Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kitiltottak két Jobbikost Romániából 2014. március 18. kedd 10:56 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kitiltottak két Jobbikost Romániából

Budapest, Bukarest – Négy magyar állampolgár, köztük a Jobbik két országgyűlési képviselője, Szávay István és Zagyva György Gyula az elkövetkezendő egy évben nem léphet Románia területére.

Szávay István neve egykori hallgatói önkormányzati tevékenysége révén vált hírhedtté, amikor egy előkerült dokumentumból kiderült, hogy társaival együtt listázták a felvételire jelentkező diákokat, főleg a lányokat. Utóbbiakat vélhető szexuális teljesítményük szerint osztályozták, volt, akiről csak annyit bírtak: Pistának (ez Szávay – a szerk.) jó lesz.

Zagyva György Gyula nevéhez számos erőszakos cselekmény, náci tüntetéseken való részvétel is fűződik.
Ugyancsak egy évre kitiltották Romániából Tyirityán Zsoltot, a Betyársereg tagját és Mikola Bélát, az Új Magyar Gárda tagját. A négy magyar állampolgárt azzal gyanúsítják, hogy szélsőségesen nacionalista tevékenységet folytató szervezetek tagjai, amelyek Románia nemzetbiztonságát és közrendjét veszélyeztetik.

Dajbog, a román belügyminisztérium szóvivője szerint más személyeket is figyelemmel kísérnek, akik a hazai és uniós jogszabályokkal ellentétes tevékenységet fejtenek ki rendszeresen Románia területén.

A szóvivő elmondta, hogy a román hatóságok eltökélt szándéka érvényt szerezni a törvénynek minden olyan esetben, amikor külföldi állampolgárok tevékenységükkel, vagy nyilatkozataikkal Románia törvényeit és alkotmányát megsértik, vagy másokat bujtogatnak erre.

Dajbog rámutatott, hogy az intézkedést az uniós állampolgárok mozgásszabadságára vonatkozó 102/2005-ös sürgősségi kormányrendelet és az 51/1991-es román nemzetbiztonsági törvény alapján hozták, a 38/2004-es európai uniós direktíva és a schengeni határokra vonatkozó 562/2206-os szabályzattal összhangban.

A román belügyminisztérium már pénteken bejelentette: szélsőséges tevékenységük miatt megtiltották több magyar állampolgárnak, hogy Romániába utazzanak, de akkor nem nevezték meg az érintetteket. A román szervezett bűnözés- és terrorizmusellenes ügyészség (DIICOT) aznap azt közölte: az alkotmányos rend elleni cselekmények gyanújával indított büntetőjogi eljárást olyan személyek ellen, akik a Jobbikot népszerűsítették Romániában.

Előzőleg Traian Basescu román államfő a Jobbik vezetőinek és tagjainak kitiltását kérte Romániából, a március 10-i marosvásárhelyi autonómiatüntetésre hivatkozva. A román média nem a tüntetők által elfogadott, a Székelyföldnek autonómiát követelő kiáltványra, hanem magyarországi szélsőséges csoportok randalírozására helyezte a hangsúlyt a Székely szabadság napjáról szóló tudósításokban.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (21 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +21 ( 29 szavazatból)
Kitiltottak két Jobbikost Romániából, 4.4 out of 5 based on 21 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. (A kép alávaló :)
    ˙
    Geréb Dezső a vörösingesek között
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  2. magyarországról is ki kellene tiltani a náci bandát követőikkel együtt és vigyék magukkal a végtelen ellenszenves schiffert is….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (35 szavazatból)
  3. ez csak egy(retro?) kuplé
    http://www.youtube.com/watch?v=mp2rW8a1rTo

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  4. KEVÉS !
    Már akkor, azokat a magyar állami vezetőket kellett volna kitiltaniuk, akik 20 éve úgy járnak oda intézkedni, “ünnepelni” – valójában lázítani – mintha odahaza lennének…
    A románok türelme végtelen. Az, hogy eddig még nem trört ki egy háborús konfliktus, csakis a magyar hadsereg (eddigi) fizikai gyengeségének és korszerűtlenségének köszönhető.
    A lázítás legfőbb népi, illetve eszmei bázisa és centruma a katolikus egyház által menedzselt csíksomlyói búcsú, a maga árpádsávos zászlóerdejével és egyéb nemzeti rekvizítumaival együtt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (43 szavazatból)
  5. Sokat tett ezért a lépésért a jobbik,megérdemelték!
    Felkészülnek: a fidesz vezetői.
    Amit megengednek maguknak Romániában szónokolva, az is bicskanyitogató sok esetben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (34 szavazatból)
  6. Orbanini Duce-t kellett volna már régesrég kitiltani, akár posványosról is. De azt nem merték…
    Ezek a mostani “perszona non gráták” csupán afféle figyelmeztés számba mennek , mely lépés egy ilyen mafiafasiszta kormány esetében inkább bíztatásként hat… Csak figyeljük !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  7. Teljes neven Monica Dajbog.

    Amugy: nagyon helyes, bar ezzel az erovel kitilthatnak orbant, kovert es tsaikat is. Habar ez meg konnyen bekovetkezhet a valasztasok utani tovabbi rendszerkonszolidacio kulkapcsolati folyomanyakent. Es nem eppen manapsag tiltottak ki valamelyik uszito oroszmanias eszelost Karpataljarol is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  8. Bumburi !
    Nem “sok esetben”, amint enyhítve azt írod, hanem minden minden esetben(!), mert nekik – hívatlanul – semmi keresnivalójuk egy másik állam területén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (21 szavazatból)
  9. Kövér Lászlót is ki kellett volna tiltani amikor a náci Nyirő hamvaival szaladgált!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  10. a fideszt és a jobbikot, akik között egyébként nincs lényegi különbség az egész világról ki kell tiltani. hogy megy ez? pl az általuk még csak nem is ravaszul vagy észrevétlenül, elöre elcsalt, választásnak nevezett bolhacirkuszban nem szabad részt venni április 6-án. semmilyen közösséget nem szabad vállalni velük. már rég kiírták magukat a magyar társadalomból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  11. résztvenni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. Minden LMP szimpatizáns látta már ezt a képet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  13. Aztán legalább rovásírásra is lefordították a kitiltást ???
    Bár akkor sem értenék meg bizonyosan.
    Shiffertől mást nem vártam,Orbán bujtatott embere !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  14. A románok megunták, hogy az “igaz” magyarok szakmányban lázítják az állampolgáraikat, Helyesen tették amit tettek. Mi is ezt tennénk hasonló esetben. Az más kérdés, hogy egyelőre a FIDESZ hadoszlopai akadálytalanul bolondíthatják az erdélyi magyarokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  15. Az elempé és jobbik a fideSS kreálmányai, az egyik nyíltan vállalja a fasiszta, neonáci igazi arcukat, a másiknak pedig eredetileg azt a műellenzéki szerepet szánták, amelyet most a mesterházysta-bajnaista-gyurcsányista-fodorista-bokrosista álbaloldali, álellenzék betölt. A neonácikkal parolázó Schiffer egy különösen aljas és veszélyes alak ( madarat tolláról… ). Amúgy az kell ezeknek a férgeknek hogy megtámadják Romániát, vagy más szomszédos országot ( az állatok valószínűleg felbátorodtak Putyin cár-atyuskájuk krími akcióján ), akkor legalább a románok, ukránok, NATO stb. jóvoltából megszabadulnánk tőlük, még ha nagy kollaterális veszteséggel is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  16. Amúgy a fotó telitalálat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  17. Ez a HIR nem HIR az igazi HIR az lesz, ha az egész jobbikos brancsot még EURÓPÁBÓL is kitiltják. A legmegfelelőbb hely KAMCSATKA lenne ott kellően lehűlnének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  18. Az LMP népszerűsége alig mérhető. Mégis hirtelen az utolsó napokban felállították az országos listát. Mindenhol indítanak jelöltet. Nem a legyek hordták össze az aláírásokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. Hungarian citizen

    A mostani osszes jobboldali es jobbkozeli embert(?) teljesen nyugodtan lista lehet tenni, a listat odaadni Haga-nak, onnantol minden egyes Parizsi Bekeszerzodest alairo orszagot kotelezni a kitiltasukra, es termeszetesen ugyanezt minden mas orszagbeli szennyedekkel is. Minden egyes repuloterrol terrorgyanu miatt kitiltani, magangepet nem berelhet, legifolyoso engedelyt nem kaphat.
    Nem tudom, hogy ennek a rongyos, szanalmas EU-nak mi ebben olyan nehez, a sajat alairt kotelezvenyeiket rendre es betuszerint betartatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  20. Szüksége volt erre, Schiffernek?
    Tényleg odahúz a jobbosokhoz?
    Eddig sem volt túl jó véleményem róla, a kép láttán minden illúzióm elszállt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  21. Egész Európából ki kellene tiltani ezeket a tetűket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Kivételezett helyzetben a TV2 2014. április 3. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos