Ronai and Ronai
AMERIKAI

A titkos romániai CIA-börtön világa 2011. december 8. csütörtök 15:49 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(70)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A titkos romániai CIA-börtön világa

Washington/Bukarest – A román főváros északi részén, egy forgalmas lakónegyedben, a városközponttól néhány percre található az az épület, amelynek valódi funkcióját a román kormánynak sokáig sikerült titokban tartania.

A CIA éveken át használta legértékesebb rabjai gyűjtőfogházaként a Bright Light kódnéven emlegetett állami épületet Bukarestben. A létesítmény falai között, a pincében kialakított tömlöcökben megfordult többek közt Khálid Sejk Mohamed, 9/11 kitervelője is. A Bukarestet megjárt amerikai rabokat a kubai Guantánamo támaszponton lévő fogolytáborba vitték – adta hírül az AP exkluzív riportja.

Romániában széltében-hosszában beszéltek arról, hogy létezik az országban egy CIA-börtön, de soha nem hozták nyilvánosságra annak pontos helyét. Az Associated Press és a német ARD köztévé közösen nyomozta ki a helyet, amiről az ARD ma, csütörtök este adásba kerülő műsort készített.

A romániai börtön egyike volt az úgynevezett fekete helyeknek, vagyis olyan börtönöknek, amelyeket a CIA különféle szövetséges országokban – így Lengyelországban, Litvániában és Thaiföldön is – működtetett. Ezek a fogvatartó intézmények 2006-ban zártak be; a CIA vallató programja, amelynek során különféle fizikai presszúrát is alkalmaztak a terrorgyanús egyének szóra bírása érdekében, 2009-ig tartott. Az AP szerint a bukaresti börtönben is alkalmaztak különleges vallatási technikákat.

Míg Litvániában vagy Lengyelországban félreeső helyeken, illetve egy esetben lengyel katonai létesítményben helyezték el a börtönt, Bukarestben csak néhány sarokra volt az a város egyik forgalmas körútjától. Jelenleg az Orniss, azaz a titkosított információk levéltára található itt.

Adrian Camarasan, az Orniss egyik vezető munkatársa egy novemberi interjúban azt állította, az épület pincéiben találhatók Románia legbiztonságosabb helyiségei, azt azonban tagadta, sőt lehetetlennek nevezte az ARD Panorama című hírműsorának nyilatkozva, hogy ott valaha is amerikai börtönt üzemeltettek volna. Ugyancsak tagadta, hogy tudott volna a börtön létezéséről az AP-nek szeptemberben nyilatkozó Traian Basescu elnök.

A CIA-nak ez a börtöne 2003 őszétől fogadott foglyokat, azt követően, hogy a Cég úgy döntött, megszünteti az egyik lengyelországi fekete helyet. A terrorgyanús egyéneket a CIA repülőin hozták Bukarestbe; a repülőtérről zárt kisteherautók szállították őket a börtönbe, ahol hat cellát készítettek elő számukra, valamennyiben volt egy óra és egy nyíl, ami azt mutatta, merre van Mekka. A cellák tulajdonképpen zárt, köteleken függő kalitkák voltak, amelyek a rabok mozgásától imbolyogtak.

A CIA nem volt hajlandó kommentálni az AP és az ARD értesüléseit.

Az őrizetesektől az első hónapban megvonták az alvást, vallatás közben vízzel locsolták vagy fájdalmas pozitúrákba kényszerítették őket, de a hírhedt „fürdetés”, aminek során a fulladás határáig a víz alá nyomták az al-Kaida és a Talibán tagjait, Romániában nem szerepelt a vallatási eszköztárban.

Miután az első kihallgatások megtörténtek, a bánásmód emberségesebbé vált, a rabok rendszeres orvosi és fogorvosi kezelésben részesülhettek, sőt, a CIA külön Frankfurtból hozatta nekik légi úton a muzulmán vallási előírásoknak megfelelő, hálál élelmiszert.

Khálid Sejk Mohameden kívül az amerikai kémszervezet bukaresti vendégszeretetét élvezhette Mohamed és Uálíd bin Áttás, a USS Cole hadihajó ellen a jemeni Adenben elkövetett merénylet két kitervelője is, de később megjárta a román fővárost Ramzi Binálsib, Abd el-Násíri és – 2005 júniusától – az az Ábu Fárádzs al-Libi, aki később segített a CIA-nak Oszama bin Laden futárja azonosításában. Al-Libi vallomásának köszönhető, hogy sikerült felfedezni bin Laden pakisztáni tartózkodási helyét, illetve később likvidálni a terrorvezért.

A romániai és a litvániai fekete helyek végül 2006 első felében zártak be, mielőtt Porter Gross, a CIA főnöke lemondott. Egyes őrizeteseket Kabulba vittek át, onnét később Guantánamóra szállították őket. Voltak, akik ellen nem találtak bizonyítékokat, ők hazatérhettek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 8 szavazatból)
A titkos romániai CIA-börtön világa, 4.8 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(70)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

70 Reader’s Comments

  1. Kár volt pénzt pazarolni rájuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  2. Na most hatalmas lesz a műbalhé ezek miatta rothadmányos szemétláda iszlamisték miatt…

    De azt valahogy senki nem fogja túl hangosan mondani, hogy ezek a férgek az emberiség valaha létezett legveszedelmesebb kártevői közé tartoztak, akiknek a lekapcsolása nagyban hozzájárult ahhoz, hogy nem történtek újabb tömeggyilkos merényletek az euro- atlanti világban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  3. Elsrad
    Figyeld meg estére megjelenik nagyszívű barátunk aki védelmébe fogja venni ezeket a kedves terroristákat a velük szemben alkalmazott állítólagos kínzások miatt.
    Persze azért mi mutogathatunk neki az ezen kedves békés muzulmánok által készített videókat is amint éppen foglyaikat fejezik le.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  4. Valaki elmondaná,mit látok az első fotón?Egy levágott karú embert,akit a nyaka alatt is elvágtak?A cikkben erről nincs szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  5. tinácska:

    - Egy katonai EÜ hordágyon hason fekve lévő rabot látsz, akinek a kezei szorosan hátra vannak kötve.

    Nem látom, hogy le volnának a karjai vágva, de még a levágott karokat sem látom, sőt, még vért sem, márpedig az olyankor van ám bőven.

    Amúgy a kép illusztráció.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  6. “…estére megjelenik nagyszívű barátunk aki védelmébe fogja venni ezeket a kedves terroristákat…”

    - Nem tudom, mert hidd el, egy ideje tényleg nem olvasom azt a sok eszeveszett hülyeséget, amiket ír.

    A neki adott válaszokat viszont olvasom. Így sejtem, hogy rosszabbodik az elmeállapota, és semmit nem ért meg abból, amit írunk neki, csak a saját hülyeségeit recskázza vissza újra és újra.

    Így viszont lehetetlen vele kommunikálni, na, ezért nem olvasok el tőle semmit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  7. Eldrad
    2011. december 8. csütörtök
    17:26
    Nem értem, miért nem díjazzátok az ős pacifista attitűdjét! :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  8. Emlékszem Khalid sejk fotójára amit az elfogása után készült róla, már őrizetben volt. Hát, nem volt olyan elégedett ábrázata mint régen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  9. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  10. “tömlöcökben megfordult többek közt Khálid Sejk Mohamed, 9/11 kitervelője is.”

    Édes jó istenem, meddig akarják még ezzel az “iszlamista” maszlaggal etetni az embereket!!! Mintha nem tudná már mindenki, hogy a király meztelen!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (21 szavazatból)
  11. Kivételek persze a Birodalmi Seggnyalók.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -13 (19 szavazatból)
  12. most hogy a világ meg tudta hogy terroristákat tartottak fogva, remélem az “elvtársaik” nem keverik össze Bukarestet, Budapestel

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  13. Avi:

    Nem értem, miért tartasz “vajszívűnek”, számomra a terrorista ugyanúgy kivégezendő, mint bármely épeszű számára, feltéve ha bebizonyosodik róla, hogy ténylegesen rendelkezik azzal az anyagi- és emberi háttérrel, amely szükséges egy merénylet végrehajtásához. Ugyanis iszlámfasiszta több százezer van a világon, akik szép, vérbő álmokat kergetnek a gaz Nyugat ellen, de ezekből nem feltétlenül lesznek elkövetők, legfőképpen nem öngyilkos merénylők. A kihallgatások milyensége se tud meghatni, amíg ki nem fejlesztik az emberi agyat lemásoló “gondolatfejtő” technikát vagy berendezést, addig mindenhol a kínzás lesz az információ megszerzésének egyik legbrutálisabb, de nem a leghatékonyabb formája. Nem sajnálom azokat, akik ezen ideológia mögé állnak, csak azokat akik valamilyen helyzetük miatt kerülnek a CIA “gondozásába”.

    Eldrad:

    Eszeveszett lennék vagy csak sokkal, de sokkal objektívebb, mint ahogy azt Te valaha is lehetsz? A szélsőséges gondolkodás inkább rád vonatkozik, amiért nem tudsz kitörni a Jó Amerika – Gonosz Irán (vagy iszlám világ). Tudod, a félműveltséget nem kéne azzal takargatni, hogy rátámadsz arra, aki még ha semmiképpen sem külügyi vagy bármiféle szakértője is ennek a bonyolult témának, de mégiscsak olvasottabb nálad, nem hisz a csodákban, a nagy szavakban. Egy dolog, hogy az USA kétségtelenül messze-messze a emberségesebb szuperhatalom, mint amely előtte valaha is volt, de ettől nem lesz a megtestesült földi mennyország, bűnei épp ugyanúgy vannak, mint a többi államnak, csak méretei azok, ami miatt sokkal nagyobb figyelmet érdemelnek. Oroszország, Kína, Irán, mind egytől egyig diktatúrába hajló kormányzat ha eleve nem az, bűneiket teljesen fölösleges pellengére állítani, hiszen nekik puszta túlélésük függ a nép állandó, szisztematikus elnyomásától, terrorizálásától, de Amerika, amely jogállam, nem szabadna lesüllyednie az ő szintjükre. Építő jellegű kritikát, vitát várok el tőled is, mint puszta anyázást, még akkor is, ha “b” hozzászólót én küldtem el a francba jó múltkor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  14. Aki a kínzásokat kitervelte, nem volt különbb a terroristáknál, akiket kínoztatott. Nekünk az adja erkölcsi fölényünket, hogy nem vesszük át az ő módszereiket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (16 szavazatból)
  15. lujza:

    - Mi van, elgurult a gyógyszer?

    Amúgy köszönet értékes, kitűnő hozzászólásodért, melyben rendkívül hatásosan és egyértelműen közölted, hogy márpedig iszlámnáci tömeggyilkos nemzetközi terror nincs is, és soha nem is volt, aztatat csak a zusákok csinájják, hogy jól elvehessék a zolajat meg elnyomhassák a zarabokat!

    Igen, azt neked is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  16. “…egy óra és egy nyíl, ami azt mutatta, merre van Mekka”
    “a rabok rendszeres orvosi és fogorvosi kezelésben részesülhettek, sőt, a CIA külön Frankfurtból hozatta nekik légi úton a muzulmán vallási előírásoknak megfelelő, hálál élelmiszert”
    .
    Wellness fürdő, thai masszázs, városnézés nem volt?!
    Ezeknek a kurva nagy liberalizmustól elment az eszük.
    A bántalmazás és embertelen bánásmód tilalma OK, de az összes többi baromság.
    Terroristáknak milyen alapon jár ötcsillagos ellátás???!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  17. Indeed.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  18. Eldrad: Hát tudod, inkább gyógyszerrel normálisan, mint gyógyszer nélkül hülyén, mint te. Elvégre az okos amerikai pszichiáterek annyi jó gyógyszert kísérleteztek már ki rabokon.

    Amúgy meg: nyomjátok csak a süket dumát, akinek tudjátok és beveszi. Mint a gyógyszert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (16 szavazatból)
  19. Rabokon, meg a saját állampolgáraikon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (14 szavazatból)
  20. No és mikor e pár idiótától rettegett a világ? Na ugye,hogy mindenkinek más
    volt a véleménye? Hogy miket mondtunk róluk? Hajaj…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  21. lujza:

    Abban némileg egyetértek, hogy gyakran csinál Amerika is elefántot a hangyából, de minden egyes lekapcsolt terroristára több tucatnyi, ha nem százak életének megmentése jut, Ha az indai titkosszolgálat tudott volna a pakisztáni ex-ISI tagok és az iszlámfaszisták közti együttműködésről, megtudta volna akadályozni a mumbai merényletet. Az információ, a tudás hatalom, főleg ebben a láthatatlan globális háborúban.

    Nyul György:

    Szép lenne, ha nem lenne szükség rá, mint ahogy lujzának is írtam, sajnos nem fogják könyörgéssel, jutalmazással elmesélni terveiket, bemártani tettestársaikat, így marad a kínzás. Kegyetlen, embertelen és még nem is a legjobb módszer, hiszen minden ember tűrőképesség más, így több mint valószínű, hogy pár valóban hasznos információért több oldalnyi szemét jut, amelyet kihallgatói kedvéért hazudnak abban a reményben, hogy nem fogják többé bántalmazni, hogy elengedik őket. Igazából azokat tudom sajnálni, akik valóban ártatlanul kerültek börtönbe, akiket halvány nyomok és gyanúk, sőt Amerika-barát kormányok miatt kell szenvedniük, a többieknek pedig csak addig biztosítanám a létminimumot, amíg hasznuk van, utána meg kell ölni őket. (Még hogy pátyolgatni őket azzal, hogy vallásuk szabad gyakorlását végezzék, az. Ők vajon mikor engednének egy utolsó imát áldozataiknak?)

    OFF: Bocs, hogy egy nap alatt újra írok hozzászólást erre a cikkre, de mindig idegesít, hogy csak az elküldés után találom meg a helyesírási, fogalmazási hibáimat. Jó lenne, ha lenne mód utólagos javításra, kedves admin.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  22. Lujza:
    Mindenkinek jogában áll hülyének lenni.
    ( Most Vezéred alvezérének mondását alkalmaztam Reád.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  23. “Az én vezérem bensőmből vezérel!”

    Az Amerikai Népszava bérkommentelőitől elvárnám, hogy jól tájékozottak legyenek, és jobban ismerjenek engem, mint én saját magamat.

    Tehát: ki az én vezérem?
    (Egyébként jobban belegondolva, tényleg mindenkinek jogában áll hülyének lenni. Meg hagyni magát megvezetni.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (22 szavazatból)
  24. lujza
    Már megbocsásson de maga egy komplett idióta!
    Ezen az oldalon nincs szükség bérkommentelőkre itt csak a maga főnökei által megfizetett emberkék szoktak időnként megfordulni.
    Látom a gazdáitól származó bölcseletet sikerült önnek maradéktalanul magáévá tenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  25. lujza:

    “…Eldrad: Hát tudod, inkább gyógyszerrel normálisan, mint gyógyszer nélkül hülyén, ..”

    - Elmész te a p..csába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (15 szavazatból)
  26. Avi,
    Biztos vagyok benne, hogy lujzika Magyarországon él, ezért ilyen Amerika SZAG-értõ. Ne pazarolj idõt az ilyen Jobbikos szellemi rokkantra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  27. a dátumokban az az érdekes, hogy Litvánia és Románia is 2004 óta NATO tag,,,,, ez csak egy konteo részemről, hogy lehet hogy a börtönök létesitése “”feltétele”" volt a felvételnek,- 2003 óta múködtek(?) a nemlétező börtönök…. Lengyelország 1999. NATO tagság….( átszállitások Romániába?)
    hallottam már feltételek szabását segélyfolyósitáshoz, stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Bérkommentelők lettünk hehehehe….ekkor baromságot nemolvastam Matolcsy múltkori agysebészes megnyilvánulása óta…pedig az rég volt !
    Hat napja !
    Az rengeteg mostanság , amikor napi kettő durva agyamentség szüllődik a közmédián !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  29. szürkeegér:
    TOTÁLISAN ki van zárva hogy ez feltétele volt a NATO csatlakozásnak.
    Ugyanis egy ilyen csatlakozási tárgyalás-sorozaton rengeteg mindenféle szakember meg léhűtő vesz részt és ugyebár a dolog lényegéből fakad a nyilvánosság kizárása.
    Inkább arra tippelek hogy Amerika kikuncsorogta ezeket az épületeket.
    Nincsen abban semmi , pláne szövetségesek között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Geyza, itt egy cikk, 2009. november 18..abc news

    EXCLUSIVE: CIA Secret ‘Torture’ Prison Found at Fancy Horseback Riding Academy
    .
    és egy mondat a conteom-ra:
    Lithuania agreed to allow the CIA prison after President George W. Bush visited the country in 2002 and pledged support for Lithuania’s efforts to join NATO.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Ha valakiről fehéren-feketén bebizonyosodik, hogy terrorista, akkor talán lehetne kínzással információt kiszedni belőle. TALÁN.
    …1. Mikor mondhatjuk, hogy biztos? És mikor lesz legális ez a biztos?
    …2. Attól, hogy valaki terrorista, még nem biztos, hogy vérszomjas tömeggyilkos. Ennek azért vannak fokozatai.
    Aki ilyen eszközöket használ, vagy agyolvasó gépet fejleszt ki és használ, az hajlamos lesz bárki ellen használni, ha úgy gondolja, hogy arra szüksége van. Tehát a lényeg az ellenőrzés, és az ártatlanok védelme. Emellett van még a bűnösök védelme is: akármennyire azok, lehetőleg nem kínozzuk őket. A büntetés mértékét bíróság állapítja meg, és hogy milyen büntetés róható ki, azt törvény.
    Ezzel szemben áll az a meggondolás, hogy épp az ártatlanokat védjük a gyanúsak kínzásával. Tehát itt praktikus, hasznossági elv áll szemben erkölcsi és belpolitikai elvekkel. Szentesíti-e a cél az eszközt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. Kedves Lujza, 100%-ban igazad van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (17 szavazatból)
  33. Celunk az hogy megvedjuk a kulturankat, a tarsadalmunkat az azt elpusztitani akaro ellensegtol. Ez haboru. El kell pusztitatni a terroristakat mielott ujabb 9/11-t kovetnenek el.

    A haboruban ( haboru a terror ellen ) nem mukodik a demokracia. A katonasagnal nem szavazunk hanem vegrehajtjuk a parancsot. Minden rendfentarto vagy eroszak szervezet hierarchikusan epul fel.
    Azzal hogy ezeket kinoztak olyan infot szereztek meg amivel egy csomo kesobbi merenylet lett meghiusitva. A problema az artatlan emberekkel van, akik rossz idoben voltak rossz helyen igy kerultek bele a kepbe.
    Lattam riportot olyan Britt allampolgarsagu muszlim sracokrol akiket afganisztanba kaptak el es vallattakk ki honapokon keresztul. Vegig artatlannak vallottak magukat. Kerdesem : Mi a Francot kerestek a haborus ovezetbe ? Szerintem aki a Talibokkal szimpatizal az is terrorista, vagyis jogos volt az orizetbe vetel.
    A terror nem valogatja az eszkozoket. Ezzel szemben nem lehet demokrata/emberjogi modszerekkel kuzdeni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  34. Mé csak 100 % ban ?
    Mérnem 110 % ? Hamár biztos akkor legyen tutti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  35. zsazsa:

    - Köszönjük teneked is magas szintű szövegezéssel megírt, kitűnő meglátásod!

    Azért csak megkérdezném, hogy amannak a majomnak miben is van igaza?

    Vagy csak úgy iderottyintottál te is egyet, mint az az félkegyelmű is tette?

    Komolyan nem értem, az ilyen magadfajták mikor jöttek le a fáról, és honnan veszik a bátorságot, hogy egy- két szavas, alig érthető, dühöngő berotyogtatásukkal kihívják a témában jól tájékozott, olvasott emberek meglátásait… :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (12 szavazatból)
  36. szürkeegér:
    ÁÁááá akkorsem hiszem én azt…
    Amerika nem szokott ilyen dolgokban kicsinyeskedni..sztem csak találgatások ezek.
    Rég nem hiszek mindenben az újságoknak !
    A NATO csatlakozáshoz az amerikai hivatalos politika támogatása kell , azok viszont általában mitsem tudnak a CIA titkos üzelmeiről. Míg ki nem derülnek hehehe…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. Eldrad:
    HEHEHEeehehhee….” Bemortyogásuk…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. Lujza te mirol beszelsz. Honnan ismered az iszlamot? Magyrorszagrol , vagy esetleg jartal mar olyan orszagba ahol a muszlimok vannak tobbsegben ?
    Javaslom keresd fel a kovetkezo honlapot.
    http://www.dzsihadfigyelo.com/
    Mindenki szidja a keresztes haborukat. Senkinek az eszebe sem jut hogy amikor a torokok ellenn viaskodtunk az azert volt mert a torok el akarta foglalni magyarorszagot. Amikor a Jeruzsalemet tamadtak a keresztesek akkor nem tortent mas csak a harcter el lett tolva europabol Azsiaba.
    alah nem isten, mohamed irastudatlan pedofil gyilkos. Ez az iszlam. Szolgasag, szegenyseg, igazsagtalansag.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  39. CommonSense:
    Neidegesícsed Magadat !
    Idegesítsed inkább őket !
    Az egésségesebb .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  40. “…Vegig artatlannak vallottak magukat. Kerdesem : Mi a Francot kerestek a haborus ovezetbe ? …”

    - Még az, mert ezzel az erővel lehetnének élő pajzsként használt civilek is.

    De hát ezeket a kétlábúakat harccselekmény közben fogták el, szóval, itt valóban fegyveres banditákról van szó…

    Egyébként is, totál életszerűtlen, hogyhogy az amúgy is leterhelt szövetséges katonák, elitkommandósok, akárkik egy másodpercet is vesztegetnének fegyvertelen civilek elfogására a front közepén, mikor ott egy halom betépett, fegyveres huligán…

    Persze egy elmebeteg hülyének ezt magyarázhatjuk, mert ezek úgyis csak azt fogják recskázni, hogy de hát a gonoszelnyomószadistakapitalistazusákok ölik az arabtot, meg elveszik a zolajtot…

    Ezeknek írhatunk mi iszlámnácizmusról, évtizedek óta fenyegető globális tömeggyilkos iszlamista terrorról, adhatunk nekik bármilyen rövid összefoglalót, mi ez az egész, AZ AKKOR SEM ÚGY VAN!

    Gyanítom, ezek a prehumánok el sem olvassák ezeket. Egyszerűen csak ide, vagy más fórumokra ürítik beteg elméjük és büdös szájuk tartalmát… mert hát úgy érzik, ezzel most nagyon megmondták a Tutifrankót.

    Áááh.

    Néha komolyan elgondolkozok, ki és hogyan idomította ezeket be beszédre, írásra, még ha nagyon alapszinten, de akkor is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  41. Héj, nézzétek már, az agyamputált idióták hogy minuszolnak!

    Azt sem tudják, miről van szó, de izomból minuszolnak, gondolom, a kezük is remeg az idegtől közben…hehe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  42. Eldrad: “márpedig iszlámnáci tömeggyilkos nemzetközi terror nincs is, és soha nem is volt”
    - Te is arra gondoltál, hogy nincs is iszlám, és nem is létezett soha,csak a gonosz zusákok és az izraeliek találták ki, aztán építettek egy időgépet, és visszaküldték elvetemült ügynöküket a múltba, hogy ott “Mohamed” néven konspiráljon. Azért, hogy 1400 évvel később, a Zusának, meg Izraelnek legyen oka őket lebombázni, és elvenni tőlük az olajat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  43. Andreas von Bülow: “The CIA and September 11″
    Mathias Bröckers és az Andreas Hauß
    Michael Moore: Fahrenheit 9/11
    Szerintetek biztosan ők is mind jobbikosok. Aki Amerikában él, és ezek után bedől az „iszlamista terroristák” szövegnek, az vagy enyhén szólva tudatlan, akkor meg minek járatja itt a száját, vagy…bérkommentelő.
    Na megyek megnézem, hátha tele van spammal a postaládám.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (10 szavazatból)
  44. http://www.youtube.com/watch?v=Q_OIXfkXEj0

    De biztos, hogy az abroszfejű is csak egy bérszínész…ugye, kedves kicsi melgibszonok :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. Na, jó az. :P
    De a sok konspiráció is kb. ennyire igaz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Commonsense 00:29

    Ezzel a pedofil váddal sokat találkozom neten az iszlám prófétát illetően. ( akinek egyik felesége 6 éves volt, és 9 éves korában hált el vele)A VII. században járunk. Azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy az akkori időben, más nemzeteknél,- például a magyaroknál is egyrészt ismert volt a poligámia, másrészt a honfoglaláskori időkből is van adat arra, hogy a lányok 11-12 éves korukban férjhez mehettek, a fiúk meg 10 éves korukban nősülhettek. Solt, Árpád legkisebb fia 13 éves korában házasodott. Vagy, hogy Ajtonynak 7 felesége volt.Szent László I. törvénye tiltja meg a többnejúséget.Az asszony (menyasszony) ára a férfiak vérdijával volt azonos,-100 tinó.Valamint a honfoglalás kori magyarok átlagéletkor 34 év volt.( ez egy kicsit csalóka, mert nagy volt a csecsemőhalandóság is, és sokan haltak meg 16 éves kor alatt, így nehéz „átlagéletkorról beszélni.
    .
    Az akceleráció a mai napság is különbségeket mutat,a világkülönböző részei és népcsoportok szerint,- nem lehetett ez másképpen évszázadokkal ezelött sem.
    A fentiek tükrében lehet-e pedofiliával “vádolni” bárkit is az adott korból?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  47. az előzőnől még lemaradt, hogy egy 1957.évi ENSZ felmérés szerint 44 %-a irástudatlan volt a világ lakosaiból és a század végére ez a szám 16 %-ra apadt…..( próféták- analfabétizmusa)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  48. Erről jut az eszembe, ki tudja, hogy hol tart az Operaház Dohnányi pere?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. Talán nem lesz népszerű, de hogy a fenébe engedhető meg az extraordinary rendition???
    “Voltak, akik ellen nem találtak bizonyítékokat, ők hazatérhettek.”
    Halló!
    Ez a 9. emberi jog!
    http://www.emberijogok.org/what-are-human-rights/videos/no-unfair-detainment.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  50. Úgy látom, a “lujza” művésznevű elmebeteg ismét megszökött a zártosztályról… :)

    Bírom az ilyen félembereket, hogy nulla tudással odamennek valahová, beteg gyomruk tartalmát odaokádják, aztán még ők vannak megsértve…

    Jól van te “lujza”, kotródj már innen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Börtönbe megy a fecsegő CIA-ügynök 2012. október 25. csütörtök | AN

Kiegészítette ismereteit, bocsánatot kért 2012. október 10. szerda | AN

Nincsenek bizonyítékok a CIA-börtönökről 2012. szeptember 13. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos