Ronai and Ronai
AMERIKAI

Amerika megelégelte Orbán bohóckodásait 2011. október 15. szombat 1:55 | Bartus László

  • Hozzászólások(129)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Amerika megelégelte Orbán bohóckodásait

Budapest – Az Egyesült Államok hivatalos diplomáciai jegyzéket készül átadni Orbán Viktornak a demokrácia leépítése miatt tiltakozva. Az amerikai nagykövet azonban képtelen átadni a tiltakozó jegyzéket, mert Orbán “túlságosan elfoglalt ahhoz”, hogy fogadja az Egyesült Államok nagykövetét. Az otromba sértést a Washington Post tette szóvá, amely korábban már “Magyarország átkának” nevezte Orbán Viktort. Nagyon pontos meghatározás. Ami történik, az botrányos.

“Magyarország putyinizálódása” címmel közölt tavaly decemberben szerkesztőségi vezércikket a Washington Post című tekintélyes amerikai lap, amely Orbánt populistának és hataloméhesnek nevezte, és azt írta, hogy a magyar kormány alapvető szabadságjogokat sért. A lap akkor csak kilátásba helyezte, hogy az Egyesült Államok és az EU azzal fejezhetné ki nemtetszését, ha a májusi budapesti EU-csúcson távolmaradásával “alázná meg” Orbán Viktort, ha nem hagy fel a hatalom koncentrálásával. Azóta ez megtörtént, a borzasztóan megalázó lépést a magyar diplomácia úgy magyarázta, hogy időpont problémák miatt rendezik a csúcsot Budapest helyett Lengyelországban. Orbán úgy kommentálta a rendkívül erőteljes figyelmeztetést, és személye megalázását, hogy legalább megkímélik a budapestieket a dugóktól. A magyar közvélemény szinte semmit nem érzékelt abból, hogy porig alázták a nyugati országok Orbánt, és miatta megszégyenítették Magyarországot.

Orbán ezekből a figyelmeztetésekből nem tanult, hanem ellenkezőleg. Úgy értékelte, hogy ő osztott ki néhány kokit, sallert és nyakast a nyugati politikusoknak. A magyar nép büszke volt miniszterelnökére, aki úgy viselkedik a nemzetközi diplomáciában, mint elefánt a porcelánboltban, mert Orbán elhitette, hogy a személyének szóló erős kritikák a magyar nép és Magyarország elleni támadások, amelyektől ő megvédi a magyarokat. Orbán szalonképtelenné vált, Nyugaton senki nem áll szóba vele. A magyar EU elnökség folyamatos megaláztatás és égés volt Magyarország számára. Orbán a BL-döntőn tudta csak azt a hamis látszatot kelteni, mintha számottevő európai politikus lenne. A Washington Post akkoriban azt írta, hogy pária lehet a nyugati fővárosokban, ha tovább gyengíti a demokratikus intézményeket. Mindez tovább folytatódott.

Orbán és a Fidesz propagandagépezete a nyugat-európai és amerikai kritikákat úgy próbálta beállítani Magyarországon, hogy azok az ellenzék aknamunkájának következményei, akik lejáratják külföldön Magyarországot. Az elfoglalt közmédia és a fideszes sajtó uszító hangnemben igyekezett úgy beállítani az Orbán-kormánnyal szemben kritikus személyiségeket, hogy azok nem igazi és jó magyarok, idegen érdekeket szolgálnak, és a céljuk az, hogy a “nemzeti” kormányzást meghiúsítsák. Orbán a Nyugat elhidegülése miatt korszakváltásról beszélt, aminek lényege, hogy véget ér a Nyugat dominanciája, a Nyugat összeomlik és csődbe megy. Az általa épített diktatórikus rendszer pedig megelőzi korát, ezt fogja majd másolni minden ország.

A magyar nép Orbán minden hazugságát elhiszi, szótlanul tűri Magyarország elszigetelődését és mélyrepülését. Szinte szótlanul tűri az alapvető emberi jogok megsértését, a hatalmi ágak szétválasztásának megszüntetését, a sajtószabadság korlátozását, egyházak betiltását, a vallásszabadság sérelmét, az Alkotmánybíróság jogainak korlátozását, és pártkatonák révén való elfoglalását. Visszamenőlegesen hoznak törvényeket, koncepciós pereket készítenek elő a politikai ellenfeleikkel szemben, felszámolták a demokratikus alkotmányt és egy ideologikus egypárti alaptörvénnyel cserélték fel, semmibe veszik a magántulajdont, harcot indítottak a szegények, a betegek és a hajléktalanok ellen. Az új választási törvény megakadályozza, hogy Orbánt és bandáját valaha is le lehessen váltani. Ez egyelőre nem is veszélyezteti, miután a médiafölényével orránál fogva vezeti az országot.

Mindezt megelégelte az Egyesült Államok. A diplomáciában használatos legerőteljesebb figyelmeztetésben részesíti Orbánt, aki nem akar érteni a szép szóból. Tiltakozó jegyzéket készül átadni az amerikai nagykövet, ha Orbán hajlandó a szövetségi rendszer első számú szuperhatalmának diplomáciai képviselőjével találkozni. Ha erre sor kerül, még nem lehet tudni, hogy melyik hazugságot választja majd: azt mondja, hogy az amerikai jegyzék dicséreteket tartalmaz, és csupán néhány technikai kérdést kifogásol, olyanokat, amelyek más országokra is jellemzők, vagy frontális támadást intéz Amerika ellen, megismételve az eddigi sértegetéseket, és azt a kijelentést, hogy az Egyesült Államok nem szólhat bele abba, amit a magyar nép akar. Esetleg durva lejárató kampányt indítanak a magyarországi kritikus értelmiség ellen, amely “félrevezette” az amerikai kormányt. Bármelyik változat lehetséges, csak az nem, hogy Orbán feladna bármit diktatórikus elképzeléseiből. Kérdés, mi lesz Amerika és az EU következő lépése? Az várható, hogy Amerika nem fogja szó nélkül eltűrni, hogy mondvacsinált, hamis vádak alapján bebörtönözzék Gyurcsány Ferencet, pedig láthatóan ez Orbán szilárd elhatározása.

Nagyon lehűlt a magyar kormányfő és az amerikai nagykövet közötti kapcsolat – írja mostani cikkében a Washington Post (WP) véleményrovatában Al Kamen korábbi külügyminisztériumi tudósító. A szerző az amerikai-magyar kapcsolatok fagypont alá süllyedésének okáról azt írja, hogy az Orbán növekvő „antidemokratikus bohóckodása” lehet. Ez pedig szerinte csak a „szokásos dolgokban” merül ki: „a média megzabolázásában, az igazságszolgáltatás függetlenségének a csorbításában, a kisebbségek elleni támadásokban, valamint az egypártrendszer felé történő sodródásban”. Al Kamen szerint esetleg „ilyen lehet a kínai beruházások bosszantó dicsőítése is, miközben folyamatosan rontja Nyugat-Európa hírnevét, és a Nyugat hanyatlásáról beszél. Mindezt egy olyan ország részéről, amely tagja a NATO-nak és az Európai Uniónak.”

A szerző szerint Orbán kormányzási stílusa – az emberi jogi szervezetek növekvő kritikája ellenére – a fehérorosz Lukasenko diktatórikus rendszerére hasonlít. Az amerikai külügyminiszter a Tom Lantos Intézet megnyitóján igyekezett tiszta vizet önteni a pohárba, és a demokrácia csorbulása miatt figyelmeztette Orbánt, amit az elengedett a füle mellett, és egy “Közép-Európai új centrum”, nagyhatalom vágyálmával kábította Hillary Clintont. Én és Orbán „nagyon nyíltan beszéltünk a demokratikus intézmények megőrzéséről” – mondta Clinton a magyar miniszterelnökkel rendezett közös budapesti sajtótájékoztatón, amelyet néhány nappal előzött meg a kínai miniszterelnök, Ven Csia Pao magyarországi látogatása, amely során „Orbán nagylelkűen dicsérte, ahogy a komcsik csinálják a dolgokat”, ahogy a WP fogalmaz. „Egy idő elteltével azonban az amerikai Külügyminisztérium levonta a következtetést: Orbán egyszerűen nem értette meg Clinton üzenetét, hogy hagyja abba, ezért a diplomaták emelték a tétet” – írja a cikk, majd hozzáteszi: „augusztusban a külügy megismételte nemtetszését, ezúttal azonban egy hivatalos diplomáciai tiltakozás, vagyis demarche formájában, amelyet személyesen Orbánnak kell átadni”. Ez rendkívül súlyos és erőteljes figyelmeztetés, ami szinte példátlan egy szövetségi rendszerbe tartozó országok között. Ahogyan az is példátlan, amilyen hangnemben merészel Orbán és szóvivője, valamint pártjának tagjai nyilatkozni az amerikai kormányzatról és annak tagjairól. Nincsenek tisztában annak súlyosságával sem, hogy alig leplezetten azzal gyanúsítják a CIA-t, hogy beavatkozott a gyöngyöspatai eseményekbe. Orbán és bandája nincs tisztában az erőviszonyokkal, és Magyarországot veszélyezteti akkor, amikor az oroszlán bajszát húzogatja.

Orbán másfél év alatt lerombolta a demokráciát Magyarországon, megpuccsolta a demokratikus alkotmányt és az alkotmányos demokráciát. Romba dönti a magyar gazdaságot és a pénzügyi rendszert, nyomorba taszítja az alattvalói sorba kényszerített országot, a lakosság nagy részét létminimum alatti bérért akarja – “közmunkának” nevezve – állami alkalmazásba és a központosított államtól való totális függőségbe vonni.

Al Kamen szerint azonban az amerikai nagykövet képtelen átadni a diplomáciai jegyzéket, mert Orbán azt az udvariatlanságot és modortalanságot is megengedi magának, hogy  hónapok óta nem hajlandó találkozni az USA nagykövetével, „az a hír járja, hogy Orbán túl elfoglalt volt az amerikai nagykövet fogadására.” Mint írta a WP, Orbán utazgatott mostanában, a múlt héten Szaúd-Arábiában tárgyalt, és kötött egyezményeket, valamint „nagyra értékelte azt, ahogy az autoriter monarchia irányítja a dolgokat”. Ám „hiába próbált kitérni, a kézbesítő hamarosan elkapja” – zárta az írást a Washington Post.

A cikk egyértelműen az amerikai kormány üzenete, amely megelégelte Orbán bohóckodásait. Az írásból nyilvánvalóan kiderül, hogy az Egyesült Államok mindennel tisztában van, ami Magyarországon zajlik, és amit Orbán művel, és nem nézi azt jó szemmel. A mostani fellépésből arra lehet következtetni, hogy Amerika nem lesz elnéző, és ha Orbán nem ért ebből a súlyos figyelmeztetésből, további nyomásgyakorlásra számíthat. Várhatóan Orbán nem fog engedni egy jottányit sem, szembefordul a Nyugattal, a demokratikus országok közösségével, a szövetségesekkel, amelynek pillanatnyilag beláthatatlan következményei lehetnek. Ha nő Orbán paranoiája mindezek hatására, személye komoly biztonsági veszélyt jelenthet Európában. Ezzel egy időben az várható, hogy a belpolitikai elnyomás is erősödni fog.

A Washington Post cikke nyomán a Miniszterelnökség azt  a tájékoztatást adta, hogy a Budapesten akkreditált nagykövetek szükség szerint szokták jelezni a miniszterelnöknek konzultációs kéréseiket. “Az amerikai nagykövet is így tett, őt a jövő héten fogadja is a miniszterelnök” – írta Szijjártó Péter, Orbán szóvivője. A közleményből egyelőre hiányzik a szokásos pökhendi hangnem, bár az érződik, hogy az amerikai nagykövet által átadandó figyelmeztetést és a diplomáciai jegyzéket bagatellizálni igyekeznek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (70 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +97 ( 115 szavazatból)
Amerika megelégelte Orbán bohóckodásait, 4.8 out of 5 based on 70 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(129)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

129 Reader’s Comments

  1. A fasiszták már az amerikai nagykövetasszonyt is igyekeznek lejáratni. Egyik ismerősömtől hallottam, hogy a magyar nemzet onlineon írtk arról, hogy a nagykövetnő családja valmi ingatlanügybe keveredett. Ez körülbelül olyan érv, mintha én a barátom levelének tartalmát attól függően értelmezném, hogy a postásnőt megcsalja -e a férje. Mert a nagykövet ebben az ügyben postás, A feladó pedig barátunk és szövetségesünk, az USA kormánya. Jellemző az idióta magyar felfogásra, hogy így próbálják előkészítenia zembereket a várhatóan számukra nem hízelgő jegyzék szövegére. Kedves nyugdíjas Nemzettestvéreim! Küldjétek vissza a nyugdíjat, mert a postás unokatestvére iszákos!.A szegény duce annyit fársdozik értünk, még a postást sem volt ideje fogadni vagy két hónapja, és még a piszkos zsidó liberálkommunisták is ármánykodnak ellene a haldokló nyugati demokráciákban.Nem olvastam a cikket, de a tartalmát ki tudom következtetni. Az egész szöveg arra emlékeztet engem, hogy gyerekkoromban sajnáltam a szegény nyugati munkástestvéreimet, mert a haldokló kapitalizmusban nyomorognak. Rákosi rendszere elhitette ezt velem. Aztán mikor kijutottam a végnapjait élő Nyugat-Berlinbe, mindjárt kedvet kaptam a haldokláshoz. Egyébként az Istenadta Nép nem fogja leváltani a csuti bandáját, mert amit tőlük hall, az teszik nekik. Közben meg zabálják az egyre fogyatkozó moslékot, és készülnek a disznótorra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (15 szavazatból)
  2. És, akkor? mi van?
    Mi a fenének akar diktálni az usa? Mi közünk hozzá?
    Vagy be akar kebelezni, és nem tetszik, hogy mi nem hagyjuk?
    Miért kellene nekünk úgy ugrálni, ahogy ők fütyülnek?
    Ugráltunk Moszkvának eleget! A komcsik nem tudjátok másképp elképzelni az életet, csak úgy, hogy jó nagy szaros segget nyaltok folyamatosan?
    Elég gusztustalan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -17 (29 szavazatból)
  3. Kedves admin!
    Egy náci elszabadult az állatkertből. Be kéne fogni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  4. Apró helyesbités a cikkben a “magyar nép” -hez. Helyesebb lett volna, ha a mondat úgy szól: hogy a myagr nép Fideszre szavazó része. Ugyanis a magyar nép egyáltalán nem büszke miniszterelnökére és egyáltalán nem hiszi el a hazugságait és egyéb kellemetlen dolgait. Szótlanul sem tűri, de egyelőre még nem lövöldöz, mert van vesztenivalója.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  5. Izráel
    Te vagy gusztustalan az okádék szövegeddel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  6. gyozo!

    Meg a ti szövetek is egy nagy okádék.
    Amcsiseggnyalásban elsők!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -20 (22 szavazatból)
  7. bőrke mén edés

    Kedves Győző!
    Egyetértek veled ezzel az Izráel NEVŰ mocsadékkal kapcsolatban, csak kár, hogy nem tetted idézőjelbe a nevét, mert így a válaszod azt a látszatot kelti, mintha Izráelt illetnéd szitokszavakkal. És ez is a célja neki.
    Ugyanis ez pasas olyan lehet, mint az egykori pesti vicc figurája :
    .
    - Ki az abszolut reakciós?
    - Aki előbb belép a pártba, aztán felakasztja magát, hogy ezzel is egy komcsival
    . kevesebb legyen a Földön.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  8. bőrke mén edés

    .
    Ki volt az a . h ü l y e . á l l a t, aki ezt az 52,55%-kal elérhtő kétharmados, azaz 66,666 %-os agyament többséget kitalálta? Mert, hogy az volt, az biztos. Kaput nyitottak a fasizmusnak. A Fidesz minden lépése nap mint nap ezt bizonyítja, amikor kihasználja ezt a “joghézagot”. Tragikomédia.
    Őt, vagy őket kellene v i s s z a m e n ő l e g a lgsúlyosabb hazaárulás büntette tényállásával lecsukni.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  9. bőrke mén edés

    !!! INFO !!!
    Most hallotam a hírt, hogy a fidesz 23-án . n e m . t a r t . megemlékezést az Asztoriánál…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  10. izráel húzzá má anyádba

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  11. Eddig azt hangoztatták, hogy a megemlékezést csak az Astoriánál és csak akkor lehet megtartani, amikor a kormányellenes tüntetés is zajlik. Most viszont nem is olyan fontos az egész…
    Lehetséges, hogy változott a forgatókönyv: a 2006-os csürhe beépül a kormányellenes tüntetők közé, és balhét fog kiprovokálni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  12. Te seggfej kis idióta Izráel :
    Csak neaz legyen ( remélem nem következik be ) hogy a ruszkik ellen az USA .-nak kelljen minket megvédeni.
    Mert kimás tenné ezt meg ?
    Talán az idiótikus turul-libátok ? Vagy a mostani dicsőséggel teli díszmagyaros operett-honvédség ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  13. Geyza:

    Anyámba nem, de dolgomra igen… :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  14. Geyza:
    Erre válaszolnom kell.
    A dicsőséges díszmagyaros honvédségünket i züllesztettétek, és loptátok szét.

    Nem turullibával harcolunk, mert abból kevés van.
    Hanem menóra sortüzet záporozunk rájuk.
    Abból több van a kelleténél!
    :-))
    na csá, mert tényleg mennem kell!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (16 szavazatból)
  15. Csak úgy halkan mondom : Orosz-hazácska meg a modernizálódott cár-atyuska még mondíg nem tett le a keleteurópai volt befolyási övezetről.
    Csak várják a kedvező alkalmat. Várni azt tudnak az oroszok , ez kétségtelen.
    EZ egy valós veszély Magyarország megszállására vagy félgyarmati helyzetének kialakulására.
    A többi , amit itt ma papolnak külső veszélyekről, cak blabla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  16. Izráél : maradj még öt percet aztán holnap negyere. Meg utána se.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  17. hehehehehehe lezüllött az a honvédség magától is .
    Úgy kenődött fel az egész urambátyámos bokacsttogtatós zord magyar ármádia a nagy orosz síkságre annó , mint a májkrém a kenyérre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  18. Annyi haszna vót a darutollasok ottani bohóckodásának hogy az oroszok jó negyven évre megszálltak minket és még mindig a célkeresztjükön vagyunk.
    Akkor most ki is a hazaáruló ??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  19. Csak még nem tudtam kitalálni, hogy miért a lényegtelent választotta, hogy 26 olyannal üljön egy teremben, ahol 25-en nem állnak szóba vele, a 26. pedig azt mondja, eredj a pi**ába!
    Mert azért. OKTÓBER 23 mégis az “újkori” Magyarország nagy ünnepe.
    Brüsszelbe meg hallgatónak lenni nem egy nagy ügy.
    Mi lehet mögötte, arra még nem gondoltatok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  20. Gonoszka: talán bátorság? :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  21. Jimbó, ez nem “ló”, ez a c**ány! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  22. OV menekül. Ezt észre kell venni. Ma már csak szűk elvtársi körében van mersze (pofája) megnyilatkozni. “A zemberek” szemébe nem mer nézni az Astoriánál. Ezért menekül Brüsszelbe.
    De a Fidesz is menekül. Pártszerűen. Éppen oly hazug módon, mint elődje az MDP és Rákosi Mátyás. Ha nagyon nem rettegnének a megcsalt és félre vezetett tömegtől a forradalom évfordulóján, akkor ott szónokolhatna valamelyik pártpapagályuk. De ezt a kockázatot százezres tömeggel nem merik felvállalni.
    Kis türelem barátaim. Érik a gyümölcs.
    Jövő év október 23-án igazi forradalom lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  23. Elképzelhető. Más a TEK által körülvett és őrzött stúdióban pofázni, mint a tömeg
    előtt állni, mert mi történik, ha az emberek megindulnak? Úgy látszik, a TEK sem
    eltökélt . Lehet, ugye, mert a TEK személyi állománya gondol arra is, mi lesz ORBÁN után.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  24. Üdv !
    Szerintem ennyire nem lehet fekete/fehér, jó/rossz, helyes/helytelen címkéket aggatni. A mai politika (nemzetközi és magyar is) arról szól hogy ki milyen befolyást (gazdasági és politikai) tud kiépíteni. Egy percig se higgye senki hogy az USA olyan nagyon aggódna a magyarországi demokratikus jogok miatt. Tojik rá, egyszerűen próbálja a befolyását növelni. Érdekes módon ez azóta van mióta Kína megjelent az EU környékén. Nem mondom hogy az Orbán kormány jó/rossz, vagy hogy az USA jó/rossz, egyszerűen csak a mai politikai életben semmi sem az aminek látszik, minden mögött hátsó szándék van. Mi olyan kis halak vagyunk hogy ha tetszik, ha nem valahova csapódnunk kell, és most megy a “boksz” hogy hova. Van aki mézesmadzaggal (Kína), van aki korbáccsal (USA), van aki irányítással (EU) próbálkozik. ember legyen a talpán aki ezt átlátja…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  25. Ha jól tudom épp a Kínai/Brazil gazdasági segítség(értsd:pénz) miatt ül össze az EU legfelső szerve. Jó eséllyel nem fogadják el, de azon azért nem árt ott lenni, mert elhangozhatnak olyan dolgok amik ránk is befolyással vannak. mondjuk ha itthon marad sem mentem volna ki semmilyen gyűlésre. (más pártéra sem..:))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  26. No, akkor hát a nagykövet megsimogatta Orbán buksiját, igen jól elbeszélgettek, megállapították, hogy hatalmas nagy itten a demokrácia, a zemberek boldogok, minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel nagyon meg vannak elégedve…
    Holmi jegyzékekről, démarche-ról, szóbeli figyelmeztetésről szó sincs. Sőt! Külön hálásak Viktornak és köszönetüket fejezik ki.
    Erről ennyit. Mi, akik esetleg vártunk valami ejnye-bejnyét, most akkor kaptunk egy barackot a kis fejünkre.
    Vagy megint hazudtak? A nagykövettel karöltve?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  27. Nem vágom mi lenne a jó
    De ez nem megy így tovább,amit ők csinálnak nekem is menne.
    Nem látom benne a felsőbb erőt,
    -koncentrált tudatot
    -megalapozott döntéseket
    -az erről megszerzett tanulmányok használatát
    és nem látom sajnos,az esélyt egy “jobb jövőért”
    Mer hogy alapítványok,és egyéb szervezetek vannak
    Márványasztal meg minden,csak a várt változás marad el …….Mindig
    Nem értem a politikát,és nem is akarom érteni,
    Én azt gondolom
    NEM KEL AMERIKA
    NEM KELLENEK AZ OROSZOK
    NEM ÉRDEKEL ORBÁN VIKTOR
    SEM GYURCSÁNY FERENC
    De csinálhatnánk már valamit
    Hogy induljunk valamerre,ami nem hátra….ELŐRE
    miért nem történik meg 200-éve rossz helyreállunk
    Vagy ne csapódjunk senkihez.
    Nem hiszem el hogy az ekkora hatalmas ország.hatalmas fizetett
    parlamentje “JÓL Fizetett”nem csinál mást minthogy
    mi kinek a hibája,ki volt kém,”mongyá”le-nem mondok,lemondok -nem fogadjuk el,ő rontotta el s.t.b
    Megtehetik azt hogy semmit se tesznek?
    Hát ezt gondolom,
    Köszönöm
    Sziasztok

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  28. Csak szapulàsokhoz van akarat?? Orszàgépitéshez, emberi jogok nôvekedéséhez, jolét teremtéshez nincs? Sok duma, és ritka a cselekedet.!!
    Pedig lehetne sok mindent belsô erôbôl , es csôkkentve a felesleges importot fôleg olyan cikkekbôl, amikben az orszàg exportàlt nem is olyan régen! Fel kell ébredni a letargiàbol, és felszàmolni a sajàt zsebre csak,.. akaratbol! Segitsed a màsikat, ne csak papolj vallàsi szep szavakkal, tettek helyett! A példa vôrôsiszap bemutatta….Jomagam 56-os egyetemi harcos, màst akartam, emberseget, de az elmult 55 évben csak nézemmi mivé fajult, Sajnàlatos!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Stumpné Bekes Margit

    Most már határozottan és nyiltan fel kell lépnie az USA-nak és az EU-nak! Fel kell ismerniük azt a tényt,hogy Orbánnak nincs 2/3.-a,csak erőszakos,mindent porbadöntő politikája!!! Az emberek olyan félelemben élnek,hogy nem mernek nyilatkozni,tüntetni stb. A Kádár rendszer kutya füle volt ehhez,amit most csinálnak ebben az országban! Itt csakis a külső segitség adhat megoldást! De mihamarabb,mert belepusztulunk. Ahol emberek milliói éheznek,állnak sorba egy tál meleg ételért,gyerekek éhesen mennek ovodába,iskolába.Beviszik az oktatásba a régi letűnt idők hazugságait,visszaforgatják az idő kerekét stb.Ez nem mehet igy tovább!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Már az MTI sem fotózhatja Orbánt 2014. április 6. vasárnap

Iránban kivégeztek egy ellenzéki költőt 2014. február 14. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos