Ronai and Ronai
AMERIKAI

Pesten is leírják: Orbán példaképe Mussolini 2011. október 15. szombat 19:38 | AN Forrás: nepszava.hu

  • Hozzászólások(40)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Pesten is leírják: Orbán példaképe Mussolini

Budapest – A korporatív állam megteremtése, a szakszervezetek felszámolása irányába tesz újabb lépéseket az Orbán-kormány. Az Amerikai Népszava írta meg először, hogy Orbán Mussolini fasiszta államát másolja, annak modern kori adaptációját valósítja meg. Örömmel látjuk, hogy Magyarországon is egyre többen ébrednek annak tudatára, hogy fasiszta állam épül, Orbán példaképe Mussolini.

Újra a húszas évekből merítene példát a kormány, a Bethlen-Peyer paktumhoz és Mussolinihez hasonlóan kötelező kamarai tagságot írna elő a rendvédelmieknek – nyilatkozta a magyarországi Népszavának Bárdos Judit.  A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének főtitkára elmondta, kiszivárgott kormányzati tervek szerint a jövőben a rendészeti kamara alkotna etikai kódexet, etikai eljárásokat végezne és érdekvédelmi tevékenységet látna el. Vezetőjét a miniszterelnök nevezné ki öt évre, posztját újabb öt évre meghosszabbíthatná.

A főtitkár megjegyezte, kötelező lenne a belépés, és tagdíjat kellene fizetni. Az érdekvédő szerint egy ilyen kezdeményezés egyértelműen a szakszervezetek ellen irányul. A bruttó 140 ezer forintos átlagkeresetű rendvédelmieknek nem lesz pénzük arra, hogy a választható szakszervezeti-, és a kötelező kamarai tagdíjat is befizessék.

Egyébként 1921-ben volt példa Magyarországon – emlékeztetett Bárdos Judit. A Bethlen-Peyer paktum, amit 1921. december 22-én írt alá Bethlen István miniszterelnök és Peyer Károly, a Szociáldemokrata Párt képviselője a többi között arról szólt, hogy a párt fennmaradása érdekében a közszolgálatban nem működhettek a szakszervezetek, kötelezővé tették viszont a munkáskamarát. Ezt tette Mussolini is – jegyezte meg az érdekvédő. Bárdos Judit szerint nagyon veszélyes, ha az Orbán-kormány ebbe az irányba tart, inkább azt kéne megnézniük, miként lehetne és kellene tisztességesen együttműködni az érdekvédőkkel.

A Liga is felemelte a hangját; úgy tűnik a kormány megijedve a szakszervezetek által képviselt erőtől, nem európai módon tárgyalni akar, hanem egyszerűen el akarja törölni tárgyalópartnereit – fogalmaztak. Kijelentették, elutasítanak minden erre irányuló szándékot. Amennyiben a kormány a szakszervezetek ellehetetlenítését szolgáló törvénymódosító javaslatokat fogad el, azonnal beszüntetik a tárgyalásokat és teljes kapacitással “nyomásgyakorló eszközök” alkalmazásába kezdenek.

A fegyveres és rendvédelmi dogozók szakszervezetei idén tavasszal szegültek szembe látványosan a kormány politikájával, elsősorban a korkedvezményes és a korengedményes nyugdíj megszüntetése ellen harcoltak. A Kónya Péter és Árok Kornél vezetésével indult szervezkedés azóta is tart, és mára egyre népszerűbb mozgalommá nőtte ki magát.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (34 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +49 ( 53 szavazatból)
Pesten is leírják: Orbán példaképe Mussolini, 4.7 out of 5 based on 34 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(40)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

40 Reader’s Comments

  1. Korrekció: a rendvédelmi dolgozók /Kónya P. Árok P. nyilatkozata szerint/ nem önmagában a korkedvezményes nyugdíj megszüntetése, hanem VISSZAMENŐLEGES megszüntetése ellen lépnek fel. A jövőre nézve minden tárgyalásra nyitottak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  2. Ha valaki még emlékszik orbán egy régebbi nyilatkozatára, abban már vagy egy éve azt mondta, hogy mindenfélének nevezik őt az emberek. Ducénak is.Az elszólás lehetett, mert akkor még senki nem szólította annak, csak gondolom az elvtársai, a haverjai. Mint esetleg pintér, aki már tavaly nyáron éhséglázadásokról beszélt, meg növekvő bűnesetekről (2hét alatt rendbe tesszük, ugye?).
    És jönnek még a koncepciós perek, megalázva, megszégyenítve az ellenoldalt.
    Eddig minden bejött amit az AN-n olvastunk.
    Sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +49 (51 szavazatból)
  3. Nagyon gyavak! Mint mindig, tulbiztositjak magukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  4. Orbánnak nem csak Mussolini a példaképe, hanem minden fasiszta. Esetenként Sztálin is. Neki minden diktátor példaképe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (44 szavazatból)
  5. Reméljük az életútja is úgy alakul ahogy a nagy példaképének. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +53 (57 szavazatból)
  6. Ez a pozitív visszacsatolás igen szép példája. AKKOR nagyon sokan vitatták, túlzónak találták: viszont fogékonyabbá tette őket a következő lépések megítélésére. Nem ezen alapul a fertőző betegségek elleni oltási technika is?
    Bartus tehát hatásosan immunizált a fasizmus ellen.
    Márpedig fasiszta demokrácia soha nem volt és soha sem lesz: azaz a demokrácia védelme szükségszerűen szövetségese az antifasisztáknak..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  7. Avi
    2011. október 15. szombat
    20:11
    Az nagyon nem lenne jó, mert a példakép elég sokáig volt hatalmon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  8. Lehet, hogy egyedül vagyok a véleményemmel, de szerintem a magyar embereknek nincs szükségük a demokráciára, pontosan ahogy Kertész is leírja. Itt volt 20 év egy kis ízelítő belőle és azonnal megbuktatta mert nem volt ínyére az embereknek, hogy önállóan dönteni kellene a saját sorsukról és nem a vezér, párt vagy nevezhetjük akárminek gondoskodik róluk. Van ebben az országban kb 1000 ember aki esetleg képes megérteni a demokrácia lényegét de ez elenyésző ahhoz képest amennyinek kellene lennie. Magyarországon demokráciát bevezetni ugyanolyan lehetetlenség mint bármely iszlám országban vagy az oroszoknál, kínaiaknál. Alapvetően alkalmatlan erre ez a nép.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (56 szavazatból)
  9. Sajnálatosan egyet kell értsek Avi véleményével!

    Nagyon úgy néz ki megérdemelte az ország Orbánt!
    Képtelenek vagyunk bármit kezdeni a demokráciával!
    Az ezer éves államiságunk alatt nem voltunk 100 évet függetlenek, ha meg igen akkor a belső harcok őrölték a Nemzet testét!

    Tényleg genetikailag vagyunk ilyenek?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (57 szavazatból)
  10. Avi
    Kertész Ákos szerintem nem arról írt, hogy nincs szüksége a magyaroknak demokráciára, hanem fel akarta hívni az emberek figyelmét arra, hogy hová jutunk, ha ez így folytatódik tovább. Mélységes aggodalmát fejtette ki az emberek iránt.

    Tegnapi hír: Olaszliszkán fasiszták meneteltek, közöttük egy hitlernek öltözött ember, akit rendőrkordon védett a helyi lakosoktól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (44 szavazatból)
  11. Avi:

    Nem a demokráciával, mint kormányzati formával van baj, hanem a pártok és választóik közti kapcsolattal, pontosabban annak teljes hiányával. 1956-ban nem a “jobb kommunizmusért”, hanem a demokráciáért emelték fel a szavukat az emberek, mert belátták, hogy a diktatúra nem adott semmi jót, csak szegénységet, igazságtalanságot és félelmet. A forradalom vérbefojtását követően a második Kádár-éra persze erre hamar rájött, ezért külföldi kölcsönökből, köztük demokratikus nyugati országok pénzéből, mesterségesen emelte az életszínvonalat, ami persze a mai szülők, nagyszülők számára áldás volt, de amit megszűnt a külső forrás a rendszerváltás után, szinte azonnal csalódniuk kellett a demokráciába, hiszen nem nyújtotta, nem is nyújthatná azt a hamis gazdagságot, amit előtte birtokoltak, és amit olyannyira visszasírnak. (Ez utóbbi engem már komolyan felidegesít, egész egyszerűen már sóhajozni sincs kedvem, amikor a nálam idősebb emberek rákezdenek a félálomszerű nosztalgiára, az “annak idejénségre”, meg se próbálom már nekik elmagyarázni, hogy azelőtt úgy kellett összekaparnotok nektek a keleti “csodaautókra”, míg ma mindenki nyugati járműveket vezet és számítógépet, plazmatévét vehet, az egészségügyi és más jóléti előrelépésekről nem is beszélve). Egész egyszerűen mindenki saját életének és boldogulásának jobbulását várta a demokráciától, ám ez nem következett be olyan látványosan, mint egykor a gulyáskommunizmus idején, így ismét könnyen az Orbán Viktorhoz hasonló populisták és más notórius hazudozók karjaiba dőlnek, mintsem maguk próbálnák jobbá, élhetőbbé tenni a Harmadik Magyar Köztársaságot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  12. jepisti
    Én viszont arról írok, hogy nem igényli a magyar nép a demokráciát. Az egy másik dolog, hogy szüksége lenne rá de ha egyszer nem igényli akkor nem is fog tenni érte semmit, sőt elgáncsolja azokat akik szeretnék megismertetni velük azt.
    Sajna ezt mutatják az utóbbi 1.5 év példái.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  13. Animebj
    2011. október 15. szombat
    20:47
    Félreértesz valamit. Nem a demokráciát okolom, hanem azt akarom mondani, hogy egyszerűen a magyar ember nem akar saját magáról önállóan dönteni. Évszázadok óta megszokta és megszerette, mivel kényelmes volt, hogy mindig volt egy hatalom amely megmondta neki, hogy mit csináljon, mit gondoljon.
    Mellesleg nekem 56-ról van egy kis különvéleményem, mivel annak idején a Köztársaság téren laktunk és volt szerencsém kis gyerekként látni a kibelezett kiskatonákat, lábukkal fellógatva a fákon. Én ezt a mai napi nem érzem járulékos veszteségnek csak annak, hogy ha egyáltalán valami értelmes dologért történt is felkelés az hamar vérgőzös mészárlásba torkollott az u.n. forradalmárok oldaláról is.
    Az előző rendszerben nőttem fel és tanultam, végeztem az egyetemet úgy, hogy anyám elváltként egyedül finanszírozta a tanulmányaimat adminisztrátori fizetésből. Igen nosztalgiázunk ezután a kor után, mert ez ma már lehetetlen dolog. Mint az akkor világban jól menő “maszekként” megtapasztaltam azt is, hogy az emberek csak addig voltak hajlandóak hajtani a munkával míg lett egy kis pénzük, utána mindjárt kifogásokat kereste ha dolgozni kellett volna. Ez is hozzátartozik az akkori kórképhez. Igen akkoriban vártunk a keleti “csodaautókra” éveket és nem nyugati gépekkel furikáztak az egyszerű emberek. Viszont a fizetésükből ha vállaltak egy kis “GMK”-t másodállást akkor balatoni nyaralót bármit megvehettek. Az egyszerű melós évente legalább 2 hétre az egész pereputtyával nyaralhatott bagóért a Balatonon vagy egyes keleti országokban. Próbáld ezt megtenni ma.
    Az emberek abban az időben is nagy ívben tettek a demokráciára, eszükbe sem jutott a Hazafias Népfront jelöltjét elutasítani. -:)
    Lehet, hogy abban az időben nem volt plazma TV viszont volt a Vénusz TV amelyért sorba álltak az emberek. Nem hőbörgött senki sem 1-2 értelmiségin kívül, hogy nincs szólásszabadság, nem lehetett csak 3 évente nyugatra utazni 100 dolláros apanázzsal. Ma azt veszel amit akarsz csak pénzed nincs rá!
    Ma sem mennek tüntetni az emberek, mert ismét megszületett a cenzúra, a szegényeket még szegényebbekké teszik, a gazdagot még gazdagabbá teszik, a hajléktalanokat lassan már kötelezik az öngyilkosságra, a bíróságok ügyészségek pártutasításra, pontosabban egy diktátor utasításai szerint működnek. Nem kell itt semmiféle demokrácia ez a nép nem érett meg erre a dologra.
    Cár kell ide, Ferenc Jóska, Horty és a többiek akik megvédelmeznek és megóvnak minket a gondolkodás nehéz feladatától.
    Manapság is egyszerű szólamokkal könnyen lehet igába hajtani az embereket mert elhiszik, hogy ismét visszajön a Kánaán és megint

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (47 szavazatból)
  14. Volt 8 éve ov-nak Mussolini tanulmányozására, meg Goebbels propagandafogásainak tanulmányozására. Sikerült hatalomra kerülnie, így a gyakorlatba ülteti, amiről olvasott vagy beszéltek neki, és ami annyira tetszett neki. Szeretném remélni, hogy hamarabb eltűnik a süllyesztőben, mint bármelyik példaképe. Mussolini huszonévét különösen nem kívánom magunknak! De a másikat sem.
    Félek, hogy január elsejétől már totális lesz a diktatúra, és már szóvá se lehet majd tenni, hogy nem tetszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  15. En ugy gondolom,hogy a magyar nep orul -amugy- a demokracianak de meg van love,mert nem tudja hogyan kell elni benne.Elengedte a kezet allambacsi,viszont ennek megfeleloen felelosen gondolkodni es elni nem tudott megtanulni.Lehet nem is akar,jojjon megint a josagos allambacsi,mondja meg mit csinaljunk. Ez egyszeru,es nem kell hasznalni az agyat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  16. folyt:
    lehet szépen tunyaságban éldegélni, majd szeretett vezérünk megóv minket minden bajtól. Igaz ebbe bele fogunk dögleni de sebaj mi vérmagyarok vagyunk :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  17. jepisti! Egyetértek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  18. Na ne tessenek ennyire csüggedni ! Itt a gyógyír minden bajunkra ! Orbán -símogató nyílott (gipszarc-pofa), hogy a nem látók is tudják hogy ki ez a kiemelkedő elme!
    Ha megfelelően simogatják akkor megszólal , bemutatkozik és mond néhány szót a simogatónak ! Az Origón olvasható ! Hát nem csodálatos?!
    Rákosi idejében még nem éltem , de ehhez az idiótához képest egy senki lehetett !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  19. Avi
    “Van ebben az országban kb 1000 ember aki esetleg képes megérteni a demokrácia lényegét de ez elenyésző ahhoz képest amennyinek kellene lennie. Magyarországon demokráciát bevezetni ugyanolyan lehetetlenség mint bármely iszlám országban vagy az oroszoknál, kínaiaknál. Alapvetően alkalmatlan erre ez a nép.”
    .
    Ha csak (pár) ezren értik a demokrácia lényegét, más oldalról kell megközelíteni a mélyülő tendencía kilátástalanságát. Az árak, az adók, a hitelek, a rezsi folyamatos és drasztikus emelkedését mindenki ismeri és elszenvedi, ami már átlagos családi jövedelemel a megélhetésüket is veszélyezteti. A kormány pénzbehajtó intézkedéseinek következményeit észleli és a módszert is átlátja, ha felhívják rá a figyelmét, mert a könyörtelen ársróf naponta negatívan érinti.
    .
    Admin – vagy más – írhatna a millióknak kézzelfogható megélhetési nehézségek elhibázott politikiai és gazdasági okairól is, mert onnét kiindulva könnyebb lenne eljuttatni a nacionalista szólamokkal és hamis ígéretekkel félrevezetett tömeget a demokrácia hiányáig. Fordítva jóval nehezebb, mert a demokrácia mibenlétét többnyire még csak a vájtfülüek értik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  20. gusztavnagy irta:
    “Képtelenek vagyunk bármit kezdeni a demokráciával!
    Az ezer éves államiságunk alatt nem voltunk 100 évet függetlenek, ha meg igen akkor a belső harcok őrölték a Nemzet testét!
    Tényleg genetikailag vagyunk ilyenek?!”

    Ez az, amirõl Kertész Akos modta, hogy ALATTVALO (= mindig kell valaki, aki neki parancsolgasson), NEM alavalo, amit a nácik forgatnak ki.
    Az igazi alavalók a nácik. De ez már más tészta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  21. Orbánnak mintaképei a KELETI-DESPOTIZMUSOK is(Kínai NK,Szaud- Arábia)…
    Az Európai Unió még mindig nem ébredt fel? Az Európai Néppárt egy ilyen antidemokratát tart meg alelnöknek? “Déja vue…”,mint Európa -München előtt???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  22. Én ezt két héttel az Amerikai Népszava előtt itt leírtam. Mármint Orbán korporatív államát és azt, hogy Mussolini fasiszta államát reinkarnálja Magyarországon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  23. Animebj – ha nem éltél a Kádár korszakban, akkor nem is értheted: az öregebbek a NYUGODT LÉTBIZTONSÁG, a kispolgári gyarapodás, a szegénység egyenlő elplanírozása után sóvárognak.A nem csak szavakban megnyilvánuló egyenlőség után, ahol az elit lopásának netovábbja volt, ha néhány melóst dolgoztattak a nyaralójukon.
    TÉNY, hogy a demokrácia bevezetésének 3.000.000 azaz Hárommillió vesztese volt, akiknek belső gyarmatosításával és nyomorba döntésével sikerült milliárdos vagyonokat felhalmozni a másik (nagyon is szűk) oldalon.
    Az egész rendszerváltásnak az a rákfenéje, hogy amíg nyugaton több évszázados kapitalista fejlődés eredményeképpen a tőkések természetes kiválasztódás útján jöttek létre – nálunk erőltetetten, a nemzeti vagyon elherdálásával akartak egy “magyar” tőkés réteget kialakítani. Most nem is beszélve a privatizációnál tapasztalható maffia módszerekről és korrupcióról:
    a mesterségesen létrehozott rétegnek esze ágában sem volt felelősen és JOBBAN működtetni a vagyont, mint a szocializmusban – hanem nagy részét kimenekítették az országból. Előbb talán csak azért, mert azt hitték, hogy nem fog sokáig tartani a szabadrablás – aztán meg azért, hogy elkerüljék az itthoni iszonyatos adóterheket.
    Mert Kádár csupa jószándékból (és eladósítással) olyan szociális ellátó rendszert hagyományozott ránk, amelynek fenntartása versenyképtelen adók mellett is egyre növekvő hitelfelvétellel járt – egyre romló színvonallal.
    És egyetlen párt sem merte még belemondani a nép pofájába, hogy ha hagyták a nemzeti vagyont elherdálni a magántőkének – akkor nincs pénz az ellátó rendszerek fenntartására – és ezért bizony nekik a jövőben csak a pofájuk “jár” nem az ingyenes oktatás és egészségügyi ellátás. Tessék elfelejteni a szocializmussal együtt annak vivmányait is és meg kell becsülni lézerjankó borotvaéles fogalmazását (kevesen tudják egy mondatban megfogalmazni a kényeget) Akinek semmije sincs, az annyit is ér.
    Márpedig az tisztán látszott, hogy az apolitikus tömeget CSAK azzal lehetett aktivitásra bírni, amikor csak részben is el akarták venni tőlük az ingyenesség illúzióját.
    EZÉRT TÖRVÉNYSZERŰ A DIKTATÚRA, mert meggyőzéses módszerrel nem lehet elvenni a néptől, amit eddig megszerzett. És azért annak fasiszta formája, mert a magyar jobboldalon egyszerűen nincs nyugati értelemben vett normális konzervatív réteg. Történelmi okokból csak a fasiszta erőszakot tudják gyakorolni.
    Továbbra is csak az ország gyengeségében – és az elit gazdaságpolitikai tehetségtelenségében bízhatunk, hogy a nép korábban ébred, mint pár évtized. Akik ezt el akarják kerülni, azok most már egyre határozottabban, harsányabban szólnak – ugyanis a langyos (bár egyre jobban kihűlő) pocsolyában dagonyázó disznót akarják felkelésre buzdítani.
    Egyelőre még csak a visongatásíg jutottak el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  24. Avi!
    -en inkabb azt remelem hogy mint Magyarorszag diktatora ugy is vegzi mint az Olasz peldakepe,es annak “szeretoje” Petacci!!
    -(fejjel lefele………………!!)-

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  25. KEKEC, NEKED 100% IGAZAD VAN. ERRŐL VAN SZÓ. DE MIVEL A MAGYAR CSAK DAGONYÁZIK, MEG VISÍT HA A DOLGOK NEM A SZÁJA ÍZE SZERINT TÖRTÉNNEK, VÁLTOZÁST NEM A NÉP FOGJA KIVÍVNI. AKKOR KI? SZERINTEM EGYELŐRE SENKI. GYURCSÁNY AZ EGYETLEN, DE LESZ-E ELÉG IDEJE TAGOKAT TOBOROZNI? KI FOG MELLÉ ÁLLNI? ÉN IGEN, DE AMÚGY? KICSI AZ ESÉLY, KEVÉS A REMÉNY. AZ ORSZÁGNAK K. O. ENNYI GAME OVER.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  26. Avi..
    8 évesen éltem át 56-ot.A valódi 56-ről ma a diktatúra miatt nem szabad beszélni.Mindenki tudja,hogy a munkások kezdték ,és nem a kapitalizmust akarták.Nos utána megjelentek a lumpen elemek,volt csendőrök, nyilasok tértek haza,intézők,urasági emberek mérték fel mi maradt a birtokból.Tisztelem azon embereket akik itthon vállalták az 56-osságukat,és …….tartom azt aki elszaladt,nyugaton dicsfényből élt,és hazajött babért aratni.
    Bizony lőtt mindenki,a felkelők is lőttek .lettek ártatlan áldozatok is.Ma azt mondják,hogyha egy rendőr eltalál egy ártatlant az biz gyilkosság

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  27. Betyárdúúcse!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  28. bücherek, popperek, peyerek…
    (Vörös Csepel)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. farcsika67: amikor Gyurcsány leköszönt, rosszabbul álltunk, mint most. Pl az euró 300 forint felett volt. És Bajnai 1 év nyugodt, szakszerű, a politikát kussoltató módon ki tudott hozni belőle. Én még nem írnám le az országot. Elvégre a szavazásra jogosultak nagy hányada ezek ellen szavazott.
    És az antifasiszta harc lehet a legkisebb közös nevező.
    Az hiszem, itt lenne az ideje a Nemzeti Kerekasztal összehívásának: ugyanis 21 éve egyszerűen nincs kitalálva az ország, nincs egy konszenzus arról, hogy merre tartsunk – amit kormányváltásoktól függetlenül követhetnénk. Szlovákia pl ezzel tudott megelőzni minket. Mi pedig minden kormányváltás után éles hátraarcokat csináltunk, és az aktuális kormányzat hittérítő buzgalommal akarta a társadalom torkán lenyomni az általa üdvözítőnek tartott gyógyszert.
    Hát csoda, hogy a nép egy része mindig ilyen-olyan okból öklendezett?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. .
    Nem is tagadják, hogy ők “c s a k” redet akarnak teremteni.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Szerintem csak a kemény kéz politikájával lehet rendet tenni válság idején!

    A tutyimutyiság, a megalkuvás, a korrupció nem megoldás!

    Le kell számolni a nagytőkések, és a nemzetközi arrogáns pénzvilág befolyásolásával, mint pl. az IMF, aki mellesleg nemzeteket tesz tönkre!

    A görögöket is belehúzták a csapdába.

    Viktor nem fasiszta. Ő csak szembe megy azzal a trenddel, ami a kicsiny, gyenge gazdaságú országokat hűbérbirtoki szintre akarja ledegradálni!

    Persze, ezt amerikából sokan másként látják, de be kéne látni, hogy egy nemzet csak akkor maradhat fenn ha kiáll az egyéni érdekeiért..

    Nem minden nép akar BÁBÁLLAMBAN élni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -16 (16 szavazatból)
  32. valaki írta hogy az európai unió miért nem tesz semmit Viktor ellen….

    Hát azért, mert az unió önmagában egy vicc….és semmit sem tud tenni egy nemzet ébredező függetlenségi harca ellen…

    Az unió össze fog omlani, mert a 4-ek akarnak uralkodni (brit, francia, német, olasz) mindenki felett…

    Az unió=fasizmus

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (14 szavazatból)
  33. ottóka
    Baromságokat hordasz össze. Elfelejtetted bevenni a dilibogyódat, látod mit művelsz ilyenkor?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  34. Ha ezt a folyamatot hagyják meg MO n,akkor tényleg genetikailag hibásak.Aki meg szavazott o v ra az+ megérdemli a sorsát.Úgy kell nektek.Majd legközelebb(ha lesz)meggondoljátok,hogy ki kell nektek.Addig egyétek,amit főztetek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Orbán politikailag teljesen igénytelenné vált. Program, koncepció helyett már elég neki néhány jó szlogen. Tömeggyűlésein – amikor az egyéni tudat beszűkül – nem az érzelemmel teli szó dominál, hanem csak maga az érzelem, a törzsi ösztönök, az együvé tartozás lelkesítő érzete, a közösség boldogságot ígérő mindenhatóságának hite, a harci hév, a háborús eufória, az ellenfél-ellenség iránti indulat felkorbácsolása, a vezér feltétel nélküli elfogadása, imádata.

    Csakhogy aki nem választóinak tudatára, hanem csak híveinek tudatalattijára akar hatni, aki nem meggyőzni akar az igazáról, hanem a törzsi ösztönök előhívásával operál, aki az ellenséggel szembeni szüntelen fenekedéssel állandósított harckészültségben, háborús hevületben tartja követőit – az olyan történelmi figurák utóda, akiktől már szabadulni reméltünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  36. Orbán most aztán tényleg egyesíti a szektavezér szerepkörét a népvezér történelmileg jól bevált figurájával. Csupán saját személyisége eddig rejtett bugyraiból kellett szabadon engednie mindkettőt, hiszen régóta benne lakozik mindkettő. Hol jobban, hol kevésbé palástoltan.

    A vallási szektáktól elleste mindazt, ami azok leghatékonyabb fogása: a tűfűtött küldetéstudatot, a riogatást ördögi eszközökkel, ördögi veszélyekkel, a saját felsőbbrendűség hidetését. Az örökös ellenségkeresést, az uralkodást az alattvalók lelkén, a családi-baráti kapcsolatok keresztbe metszését az egyedül igaz szektához. Misztikus vezéréhez való fanatikus, kultikus hűség legfőbb elvével. A folytonos, vereségek esetén csak fokozódó sikerpropadandát. S végül a szektavezér és az eszme eggyé vélik, elválaszhatatlanná. Tehát a szektavezér maga az eszme!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. A népvezér pedig előhívta magából az egykori street-fightert, a tömegeket utcára vezénylő bozót harcost is, a néptribunok harsogását, a mindent leegyszerűsítő, a népet első elemistának(le)néző, rágalmakkal hergelő, az örjöngésig heccelő szónok suttogásait és sikolyait. A hatásos látványelemekkel is operáló, fanatizáló diktátort, akinek sportolók, művészek, más ismert emberek hódolnak példamutatóan a publikum, a néptibün, a diktátor előtt.

    És meghallgattuk Orbán igazi hangját. Nemcsak Berlusconi, de Mussolini hangját is. Hiszen nemcsak Berlusconi, de Mussolini is gyakorta így fejezte be üvöltözéseit: Forza Italia! Vagyis Hajrá Itália! Vagy inkább Hajrá Magyarország ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  38. Cipolla? Mario felebredt, Cipolla rafaragott…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Igazad van AVIVagyunk néhányan,de nem elegen,akok demokráciában akarnak élni.Jámbor borjuként szemléljük a történéseket.Megérdemeljük dicső vezérünk ügyeskedését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. Ottoka/okt.17/hetfo!!
    ne feledd!!! Szalasi is ugy kezdte!!
    minden epeszu tudja hogy NEMZETVESZEJTO lett belole es bandajabol!!
    OV ugyanoda tart!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Orbán hazudott az IMF-hitelről 2013. február 1. péntek | AN

A DK a Jobbik betiltását kezdeményezi 2012. december 21. péntek | AN

Tőkés az erdélyi őszödiekről 2012. december 20. csütörtök | AN

Bayer békemenettel fenyegeti a diákokat 2012. december 20. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos