Ronai and Ronai
AMERIKAI

Alkotmányellenes puccs történt 2011. december 16. péntek 16:27 | AN Forrás: nol.hu

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Alkotmányellenes puccs történt

Budapest – Érik a forradalom, egyéves késéssel rájöttek a közvéleményt formáló pesti demokratikus értelmiségiek, hogy Orbán alkotmányt sértő módon megpuccsolta a demokratikus alkotmányt, az új alaptörvény és az abból levezetett sarkalatos törvények a hatalom kizárólagos megszerzésére és birtoklására irányul. Korábban ezek a gondolatokat, amelyeket egyebek mellett az Amerikai Népszava is kezdettől fogva hangoztat, szélsőséges és radikális túlzásokként állították be. A Szabadság és Reform Intézet Alapítvány az alkotmányellenes puccs megállapítása érdekében az Alkotmánybírósághoz fordul. Az időveszteség és a késői ébredés miatt ahhoz az Alkotmánybírósághoz, amelyet kiheréltek, jogosítványaitól megfosztottak. Tetszettek volna ordítani korábban. Most már csak marad a forradalom.

A médiatanács, illetve az Alkotmánybíróság tagjait, az Állami Számvevőszék elnökét és alelnökeit jelölő eseti bizottságok felállításáról rendelkező országgyűlési határozatok, a médiatörvény, továbbá az MNB-ről, a Költségvetési Tanácsról, az információs önrendelkezési jogról, az Alkotmánybíróságról, a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló törvények megsemmisítését kezdeményezi az Alkotmánybíróságnál (Ab) a Szabadság és Reform Intézet Alapítvány.

A Pusztai Erzsébet, Kajdi József és Kerék-Bárczy Szabolcs által jegyzett indítvány szerint a ma hatályos alkotmány – és a jövőre hatályba lépő új alaptörvény is – egyértelműen leszögezi: „senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására”.

A kifogásolt rendelkezések viszont éppen a „közhatalom mindenkori parlamenti többség és kormány általi kizárólagos birtoklására” irányulnak – olvasható az alkotmánybírósági beadványban. Az ilyen törekvésekkel szemben pedig – hívják fel a figyelmet – „törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni”. Az indítványozók azt nem kifogásolják, ha egy párt célja a hatalom megszerzése, majd minél hosszabb ideig történő megtartása.

Az azonban, amikor „a parlamenti többség úgy alakítja a politikai verseny játékszabályait, hogy lehetőleg hosszú időtartamra kizárja a váltás lehetőségét, de még azt is, hogy a közhatalom birtoklásában és gyakorlásában másik politikai erővel, irányzattal osztozni legyen kénytelen”, alkotmányossági kérdés lehet.

A miniszterelnök már a 2009 októberében elmondott kötcsei beszédében is utalt rá, hogy „egy centrális politikai erőtér van kialakulóban”, és „huzamosan létrejön egy nagy kormányzó párt”, amely „az állandó harcra berendezkedett politika helyett  az állandó kormányzásra” rendezkedhet be. Idén nyáron a kormányfő az osztrák Neue Kronen Zeitungnak pedig azt nyilatkozta: „nem csinálok titkot abból, hogy a kétharmados törvények területén megkötöm a következő tíz magyar kormány kezét”.

Mindez a beadvány szerzői szerint „szemléletesen tükrözi a jelenlegi miniszterelnök hatalomhoz való viszonyulását és koncepcióját a hatalomgyakorlás céljáról”.

Az alkotmánybírósági indítvány utal arra, hogy „a fogaskerékszerűen egymásba illeszkedő jogi rendelkezések során épül fel az az intézményrendszer, amelyen keresztül megvalósulhat – és adott esetben meg is valósul – a hatalom kizárólagos birtoklása és ezen keresztül kizárólagos gyakorlása”. Ennek egyik eleme, hogy a végrehajtó hatalomtól független intézmények vezetői, illetve meghatározó befolyással rendelkező tagjai csak kormánypárti jelöltek lehetnek.

Például a Médiatanács tagjaira a parlamenti pártok egy-egy képviselőjéből álló eseti jelölőbizottság tesz javaslatot, amelyben mindenki az őt delegáló frakció létszámának megfelelő mértékű szavazataránnyal rendelkezik. Az első körben csak konszenzussal lehet jelöltet állítani, ám ha nincs egyetértés, már a kétharmados többség is elég, tehát a kormánypártok maguk dönthetik el, hogy ki lesz a testület tagja.

Hasonló a helyzet az Állami Számvevőszék esetében: a jelölőbizottság nyolc tagból áll, s közülük négy fideszes, egy pedig KDNP-s, és éppen öt szavazat kell ahhoz, hogy valaki elnökjelölt lehessen. Alkotmánybíróvá ugyancsak az válhat, akit a kormányoldal támogat: a tizenöt fős bizottságban nyolcan a Fidesz emberei, és éppen ennyi voks kell ahhoz, hogy valaki jelöltté váljék (ehhez még a KDNP-re sincs szükség).

Az indítványban kifogásolják a Legfelsőbb Bíróság elnökének rapid leváltását – megbízatása öt évre szólt, s ennek még a felét sem tudta kitölteni –, az adatvédelmi biztos intézmények felszámolását, a szakombudsman menesztését, az Ab hatásköreinek csorbítását, az Országos Bírósági Hivatal elnökének az ügyek áthelyezésére vonatkozó hatáskörét.

A Költségvetési Tanács kapcsán pedig az vetődik fel, hogy e testület – amelynek elnökét az államfő kormányzati ciklusokon túlnyúló időre nevezi ki – előzetes jóváhagyása nélkül nem fogadhatják el a költségvetést, ha pedig március végéig nincs büdzsé, a köztársasági elnök feloszlathatja a parlamentet. Vagyis: fennáll annak a lehetősége, hogy egy legitim módon megválasztott országgyűlés megbízatása esetleg valós ok nélkül is megszűnhet.

A beadványozók úgy látják, a kifogásolt rendelkezések összességében alkalmasak arra, hogy felszámolják a fékek és ellensúlyok rendszerét, s ezzel lehetővé teszik a hatalom hosszú időre szóló kizárólagos birtoklását. Ezért arra kérik az alkotmánybírákat, hogy „az egész komplex hatalomgyakorlási rendszert vizsgálva és értelmezve” semmisítsék meg az indítványban szereplő törvényeket és parlamenti határozatokat.

Az Ab az idén minderről már biztosan nem határoz, január 1-je után pedig megszűnik az actio popularis, tehát annak a lehetősége, hogy bárki absztrakt normakontrollt kezdeményezzen. A korábban benyújtott ügyek tehát a szemétkosárba kerülnek. A hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására irányuló törekvések ellen viszont az új alaptörvény szerint is változatlanul „mindenki jogosult és köteles fellépni” – emlékeztetnek az indítványozók.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (34 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +56 ( 58 szavazatból)
Alkotmányellenes puccs történt, 4.9 out of 5 based on 34 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

46 Reader’s Comments

  1. NE LEGYEN EZ A Z ÉBREDÉS KÉSŐI!!!!!!!!!!!
    “A hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására irányuló törekvések ellen viszont az új alaptörvény szerint is változatlanul „mindenki jogosult és köteles fellépni” – emlékeztetnek az indítványozók.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (44 szavazatból)
  2. A Kordonbontó Bomlott Rontót bíróság elé kell állítani, elszámoltatni úgy a tetteivel és azok következményeivel, mint az ebül szerzett javai eredetével.
    Az ítélet életfogytiglani börtön vagy zárt osztályon történő elhelyezés lehet, mindkét esetben teljes vagyonelkobzással.
    Vagy száműzetés és internálás Észak-Koreába, Belaruszba, a lényeg, hogy kívül a Kárpát-medencén.
    Rákosi elvtárs legjobb tanítványa kísérletezzen állatokon vagy a családtagjain, mirajtunk ne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +59 (71 szavazatból)
  3. Korlátozni kell a játéklehetőségeiket a lábuk közére, gazemberek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (42 szavazatból)
  4. piglet figyelj!

    nem szabad megelégedni azorbán vagyonának elkobzásával!
    az egész pereputtyát, sógórait, komáit. strómannjait, mindenkit ki hozzá köthető el kell tenni az útból örök időkre!! miért élvezhessék a lopott vagyon biztosította kellemes életet ennek a mocsoknak a kölykei, rokonai, tettestársai, s azok kölykei, rokonai, tettestársai?!
    mindent el kell venni tőlük, nem engedni őket külföldre szökni, s soha sem szabad esélyt adni arra, hogy a rablott vagyont bármely leszármazottjuk élvezhesse!
    ha valamelyik mocsok mégis megszökne,nemzetközi elfogatóparancsot kell kiadni ellene, sa titkosszolgálatnak – a megtisztított titkosszolgálatnak! – amolyan MOSZAD módra – Entebbe! – szépen összeszedegetni őket, s hazahozni. aztán elszámolni velük, úgy, ahogy megérdemlik!

    az emberek tudják a lakókörnyezetükből, kikazok, akik ennek a mocskos fasiszta bagázsnak a szekértolói, haszonélvezői. ezeket is mindegyiket, kivétel nélkül ki kell semmizni a rablott holmiból, s lehet velük stadiont építtetni – talicska, kapa ásó – Debrecenben, hol körülkerített területen barakkokban élhetnek, úgy, ahogy azt ők tervezték a néppel!

    a külhonból ide látogatóknak meg lehet mutatni, hogy így járnak a fasiszták, az országrontók ebben a kis kurvaországban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +57 (67 szavazatból)
  5. Kecskeméti Károly

    Nono, Kedves Ma_Lac!!!!
    Állatokon azért NEM!!!!!!!
    A legnagyobb abszurd, hogy csak most bukkan föl egy ilyen, ráadásul abszolút ALKOTMÁNYOS kezdeményezés!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  6. Amit ez a kormány és kiszolgáló csicskásai tettek a demokrácia ellen, az több ezer életfogytiglanit megérdemel.
    Remélem van már olyan ügyész és bíró, aki készül ezek perének megfogalmazásával a jövőre nézve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (42 szavazatból)
  7. Mosolygó
    2011. december 16. péntek
    18:48
    Ha nem készül akkor lesz népítélet , oszt jónapot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  8. Kitartás! Ezt végig kell vinni.
    Ugyanakkor, én is hajlamos vagyok azt látni, hogy csak a rendvédelmi és karhatalmi szervek felvilágosodásával lehet ezt a diktatúrát megszüntetni.
    Magyarán minél hamarabb a fegyveres erőket is fel kell világosítani, hogy mi folyik itt, hogy minél többen és minél hamarabb támogassák a kormány leváltását. Forradalom esetén pedig rövid úton elkapják és börtönbe vágják az diktátort a talpnyalóival egyetemben, lehetőleg egy csepp vérontás nélkül.
    .
    Én úgy látom, hogy ezért a fegyveres erők felvilágosítása egy fontos lépés, amit minél hamarabb el kell kezdeni.
    Ők a demokrácia és a rend védelmére esküdtek fel, nem pedig egy diktátor talpnyalójának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  9. b!
    Üdvözöllek!
    A felvilágosítás a kormány részéről “profi” módon megtörtént!
    A lényeg, ha egy állam “szembeköpi” az erőszakszerveit, annak annyi!
    További szép estét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  10. A cikk feletti képhez nem kell orvosi diploma, hogy a súlyos beteg, agysérült diktátort mikroszkóp mentesen láthassuk. A rács mögötti pillanatkép, egy bukott diktátor előrelátó félelmét és közeli bukását tükrözi. Rács mögötti rettegése jogos! Hamarosan utoléri az igazságszolgáltatás!
    .
    Az aktuális fotót a tüntetésen égig emelve tartsátok, hogy – a pápai áldással megáldott, hazánkat pusztító szent –fotójától még a hitetlen is vigyorra fakadjon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  11. Már megint apátiába esünk. Ugyanis továbbra is fennáll a lehetőség arra, hogy egy választás esetén akár egy kisebbségben rendeleti úton kormányozni kényszerülő erő is kiír egy népszavazást komoly tartalommal és elsöpri a 2/3 -t, az alaptörvényt és új konszenzusokon alapuló kereteket alkot. Ehhez kell összefogni és dolgozni. Egy fóruma utáni személyes beszélgetéskor felvetettem Gyurcsány abbéli felelősségét, hogy mint miniszterelnök a 2006. őszi zavargások , TV székház ostrom alkalmával nem élt azzal a jogával, hogy felkeresse a köztársasági elnököt egyben hadseregünk főparancsnokát ,közölve, miszerint veszélyben a demokrácia, és az alkotmányos rend. Határozottan kérnie kellett volna tőle a rendkívüli állapot kihirdetését . Azt remélem tudják, hogy akkor mit lehet csinálni. Elmondtam Gyurcsánynak azt is, hogy ha most valami cirkusz körvonalazódik,minden híre- hóra be fogják vezetni a rendkívüli állapotot. Orbán nem beszari gyerek ilyen szempontból sem. Ugye a szlovák orvosokkal is megcsinálták ??? Diplomatikusan eljárva nem válaszolt felvetésemre. Tudom , nem egy forradalmat kirobbantó típus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  12. Ezt figyeljétek: Jeremiás lelkész kommentje:
    http://nepszava.com/2011/12/velemeny/jeremias/comment-page-1#comment-123384

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. johnnyboy
    2011. december 17. szombat
    05:37
    Azt magyarázd meg nekem, hogy mit ér el a zorbán a rendkívüli állapottal? Ma? Az EU közepén? És valóban kíváncsi vagyok a véleményekre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Itt már minden alapvető emberi jog lábbal van tiporva. Nem lehet önálló véleménye senkinek, aki dolgozik, mert féltheti a munkáját. Már elemzők sem merik nyíltan vállalni a nevüket, ha valós elemzésről beszélnek/írnak. Nincs személyiségi jog, meghalt minden jog, szabadság, humanizmus. Álmodozunk egy jobb korról, tétlenül ülünk és siránkozunk – panaszkodni nagyon tudunk – és kivárunk. Eladta a lelkét a polgár?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  15. jaja49!
    Üdvözöllek!
    Aztán minek, kivel, kinek a támogatásával!
    A kormányok a fejükre állhatnak, tehetnek bármit, hozhatnak bármilyen döntést, a lényeg a végrehajtáson van!
    A végrehajtók mi vagyunk!
    Lehet ellenállni hangosan, üvöltve, meg belül mosolyogva is!
    Így gondolom, de lehet, tévedek!
    További szép napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. rokafi te is vársz egy vezényszóra ugyanúgy nemde? Vagy kimentél már a parlament elé tiltakozni? Senki nem mer kezdeményezni. Nekem is családom van, asszony gyesen, mi lesz ha nem leszünk elegen, hogy végigcsináljuk a kormány leváltását? Eltartod őket, mert amilyen mázlim van biztos kirúgnak vagy lecsuknak. Ez nem ellened irányul ne haragudj, csak sokak belső vívódását tolmácsoltam ide, rengetegen ezt érzik. Gyurcsány meg palántát ültet éppen? Rá várhatunk…. Vagy nagyon megfélemlíthették vagy egy kretén. Pedig ha megindulna, a tömegek követnék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Vikthore – mivel megszólítottál – mennék ha – fővárosban lenne lakhelyem és nem lenne a gerincem beteg. Amit tehetek, mint írással foglalkozó leteszem névjegyem és nem maradok néma. Különben értelek, csak fáj, ami történik..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Jelenleg is tiltakozások kezdődnek déli 12 órakor az országban, a Szolidaritás szervezésében. http://www.szolidaritasmozgalom.hu/ . Tessék, lehet kimenni, ha valaki nem fél!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. Az a baj,hogy mo n mindenki vidéki és gerincbeteg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  20. Van egy lehetöség a budapestieknek :

    helyszin: Nemzeti Galéria

    targy: «A január 2-ai kiállításmegnyitón a galéria főigazgató-helyettese, Orbán Viktor kormányfő és Katona Tamás történész is beszélnek majd, de a kiállítás fővédnökeként Schmitt Pál is részt vesz az eseményen. Ahogy Kerényi fogalmazott: a kormányzat részére „szerény ötven meghívót kért”»
    Akit érdekelnek a mükincsek, azoknak toborzo!

    A kiállítást január 2-án este 18 órakor nyitják meg a Magyar Nemzeti Galériában, ezt délután 17 órakor sajtótájékoztató előzi meg, ahol jelen lesznek az alkotók is. A nagyközönség január 3-tól tekintheti meg a képeket.

    http://hvg.hu/itthon/20111217_kerenyi_kiallitas_orban

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. Iksz, a választókorú népesség 54%-a egyik pártra sem szavazna. A biztos pártválasztók 20-30%-a (attól függ, melyik közvéleménykutatónál mérték) szavazna a fideszre. A jobbikra 10-11%. Tehát körülbelül a választók 80%-a az, aki sem a fideszt, sem a jobbikot nem fogadja el. Számoljatok utána.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  22. „Ha képesek lennénk megőrizni fiatalságunk megalkuvástól mentes szellemét, éltesebb korunkra leginkább azon háborodnánk fel, hogy kikké lettünk.”
    Gide, André (1869-1951), francia író

    „A korlátlan hatalom szinte mindenkiből zsarnokot csinál.’
    Aldrich, Thomas Bailey (1836-1907), amerikai regényíró, költő

    „A nemzeti öntudat mindig háborúhoz vezet.”

    A diktátorok sajnos hajlandók megfeledkezni az örök életű tanulságról.

    A FIDESZ fanok figyelmébe.

    „Soha egyetlen hópehely sem érezte magát felelősnek a lavináért.”

    A politikai hatalom – illúzió. Ha a nép úgy gondolja, van hatalmad, akkor van hatalmad. Ha a nép úgy gondolja, nincs hatalmad, akkor nincs hatalmad.
    Jimmy Breslin

    Az embereket nem érdekli, hogy kapitalizmus van vagy szocializmus, nem érdekli, hogy a jobb oldal van hatalmon vagy a bal. Az embereket egy dolog érdekli. JÓL AKARNAK ÉLNI!

    A történelem ismétli önmagát. Ez a rossz a történelemben :)

    Ezek 100 éves igazságok :) és mindig bejönnek :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  23. Stumpné Bekes Margit

    Minden demokratikus intézményt felszámoltak,saját vazallusaikat nevezték ki minden intézmény élére,megfélemlitettek mindenkit,minden jogvédelmet megszüntettek,a dolgozókat kiszolgáltatottakká tették! Ennél nagyobb rombolást és bűnt egyetlen egy demokratikusan megválasztott kormány még nem követett el a nemzettel szemben!!! Ezért felelniük kell!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  24. Tegyük élhetővé !

    IMF-től kérdezem:
    A Jézuskát ugye Felcsútra és Hódmezővásárhelyre nem irányítják át?

    Kérdezem egyszerű, magyar , demokratikus felfogású állampolgárként. Csak azért érdeklődöm, mert mi innen azt látjuk , hogy a hatalmon lévők minden ellopnak, semmi nem megy a gazdaságban.
    IMF figyelmeztetés:
    Ha Önnök hitelmegállapodást kötnek az Orbán kormánnyal, akkor azt ezután ne a Magyarországon (hívják ezután bárhogy is) követeljék vissza, hanem a jelenleg regnáló parlamenti többségen, személyenként .
    Magánvéleményem, hogy a 4.Köztársaságnak ezeket a pénzeket nem kell felelnie, a jogfolytonosság vállalhatatlan.

    Ma magyar demokratikus gondolkodóknak nincs beleszólása az ország jövőjét illetően, ezért kérem az IMF-et, ne adjon kölcsön Magyarországnak!
    Következzen el az igazság pillanata, és a gyors halál(kevésbé fájdalmas , mint a lassú), ami a szerencsétlen , tudatlan, megvezetett, a szenvedésre rá nem szolgált polgári lakosságot fogja sajnos súlytani.
    DE NE ADJANAK A DIKTÁTORNAK LAUFOT 2014-ig !
    Igen , magyarázza meg az ország legnagyobb szélhámosa miért nem fizett nyugdíjjat (miután csontvázat erőlködve sem talált kormányváltáskor) az embereknek, meg a zembereknek !
    Igen, keményítse be a diktatúrát, bukjon, és jöjjön a jobbik kb. 5 hétre.
    Forradalom után jöhetnek végre az Európai MAGYARok !
    És kérem , azért se adjanak, hogy a fasisztóid együttműködés halvány gyanúja se éríntse az IMF-et.
    (aki tudja küldje el nekik, és írja meg ennél jobban)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. Tegyük élhetővé
    nem lehet ennél jobban

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. Kiss Ida
    2011. december 17. szombat
    13:40
    Ha jól számolok, ez 2/3-os felhatalmazás a Fidesznek az ország hazavágására.
    (Mindig jó voltam matekból, már az Oviban is…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. peterfix 2011. december 17. szombat 09:26
    “mit ér el a zorbán a rendkívüli állapottal? Ma?”
    .
    Kijárási, gyülekezési stb. tilalmat vezet be – ami az intézkedést szinte automatikusan követi -, s akkor a tüntetéseknek, a forradalmi álmoknak évekre lőttek. Most érdeklődés híján nincs tömeges tiltakozás, akkor rendeletileg lesz eleve kivitelezhetetlen.
    .
    Mi marad a rendkívüli állapot kihirdetése után tiltakozási eszközként? Írni a blogok alá anonim nicknévvel pár szót?
    Valami más ötlet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Orbán még nagyon erőszakos ,nagyon nehezen felfogásolja az IMF és EU -val,
    Sem -sem fogadjunk a Fidesz-KDNP-Jobbik poltikai programját !!!!!:-((//
    Söpröljünk Orbán diktatúrát !!!! IMF-EU -val beruházoljanak!!! Kidobjunk az Orbán-kormányt !!! 1989-ben Orbán elöszőr hazudott,tovább 22 év óta hazudik a politikájáért !!!<:( Fidesz-kormányban nem lehet elnyomni az embereket !!!!!!!!!!!
    2014 mielőbb szavazzunk a balodali pártra (DK-ra) !!!!:-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. proaktiv
    2011. december 17. szombat
    23:25
    Sokan foglalkoztak már azzal a kérdéssel, hogy mi lett volna, ha valaki van elég bátor (és önfeláldozó), és kinyírja Hitlert, mielőtt bebetonozta volna magát. Lehet, hogy pár emberéletbe került volna, de hány milliót mentett volna meg vele.
    Na persze ez távoli dolog, mert semmi hasonlóság nincs az ovisok meg a fasiszták között.
    Persze, ha elég fideszes térne észhez, egyetlen bizalmatlansági indítvánnyal ki lehetne ebrudalni a székéből a hülye mitugrászt (értsd a Mikulás krampuszát).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. Kedves perifex!
    .
    “Azt magyarázd meg nekem, hogy mit ér el a zorbán a rendkívüli állapottal? Ma? Az EU közepén? És valóban kíváncsi vagyok a véleményekre!” – írod nekem.
    .
    Orbán mit ér el? Népharagot, tüntetéseket, mely előbb- utóbb az egyre jobban hallható „Orbán takarodj!” követelés teljesítésével járhat Sok sikert hozzá, hogy minél előbb Magyarországnak ismét szépen csengő neve legyen a világban, Orbán mentesen!
    .
    Remélem, kielégítő választ kaptál.
    .
    Üdv.: Johnnyboy

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  31. Azt érteni vélem, hogy a mai magyar társadalom csak nagy késéssel képes felismerni az igazságot, azt viszont nem, hogy a magát oly szivesen “irástudónak” aposztrofáló értelmiségi elit, miért nem jött erre már rá még 2006-ban? És miért nem rálmázta már akkor fel az országot?! Miért hangoztatták azt, hogy “nem kell félni az Orbán-féle 2/3-tól!” ? Nem ismerték a Viktort? Persze itt nem elsősorban a beadvány szerkesztőire gondolok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. csakigazatmondo
    2011. december 16. péntek
    17:54
    Egyetértek. Azonban ebből sajnos nem lesz semmi.
    Az eddigi kormányok nem számoltatták el az elődeik felelőseit.
    Annyira nem, hogy a diktátor ma is jelentős számban olyan emberekre támaszkodik, akik korábban III/III-asok voltak, hazaárulók voltak, rablók voltak.
    Mert ez a záloga annak, hogy őket se számoltassák el, amint ezt Antall József elmagyarázta Viktornak, amikor az ifjonti hévvel rákérdezett az elszámoltatásra.
    A külföldre mentett óriási vagyonok hozadékaival itthon is lehet élni azoknak, akiket nem üldöz fasiszta terror, márpedig az nem jellemző a demokratákra.
    A liberálisoknak pedig az a legfőbb gondjuk, hogy a melegek és a kábítószer élvezők jogaiért harcoljanak. (Ezért nem liberális már sok demokratikusan gondolkodó.)
    Nincs, aki fellépjen a diktatúra ellen.
    Nincs, aki programot írjon.
    Nincs, aki élére állna egy megmozdulásnak.
    Nincs, aki kordont bontana.
    Nincs, aki szolidáris lenne az elbocsátottakkal.
    Nincs, aki polgári módon gondolkodna.
    Mindenki félti a rongyos kis egzisztenciáját, amely holnapra a semmibe foszlik, de addigra elrendelhető lesz a szükségállapot, és kijárási tilalommal is számolhatunk.
    Kertész Ákosnak abban is igaza volt, amiben helyesbítésre kényszerítették.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. Kedves b!
    Csodálkozom rajtad, amikor azt írod, hogy semmi hasonlóság nincs az ovisok és a fasiszták között. Akkor nem olvastad Bartus (ha jól emlékszem:) A római iskola című tanulmányát, melyben világosan kifejti e két jobboldali irányzat – az orbanizmius és a fasizmus – egységét és különbségeit is. Sajnos sokkal több szól az egyezőség mellett. Bartus arra is rámutat, hogy a fasizmus és a nácizmus viszont – bizonyos egyezőségek mellett – megkülönböztethetők egymástól.
    Ugyanakkor proaktívnak igaza van abban, hogy kellene néhány bátor ember ennek az Országnak aki végre erőszakkal vetne véget a törpe ámokfutásának. Mert minden, az egyszemélyi diktatúrában eltelt nap és óra meghatvánnyozza a diktátor paranoiájáját, amely az egyre fokozott dacosságban, újabb és újabb – minden területre kiterjedő “védekező” törvényekben és egyre fokozódó bíztonsági intézkedésekben hatványozottan jelentkeznek majd. És amennyiben 2006. tanulságait is figyelembe vesszük, csak a jóisten a megmondhatója annak, hogy fog e ismét vér folyni a pesti utcán…
    *
    Ui.: Hitler ellen annak idején 45 merényletet kíséreltek meg, és bár azok nem sikerültek, mai eszünkkel láthatjuk, hogy azok történelmi értéküket tekintve, nem voltak fölöslegesek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. Különben nincs kiút. Senki nem állítja az meg általa beigért, minimum tíz éves ámokfutását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  35. Amíg az emberek nem döbbennek rá, hogy pártok nélkül nem lehet demokráciát működtetni, addig nincs sok esély a javulásra.
    Jellemző, hogy a “Szolidaritás mozgalom” a tegnapra hirdetett flashmobra országosan nem tudott 10000 főt mozgósítani.
    A szervezetlenség és az össze-vissza beszélés sajnos nemcsak a politikusi tevékenységet értékeli le, hanem a népet is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  36. Nem is értem miért bátja mindenki Orbánt. Tessék megérteni: beteg ember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  37. Rossz a cím. Ez alkotmányos puccs. Az alkotmányt kihasználva történt. Alkotmányellenes szellemiségében, de nem jogilag. Mint Hitlerék 1933-1934 között, ők is a jogszabályok betartásával csináltak diktatúrát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. gets:

    Pontosan! Ez “civilek” meg “független értelmiségiek” duma borzasztó káros. A Fidesz az egy párt, s egy pártot csak más párt(ok) tud(nak) legyőzni, nem “civilek” és “függetlenek”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. gets:
    mert Magyarországon nem elég feltenni a Facebook-ra a felhívást – és majd csak lesz valami. Állítólag elkezdték az országos szervezet kiépítését, és csatlakozott jó néhány szakszervezet. Akkor mi a frásznak nem voltak ott?
    Meg kellett volna szervezni, hogy ki és hova menjen, ha már csatlakozott!
    És hagyományos módon is kellett volna hirdetni: falragaszok, aluljárókban osztogatott meghívok, levélládába szóróanyagok!
    bebe:
    nem is értem, miért bíráljuk (azaz iszonyodunk) a pestis bacitól? Talán mert beteggé teszi a szervezetet, amiben megtelepszik?
    maxval:
    ha nem takonygerincű senkikből állna az Alkotmánybíróság, elmerengtek volna azon, hogy egy 4/5-ös szabályt lehet-e módosítani 2/3-al? Ugyanis amikor Hornéknak volt 2/3-uk, az Alkotmánymódosításhoz szükséges többséget 4/5-re emelték. Na ja! Horn gentleman volt és demokrata.
    Orbánék egyik első intézkedése volt azt visszavinni 2/3-ra. Egyébként talán elolvashatnád még egyszer(kétszer) a cikket. A kizárólagos hatalomra törekvés ALKOTMÁNYELLENES! (sőt tákolmányellenes is!) Tehát az erre irányuló puccs is alkotmányellenes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. http://nol.hu/belfold/orban___a_nepnek_joga_van_elkergetni_a_kormanyt__

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. maxval: abban legalább egyetértünk, hogy nem civil mozgalom kell pártoktól függetlenül, sőt ellenük: hanem pártmozgalmak, civil támogatással. Ezek a Szolidaritásos flashmobok is nagyobb tömeget vonzottak volna, ha pl a Moszkva térre Gyurcsány szónoklatával hirdetik meg.
    Elsőnek az LMP ébredt: 23-ára hirdettek tüntetést. Kíiváncsi vagyok, hogy az Mszp és a DK mikor ébred?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. Ezek mind szepek es jok amik itt feljebb olvashatoak de hol vannak a tettek? Csinalhatna mar vegre valaki valamit ellenuk, nehogy mar ennyibe hagyjuk! Mindrnkinek csak a szaja jar de a keze nem! Talan felnek az emberek? Ennyire erdektelen nem lehet senki!!!! TENNI TENNI TENNI ELLENUK ES NEM HAGYNI ELFAJULNI!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  43. INNEN ÜZENJÜK: A FEGYVERES NÉPFELKELÉST ROHADTUL NEM FOGJA ÉRDEKELNI SEMMIFÉLE KÉTHARMADOS, MEG SARKALATOS TÖRVÉNY!!!
    EGY MOZDULATTAL ÚGY SÖPRI MAJD EL ŐKET, MINT A CUNAMI!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  44. nos OKI-nak van egy zseniális meglátása:
    Ezek saját magukat is megpuccsolták!
    Az országgyűlési választásokon ugyanis a Magyar Köztársaság kormányzására kaptak felhatalmazást , arra esküdtek – az viszont december 31-én megszűnik. Január 1 után nem illegitimek: illegálisok: nem választáson választották őket Magyarország kormányzására (olyan még nem is volt a választások idejében).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. MagyarORSZÁGNAK nem lesz választott parlamentje, kormánya, az a Magyar Köztársaságnak volt. Orbánék csak ügyvezetők lehetnek az új (első és nem előrehozott) választásokig! A mandátumuk a Köztársasággal együtt szűnik meg! Ezen nem segít a tákolmányra tett új eskü sem! Tetszettek volna népszavazással megerősíteni a tákolmányt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Emily
    de te valószínűleg az asztal alól fogsz ordibálni ugye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A Mazsihisz vezetői elnémítanak mindenkit 2014. február 11. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos