Ronai and Ronai
AMERIKAI

2006 a Fidesz puccskísérlete volt 2011. szeptember 27. kedd 16:51 Forrás: facebook

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
2006 a Fidesz puccskísérlete volt

Budapest – 2006 őszén a rendőrök álltak a jó oldalon, és (nem minden hiba nélkül) védték az alkotmányos rendet. Erőt alkalmaztak a törvénytelen erőszakkal szemben, mely mögött ott állt a Fidesz – írja facebookos bejegyzésében Gyurcsány Ferenc.

A Fidesz legsikeresebb és legpusztítóbb mítosza 2006 őszéről szól, így: akkor „’56 örökösei küzdöttek meg a hazugság hatalmával, amely a békés tüntetőkre küldte a diktatúra rendőrségét és emberek tucatjainak szemét lőtték ki.” A mítoszteremtés eszköztára színes volt: interpellációk, vizsgálóbizottság, spotok tucatjai a youtube-on, színes kiadványok, brüsszeli felszólalás az eseményekkel kapcsolatban.

Öt éve az emberek túlnyomó többsége még a rendőrök és a rend oldalán állt, mára a Fidesz hazugságra épülő értelmezése uralja a közbeszédet. Hogy ez így alakulhatott részben a Fidesz ügyességén múlott, részben meg azon, hogy a balliberális demokraták gyengék, gyávák voltak, nem mertek az igazukért küzdeni, előbb csak halkak, aztán némák voltak, aztán önfelmentő kifogásokat kerestek, végül sokan közülük, politikusok, választók, elemzők, újságírók elkezdték elfogadni a Fidesz értelmezését.

„2006 a Fidesz puccskísérlete volt. A rendőrök álltak a jó oldalon, és (messze nem minden hiba nélkül) védték az alkotmányos rendet. Erőt alkalmaztak a törvénytelen erőszakkal szemben, mely mögött ott állt a Fidesz és a hozzá köthető személyek, csoportok bátorítása, helyenként talán konkrét támogatása is. Közben ártatlanok is megsérültek. Sajnos igen. Nagy kár, nagyon nagy kár. De ez sem tántoríthat el bennünket attól, hogy értsük: mi álltunk a köztársaság oldalán, a Fidesz pedig a köztársaság ellenfeleivel szövetkezett. Ez a mi pozíciónk. Balsai jelentése jól mutatja, hogy csak üres vagdalkozáshoz van muníciójuk. Akkor meg miért nem emeljük fel fejünket és kérjük ki magunknak az ocsmány hazugságok ezen áradatát? Mire megyünk a gyávasággal?” – teszi fel a logikus kérdést a volt miniszterelnök.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (24 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +53 ( 59 szavazatból)
2006 a Fidesz puccskísérlete volt, 4.5 out of 5 based on 24 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

65 Reader’s Comments

  1. Frézia
    Lehelet nem az orrunkban van, hanem a szánkban. Kissé hosszúra sikeredett a hittérítés és erre sokan nem is tartottunk igényt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Figyu!!!!!!!!!!!
    Kész terror! amit a jobb oldal csinál.
    A hazug szerint aki mást mond mint ő az a hazug.
    Gyurcsány terrorista…. na ez már kész elme baj.
    Nem tudok igazán reagálni.Ez már a józan ész határain túl van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  3. Szerintem az mszp 2006-ban azért lapított mert rengeteg vaj volt a fején, és reménykedett, hogy előbb-utóbb majdcsak kiegyez a fidesszel és akkor már élhető számára a dolog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (7 szavazatból)
  4. Szép kis mítosz, futballhuligánokból nemzeti hőst csinálni. Még egy-két év, és a romákat gyilkoló fasiszta szörnyetegeket is rehabilitálják, és hőst csinálnak belőlük…. :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  5. No, azért Dolores se a példát mutatta, és ügyelt arra, hogy ha nem is térdenállva de érje meg a tisztes aggastyánkort…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. pikk
    Nem zörög a haraszt, ugye?
    Az MSZP azért lapított, mert már akkor tudta, csúfos vereséget szenvednek a lövetkező választásokon. A párt vezetői már mással voltak elfoglalva, mondjuk a tisztes visszavonulás előkészítésével (eufémizmus). Meg azzal, nehogy valamivel kompromittálják magukat, ami azátn tönkreteheti egziszenciájukat.
    Beszari, gyáva bandaként viselkedtek, ami miatt elveszítették támogatóik zömét. Engem is.
    A nagy pofájú hözöngés meg a konc biztos tudata elvette a maradék eszét is a honmentőknek. Azóta sem tértek magukhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  7. “Gaudi-Nagy Tamás szerint csak akkor van értelme a jelentésnek, ha a 2006-os cselekmények felelősei végre elnyerik méltó büntetésüket.”

    Kezdjük az elején.
    1. Ki bíztatta fel a Kossuth-téri galádokat a Szabdság-téri TV-székház elé vonulásra és a megfékezhetetlenül elszánt barbárokat a rendbontásra?
    .
    2. Ki ragaszkodott a többszöri figyelmeztetések ellenére is az Astoria helyszínéhez az állítólagos megemlékezés megrendezésére, amikor köztudott volt, hogy a Corvin mozitól a Kossuth térig kikerülhetetlen út vezet az Astorián kersztül?
    .
    3. Ki volt az, aki a beszéde elmondása után páncélozott autóban elmenekült a helyszínről, magára hagyva azáltala odarendelt és a Corvin-közből irányzottan az Astoria érintésére kényszerült vandáloknak kiszolgáltatott tömeget?
    .
    4. Ki vagy kik készítettek elő júliustól kezdve puccsot a Gyurcsány-kormány megdöntésére, egyre fokozva a tiltakozás hangerejét és hangnemét a szeptemberi-októberi brutalitásig?
    .
    5. Ki vagy kik támadták folyamatosan a második Gyurcsány-kormány valamennyi tervezett intézkedését, népszavazás kezdeményezéséig bezárólag?
    .
    6. Kinek, kiknek állt érdekében az országot anarchiába rántani, ha nem ő, ők uralkodhatnak fölötte?
    .
    7.A vesztes választást ki nem tudta feldolgozni orvosi segítség nélkül?
    .
    8. Aki nem emlékszik pontosan a 2006 nányi-őyzi eseményekre,dátum szerint valamennyi fontos infirmácót megtalálja a világhálón.

    9. Annál pontosabb jelentés nem létezik, mint az akkori hírfolyam nyomon követése.
    .
    10. Akár alkotmánybíró valaki, akár nem, a fideszesek által emlegetett és más(ok)ra testált terrorizmus valamennyi kritériumát megtalálja Orbán anarchiát és új választások kiírását vizionáló akkori aljas előkészületeiben és az azt követő ténykedésében.
    .
    Facit: A 2006-os őszi tragikus események alakulásában és az azóta bekövetkezett gazdasági-jogi lejtmenetben az anarchista Orbán és beszervezett alvilági bandája a hunyó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  8. Megmagyarázhatatlan kérdés a számomra, hogy az mszp politikusai miért nem minősítették a 2006 őszi eseményket a törvényes rend megdöntésére tett erőszakos kísérletnek, amikor a fidesz ezt nem is nagyon titkolta már akkor sem. Sehogy nem tudta elfogadni a választási vereséget, törvényes eszközzel azt megváltoztatni nem tudta, ezért minden törvényesnek “látszó”-val megpróbálkozott. Akkor kellett volna csírájában elfojtani ezeket az ügyészség, a bíróság és minden demokrata segítségével. Ehejett sunyi lapítás volt az mszp részéről a válasz a provokációkra, ami igazolta a választók szemében a rágalmakat. A megnyert választás után már szabadultak volna Gyurcsánytól?Ezért? Köszönjük mszp.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. Ja ez lemaradt: Ha valamivel szembe kéne néznie az mszp-nek a kkor ezek a kérdések nagyon fontosak lennének. Az őszinte válaszok segíthetnének a megújulásban, megtisztulásba. Amíg nem lesz őszinteség, nem lesz megbocsájtás, mehetnek a lecsóba!És ez vonatkozik Gyurcsányra is, nem szabad védeni a védhetetlent, pláne nem elvtelenül, mert aki takargatja a bűnt, az maga is részese.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  10. Kedves SZÁMONKÉRŐ barátaim!
    Sokat gondolkodtam akkor és azután is, hogy miért nem lépett fel a legitim hatalom (MSZP-SZDSZ kormánykoalíció) keményebben az eseményekkel kapcsolatban!? Sőt Gergényit hibáztattam akkor, amikor a dunahídra felzavarták a csőcseléket, de hagyták elsunnyogni őket ahelyett, hogy egyenként igazoltatták és lecsukták volna legalább egy részletes kihallgatás idejére. Gergényit nem kitüntetni kellett volna, hanem azonnal leváltani, akkor , még azon melegében. Viszont!!!!! DEMOKRÁCIA volt!!! Demokraták és liberálisok voltak az államvezető politikusok is. Nem sunnyogtak és nem féltek, csak a demokrácia elveinek megfelelően jártak el. Bezzeg a mostani hatalom és a pintérféle rendőrség “apró trükkök százaival” próbálja megakadályozni a jogaink gyakorlását. Még felsorolni is hosszú időt venne igénybe, ezért nem teszem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  11. Tisztelt Hölgyek és Urak,
    nézzék meg a ” Megsebzett Ünnep” címü filmet.
    Tanulságos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  12. Érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen kevésen múlott, hogy megbukjon a kormány – csupán egyetlen halott hiányzott a kormány bukásához.
    Erre játszott a csuti törpe, de eddig, nem jött be, de mostantól , – :(:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  13. Ha Gyurcsány utólag ennyire okos,akkor miért nem indított bírósági eljárást Orbán és társai ellen,államellenes összeesküvés,a szabadon választott kormány megdöntésére irányuló erőszakos kísérlet, hivatalos közeg elleni tömegesen elkövetett erőszakos bűncselekmények,stb., ügyében???
    A 2006 évi eseményekért nem csak Orbán vonható felelősségre,mint felbujtó és elkövető,hanem Gyurcsány is,mivel nem teljesítette miniszterelnöki kötelességét!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  14. Mindig örömmel olvasom az AN-cikkeit,a hozzá fűzött véleményekkel együtt.Úgy vettem észre,hogy józan gondolkodású,jó realításérzékű hozzászólók vannak többségben.Arra viszont nem gondoltam volna,hogy ilyen”reagálást”is olvashatok(Frézia 2011szept.28.03:45)Ez valójában nem is reagálás az adott témához,hanem saját vallási nézeteinek propagálása,ami szerintem nem baj akkor,ha nem ezeken az oldalakon jelenik meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  15. Első tétel: Igen, a Fidesz és a jobboldal puccskísérlete volt tetten érhető mindabban, amit 2006. évtól kezdődően tapasztalhattunk a Parlamentben és azon kívül.
    Második tétel: Gyurcsány, igazán nem ismervén az MSZP központi és vidéki hangadóit, nem kaphatott hathatós politikai támogatást, de használható tanácsokat sem a saját pártjától, sem pedig a liberális párttól.
    Harmadik: A Fidesz-KDMP, vm. a jobboldal és a támogatók egésze magatartásában jól megragadható, a demokratizmustól markánsan elkülönülő, az alantasságig eljutni képes demagógia, a tudatos megtévesztés, és a szándékos megosztás elérését célzó, a demokráciát lejáratni hívatott eszközhasználat, politikai/közéleti stílus, amellyel szemben csak határozott fellépésnek lett volna reális esélye.
    Negyedik tétel: Az MSZP nem elemezte, értékelte a történteket, a gyengeség, a tehetetlenség okait, így sem a konzekvenciák levonásáig, sem pedig a megújulás kezdetéig nem juthatott el. E nélkül azonban hiú remény marad az, hogy az MSZP váltópárt lehet 2014. évben.
    Ötödik tétel: A választók fele, kb. három és fél millió ember (!) kiábrándult, magát megcsalatottnak érző ember, akiket nem lehet üres, tettekkel alá nem támasztott szöveggel a politikai ügyek mellé állítani!
    Hatodik tétel: Valóban ideje lenne annak, hogy az érdekhajhász, ügyeskedő, és az ügyet kompromittáló funkcionáriusoktól megszabaduljanak, hiteles építkezésbe fogjanak, valamint a demokráciáért aggódó/tenni akarókat mozgósítsák, hogy hangjukat és erejüket ők maguk is megtapasztalhassák.
    Hetedik tétel: A hiteles baloldal és a szakszervezetek nem lehetnek egymás ellenfelei, sokkal inkább szövetségesek, mert a jobboldaliságot nem köti céljai és eszmeisége a szakszervezetekhez. A két fél szövetségének a hiánya a hiteles baloldaliság hiányát bizonyítja.
    Aki nem képes a hibáiból okulni és a kihívásokhoz adaptálódni, az a jó szándékai ellenére is elbukik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Kivonulhat az RTL Klub Magyarországról 2013. május 26. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos