Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bokros második csomagja 2011. november 28. hétfő 15:41 | AN Forrás: Vasárnapi Hírek

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Budapest – Tízpontos javaslatot készített a gazdasági összeomlás elkerülésére és a gazdasági-társadalmi felemelkedés lehetőségének megteremtésére Bokros Lajos volt pénzügyminiszter. Minden pontja szembe megy a kormány jelenlegi gazdaságpolitikájával. A végére hagyta, de talán nem utolsó sorban gondolja, hogy a kormány kérjen bocsánatot a társadalomtól az eddig okozott értelmetlen szenvedésekért.

A rendszerváltás éveiben egyensúlyi problémák, rekordszintre duzzadt államadósság miatt a befektetésre nem ajánlott, vagyis a bóvli kategóriába ragadt az ország. 1995. március 12-én jelentette be Bokros Lajos akkori pénzügyminiszter a kiigazítási csomagját, mely egyfelől megmentette az országot a fizetésképtelenségtől, és olyan pályára állította a gazdaságot, amely a következő évben felminősítést, a bóvliból a szabadulást eredményezte. Másfelől az életszínvonal jelentős romlásával járt és példátlan népszerűtlenséget hozott a csomag névadójának. Minden ésszerű gazdaságpolitika megpróbáltatást jelent a társadalomnak, és ezért nagyon fontos, hogy az áldozatvállalásra csakis értelmes és fontos célok érdekében kerüljön sor – nyilatkozta Bokros Lajos a Vasárnapi Híreknek. Véleménye szerint a mostani gazdaságpolitika értelmetlen célkitűzések érdekében kér áldozatvállalást és itt lenne az ideje, hogy a szavak és a tettek összhangba kerüljenek.

Az összeomlás elkerülése és az ország felemelkedésének érdekében az alábbi 10 pontos programjavaslatot állította össze Bokros Lajos:

1. A 2012-es költségvetést azonnal vissza kell vonni! Új költségvetést kell tervezni: nulla növekedéssel, esetleges visszaesésre is készülve, s különféle forintárfolyam-forgatókönyvekkel.

2. Vissza kell térni a progresszív személyi jövedelemadózásra! 10-20-30 százalékos kulcsokkal úgy, hogy a legszegényebbek adójóváírás nélkül se járjanak rosszabbul.

3. A szociálpolitikai kedvezményeket ki kell venni az adórendszerből! (A gyermekkedvezmény a gazdagoknak kedvez.) A családi pótlékot az alacsony jövedelműek körére kell szűkíteni!

4. Kétkulcsos áfára kell áttérni, s a különadókat (bankadó, egyéb szektorális adók) ki kell vezetni a rendszerből!

5. Államosítás helyett széles körű privatizációra van szükség. A bevételeket nem herdálni kell, hanem növelni, hogy az adósságszolgálatot teljesíteni tudja az állam. Szükség van az ingatlanadóra, hogy az önkormányzatok bevételekhez jussanak. A felesleges kiadásokat (stadionépítés, fociakadémiák) le kell építeni.

6. Nyugdíjreformra van szükség! A járulékok és a járadékok közti összefüggés szétverése helyett, a svéd modell alapján szorosra kell fűzni a kapcsolatot a befizetések és a kifizetések között.

7. Egészségügyi reformra van szükség! A járulékbefizetéseket és az ellátási jogosultságot összhangba kell hozni. Emellett elkerülhetetlen a részleges költségtérítés.

8. El kell vetni a közoktatást és a felsőoktatást ellehetetlenítő ellenreformokat. Versenyelvű, teljesítménymérésen alapuló, az intézményeket is rangsoroló felsőoktatásra van szükség, tandíjjal.

9. Az előre tudhatóan értelmetlen, bizalomvesztő és hiteltelen gazdaságpolitikával fel kell hagyni! Ehelyett ésszerű, hiteles és a befektetők bizalmát élvező gazdaságpolitikát kell folytatni.

10. Bocsánatot kell kérni a magyar társadalomtól az értelmetlen szenvedésekért! Mert minden ésszerű gazdaságpolitika szenvedést okoz, de ha annak van értelme, akkor a társadalom hajlandó az áldozatokra. A mostani értelmetlen, irracionális, pökhendi és sértő gazdaságpolitika azonban teljesen ésszerűtlen célok érdekében kért áldozatokat és okozott szenvedést.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (47 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +73 ( 77 szavazatból)
Bokros második csomagja, 4.7 out of 5 based on 47 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

62 Reader’s Comments

  1. …méghogy ezek bocsanatot kérjenek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  2. Az új 10 parancsolat az államra! Kiváló összefoglaló!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  3. Ez kiváló 10 pont…. de akinek szól, az nem szokta beismerni, hogy téved…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  4. Magyarországnak VÉÉÉGGE…..
    Fájront van.
    Nem én mondtam : egy Jobbik-szimpatizáns régi cimborám hívott fel ma telefonon , hogy a 168 óra c. lapban olvasta. Aszongya ha a cikknek csak 0.1 százaléka igaz , akkor a Fidesz és a Jobbik politikája miatt nekünk végünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  5. Istenem, hova jutottunk, már a nagy megszorító is besokallt ennyi nemmegszorítástól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  6. Ezt megtehették voln a kisfiúk 12 hónappal ezelőtt, de talán még fél éve is. Most már nem elég, hanem további három pontra is szükség van:
    11. Visszavonják az alkotmányt kiherélő összes törvényt, a kinevezéseket, és az eltávolításokat. Visszahelyezik posztjukra az eltávolított hivatalnokokat.
    12, A fideSS-kdnp kormány és frakció lemond, goj hőstol lemond, és új választásokat írnak ki a lehető legkorábbi időpontra.
    13. A 12. pontban említettek ellen vádat emelnek hatalommal visszaélés miatt.

    Ha ezek nem következnek be, akkor a népharag kielégületlen marad, és akkor hiába a legjózanabb intézkedés-sorozat is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (35 szavazatból)
  7. girbegurba
    Ha Boross úr dolgozatát egyáltalán elolvassák a derék smartass fityeszesek, azonnal jelöltetem magamat római pápának.
    Milyen népharagról beszélsz?
    Wishful thinking.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  8. Szerettem volna mellékletként betenni az új adórendeletet, de nem sikerült, bemásolni viszont túl hosszú lenne. Egyszerúen elképesztő aljasság, amit ezek megszavaztak. Persze marad az 1 kulcsos adó, orbánostól, matolcsystól együtt. Na meg, hogy az általuk elcseszett dolgok miatti EU-s büntetéseket is mi fogjuk fizetni. Ez annyira cinikus és vérlázító, hogy nincsenek már szavak rá!
    Biztos, hogy szükség van megszorításokra, de nem így, ahogy a fideszes bűnszövetkezet és tettestársai megszavaztak (magukért) ellenünk!
    Mikor fog felébredni ez a balga, birka, alattvaló társadalom????????
    Már régen százezres tömegnek kéne vasvillával a Parlament előtt üvöltözni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  9. norbert
    Na, de így advent környékén hogy is kéne százezres tömegnek kéne vasvellával a kézben a Parlament előtt üvöltözie? Mit is szólna Semjén doktor úr?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  10. …de legalább a ne paráználkodj és ne kívánd felebarátos feleségét kimaradt belőle!
    Ez is valami!
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  11. Sajnos az az alvilágot felbátorítás, mely külsőségeinek bizonyos elemeiben népharagnak tűnt, valóban nem nyert még kielégülést…
    De ami késik, nem múlik. Majdcsak összetákolnak valamilyen pört is Gyurcsány ellen, törvényileg kiiktatják politikai ellenfeleiket, lenyúlják azt az MSZMP utódpárti maradék vagyont is, ami még nem az övék (mert azért őket sem a fidesz-tagság tartja el, hanem az MSZMP vagyonból kaptak székházat, közpénztámogatást, sötöbö, sötöbö), és a nép ujjongani fog.
    Hja, hogy előbb-utóbb felélik a maradékot is, és akkor majd a fülkeforradalmárok betétkönyvei is megmentésre kerülnek, az másodlagos a politikai bosszúálláshoz és a gyűlölet fenntartásához képest., hiszen legfőbb cél azok eltaposása, akik veszélyeztetik az uralkodásukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  12. Még véletlenül sem fogják BL 10 pontját megfogadni.

    1. Mert ért hozzá, akkor is ha nem szerettük, de már visszasirjuk.

    2. CSAK AZÉRT SE!!

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  13. Gyozo-
    Nem feltétlenül kell vasvilla, lehet söprű is, vagy akármi. Tam-tam dob, kerepelő, síp, minél hangosabb legyen! Így még mindíg szolidabbak lennénk a kődobáló, gyújtogató, akasztófázó, hugyozó söpredék fidesz-bérenceknél!
    Hol vannak a nyugdíjasok??? Nekik ez jó??? Hol vannak a fiatalok????
    Ilyen világot képzeltek maguknak???
    Kollektíven kellene szembeszállni ezzel a 2/3-os bagázzsal! Ha egységesen kiállna mindenki, tehetetlenek lennének.
    Több tízezer, esetleg százezer embert nem rúghatnak ki, Miért nem állnak ki a Szakszervezetek mellet???
    Igaza van Kertész Ákosnak! Alattvaló a magyarok nagy része, akiket még a saját sorsa sem érdekel, inkább sunnyog és beledöglik.
    A parlamenti színtársulatra ráférne néhány agyturkász, nem csak Iván doktor (a Lipót ex főorvosa), ő elfoglalt a főnökével 2002-től.
    Az ATV is csak pianóban működik, hangosabban kellene !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  14. bocs: Szakszervezetek mellett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  15. #
    norbert
    2011. november 28. hétfő
    17:55
    Figyu!!!!!!!!
    Mit vársz a benyalós Német Sándortól?
    Az a csoda, hogy az ATV-n még hallhatunk valamit, igaz csak szorgdínóban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  16. inax
    18:14.
    - nem sokat, de több a semminél (eddig). A többi média meg mély kussban van! Talpnyaló bagázs mind!
    A sok idióta, – mert nem politizál, nézi bambán a mittudom én miféle VV-t, Győzikét, meg elmebetegeknek szánt gagyi “szórakoztató” műsorokat, az Echo (náci) TV-t és elmegy szavazni a szajkózott szektájára.
    Ilyen színvonalú a népesség nagy része.
    Elkeserítő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  17. Jo lenne, ha ezt olvasgatnak a kepviselok matol, karacsonyra pedig megkapnank toluk ennek elfogadasat /csak almodozom/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  18. Orbán Viktor mondjon le. Kicsit vulgárisan vonuljon vissza a közéletből. Nyerjen állmai pályázatokon , de ne nyerje a legtöbbet. Ezt még kibirja a magyar nép, de miniszterelnökségét nem. Amerika legyen a megváltónk, helyezzék nyomás alá a fideszt , h váljanak meg az állitólagos sámántól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  19. Persze, hogy nem fogadják meg a tanácsot!
    Már csak azért sem, mert Orbánnak Matolcsy jobbkeze,
    Pintér pedig Aranykeze.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  20. Nos Uraim, Hölgyeim,mennyivel lettünk okosabbak? Semennyivel!
    Ehhez a 10 ponthoz csak a blogokat és a hozzászólásokat kelett elolvasni,oszt
    összeollózni!Mi már másfél év óta ezeket a tételeket próbáljuk beleverne az idióta
    kormány tisztviselők “agyába”.Valaki megint celebkedik.Pedig tudomásul kéne
    venni,ha komolyra fordulna a dolog, Neki akkor éppem a világ másik felén lenne
    sürgős teendője. Mint már annyiszor!Jó pénzért bárki tud észt osztani,de éljen
    itthol minimálbérből!Amúgy kit is képvise ez a jó ember az EU.-ban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  21. Majd a csuti megmondja a Bokros Lajosnak a magáét. A tőmjén meg kiátkozza, mert szembe megy a jóisten akaratával. Vegyétek már észre, hogy a hatalom(az orbáné) istentől való, térjetek magatokhoz, szórjatok homokot a feletekre és a vasárnapi misén, vagy mivel advent van az angyalin gyónjátok meg bűneiteket és imádjátok vezéreteket, akit a jóisten küldött megmentésetekre. Bokros Lajosról pedig kiderítette a most szerveződő fideSSD hogy ő az egyik főszervezője a magyarság és a forint elleni támadásnak, meg egyébbként sem része dicső nemzetünknek! Biztosan zsidó is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  22. Nyugdíjas, 65 éves, “rendesen” beteg ember vagyok. Mégis mit kellene tennem, fiatalabb barátaim, hogy ne dögöljük bele ennek a pénz-hataloméhes bandának az őrjöngésébe? Sosem szavaztam rájuk, még a felnőtt gyerekeimet is sikerült távoltartani tőlük. Menjek (menjünk) öregként partizánnak, merénylőnek, gyújtsa fel magát valamelyikünk a parlament előtt? Segítenék én, de előbb Ti kezdjetek valami értelmeset, hasznosat, és ne csak az értelmiséget szapuljátok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  23. A 11. pont lemaradt: Orbánékat azonnal börtönbe zárni, beperelni és teljes vagyonelkobzás az egész csürhéjére vonatkozóan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  24. norbert
    Érthetőek az indulataid, érzelmeid. De nem szabad megfeledkezni a realitásokról!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. vélemény
    18:35.hétfő
    Sajnos, minket senki nem fog megvédeni orbántól és szektájától. A nyugat csak annyit tehet értünk, hogy a teljesítményünket értékelik olyannak, amilyen, BÓVLI-nak! A végeredmény nekünk fog fájni, érzékenyen és fájdalmasan érint minket, de csak mi tudjuk elkergetni ezt a maffiózó dilettáns gonosztevő bűnöző bandát, ha ehhez felnő a társadalom, vagy felébred, kijózanodik. Az 1/10-ed gazdagodását a 9/10-ed fizeti, ha ennyire hülye!
    Elnézést, de nem tudok már finoman fogalmazni!
    Most hol van orbán? Olyan gyáva ember, hogy nem mer az emberek szeme elé kerülni, sunyít és már készíti a következő “karácsonyi ajándékot ” nekünk.
    Ez az ember vagy született gonosz, vagy elitta az eszét. A leépülése látványos.
    Minden esetre nem oda való, ahol van! Neki, remélhetőleg közelgő bukása után a Parlament közelébe sem szabadna jutni! Ennyi kárt az országnak, a szerencsétlen honpolgároknak senki nem okozott Rákosi óta!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  26. Most jó Magyarnak lenni:-):-):-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Gyozo
    19:25.hétfő
    Igazad van! A realitások!
    Ők foglalkoznak egyáltalán a realitásokkal??? NEM! Csak egyes egyedül magukkal és a hatalommal. Érdekli őket a több millió szerensétlen sorsú, megkeseredett, legatyásodott ember??? NEM! Lakáshitelesek szomorú sorsa, a kilakoltatások??? NEM! A rokkantak, betegek visszaterelése a munkába, majd éhbérért alkalmazásuK (de hol a fenében)??? NEM! A visszamenőleges törvénnyel hozott intézkesdések, a médiatörvény, a gagyi alkotmánynak nevezett tákolmányuk és hosszan lehetne sorolni. Ezek most realitásokká váltak, mert mi hagytuk, hogy így legyen. Illetve nem voltunk elegen, akik visítottunk.
    Persze, hogy indulatos vagyok és szerintem nem egyedül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  28. Bokros Lajos nem hiszem, hogy azt gondolta, hogy a kormány megfogadja a tanácsát. Ő inkább a mi tisztánlátásunkat akarja fejleszteni, szakember módjára.
    Kiket győzhetne meg a kormányzó pártokból? A baromságból összerakott Lézer Luzer Lázárt? Netán a Hantamétert? Esetleg a bunkóságtól csepegő Harragot?
    Lehetne sorolni, de minek. Kivételt nehéz lenne találni közülük.
    Sok jogot végzett emberforma van köztük, akik a jogból annak kijátszását tanulták meg. Különben is a Fidesz KDNP egyvelegben a becsület, tisztesség, tolarencia szitokszó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  29. Balogh de nem balga

    Sanyobacsi, remélem Téged nem képvisel, Majd Neked marad a csuti, mert jól meg vagy vele. Ő legalább leírta, hogy bajok vannak és mit kellene tenni. A többi közgazdászról akkor mi a véleményed? Élükön a Lászlóval még most is sza…ra nyalják a nyelvüket és tojnak rá, hogy velünk mi lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. Ez igen , a fijug megin luftot rúgtak!!!!
    A BOKROSCSOMAG (ami el volt átkozva és a hasznát élték fel 1998-2000) most felüdülés lenne a NÉPNEK , a sanyargatás végét jelentené!!!!!!
    Meg köszönném annak a sok balf@sz tanárnak aki átengedi a vizsgákon fél disznóért meg húsz liter szílvapáleszért az ilyen fogyatékosokat , és legyenek szívesek vissza adni a diplomájukat mert ők is megbuktak nem csak a tanítványaik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  31. Hódmező Lázárhejj Megyeijogú János 110%-ig kitart eltolcsi mellet :D
    Remélem a sitten is :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  32. Eztazzé nem gondolta volna senki:
    Hogy egyszer még Bokros-csomagért fog rimánkodni a magyar…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  33. Valaki itt a népharagot emlegette a fidesz nevezetű bűnbandával szemben…

    Milyen népharag?

    A budapesti II. kerületben – érdektelenségbe fulladva, de akkor is – most választott meg a hallatlanul bölcs “nép” egy újabb fitymeszes politikai kurvát…

    Amit ezek művelnek az utóbbi 2 évben, hát már a fityesz puszta említésétől is tömeges ordítozásnak kellene lennie mindenhol, erre ezek az állatok megválasztanak egy újabb fitymeszes kitartottat polgármesternek, és nem is akárhová…

    Népharag, a… m, az…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  34. Nekem elegem van az olyan politikusok és szakértők meg mindenféle okoso emberből aki csak azt tudja mondani, hogy ezt meg azt nem szabad és most nagyon kell spórolni mert jaj de rossz lessz nekünk, nincs pénz itt vagy ott még le lehet faragni ….
    Olyat akarok aki elmondja, hogy épiteni kell, alkotni, létre hozni, befektetni!
    Szerintem igen is a fogyasztó társadalom mozgatja az egész világ gazdaságát és ha a fogyasztást vesszük vissza semmit nem érünk el mint azt, hogy a termelés vissza esik!
    Ha a termelés vissza esett akkor már egyértelmű a spórolás is ….
    Az egész világ sporol, csak azt nem tudom miért teszi ezt?????
    Miért nem termel? Miért nem kutat és fejleszt? Miért nem tűz ki célokat , olyanokat ami az egész világ gazdaságát képes megmozgatni?
    .
    Mind csak spórol, elveszi mond azt az emberektől amit évekig megkerestek, összegyűjtöttek!
    Az apák a gyerekeikre akarják iratni a meglévő vagyonokat mert a mocskos behajtók ki akarják tépni kezeikből a meglévő javakat, mondvacsinált és az általuk generált gondokra hivatkozva!
    De kérdem én! Miért nem építünk? Miért le építünk????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  35. (Gyozo)
    “Milyen népharagról beszélsz?
    Wishful thinking.”
    Van benne valami. Mert igaz, hogy a népharag most nem kényszeríti piktorékat lemondásra.
    De ha lemondanának, hamarosan kitörne a népharag, amit addig részben a félelem, részben a számítás tart vissza. A lemondott bagázst már nem félnék, más oldalról pedig nem tisztelnék. Hamar elterjedne róluk az igazság, és a nép magának ismételné egyre hangosabban a sérelmeit, amire ha orvoslást nem kaphat is, bosszúját szeretné legalább bevégezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. ” De ha lemondanának,”

    De eszük ágában sincs lemondani.
    Nincs itt semmilyen népharag. Az istenadta nép issza a vezér minden szavát amely már a vízcsapból is folyik. Az pedig, hogy itt pár százan okoskodunk (165 hurrá megint 1-l nőtt a számunk :) körülbelül annyit ér mint galamb puki a tornádóban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. Eldrad
    Ne feledd, a II.kerület a 16%-nak tapsoló gazdagok Mekkája. Ott nem is lehetett más az eredmény. Ami figyelemreméltó, hogy ehhez képest nagyon jól szerepelt az MSZP-s jelölt. Ez ott árulásnak számít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  38. Jo lenne tudni, mi errol Frank Tibor velemenye?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Na lássuk, erre mit mondanak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Ideje lenne fogalmaink eredeti értelmét a jelenhez igazítanunk.
    A “népharag” névtelenség mögé elbújhatóság esetén négy fal között tombolja ki magát, s abban a pillanatban “népfélelemmé” szelídül, amint átlép a nyilvánosság ajtaján.
    Nem Titeket vádollak, én sem vagyok különb, a fidesz, sokkal hamarabb ismerte fel a megfélemlítés módszertanában rejlő lehetőségeket, mint bárki a puszta feltételezést számításba vette volna, ez az oka mindennek.
    Ők már akkor uralkodni és ingyenélni akartak, amikor még mindenki “csak” több szabadságot áhított.
    Ezt a lépéshátrányt sose fogjátok behozni, köpönyegváltáskori “fiatalok”.
    Nekem ez a legnagyobb tanulság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  41. Mostanmegmár ottartanak a dógok hogy Budapest náci főpolgármestere a Klubrádióban rinyál hogy az a cúúúna Kormány elakarja tüle venni Budapestet éshogy azért ugye baloldali bácsik tessenek mán memondani nemisigaz az egész éshogy csak nem lessz Pestből megye ? A kerületekből meg falvak ?? Úgy-e neeeem ???!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. “1995. március 12-én jelentette be Bokros Lajos akkori pénzügyminiszter a kiigazítási csomagját, mely egyfelől megmentette az országot a fizetésképtelenségtől, és olyan pályára állította a gazdaságot, amely a következő évben felminősítést, a bóvliból a szabadulást eredményezte. Másfelől az életszínvonal jelentős romlásával járt és példátlan népszerűtlenséget hozott a csomag névadójának.”

    Akkoriban 23,5%-os volt az infláció, tehát nem hozott jelentősebb életszínvonal-romlást a fásult embereknek. Tapasztalatból tudom,mert akkor pont kényszervállalkozó voltam egy ideszabadult német multinál.

    A népszerűtlenség viszont nagyon igaz, mert Bokros ugyan jó szakember, de akkor még nem tudta lekommunikálni a megszorító csomag szükségességét az ellenzőivel. Még emlékszem a tv-vitára: mikor a műsor véget ért, de még forogtak a kamerák, ordítva ment oda a legnagyobb szájú ellenzőjéhez, hogy: ‘Na most mondja! Most mondja!…’ Ez persze hogy nem használt a népszerűségének.

    Aztán a csomag meghozta a gyümölcsét, viszont a Horn-kormány belebukott (csak emlékeztetésképpen: már Kupa Mihály is javasolt ilyet Antallnak 1992-ben, csak az az észkombájn nem merte felvállalni, nehogy megbukjon az ivócimborákból meg iskolatársakból verbuvált MDF-kormány – jellemző módon így is buktak), a FideSS meg beleült a készbe meg a jóba, ld
    tibi65
    kommentjét.
    A többire már talán mindenki emlékszik…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  43. Hiába itt bárkitől bármilyen jobbító szándék, ezek mennek a falnak. Arra vannak programozva a nagyképűségük által.
    Az a baj, hogy a mi bőrünkre hazardíroznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. Kiamaradt a legfontossab !
    Mondjon le a kormany ! Az Ugyeszseg vadolja meg a feleosoket es fuggetlen birosag itelje el oket. Lehetne kezdeni az Esztergomi Fityisszel elukon Megyes Tomival.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  45. Tök jó tarlóselvtárstól kért valamit a PÁRT , Budapestet.
    Azonnal visszavágott , de minden attól függ hogy Kósa “tizedes” mennyit akar ebből magának szakítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Valaki egyszer ezt mondta a bocsanat keresrol:
    Sorry = may I do it again?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. T.Bumburi! Jól látod!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. Ne haragudjatok, de Oldarbordám zaklat,hogy szerezzek egy marha csúnya 1-4éves kutyust.Ha valaki tud segítsen.Zala megye

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  49. ORBÁN TAKARDODJ!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  50. 7. Egészségügyi reformra van szükség! A járulékbefizetéseket és az ellátási jogosultságot összhangba kell hozni. Emellett elkerülhetetlen a részleges költségtérítés.

    Ez tetszik. Végre kimondta valaki: aki szegény, dögöljön meg, nem jár neki gyógyulás, kezelés. Egy munkanélküli, öreg, pici nyugdíjjal, súlyos rokkant 40-55 ezer forintos havi járulékból, mélyszegény miből gyógyíttassa magát? Vagy vonuljon el szépen, méltóságteljesen, mint az elefántok, meghalni, ahol nem látja senki, nem zavar senkit?

    Köszönjük az újabb “szép” és “emberséges” alternatívaképet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (11 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az utolsó csepp pálinkáig harcolunk 2014. április 11. péntek

Mi lesz veled, Magyarország? 2014. április 2. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos