Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nincsenek bizonyítékok a CIA-börtönökről 2012. szeptember 13. csütörtök 11:00 | AN Forrás: MTI

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nincsenek bizonyítékok a CIA-börtönökről
Bukarest – Traian Basescu román és Dalia Grybauskaite litván elnök szerdán úgy nyilatkozott, nincs tudomásuk arról, hogy  országaik területén titkos CIA-börtönök működtek volna.
.
A litván elnök szerdán hivatalos látogatásra érkezett Romániába, ahol a román államfővel együtt, sajtóértekezleten beszélt egyebek között a feltételezett illegális börtönök ügyéről.
.
„Kezdeményezésem nyomán két éve a litván parlament részletekbe menően megvizsgálta annak lehetőségét, hogy országunkban CIA-börtönök működhettek volna. Ez egy alapos vizsgálat volt, amely kiderítette, hogy több ilyen létesítmény épült, de semmilyen bizonyítékunk nincs arról, hogy ezeket börtönként használták volna” – mondta Bukarestben a litván elnök.
.
Basescu kijelentette, hogy az eddigi vizsgálatok bebizonyították: Romániában nem működtek CIA-börtönök.
.
„Az Európai Parlament határozatát egy ajánlásként értelmezzük, és eleget teszünk a felhívásnak” – mondta Basescu.
.
A két államfő az Európai Parlamentben kedden elfogadott határozatra reagált, amelyben az európai képviselők felszólítják az EU tagállamait – köztük elsősorban Litvániát, Lengyelországot és Romániát – hogy folytassák a nyomozást a feltételezett CIA-börtönök ügyének tisztázására. Az emberi jogokat védő civil szervezetek azzal gyanúsítanak több  uniós tagállamot, hogy a 2000-es évek elején az Egyesült Államok hírszerzése titkos európai börtönökben tartott fogva hosszabb-rövidebb ideig terrorizmussal gyanúsított személyeket, majd őket titokban a Kuba szigetén található Guantánamo amerikai támaszponton berendezett börtönbe szállította.
.
Hélene Flautre francia zöldpárti EP-képviselő határozattervezetét 568 szavazattal 34 ellenében, 77 tartózkodás mellett fogadta el kedden az EP strasbourgi plenáris ülése.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Börtönbe megy a fecsegő CIA-ügynök 2012. október 25. csütörtök | AN

Utántöltő gépeket vásárolhat Izrael 2012. július 29. vasárnap | Rákócza Richárd

Jelentősen csökken a CIA iraki jelenléte 2012. június 6. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos