Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szerdán sem döntöttünk kormányt 2011. december 29. csütörtök 16:58 | TÖRÖK MÓNIKA

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szerdán sem döntöttünk kormányt

Budapest – Hangulatában kellemes, létszámában elenyésző – így lehet jellemezni leginkább a szerda esti flashmobot a Kunigunda utcai tévészékház előtt. Szerdára virradó éjjel tizenöten tartottak sztrájkőrséget, egyik felük aludt a lakókocsikban, a többiek a szabad ég alatt virrasztottak.

Nagy Navarróékat már kizárták az épületből, addigi tartózkodószobájukat lezárták, lepecsételték. Minden személyes használati tárgyuk benn maradt. Belépőik érvénytelenítve. A helyszíni áramellátás néha 1-2 órára megoldott, ha éppen kerül benzin az aggregátorba. Ezzel lehetne fűteni az egyik lakókocsit is. A mobil wc ürítésére összeadták a pénzt.
.
Szerda déltájt magánterület-sértésre hivatkozva szüntette volna be az MTVA a székháza előtti éhségsztrájkot – tudta meg a Népszava. Fél egykor egy ismeretlen, szövetkabátos, szemüveges férfi jelent meg, kezében egy A4-es lappal, s a “tulajdonos nevében” azt követelte Nagy Navarró Balázstól, hogy hagyja el az MTVA “magánterületét”. Az ismeretlen férfi ugyanakkor azt nem árulta el, hogy őt hogy hívják, s azt sem, hogy pontosan ki az a tulajdonos, aki ezt az utasítást adta.

Nagy Navarró Balázs a Népszavának azt mondta: ilyen alapon bárki odajöhetett volna hozzá, ennek megfelelően eszében sincs befejezni az éhségsztrájkot.

„Abszurd bohózat, ami itt folyik. Később telefonon sikerült elérnünk a terület tulajdonosát, aki cáfolta, hogy bárkit is megbízott volna azzal, hogy a nevében eljárjon. Azt mondta, senkinek nem adott semmiféle utasítást” – mondta a Hír24-nek Nagy Navarro Balázs nem sokkal az eset után.

A Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének vezetője szerint az MTVA, élén a kommunikációs igazgatóval, Szabó Lászlóval, „gyalázatos kísérletet tesz arra, hogy lejárassa az éhségsztrájkolókat”.

„Miközben nem számolnak be hitelesen az éhségsztrájkról vagy korábban a Lomnici-ügyről, folyamatosan megpróbálnak lejáratni minket. Szégyen és egyúttal döbbenetes, hogy becsempésztetnek titkosszolgálati módszerekkel szétrágott sonkás kifliket a melegedőszobába a biztonsági szolgálat embereivel, majd lefotózzák azokat. Az pedig, hogy az MTVA kommunikációs igazgatója arra áldozza az idejét és a közpénzt, hogy a Facebookon ellenoldalt hozzon létre, szégyen, gyalázat. Az ‘50-es, ‘60-as éveket idézi a módszerük” – reagált Nagy Navarro Balázs. – „Szabó László hazudik. Tegnap este megpróbáltunk bejutni hat tanú és egy ügyvéd jelenlétében, de nem engedtek be minket. Elzárták a személyes dolgainkat, az ajtókat pedig lepecsételték. A törvény szerint biztosítaniuk kellene a bejutást, de mégsem teszik.”

Varju László független országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció pártigazgatója délelőtt felmondólevelet vitt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Ostrom utcai épületébe. Így tiltakozott az ellen, hogy az MTVA kedden rendkívüli felmondással megszüntette a Kunigunda utcai gyártóbázis előtt két hete éhségsztrájkoló szakszervezeti vezetők munkaviszonyát. Szerinte Szalai Annamária és Böröcz István közvetlenül felelős a közmédiában kialakult helyzetért. Úgy látja, hogy Nagy Navarro Balázs és Szávuly Aranka kirúgása számos okból törvényellenes. Kifogásolta azt is, hogy az MTVA az elbocsátást hamarabb jelentette be a sajtóban, minthogy az érintettekkel közölte volna.

A Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének két alelnöke december 10-én kezdte tiltakozó akcióját a Lomnici-ügy miatt. Nem érték be azzal, hogy menesztették az MTI hírcentrum igazgatóját, Élő Gábort, és felmentették beosztásából az MTVA Hír- és Hírháttér Főszerkesztőség vezetőjét, Papp Dánielt, az úgynevezett kitakarási botrány összes felelősének megnevezését és elbocsátását követelték.

Az MTVA szerdán jelentette be, hogy rendkívüli felmondással elbocsátják a két érdekvédőt, mert „több mint két hete tartó demonstrációjuk során folyamatosan provokálják a munkáltatót. Tudatosan jogszabályellenes magatartásukkal, tevékenységükkel megsértették a médiatörvény és a munka törvénykönyve vonatkozó szabályait, politikai szerepvállalásukkal pedig semmibe vették a Közszolgálati Kódex előírását, mely szerint politikai ügyekben közéleti szereplést nem vállalhatnak, a nyilvánosság előtt véleményt nem nyilváníthatnak”.

A döntés ellen több szakszervezet, az MSZP, az LMP, valamint a 4K! – Negyedik Köztársaság mozgalom is tiltakozott.

Kora délután hiába érkeztek rendőrök a közmédiumok Kunigunda útjai székházához, marad a patthelyzet az éhségsztrájkoló szakszervezeti vezetők és az MTVA között.Nem történt rendőri intézkedés a közmédiumok székházánál azt követően sem, hogy egyenruhásokat hívtak a szakszervezet és a rendészet vitájának feloldására. A stop.hu úgy tudja, az érdekképviseleti vezetők ráadásul a szakszervezet saját helyiségébe akartak volna bemenni. A vita során végül az éhségsztrájkolók értesítették a rendőrséget, hogy élhessenek törvény adta jogaikkal. A kiérkező járőrök azonban salamoni döntést hoztak, és azt közölték: nem áll módjukban egy vagy létező vagy nem létező belső szabályzattal szemben intézkedni az MTVA épületében.

Este hat óra körül még kevesen, a meghirdetett időpontra viszont már jóval többen jelentek meg szolidaritásukat kifejezni a helyszínen. Az addig feszült légkör átcsapott afféle liberális értelmiségi jazz-koncertbe – valóban mindenki jelen volt, aki az említett társadalmi körből érintett volt. Párszáz emberről van szó.

Hát, a jelek szerint ennyien vannak. Bár egy flashmobtól ez is szép teljesítmény.

Dés Laci még kicsit fújt, aztán Nagy Navarro Balázs üdvözölte a megjelenteket, tájékoztatott arról, amiről kellett, megköszönte a segítséget.

Kicsit még kiabáltunk, hogy elég volt meg ilyenek, majd igen gyorsan oszlásnak indult a tömeg.

A helyszínen továbbra is kitartanak a sztrájkolók – nyárig elegendő üdítőfelhozatallal.

Ennivalót nem láttunk. Tömeget sem. Ennyi embert érdekelt 2011. december 28-án este a sajtószabadság.

Dés László és az alkalmi zenekar. Sszórakoztatatták az éhségsztrájkolókat és a szimpatizánsokat. Fotó: Tardos János

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (13 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +17 ( 19 szavazatból)
Szerdán sem döntöttünk kormányt, 4.7 out of 5 based on 13 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

23 Reader’s Comments

  1. “Lassú víz partot mos!”
    Majd jönnek a tavaszi “áradások” annak nagy lesz ereje!
    Addigra biztos felébrednek az alvók, vagy észre térnek a “bódultak”!
    Még van egy lehetőségünk!
    Elmerülni a “mocsárba”!
    Lehet választani!
    Nekem a “víznek árja”!
    További szép napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (28 szavazatból)
  2. Szikra ez.
    Talán.
    Ami lángralobbanthatja a szénakazlat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (25 szavazatból)
  3. Szétrágott szendvicsekkel akarták rontani a tüntetők hitelét? Ezek már igazán szar alakok. Csak azt nem értem, hogy mi a probléma a bejutással? Hiszen 2006-ban láthattuk, hogy az állampolgároknak lehet jogos igénye az, hogy bemenjenek a tévészékházba. Be köll menni, oszt’ jónapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  4. Milyen a titkosszolgálati módszerekkel szétrágott sonkás kifli? :) Bocs, nem bírtam ki… :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  5. Ezekről a sonkás kiflikről eszembejut a 10parancsolat:

    Ne tégy felebarátod ellen hamis tanúságot!

    Asszem, érdemes lesz ebben az országban erkölcstant tanítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  6. sirius,
    első olvasásra én sem értettem, hogy milyen az a kifli…,aztán megértettem, hogy szétrágták, mintha Navarroék ették volna, már olyan sokat ettek, hogy ott is hagyták !
    Lefotózták, hogy “ime, igy éheznek”
    Gondolom, Mónika igy értette.Azért fogalmazhatott volna világosabban, mert ezen kicsit mosolyognom kellett, pedig semmi ok a mosolyra…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  7. Lehet, hogy csak “békésen” rombolva, gyújtogatva,botokkal felfegyverezve, kapukat leszaggatva, büfét kifosztva lehet bemenni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  8. Csak egy apró nyüansz, ha valaki éhes és netán”stikába” szendvicset eszik, az a morzsát is felnyalja!
    Aljasság az egész!
    Nem lehetne szerződtetni valami kábelt hasznosító munkabrigádot, és áramtalanítani az egész székházat!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  9. “tTtkosszolgálati módszerekkel” fognyomatot kell venni a sztrájkolóktól, és akkor kiderül, hogy nem ők rágcsálták meg a sonkás kifliket… esetleg Selmeczi Gabikától is lehetne, mert ő szeret kiflit majszolni…:) – A szimpatizánsok csekélynek tartott létszámából hány volt a gyakorló újságíró??? és hány újságíró van kies hazánkban? Megint kellene egy igazi “Charta-tüntetés”! Talán szombaton, a Kossuth téren? Szilveszteri buli helyett…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  10. Nagy Navarro Tiszta kezek mozgalma a Kossuth térre hív 18 órára !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  11. Bohém

    “Lassú víz partot mos!”
    Majd jönnek a tavaszi “áradások” annak nagy lesz ereje!
    Addigra biztos felébrednek az alvók, vagy észre térnek a “bódultak”!
    Még van egy lehetőségünk!
    Elmerülni a “mocsárba”!
    Lehet választani!
    Nekem a “víznek árja”!
    További szép napot!

    Ez az T. Bohém!

    Erről van (lesz) szó !

    elmúlnak a hidegek, kitavaszodunk és más szelek fújnak..ez tuti

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  12. Rossz bolygóra keveredtem.
    Vagy csak rossz országba, rosszkor, egy rossz miniszterelnök uralma alá.
    Ki és mikor fog minket végre megszabadítani a gonosztól: a vad csúti bolondtól?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  13. A kovetkezo valasztasok utan repul a csuti skizofren. Akkor majd repulnek a TV jelenlegi vezetoi is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  14. Én már ezt eredménynek látom, hogy egyáltalán vannak még emberek, akik fontosnak tartják a sajtószabadságot. Mit várhatunk, azok után, hogy hitelüket vesztették a politikusokkal együtt az újságírók is. Mégis, kik hamisítják a híreket…Kik hazudnak az újságokban, a televízióban, kiket fizetnek meg jól a politikusok egy egy jó írásért…Talán, ha a többiek is a kollégák mellé állnának és egy általános sztrájkot hirdetnének a média dolgozók…talán…akkor. Bizony, ez olyan, mint a mesebeli fiú esete, aki 3x kiáltott farkast, de csak 2x hittek neki az emberek…Nagyon nehéz lesz visszaszerezni a bizalmat. De nem reménytelen…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  15. Azért két ünnep között, amikor mindenki a rokonokat járja, egy mindössze 2 nappal korábban, viszonylag kis nyilvánossággal meghirdetett eseményre nem meglepő a kis létszám.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  16. Prof.cartouche egy kis pontosítás: Tiszta Kezek Mozgalma: dec. 31-én, 18:00 óra, Kossuth tér.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  17. gusztavnagy! (18:23)
    … na meg frissen lerakott, majd fölszedett macskakövek hajigálásával és tévés kocsik felgyújtásával…
    *
    Egyébként, hol van az a tömeg most, amikor az ország valóban csőd szélén ingadozik?
    *
    Schiffer most nyilatkozik az ATV-n. Dumájából kilóg a lóláb. Mindenkit név szerint említ -kérdésre egy két fideszest, Gyurcsányt pedig egyszerűen, bukott miniszterelnökként – viszont Orbán nevét ki sem mondja (bocs, most az “orbánkormányt” elhadarja) Erre a pasasra úgy Isten igazából egy jó :
    Sötét Sumák

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  18. Olvastam Kőszeg Ferenc Vaclav Hável halálára írt visszaemlékezését (ld: AN, a blogoknál)
    Azon túl, hogy kidomborodik belőle az önfényezés szándéka, hiányolom, a mai aktalitásokat. Kőszeg nosztalgikus írásában megemlíti Deutsch Tamást is. Erről az jut eszembe, hogy el van tévedve. Manapság már nincs értelme az akkori diktatúrákról elmélkedni, amikor van nekünk új, saját diktatúránk, amelyet nem kis részben a Prágai tavasz két magyar – kőszegék által is felkarolt – hőse Orbán és Deutsch építettek ki.
    Igen, Kőszegnek is része van abban, hogy ide juthatott a magyar demokrácia és a köztársaság ügye. Inkább erről az aktualitásról kellene kiáltania, tiltakoznia mint a helsinki eszme magyarországi oszlopos képviselőjének. Ha ezt nem teszi, inkább hallgasson és piruljon…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  19. Én többször jártam kint, egyszerre harminc embernél többel sosem találkoztam.
    .
    Ennek az országnak fidesz kell. Csőd kell. Mohács kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  20. Maeldron: RÖF! “Mert megérdemeljük”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  21. Vártuk az Őszt, most várjuk a Tavaszt. Meddig van még nyakunkba ez a paraszt ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  22. maeldron: egyszerre harminc ember volt csak kint? és te miért nem vagy ott? akkor már harmincegy volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Komplementer! Lehet, hogy tévedek, de Deutsh és Fodor voltak Prágában! Úgy rémlik, Orbánt visszatartotta az apja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Kordonbontással védték meg a tiltakozók jogait 2011. december 29. csütörtök | AN

Nagy Navarro Balázs segítséget kér 2011. december 29. csütörtök | AN

Csillag Ádám videója az éhségsztrájk letöréséről 2011. december 28. szerda | Csillag Ádám

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos