Ronai and Ronai
AMERIKAI

Amerika megelégelte Orbán bohóckodásait 2011. október 15. szombat 1:55 | Bartus László

  • Hozzászólások(127)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Amerika megelégelte Orbán bohóckodásait

Budapest – Az Egyesült Államok hivatalos diplomáciai jegyzéket készül átadni Orbán Viktornak a demokrácia leépítése miatt tiltakozva. Az amerikai nagykövet azonban képtelen átadni a tiltakozó jegyzéket, mert Orbán “túlságosan elfoglalt ahhoz”, hogy fogadja az Egyesült Államok nagykövetét. Az otromba sértést a Washington Post tette szóvá, amely korábban már “Magyarország átkának” nevezte Orbán Viktort. Nagyon pontos meghatározás. Ami történik, az botrányos.

“Magyarország putyinizálódása” címmel közölt tavaly decemberben szerkesztőségi vezércikket a Washington Post című tekintélyes amerikai lap, amely Orbánt populistának és hataloméhesnek nevezte, és azt írta, hogy a magyar kormány alapvető szabadságjogokat sért. A lap akkor csak kilátásba helyezte, hogy az Egyesült Államok és az EU azzal fejezhetné ki nemtetszését, ha a májusi budapesti EU-csúcson távolmaradásával “alázná meg” Orbán Viktort, ha nem hagy fel a hatalom koncentrálásával. Azóta ez megtörtént, a borzasztóan megalázó lépést a magyar diplomácia úgy magyarázta, hogy időpont problémák miatt rendezik a csúcsot Budapest helyett Lengyelországban. Orbán úgy kommentálta a rendkívül erőteljes figyelmeztetést, és személye megalázását, hogy legalább megkímélik a budapestieket a dugóktól. A magyar közvélemény szinte semmit nem érzékelt abból, hogy porig alázták a nyugati országok Orbánt, és miatta megszégyenítették Magyarországot.

Orbán ezekből a figyelmeztetésekből nem tanult, hanem ellenkezőleg. Úgy értékelte, hogy ő osztott ki néhány kokit, sallert és nyakast a nyugati politikusoknak. A magyar nép büszke volt miniszterelnökére, aki úgy viselkedik a nemzetközi diplomáciában, mint elefánt a porcelánboltban, mert Orbán elhitette, hogy a személyének szóló erős kritikák a magyar nép és Magyarország elleni támadások, amelyektől ő megvédi a magyarokat. Orbán szalonképtelenné vált, Nyugaton senki nem áll szóba vele. A magyar EU elnökség folyamatos megaláztatás és égés volt Magyarország számára. Orbán a BL-döntőn tudta csak azt a hamis látszatot kelteni, mintha számottevő európai politikus lenne. A Washington Post akkoriban azt írta, hogy pária lehet a nyugati fővárosokban, ha tovább gyengíti a demokratikus intézményeket. Mindez tovább folytatódott.

Orbán és a Fidesz propagandagépezete a nyugat-európai és amerikai kritikákat úgy próbálta beállítani Magyarországon, hogy azok az ellenzék aknamunkájának következményei, akik lejáratják külföldön Magyarországot. Az elfoglalt közmédia és a fideszes sajtó uszító hangnemben igyekezett úgy beállítani az Orbán-kormánnyal szemben kritikus személyiségeket, hogy azok nem igazi és jó magyarok, idegen érdekeket szolgálnak, és a céljuk az, hogy a “nemzeti” kormányzást meghiúsítsák. Orbán a Nyugat elhidegülése miatt korszakváltásról beszélt, aminek lényege, hogy véget ér a Nyugat dominanciája, a Nyugat összeomlik és csődbe megy. Az általa épített diktatórikus rendszer pedig megelőzi korát, ezt fogja majd másolni minden ország.

A magyar nép Orbán minden hazugságát elhiszi, szótlanul tűri Magyarország elszigetelődését és mélyrepülését. Szinte szótlanul tűri az alapvető emberi jogok megsértését, a hatalmi ágak szétválasztásának megszüntetését, a sajtószabadság korlátozását, egyházak betiltását, a vallásszabadság sérelmét, az Alkotmánybíróság jogainak korlátozását, és pártkatonák révén való elfoglalását. Visszamenőlegesen hoznak törvényeket, koncepciós pereket készítenek elő a politikai ellenfeleikkel szemben, felszámolták a demokratikus alkotmányt és egy ideologikus egypárti alaptörvénnyel cserélték fel, semmibe veszik a magántulajdont, harcot indítottak a szegények, a betegek és a hajléktalanok ellen. Az új választási törvény megakadályozza, hogy Orbánt és bandáját valaha is le lehessen váltani. Ez egyelőre nem is veszélyezteti, miután a médiafölényével orránál fogva vezeti az országot.

Mindezt megelégelte az Egyesült Államok. A diplomáciában használatos legerőteljesebb figyelmeztetésben részesíti Orbánt, aki nem akar érteni a szép szóból. Tiltakozó jegyzéket készül átadni az amerikai nagykövet, ha Orbán hajlandó a szövetségi rendszer első számú szuperhatalmának diplomáciai képviselőjével találkozni. Ha erre sor kerül, még nem lehet tudni, hogy melyik hazugságot választja majd: azt mondja, hogy az amerikai jegyzék dicséreteket tartalmaz, és csupán néhány technikai kérdést kifogásol, olyanokat, amelyek más országokra is jellemzők, vagy frontális támadást intéz Amerika ellen, megismételve az eddigi sértegetéseket, és azt a kijelentést, hogy az Egyesült Államok nem szólhat bele abba, amit a magyar nép akar. Esetleg durva lejárató kampányt indítanak a magyarországi kritikus értelmiség ellen, amely “félrevezette” az amerikai kormányt. Bármelyik változat lehetséges, csak az nem, hogy Orbán feladna bármit diktatórikus elképzeléseiből. Kérdés, mi lesz Amerika és az EU következő lépése? Az várható, hogy Amerika nem fogja szó nélkül eltűrni, hogy mondvacsinált, hamis vádak alapján bebörtönözzék Gyurcsány Ferencet, pedig láthatóan ez Orbán szilárd elhatározása.

Nagyon lehűlt a magyar kormányfő és az amerikai nagykövet közötti kapcsolat – írja mostani cikkében a Washington Post (WP) véleményrovatában Al Kamen korábbi külügyminisztériumi tudósító. A szerző az amerikai-magyar kapcsolatok fagypont alá süllyedésének okáról azt írja, hogy az Orbán növekvő „antidemokratikus bohóckodása” lehet. Ez pedig szerinte csak a „szokásos dolgokban” merül ki: „a média megzabolázásában, az igazságszolgáltatás függetlenségének a csorbításában, a kisebbségek elleni támadásokban, valamint az egypártrendszer felé történő sodródásban”. Al Kamen szerint esetleg „ilyen lehet a kínai beruházások bosszantó dicsőítése is, miközben folyamatosan rontja Nyugat-Európa hírnevét, és a Nyugat hanyatlásáról beszél. Mindezt egy olyan ország részéről, amely tagja a NATO-nak és az Európai Uniónak.”

A szerző szerint Orbán kormányzási stílusa – az emberi jogi szervezetek növekvő kritikája ellenére – a fehérorosz Lukasenko diktatórikus rendszerére hasonlít. Az amerikai külügyminiszter a Tom Lantos Intézet megnyitóján igyekezett tiszta vizet önteni a pohárba, és a demokrácia csorbulása miatt figyelmeztette Orbánt, amit az elengedett a füle mellett, és egy “Közép-Európai új centrum”, nagyhatalom vágyálmával kábította Hillary Clintont. Én és Orbán „nagyon nyíltan beszéltünk a demokratikus intézmények megőrzéséről” – mondta Clinton a magyar miniszterelnökkel rendezett közös budapesti sajtótájékoztatón, amelyet néhány nappal előzött meg a kínai miniszterelnök, Ven Csia Pao magyarországi látogatása, amely során „Orbán nagylelkűen dicsérte, ahogy a komcsik csinálják a dolgokat”, ahogy a WP fogalmaz. „Egy idő elteltével azonban az amerikai Külügyminisztérium levonta a következtetést: Orbán egyszerűen nem értette meg Clinton üzenetét, hogy hagyja abba, ezért a diplomaták emelték a tétet” – írja a cikk, majd hozzáteszi: „augusztusban a külügy megismételte nemtetszését, ezúttal azonban egy hivatalos diplomáciai tiltakozás, vagyis demarche formájában, amelyet személyesen Orbánnak kell átadni”. Ez rendkívül súlyos és erőteljes figyelmeztetés, ami szinte példátlan egy szövetségi rendszerbe tartozó országok között. Ahogyan az is példátlan, amilyen hangnemben merészel Orbán és szóvivője, valamint pártjának tagjai nyilatkozni az amerikai kormányzatról és annak tagjairól. Nincsenek tisztában annak súlyosságával sem, hogy alig leplezetten azzal gyanúsítják a CIA-t, hogy beavatkozott a gyöngyöspatai eseményekbe. Orbán és bandája nincs tisztában az erőviszonyokkal, és Magyarországot veszélyezteti akkor, amikor az oroszlán bajszát húzogatja.

Orbán másfél év alatt lerombolta a demokráciát Magyarországon, megpuccsolta a demokratikus alkotmányt és az alkotmányos demokráciát. Romba dönti a magyar gazdaságot és a pénzügyi rendszert, nyomorba taszítja az alattvalói sorba kényszerített országot, a lakosság nagy részét létminimum alatti bérért akarja – “közmunkának” nevezve – állami alkalmazásba és a központosított államtól való totális függőségbe vonni.

Al Kamen szerint azonban az amerikai nagykövet képtelen átadni a diplomáciai jegyzéket, mert Orbán azt az udvariatlanságot és modortalanságot is megengedi magának, hogy  hónapok óta nem hajlandó találkozni az USA nagykövetével, „az a hír járja, hogy Orbán túl elfoglalt volt az amerikai nagykövet fogadására.” Mint írta a WP, Orbán utazgatott mostanában, a múlt héten Szaúd-Arábiában tárgyalt, és kötött egyezményeket, valamint „nagyra értékelte azt, ahogy az autoriter monarchia irányítja a dolgokat”. Ám „hiába próbált kitérni, a kézbesítő hamarosan elkapja” – zárta az írást a Washington Post.

A cikk egyértelműen az amerikai kormány üzenete, amely megelégelte Orbán bohóckodásait. Az írásból nyilvánvalóan kiderül, hogy az Egyesült Államok mindennel tisztában van, ami Magyarországon zajlik, és amit Orbán művel, és nem nézi azt jó szemmel. A mostani fellépésből arra lehet következtetni, hogy Amerika nem lesz elnéző, és ha Orbán nem ért ebből a súlyos figyelmeztetésből, további nyomásgyakorlásra számíthat. Várhatóan Orbán nem fog engedni egy jottányit sem, szembefordul a Nyugattal, a demokratikus országok közösségével, a szövetségesekkel, amelynek pillanatnyilag beláthatatlan következményei lehetnek. Ha nő Orbán paranoiája mindezek hatására, személye komoly biztonsági veszélyt jelenthet Európában. Ezzel egy időben az várható, hogy a belpolitikai elnyomás is erősödni fog.

A Washington Post cikke nyomán a Miniszterelnökség azt  a tájékoztatást adta, hogy a Budapesten akkreditált nagykövetek szükség szerint szokták jelezni a miniszterelnöknek konzultációs kéréseiket. “Az amerikai nagykövet is így tett, őt a jövő héten fogadja is a miniszterelnök” – írta Szijjártó Péter, Orbán szóvivője. A közleményből egyelőre hiányzik a szokásos pökhendi hangnem, bár az érződik, hogy az amerikai nagykövet által átadandó figyelmeztetést és a diplomáciai jegyzéket bagatellizálni igyekeznek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (70 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +97 ( 115 szavazatból)
Amerika megelégelte Orbán bohóckodásait, 4.8 out of 5 based on 70 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(127)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

127 Reader’s Comments

  1. Amerika nekünk az elmúlt húsz évben a legjobb és legmegbízhatóbb barátunk volt ! ! ! ! ! !
    Amikor féltünk az oroszoktól , leintették az akkori NATO főtitkárt aki évek mulvára prognosztizálta hazánk NATO tagságát és pár hónapon belül NATO tagok voltunk ! ! !
    És még lehetne sorolni …
    Az a szó hogy MAGYAR jól csengett Nyugaton.
    Hát mostmár ebben a két dologban nem vagyok egészen biztos.
    És egy elbaszott renomét nagyon nehéz visszaszerezni. Főleg az USA .-ban , ahol ha valakit leírnak , már nemsokat foglakoznak vele .
    Vietnam-nak is 30 év kellett hogy Amerika szóbaálljon vele .
    Csakhogy Vietnam eleve egy ellenséges ország volt.
    De ha egy barátról derük ki hogy ellenség , annak szerintem kétszer harminc év sem elég a renomé visszaszerzéséhez.
    Adja Isten hogy nelegyen igazam !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (34 szavazatból)
  2. Galland!”mi baj volt a fasizmussal 1933-1939 között!??(leszámítva a zsidók elleni atrocitásokat”.
    Nagy baj van a gondolkodásával.Nem lehet eltekinteni a “zsidók ” elleni atrocitásoktól. Azért írtam idézőjelek közé a zsidót, mert ide bármilyen társadalmi csoportot be lehet helyettesíteni, mint egy paraméteres egyenletbe. És azt is látni kell, hogy a történet nem állt meg 1939-nél, nem olyan a természete. Most sem lehet megállítani. Ezért nem évszámok bebiflázásából áll a történelem tanulás. Gondolkodjon el egy kicsit, megéri a fáradságot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  3. Galland
    Gyatra helyesírásod jól tükrözi szellemi állapotodat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  4. Galland
    Egy kicsit többet kellene foglalkoznod a történelemmel. Az apró malőr, a zsidók elleni atrocitásokról:

    1933 március 22. elkészül Dachauban az első koncentrációs tábor
    1933 könyvégetés Berlin
    1933 Gleichschaltung – a szakszervezetek, az érdekképviseletek bekebelezése
    1935 a Birodalmi polgári törvénykönyv megvonja a zsidók valamennyi jogát
    1938. márc.12. megszünik Ausztria és létrejön az „Ostmark“

    A 30-as évek a háborúra való lázas készülődés jegyében teltek el. Ez lenne olyan szimpi neked? A cél szentesíti az eszközt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  5. Galland:
    Kissé zavarosn írsz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  6. Kicsit szorongok amikor Orbán “elvonul”
    1.Távol volt a d209-es ügy kirobbanásakor
    2. Távol volt az öszödi beszéd beolvasásakor
    3. Távol volt amikor 2006-ban a fidesz gyűlés közönsége összekeveredett a csőcselékkel.
    4. és most készül távol lenni a “jubileumi” fidesz gyűléstől. (Brüsszel)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (42 szavazatból)
  7. Gyozo, Amerika a magyar nép ba**ogatása helyett jobban tenné, ha Orbánt bas**gatná. Erről mi a véleményed?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (17 szavazatból)
  8. Mi kell még hozzá, hogy a zemberek végre felfogják, hogy milyen súlyos a helyzet?
    Ez már nem “az ellenzék áskálódása”.
    És mi lesz még itt január elseje után…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (37 szavazatból)
  9. kekec
    2011. október 15. szombat
    11:35
    Ennyire pitiánereknek tartod a parlamenti demokratikus ellenzéki képviselőket? Tragédia, ha igazad van! Bár az se jobb, ha csak beszariak vagy ostobák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  10. Hagyni kell ezt a ” Gallandot ”
    Az ő példaképe Adolf Galland az ál-lovagias magasrangú náci vadászpilóta ,
    aki a háború alatti úgymond lovagias cselekedeteivel a lelőtt ellenséges pilótákkal kapcsolatban ( ami normális országokban természetes az a nácinémetországban ” lovagias ” tettnek számított ) megúszta két év fogolytáborral Angliában .
    Ezzel az erővel választhatta volna a Heydrich nicket is .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  11. Galland!
    Elnagyolásod lenyügöző. Hatalomba kerülése után Hitler először elkezdte politikai ellenfelei (pártok, szakszervezetek, civil egyesületek, egyházak, stb.) és a gondolkodó értelmiség jogi és fizikai megsemmisítését, majd azonnal stratégiai fegyverkezésbe kezdett. Ez duzzasztotta fel az ipart (és állította mellé az iparbárókat) és apasztotta a világválság utáni munkanélküliséget. Ma is működő autópályái a Wermacht felvonulási útvonalaiként épültek a nehéz járművek számára. Ezért lettek méregdrágán elnyűhetetlenek. De ez a hadiipari erőltetett fejlesztés egyúttal iparilag és technológiailag el is gyengítette Németországot, hiszen – mint tudjuk – a hadiipari termelés új értéket nem hoz létre, önmagát pusztítja, műszakilag viszonylag gyorsan elavul. Viszont kétségtelen, hogy hatalmas műszaki-technológiai fejlesztési potenciált generál, aminek eredményei később megjelennek a polgári életben is (pl. radar, GPS).
    Ami viszont hazai demokráciánk válsághelyzetét illeti: az ellenállásra megvannak a rég bevált és jól működő polgári engedetlenség eszközei. Mindenki hallott már az 1848-as szabadságharc utáni passzív rezisztenciáról, amikor a kollaboránsokkal a magyarok nem álltak szóba, nem köszöntek nekik és köptek, ha meglátták. Ilyet ma is meg lehet csinálni, nagyon hatásos és nem ütközik törvénybe (csak a nyóckerben). Nyugodtan bojkottálni is lehet Dörner és Csurka Új(náci) Színházát is. Nem kell jegyet venni rá, vagy előadás közben tüntetően felállni és otthagyni az előadást. Ha ezt egy-egy estén egyszerre 10-20 néző megteszi, máris óriási sajtó visszhangja és hatása lesz. De nem kell vásárolni a kormány lapokat sem és nem kell nézni a kincstári TV műsorokat sem. Ennek előbb-utóbb hatása lesz. A büntetés nélküli határidők legvégéig lehet elhúzni minden kötelező adó- vagy egyéb díjfizetést is. Tömeges méretekben ez már nagyon kellemetlen lehet. Miután a történelmi egyházak is beálltak OV diktatúrája mögé, nem kell nekik a szja 1%-t felajánlani. Ezt talán ők is észreveszik. Sőt nem kell eljárni a templomokba sem. Ez is lehet tüntetés az állam-egyházi diktatúra ellen. Be kell tartani minden eszement előírást, határidőt, ami akár meg is béníthatja egy-egy terület működését. Egyszóval sok módja van a békés polgári engedetlenségnek. El kell olvasni Eric Knight: Lement a Hold c. művét. Nagyon tanulságos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  12. Egyes hozzászólókkal vitatkoznék Amerika beleszólásával kapcsolatosan. Hogy is volt az, hogy, “… ki tántorgott Amerikába három millió koldusunk. Hány magyar ment ki a második világ háború után? Ötvenhatban hányan találtak otthonra Amerikában? Vajon, hogy alakult volna a II. világháború, ha Amerika nem segít? Nos, nagyon sok azoknak a száma akik menekülve az éh halál elől az üldöztetés elől OTT találtak hazát.
    Nyilván hibát is követtek el, de velünk szemben a mérleg pozitív. Mit is követelnek most? “Csak annyit”, hogy a demokratikusan megválasztott kormány ne menjen át diktatórikus kormányzásba. Egyes emberek változnak jó vagy rossz irányba. Orbán rossz irányba változott. Hatalomvágy, pszichés a változás? Nem tudom, csak azt, hogy az ország a demokráciánkkal szemben romboló politikát folytat.
    Sajnos Európa hangja nem hallatszik közelről úgy, mint a tengeren túlról az USA é. Netán Európa azt gondolja.”menjenek csak vissza Ázsiába, ahonnan jöttek”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  13. Helyesbítek. Nem Eric Knight, hanem Steinbeck. Bocsánat!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  14. Von-tolla, igazad van. Én nem nézek kincstári tévét. És nem megyek Dörner-Csurka színházba sem. Hacsak nem fogunk itt össze az AN-en, hogy együtt megveszünk jókora mennyiségű jegyet ugyan arra az előadásra, és kollektíve fel nem állunk előadás közben :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  15. Galland!!
    mond mar!!-Te nhol voltal 1933-ban??
    mert hogy Hitler eppen Ugy kezdte mint most Vona tesz Magyarorszagon!!
    Minden ugyanugy kezdodott 33-ban mint amire most keszul Magyarorszag Nemzeti Szocialista Partja!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  16. És kifele menet akár énekelhetnénk a Himnuszt, nem? Fogják fel azt is, hogy a Himnusz meg a Szózat a magyaroké és nem az övék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  17. Úgy értem hogy a magyaroké-mindenkié, és nem a nemzeti-szélső jobbé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  18. Gonoszka
    Az, hogy úgy ahogy van, hülyeség. Ez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  19. alugy .
    Klasszikusokat csak pontosan!
    .
    . József Attila: Hazám.
    .
    4. versszak
    .
    „Sok urunk nem volt rest, se kába,
    birtokát óvni ellenünk
    s kitántorgott Amerikába
    másfél millió emberünk”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  20. alugy.
    “Egyes emberek változnak jó vagy rossz irányba.” Hát ebben nagyon tévedsz! Olyan rég volt ugye 2002-06? OV ugyanilyen volt, csak most a 2/3-ával meg is tehet mindent, amit akkor az ellenzék részben megakadályozott. Én még 2002-ben rájuk szavaztam, 2006-ban meg azt mondtam, hogy ezekre soha többet! Akkor is dilettáns, pökhendi, arrogáns, hataloméhes volt, és csak a saját kutyája kölkei éltek jól. De azok nagyon. Pont mint most.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  21. Melyik síkhüle minuszolja József Attilát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  22. Révész Sándor ma fontos cikket írt a Népszabsg-ba. Arról, diktatura van-e… Putyint emlegeti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  23. Gets, gondolom, az a síkhüle, aki nem ismeri József Attilát (lehet, hogy még a nevét sem), és sértve érzi magát ov-hitében, mert esetleg úgy érzi, hogy ov-ról szól a vers. (Gyalázza valaki a Szeretett Vezetőt!)
    Azt azért a síkhüle is tudja, hogy most is sokan tántorognak kifelé. Legfeljebb azt nem érti, hogy azok tántorognak kifelé, akik sem ov diktatúráját, sem az alig megélhetést nem akarják elviselni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  24. Legyünk őszinték, Fórumtársak, valóban sok különbség van Orbán és Hitler között. Adolf például bajuszos volt, és ügyelt arra, hogy autópályákat építsenek. Viktornak csöppnyi bajuszkája sincs, viszont nagyon ügyel arra, hogy az autópályák egyik legfőbb alapanyaga a családjának a tulajdonában legyen. Hitler nem röpült cirka harminc milláért az USA-ba, Viktornak meg teljesen mindegy, hogy hol nem fognak vele kezet, itt-e, vagy az újvilágban.
    A hasonlóságok szembetűnőek ugyan, de közülük csak az az egy hanyagolható el, hogy egyikőjük se értett magas fokon a számítógéphez. A többi egyezőséget viszont bűn nem észrevenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  25. stefán!
    Nem idéztem. Jobban megnézve József Attila neve nincs meg említve és az idéző jel is csak meg van nyitva. A hárommillió koldus nem a vers idézete. Figyelmesebben és pontosan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Amely ország polgáraiból bohócot csinálnak nagy hatalmak, annak mi mást csinálhat a miniszerelnöke, mint bohóckodhat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (13 szavazatból)
  27. A NÉP EMELTE HATALOMBA,A NÉP FOGJA LEVÁLTANI IS….!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  28. alugy.
    .
    Jobbról nézem így értelmezem, balról nézem, úgy értelmezem. Írásod viszont nagyon hajazott a versre. Ezért mertem az eredeti versből idézni, de úgy érzem elkanyarodtunk a cikk lényegétől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. Tisztázzuk egyszer és mindenkorra,hogy a nagyhatalmaknak nem a magyarokkal van bajuk.hanem az önjáró hajóágyúváváltOrbánnal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  30. Galland,
    Mire ez a nick név? 104 légi győzelmet tud háta mögött, mint Adolf Galland, vagy egyáltalán nem is tudja kinek a nevét bitorolja?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  31. De hogy ez a qva világ nem hajlandó a szeretett vezetőhöz igazodni. Pedig ő még azt is elmondta, hogy a válságkezelést is tőle fogják ellesni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  32. Az ORIGÓ Hírportál értesülésének megosztása:
    Hivatalos diplomáciai tiltakozást – demarche-ot – kíván eljuttatni az amerikai külügy Orbán Viktor miniszterelnöknek antidemokratikus lépései miatt – írja a Washington Post. A lap szerint az USA megelégelte Orbán “antidemokratikus bohóckodását”, és az őt augusztus közepe óta kereső amerikai nagykövet a “a napokban el fogja kapni”. Orbán a jövő héten találkozik is a nagykövettel – tudta meg az [origo].

    Kihűlő amerikai-magyar diplomáciai viszonyról ír a Washington Post pénteken egy véleménycikkben. A lap szerint ennek több oka is van a háttérben: például Orbán Viktor miniszterelnök “antidemokratikus bohóckodása”. “A szokásos cucc – a sajtó megzabolázása, az igazságszolgáltatás függetlenségének megnyirbálása, a kisebbségek elleni támadások és az egypártrendszer felé való sodródás.”
    A másik ok a lap szerint az, hogy Orbán “bosszantó módon” magasztalja a kínai befektetőket, rontja Nyugat-Európa hírnevét, és a nyugat hanyatlását jósolja. Mindezt egy olyan ország élén, amely tagja az Európai Uniónak és NATO-nak – írja Al Kamen, az amerikai lap munkatársa, korábbi külügyminisztériumi tudósító, In the Loop (hurokban) című rovatában.
    A szerző Alexander Lukasenko fehérorosz elnökhöz hasonlítja Orbán kormányzási stílusát, felemlegeti, hogy Hillary Clinton amerikai külügyminiszter a Tom Lantos intézet megnyitója alkalmából idén június végén Budapestre látogatott, és az USA-nak a magyar demokrácia állapotáért érzett aggodalmairól beszélt. A lap azt is megemlíti, hogy azokban a napokban Ven Csi-pao kínai miniszterelnök is járt Orbánnál, aki “gazdagon dicsérte, ahogy a komcsik csinálják a dolgokat”.
    Az amerikai külügy ezt úgy értékelte, hogy Orbánnak nem ment át Clinton üzenete, ezért emelték a tétet: augusztusban úgy döntöttek, megismétlik nemtetszésüket, ezúttal egy “demarche vagy hivatalos diplomáciai tiltakozás” formájában, amelyet személyesen akarnak átadni a magyar miniszterelnöknek. (A demarche azonnali vagy igen rövid határidővel adott közvetlen diplomáciai reakció valamilyen külpolitikai eseményre, amelyet általában a helyi diplomáciai képviseletek vezetői útján juttatnak el egy adott országnak.)
    Orbán azonban – legalábbis a cikk erre utal – kerüli a találkozót Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövettel. “Orbán mostanáig utazgatott, épp a múlt héten szaúd-arábiai üzletemberekkel írt alá egyezményeket, és dicsérte a kormányzási stílust a mindent ellenőrzés alatt tartó királyságban. De hiába a bujkálás és a kitérés, ezekben a napokban el fogja kapni a kézbesítő” – írja a Washington Post.
    Az [origo] megkereste az ügyben a Miniszterelnökséget és az amerikai nagykövetséget. “A Budapesten akkreditált nagykövetek szükség szerint szokták jelezni a miniszterelnöknek konzultációs kéréseiket, az amerikai nagykövet is így tett” – írta Szíjjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője, aki szerint a nagykövetet a jövő héten fogadja Orbán Viktor.
    A budapesti amerikai nagykövetség az [origo] megkeresésére azt válaszolta, hogy Magyarország barátaiként valamennyi szinten folytatják a megbeszéléseket azokban a témákban – az igazságszolgáltatás függetlensége, a szabad sajtó és a kormányzati átláthatóság -, amelyek Hillary Clinton júniusi budapesti látogatásán felmerültek. Mint mondták, a nagykövetség munkatársai rendszeresen találkoznak a magyar kormány képviselőivel, és a miniszterelnökkel is már régen meg van beszélve egy találkozó, amelyre a jövő héten kerül sor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  33. Ha ezt a hatalmi barmot (OV) a nép emelte hatalaomra, akkor itt az ideje, hogy le is váltsa, bár mi áron. Szerintem csak a Fidesz összeesküvök hamis fülke forradalma emelte hatalomra, de a Nép leválthatja. És a Népnek le kell váltania, mint sem a megszégyenítést és megalázza egy aberált agyú (vagy több) ember miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  34. gyuricza
    2011. október 15. szombat
    22:38
    “Tisztázzuk egyszer és mindenkorra,hogy a nagyhatalmaknak nem a magyarokkal van bajuk.hanem az önjáró hajóágyúváváltOrbánnal.”

    Ez tiszta sor, de az is, hogy személyesen az OVissal max. nem hajlandóak találkozni = mást nem tehetnek vele. Ellenben ha retorziót akarnak alkalmazni, azt csak az országgal szemben tehetik meg. Pl. utasítják a bankokat , hogy ne adjanak hitelt, ezzel kb. fél év alatt megfojtják az országot. Sajna ezzel nem az OVist és tetűit csinálják ki , hanem minket , a zembereket, függetlenül attól, hogy OVisok vagyunk e, vagy ellene. Sajna nem vagyunk annyira fontosak, hogy esetleg a CIA is beszálljon a buliba és rendet csináljon (vágjon). Így aztán szívunk, ha nem avatkoznak közbe, és szívunk, ha közbeavatkoznak! hajrá Magyarország! :(, :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  35. pikk 2011. október 15. szombat 13:50
    “Kicsit szorongok amikor Orbán “elvonul”
    1.Távol volt a d209-es ügy kirobbanásakor
    2. Távol volt az öszödi beszéd beolvasásakor
    3. Távol volt amikor 2006-ban a fidesz gyűlés közönsége összekeveredett a csőcselékkel.
    4. és most készül távol lenni a “jubileumi” fidesz gyűléstől. (Brüsszel)”
    .
    5. Ráadásul Budaházy – kinek a hathatós közbenjárására? – pár hét óta megint szabadlábon van.
    Egyik felsorolt pont sem jó ómen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  36. Orbán utálja a demokráciát,neki jelenleg az ázsiai KELETI DESPOTIZMUS a minta -képe,mert Lukasenko,akihez hasonlítják-Európában teljesen szalonképtelen!
    Nagyon csodálkozom az Európai Unió vezetésén,főként Barrosón,hog reagálás nélkül hagyják “antidemokratikus bohóckodását”,amellyel lejáratja az Európai Néppártot is,amelynek már régen ki kellett volna mögüle állni,mert Orbán és pártja egyáltalán nem “konzervatív” és nem “néppárt”,hanem egy népellenes,hazug diktatúra! Ők az NDK,amely annyit jelent,hogy Nemzetietlen Dilettáns Kormány!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  37. neroka
    A CIA -nak nem az a feladata, amit gondolsz. De nem is az, amit szeretnél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Nem véletlenül írtam külön a nagy hatalmakat.
    Amit az ember a saját bőrén tapasztalt, annak hiába állítják egyesek az ellenkezőjét.
    Amúgy látom, szólásszabadság van, de azért nem tetszik itt sem a nem nyalizó vélemény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (6 szavazatból)
  39. ja, bajuk lehet hogy nincs velünk, de bohócot azért csinálnak belőlünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  40. Kedves Asher!
    Mindenben igazad van, csak abban nem, hogy Hitler ugyanúgy kezdte mint Vona. Összetéveszted a kulcsfigurákat… Hitler ugyanúgy kezdte, de Mussolini is mint nálunk Orbán! Vona csak egy jelentéktelen bábfigura, Orbán kreálmánya, akárcsak a Jobbik nevű megmondó pártjuk, amely most eredményesen játssza el őfelsége ellenzéke szerepét.
    Üdv: Hk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  41. a CIA .-t nem érdekli Magyarország , amennyiben nem jelent fenyegetést az USA számára.
    Majdha árvalányhajas nemzet-kommandósokat kezdenek valahol a Zalföldön kiképezni toronyépület robbantásra , az majd felkelti a figyelmüket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. Hályogkovács :
    Sajnos azt kell mondanom hogy tévedésben élsz.
    Vonáék kinőtték magukat. Napról napra nő a támogatottságuk a cigányellenes kommunikációjuk miatt.
    Ugyan megoldani nem fogják tudni , de a hatalomba besegíti őket a cigánysággal kapcsolatos problémák általuk propagált megoldási módszere.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  43. Mióta a Jobbik a parlamentben van, azóta ugrásszerűen megszaporodtak a személygépkocsikon a Nagy Magyarország matricák. Érdekes számolgatni, hogy a melletted elhaladó kocsik hány százaléka visel ilyen jelet. Természetesen ezek a gépkocsik nem szoktak a szomszédos szláv és román államok határán átmenni, legfeljebb Ausztriába (ahol szintén vannak nosztalgiák egy néhai Monarchia iránt).
    Csakhogy minden orbáni nacionalizmus (ami a szövetségi rendszerek ellen is szól verbálisan) verbálisan a szomszédainkat is izgalomba hozza. A verbális kifejezéseket általában gyakorlati lépések is követik. Emlékszem, hogy Meciar miniszterelnök idejében a szlovák rendőrök a közutakon kiemelten büntetgették a magyar rendszámú autókat, mely Meciar bukása után abbamaradt. De Slota pártjának kormányba emelése után néhány hónappal a rajkai határon autópálya-matricát akartam venni a szlovák oldalon. A szlovák eladó nem értett magyarul, ami nem gond, de komolyan lehordott azért, hogy nem tudok emberi nyelven megszólalni. Majd miután angolul megvettem a matricát tőle, nem adott számlát róla. Reklamációmra az volt a válasz, hogy mi francnak járkálok én Szlovákiába, maradjak csak otthon. Az eladó külsőre nem volt még 30 éves. Mostanában a jelenlegi szlovák koalíció alatt ezek az esetek sem jellemzőek. De azért megdöbbentő, hogy egy nacionalista kormány retorikája hogyan hathat az emberek mindennapi kapcsolatára. Ezért is veszélyes a magyar jobboldal politizálása többek között. Mérgezi a lelket, az emberi kapcsolatokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  44. Orbán Viktor évek óta Nagymagyarország matricával járkál ki-be a román határon. Szerintem az összes rendőr és határőr törvénysértőn járt és jár el jelenleg is, amiért efölött szemet hunynak. Persze, jól felfogott saját érdekük, hogy ezt tegyék, ha meg akarnak maradni a beosztásukban.
    O.V. állítólag nem tagja a Jobbiknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  45. Na ugye hogy bolond!!!!!!!!!!
    A bolha rugdossa az elefánt seggét.
    De a sok FííREG aki ki tart mellette biztos nem “Magyar Anya” szülte .
    “Jól ” csinálják ez totális bukta ,ennyi erővel belehugyozhatna a 220-ba!
    Mi meg tényleg hátrafelé nyilazunk meg ilyeneket csinálunk majd mert meg kell élni valamiből , de ezt egy CIRKUSZBAN!!!!!!!!
    B@s.. meg az …át ez a sok fasiszta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  46. 1) Kedves kommentálók!
    JÓ, hogy ilyen sokan olvassák az Amerikai Népszavát és JÓ, hogy
    kommentálják is a cikkeket. Az nem jó, ha a hozzászólók egymással
    vitáznak és minősítgetik egymást. Inkább terjesszétek is ezeket a cikkeket
    egymás csesztetése helyett!
    2) “Szegény” Viktornak még komoly oka is lehet arra, hogy miért
    nem fogadja személyesen az USA Budapestre akkreditált nagykövetét.
    Nevezetesen az, hogy az utóbbi időben megint olyan paranoiás,
    hogy az orvosai szerint még beszólna neki, és ezt tényleg el kellene
    kerülni. Egy ilyen idegbeteg állapotnak nem árt, sőt használ is egy-egy olyan
    kiruccanás, mint a kínai, vagy a szaudi. Ezek az utazásai tehát nem cáfolják,
    hogy megint eluralkodott rajta az idegbaj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  47. Csak ma, vasárnap este tudtam meg az ATV-ből, hogy
    - a Fidesz az okt 23-i nagygyűlését ismét az Astoriánál tervezi
    - OV NEM lesz ott az okt.23-i nagygyűlésükön. Lehet, hogy mégis csak súlyos az idegbaja?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  48. Geyza,
    a hozzászólásod Vietnamos része sántít.
    Már 1985-ben felvették a diplomáciai kapcsolatot, akkor tárgyaltak ugyanis a leltárból hiányzó 2500 G.I.Joe-ról, ami a Rambo 2., Missing In Action és más hasonló szar filmeket ihlette.
    Nem diplomáciailag meg már a hetvenes évek második felében is kapcsolatban álltak, mikor G.I.Joe hazatért a háborúból, felcsinálta a csudálatos Maryt, aztán sorban születtek a genetikailag torzult gyerekek – fej nélkül, testen kívüli szervekkel, stb. – a DOW Chemical Company kiváló terméke, az Agent Orange (=lombtalanító vegyszer) miatt.
    A vietnamiaknak meg már volt benne tapasztalatuk, hazai pályán előbb születtek ilyen gyerekek, szóval a megtámadott segített a korábbi agresszornak.
    Így ment ez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. Azé’ a nagykövetet sem értem. Miért vár arra, hogy ez a Mussolin-klón egyszer csak méltóztatik fogadni? Én biztos elvittem volna azt a jegyzéket a 168órának, nyomtassák ki, vagy Klubrádiónak, olvassák be.
    Kíváncsi lettem volna a fasiszta horda reakciójára, milyen sértetten magyarázták volna, hogy már tegnapelőtt fogadták volna a nagykövetet, csak hát izé-José…
    Égtek volna, mint a Reichstag.
    De vagányul besétálhatott volna a Parlamentbe is, akár mint látogató, aztán odanyomhatta volna a papírt valamelyik FideSS-cullang kezébe, hogy nesze öcsém, add át a Führerednek.
    Na, azt is megnéztem volna, milyen pofát vág hozzá a grazi elmeroggyant.
    Egyik sem egy Talleyrand-i megoldás, se a tahók csak tahóul értenek, néha fel kell venni a stílusukat, hogy kommunikálni tudj velük.
    Persze kikérték volna maguknak, viszont egy egész világ röhögött volna a Führeren meg a hordáján.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. “Ha ezt a hatalmi barmot (OV) a nép emelte hatalomra, akkor itt az ideje, hogy le is váltsa, bár mi áron. Szerintem csak a Fidesz összeesküvők hamis fülke forradalma emelte hatalomra, de a Nép leválthatja.”

    Éppen erre készülnek:

    A szavazatok mintegy 51 százalékával a Fidesz-KDNP jelöltje, Bodó Sándor szerzett parlamenti képviselői mandátumot a Hajdú-Bihar megyei 6-as választókerületben tegnap megtartott időközi országgyűlési választáson.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A diktatúra államosítja az iskolákat 2011. december 7. szerda | AN

Összefoglaló az új egyházi törvényről 2011. december 7. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos