Ronai and Ronai
AMERIKAI

Balsai “terroristának” minősíttetné Gyurcsányt 2011. szeptember 28. szerda 3:13 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(122)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Balsai "terroristának" minősíttetné Gyurcsányt

Budapest – Balsai István fideszügyi alkotmánybíró várományos már “terrorcselekménynek” nevezné azt, amikor a rendőrség megfékezte a gyújtogató és romboló, a rendőrökre támadó garázdákat, és megakadályozta Orbán Viktor puccskísérletét. A minősítés annak kapcsán került szóba, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt felelőssé akarják tenni az ügyben, és szükség van a “minősített esetre”, hogy Gyurcsányt ugyanúgy évtizedekre börötnbe zárathassák, mint Oroszországban Hodorkovszkijt. Ha ezt meg lehet tenni Európa közepén, akkor mindent meg lehet tenni. Ebben az esetben, akinek esze van, az menekül. Hogy mikor, kit akarnak becsukni, az csak idő kérdése.

Szükségszerűnek tartja Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök politikai és jogi felelősségének vizsgálatát a 2006-os őszi erőszakos rendőri fellépést vizsgáló miniszterelnöki megbízott; Balsai István a parlamenti honlapon hétfőn közzétett jelentésében úgy ítéli meg, az események kapcsán felvetődik a terrorcselekmény elkövetésének lehetősége is. Maga a gondolat is mellőz minden törvényi alapot, és ellentmond a józan észnek is, de nem kizárt, hogy ez megtörténhet. Ebben az esetben alapos a gyanú, hogy Gyurcsány Ferencet sorozatban akarják újabb és újabb ügyekben meggyanúsítani, és évtizedekre börtönbe zárni.

Balsai a jelentésben a bíróságok munkáját is élesen bírálja. A dokumentum konkrét ügyeket is bemutat, amelyekben első fokon előzetes letartóztatásokat rendelt el a bíróság, a kényszerintézkedést azonban a másodfokú eljárásban enyhítették vagy megszüntették. Az előzetes letartóztatásokat a dokumentum által ismertetett tizenhárom esetben a Szívós Mária által vezetett bírói tanács szüntette meg vagy enyhítette. Szívós Máriát, a jelentést készítő Balsai Istvánhoz hasonlóan, nyáron alkotmánybíróvá választotta a parlament – írja az origo.hu.

Az MTI közlése szerint Orbán Viktor vasárnap kérte meg a házelnököt (Kövér Lászlót), hogy a 2006-os „brutális rendőrtámadásról” szóló Balsai-jelentést tegye megismerhetővé az országgyűlési képviselők számára, és adjon lehetőséget arra, hogy a parlament és bizottságai megtárgyalják a dokumentum – megállapításait. „Minderre azért van szükség, mert nyilvánvalóan nem maradhat következmények nélkül az, hogy politikai indítékkal brutális rendőrtámadást vezényeltek 2006. október 23-án a békésen megemlékező és alkotmányos jogaikat gyakorló emberekkel szemben” – írja az MTI-hez eljuttatott vasárnapi közleményében a miniszterelnök szóvivője, Szijjártó Péter.

Balog Zoltán szerint is tovább kell mennie a felelősségrevonásnak. A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár bízik benne, hogy az ügyészség ezeket az ügyeket úgy vizsgálja ki, hogy a valódi felelősök büntetőjogilag is feleljenek „azért a gyalázatért”, ami öt évvel ezelőtt történt. A döntés az igazságügyi szervek kezében van, de ő kevésnek érzi , hogy Gergényi Péteren és két másik rendőrön kívül nincs más gyanúsítottja az ügysorozatnak.

A Jobbik szerint is tovább kell mennie a felelősségérevonásnak.  Gaudi-Nagy Tamás szerint csak akkor van értelme a jelentésnek, ha a 2006-os cselekmények felelősei végre elnyerik méltó büntetésüket. Most az a legfontosabb, hogy a jelentés minél hamarabb a legfőbb ügyészhez kerüljön, hogy „új lendületet kapjon az igazságtétel”. Az ellenzéki politikus nem érti, hogy “miért tartott ennyi ideig Orbán Viktornak rájönnie arra, hogy ez a jelentés a nyilvánosságra, a parlamentre és a nyomozó hatóságokra tartozik”.

Kocsis Máté fideszes országgyűlési képviselő, a honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke írásbeli kérdést nyújtott be Pintér Sándor belügyminiszterhez, amelyben arra vár választ, hogy „kik adtak parancsot 2006 őszén békés és védtelen állampolgárok megtámadására?”

Az MTI birtokába jutott írásbeli kérdés szerint Kocsis Máté arra kéri Pintér Sándor belügyminisztert, hogy adja meg azon személyek névsorát és akkori beosztását – szakaszparancsnoki szinttel bezárólag -, akik a 2006. szeptember 19-e és 22-e közötti, valamint október 23-án történt eseményekkel összefüggésben a rendőrség kötelékében teljesítettek szolgálatot, továbbá kik azok, akik közülük jelenleg is aktív szolgálati jogviszonnyal rendelkeznek és milyen beosztást töltenek be. Kocsis levelében arra hivatkozik, hogy a Fidesz programjának „egyik sarokköve volt, hogy a 2006-ban kibillent jogállami egyensúlyt visszaállítsa.”

Nem a rendőrök, hanem azok a politikusok követtek el bűnt 2006 őszén, akik “harcra bíztatták a megtéveszthető embereket”, és mellettük azok, akik a rombolás szándékával csatlakoztak békés demonstrálókhoz – reagált most hétfőn Gyurcsány a jelentés tartalmára. “A rendőrség a dolgát végezte, amikor a közterek békéjét helyreállította. Én ezektől a támadásoktól is meg tudom védeni magamat, de nem hagyhatom, hogy a rend őreit bárki megbélyegezze. El a kezekkel a rendőröktől!” – fogalmazott a volt kormányfő az MTI-nek küldött közleményben.

Gyurcsány azt írta: a Balsai-jelentés megalapozatlanságát jelezi, hogy elkészülte után fél évig nem vette elő a kormány, és a kabinet “egyetlen lépést sem tett annak érdekében, hogy az igazságszolgáltatás elég vigye a 2006 őszén történteket”. A korábbi miniszterelnök szerint “az öt éve a demokratikus rendszer ellen puccskísérletet végrehajtó Fidesz most el akarja terelni a figyelmet az adóemelésről, a bedőlő költségvetésről, a forint árfolyamának tönkretételéről, az újabb sarcról, amelyet kivetni készülnek az emberekre, és Orbán elfogadottságának zuhanásáról”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (14 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +23 ( 27 szavazatból)
Balsai "terroristának" minősíttetné Gyurcsányt, 4.7 out of 5 based on 14 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(122)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

122 Reader’s Comments

  1. öregszeder
    Az mszp és Gyurcsány borzasztó nagy hibája, hogy nem volt bátorságuk letartóztatni a nyilvánvaló törvénysértésekkor a fidesz érintett vezetőit.

    Az lehet. De csak elviekben. Gyakorlatilag el lehet képzelni, mit művelt volna a söpredék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  2. Kérlek linkeljétek be a Demeter-féle telefonbeszélgetések szövegét, meg a cellainformációkra vonatkozó anyagokat, mert én nem találom ezeket.
    Nem a híradás a lényeg a feloldásról, hanem a teljes anyag megtekinthetősége.
    Ki mit telefonált, hol tartózkodott, kikel tartotta a telefonos kapcsolatot?…
    Mert ezekből lehet megállapítani, milyen szervezettségű volt a tömeg mozgatása.
    A tömeg ugyanis érdekes módon nem úgy közlekedett, ahogy a rendőrség kijelölte nekik az útvonalakat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  3. Uzbence!
    Videóidból is egyértelműen kitűnik, hogy ezekben a zendülésekben egyáltalán nem a spontán felháborodás – az öszödi beszéd – volt a kiváltó okuk, hanem a szervezett, aljas indítékból elkövetett tömeges rombolás. Torockai, ezt e felvételek alatt láthatóan és hallhatóan többször is bizonyította irányító szerepét, emlyet már akkor is Orbán Viktor magyar hangjaként aposztrofáltunk.
    ÉS kedves Kommenttársak, meg merem kockáztatni, azt a kijelentést is, hogy bár a “Gyurcsány takarodj” skandált szöveg azt a látszatot adja, mintha a fő célpont csak Ő lenne, azonban a főcsapás iránya maga az egész baloldal szétverése volt – bocs’ van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  4. A parlament honlapján többszáz oldal “”korabeli”" jegyzőkönyv fent van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Vespasianus
    2011. szeptember 28. szerda
    11:11
    “De mortuis nil nisi bene.” Halottakról jól, vagy semmit. (JÓL!)

    Tibor
    2011. szeptember 28. szerda
    11:13
    Akkor is lenne oszlatás, ha senkit sem akadályoznánk a hazamenetelében.
    Elég lenne, ha másnap még ott lennénk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Kedves Bakfark, az őszödi beszéd nem is lehetett kiváltó ok, hiszen nem a beszédet, hanem csak néhány kiragadott részét szivárogtatták ki, azaz meghamisították.
    Márpedig, ha mondjuk a János vitéz teljes cselekményét azzal azonosítaná általánosban a gyerek, hogy az egész költemény úgy, ahogy van, a huszároknak a lovakat hátukon cipelő caplatásáról szól, azt jogosan buktatnák meg. Ennyi erővel a Háború és béke a hülye oroszokról, mert önszántukból gyújtották fel egy városukat, az Egri csillagok a beszari magyarokról, akiket nyilvánosan fel kellett akasztani, hiszen csak a vár feladása volt nekik a lényeg – szólt-.
    Egészből kiragadott résznek a teljes mondanivalóvá beállítása, figyelmen kívül hagyva a szövegkörnyezetet, minden esetben mocskos hamisítás.
    Azaz: a 2006-os zavargások mocskos hamisításoknak az eredménye, mely utcai hőbörgéseket Orbánnak a fradi B-középpel lefolytatott, hírműsorban bemutatott nyilvános kvaterkálása vezette be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  7. Kivételesen Balsainak igaza van: a 2006. október 23-i (és az azt megelőző és zzt követő) események VALÓBAN felvetik a terrorcselekmény gyanúját: az elkövetők és a felbujtók részéről!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  8. Uzbence!
    Videóidból is egyértelműen kitűnik, hogy ezekben a zendülésekben egyáltalán nem a spontán felháborodás – az öszödi beszéd – volt a kiváltó okuk, hanem a szervezett, aljas indítékból elkövetett tömeges rombolás. Torockai, ezt e felvételek láthatóan és hallhatóan többször is bizonyították az irányító szerepét, amelyet már akkor is Orbán Viktor magyar hangjaként aposztrofáltunk.
    ÉS kedves Kommenttársak, meg merem kockáztatni, azt a kijelentést is, hogy bár a “Gyurcsány takarodj” skandált szöveg azt a látszatot adja, mintha a fő célpont csak Ő lenne, azonban a főcsapás iránya maga az egész baloldal szétverése volt – bocs’, és van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  9. Elnézést mindenkitől!
    Technikai és szellemi zavar miatt kétszer adtam le… A másodikat kissé kijavítva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. balsai, abba kéne hagyni a fönök seggnyalását, a seggnek is kell egy kis pihenő. nem kell túlteljesíteni a tervet, csak nem akarsz sztahanovista lenni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  11. Miután Buday Gyula szerepét teljességében tisztázta az ügyészség, azt követően valóban felbújtói szerepkörben lehetne meggyanúsítani Budayt? De hát a kígyó nem fog – mint ahogy Buday sem – a saját farkába harapni!
    Gyurcsánynak lényegesen kisebb szerepet szánt a FIDESZ a 2006-os őszi eseményeken, így a jelentéktelen elkövetői magatartás nem vonhat maga után semmiféle Be-t.
    Balsay már akkor sem tudta mit beszél – képzeljük el alkotmánybíróként. Ez Orbántól kapott jutalom azért, mert a jelentését elkészítette, amelynek a valósághoz semmi köze! Remélem egyszer Balsay vissza fogja sírni azt a napot, amelyen ezt a jelentést megírta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  12. Remélem még megérem, hogy ezt a budait, meg a cimbijeit rövid pórázon vezetik egy független magyar bíróságra. No persze nem viktorsztánban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  13. Én meg (önhatalmúlag) Balsait idiótának, kreténnek minősítem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. Ok. Gyurcsány terororista!
    Ez lehet egy mérce, a bűn egy egysége, de ha Gyurcsány terorista = a bűn 1 egysége akkor
    pl. a király, az alkotmány felkent bár alkalmatlan őre, lézerjani, nagyon kövér komcsi fészekben érlelt lacika, adó trükkös fekete bite-s simicska, a szót gyalázó szíjszaggató, UD lehalgató teror elhárító tóth stb. stb. vajon külön külön hány egységnyi terorista — és együtt ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  15. Carpenter ! Ön csak ne nagyon minősítsen “önhatalmúlag” , mert ez a lény milliószor már bizonyította hogy az amit ön írt !! Az a kérdéses számomra hogy ahol élünk az valóban EURÓPAI ország , ahol egy ilyen …. alkotmánybíró lehet !!
    Úgy látszik “nálunk” aki nem ért semmihez (lásd zorbán) , az mind komoly beosztásban szenved ! De munkájuk nem is hogy kezd beérni , már beérett !! A bőrünkön tapasztalhatjuk !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Athos, Öregszedernek igaza van, a kordonbontásra vonatozik, hogy tettenérés esetén nem védi a képviselőt a mentelmi joga. Ittas vezetés esetén sem védi, még akkor sem, ha a képviselő a mentelmi jogára hivatkozik. Az ittas vezetés is (ahogy a kordonbontást meghatározták) szabálysértés mindaddig, míg balesetet nem okoz az ittas vezető, úgy, hogy a baleset az ő hibájának következménye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Bocsánat, nem vonatozik, hanem vonatkozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Gyozo :
    Az lett volna a jó !
    Ha megvadul az az amúgyis megvadult söpredék !
    Legalább lakatalá lehetett volna mindet tenni .
    És jól felgönygölíteni az egész szervezetet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Volt ilyen Oroszországban is , emlékezzünk vissza :
    A szélsőbal erők harckocsiágyúkből lőtték a moszkavai Fehérházat !
    Aztán leverték őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Üzenetet tolmácsolok Orbán Viktornak, neki, mert tudjuk ő a politikai megrendelője a Gyurcsány elleni hamis vádnak.Balsai “csak” egy seggnyaló , haszonélvező gengszter.
    Szóval, azt üzenik neki, hogy egyszer majd ha bevégzi, a sírjából ellopják a koponyáját, mint Kádárnak, hogy ne nyugodjon békében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Hm. Ha a rendőrök terroristák voltak, akkor a békésen gyújtogató, székházromboló csőcselék, nyilván dizájntervező és lakberendező lehetett neoprimitív stílusban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Balsai István egy szimpla gazember – beemelése az Alkotmánybíróságba az egész testületet leértékeli nullára.

    A 2006. október 23-i eseményekről a lakásom ablakából készítettem egy fénykép-sorozatot, amit felraktam az alábbi amerikai WEB címre:

    http://www.wix.com/edy666/2006-oktober-23

    Az események azzal végződtek, hogy a csőcselék elmozdított egy tankot a Deák térről és azt szembe állította a rendőrökkel. Ha ez nem fegyveres felkelés, akkor mi az? Gyurcsányék gyávák voltak fellépni a csőcselék ellen fegyveres felkelés kirobbantásáért – óriási hibát követtek el. Ám a Fidesz erőlködése, hogy a történteket éppen az ellenkezőjére fordítsa: egyszerű gazemberség. Balsai persze ismeri a történéseket, ő csak egy vérbíró, aki Orbán Viktor és Kövér László direkt megrendelésére dolgozik.

    Elképesztő, hogy egy ilyen ember alkotmánybíró lehet – és csodálkozom, hogy bíró-társai bármiféle eszmei, vagy munka-közösséget vállalnak vele. Ez a maradék 14 bírót is minősíti: láthatóan kizárólag a fizetésük érdekli őket, egyébként meg tesznek az egész társadalomra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

2006 a Fidesz puccskísérlete volt 2011. szeptember 27. kedd

MSZP választmány: tájkép csata után 2011. szeptember 25. vasárnap | AN

Gyurcsány: a rombolás miniszterelnökének mennie kell! 2011. szeptember 22. csütörtök | AN

Szakíthatja Gyurcsány a pártot 2011. szeptember 21. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos