Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hanyatló Magyarország 2011. december 14. szerda 11:17 | Charles Gati / RR Forrás: The New York Times

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hanyatló Magyarország

New York – Charles Gati professzor, a washingtoni Johns Hopkins School of Advanced International Studies égisze alatt működő Russian and Eurasian Studies ügyvivő igazgatója a New York Timesban jelentetett meg írást a magyarországi állapotokról Hungary’s Backward Slide címmel. Az alábbiakban a tekintélyes washingtoni politológia professzor írását közöljük.

Amikor az Európai Unió tagállamai a múlt héten beleegyeztek a két évtizeddel korábban elfogadott szabályok megtartásába, két ország nem volt hajlandó ezt aláírni: Nagy-Britannia és Magyarország. „Furcsa hálótársak”, jegyezte meg szarkasztikusan a Financial Times. Magyarország néhány órán belül visszakozott.

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, az új szerződést az Országgyűlés elé terjeszti, lévén „az ország szuverenitása a tét”. Kormánya valójában nincs abban a helyzetben, hogy az EU-t figyelmen kívül hagyja. Ezen a héten abban a reményben kezdenek tárgyalásokat az EU-val és a Nemzetközi Valutaalappal, hogy 10-15 milliárd euró kölcsön felvételével továbbgörgethetik 2012-re a jelenleg külföldi valutában fennálló 1,37 billiós adósságállományt.

A posztkommunista blokkban valaha élenjáró Magyarország elmaradt közép-európai szomszédai mellett. Az országot a Fidesz, Orbán pártja vezeti, amely önmagát „keresztény, jobboldali, nacionalista” pártként definiálja.

Miután döntő győzelmet aratott 2010 derekán az urnáknál, úgy tűnt, mintha övék lenne a világ. A szavazatok 52,7 %-a kétharmados többséget jelentett az Országgyűlésben. Orbán azóta fenekestül felforgatta a magyar politikai és gazdasági életet. A korszakokon átívelő nacionalista gyanakvásra apelláló kormánypropaganda a nyugati bankokat a szovjet tankokkal, Brüsszelt pedig Moszkvával kezdte összehasonlítgatni, miközben a Washingtonból vagy Berlinből érkező, meglehetősen tompított és gyakorinak egyáltalán nem mondható kritikát dühödten utasította vissza mint belügyeibe való beavatkozást.

A hivatalos Magyarországot külföldi ellenségektől körülvett szigetként kell elképzelni. Orbán, jóllehet olyan országot vezet, amely az EU-nak is, a NATO-nak is tagja, folyamatosan biztosítja hazai hallgatóságát afelől, hogy a Nyugat halálos hanyatlásban van.

A január elsején hatályba lépő új alaptörvény, avagy alkotmány a magyar történelem sosemvolt aranykorát hivatkozza meg s a régi Magyar Királyság állítólagos értékeit visszhangozza. Ennél azonban nagyobb veszélyt jelent, hogy a törvényhozás megkurtította az Alkotmánybíróság hatáskörét, míg létrehozott több bizottságot, amelyek túlélnék a parlamentet, ha abban a jelenlegi kormány elveszítené a többségét; e tanácsok tagjait kilencéves terminusokra jelölik ki. Az új médiatörvény nem pusztán megszorító jellegű; újjáélesztette a régi öncenzúrát, amely hozzásegítette a riportereket és a szerkesztőket ahhoz, hogy állásukat megtarthassák, a kiadókat pedig, hogy az üzleti életben maradhassanak.

Miután az új alaptörvényben fékek és ellensúlyok nem maradtak, Magyarország többé nem nyugati stílusú demokrácia. Antiliberális, avagy menedzselt demokrácia abban az értelemben, hogy Orbán hozza meg az összes fontos döntést. Magyarország olyan, mint Szlovákia volt Vladimir Meciar vagy Lengyelország a Kaczynski-ikrek uralma idején.

Orbán azonban Meciarral és a Kaczynski-ikrekkel szemben képzett politikus és kitűnő szónok. Nemrég elhangzott abszurd kijelentése dacára azonban ő nem Konrad Adenauer, és a pénzügyminisztere sem Ludwig Erhard – de a 2002-ben és 2006-ban elszenvedett két nagy választási vereség után ismét a kormányrúdnál van. Hajlamos arra, hogy korábbi álláspontjait könnyedén feladja, de meg is tudja győzni elvhűségéről szavazóbázisát.

Néhány hete Orbán még úgy vélte, le tudja győzni a Nyugatot általában, az IMF-et pedig különösen. Másfél éve hazaküldte az IMF tárgyalódelegációját, azóta pedig egy sor unortodox intézkedést hozott, hogy elkerülje az IMF feltételeit és ne kelljen megszorításokat alkalmaznia.

Például államosította a magánnyugdíj-pénztárakat, válságadó fizetésére kényszerítette a bankokat, a külföldi hitelezőket pedig arra kényszerítette, hogy engedélyezzék a végtörlesztésnél az eredeti, igen kedvező árfolyamon történő átszámítást. Ennek eredményeként és a forint bajba kerülése miatt a Moody’s a bóvli kategóriába sorolta Magyarországot, míg a Fitch és a Standard & Poor’s szerint az ország eggyel a bóvlikategória fölött van.

Ha az IMF és az EU delegációjával folytatott tárgyalások összeomlanak, Magyarország márciusra vagy áprilisra nem lesz képes törleszteni adósságát.

Egyezmény a következők miatt születik. Orbán magát járatná le, ha elfogadná a feltételeket, amikről korábban azt mondta, el fogja utasítani őket. Majd megtalálja a módját annak, miként mondja el követőinek: ő védte meg a magyar szuverenitást és győzedelmeskedett az idegen beavatkozás felett. Sokan sajnos el fogják neki hinni, hogy a koldusnak van választása.

Magyarország nem marad így sokáig. Igaz, az ellenzék megosztott, Orbán támogatása azonban gyengül. December 10-én – első ízben – a kormánypárti Heti Válasz vezércikke erőteljesen bírálta a kormányfő teljesítményét a brüsszeli csúcson. Csaknem biztos, hogy az Orbán mérsékeltebb kollégái által inspirált vezércikk az első jele a gazdasági kapkodásból és politikai akrobatamutatványokból való kiábrándulásnak.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (30 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +51 ( 55 szavazatból)
Hanyatló Magyarország, 4.7 out of 5 based on 30 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. OV eddig sok köpönyeget cserélt. Most majd álarcot fog cserélni, van belőle sok a tarsolyban. A kellő okhoz mérten, “Van másik” felkiáltással veszi elő majd az épen aktuálisat. Az egyre fogyó hívei pedig követik a vezérürüt. Remélem nem sokáig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (43 szavazatból)
  2. A probléma ott kezdődik hogy orbán ha veszni látja az ügyet akkor képes a jobbikkal is összefogni a hatalma megtartása érdekében!
    Mit érdekli őt hogy mit fog szólni Európa vagy másik demokratikus tömörülés.
    A hatalom…………………………………………….
    Az az igazi csáberő!
    Hogy fogalmazott egy cikkíró??
    Súlyosan beteg ember!
    Ez már az a stádium amikor nem lehet gyógyítani illetve lehet de abba a páciens belehal!
    Tessék választani!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (41 szavazatból)
  3. Jól látja és írja Gáti professzor.
    Nagy kaki van a palacsintában, Viktor és hordája meg csak tömködi le a népe torkán.
    *
    Orbán Viktor legutóbbi parlamenti “fellépésén” megijedve láttam az orbáni kacajt, vigyort, nevetést.
    Nekem, mint laikusnak is feltűnt – környezetemben többünknek – azon “humoros” viselkedés illetve reakció, amely egyértelműen az elmeháborodott emberre jellemző.
    Nincs üzemi orvos a Parlamentben????
    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (44 szavazatból)
  4. Ami normális ésszel felfoghatatlan: az a “nemzeti büszkeség” szárnyalása annak ellenére, hogy Magyarországnak és a magyaroknak (amiért Orbán ámokfutását tétlenül tűrik) a külföldi megítélése folyamatosan romlik.
    A magyar mindig is hasonlítgatta magát a környező országokhoz – és évtizedekig győztesen került ki ebből – most viszont még ebben a körben is lemaradunk és lesajnálnak. Ha más nem – legalább ez képes lenne népi elégedetlenséget generálni – de a nép olyan mint Atlantis népe – már szájáig ér a víz, amikor még mindig azt hajtogatja, hogy “nem süllyedünk”.

    Egyetlen magyarázat van: a magyar nép többsége az olcsó (kizárólag kormánypárti propagandát nyomató) médiákból tájékozódik, és egyszerűen fogalma sincs semmiről. Nagy baj, hogy Gáti úr cikke is csak abban a körben fog terjedni, ahol már eddig sem kellett külön győzködni az embereket – akikhez meg legjobban kellene, azok “nem vevők” rá, illetve el sem jut hozzájuk.

    Az én nagy félelmem, hogy a nép belefáradt abba, hogy életszínvonala folyamatosan romlik, az Mszp alatt bevallottan, most pedig alattomosan, tagadva – és be fog dőlni a következő kóklernek, aki nehézségek és erőfeszítés nélküli szárnyalást ígér. Külön aggasztó ebben a körben, hogy Orbán a Jobbik programját valósítja meg (mivel sajátja nem volt) és abba beleillik még az államcsőd is a “ne fizessük vissza a hiteleket” marhasággal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (27 szavazatból)
  5. Na! ebből a tevékenységből látszik hogy kezelés alatt áll , nincs mit hozzátenni !
    Talán csak annyit hogy úgy került ki a kórházból hogy félreértették a doktort , aki azt mondta: elmebeteg , de azt értették hogy elmehetnek , na így történt hogy tévedésből kint van :)
    UI. csókoltatom a 2/3-ot remélem ők is szívnak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (34 szavazatból)
  6. Egy politikus hazudhat éjjel – nappal, sőt álmában is, de …! Tegye azt népe boldogulásáért, országa jobbításáért. Hatalomvágyból, annak birtoklásáért, országának, nemzetének lealjasításáért ne tegye. Milyen keresztén politikus az aki a szegénytől elvesz és adja a gazdagnak és főleg saját magának? Milyen keresztény politikus az aki elveszi a szegény gyerekek szájától a falatot, hogy az ő családja dúskálhasson a jóban és még több jóban? Szerintem az ilyen embernek is semmi, politikusnak egyenesen GAZ ember. Ezek százezrek családjától veszik el a kenyér mellett, még az ünnep érzését is. A saját fejükre és családjukra hulljon vissza a gazemberségük “eredménye”! Nem szép, de szívből kívánom, nem magam miatt, hanem az éhező, fázó, nélkülöző gyerekek miatt. Valószínű Ők nem Istenhívők, ők a kereszt súlyát csak azért érzik, mert aranyból van. Mondhatják, hogy ők maguk is segítenek vinni a keresztet. Ja. Én bearanyoznám őket, “mártóeljárással”, lenne belőlük aranyszájú politikus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  7. hat hogyne volna valasztasa a hajlektalannak!!
    az uj torveny ertelmeben,;
    1,;-az utca!
    2,;-a borton!!-(mert az utcat valasztotta)-

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  8. ” a magyar nép többsége az olcsó (kizárólag kormánypárti propagandát nyomató) médiákból tájékozódik, és egyszerűen fogalma sincs semmiről. Nagy baj, hogy Gáti úr cikke is csak abban a körben fog terjedni, ahol már eddig sem kellett külön győzködni az embereket – akikhez meg legjobban kellene, azok “nem vevők” rá, illetve el sem jut hozzájuk.”
    Nem értem, hogy egyik ellenzéki pártnak sincs annyi pénze, hogy szórólapokon megjelentesse ezeket a cikkeket? Vagy összefogva létrehozzanak egy újságot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  9. A 9,9 Millió fős Magyarország gazdasága harmada a 8,4 Millió fős Osztrák gazdaságnak, és az EU gazdasága is kb. 120-szor nagyobb.
    Magyarország lakosságánál sok város lakossága is több a világon, és nagyjából azonos létszámú a kb. 9,4 Milliós Londonnal.
    Ilyen körülmények között a Magyar államnak meg kellene köszönnie azt hogy egy ember beszéli egyáltalán a magyar nyelvet, hiszen a himnuszunkból is tudjuk hogy hazánkat a…. „balsors régen tépi”.
    Szégyenteljes a történelmünk, csúfos vereségekkel teli, és ahelyett hogy megbecsülnék a polgárok egymást, illetve az állam a polgárokat, általános a marakodás és az egymásnak való károkozás.
    Az írás címe „Hanyatló Magyarország”.
    Hát ez az ország már régen hanyatlik, minimum fél Ezer éve, de szerintem annál is régebben.
    Ez az értéktelen ország nem is ismer mást ,csak hanyatlást, és primitív gőgös zsarnokokat.
    Keresem az okokat hogy miért nem vagyok magyar, mert én nem vagyok ilyen értéktelen.
    Én lehet hogy magyarul beszélek,
    magyar állampolgár vagyok,
    de környezetem nem tekint magyarnak,
    így én sem tekintem magamat magyarnak.
    Én attól különb és jobb vagyok hogy magyar legyek.
    Én nem engedném honfitársamat így feküdni a padon, hajléktalanul, mint ahogyan az írás mellékelt fotóján látszik.
    Én attól igazán különb vagyok,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (21 szavazatból)
  10. Én romai katolikusnak keresztelődtem.Gyermek koromban tanultam a katekizmust,meggismertem a tizparancsolatot,melyből néhányat magamévá tettem és alkalmazom az életben.Már nem vagyok römai katölikus,kiábrándultam belőle.A kiábrándulásomat elősegitette Semjén ur,Tőkés ur,A mai hatolm keresztényi alapra hivatkozó képviselői,akik vizet prédikálnak és bort isznak.Milyen keresztények ezek?Rájuk nem vonatkozik az Isteni tizparancsollat?Miért szitják a gyülöletet,amikor az általuk képviselt keresztényi eszme a “szeresd felebarátodat…”irja elő?Miért uszitanak embereket egymás ellen, holott a szeretetet,a megbékélést,urambocsá a megbocsájtást kellene hirdetniük?Képmutatö emberek vezetik az országot és félre az embereket.Mi lesz Mmagyarországbó,ha igy mennek a dolgok tovább?Talpra magyarok+Téjetek észre kedves professzoro gyülekezete!Ébredjen fel a felelőségérzetek MMagyarország iránt a benne élő emberekért.Ne sunyizzatok a koncért,amit az egyszerü emberektől vesznak el.Én szégyelem magam,hogy magyar vagyok.Szegény kizssigerelt országra szomoru sors vár.Ettől ffélek nagyon,nagyon nagyon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  11. Nem tudom elképzelni hová tette a magyar nép a józan eszét.Mondhat Viktor amit akar ha elmennek a közértbe akkor pontosan lemérheti mennyit romlott a megélhetési lehetősége másfél év alatt.Szerinte megszorítások nincsenek de a regnálásuk óta csak azt teszik.Ők milliókból milliárdokból dőzsölnek mi meg naponta küzdünk a kenyérért amit megeszünk.Ezt nem látják még mindig ennyien??Ma olvastam egy cikket állítólag még 2/3-os többséggel megnyerné a választásokat.Ha ennyi ember vevő erre akkor az a réteg aki látta illetve azóta tapasztalta meg ami itt folyik sanyarúan kevés.Mondjuk látszik is a tüntetéseken a tiltakozásokon hány embernek fontos az ellenállás ezzel a kormánnyal szemben.Talán jövőre ha még egyáltalán lesz rá lehetőség de szerintem mindent megtesznek majd,hogy ne legyen akkor kijönnének de minek már??Szegény Magyarország, szegény magyarok!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  12. A magyar individualista – és gyáva. Individualista: amíg a saját érdekei súlyosan nem sérülnek, hajlandó hallgatni, lapulni. „Ne avatkozzunk bele mások dolgába.” Nem ismeri az összefogást – ahogy ő sem számít másra, rá sem számítanak mások.

    Fél. Orbán kiválóan látja ezt: nem véletlenül alakítja úgy a rendszert, hogy mindenkinek félnie kelljen valamitől. És bejön neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  13. Orbán vezér és kancellárt egyáltalán nem érdekli az ország sorsa, – ugyanúgy mint Hitlert, – a mérhetetlen hatalomvágy elmebajig terjedő állapota jellemzi.
    Mellette a magukat kereszténynek hirdető semjénisták, pontosabban sátánisták sütögetik pecsenyéjüket, a keresztény hitet eláruló papság sunyi hallgatása mellett.
    Ez a képmutató kereszténység – ahogyan Jézus jellemezte őket – “mondják, de nem teszik” a krisztusi parancsokat. A szeresd felebarátodat, a ne lopj, ne kívánj semmit, ami a te felabarátodé, – náluk csak képmutató szöveg, mindezeknek pontosan az ellenkezőjét teszik. Jézus szerint az ateisták különbek mint a képmutató álkeresztények (Jelenések könyve laodíceai levél). Az meg csupán hab a tortán, hogy még egyes történészek sem ismerik az elmúlt 90 év részletes magyar történelmét sem, és szobrokat akarnak állítani a Trianonért felelős. tehetségtelen magyar politkusoknak. Horthy, Gömbös Gyula, és a többiek akik évtizedeken keresztül terrorizálták az úgynevezett Nagymagyarország 53 %-át kitevő nemzetiségeit,vezettek a mai helyzethez, hogy lassan elfogy és nyomorba süllyed a magyarság. Furcsának kell tartani azt is, hogy Szent István felajánlotta az országot Máriának, és úgy tűnik, valanmi miattvétele miatt Mária nem segít az utóbbi időkben.
    A Tiranonról szóló féligazságok leggyakoribb szereplője egyébként az a történész, aki a református egyház egyik kiemelkedő posztját foglalja el.
    Két dolgot kellene figyelembe venni manapság, az egyik . hogy az intelligenciát nem lehet meggtanulni, a másik, hogy sem az unintelligencia, sem a butaság nem bűn, csak nem szabadna vele visszaélni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  14. Heller Ágnes ezeket írta T.Mann: A törvény c. novellájához: — : “Az ember törekvése kezdettől fogva gonosz. De csupán ennyi az, amit tud, és aki csak ezt tudja, buta, mint az éjszaka, és jobb lenne, ha nem született volna. Mert semmit sem tud az Isten és az ember közti szövetségről, amelyet senki meg nem törhet, sem, ember sem Isten, mert áthághatatlan. Vér foly majd patakokban az ő fekete ostobaságáért, vér, hogy az emberiség arca pírja elhalványul. De nem is lehet másképp: le kell dönteni a himpellért.”–… És felemelem az én lábamat, mondja az Úr, és sárrá taposom őt, a föld mélyébe taposom a szentségtörőt…. És aki az ő nevét kiejti, az köpjön a világ négy tája felé és mossa ki a száját és mondja: Isten óvjon! Hogy a föld ismét föld legyen, az ínségek helye, de ne a gonoszság mezeje…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  15. Ha Fidesznek lesz még két éve,tíz millióan
    fogunk sorba állni és a kukák mellett turkálni.
    A Fidesz nem gyarapítja,hanem pusztítja
    Magyarországot,ezt a társadalom nem fogadhatja,
    és nem is fogadja el !
    Magyarországon a Fidesz a legembertelenebb párt ! ! !
    Mr.Orbán get out ! ! !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  16. Syngli

    Két év múlva, ha nem történik pozitív változás nem lesz Magyarország lakossága 8 millió se. A többi stimmel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  17. valaki
    Köszi a lájkot:))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  18. Tisztelt Gáti Úr!
    Köszönöm a cikket.
    Azonban egy ponton szeretném kiigazítani. Ön azt írta, hogy államosították a magánnyugdíjpénztárakat. Ez kissé korrekcióra szorul. Ha államosította volna akkor a nyugdíjkassza 3.000 Milliárd forinttal gazdagodott volna. Nem ez történt. A magán-nyugdíjpénztári vagyont lopta el OV. és társulata. Eltapsolta, elkótyavetyélte és a hibás gazdaságpolitika miatt elértéktelenítette. A mai fiatalok jövőjét, nyugdíjvárományát teszi lehetetlenné. És folyamatosan rontja a mai nyugdíjasok pénzének értékét is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  19. Európa lepratelepe – így “újította meg”, döntötte romba az orbáni önkény a Magyar Köztársaságot. Ujjal mutogatnak ránk mindenfelől – megbotránkozva vagy éppen fölháborodva; értetlenül szánakozva; kárörvendőn röhögve.

    Régen nem volt akkora szégyen magyarnak lenni, mint manapság!

    http://karancs.nolblog.hu/archives/2011/12/13/Magyarorszag_megujult/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  20. “Most vasárnap is kétharmados parlamenti többséget biztosítana a kormánynak az aktív szavazók 58 százaléka – jelentette a Nézőpont Intézet legújabb kutatására hivatkozva a Magyar Nemzet”. Aha… hát persze. Csupán “Nézőpont” kérdése az egész…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  21. Observer
    2011. december 14. szerda
    23:00
    Sűrűsödnek a közvélemény-kutatási jelentések, az is jelent valamit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  22. “Egy bűnözővé vált kormány – ahogy ez néhányszor már megesett a történelemben – egyik jellemzője az, hogy vezetői nem képesek tanulni: minden történelmi feljegyzés és a józan ész is elárulhatná nekik, hogy az elnyomást katasztrófa követi. … Az ilyenek semmiből sem tanultak. Hamis adatokban lelték örömüket. Minden bizonyítékot és igazságot elutasítottak. Ezért el kellett söpörni őket.”
    Az út a boldogsághoz könyvből:
    http://www.azutaboldogsaghoz.org/thewaytohappiness/precepts/support-government-designed-and-run-for-all.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Keddi!!
    nyugodtan ird ki “FUHRER”!!!
    tudni fogjuk kirol van szo!!!!ne aggodj nem tevelygunk!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  24. Lassan el kell gondolkodnom, mivel tudom magam elhatárolni a nyilvánosság számára ettől az őrülettől, ami Magyarországon megy. Valószínűleg ki kell tennem a fészbúk oldalamra egy angol nyelvű nyilatkozatot. Én nem akarok égni Orbán miatt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. csak a cikket bevezető kép inspirálta asszociáció.
    ….”nagy, álmos dzsungel volt a lelkem
    s háltak az uccán. Rám csapott,
    amiből eszméletem, nyelvem
    származik s táplálkozni fog,

    a közösség, ”
    Nem ártana, ha Orbánra is hatna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Szép álmokat, Magyarország! 2014. április 8. kedd

Eltűnt a nyugdíjvagyon – hol a lé? 2014. március 5. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos