Ronai and Ronai
AMERIKAI

Horthy vagy Károlyi? – ez a magyar választás 2011. november 15. kedd 21:22 | AN

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Horthy vagy Károlyi? - ez a magyar választás

Budapest – Percre pontosan egy időben emlékeznek demokraták és szélsőjobboldaliak a fővárosban, az egyik csoport az első köztársaság kikiáltására Károlyi Mihálynak még a Kossuth téren álló szobránál, a másik pedig a Kosztolányi téren Horthy Miklós 1919-es bevonulására. Mintha ismételné magát a történelem: a fasizmus, majd a nácizmus felé sodródó Horthy, vagy a gyengekezű, határozatlan, köztársaságpárti Károlyi.

Szerdán délután öt órakor tartandó “Csakazértis Károlyi” néven futó rendezvényen Tamás Gáspár Miklós mond beszédet. Itt nemcsak egy évfordulóra emlékeznek, hanem demonstrálni hívnak mindenkit, akik tiltakozni akarnak a Kossuth tér tervezett átalakítása, az 1944-es állapotok visszaállítása miatt, és felháborítónak tartják, hogy néhány nappal ezelőtt a Jobbik egyik parlamenti képviselője a szemétbe hajította az őszirózsás forradalom tiszteletére elhelyezett virágokat és koszorúkat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.4/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 14 szavazatból)
Horthy vagy Károlyi? - ez a magyar választás, 3.4 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

29 Reader’s Comments

  1. Az a szomorú helyzet, hogy egy demokrata köztársaság párti vezető mindig is gyenge kezűnek fog látszani egy diktatórikus vezetővel szemben, mindegy kikről beszélünk. Ez az ideológiából fakad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (30 szavazatból)
  2. Nagyon úgy néz ki, hogy nem tanult a magyar nép a történelemből.
    Amit tanult, arra meg nem lehet büszke. Ez az örökös várakozás, hogy majd megoldja valaki helyettünk, ez tesz tönkre bennünket.
    Nem értem, és még egyszer nem értem! Nyitott szemmel rohanunk a vesztünkbe???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (26 szavazatból)
  3. ….és a térre behallatszik majd a közeli újpesti rakparton eldördülő sortüzek hangja…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  4. Én gyűlölöm mind a kommunizmust, mind a fasizmust, mind a hungarizmust. Mindhárom egy letűnt kor rákfenéje, utóbbi természetesen hungarikumként veszejtette el az ország eszét, szívét és több ezer polgár életét. Amikor megtudtam, hogy Orbán Viktor elakarja távolíttatni a szobrokat, rögtön az “irános könyveim” jutottak eszembe, ahol a teokratikus iszlámfasiszta rezsim több milliót szór el arra a mai napig, hogy erkölcsrendőrsége a köznép ruházatát, viselkedését és úgy mindenét szemmel tartsa, szükség esetén a kilépőket megbüntesse. Mi is efelé tartunk, az oktatást és a tömegmédia jelentékeny részét már “sikerült” a Nemzeti Együttsüllyedés Rendszerébe iktatni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (23 szavazatból)
  5. Paródiába illő,bár nincs kedvem nevetni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  6. Kedves Animebj
    Jó neked, hogy nem ismerhetted vitéz Nagybányai Horthy Miklós
    rendszerét – saját bőrödön -, ezért nem tudtad felsorolni.
    Sajnos ez az – aktualizált – történelem “oktatás” eredménye.
    A 3 millió koldus országa – Gömbös bedolgozásával – sem volt
    különb a többinél. Azt a kort akarják visszahozni kellékeivel együtt.
    .
    A művészieskedés csak álca. Ne hagyd magad félrevezetni.
    Kérlek frissitsd, fel történelmi tájékozottságod.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  7. Több esetben feltettem a kérdést a fanatikus fröcsögő szájú „mély magyaroknak”:
    – Kik herdálták el hazánk területeit. Kommunisták? Bolsevikok? Nácik? Zsidók? Cigányok?
    Szíven vágó kérdés volt, csak mekegtek a meglepő kérdéstől. Senki nem tudott válaszolni. Illetve nem akarta a helyes választ megadni: A most ismét népszerű Nagybányai Vitéz Horthy Miklós, a reszkető hangon mocskolódó megroggyant vitézeivel! És az agy mosott soviniszta horda, kik a „zsidótlanításukkal” hitték, hogy Hitler szisztémája örökre megoldja a nyomort a koldusok országában.
    Gondolván, mennyországbeli viszonyok lesznek helyette.
    .
    Kísértetiesen hasonló beteg mentalitású lények ismét visszavarázsolják a „paradicsomi” idők fertőzött atmoszféráját, népbutító sablonjaikkal. Tragikus idők szemtanúi vagyunk az új Vezér agysérült szisztémájától. (A fokozódó elszegényedés „szeizmográfja” az USA dollár égig szökő ára a magyar forint viszonyában. Pillanatnyilag 1 $=23.34 Ft! DÖBBENETES!!!)
    .
    KOMOLYRA FORDÍTVA POLITIKAI VÉLEMÉNYEM:
    .
    Többen mocskos komcsinak, vagy szemét rasszistának tituláltak. Szerencsémre könnyen megcáfoltam: még a gondolata is messze áll tőlem, hogy fajgyűlölő legyek: a fiatal, csinos, színes bőrű nőket még az öreg, kripli, fehér nőknél is jobban imádom.
    .
    Amerikában is nagy infláció, recesszió, depresszió és a túró tudja még mi minden negatív dolog van. Szerencsére rájöttem, hogy az inflációt úgy üthetem legjobban, ha időnként új lyukat fúrok a szíjamra. E módszerrel csinos összeget spóroltam. Sajnos helyzetem rosszabbodott: barátnőm közölte, ha spórolni akarok tovább, nem engedi fúrni a lyukat!
    .
    Gondolom, elég a két példa, hogy közétek fogadjatok…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  8. Elmebeteg banda!
    Az egész FIDESZ vezérkart Grazba kellene ápolni ZÁRT OSZTÁLYON!
    .
    A tömeggyilkos Horthy Miklós rehabilitálása egyáltalán hogy kerülhet szóba?
    Ki vitte be Magyarországot a II. világháborúba?
    Ki küldte katonáinkat a Don kanyarig, hogy aztán százezrek ott pusztuljanak?
    Ki deportált több százezer zsidót!
    .
    Ezek az elborult agyúak vagy nem tanultak történelmet, vagy valóban szellemileg alultápláltak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (19 szavazatból)
  9. Felháborít, hogy egy jobbikos képviselő a megemlékezés koszorúit szemétbe dobhatja. De hát ez is Orbán példamutatásának köszönhető! Ha szabad volt kordont bontani büntetlenül, akkor sokmindenre jó az a mentelmi jog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  10. Kedves Johnnyboy,
    Nem beszéltél Te igazi “mély magyarral”. Azok megmondták volna, hogy Trianon nem lett volna, ha nem lett volna a tanácsköztársaság, azaz a kommunisták tehetnek az ország feldarabolásáról. Szerintük Horthynak köszönhető az első, és második bécsi döntés szerinti határkorrekció, ami még csak a kezdet volt….
    A történelmi tényeknél maradva egy vesztes háború után Horthy egy másik vesztes háborúba vezette az országot. A bécsi döntések határkorrekciói akkor lettek volna véglegesek, ha nincs a második vesztes háború.
    A “reszkető hangon mocskolódó megroggyant vitézei” kicsit erős. A vitézi rend igaz, hogy horthysta találmány, de tagjai sorkatonák is lehettek, akik kötelezve voltak, hogy bevonuljanak az I. Világháború idején, és ott helytálltak – parancsra. Sokan voltak, akik a megfelelő kitüntetések birtokában kérték, és megkapták a vitézi címet, de nem mocskolódtak sem előtte, sem utána. Természetesen azokat vesszük észre akik hangosan mocskolódnak, de általánosítani nem szabad. Ezzel most nem azoknak akartam felmentést adni, akik a rendszerváltás után feltámasztották újra a vitézi rendet, és az örökölhetőség szabályait átírva magukat is vitézzé avattatták. A vitézi rend horthysta szervezet, ami véleményem szerint Horhty Miklóssal együtt múlt el.
    Amúgy meg sokan vagyunk úgy, hogy több lyukat nem kívánunk a derékszíjra. Csak hangosan kéne ezt kinyilvánítani!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  11. Aki minuszolgat talán megpróbálhatna meggyőzni, hogy miért nincs igazam. Ne minuszoljon, írja le véleményét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  12. Kedves Johnnyboy!
    Valószínűleg 233,4 Ft-ot akartál írni és nem 23,34-et.
    Üdv

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  13. Kedves Tibor!
    Nagyapám, az egyszerű famunkás, asztalos mester nem kapott vitézséget, pedig utászként végigharcolta az első világháborút, ahonnan félig süketen tért haza. Az alatt a 4 év alatt anyámék a legnagyobb nélkülözéseket szenvedték el a “haza érdekében”. Ők sem kaptak vitézségit… Ezzel szemben velem – a csecsemővel – együtt kaptak bentlkakást a 1944-ben a Budapesti Gettó téglafalain belül, ahol Nagyapa 70-évesen halt éhen 1945. februárjában, néhány nappa a felszabadulás előtt… (Megjegyezném, hogy Anyámat és testvérét a Tanácsköztársaság – 1919-ben balatoni gyermek üdültetésben részesítette.)
    .
    De nézzük meg hogy is került ide Horthy, a vitéz? A Vix-jegyzéket követően Károlyi azért adta át a hatalmat a kommunistáknak, mert bennük látta azt az egyedüli erőt amely akkor képes volt(!) hazánkból kiverni a “betolakodó” Antant csapatait. Ezen felül gróf létére felismerte az idők szavát és felosztotta a birtokait a parasztjai között, amelyet valójában már ‘48′ és a Kiegyezés is kilátásba helyezett… Ezt viszont már sem az Antant sem a Horthy féle – önmagát is ellenforradalminak nevező – Szegedi Gondolat sem tűrhette el… Miközben Tanács-magyarország hősies északi hadjáratát vívta a megszálló seregekkel, csehekkel, románokkal, Horthy kiegyezett velük (ti.az Antant szegedi parancsnoksággal) s miután győzött a túlerő, fehér lovon bevonult budapestre és elfoglalta az általa kreált és az . A n t a n t . á l t a l . f e l k í n á l t kormányzói széket… Röviden ennyi.
    No meg annyi, hogy végülis a Trianoni Békediktátumot a vitéz horthyék írták alá és nem a Tanácsköztársaság.
    Vádaskodásban ők is és mai követőik nagyszerűen vizsgáznak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  14. “Vádaskodásban” helyett, helyesen: Vádaskodásból

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  15. Köszönöm Tibor az értékes magyarázatodat, amit értékeltem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  16. Nagy szükség van töténelmi ismeretekre, de globálisan!
    Úgye nem győzzük magyarázni, milyen büszkén tekintünk
    saját multunkra. Néha az az érzésem, hogy a Kárpátmedencét
    kizárólag magyarok lakták ősidők óta!
    Még vetélkedőt is rendezhetnénk! (miről is?)
    Nem fontosabb annál az, hogy mi van?
    .
    Nem hiszem, hogy a történelmi vetélkedő eredménye valamit
    is javitana jelenlegi helyzetünkön.
    .
    Ebből kell közösen kiutat keresni. (Szerintem KÖZÖSEN, vagyis
    nincs magunkfajta és nem magunkfajta.) Legyél csak beteg,
    majd meglátod!!!!! (hiába van pénzed, elvisz az elvisz!! legfeljebb
    más komfortfokozatban.)
    .
    Célszerü lenne a jelenlegi helyzetet (közgazdasági) járványként
    kezelni. Igy közösen léphetnénk fel e gazdasági kór ellen!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  17. Akik Károlyit hazaárulónak nevezik és Horthyt hősnek, azok tudatlanságát lehetetlen megváltoztatni. Ők abszolúte nem ismerik a magyar történelem legutóbbi 90 évének reális történelmét sem, és így a tanulságok levonása nélkül butitják, vezetik félre a magyar nép jelentős részét. Emiatt nemzetünk ugyanúgy falnak megy, mint az előző nemzedékek hosszú sora.
    Az emberi társadalmak katasztrófáinak ugyanis három alapvető oka van;
    1. tudatlanság
    2. hitetlenség
    3. a történelem és az idősek által tapasztaltak figyelembevételének teljes hiánya.
    A butaság nem bűn csak nem szabadna velel visszaélni. A legnagyobb felelősség az “őrállók” a vezetők felelőssége, – különösen az egyházi vezetőké, akik tudatlanságból és korrupcióból fakadóan vezetik félre a magyar nép jelentős részét. A Biblia szerint nem fognak bekerülni az Élet Könyvébe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  18. a fénykép jól szemlélteti az önelégült Hortyt , több százezer magyar ember halálba kergetőjét. Tényleg balsors ül a nemzeten. Főleg most Orbán uralma idején. Ki az aki felnyitja az emberek szemét? ki az aki elkergeti a a fasiszta állami berendezkedés megágyazóját? vagy ez kell a magyar népnek? Ilyen viszonyokat akar a többség, Mert ha igen bizony egy demokratának azt is el kell fogadnia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  19. Horthy egy teljes alkalmatlan vezető volt, aki sok rosszat csinált országának. Hozzá fűzhető az évszázad legnagyobb tömeggyilkossága: 450 ezer magyar állampolgárt adott át 1944-ben a németeknek likvidálás céljából. Horthy egyszerűen szalonképtelen minden szempontból.

    Bevallom, nem tartozom Károlyi hívei közé. De azon kívül, hogy egy tétova alak volt, aki élete során többször is hagyta naív módon becsapni magát, nem igazán lehet róla rosszat mondani. Se tömeggyilkosság, se egyéb nem fűzhető alig pár hónapos hatalmon levéséhez. Tény, Károlyi nem való államférfinak, de ez azért mégsem nevezhető bűnnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  20. maxval!
    Horthy pedig eleinte volt túlságosan is határozott. Mindent(!) megtett a hatalmon maradása érdekében, csak jóval később lett “tétova”, amikor aztán igazán határozottnak kellett volna lennie…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Azért Horthy két évtizeden túl neve alá gyűrte ezt az országot. Korszaknyi idő. A nemzetközi megítélés MO-ról nem volt ám rossz, pedig megcsonkolt maradvány, nyersanyag-megcsapolás volt az öröksége. És mintha nem ítélték volna el háborús bűnösként. (Persze csak azért, mert nem fogták el a szovjetek.)
    Szerintem igazságtalan szemére vetni, hogy kapva kapott az alkalmon, amikor visszafoglalhatta a trianoni területeket. Ha nem is a józan megfontolás, de a lakosság elsöprő többsége ezt várta tőle.
    Utólag sokkal könnyebb okosnak lenni, egyébként pedig Orbánék történelemhamisítási akciója az egész összeugrasztás Horthy-Károlyi ügyben.
    Szerintem esély se volt háborús vesztesként azoknak a területeinknek a megőrzésére, melyeket elcsatoltak tőlünk, kunbéláéktól függetlenül is bekövetkezik Magyarország meggyengítése, de így hivatkozási alap lehetett a tanácsköztársaság.
    Summa summarum: orbánék történelemképébe nem illik bele az elcsatolás elszenvedése, azt kell sugallniuk, hogy az az igazi magyar, aki a visszacsatolást szorgalmazza. Ez a magatartás tetszik nagyon sok választópolgártásunknak, ezeknek kell megfelelnie a történelem újraírásának.
    Amiből persze kimarad majd, hogy kunbéláék a területi rablás ellen egyedüliként léptek fel eredményesen, s ha ők nincsenek, megeshet, hogy ma a Tiszántúl Románia része, a Tisza észak feletti része pedig a szlovákoké.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Mai hír. A jobbik kérésére lekapcsolták a díszvilágítást a Károlyi szobornál.
    No comment.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Kedves komplementer,
    Bepörögtél rám? Nem mondtam azt sem, hogy egyetértek a horthysta hagyományok feltámasztásával (sőt az ellenkezőjére utaltam), de azt sem, hogy minden katona a vitézi rend tagja lehetett, aki az I. Világháborúban frontszolgálatot teljesített. Azt sem mondtam, hogy a saját véleményem, hogy a tanácsköztársaság miatt döntöttek Trianonban úgy ahogy. Egyszerűen volt alkalmam “mély magyarokkal” vitázni, és leírtam, hogy ez szokott lenni az érvelésük.
    A vitézségnek egyébként kritériuma volt bizonyos kitüntetések adományozása. Azaz hiába akárhány év frontszolgálat, ha nem kapta meg az adott kitüntetéseket, akkor nem volt jogosult a vitézi címre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Kedves Johnnyboy,
    Szívesen, örülök, hogy bővíthettem tudásodat. Köszönöm, hogy értékelted, és nem értelmezted félre a leírtakat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Szerintem ne legyen lelkiismeretfurdalásod, Tibor, a Nyugat sose fogja nekünk (pedig utódként semmi közünk az elkövetőkhöz), hogy vesztes háború után legelső dolgunk volt “szovjetet” alakítani a honunkból. Ugyanezt megtették persze pölö a németek is, sőt, nálunk korábban, de mi lettünk történelmi előéletünk alapján izgágákká minősítve. (Meg közelebb is voltunk földrajzilag a muszkákhoz, bennünket kellett igazán meggyengíteni.)
    Az pedig, hogy Károlyi kényszerhelyzetben volt, olyan értelemben, hogy senki nem lett volna képes honvédő harcra szólítani kunbéláékon kívül, történelmi tény. Persze, azokat, akik azt akarják átmosni az agyakba, hogy elég egy rikkantás, és megváltozik a történelem iránya (lásd: Orbán zavarta ki a megszállókat?!), a tények csak zavarják. Ha Orbán eldöntötte, hogy Károlyi nem méltó arra, hogy utcák, terek viseljék a nevét, szobra legyen, lehet Károlyi a legnagyszerűbb magyar, aki családját, vagyonát mind feláldozta a haza javáért, emléke akkor is eltiporandó, bemocskolandó, hiszen neve összefüggésbe hozható a területek elcsatolásával. Bezzeg Horthy, dacára, hogy nevéhez köthető a Don kanyar pokla, dicsőséget érdemel, mert megszálló csapatokat küldött muszkahonba, hogy ott védjék a magyar érdekeket.
    Ha nem sejtenéd eddig, megsúgom, pár év múlva az lesz olvasható a történelemkönyvekben, hogy a szovjetek voltak az agresszorok, s mi vívtunk honvédő harcokat még Murmanszk környékén is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. A parlamentbe lévő jobboldali pártokon a SZAKBARBÁR minden ismérve meg található. Egy irányban magasan képzet, de általánosan “analfabéta”. Iskolai példával élve: minek nekem a matematikát tanulni, úgy se fogom használni. Ilyenekből lesz a Fideszben a Matolcsy. Minek nekem a szociális érzékenység, úgy se fogon használni: ilyenekből lett a Fidesz, leszűkítve, Orbán. minek nekem a jog minden területét ismernem, elég a jogfosztást megtanulnom: ebből lett a Répássy. A történelemből elég a fajok elméletét elsajátítani és már van egy Vona. Lehetne sokáig sorolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. A Vona egy senki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. csatt 2011. november 16. szerda 19:16
    “Bezzeg Horthy, dacára, hogy nevéhez köthető a Don kanyar pokla, dicsőséget érdemel, mert megszálló csapatokat küldött muszkahonba, hogy ott védjék a magyar érdekeket.”
    Kiegészitve néhány nem lényegtelen problémával:
    .
    -Tudunk arról valamikor élt Napóleon, talán ő előre megérezte
    háborúval kell a leendő bolsevikok ellen védeni a francia hont.
    Boldogitotta is ezért szegény Szent Ilonát.
    - Valószinűleg Vilmos császár, Ferenc Józseffel (Kajzer mellesleg
    magyar király) szintén a leendő bolsevikok ellen akarták védeni
    birodalmaikat. Annyira sikerült “megvédeni”, lettek is. De a
    Monarchia nagy volt. Nekünk nem volt tengerünk, igy Szent Ilonát
    is sikerült megkimélnünk. Helyette jutott nekünk Trianon.
    -Mivel áldásos globalizációs tevékenység miatt, “végre” lett
    bolsevizmus. Hitler és Horthy megszálló csapatokat küldött
    muszkahonba, hogy ott védjék a magyar(?) érdekeket. Örültünk
    is utána végre itt a béke! Kaptunk, amit kaptunk.
    -Lett is utána I. Hidegháború, a nagy hidegtől megszűnt a
    bolsevizmussal együtt a szovjetunió is. Végre a Jalta-Postdam
    szele más irányba fordult.
    -Lovas nemzetre hivatkozó hagyományunk miatt, nyilván nem
    tudjuk/akarjuk észrevenni a KEDVEZŐ SZÉLIRÁNY
    LEHETŐSÉGÉT. Hideg polgárháborúban harcolunk (miért is?)
    Táncsak nem azért, hogy a TE GYEREKED AZ ÉN GYEREKEMMEL
    EGYÜTT VERI A MI GYEREKÜNKET ????
    .
    Tekintettel arra, ami történt közösen csináltunk, közben néha
    porcelánboltba tévedve, egyesek “menny”országban érezték
    magukat. Látva az új szélirányt. Mifenének kell még mindig
    ellenszélben erőlködnünk. (Vagy vitatakozzunk csak tovább
    azon, miért volt olyan Károlyi bajusza, vagy azért győzött-e
    Horthy az Otrantói sorosban, mert a tisztiszolgája fényesebbre
    tisztitotta lábbeljét, vagy azon N+N:X?)
    .
    DE “MIBŐL” VEGYÜNK HOLNAP KENYERET ???
    .
    Ha már ez rendben lenne(!!!) vitatkozzatok csak, amin akartok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. Igazad van, Túlavasúti, ha kifelejtem kommentemből megjegyezni, vagy jelezni, hogy a fidesz álláspontot idézem, akkor bizony úgy értelmezhető, mintha a saját meggyőződésemet írnám meg.
    Bizony, Horthy – Magyarországnak “köszönhetjük” a megszállást, a szovjet rémuralmat, sőt a mostani helyzetet is.
    Dehát éppen ez a lényeg: Orbánból soha nem lett volna az, ami most jelenleg, ha nincsen Horthy, nincsen szovjet megszállás, Nagy Imre újratemetés…
    Kiegészítéseddel még inkább érthető, miért is kedvesebb Orbánnak a nemzetrontó Horthy, mint a nemzetéért mindenét feláldozó Károlyi.
    Horthynak kell hálásnak lennie leginkább, hiszen ő “teremtette” meg Orbán lehetőségeit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Kövér kedvenc költője József Attila 2011. november 11. péntek | AN

Tüntetéssorozat kezdődik a hétvégén 2011. szeptember 28. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos