam, hogy keresztelt, de nem esketett. Az esketés ténye az általad idézett részből sem derül ki. A negatív szavazatokat végképp nem értem, mert a kereszteléskor a szülő vállal felelősséget a gyerekeiért, azért, amit megfogadott, nem a pap.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Rika,
    Olvasd el ezt és választ kapsz
    http://nepszava.com/2011/07/magyarorszag/a-metodistakat-is-utolerte-orban-halaja.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A fasizmus 12 előjele 2014. március 2. vasárnap

Iránban kivégeztek egy ellenzéki költőt 2014. február 14. péntek | AN

A Mazsihisz vezetői elnémítanak mindenkit 2014. február 11. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos