Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az utolsó csepp pálinkáig harcolunk 2014. április 11. péntek 9:17 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(57)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az utolsó csepp pálinkáig harcolunk

Budapest – Csapataink már megint harcban állnak. Ezúttal a páluinka-fronton szegeznek szuronyt az ellenségnek. Az Európai Unió az ellenség, amelynek csak a pénze kell nekünk (az viszont nagyon, mert enélkül éhen halnánk), de a szellemisége idegen tőlünk. Nekünk ne mondják meg, hogy mit meddig és merre.

A pálinkafőzés a magyar kultúra része, nem csoda, hogy Fazekas Sándor vidékfejlesztési (ilyen vicces neve van a tárcának) miniszter provokációnak nevezte a döntést.

Nem összeegyeztethető az uniós joggal, hogy Magyarország lehetővé tette, hogy évente legfeljebb 50 liter gyümölcspárlatot saját felhasználásra jövedékiadó-mentesen lehessen főzni, főzetni – ezt mondta ki csütörtöki ítéletében az Európai Unió bírósága.

Az Európai Bizottság arra hivatkozva indított kötelezettségszegési eljárást, hogy az uniós jog a pálinka esetében az általános jövedékiadó-kulcs mellett legfeljebb egy másik adókulcs alkalmazását teszi lehetővé a saját célra főzött, maximum 50 liter tiszta szesznek megfelelő mennyiségű párlat esetében, és az nem lehet kisebb, mint az általános kulcs fele. A bírák úgy ítélték meg, hogy az ügyben a bizottságnak van igaza.

Az ítéletről készített sajtóközlemény szerint az uniós jog szerint a pálinka esetében a tiszta alkohol hektoliterére minimum 550 euró (mintegy 168 ezer forint) jövedéki adót kell kivetni, és azokra a párlatokra adható adókedvezmény, amelyet a gyümölcstermesztők a saját gyümölcsükből saját fogyasztásra szeszfőzdében főzetnek, és ez nem lehet több háztartásonként 50 liternél, tiszta szeszben mérve.

Ezzel szemben Magyarország a gyümölcstermesztő által főzdében főzetett, saját fogyasztásra szánt pálinkára legfeljebb 50 literig 0 forintos jövedéki adót vetett ki, amit a bíróság gyakorlati értelemben adómentességként értelmezett, az ugyanilyen célra otthon főzött pálinka esetében pedig konkrétan kimondta annak adómentességét.

Ítéletében a bíróság arra a következtetésre jut, hogy Magyarország a kérdéses párlatfőzésre és pálinkafőzetésre az uniós jog által meg nem engedett, túl nagy adókedvezményt adott. A vonatkozó irányelv tételesen meghatározza, milyen esetekben adható adómentesség, és ez alapján nem jogszerű, hogy Magyarország a házi, saját célú pálinkafőzést maximum 50 literig jövedékiadó-mentessé tegye.

A kormány nem adja fel, eb ura fakó!

A kormány elkötelezett a házi pálinkafőzés megtartása mellett és azt szeretné, ha a magyar kulturális örökség részét képező hagyomány tovább élne Magyarországon – így reagált a Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Unió bíróságának ítéletére. A döntést követően a kormány megkezdi a tárgyalásokat az Európai Bizottsággal és mindent elkövet azért, hogy a pálinkafőzés hagyományai az Európai Unió engedte kereteken belül tovább élhessenek Magyarországon.

Az NGM szerint a pálinkafőzés a történelmi hagyományok alapján a magyar kulturális örökség része, így Magyarország más uniós államokhoz hasonlóan ragaszkodik a saját tradíciójához. A kormány részben ennek a hagyománynak a megőrzéséért teremtette meg – a bérfőzési szeszadó eltörlésével – a házi pálinkafőzés szabadságát 2010-ben, a választások után – közölték.

A brüsszeli bürokraták újabb felháborító provokációja az Európai Bíróság ítélete, amelyben Magyarország pálinkaügyekben elfoglalt álláspontját bírálják – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Budapesten rendkívüli sajtótájékoztatón azután, hogy az Európai Unió bírósága csütörtökön közzétett ítéletében kimondta: ellentétes az uniós joggal a házi pálinkafőzés adómentessége.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +15 ( 19 szavazatból)
Az utolsó csepp pálinkáig harcolunk, 4.6 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(57)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

57 Reader’s Comments

  1. A pálinkafőzés szabadsága Magyarországon ,–orbán hátizsákja a Magyar Nemzeti Múzeumban … lehetséges hogy van kollektív őrület.
    Konrad Lorenz Agresszió c. könyvében az állati agresszióval foglalkozik. De helyenként párhuzamot von emberi és állati agresszió között. Ezt írta (nem szó szerint csak a lényeg) Egy ember aki köztünk él, és talán nem képes egy pofont adni egy rossz gyereknek , az képes gondolkodás nélkül megnyomni az atombomba kioldó gombját. Aminek következtében milliók halnak meg,. és nem fogja fel tettének súlyát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  2. http://polgariengedetlenseg.com/2014/04/magyarorszag-becsapva-es-megalazva/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Unortodoxia=Orbaltanisztán – ahol semmi sem az, amiről beszélnek és ezt folytatják, mert erre kaptak felhatalmazást, de igény is van erre a szövegre, akkor is, ha nem igaz, csak jól hangzik a nemzeti füleknek és ettől a hazugságtól még dagad is a keblük:
    -
    http://www.168ora.hu/velemeny/hogy-mi-van-orban-valasztas-rekord-tamogatas-125674.html
    -
    Vajon meddig lehet még a kómában lévőket kábítás alatt tartani és meddig lehet még magyar embernek nemzeti színű baltával hasogatni a hátát?
    -
    Ehhez valóban szükséges az adómentes pá – linka!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  4. „Az állatvilág egyedei soha nem követnek gyenge, gyáva, elmebajos vezetőket. Az ilyen példányokat elűzik vagy elpusztítják. Ellenben a humán tömegek éppenséggel az idegtrotty, kukori vezéreket tartják karizmatikusnak, mintha a téboly kisugárzását vonzó egzotikumként élnék meg. Esztelenül bálványozzák önkényuraikat, élvezettel alázkodnak-görbülnek elébük. Nem gondolkodnak, hanem hisznek. Vak éljenzés közepette menetelnek a vágóhídra. Diktatúrában az összes út oda vezet, és mindenki oda tart akár felfogja, akár nem.” Vavyan Fable: Tündérlovaglás 333-334.old.”
    -
    Akiről pedig már a saját fotósát is letiltják, de még mindig ő az istenük, erről mit is lehetne mondani?
    Úgy jár, mint Brezsnyev, akit a halála előtti napon még a havazásban is a tribünre állítottak, hogy megmutassák, mindenben egység és rend van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  5. Ez a valóság , mert ő egy közülü(n)k ! Igen , sajnos ez az ország ilyen beteg , mint a NAGYVEZÉR ! Nem kell több bizonyíték , mint ez a “csodálatos” vers és annak a háborodott (nem is kicsit) előadója !! Lehet szapulni Mesterházy-t , de ő az operánál is azt mondta hogy azt akarja hogyha ők nyernek akkor mindenkinek jó legyen !! Ez a vén barom meg nyíltan fenyegetett bennünket ! A FŐBOLOND-tól meg vállveregetést kapott !! Van egy érzésem , hogy ennek SZOMORÚ (ha nem tragikus) vége lesz !! EZ PEDIG AZ ORBÁNBANDA BŰNE!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  6. “A magyar antiszemitizmus is ebből az identitásból származik. Ez nem a magyarok antiszemitizmusa, hanem a katolikus egyházé. De ha a magyar identitást a katolicizmussal azonosítják (lásd.: “keresztény Magyarország”) , akkor a katolicizmus antiszemitizmusát saját nemzeti identitásuk részévé teszik. Ezek nem keresztények. Ezt azért fontos megérteni, mert az embereknek pozitív érzéseik vannak Jézus Krisztussal kapcsolatban, ezért félnek ellentmondani nekik. De ezeknek nincs közük Jézus Krisztushoz. Nincs bennük semmi tisztelni való. Ezek Isten ellenségei. Ezek azok a farkasok, akikről Jézus beszélt. Azok a juhok pedig, akiket a farkasok legyilkoltak, és akiknek a bőrébe bújtak, azok a zsidók és a zsidóságba beoltott igazi, újjászületett keresztények voltak. A katolicizmus megfordítja a bibliai világot és a valóságot. A jót mondja rossznak, és a rosszat mondja jónak. A katolicizmus a zsidóság és a kereszténység ellentéte és legnagyobb ellensége. Éppen úgy, mint minden hamisítvány. Ezért kellett az egész történelemben gyilkolniuk a zsidókat és az “eretneknek” bélyegzett igazi keresztényeket, mert az ő helyükbe léptek. A Biblia azt mondja, hogy egyetlen embergyilkos sem látja meg az Isten Országát, és ezek mindenkinél több embert gyilkoltak meg a történelem folyamán. Ezzel a vallással azonosítják a magyar identitást. A németek is egy hamis germán nemzettudat miatt nácultak el, a magyarok pedig a Szent Istvánnak adott katolikus korona miatt nem találnak ki a lelkük börtönéből. Ez a korona emiatt átkozott. Minden szerencsétlenségünk és tragédiánk forrása. A katolikus egyház szellemi gyarmatosításának és elnyomásának szimbóluma. A katolicizmus, mint “keresztény” nemzeti identitás, egy hazugság, átok ezen a népen. Nem vallási vitáról van szó, uraim, hanem életről és halálról.”

    kulcsszavak az átokvers kapcsán : átok halál bűnbak … inkább nem is folytatom

    szembe kell állítani vele SZERETET BÉKE MEGBOCSÁTÁS DE NEM ÉS NEM A gonoszra gyűlölködésre !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  7. Kedves Kovács Attila

    hungarista átok az a s z ö v e g

    isten segíts !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Rogán bátran benyalt a Főnökének 2014. február 4. kedd

Navracsics is a Kúria mellé állt 2014. január 16. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos