Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tüntetéssorozat kezdődik a hétvégén 2011. szeptember 28. szerda 17:52 | AN Forrás: Klubrádió

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tüntetéssorozat kezdődik a hétvégén

Budapest – Óriási erőkkel készül több mint 70 érdekvédő csoport a D-Daynek nevezett, határozatlan időre meghirdetett tiltakozássorozatára. A fő eseményre, a szombati Kossuth-téri tüntetésre többezer embert várnak a szervezők. Jövő hétfőtől országos útlezárások, demonstrációk is kezdődnek – mondta el Árok Kornél, az egyik szervező a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában. A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének vezetője szerint addig tartanak a megmozdulások, amíg nem teljesülnek azok a pontok, amelyeket megfogalmaztak a kormánnyal szemben. Kérdés, hogy a demokrácia is követelés, vagy az mehet a levesbe, ha a munkaórák száma rendben van?

A szakszervezeti tüntetés menetrendje: szeptember 29-én, 15 órakor a Clark Ádám téren kezdődik a munkavállalók jogaiért összefogott szakszervezetek akciósorozata, másnap, szeptember 30-án 17.00-18.30 óra között Budapesten a Nagy Imre szobornál, az Egymillióan a Demokráciáért Egyesület szervezésében Társadalmi Kerekasztal beszélgetés lesz, független gondolkodók, társadalmi és civil szervezetek vezetőinek részvételével. A Társadalmi Kerekasztal zászlóbontása után a szervezők országos mozgalmat kívánnak felépíteni.

A fő esemény, a nagygyűlés október 1-én, szombaton 14 órakor lesz a Parlament előtti Kossuth téren, melyre többezer embert várnak a szervezők. Több mint 70 szakszervezet, civil- és társadalmi szervezet összefogásával létrejött Akcióegység demonstrációját a demokrácia, a szociális biztonság, az emberi és munkavállalói jogok védelmében. A demonstrációt követően, 16.00-17.00 óra között vonulás a Lánchídon a Clark Ádám térre.

Október 3-tól országos útlezárások, demonstrációk kezdődnek, a nap 24 órájában mind budapesti mind vidéki helyszíneken – mondta Árok Kornél.

A szakszervezetek egy kilencpontos csomagot fogalmaztak meg, amelyben követelik többek között az igazságos és méltányos közteherviselést, a visszamenőleges hatályú törvénykezés beszüntetését, illetve a háromoldalú társadalmi párbeszéd visszaállítását a munka világában. Emellett elvárják, hogy a kormány egyeztessen a szociális partnerekkel a Munka törvénykönyve tervezett módosításáról, illetve kérik a korkedvezményes és korengedményes szolgálati nyugdíjak alkotmányos védelmét.

A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy hozzanak magukkal narancsleves dobozokat. Ebből a résztvevők piramist építenek. Így szeretnénk jelezni, hogy a szakszervezetek az állam védelme, és az államadósság elleni harcban a kormány partnerei, és ezt stabil alapokra szeretnénk helyezni – magyarázta Árok Kornél.

A szervezők emellett azt kérik, hogy mindenki hozzon magával egy ötforintost, hogy kifizethessék a korábbi tüntetés “állítólagosan okozott kárait”. Az április 16-i demonstráció során ugyanis valakik – nem bizonyítható, hogy a tűzoltók – megnyitogatták a tűzcsapokat – magyarázta Árok Kornél. Az okozott kár és a perköltség 30 ezer forint körüli. Ezt az összeget szeretnék ötforintosokból összegyűjteni. Érdekes a történet azért is, mert eredetileg, a kártörténés felől érdeklődésükre még azt a választ kapták, hogy nem történt. Később döntöttek úgy valakik, hogy mégis csak kell lennie kárnak.

A tűzcsap, aminek nincs gazdája. Fotó: MTI Nagy Tamás

Mára tehát elhárult a rendőrség által mondvacsinált akadály a demonstrációk útjából. Eredetileg ugyanis a rendőrség nem engedélyezte a Kossuth téri nagygyűlést, mondván, hogy akadályozza az államhatalmi szervek zavartalan működését a szombat délutáni összejövetel. A Fővárosi Bíróság azonban másként döntött: a demonstráció ott és akkor megtartható. Ezen kívül még különböző kisebb-nagyobb ürüggyel nehezítette volna a rendőrség a többi tiltakozás megtartását is, ezeket a nehezékeket azonban a rendőrség saját hatáskörben később, talán az LB döntésre figyelemmel, eltávolította a demonstrálók útjából.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +10 ( 14 szavazatból)
Tüntetéssorozat kezdődik a hétvégén, 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

20 Reader’s Comments

  1. Lószar lesz itt, nem demokrácia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  2. Már most eldölt egy jó pár cégnél, hogy szombaton berendeli a dolgozóit!
    Nemcsak a közszféra, hanem a termelő üzemek is!
    Ha ez igaz, alig lesznek a tüntetésen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  3. Ott kell lenni, ahányon csak lehet.
    Aki tehetne a demokrációért és mégsem tesz, az ne sírjon, hogy nincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  4. Helyesen: demokráciáért

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  5. Az egész ott fog eldőlni, hogyan viszonyulnak a rendvédelmi dolgozok, a rendvédelmi dolgozók és a többi szakszervezet által kezdeményezett tüntetés sorozathoz!
    Kíváncsi leszek, hogy egy le “kádár huszározott” rendvédelmi, hogy fog fellépni egy “kádár huszár” ellen!
    A sapkámra biztos ki lesz írva!
    Tudja kivel áll szembe, a bajtársam, hisz az ő érdekébe is ott leszek, leszünk!
    Viszlát, ott!
    Egy büszke “kádár huszár”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  6. Én kirakom a kitüntetéseket, a rendfokozatot, meg a “Hungary”-t a gyakorlón.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  7. Olvastam valahol, hogy a rendőrség nyomozást !?! indított annak érdekében, hogy ki(k) nyitotta(k) ki a tűzcsapokat. Az elkövetőt nem, de a “felbujtót” sikerült kinyomoznia a rendőrségnek egy nyugdíjas tűzoltó személyében. A keletkezett kár 6500 ft. ennyi értékű tűzivíz folyt el. Mivel vízügyi? szakértőket is alkalmaztak, (a keletkezett kár megállapítására) ez az összeg felment 20000 Ft-ra. Ez a vád tárgya. Ez egyszerűen agyrém. Igaz ebben az országban minden rendészeti probléma meg lett oldva (2 hét Pintér) Gondolom, hogy a nyomozók még örültek is ennek ez esetnek. Legalább lesz valami dolguk, nem kell a kapitányságon lógatni a lábukat. 2006-ban az ingatlanokban vagyontárgyakban okozott kár ehhez képest kismiska. Azt senkivel nem akarták(ják) megfizettetni.
    Ejnye, bejnye ezek a randalírozó tűzoltók.
    Magyarország megújúl!. Csak a Fidesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  8. Ugye mindenki magából indul ki , mert az a csürhe biztos nem a jogaikért és a demokráciáért tüntetett hanem konkrét céllal küldték szétverni a várost!
    Sasszem egyesület ezért figyel mert nem szeretnék hogy ez jobban sikerüljön mint amit ők próbáltak akkor !!
    Végre f.snak , van miért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  9. Figyú! A gatya már ennyire tele: http://www.kormany.hu/hu/belugyminiszterium/hirek/a-jozsefvarosi-emberek-a-rend-mellett-voksoltak
    Tán még emlékeztek a nyóc kerben a hétvégén lezajlott “nép”szavazásra amely a hajléktalanok további üldözését volt hivatott elrendelni és igazolni. A szavazás érvénytelen lett azon mindössze tízegynehány százalék jelent meg számszakilag szinte kizárólag annyi amennyi jobbikos szavazó van a kerületben. Ez szerintem három dolgot jelent:
    1, A jobbik szervezet és egyre szervezettebb – ez ellen valamit tennünk kellene.
    2, Az emberek köszöni nem kérnek a hajléktalanok sanyargatásából, ehhez már nem adják nevüket voksukat.
    3, A hatalom már egy ilyen piti ügyben is retteg a vereségtől. Retteg attól, hogy a vereség sokak számára példa értékű, mi több lelkesítő lehet, így aztán a legegyszerűbb de már kormányzati szintű hazugságra, hamisításra is kész. Tehát a gatya nagyon tele.
    Menjünk el mindannyian hétvégén és segítsünk abban, hogy a megismerhessék az igazi félelmet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  10. Minden épkézláb és egésséges ember ottan kell hogy legyen,kűzdeni a magyar DEMOKRÁCIÁÉRT.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  11. D-day-ről információt találhatsz az frdsz honlapján.
    Ott a helyünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  12. “Budapest – Óriási erőkkel készül több mint 70 érdekvédő csoport a D-Daynek nevezett, határozatlan időre meghirdetett tiltakozássorozatára…..”
    .
    Hát nagyon kíváncsi vagyok erre az “óriási” erőre. Sok függ ezektől a napoktól. Ha több tízezer ember vesz részt benne, akkor van esély arra, hogy a későbbiekben meghátráljon az OVis, de ha nem jön össze jelentős tiltakozó tömeg, akkor ez csak lovat ad az OVis alá! Van olyan félelmem is, hogy az OVis esetleg a 2006-os szélsőséges embereivel provokációt hajtat végre, hogy bevethesse a kommandósait a tömeg szétoszlatására. Bízom benne, hogy erre nem kerül sor. Most még nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  13. Adalék a hazai helyzethez: Nyíri András olvasói levele a Galamuson:

    http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=92223:meddig-meg&catid=65:az-olvasok-irasai&Itemid=101

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Tisztelt neroka

    Miből gondolod, hogy OV ilyet akar tenni, amit leírtál?
    Biztos vagyok benne, hogy ilyet nem fog csinálni, mert az nem fér bele az eszméibe!
    Én inkább attól félek, hogy szépen csendben leül az egész és oktobertől minden megy ugyanígy tovább , mint ahogy most!
    Nem tudom, hogy ha most sikerül esetleg valamit is elérni, jövő kérdéseivel mi a nagy harci helyzet van?
    Ami brutális költségvetési tervezetett irányoz elő , azon 100% hogy nem fog változtatni a kormány!
    Nem értem miért vagyunk ilyen naívak, hogy a kormány valamit is változtatni fog eddigi álláspontján?
    Amikor volt tavasszal a rendvédelmisek megmozdulása, akkor én és egy másik kedves kommentelő azt írtuk, hogy ” kostolgat minket OV , hogy meddig mehet el, mennyi a tűréshatárunk és utána visszavonja az egészet , ha már nagy gáz lesz”
    Az egészből mindössze annyi lett, hogy végigtudta vinni az eddigi elképzelését!!!
    Ez amitől igencsak félek, hogy a kis csapatával figyelni fogja az eseményeket és szervezz egy kis zsurpartyt, majd a “rendezvény” után egy kis mosoly, hogy ez a nép, nem jelent potenciális veszélyt a számára!
    Innentől kezdve, azt fog velünk csinálni amit akar!
    Végülis elég ha egy-két idióta van a tömegben, de azokat <> rendreutasítják és kitessékelik a rendezvényről!

    Girbegurba belinkelt egy érdekes írást, amelyen elég sokunknak el kellene gondolkodni!
    Amikor az oktatás is totálisan szét van verve, ott sincs nagy mozgolódás!
    Ebből azt a konzekvenciát vonom le, hogy minden nagyon jó, minden nagyon szép , így a helyes, ez a jó írány!
    Jövőre jönnek a fizetéscsökkenések, különböző adók emelése és új adók bevezetése!
    Én azt hiszem, hogy már minden koncepció OV asztalán van, amelyen a “vezérünk’ nem akar és esze ágában sincs változtatni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. Nem lesz itt semmi sem. Látszat tüntetés. A tanárok a Fideszre szavaztak, az orvosok a Fideszre szavaztak, a szakszervezeti vezetők a Fidesz s….t nyalták. Látta valaki Kálmán Olgánál, Éger Istvánt és Tarlóst. Csak makogtak. Ühüm bühüm. Édesanyám én nem ilyen lovat akartam. A nagy Fidesz fanok csak a Hír Tv-ben mernek nyilatkozni, mert ott nem merik összehozni őket egy másként gondolkodóval sem. A riporterek nem győzik fényesre nyalni a s…..t. A D-Day meg kimúlt mielőtt elkezdődött volna. Vitya dob nekik egy kis csontot, mindenki megnyugszik, hazamennek a legények, oszt jó napot. Ott folytatja, ahol abbahagyta.

    Marx Károly
    Minden csak kommunikáció kérdése.
    2 csapat nevezett a VIII kerületi foci meccsre.
    FIDESZ – Hajléktalanok 0:6

    Az újságokban a TV-ben, rádióban értékelik az eredményt.
    A FIDESZ az előkelő 2. helyet szerezte meg.
    A Hajléktalanok pedig az utolsó előtti helyen végeztek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  16. Ezek a képek 2006-ban készültek.
    Ki is rendelte el,hogy olyan barbár módon kell elbánni a tüntetőkkel?
    Nem az Orbán kormány!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (10 szavazatból)
  17. Hogy vannak problémák?
    Igen,mert nagyon sok székben az ellenzék emberei ülnek,akik azon fáradoznak,hogy az emberek rosszul érezzék magukat és becsapottnak.
    Amint érző,emberi lények kerülnek a helyükre,a problémák 80%-a megoldódik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (11 szavazatból)
  18. „Kelj fel, és járj!”

    Pár gondolat a Törvények változásairól, csak így, magunk között. Persze, nem tételesen, inkább a folyamatokat, és azok jelentését nézzük meg. Végül pedig az indoklásokat.

    Minden ország demokrácia szintjét, erkölcsét, igazság iránti elkötelezettségét tükrözik az elfogadott Törvények, életképességét pedig a hatályos Törvények betartása, betartatása.

    Elöljáróban leszögezhetjük, hogy Magyarországon a politikai erkölcs: halott. A jogfolytonosság megszűnt, a jogállam megsemmisítése elkezdődött. Jövőre nem lesz Alkotmány, csak Férckotmány. A magántulajdon védelme megszűnt, csak kiváltságos kevesek részére maradt meg. Ma már ott tartunk, hogy akinek nagyobb vagyona van, annak nagyobb az igazsága, és még életkor alapján is megkülönböztetnek bennünket.

    A Munka Törvénykönyvének megváltoztatása elkezdődött. Jogalkotási alapelv (Jogalkotási Törvény), hogy a jogalkotásba be kell vonni az érdekelteket, hiszen róluk döntenek, de nem nélkülük. De ez mára: megszűnt. A Törvényeket az Országgyűlés, vagyis a pártok hozzák, és bizony erősen kérdéses, hogy az egyes pártok kiknek az érdekeit képviselik, különösen a pártfinanszírozás átláthatatlan rendszerében.

    A munkavállalók jogait korlátozni akarják, magyarán: szűkíteni, megvonni. Ha ez így megy tovább, a 21-ik századból, a fejlett ipari korból visszalépünk a feudalizmusba. A visszalépésről még a miniszterelnök is szólt, a leendő feladatokról beszélve elmondta: nem 21-ik századi módszerekkel végezzük el a munkát. A munkaerő-kölcsönzés pedig állami szerepvállalással már-már a rabszolgakereskedelmet idézi. Olcsón, sokat. Derék. Egyes pártemberek szerint a Törvényt azért kell megváltozatni, mert a munkáltatók eddig sem tartották be a Munka Törvénykönyvének rendelkezéseit. Ez nagyon demokratikus gondolkodásra vall, mert ha valaki Törvényt sért, akkor nem kell eljárni vele szemben, hanem a Törvényt kell megváltoztatni. Akkor viszont a bankrablást is engedélyezni kell, mert bizony vannak olyanok, akiknek nincs pénze a számlákra. Ja, hogy az nem jó? Pedig az indoklás szerint…

    Nekem úgy tűnik, hogy a tisztességes dolgozókat kell megfojtani, a becsteleneket felemelni. Ez a kormányzati szándék. Miért? Bizonyítom!

    Lázár János javaslata tesz erről tanúbizonyságot. Mivel a képviselői költségtérítési iparág nagyot fejlődött (Pl: állítólag Lázár úr az utóbbi időben 18 milliót vett fel), ezért büntetésként a képviselőket 300%-os fizetésemeléssel akarják súlytani!

    Szerintem ne századokat lépjünk vissza: hanem kétezer évet. „Kelj fel, és járj!” Ezt fejtsük ki bővebben: nem az erkölcsi nyomorékokra, az önkényuralom haszonélvezőire gondolok. Nem. Ők már menthetetlenek. Számoljanak el ők magukkal.

    Hozzátok szólok, magamhoz, mert a haza MI vagyunk: „Kelj fel, és járj!”

    Ördög László, Kádár-huszár

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. elizabeth,
    Először is ezek a képek 2011. áprilisban készültek a rendvédelmi dolgozók tüntetésén. A rendvédelmi dolgozók többek közt a korengedményes nyugdíjuk megvonása ellen tüntettek.
    Másodszor. Konstruktív ellenzék nélkül nincs demokrácia. Nem a fidesz féle destruktív ellenzékre gondolok, akik mindent megtettek azért, hogy a kormányt megbuktassák, és az olyan sötétekkel, mint te, elhitessék, hogy ők hibátlanok. Olyan kritikátlanul fogadjátok el Orbán minden szavát, mint annak idején Rákosiét, vagy Kádárét fogadták el. Orbán szájából méz folyik, és szent fenekével aranyat szarik – hiszitek, de nem így van. Nem az ellenzék tehet arról, hogy az emberek rosszabbul érzik magukat. A kormány, élén a szeretett vezetővel tehet arról, hogy az emberek kevesebbet keresnek, mint egy éve, hogy nehezebben élnek meg az alacsony keresetűek, és létbizonytalanság van. A kormány minden lépése ellentétes azzal, hogy mit mondtak ellenzékben – no jó, az egykulcsos adó ígéretét betartották, de az a bruttó 300 ezer feletti fizetésűeknek kedvezett, az alacsony keresetűektől elvett. Hazugság minden amit mondanak, de ezt te sosem fogod megérteni, mert azt látod, hogy folyik a méz a szájukból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. elizabeth. Ön a Hold túl oldalán él? Gondolom olyan emberi érző lényre gondol, mint Lázár, vagy Balsai. A kipreparált papucsállatkában is több érzelem van mint ezekben a (végbél)lényekben.
    KI rendelte el…. Nem elrendelte, hanem megrendelte a zavargásokat az OV nevet viselő “érző” lény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Szabotálnak a Fidesz hazugsággyárai 2011. szeptember 21. szerda | AN

D-day – szabad a pálya 2011. szeptember 20. kedd

Igazság helyett gumibot Kínában 2011. szeptember 18. vasárnap | AN

Fél a szakszervezetektől Orbán diktatúrája 2011. szeptember 15. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos