Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem vették őrizetbe Gyurcsányt 2011. október 3. hétfő 18:23 | AN Forrás: hvg.hu

  • Hozzászólások(99)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem vették őrizetbe Gyurcsányt

Budapest – Tovább folyik a macska-egér játék Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc között. A mai napon meggyanúsították a volt miniszterelnököt a sukorói ügyben, de nem vették őrizetbe. Erre egyébként semmi okuk nem lenne, de nem feltételezhető, hogy az őrizetbevétel emiatt maradt el. Orbánnak az optimális időpont, ha Gyurcsányt akkor veszik őrizetbe, amikor a DKP formálisan is kiválik az MSZP-ből, ami legkésőbb a november 12-13-i MSZP-kongresszus után be fog következni. A DKP nélkül ugyanis az MSZP fantompárttá válhat, akár össze is omolhat, ami a Fidesz sikeres belső aknamunkájának következménye lesz. Gyurcsány nélkül viszont összeomolhat a DKP is, és két legyet ütöttek egycsapásra. Ha előbb tartóztatja le Gyurcsányt, leállítja az MSZP szakadását. Tisztelet azoknak, akik kimentek Gyurcsány Ferenc mellett tüntetni. Az alábbiakban a hvg.hu beszámolóját közöljük.

Gyurcsány Ferenc beszéde az ügyészségi meghallgatása után:

Hivatali visszaéléssel gyanúsította meg Gyurcsány Ferenc volt szocialista kormányfőt a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben zajló büntetőügyben hétfőn a Központi Nyomozó Főügyészség – közölte a főügyészség kora délután. “A gyanúsított kijelentette, kérdésekre nem hajlandó válaszolni, megtagadva a további vallomástételt. A gyanúsított észrevételt, indítványt nem tett.” A hétfői kihallgatás – Gyurcsány Ferenc indítványára, a büntetőeljárási törvény kötelező rendelkezése folytán – kép- és hangfelvétel egyidejű rögzítésével történt – tették hozzá.

Az MTI tudósítása szerint a volt kormányfő esküszegéssel vádolta az ügyészség vezetőit és az ügyben eljáró ügyészeket. Rövid vallomásában “az ügyészek szemébe nézve” azt mondta: megsértették esküjüket, és ahelyett, hogy elfogulatlanul végeznék munkájukat, politikai ellenfeleinek ösztökélésére “ocsmány, cinikus koncepciós perben vesznek részt”.

A szocialista politikus tudatta: a gyanúsítás szövegét és a kihallgatásán készült felvételt néhány órán belül nyilvánosságra hozza.

“Lehet, hogy a főügyészt ki lehetett fizetni egy kitüntetéssel (…), de biztos lehet abban, el fog jönni a pillanat, amikor azok, akik most mögötte állnak, már nem lesznek képesek megvédeni attól, hogy szembenézzen a joggal, a jog pedig azt fogja mondani, hogy ami itt történt, az disznóság, tisztességtelenség, az maga a szégyen. Szégyelljék magukat, ügyész uraim” – fogalmazott a szocialista politikus. Megjegyezte: ahogy ígérte, az eljárás alatt mindvégig azzal fogja vádolni az ügyészeket, hogy elárulták az alkotmányosságot, “ebben bűnrészesek”.

A sukorói kaszinóberuházásról szólva annyit mondott: egymilliárd dollárt hozott volna Magyarországra, 2500 munkahelyet teremtett volna. “Tisztességgel, becsülettel, törvényesen tettem a dolgomat” – indokolta, hogy a kormány miért biztosította elvi támogatásáról a projektet.

A kormányt bíráló Gyurcsány Ferenc azt mondta: 2002 óta a jobboldal, különösen annak radikális szárnya – olykor “az elkeseredett sokaság” támogatását maga mögött tudva – meg-megújuló erővel tört rá a köztársaságra, a demokraták pedig nem voltak elég erősek, hogy megvédjek azt. Véleménye szerint ezért most világos üzenetet kell küldeni: “addig fogunk küzdeni, amíg a demokraták nem lesznek többségben”.

A volt kormányfő kihallgatásának idejére az MSZP-ben működő, általa vezetett Demokratikus Koalíció Platform tüntetést szervezett. A Zichy Jenő utca nagy részét megtöltő tömeg már dél óta gyülekezett, soraiban a szocialista frakció több tagjával. A többségében idős demonstrálók szinte folyamatosan skandáltak: Orbán Viktor távozását követelték és szolidaritásukról biztosították Gyurcsány Ferencet, aki mielőtt – óriási sajtóérdeklődés közepette – belépett az ügyészség ajtaján, édesanyját és nővérét köszöntette. A tömeg közben azt kiabálta: “Megvárunk!”, és azt, hogy “Veled vagyunk, Feri!”.

A várakozás ideje alatt sok tüntető helyezte el ujjlenyomatát az e célból hozott fehér transzparenseken. A tüntetés Gyurcsány Ferenc beszéde után rendbontás nélkül ért véget.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője újságíróknak a többi között azt mondta: minden ügyész becsülettel, esküjéhez hűen végzi a munkáját. A szóvivő egyszersmind visszautasította azokat “a durva csúsztatásokat, amelyek ezzel kapcsolatban most vagy korábban elhangzottak”.

Gyurcsány Ferenc hétfőn kevéssel délután egy óra előtt érkezett meg a Központi Nyomozó Főügyészségre, ahol hivatali visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatják ki a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben. Felesége, édesanyja és nővére is ott voltak az épület előtt, valamint körülbelül ezer tüntető.

Az ügyben jelenleg hét gyanúsított van, szabadlábon védekeznek. A nyomozás határideje 2012. február 7. Keresztes Imre, a főügyészség vezetője felidézte: az általa vezetett főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást egyes sukorói, illetve albertirsai és pilisi ingatlanok 2008. júliusban történt cseréjével összefüggésben. A nyomozást hivatalból rendelték el a Fejér Megyei Főügyészség közigazgatási vizsgálatának jelzése nyomán.

Gyurcsány Ferenc ellen 2009 októberében Schiffer András a Lehet Más a Politika szóvivőjeként tett feljelentést hivatali visszaélés gyanúja miatt, ezt csatolták a már folyamatban lévő nyomozás irataihoz. Miután az Országgyűlés szeptember 12-én a volt kormányfő, jelenlegi országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről döntött, a politikust hétfőn gyanúsítottként hallgatták ki.

A gyanú lényege szerint egy külföldi befektetői csoport kaszinóberuházást tervezett a Közép-dunántúli régióban, a Velencei-tó partján, Sukoró területén. A befektetők kezdeményezésére kormányzati szervezésben 2008. május 21-én egyeztettek, a tárgyalást Gyurcsány vezette.

A főügyészség tájékoztatása szerint a megbeszélésen a beruházók egyik fő kérése az volt, hogy a beruházás céljára kiszemelt ingatlanegyüttes tulajdonát ingatlancserével szerezhessék meg. Indokként arra hivatkoztak, hogy el szeretnék kerülni a pályázat esetén szükségszerűen megjelenő versenytársakat – tartalmazza az ügyészségi közlemény.

A megbeszélésen Gyurcsány Ferenc döntött arról, hogy támogatja a befektetőknek cserével történő ingatlanszerzését, és ennek megfelelő feladatokat szabott az illetékeseknek. A főügyészség szerint a volt kormányfő ténylegesen előírta, hogy az általa támogatott kérésnek megfelelő és a befektetőknek egyoldalú és kizárólagos előnyt biztosító végrehajtást a kormányzattól függő, a konkrét lebonyolításra jogosult állami tisztviselők a meghatározottaknak megfelelően, haladéktalanul hajtsák végre.

A közlemény emlékeztetett: az állami vagyonról szóló törvény rendelkezése szerint az értékesítést végzőnek a vagyon tulajdonjogának átruházását – ha törvény vagy annak felhatalmazása alapján kiadott kormányrendelet kivételt nem tesz – versenyeztetéssel kell megkísérelnie.

Az akkor hatályos, Nemzeti Földalapról szóló törvény úgy rendelkezett, hogy “az MNV (Magyar Nemzeti Vagyonkezelő) Zrt. a Nemzeti Földalapba tartozó termőföldvagyont a földrészlet nyilvános pályázat vagy árverés útján történő eladásával, illetve nyilvános pályázat útján haszonbérbe adásával vagy vagyonkezelésbe adásával hasznosítja”. A főügyészség hozzátette: az akkori szabályozás szerint a Nemzeti Földalap felett a magyar állam nevében a tulajdonosi jogok és kötelezettségek összességét a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács gyakorolja, feladatait az MNV Zrt. útján, annak ügyvezető szerveként látja el.

A főügyészség szerint a cserére vonatkozó döntést Gyurcsány Ferenc törvényi felhatalmazás nélkül, hatáskörét túllépve hozta meg. “Gyurcsány Ferenc döntése a versenyeztetést kiiktatta, kizárta a nyilvános pályázat lehetőségét is, abból a célból, hogy ezzel egyoldalú, jogtalan előnyt biztosítson a befektetőknek a konkurencia elkerülésére és az eljárás lényeges gyorsítására” – tartalmazza Keresztes Imre közleménye.

Az időponthoz és a helyzethez képest sokan kimentek Gyurcsány Ferenc mellett tüntetni. Tisztelet azoknak, akik kiáálnak a szabadság, a jog és a demokrácia mellett.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (30 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +39 ( 41 szavazatból)
Nem vették őrizetbe Gyurcsányt, 4.5 out of 5 based on 30 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(99)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

99 Reader’s Comments

  1. drseva
    “Mindig és minden körülmények között az alkotmány a törvényesség és az igazság őrzői leszünk.”
    .
    E három feltétel egyike – az alkotmány – alig pár hónap múlva, a másik – a törvényesség hátrányára – megváltozik. Akkor hogyan tovább?
    A jogásztársadalomnak van saját hatályos kátéja a törvényesség betartására, ill. betartatására, ami a láthatóan necces eljárások – és kétes bizonyítékok – esetén akceptálható hivatkozási alapot jelent?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  2. A Gripen ügyben Orbán Viktor , amely különösen nagy vagyoni hátrányt okozott az országnak, Orbán Viktor döntött, vagy javaslatot tett?
    Csak kérdezem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (48 szavazatból)
  3. Valamelyikőtök föltette a kérdést, hogy a mi törpe Hungaro-Napoleonunkat ugyan hová lehetne száműzni. Válaszom; hát nem máshová, mint a Mount St. Helens csúcsára, Észak-Amerikába. Így maradunk hűek a történelmi példához. A St. Helens ugyanis . S z e n t . I l o n á t . jelent.
    - Jajjj, azt meg elfelejtettem közölni, hogy a Mount St.Helens az egyik legnagyobb és legaktívabb, működő vulkán a világon. Na nem baj. Az orbánféle hírmédia birodalom sem közölt többet, mint fél perceket a fenti nagy jelentőségű hírből…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  4. Gonoszka. A kérdéseket vehetjük állításnak. Orbán nem javasol, Ő DÖNT! A véleményem az, hogy nem sokára saját magát is “megdönti”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  5. Azért csak óvatosan a lelkesedéssel. A labda egyelőre még Orbán Salleros csatárnál. A fiúgg még számos és számtalan kellemetlen meglepetéssel szolgálhatnak. Igen találékonyak, ha a bőrükről van szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  6. Kedves aser!
    Azért ne feledkezz meg Horthy pajtás produktumairól se.
    Márpedig a “Biatorbágyi Per” volt csak igazán koncepciós galádság. Lehet, hogy túl fiatal vagy és ti már nem tanultátok…
    Matuska Szilveszter felbérelt kalandor felrobbantotta a biatorbágyi vasúti viaduktot. Erre a Horthy féle illetékes minisztérum – tehát a rendszer – azonnal riadót fújt és STATÁRIUMOT hírdetett. Sallai Imrét és Fürst Sándort, kommunista munkásokat szervezkedésért HALÁLRA ítélte Horthy pajtás bírósága, mely ítéletet a Margit-körúti Fegyházban* azonnal kötéllel végre is hajtották. (stb.)
    Úgy, hogy amikor emlékezünk, legyünk konzekvensek ítéleteinkben…
    .
    * A Margit-körúti fegyház a Mammut bevásárló központtól a nagyhasáb
    . irodaház végéig foglalta el az útszakaszt. A felszabadulás után innen kapta
    . -mert vesztőhely is működött benne – a M á r t í r o k útja nevet ez az útvonal,
    . melyet a rendszerváltás “jótékonyan felejtetető” szándéka visszaváltoztatott
    . Margit körúttá…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  7. Proaktív!
    Orbanisztán alkotmányát január elsejétől már nem Alkotmánynak nevezik, hanem Alaptörvénynek.
    Tehát, ha megdől ez a már születésében is rohadt rezsim, az új és reméljük demokratikus rendszernek nem lesz nehéz dolga helyreállítani az alkotmányos rendet, hisz’ az ő politikusai “az Alkotmányra tettek eskűt” és nem az ún. alaptörvényre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  8. ” “Gyurcsány Ferenc döntése a versenyeztetést kiiktatta, kizárta a nyilvános pályázat lehetőségét is, abból a célból, hogy ezzel egyoldalú, jogtalan előnyt biztosítson a befektetőknek a konkurencia elkerülésére és az eljárás lényeges gyorsítására” – tartalmazza Keresztes Imre közleménye.”

    - Érdekelne, hogy létre nem jött ügylet esetén mi a vád? Ilyen alapon én gondolok egy olyat, hogy támogatom, hogy Orbán Viktort akár erőszakkal is eltávolítsák, mert közveszélyes őrült. Ezért én elítélhető vagyok?

    - Érdekelne a konkurensek listája, ha vannak (kétlem), és ha igen, akkor ezen cégek Fidesszel való összefonódása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  9. Gyurcsány jól elküldte – teljesen törvényesen – a 3,14csába ezt a szemét, seggnyaló ügyészséget!
    Gratulálok.
    A cikk írója nem tud számolni. Voltunk négy-ötezren.
    Orbánoztunk rendesen.
    Gyurcsány úgy viselkedett, ahogy egy miniszterelnökhöz illik !!!!!
    Lesz Ő ég Magyarország első embere.
    Hamarabb, mint azt a felcsúti kondásgyerek gondolná.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  10. mosolygó
    2011. október 4. kedd
    07:32
    Embernek születni kell, disznópásztor meg valószínűleg a kondából származik, a legokosabb, vagy legbüdösebb röffents.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  11. Végig ott voltam.
    Olvasom a kommenteket és csodálkozva látom, hogy a kommentelők mennyire napirendre tértek egy jelenség fölött, amely ott, bizony hatalmas felháborodást váltott ki. A Zichy Jenő és a Hajós utca sarkán álló ház (talán Hajós 22.?) második emeleti sarok erkélyén két kb. 50 év körüli nyilas, mindvégig kajánul mosolyogva ott könyökölt. Nem voltak egyenruhában, azonban a demonstráció alatt ott függött egy turulos, árpádsávos zászló, amelyet ha a szél összecsavart, ők gondosan megigazgattak. Mi, demonstrálók tehetetlenek voltunk már azért is, mert e ház kapujában – megszámoltam – 5 rendőr állt.., érdekes, pont ott.
    Ezen kívül kiraktak egy kb. 1- 1,5 méteres transzparenst az ügyészség – tehát a nagytömeg – irányába, amelyen a felirat leszámolást hírdet Gyurcsány ferenc ellen nem csak a Sukoró-ügyben, hanem még a 2006-os tömegoszlatások miatt is. (Ráadásul mindez, a beszéd alatt is pontosan Gyurcsány Ferenc feje fölött zajlott, ő csak a furgon ponyvája miatt nem láthatta, hál’isten nem is tudott róla. Mit mondjak, kissé tragikomikus jelenet volt… Tény, ami tény, erre az akcióra azok a mocskok is jól felkészültek.)
    Sajnos nem tudom pontosan idézni. Kérem akinek jó fotója van róla, az legyen szives közölje le a szöveget itt az Amerikai Népszavában, mert fontos tanulság ez is. A felháborodott tömegből többen felismerték a brigantikat és volt, aki a nevüket is kiabálta, de azok egy szót sem szóltak, csak mosolyogtak. Megint egy kis fricska a demokráciának. Aki tudja a nevüket közölje e hasábokon.
    Vigyázat bármit szervezünk, szerveztek, ezeket a tényezőket se hagyjátok figyelmen kívül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  12. Igen ! Szégyelje magát az ügyészség,mert a jogot ,és az esküjüket megtagadták ,és az orbán segg nyalói lettek,és voltak.
    Gyurcsány Úr inteligens ember a lába nyomába nem léphetnek,és bűntelen.
    Segítse a jó ISTEN minden lépését!!!!
    Ez a szemét orbán banda pedig tünjön el minél hamarább!!!! Zsóka mama.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  13. Orbán András Lajos

    Az egész ,,eljárásnak,, az a legnagyobb hibája téves megítélésre alapoz!!!!!!!!!!! NEM TÖRTÉNT TELEK CSERE, NEM TÖRTÉNT ÉPÍTKEZÉS,NEM LETTEK MUNKAHELYEK SAJNOS!!!!!!!!!!!!Akkor meg miről is szól a ,,hatalmas gyanú,, érdekes a vadászgép vásárlásról már szó sincs, pedig ott mérhető több száz milliárdos kárt okozott a gömböc ,,hozzáértése,,!!!!!!!!!!! Gyurcsány Ferencet a népnek kell megvédeni, mert csak az akadályozhatja meg a gömböcöt a tervei végrehajtásában………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  14. proaktiv
    2011. október 4. kedd
    00:06

    ………“Gyurcsány Ferenc ellen 2009 októberében Schiffer András a Lehet Más a Politika szóvivőjeként tett feljelentést hivatali visszaélés gyanúja miatt, ezt csatolták a már folyamatban lévő nyomozás irataihoz.”
    .
    Hogyan lehet, hogy “2009 áprilisa óta folytat nyomozást” a főügyészség, amikor Schiffer András a Lehet Más a Politika szóvivőjeként csak 2009 októberében tett feljelentést”?…………

    Proaktív!

    1. Schiffer 2009-es feljelentése – bár szövegszerűen valóban hivatali visszaélésről szól – TARTALMÁBAN közérdekú adatok visszatartásáról szól.
    2. A közérdekű adatok visszatartása nem valósult meg, Ilyenről szó sem volt, az eljárásnak ilyen értelmű része nincs.
    3. Az ügyészségnek három napja (volt és) van arra, hogy egy feljelentésről döntsön.
    4. Ha az ügyészség cirka másfél évig nem foglalkozott egy feljelentéssel, akkor azt a feljelentést a későbbiekben már semmilyen eljáráshoz nem használhatja fel. Az a feljelentés ennyi idő múltán jogilag már nem létezik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  15. Ajánlom figyelmébe mindenkinek az alábbi képet:

    Orbán Viktor és Polt Péter (mint a fidesz országggyűlési képviselőjelöltje)

    http://m.blog.hu/gr/greczy/image/orb%C3%A1n-polt.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  16. Hogy jelenleg mennyire Orbán dönt a saját szájából hangzott el a bizonyíték.
    http://www.youtube.com/watch?v=9ZQMDVjvtGQ&feature=relmfu
    A videó 30:12-30:16 közötti 4 másodpercében szólja el magát a szeretett vezető. “Az a törvény, amit én most hatályon kívül helyeztem, illetve a parlament hatályon kívül helyezett….” A parlament én vagyok, én döntök mindenben – ez a jelentése, és ezt látjuk minden parlamenti, vagy fidesz pártfrakció döntésben. Ha nem teszünk semmit, akkor rövidesen Orbán lesz az ügyészség, a bíróság, az alkotmánybíróság, a haza alfája és omegája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  17. Az ügyészség szerint azzal valósult meg a hivatali visszaélés, hogy – az ügyészség jegyzőkönyvbe leírt megfogalmazása szerint –
    Gyurcsány eldöntötte, hogy TÁMOGATJA ezt a beruházást..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Gyurcsány F. a szemükbe mondta az igazságot a szemét ügyészségi vazallusoknak.Hihetetlen mennyi lefizethető seggnyaló van ebben az országban.
    Orbán Viktor bűne, hogy visszaépítette azt világot, amitől meg akartunk szabadulni a rendszerváltáskor…hogy a vazallusság számít, nem a szakmai becsület és tisztesség.Szépen kigyüjtötte az országból pénzzel, hatalommal az összes szar alakot, az embereket meg hazudozással zagyva ideológiákkal lépre csalta.
    Most mindenki láthatta ezzel szemben Gyurcsány Ferencet, aki tisztességes és bátor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  19. Kedves Zsóka mama,
    Gyurcsány Ferenc sem bűntelen, mint ahogy senki sem az. Ne avassuk szentté, mert az túlzás lenne. Az viszont kétségtelen, hogy nem tudni semmiről, ami alapján bűntetőjogilag felelősségre vonható lenne. Nem tudni jogsértésről, amit elkövetett volna. Nem ő a hazáját eláruló, népét megalázó miniszterelnök, hanem Orbán Viktor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  20. Orbán A.L.!
    Bocsáss meg nem kekeckedés céljából, csak a dolgok értelmezése kedvéért, hadd mondom el, hogy az általad többször is említett “gömböc” nem illik a szövegedbe. Ugyanis ez a n é p m e s e i . n e g a t í v .
    f i g u r a” Kisgömböcként funkcionál azon olvasók számára akik pontosan nem ismerik a Kiskanász és a Kisgömböc meséjét. Tehát nem a testi adottságait tűzi pellengérre. A Kisgömböc ugyanis megy mendegél,és nagy telhetetlenségében mindent és mindenkit felfal ami és aki az útjába akad. Végül is a kiskanász kénytelen előkapni bugylibicskáját, vele felhasítani a Kisgömböc hatalmasra dagadt pocakját, mire kijön abból egy regiment katona és ki tudja még hány falu, meg város aprajával és nagyjával együtt {- és öt demokratikus párt sok-sok hűtlen katonája} …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  21. Az őrző-mentő megmozduláson fortisszimó skandált, emlékezetes jelszavak:
    *
    VELED VAGYUNK FERI.
    *
    ORBÁN TAKARODJ !
    *
    POLT POT TAKARODJ !
    *
    LE A DIKTATÚRÁVAL !
    *
    DEMOKRÁCIÁT !
    *
    ÉLJEN GYURCSÁNY !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  22. Orbán András Lajos

    Kedves kocka tivadar. Ismerem a mesét én is és csak az egyszerűség kedvéért használom ezt a formát, egyébként meg a többi mese elem pontosan ráillik a nevezett személyre, csak még a kiskanászt nem látom………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  23. Orbán Viktor rohamos tempóban vágja maga alatt a fát.
    Ilyet csak az elmebetegek tesznek.
    Meddig vezetheti az országot egy ennyire beteg ember és bandája?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  24. Mindig is csíptem Fabiuszt, de a mai Varanusz tényleg nagyon jól sikerült, ne hagyjátok ki!
    http://varanus.blog.hu/2011/10/04/gyurcsany_koszi_viktor_koszi_koszi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. mosolygó: EZT az országot és ILYEN embereket? Sajnos túlságosan is sokáig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Egyébként itt jobbra valaki blogjáról elcsórtam a Hírtv-s videót. EZEK TÉNYLEG HÜLYÉK! Igaza volt a Varánusznak:
    http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=14156
    http://varanus.blog.hu/2011/10/04/gyurcsany_koszi_viktor_koszi_koszi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  27. Bár hosszú ADÁSIDŐT engedtek Gyurcsánynak (ezért hülyék!) azért csak ment az inzerten alul a Balsai bizottság jelentéséről – no meg az is érdekes, hogy egy KIHALT szakaszon EGY száll ember lökdöste a kamerást. Millen érdekes véletlenek vannak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  28. Valamit keresni kellett Gyurcsány ellen.Teljesen mindegy is mit.A lényeg lehetetlenné tenni, befejezni amit elkezdtek a karrier gyilkosságot.Sokan tudjuk nincs vád, ártatlan de ez a jelenlegi hatalmat édes keveset zavarja, ez nyilvánvaló.Egy a lényeg lenullázni elpusztítani azt az embert aki szóba jöhetne mint ellenzéki rivális.Természetesen a pártjával együtt.Ez olyan tisztán látszik régóta mint a nap.Ami szerintem óriási tragédia az a mérhetetlen cinizmus amivel ezt teszik.A nép igazodni látszik ehhez a tendenciához legalábbis egy része.Na itt a gond amikor levetkőzik az összes erkölcsi gátlást és úgy gondolják ettől kezdve mindent megengedhetnek maguknak.Ezt látom kiteljesedni és ez a szörnyű mert az ellenszerét viszont nem tudom, mit lehetne ez ellen tenni.Úgy tűnik párbeszéd nincs régóta bár mondani lehet jól hangzik egyes füleknek.a tüntetések sem hatják meg őket túlzottan.Határainkon kívül sem szól bele senki.Akkor mi a megoldás?? Na ez a jövő kérdése??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  29. Tivadar, az a barikádos Gonda “úr” volt /meg kedves barátai/- a 2006-os, Kossuth téri bográcsgulyás -és sörcsapoló/vedelő/ verseny egyik résztvevője.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  30. Kedves Orbán A.L.!

    A kiskanász Gyurcsány lenne, bár a termete nem éppen erre utal…
    Bugylibicskát a kezébe !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  31. ” Holló a hollónak nem vájja ki a szemét. ” Magyar közmondás, de már nem igaz, mivel a félelem + betegesség mindenre képes !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. Tibor:
    Még az is megeshetik , hogy be találják vezetni ( egyéni képviselői indítvány alapján ) az Első Éjszaka Jogát.
    Sakkó Mosthatalmonlévő lessz az Alfa és Omega , valamint a Nép jó édes attyja is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. A Balsai jelentést most magyarázzák az MR1-en. Sukoró
    nem ment, most mással próbálkoznak a fijjúg! Találékonyak! :))
    Mint jeleztem, a következő menet! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  34. A Törökök 150 évig dulták falvainkat, a Labancok 50 év alatt nagyobb kár csináltak mint a törökök, az Orbánc fingtor, és dilettáns csapata, még a Labanc hordákon is túl tett 1,5 év alatt, remélem az ügyészség, ugyan ilyen lelkes, szorgos lesz az ő ügyeik kivizsgálásában is!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  35. athos:
    csak kis kiigazítás kedvéért:
    Az törökök később már nemannyira dúlták a falvakat mert
    -miután ” vilajetekbe ” szervezte őket a Török Porta ( Adókerületekbe , magyarul) -
    az adóbérlőknek nagy érdeke fűződőtt ahhoz hogy a magyar paraszt rendesen tudjon dolgozni.
    Mert akkor , miután lepengette a gebint a Szultáni Kincstárnak , több maradt neki is.
    A törökök távolról sem sanyargatták annyira a magyart mint a ” sógorok “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  36. Nem tudom,hogy az AUDI és MERCEDES projekteknél volt-e versenyeztetés,hogy melyik cég nyerjen?Ha egy befektető bejelentkezik,hogy mit akar építeni és csinálni ott saját maga ellen kell pályázni,vagy netán Demján lett volna az ellenfél?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  37. “Gyurcsány elindította a Sukoró-honlapot
    Október 2-án elindult Gyurcsány Ferenc honlapja, amelyen a volt kormányfő a Sukoró-perrel kapcsolatos adatokat, információkat kívánja megosztani a közvéleménnyel.

    A sukoroper.wordpress.hu címről elérhető oldalt az induló bejegyzés szerint “Gyurcsány Ferenc és barátai” szerkesztik.”
    http://www.168ora.hu/itthon/gyurcsany-elinditotta-a-sukoro-honlapot-83590.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  38. Báthory Ödönke

    Vigyázni kell az ilyen nemleges címekkel. Én a komenyizmusban nőttem fel. Én megszoktam, hogy ha azt olvasom, hogy “a szovjet légierő nem lőtt le Dél-koreai repülőgépet”, akkor egy egész ország tudta, hogy de igen, lelőtte. Azt olvastam, hogy “nem robbant fel atomreaktor Csernobilban”, akkor tuti, hogy felrobbant. És így tovább, egészen a Kurszk balesetéig.
    Most akkor tényleg nem tartóztatták le?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. Rossznyelvek szerint, (pardon meffiabefektetők) ha sok készpénzed van és el tudsz vele jutni, anélkül, hogy lebuknál Szaud-Arábiába ott mindig találsz olyan befektetési lehetőséget, ahol tisztán megfialhat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  40. aki rokkantakat vegzál,rendőri erővel,az a szemét.gyurcsány nem tett ilyet,ellenben más igen.a vállrángósról beszélek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  41. A “vezír” lehet kerülővel jön haza!!
    Landoltatja a gépét Ausztriába!

    “Szabadlábra helyezték Hunvaldot
    Szabadlábra helyezte a több száz milliós ingatlanpanamákkal vádolt Hunvald György volt szocialista országgyűlési képviselőt és VII. kerületi polgármestert a Fővárosi Bíróság kedden.”

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=477757&referer_id=friss

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. Tibor-
    “Ha nem teszünk semmit, akkor rövidesen Orbán lesz az ügyészség, a bíróság, az alkotmánybíróság, a haza alfája és omegája.”
    - egyszóval: a kutya fa@án vitézkötés!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  43. Két ügyész beszélget.
    Az egyik azt mondja a másiknak, hogy képzel, a miniszterlenök az csinálta, hogy…., aztán meg….., és a végén….. .
    Mire a másik:Nahát, hogy ez az Orbán Viktor milyen ügyes, megérdemelte a győzelmet a választásokon!
    Erre az első: De hiszen ezt a Gyurcsányról mesétlem most neked!
    Mire a másik: A galád csaló, hát ezekért az ügyekért börtönbe vele!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  44. “Rossz hír Orbánnak

    Nem szeretnék Gyurcsány Ferenc ellensége lenni.

    Még el sem kezdődött, Orbán már el is vesztette az ügyészségi játszmát. Ezt már akkor láttam, amikor beértem a Zichy Jenő utcába, ahol Polt nyomozó főügyészsége székelkedik. A körülményekhez, az időponthoz képest hatalmas tömeg várta Gyurcsányt. Több mint kétezer ember.

    Az sok. Ha egy cseperedő diktatúrában fényes nappal ennyi ember nem fél Orbántól, akkor számot kell vetnie azzal, hogy tévedésben van. Föltűnő volt az is, hogy a rendőrség kifejezetten jelezte: nem akar résztvenni ebben a koncepciós játszmában. Éppen csak az utca végén meg néhol a szélén ácsorogtak, még arra se voltak hajlandók, hogy a nyomozó főügyészség épülete elé álljanak, vagy morcosan kordonozzanak. Ja persze, tudták, hogy ez itt nem a gyújtogatós, macskaköves horda.

    Gyucsány megjött, bement Orbán ügyészeihez. A tömeg tapsolt, kiabált, skandált, aztán volt muzsikaszó – az utca egyik végén már kifejezetten lakodalmas hangulattal.

    Azt hitte mindenki, hogy jó sokáig faggatják. Egy kicsit reménykedtem, hogy bent is tartják, legalább késő estig – ezt Gyurcsány nem érti félre, hiszen kiváló dramaturg -, mert így nagyobbat nőtt volna az undor. De Orbán ügyészei nyilván megijedtek, úgy másfél óra után kiengedték. Nem volt kérdésük. Se egyenes, se kereszt. Ha egy ekkora kalandba belekeveredtek, és nem tartóztatták le a “bűnözőt”, akkor az világra szólóan nevetséges.

    Gyurcsány Ferenc kijött, és akkora beszédet mondott, hogy sokáig idézik majd. Elmesélte, miket mondott a kihallgatóknak, aztán fölhívta hívei figyelmét, hogy ne vele törődjenek, hanem a diktatúra névtelen áldozataival. Aztán még arra kérte a népet, hogy ne a bosszú vezesse Orbán elzavarásában, mert egyszer be kell már fejezni a háborút. Aztán elment. Tapsviharban.

    Ennyi. Rossz hír Orbánnak: Gyurcsány elemében van. Szemmel láthatóan ez az az élethelyzet és életközeg, ami a legjobbat hozza ki belőle. Sportember és nem a fociöltözőkben tanult politizálni, hanem a nyílt terepen. Mostantól fogva szabadságharcos. Hülye, aki ebbe a szerepbe belevitte.

    Az, hogy az ügyészség – nyilván Orbán akaratával ellentétben – nem merte letartóztatni, azt mutatja, hogy tovább hasadt az orbáni hatalom álomkabátja.

    Ez itt a való világ.”

    2011.10.04.Népszava
    Andrassew Iván

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  45. Az árpádsávos zászlóval kidekorált erkélyen Gonda László, Kossuth tér 2006-os egyik hőse, főszervezője és Fellegi Tamás – na ki ő? – feszített, és gúnyolódott a tüntető tömeggel. A táblán ez állt: Gyurcsány Ferenc legyen fegyenc 2006-ért is! Felbújtó bűnsegéd és erőszakos hatalomgyakorló. Akinek kell, megteheti a feljelentést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  46. Ha a novemberi MSZP kongresszuson a Puch-Simicska páros nyomására ,a Kedves Vezető forgatókönyvének megfelelően, kizárják Gyurcsányt ,akkor a következő helyzet állhat elő. A DK-sok kilépünk és marad egy gyenge MSZP, amit puchlaci a FIDESZ kiszolgáló alakulatává degradálhat. A DK megerősödik, még akkor is, ha TÖRVÉNYTELENÜL eltiltanák Gyurcsányt a közügyektől!! Nos, Attila jól fel van dobva a labda!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Gyula Bognár, Jr.

    Anélkül, hogy pártolni kellene akárkit!
    A Gyurcsány elleni vádak, és a per teljesen jogtalan kirakatper. Az 0. Viktor bagázs, gazember banda egy másodrendű katonai juntánál is több jogtiprást végzett idáig és végez nap mint nap, miközben a Simicska társaság büntetlenül, titokban lekopaszthatja az országok, tömve a holdudvar hűséges seggnyalóinak zsebeit.
    Rákosi pajtás egy fokkal jobb volt, annak legalább volt egy (téves) importált eszméje is a diktatúrához és az ország lassú (öt éves tervenkénti) gazdasági tönkretételéhez. 0. Viktor diki és a Matolcs a saját baromságukkal, sokkal gyorsabban érik most el a még sokkal rosszabb eredményt! Most ugyanis százezrek lesznek kényszermunkán és még többen kiéheztetve és megfelelő orvosi ellátás nélkül!
    Ezek után, egy független (polgári) bizottság kiderithetné a 2006-os tüntetések felbujtóit, szervezőit, mert lehetséges, hogy Fidesz puccsnak készült és meg kell szüntetni mindennemű titkosítást, fel kell nyitni minden titkosított aktát, be kell szüntetni minden Simicska/Puch, Fidesz/MSZP vállalkozást. Vessenek véget a korrupciónak, a 70/30 elosztásnak, öntsenek tiszta vizet a Magyarok is a pohárba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  48. Nem véletlenül írtam ezzel az üggyel, de más gyanusítgatással kapcsolatban is , hogyy Gyurcsányt nem kell félteni, nyelve a szájában , jól beszól ezeknek a fizetett tetveknek. Mert ha még nem is vádolják meg, eleve, hogy bemocskolták magukat ezzel az ótvar üggyel. Természetesen jó pénzért. Sajnos még lesznek próbálkozások. S bár én számtalanszor deklaráltam, hogy mindennemű drasztikus cselekedetnek, így az embertársunk golyó általi kivégzésének is minden körülmények között ellene vagyok, ha mégis lőni kéne, biztos, hogy nem Orbánon kezdeném.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. A Gyurcsány kormány sokat hibázott. Nem kezelte okosan a nemzetiségi kérdést, és Gyurcsánynak nem sikerült kivágatni a pártból a visszahúzó és csak saját érdekeiket védő, esetenként saját zsebre dolgozó képviselőket, holdudvari “tagokat”. De aki demokrata, az ma mellette áll, függetlenül pártszimpátiájától. Minősíti a jobboldali és szolgalelkű ügyészséget az eljárás maga, és a Bíróságot is, amennyiben ezt a komolytalan vádat befogadják. De minősíti ami mi tehetetlenségünket az, hogy nem éltünk az egyköri kétharmaddal, és hagytuk, hogy szinte minden igazságügyi szervezet élén vad jobboldaliak maradjanak. Tiszteltük a jogállamiságot, miközben sorra rúgtak ki minket a Bíróságokról a kormányzásunk alatt, mint “szocialistáknak.” Most talán észhez térünk egyszer és mindenkorra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Orbán sztárt csinál Gyurcsányból 2011. október 4. kedd | AN

2006 a Fidesz puccskísérlete volt 2011. szeptember 27. kedd

MSZP választmány: tájkép csata után 2011. szeptember 25. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos