Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tétényi megoszthatja a Jobbik miatt a demokraták táborát 2011. szeptember 16. péntek 17:48 | AN Forrás: 168ora.hu

  • Hozzászólások(310)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tétényi megoszthatja a Jobbik miatt a demokraták táborát

Budapest – A pártokkal szembeni alternatívaként pártsemleges, szakmai alapon szerveződő civil összefogást és újfajta közpolitikát hirdet mások mellett Tétényi Éva, Esztergom polgármestere és az Egymillióan a demokráciáért egyesület (EMD). Első közös fellépésük szeptember 17-én, szombaton lesz a Városligeti Sörsátorban. Tétényi Éva megint kifejezte abbéli meggyőződését, hogy csak ügyek vannak, elvek és pártok nem számítanak, az nem fontos, hogy ki milyen pártnak a tagja. Tétényi kifejezetten hirdeti a Jobbikkal való együttműködést is. Ezt demokratikusan gondolkodó ember nem támogathatja.

A Demokrácia Nemzetközi Napja (szeptember 15.) apropóján szeptember 17-én, szombaton délután egy és hat óra között a Városligeti Sörsátorban tartja első közös fellépését Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere és az Egymillióan a demokráciáért egyesület (EMD). „Terítéken” gazdasági és emberjogi témák szerepelnek majd.

A meghívó szerint „A mindennapi életünket meghatározó demokrácia lényege a párbeszéd útján kialakult vélemény- és érdekbeszámítás. Törekvés arra, hogy állampolgári, munkavállalói, lakópolgári, civil egyesületi, vásárlói stb. létünket szabályozó viszonyok alakításának résztvevői lehessünk. Ezáltal megértjük, meggyőződéssel gyakoroljuk és könnyebben fogadjuk el a közreműködésünkkel kialakított szabályok adta korlátokat is.”

Az EMD úgy látja: a “jelenlegi tekintélyuralmi kormányzás” felszámolja az érdekegyeztetés csatornáit. Ezért “a társadalmat kirekesztő politizálással szemben” arra van szükség, hogy a zavarokat, az ebből eredő megosztottságot kibeszéljék, és megoldásokat javasoljanak.

Székely Sándor, az Egymillióan a demokráciáért egyesület társelnöke most már úgy látja, hogy együtt kell megpróbálni felrázni az embereket, és példát mutatni abból, hogyan lehet együttműködni. A szervezet tagjai önkéntes alapon dolgoznak, fórumokat, eseményeket, kerekasztal-beszélgetéseket szerveznek, mert ma nincsenek válaszok, nincs ellenzék, csak a jobb és baloldal közötti harc van.

Tétényi Éva szerint Esztergomban a mindennapokért küzdenek, és rég nem érdekli őt, ki milyen pártnak a tagja. Esztergomban ügyek, emberi sorsok, megoldandó feladatok vannak. Például, ha az önkormányzat nem szavaz meg egy összeget az intézményeknek, azok munkatársai októberben nem kapnak fizetést. Ha pedig megszavazza, a város az adósságait nem tudja törleszteni. Ami az országban nagyban történik, azt kicsiben Esztergomban megélik. Előbb-utóbb mindenki rájön, hogy esztergomi.

Székely szerint ahhoz, hogy a nagy összefogás megvalósulhasson, az kell, hogy minél többször és minél intenzívebben fejezzék ki: sokan vannak és segítik egymást.

Így aztán most szombaton várnak mindenkit, aki változtatna a kialakult helyzeten, és beszélne is róla. Vitaindítóként mások mellett Vásárhelyi Mária, Ungár Klára, Tétényi Éva, Nacsa Beáta, Árok Kornél, Kónya Péter, Csákó Mihály, Székely Tamás, Miszlivetz Ferenc, Derdák Tibor, Orsós János osztja meg nézeteit a jelenlegi társadalmi folyamatokról. De ahogy a meghívóban áll: “A meghívást elfogadó minden civil szervezet, véleményközösség felhasználhatja az eseményt nézetei terjesztésére, tagtoborzásra”.

Kérdés, hogy a felsorolt liberális személyiségek hogyan viszonyulnak a Tétényi-féle pragmatikus populizmushoz, amely kifejezetten a Jobbik előtt nyitja meg az utat.

Tétényi és a Jobbik kapcsolatáról itt van egy dokumentum. Ez lenne a semlegesség? Sokkal inkább úgy látszik, hogy Tétényi Éva a Fidesszel szembeni kiállása miatt szimpatikus lett sokaknak, de szíve mélyén inkább jobbikos. Ha ez igaz, akkor Tétényi Éva a Jobbik embere, aki trójai falóként viszi be a Jobbikot a demokraták táborába.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 8 szavazatból)
Tétényi megoszthatja a Jobbik miatt a demokraták táborát, 4.3 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(310)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

310 Reader’s Comments

  1. kekec
    Az általad ajánlott linkre reflektálva…
    Tétényi a szombati rendezvényen is mondott valami olyasmit,hogy Esztergom annak a tükre,ami ma Magyarországon zajlik. Ennek okán mindenki esztergomi.
    Bocs, de erről a Vona mondása ugrott be… Miszerint mindenki jobbikos, csak még nem tud róla..Ügyes…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. bumburi – kinek a pap – kinek a papné. Mert az országban mindenki a fidess egyeduralmi törekvéseinek és esztelen politizálásának áldozata. Akkor is, ha nem tud róla. Ez a kapcsolás arra emlékeztet, amikor Gyurcsány valamely mondatrát “EGY” szóval kezdte, és azonnal az “Ein land, ein volk, ein führer”-re asszociáltak a nagyondemokratikus fasiszták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  3. Tétényi Éva, amikor azt mondja, mindenki esztergomi, szerintem arra utal, hogy mindenki ki van szolgáltatva a Fidesz önkényének és szándékos együtt nem működésének. Mint tudjuk a Fidesz csak önmagával működik együtt.Ebben én nem találok kivetni valót.
    Csatt,
    még kiegészítésként. Tétényi Éva bármit tesz, bármit mond, az nem fog változtatni a helyzeten, nem lesz előrehozott választás, mert a Fidesz nem akarja. Nem arról ismerszik a Fidesz, hogy a megszerzett hatalmának elvesztését megkockáztassa.Megtartja, ha kell, törvénytelenül.Megyes Tamás a Fidesz által védett személy, frakciója pedig lojális.Ezen az sem változtat, ha Tétényi Éva szerint a Jobbik nem rasszista, ha összefog vele, ha pártok feletti politizálást akar.Vagyis nincs olyan kényszerhelyzet, hogy össze kellene fogni a Jobbikkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Kedves Kekec,

    köszönöm, hogy megosztotta velünk ezt a családi helyzetet. Ennek fényében megértem, hogy a fiát nem akarja elveszíteni, sem pedig a jobbikos táborban hagyni, beszorítani, és őt lenácizni. Ezt megértem, őszintén együttérzek, és nem lehet könnyű ez egy anyának. A törekvésével is egyetértek. De azt megfontolnám, hogy ebből a családi helyzetből nagypolitikai elveket kovácsoljunk. Ez családi ügy, amit meg kell oldani, kezelni kell, normalizálni kell a viszonyt, de ebből nem kellene azt hirdetni, hogy országos szinten együtt lehet működni demokratáknak a Jobbikkal. Ez két külön dolog. De most már legalább világos a motívum, mert ez a nézőpontja valóban nem koherens minden más véleményével. Szerintem ezt a családon belül kellene tartani. Lehet és kell is anyának a fiával szemben toleránsnak lennie, de nem szabad emiatt arra biztatni a demokratákat, hogy egy náci ideológiát valló párttal bátran fogjanak össze.
    Még egyszer köszönöm, hogy elmondta ezt a helyzetet, őszintén együttérzek Önnel, és nagyon megrázott az, amit leírt. Egy anya minden helyzetben anya marad, és annak is kell maradnia. Szerető anyának.
    Szeretettel üdvözli, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  5. GM. – alakul ez, nem állunk mi olyan messze felfogásban.
    Meggyőződésem, hogy Tétényi Évát eddig igaztalanul érné az a vád, hogy besegítette volna bármilyen hatalomba a Jobbikot.
    És ahogy én tudom, az összes parlamentbe jutott párt közül eddig kizárólag a fideszről mondható el, hogy Jobbikos képviselőket segítettek bejutni.
    Egészen más téma az, ha Tétényire Jobbikosok is szavaztak. Kérnie kellett volna azon szavazatok nem beszámítását?! Milyen módon határolódjon el, ha rá szavaznak?
    A hatalomba beválasztás témában nagyjából ennyi az észrevételem azzal a kiegészítéssel, hogy tudomásom szerint nemzetközi egyezmény van érvényben olyan kötelezettséggel, hogy emberellenes bűncselekményeket célul tűző és szorgalmazású ideológiát valló párt működését törvényi erővel meg kell akadályozni.
    Ha a magyar törvénykezési gyakorlat lehetővé teszi a Jobbik működésének engedélyezését, akkor vagy nem tartjuk magunkat a kötelezettséghez, vagy a törvényi megítélés szerint nem náci párt a Jobbik. Szerintem az, de az én szavam ez ügyben nem mérvadó.
    Bármelyik eset áll fenn, az állampolgárnak nincs joga pálcát törni, és csak a szavazatával foglalhat állást.
    Így aztán meggyőződésem, hogy nem a Tétényi Évák viselkedése, és nem a kekecek véleményének hangoztatása segíti hatalomba a Jobbikot, nem is különböző önkormányzatok eléggé el nem ítélhető lelkületű manipulációi, hanem a választópolgárok. Akik tiszteletben tartják a magyar bíróság döntését arról, hogy törvényileg nem tekintendő nácinak a Jobbik. Mert hiszen ha annak tekintendők lennének, be lennének tiltva. Nemde?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. Csatt,
    csak közeledik, de a lényeget tekintve nem azonos.Az,hogy a Jobbik törvényesen bejegyzett párt, nem jelenti azt, hogy hirdetett nézeteivel azonosulok és ezért azt sem jelenti, hogy együtt kell működjek vele, besegítem a hatalomba,mint ahogy Tétényi Éva teszi a pártok feletti együttműködés hamis ideológiájával.Tudjuk, hogy a választó dönt, de a választok befolyásolhatók. Tétényi Éva hamis ideológiával befolyásolja a választókat és ezért én pálcát török felette, jogosan, mert jogom van a véleményemhez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Bartus úr, én nem ilyen szépen és jól írtam, de ugyanez a véleményem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Kedves “kata”! (15:35)
    Bár már nagyon unom ezt a témát, s átérzem “szegény “kekec” helyzetét, de úgy érzem számodra sem sikerült megvilágítanom álláspontom lényegét.
    Ez pedig a következő: jobbikos szimpatizánsnak, jobbikos szavazónak lenni annyit jelent, hogy az illető teljes mértékben tájékozatlan és hiányoznak belőle az alapvető demokratikus reflexek. És punktum!
    Én elhiszem, hogy te és számos itt kommentelő Bartátom ismer abszolute becsületes és tisztességes jobbikost. De legyen ez az ember akármennyire is tisztességes és becsületes, akkor sem hajlandó alaposan megvizsgálni egy-egy súlyos társadalmi problémát, ehelyett inkább sajátjának fogad el egy féligazságok tömkelegéből összegyúrt, velejéig hazug nézetrendszert csak azért, mert azt “készen” kapja.
    Valahogy olyan ez, mint a gulyásleves.
    Készítheted azt pár perc alatt is kockából, vagy zacskós porból – mert így könnyebb, gyorsabb, egyszerűbb -, de amikor megkóstolod nem csak az íze nincs még köszönőviszonyban sem az eredetivel, de lenyelsz egy rakás egészségromboló tartósítót, ételszínezéket és ízfokozót is (meg csaj a jóég tudja, hogy ezeken kívül még micsodákat)!
    De nekiállhatsz ugyanezt valódi és tiszta nyersanyagokból (hús, hagyma, zöldségek, fűszerek) is elkészíteni. Igaz, hogy rengeteg időd és fáradságod megy el rá, de a végeredményt össze sem lehet hasonlítani az instant-módszerrel!
    No a közéletben ezen utóbbi a DEMOKRÁCIA (amihez idő, energia és sok türelem kell, de megéri, meret jó), míg a zacskós a Vona-féle (ami ugyan rögtön kész, de olyan pocsék, hogy amikor már kanalaznod kellene, legszívesebben kiköpnéd, kiöntenéd).
    Ha lehet választanod – márpedig lehet! -, akkor te megyik “gulyást” szeretnéd megenni?
    De őszintén!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. Hát, kedves GM., ha tudsz példát mondani arra, hogy Tétényi besegítette a Jobbikot a hatalomba, megadom magam.
    Melyik hatalomba, hol, mikor? Kérlek, ne a jövőről beszélj, arról, hogy a mostani cselekedet milyen fejleményeket rejt, mert tényként közöd, azaz megtörtént eseményként értelmezendő, amit írsz.
    Én sem azonosulok a Jobbik eszméivel, sőt,…
    Jó. értem én, hogy illene mindenkinek felismerni, mi a náci eszme, no de ha a bíróság, ügyészség, köztársasági elnök, alkotmánybíróság nem ismeri fel hivatalosan, (galád módon úgy tesz) akkor milyen jogon várjuk el a szavazóktól?! Csak azért, hogy a Tétényi-féléken elverhessük a port?
    Nagyon csalódnék benned, ha nem látnál ebben hozzám hasonlóan egy ördögi felelősségátruházást.
    Itt egy nagyon gondosan kimunkált megvezetés zajlik, ami része annak az Orbáni politikának, ami a mindenáron fenntartandó megosztást kell hogy eredményezze. Ez a felszalámizási taktika alapfeltétele, amiben mi mindannyian vesztesek vagyunk – egyelőre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. csatt,
    én nem tudok példát mondani, mert eddig ezt tudtommal nem tette. De most, ezzel a “pártok feletti” politizálással, azt teszi.Mindegy hogy mi az indítéka, egyéni ambíció, hamisság, butaság, az eredmény ugyanaz.Hagyd már a bíróságot..az számít amit a Jobbik mond, nem az amit a bíróság. Ha a bíróság jogi szempontból nem tartja betilthatónak, attól még nem demokratikus párt..finoman fogalmazva.Mi ezen olyan bonyolult? Lehet más a véleményed, de ennek a csűrés-csavarásnak nincs értelme. Világosan leírtam a véleményemet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. csatt,
    az egész vita abból ered, hogy valaki elismeri a pártok feletti politizálást vagy nem. Innen indulnak ki az érvek mellette vagy ellene.Én nem ismerem el, úgy tűnik, hogy te igen. Lehetnek bármilyen jó érvek mellette, ha a párton kívüli politizálást mint axiómát nem ismerem el. Ha a pártonkívüli politizálás szerintem nem axióma, akkor számomra nincsenek jó érvek mellette, mert az alap nem igaz, az alap nem axióma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Nos, az a különbség kettőnk közt, hogy én nem feltételezésekre alapozom a véleményemet, amelyek vagy beteljesülnek a jövőben valamikor, vagy nem, hanem tényekre, amelyek már igazolódtak.
    Ugyanakkor nem hiszem, hogy birtokolnám a bölcsek kövét, és ezt más földi halandóról sem feltételezem, tehát sose jelenteném ki, hogy márpedig az amit én feltételezek, az hétszentség, hogy úgy fog bekövetkezni, ahogy én mondom. Bárhogy nézzük, ez jelentős különbség kettőnk között…
    A bíróságot pedig azért nem vagyok hajlandó kihagyni, mert a mindenkor aktuális törvények szerint övéké a döntő szó, amit mindenkinek kötelessége tudomásul venni.
    Nincs egyetlen téma sem, amit a szimpátia vagy az unszimpátia döntene el vitás esetekben. Azaz hiába állítom én róluk, hogy nácik, ha ők kibújhatnak bírósági bejegyzést lobogtatva.
    Tehát sokkal magasabb helyen kellene megkövetelni az állásfoglalást, elhatárolódást ahhoz, hogy Tétényi Évá fölött pálcát törj.
    Ezért ne haragudj, nem tekinthetem úgy ezt a nézeteltérésünket, mintha meggyőztél volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Kedves Kekec és többiek !
    Nem kéne abbahagyni ezt a vitát vagy beszélgetést, mert ha a poitika iránt érdeklődő emberek ennyire nem látunk tisztán vagy épp nem értik meg egymás mondatait, gondolatait , mint itt mi 4 napja, mit várjunk azoktól akiket nem is érdekel a politika csak 4 évenként elmennek választani és nem tudnak csak !!!!! szavazni.
    Beszélgetésünk témája az AN- ben 2011.09.16-én megjelent cikk, melynek cime :

    “Tétényi megoszthatja a Jobbik miatt a demokraták táborát ”

    ” miaszösz ” : azt irja nem is érti miről vitázunk :
    “… a cikket most olvasom a Liberationban ( Franciaorszagban élek ) és egy hangot ne irnak arról a problémáról amiről itt szó van, azaz a jobbikról. ”

    ” cserik ” : Mi esztergomi-dorogi polgárok tudjuk mi az igazság. A cikk sugalmazása sértő, Új Zélandról könnyű véleményt nyilvánítani.Az egész eddigi tevékenysége a város érdekében folyt. Ebben az esetben az esztergomi jobbik és a szocik is az LMP-vel együtt próbálnak valamit az országos politikában elérni valamit Esztergom számára.De mint tudjuk Viktátor dönt és nem tárgyal.

    gm : Tétényi Éva 2014-ig impotens lesz, mert a Fidesz védi Meggyesi Tamást.Tétényi Évának az lenne a dolga, hogy addig a demokrata bázist szélesítse, és a Jobbik, ha akarja támogathatja majd az újra választását

    kekec : gm – valamit nagyon rosszul csinálhatok, ha még mindig nem világos. Én a Jobbik “egy részével” azaz a jóhiszemű és tájékozatlan szavazóival való együttműködés mellett vagyok! És nem fogadom el, hogy a “záró tolerancia” miatt, többszázezer emberrel gyengítsék a lehetséges tábort.
    Szerinted “Nem vezethet oda, hogy részigazságok miatt együttműködjünk az egésszel”
    Szerintem meg nem vezethet oda, hogy a részt az egésszel azonosítsuk.

    Érdemes lenne még folytatni ezt a beszélgetést, ha ugy gondoljátok .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. De bizony, hogy érdemes lenne folytatni!
    Mert remek alkalom lenne ennek mentén rámutatni az Orbáni politika “zsenialitására”, aminek mindnyájan isszuk a levét…
    Már ugyanis nem ő a megosztó, hanem két előretolt bástyája: a Jobbik és az LMP révén eléri, hogy képtelenek leszünk összefogni ellene. Ne legyen kétségünk, a Jobbikot Orbán szabadította ki a palackból, az LMP-t pedig ő segítette be a parlamentbe. Mindkettővel célja volt, és jelenleg minden az ő tervei szerint alakul.
    Láthatóan azt kívánja elérni, hogy az általa megszabott ellenzékiek kerülhessenek be kizárólag a parlamentbe, de még a bekerülés előtt kénytelenek legyenek koalíciós megállapodást kötni egymással, mert taktikázásra, második forduló előttig kinyújtható előszámolgatásra nem ad lehetőséget.
    Gondoskodik róla, hogy a Jobbiknak, aminek megalakulását már eleve engedélyezni se lett volna szabad, ám ha mégis, a gyakorlatban tapasztaltak alapján kötelező lenne betiltani, a haja szála se görbülhessen. Az mszp-t ezzel olyan helyzetbe hozza, hogy szélmalomharcra kényszerüljön a zemberek felvilágosítása terén, akik a laikusok méltatlankodásával tárják szét kezüket azt hallva, hogy tisztességes ember elhatárolódik a Jobbiktól.
    Hogy is van ez?!
    A köztársasági elnökök közt lehetséges olyan ember, aki nem tisztességes, és neki szabad nem elhatárolódni? Hiszen az orra előtt téren avatták a gárdistákat, és annyit se szólt, hogy fapapucs. És azóta is vígan masíroznak, és bírósági tiltás ellenére is tehetik…
    Miért mondja az mszp, hogy ezek nácik, amikor nincs közjogi méltóság, aki erre ráerősítene úgy, hogy tenne is valamit?! Sokan úgy vélik, hogy szó sincs itt semmiféle náci veszélyről, de mert a liberálisok alig kerültek be, a szocik pedig megcsappantak, a féltékenység hozza ki belőlük a nácizmussal riogatást. És lássuk be, ezt a vélekedést a törvénykezési gyakorlat kellőképpen alátámasztja. A zemberek hozzászoktak ahhoz, hogy vitás esetekben nem a zsurnaliszták véleménye a mérvadó, hanem a bíróságoké. Lehet Bartus úr bármekkora koponya, (meggyőződésem, hogy nagyságrendekkel különb – legalábbis nálam -), ha nincs bírósági ítélet, csak címkézi a Jobbikot, akiket pedig ugyebár szintén megilletne az ártatlanság vélelme. Szerintem így gondolkoznak, s mi jobban tesszük, ha tudomásul vesszük gondolkodási mechanizmusukat. Nem a gondolatot, hanem azt a folyamatot, ahogy lezajlik bennük a gondolkodás.
    Ilyen körülmények között valóban össze lehet ugrasztani az egész lakosságot, az Orbán által determinált ellenzék egymást marja szét, leveszik a válláról a legnagyobb terhet: nem kell már itt neki személyesen senkiket megosztani, megosztják magukat azok önmaguktól az idők végezetéig.
    Közben még azt se hajlandók észrevenni, hogy a kiszabadított szellem átmenetileg hajlandó lenne létrehozója ellen fordulni, mert kinyílt a csipája, és önálló hatalomra áhítozik. Pedig ebben az átmeneti vágyálomban használható energia is lenne… Ráadásul egy szellemet sokkal könnyebb megfékezni még a megerősödése előtt, mint a hatalom fék nélküli urát.
    Node, tisztességes ember, ugye nem fogadja el, hogy legnagyobb ellenfelének egyszülött gyermeke az apja ellen szálljon be a csetepatéba.(?!)
    Pedig nem ártana csöppnyi pragmatizmus: ugyanis ha engem pofozna legnagyobb ellenfelem, (aki ráadásul két és félszer akkora mint én), de megjelenik a fia, aki azért kezdi el rugdosni az apját, mert majd ő valamikor, ha megnő, évek múlva, sokkal nagyobbakat akar belém rúgni, fellélegeznék, hogy végre ezek ketten egymásnak esnek…
    Ja, afelől se legyenek kétségeink, hogy a következő választás már a kopogtató cédulák begyűjtésénél eldőlhet. A fidesz-siserehad pár nap alatt begyűj(the)ti az összeset, mert inkább mindenki odaadja majd terveik szerint, nehogy felkerüljenek a Kubatov-listára. aminek nagyon is belátható következményeit már ma érezni lehet, és ez csak fokozódni fog. Szintén naivan sokan azt gondolják, hogy majd a fülkében nem úgy szavaznak, ahogy a kopogtatót adták, no de ha nem lesz más induló, mert kopogtatók híján nem indulhat más, (ami ugye mind a fidesznél lesz), akkor szavazni elmenni se érdemes. (Ez a démonian kitervelt jövő nagyban befolyásolja egyébként Gyurcsány lehetőségeit is, hiszen egy teljesen kiépített párt a választási előkészületek logisztikai feladatait sokkal eredményesebben végzi el, mint egy éppen kiépülő. Nem véletlen, hogy Orbánnak sokkal előnyösebb, ha Gyurcsány nem is kerülne börtönbe, bezárná magát az MSZP-be. Más alakulat ugyanis nem kerülhet be ellenzékként, erről Orbán gondoskodik, a jelenlegi tervei szerint. Azaz: Orbán még Gyurcsány lépéseit is képes meghatározni a Jobbik puszta létével.)
    Kedves Kata, nagyon érdemes lenne folytatni, mert hozzájárulhatnánk a szemek felnyitásához. Még akkor is, ha egymástól eltérőn látjuk is a lényeget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  15. Ha jol értelmezem csatt: azzal kezded, hogy
    1. a Jobbik és az LMP gyakorlatilag a Fideszböl pattant ki. A Fidesz az igazi ellenség. (ez eddig OK)
    2. Attérsz az MSZP-re. Az MSZP nehéz helyzetben van. (Ez is OK) Az MSZP mivel nehéz helyzetben van, és mivel nincs jobb ötlete, elkezdte nacizni a Jobbikot, teljesen jogtalanul ugye, mivel nincs olyan birosag ma Magyarorszagon, amelyik nacinak minösiténé a Jobbikot. (nyilvan Polt Péter, vagy Schiffer Andras ez ügyben még nem intézkedett.) És summa-summarum a zemberek, akik nagyon törvénytisztelöek itt Magyaroszagon, nem is tekintik mind nacinak a Jobbikot. (na itt kezdödnek a problémak…)
    3. Aztan következik az összeugrasztas: Ezért a föbünös, a fent emlitett közellenség a FIDESZ. (Ez teljesen logikus) De mivel a Fidesz a bünös az emberek összeugrasztasaért, ezért ne ugorjunk össze, legyünk «kebelbaratok» (ez csak publicisztikai fordulat, nem kell teljesen komolyan venni) a Jobbikkal és LMP-vel, oszt mindent bele. Miutan “döntsd a tökét , ne sirankozz”, vagyis együtt döntsük a FIDESZT, és miutan ez megtörtént, mindenki menjen a maga utjan. És éljen a pragmatizmus.! (na ez itt mar nagyon döcögös…)
    4. kopogtato cédulak: igazan nem oszt és nem szoroz ebben a logikai menetben. Természetesen a FIDESZ megtalalja majd annak a modjat, hogy hogyan legyen ennek a valasztasnak a gyöztese. Ha gyöznek, akkor meg minek összefogni a Jobbikkal?

    Probléma:
    1.Ha igaz az, hogy az LMP és a Jobbik a FIDESZ-böl pattant ki, és nem esik az alma messze a fajatol, akkor, hogy a fenébe lehet a FIDESSZEL a FIDESZ ellen harcolni? Ez az egyik logikai bukfenc. Barmelyiküket barmikor lefizethetik a hattérben, vagy ravehetik, zsarolhatjak, kényszerithetik barmire, amiröl nekünk aztan fogalmunk sincs, vagy egyes esetekben, abbol amit itt olvasok, az az érzésem, hogy nem is akar fogalmunk lenni.
    2. «Fogjunk össze!» Itt nagy összefogas utoljara csak Horthy idejében volt, amikor meg kellett szervezni a zsidok deportalasat.
    3. Az AN nem egy Jobbik barat ujsagnak indult. De még csak nem is Jobbikkal atmenetileg összfogni és parolazni szandékozo ujsagnak. Allitolag, ezt elözö bejegyzéeidböl feltételezem, az a szandék, hogy az eltévedt baranyokat visszatereld és gondolod, hogy a fent emlitett modszerrel ez menni fog. Én nem igy gondolom.
    A folytatasnak azért nem latom értelmét, mert itt soha nem lesz az a végszo, hogy fogjunk össze a jobbikkal, se atmenetileg, se olyan tagokkal, akik «nem is annyira jobbikosok», nem vérnacik, csak kicsit, és igy tovabb. NEM. Ez csöbörböl vödörbe .
    4. Miért bujsz olyan atlatszo érvek mögé, hogy Magyarorszagon a Jobbikot nem nyilvanitjak naci partnak? Ez azt jelentené, hogy szimpatizans vagy?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  16. Nem miaszösz, nem szimpatizáns, mert már a kérdés is sértő és megosztó – amivel Orbán malmára hajtod a vizet, akár ez a célod, akár nem.
    Csatt-al értek egyet: amíg a Jobbik bejegyzett, és demokratikus módon a parlamentbe beválasztott párt, nem lehet a demokrata ember demokratikusságát a tőlük való elhatárolódással mérni. Ez olyan bonyolult, mint a gordiuszi csomó – megoldani nem is lehet, csakis átvágni:
    Meg kell szüntetni a Jobbik ambivalens jellegét. Mert a magát demokratikusnak tartó Mszp-től és Lmp-től elvárható lenne, hogy a legmocskosabb náci szövegeiktől folyamatos elhatárolódást igényeljenek a Parlamentben. Ha megteszik: jó, hiszen ez a barna mocsok azt árulásnak tartja, és még jobbra tolódnak, ahol már el lehet őket távolítani. Ha nem teszik: még jobb, hiszen akkor el lehet őket távolítani bírósági úton is a hatalom közeléből. De ne magánembereken kérjétek számon az egész államhatalom restségét, gazsulálását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  17. Kedves kekec, nem a sértés volt a szandékom, csak a tiszta beszéd. Mellesleg véleményem szerint az itt védelembe vett Jobbik joval sértöbben viselkedik , mint én. Nem lehet két malomra hajtani a vizet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. T. miaszüsz – én nem “védelmembe vettem” – hanem módszert javasoltam a közéletből való eltávolításukra.
    Van a NETen jó pár mocskos szöveg, amivel ŐKET tetemre lehet hívni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  19. Egyébként jogi lépéseket csak parlamenten kívüli párttól láttam: a Városligetben szereplő “Joggal a Jobbik ellen” a Munkáspárt 2006 gesztorsága mellett indult
    (Kende Péterhez köthetők)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  20. Autó-induktív módon gerjedtek a témára, miközben más dolgokat elfelejtetek.Ez már a psychosis patologikus formája.Most kéne abbahagyni,….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  21. Annak idején Gyurcsany Ferenc is kezdeményezte a parlamentböl valo kivonulast az alkotmanyozas idején. Igy a jobbik és a FIDESZ alkotmanyozott egyedül.
    Kedves Kekec, rendben, nem védi a Jobbikot, de nem hiszem, hogy az a joggal összeegyeztethetö, amit a jobbik müvel. Van jog Strassburgban is és Hagaban is. Az, hogy ebben Polt Péter nem talal semmi kivetni valot, az ugye minket nem vezet meg? Egy olyan orszagban, ahol a Takolmany lép életbe, lehet-e egyaltalan jogrol beszélni? No meg koncepcio perek is akadnak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Szia Gonoszka!
    Ma én is bablevest fözök! (De nem székely bablevest))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Miaszösz – csupa olyan dolgot tulajdonítasz nekem, amit én soha sehol nem írtam le. Álmodozás helyett, nézd át újra:

    - Az LMP nem a fideszből pattant ki, erről szó sincs, de a fidesz segítette be a parlamentbe kopogtatócédulák “mázsáinak” átadásával. Némi különbség van a létrehozás vagy a besegítés között.
    - Nem érdekel a mszp nehéz helyzete, de mindaz ideig nem folytathat eredményes harcot az emberek felvilágosításában, amíg egyetlen bíróság sem mondja ki, hogy a Jobbik nácipárt. Nem elég kimondani, abban a pillanatban be is kell tiltani, s annak azonnal érvényt is kell biztosítani… És nem azt mondom, hogy én nem hiszem el a náciságukat, hanem megértem a választópolgárok dilemmáját ebben a dologban, mert ha minden más esetben megkövetelik tőlük, hogy bírósági döntésekből induljanak ki, akkor ez ügyben is azt kell elfogadni, hogy miként foglal állást a bíróság. (A Jobbik cigánybűnözésről pofázik, de még egyetlen bíróság nem mondta ki, hogy lenne ilyen. Jogosan várom el tehát, hogy a Jobbik még a kifejezést se használja. Nos, ha egyetlen bíróság sem marasztalta el őket náci eszméik miatt (vígan élhetik a világukat, eszébe sincs senkinek betiltani őket), akkor tudomásul kell vennem, hogy ők meg azt várják el mitőlünk, hogy ne nácizzuk őket. Vagy nekünk lehet azt kijelentenünk, amiről meg vagyunk győződve, ám mások nem lehetnek meggyőződve csak arról, amit mi megengedünk nekik?! Szerintem ez kettős mérce.

    - Fidesszel fidesz ellen harcolni?! Én ilyet nem írtam.
    A Jobbik, bár a fidesz engedte ki a palackból, Tétényi Éva esetében fidesz ellenes álláspontra helyezkedett. Szerintem ezt tette, ha Tétényi mögé állt. Nem vizsgálom hogy miért, mi okból, mi célból, csak a tény a lényeg: ebben az esetben azt az energiát, amit a fidesz ellen szándékozik kifejteni, használni kellene. Ebben semmilyen kebelbarátság elvárása nincsen, csupán a két ellenfél egymást püfölésének az óhaja.
    Összességében pedig: én ezekben látom az összefogni képtelenségünket, és meggyőződésem, hogy a szálakat Orbán mozgatja. El kell ismernem, hogy zseniálisan csinálja. Mert amíg mi ilyesmin rágódunk, ő elveszi az alkotmányunkat, gúzsba köti az ellenállásaink lehetőségeit, mi meg egymást ijesztgetjük évek múlva veszélyessé válható szellemekkel.
    De tudod mit? Fejtsd ki, szerinted mit kellene, hogyan kellene. Ja, és ne felejtsd el indokolni a mit s miért-et.
    Előre is köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Kedves csatt, szerintem Orban korantsem zsenialis, de ez maganvéleményem. A Jobbik naci partta nyilvanitasarol jogilag, mar fentebb irtam.
    Én megkérdöjelezném, hogy a Jobbik energiat szandékozik kifejteni a FIDESZ ellen, de aki nem igy latja, az ugy tesz, ahogy neki jolesik.
    Hogy ki milyen allasponton van, azt majd az idö megmondja. Én mar nem foglalkozom Tétényivel, ö tudja, hogy mit akar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Kedves csat, miaszösz, kekec és a többiek !
    Örülök ha fojtatjuk a beszélgetést.
    Megértettem Bartus Ur hozzám intézet szavait, hogy demokráciát csak pártokon keresztül lehet épiteni.
    A pártpolitika útvesztőjében viszont nehéz eligazodni, mivel a pártok mögötti érdekviszonyokat nem ismerjük vagy nem is akarják hogy megismerjük .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. kata – ismerve jelenlegi közállapotunkat, ha a Jobbikot kigolyóznák a parlamentből: azzal tág teret nyitnának a TÖBBI ellenzéki párt eltávolításának is. Ürügy mindig adódik, főleg, ha a bizonyítékot is legyártják hozzá.
    Lehet, hogy a Joggal a Jobbik ellenesek el tudnának érni valamit, bár nem igazán ad derűlátásra okot, hogy szerintük fél év után várható bírói döntés – amikorra már megszilárdul Orbán betonja, és kézi irányíthatja a bíróságokat is..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Bartus úr, kösz az együttérzést. Nem szeretem magánügyekkel terhelni az olvtársakat, de úgy gondoltam, hogy TÉNYLEG meg kell magyaráznom ebben a témában az eltérő véleményemet.”Úgy néztem magamra mindig, ahogy Embernek nézni illik” – azaz antifasisztaként és demokrataként (némi balos beütéssel)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  28. kekec, ez teccik :=)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. miaszösz – sajnos teljesen fölösleges úgy eszmét cserélni, ha szándékosan egészen mást tulajdonítasz vitapartnereidnek szavaihoz képest, mint amit írnak, úgy állítva be, mintha a kijelentésekre válaszolnál. Ugyanis ez nem több, mintha saját magaddal beszélgetnél.
    Én nem írtam olyat, hogy Orbán zseniális. Azt írtam, hogy zseniálisan mozgatja a szálakat ebben a – szerintem – megosztási ügyben. Azt hogy én minek tekintem őt, nem írom le, mert nincsenek olyan szavak, melyek azt a mély megvetést, amit iránta érzek, képesek lennének kifejezni. Pedig egykor szinte baráti közelségből, csodálattal viszonyultam megnyilvánulásaihoz.
    Ha nincs érved, hát nincs.
    Tőled eltérően én nem a jövőre vetítem ki tényként, hogy szerintem mi fog megtörténni, hanem kizárólag a múltat fogadom el bizonyítottnak.
    Már pedig ha a Jobbik Tétényi mögé állt (múlt időben tette), az azt jelentheti kizárólag hogy ebben az ügyben a fidesz ellen foglalt állást (múlt időben).

    Még egy megjegyzés: aki nálam jobban elutasítja a Jobbikot, az festi magát.
    Csak én nem gazembereknek tekintem a joghézagok kihasználóit és azok mentelmeivel cinikusa visszaélőket, hanem a kártékony jelenségek figyelemfelkeltőiként tartom őket számon. Éltető körülményeiket kell felszámolni a jog eszközeivel.
    Esetünkben a Jobbikra szavazókat hiába akarod jobb belátásra bírni, megvetned is fölösleges őket, nem ők tehetnek erről a helyzetről. Követeld meg a törvényi előírások betartatását, többre mész vele.
    Barátsággal: Gabriella

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. csatt/gabriella: nekem meg ez tetszett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  31. Tisztelt Hozzászólók,

    tévedés forog fenn. A Jobbikkal szemben van bírósági ítélet. A Jobbikról egy cikkemben azt állítottam, hogy náci párt. Vona Gábor beperelt, és elveszítette a pert. Tehát a Jobbikot nyugodtan lehet náci pártnak nevezni, bírósági ítélet van róla.
    Nem szeretnék beleszólni a szenvedélyes vitába, de nagyon nehéz szívvel nézem, ahogyan egyesek mentegetik és szépítik a Jobbikot a szavazóik miatt, akiket vétlennek tartanak. Kekecet személyes okok miatt megértem. De az más. Viszont nem értek egyet azzal, hogy csak a Jobbik a rossz, sőt egyes hozzászólások szerint még az is csak egy feltételezés, de a szavazói ártatlan bárányok, voltaképpen demokraták, vagy potenciális demokraták, csak megtévesztettek. Demokratát náci párt nem téveszt meg. Nagyon kérek mindenkit, hogy véleménye kifejtésekor ne csináljon itt reklámot a Jobbiknak, nácikat ne mosdassunk, hogy menthetőnek állítsuk be a rájuk szavazókat. Nem érdekelnek a nácik szavazói, majd eldöntik, hogy mikor, kire és mire szavaznak. De ez a website demokratikusan gondolkodók otthona, lapja, itt nem tűrjük a nácik bűneinek, elveinek, pártjainak bagatellizálást és a nácik melletti propagandát. Kérem, hogy ezt vegyék figyelembe, mert ez szemben áll az AN elveivel, értékeivel és céljaival.
    Köszönöm megértésüket,
    Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  32. Bartus úr – ha van ítélete arról hogy a Jobbik náci párt (és nem arról, hogy ez vélemény, amit szabad volt kifejteni) – akkor azt el kellene juttatni ehhez a “Joggal a Jobbik ellen” mozgalomhoz, akik a párizsi szerződésre hivatkozással igyekeznek elérni a Jobbik bírósági betiltását. Hátha fel tudják használni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  33. Egyetértek Bartus Lászlóval. Mindenki, aki demokrata, észreveszi hogy a Jobbik náci párt , semmiképpen nem demokrata.Én azt is elfogadom, hogy a szavazóbázis egy része tudatlan, megtévesztett, zavaros agyú,azt sem tudja, mi az hogy demokrata, csak egyet akar, hogy a cigány ne lopja el az uborkáját. És ezt a Jobbik megigéri neki. Ennek a szavazóbázisnak ez a szintje, “igazsága”..Amúgy “tisztességes ember”, termeli az uborkát és nem lopja.De elvárnám mindenkitől, aki demokratának vallja magát, aki látja, hogy a Jobbik náci párt, nem demokrata párt, ne a “megtévesztettek”-el működjön együtt, hanem demokrata párt demokrata szavazóbázisával.Elvárnám mindenkitől aki demokrata, aki látja, hogy a Jobbik náci párt,hogy megértse, aki a megtévesztettekkel működik együtt, az rajtuk keresztül a Jobbikot támogatja.Ezt végig kell gondolni, nem olyan bonyolult.Nincs olyan, hogy a Jobbikot nem választom, de a szavazóbázisát támogatom. Ilyen harmadik út nincs.Mert a párt az a szavazóbázisa. .Gondoljatok a Hitleri Németországra, ahol a sok tisztességes német azt nyilatkozta, hogy megtévesztették, nem tudta….Hát a demokrata tudja.nem megtévesztett…és el kell dönteni kikkel működünk együtt és hova tartozunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  34. Kedves Kekec,

    eljuttatom. Üdv., BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  35. God save Gabriella!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. Eszembe jutott a “Falu végén kurta kocsma” utolsó sora:
    És véget vetnek a zenének, hazamennek a legények..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. Kedves Barátaim és elsősorban “kekec”!
    Úgy látom nem tudunk elszabadulni a témától.
    Ez igazából nem is lenne baj, mert így alaposan kitárgyalhatnánk a “jobbik-szindrómá”-t, de egészen elképedve és csalódottan veszem tudomásul (mert mimást tehetnék?), hogy olyan “Kommentes Barátaim”, akiket eddig tiszteltem és örömmel olvastam, egyszerűen képtelen, avagy nem hajlandóak elfogadni azon demokratikus alapelvek egyik Sarokkövét, hogy semmilyen közéleti okból és semmilyen poitikai cél érdekében nem szövetkezünk (akár még egyetlen tizedmásodpercig sem) olyanokkal, akik deklaráltan és automatikusan vonnának meg demokratikus és emberi alapjogokat azoktól, ill. taszítanának ki a társadalomból azokat, akiket valamilyen általuk generált elméletek alapján “alsóbbrendűeknek” tekintenek.
    Elképedtem továbbá azon is, hogy vannak közöttünk olyanok, akik attól a Jobbiktól várják az akutt társadalmi problémák megoldását, és a magyarországi pártrendszer korruptságának meghaladását, amely párt …
    - a 2002-ben történt megalakulásától kezdve egészen a 2008-as EU-parlamenti választások kampányáig EGYETELEN ÉVES PÁRTGAZDÁLKODÁSI ELSZÁMOLÁST SEM nyújtott be az Állami Számvevőszékhet, holott erre törvény kötelezte!
    - amikor erre az ÁSZ felszólamlása alapján az Ügyészség (betiltás terhe alatt) felszólította, benyújtott egy olyan visszamenőleges könyvelést, mely arról tanúskodott, hogy a megalakulástól kezdve havonta 28.500 Ft. működési költségük volt (ez az összeg a magyarországi minimálnyugdíjjal azonos!)!
    Financiális/finanszírozói háttere mindezek alapján teljesen homályos, illetve alaposan gyanús. Használt “ideológiája” azonban teljesen egyértelmű, bár az szintén homályos, hogy ez csupán egy választási blabla a “Húsosfazék” megszerzése céljából (azaz: “…pay no attantion…” – ála Orbán), avagy ténylegesen megvalósítandó akcióterv.
    Bármelyik is legyen, Magyarország érdekeit, még akkor sem képviselhetik, ha a Jobbik önmagát nevezte ki Magyarországnak (milyen alapon?), illetve annak Érdekeit Valóban Képviselőnek (ez ui. csak deklaráció kérdése, s a valós tevékenység dönt! – lásd: Orbán, Fidesz-kédéenpé!).
    Most persze folytathatnám azzal, hogy ez a “Magyarországjobbik”, miután hétfőn kijelentette, hogy a rögzítettárfolyamos végtörlesztési törvényt semmilyen módon nem támogatja, mert az csupán “aszpirint ad a haldoklónak”, csakis a gazdagok érdekeit szolgálja, miközben sz@rban hagyja a valódi rászorultakat, a törvény kiagyalója pedig a “gazdagok pártja”, olyan simán szavazta meg ugyanezt a jogszabályt, mint felizgatott János “szerszáma” siklik bele a teljesen elnedvesedett Juliska “garázsába”!
    Szóval maradjunk abban, amit Orbán mondott a diplomatáknak: “Ne figyeljenek arra, amit én a megválasztásom érdekében mondok! Csak arra, amit teszek!”
    ……
    Kedves “Admin”!
    Kénytelen voltam megváltoztatni az e-mail címemet. Az újat bemásoltam az “Írja meg véleményét!” “Mail” rubrikájába, de a “Name” részt érintetlenül hagytam.
    Amenyiben ez gondot okoz, az Ön email-címén kapcsolatba lépek önnel!
    Üdvözlettel:
    szendam

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Bocsánat, de elfelejtettem egy hétvégi és tanulságos “éléményemet”!
    Kedvenc ultizós kocsmámba betévedt egy “árpádsávos kémányseprő”. Már akkor sem volt józan, de az elfogyasztott italok hatására egyre “magyarabb” lett.
    Ultitársaságom egyik tagja egy ma már 60 esztendős kőműves-mester, aki egész életét a szabadég alatt töltötte, s ezért bőre azt a bizonyos, semmivel össze nem téveszthető, cserzett-barna színt vette fel, egy idő után alaposan megúnta az “árpádsávos kéményseprő” egyre ittasabb és fajmagyarabb szövegét, s odaszólt neki:
    - Magyarnak csak születni kell, de hogy magyar”ember” legyél, valamit tenni is köll!
    - Nekem itt ne pofázzon egy rohadt cigány, aki a zsidók seggit nyalja! – válaszolta erre az “árpádsávos kéményseprő”.
    Mire a mester Úr letette a lapjait, feltápászkodott az asztaltól és két nagy lépéssel a “kéményseprő” mellett termett.
    A hatvanéves Mester 170cm magas volt és úgy 100 kiló. A fajmagyar “kéményseprő” lehetett úgy max 20 esztendős, de 180cm és vagy 60 kiló (plusz a vaságy és a nehéz felfogás).
    A Mester egy gyors mozdulattal elkapta a fajmagyar “rohamkéményseprő” árpádsávos nyakát és megkérdezte:
    - Mit mindtál te, kis nyikhaj?
    - Jajj, én azt hittem, hogy maga cigány! – vergődött az árpádsávos a satuszerű vasmarokban. – Bocsánat!
    - És ha az lennék?
    - Hááát….. – közben egy kicsit megszorult a vasmarok.
    - No, akkor a háááátadat majd jól megegyenesítem, ha még egyszer bárkire ilyet mersz mondani!! A cigányokat meg hagyd békén! Többet dolgoznak azok és kevesebbért, mint te!
    Az “eszmecsere” végén a Mester még mindíg a nyakát fogva kihajította az “árpádsávost” a kocsmából, egy jó nagyot köpött rá, majd megjegyezte:
    - Ezt meg a Vonának küldöm! Kend rá!
    … a Mester tavaly a Jobbikra szavazott!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. Esztergom és Párkány ünnepel
    A Duna két partján háromnapos programsorozattal emlékeznek meg a hétvégén a Mária Valéria híd újjáépítésének tizedik évfordulójáról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. Esztergom és a szlovákiai Párkány képviselő-testületeinek tagjai, a helyi díszpolgárok, intézményvezetők, az egyházak képviselői és a híd építésében közreműködő politikai és szakmai szereplők is részt vettek azon a rendezvényen, amelynek Esztergom várának lovagterme adott otthont péntek délelőtt.

    Tétényi Éva esztergomi polgármester (független) hangsúlyozta: azért is különleges a jubileumi alkalom, mert magyar oldalon minden esemény és rendezvény a civil összefogás eredménye, mivel a képviselő-testület nem szavazott meg forrásokat az ünnepségre.

    A szomszéd város településvezetője, Ján Oravec a híd közösségformáló, összekötő szerepét méltatta.

    Délben a Duna túloldalán, Párkányban (Sturovo) ünnepi testületi ülésen vesznek részt a két település és a testvérvárosok képviselői, míg a magyar oldalon kulturális, sport- és szórakoztató programok sokasága várja a látogatókat. Az Erzsébet parkban kirakodóvásár, koncertek és kézműves-foglalkozások fogadják a vendégeket, és a hagyományos Mária Valéria-hídfutást is megrendezik.

    http://www.stop.hu/articles/article.php?id=938068

    Milyen jó alkalom a szlovák-magyar baratság erősitésére, ha a politikusok távolmaradnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. A Raiffaisen-bank bekeményített Tétényi Évával , pontosabban Esztergommal szemben.
    Ma hallottam Klubrádióban ,a hírekben , hogy ha fentemlített bank nemkapja meg az aktuális pénzét Esztergom városától , fegyelmi eljárást kezdeményez a polgármester ellen. Ami ugyebár köztudottan azzal jár hogy fel kell menteni a polgármesterség hivatalából.
    Haviszont Esztergom fentemlített banknak utalja a pénzt , nem tudja kifizetni a béreket .
    Totál patthelyzet állt be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. Geyza !
    Igen patthelyzet. Sajnos nem az viszi el a balhét aki okozta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. Nyilvánvaló volt, hogy a fideszes képviselők évtizedes adósrabszolgaságba döntik a várost, amikor nem a gyors, vagyonfelosztásos, a terhektől gyorsan szabadulós módszert választják. Ugyanúgy nem jött be a számításuk, mint Orbánnak: a Suzuki adóbefizetései a recesszió miatt nem nőttek, hanem csökkentek, ezért előre látható volt, hogy az egyezség teljesítésére nem rendelkezik megfelelő anyagi eszközökkel a város. Már a NORMÁLIS, két szám összeadására képes emberekre gondolok – a fidess frakció tagjai természetesen kivételek e tekintetben.
    Önmagában az a tény, hogy a nem teljesítés esetére a bank a polgármestert fikázza, és nem a bírósághoz fordul a nemteljesítés miatti vagyonfelosztás elrendeléséért: bizonyítja, hogy az NEM KEDVEZŐ A BANKOKNAK! de annál inkább a városnak. A fidess meg Esztergom érdekei ellen döntött, amikor azt megakadályozta.
    Az egyezségben azonban MINDEN hitelező részt vett – és bármelyik fordulhat nemteljesítés miatt a bírósághoz. Nem elég a Raiffeisent “kielégíteni”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Aki a jobbikot kategórikusan nem utasítja el, annak otthonban a helye.
    Tétényi nyilván úgy döntött, Esztergom jó ugródeszka lesz neki az országos politikai pálya felé.
    Ha már annyi hülye hozzánemértő lehet polgármester az országban, akkor ezt ő is bevállalhatja.
    Csak hát Esztergomban is ugyanaz a moslékzabáló a választópolgár, mint máshol,, és mivel a VV-ben nem világosították fel, hogy hogyan működik az önkormányzat, hát szavazott, ahogy várható volt.
    És ha T.É. szeme előtt nem a saját karrierje lebegne, akkor az esztergomi polgárokkal kellett volna összefogni.
    Esztergom helyzete annyira siralmas, hogy könnyen lehetett volna eredményt elérni. Csak valóban ez az igazi célja?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  45. Álnaiv !
    Vedd a fáradságot , elolvastad Tétény Éva önéletrajzát.

    Tétényi szemére veted, hogy nem fogott össze az esztergomi polgárokkal ?
    Akkor hogy lett polgármester ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. Jobb lett volna ennek a cikknek azt a cimet adni :
    ” Hogy menheti meg a demokraták összefogása Eszergomot ”
    akkor talán Tétényi Éva támadása helyett ( támadják őt épp elegen) más irányba megy el a beszélgetés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  47. kata Miért, aki sikeres építész és esztergomi származású, az már jó polgármester?
    Annál több, hogy nincs kenyérgondja, nem derül ki az életrajzából.
    Nehogy majd kiderüljön, hogy ő is szilike…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. Már azt hittem, bezárt ez a topic…
    De látom, ismét csapdosnak az indulatok.
    Oly érzésem van, hogy mintha a dicsőséges Vörös Hadsereg állna Varsó előtt, gukkerekkel nézve a felkelést, lábhoz tett fegyverekkel várják, hogy földdel tegyék a fasiszták egyenlővé az egész várost.
    Legalábbis ez a történelemben már átélt szörnyűség nyilall belém a “demokratikus” erők hozzáállását tapasztalva Esztergom esetében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  49. Kedves Álnaiv !
    Az jo ha nincs kenyérgondja egy polgarmesternek és bizonyitotta más területen, hogy sikeres szakember, nem a politikából akar megélni.
    ” És ha T.É. szeme előtt nem a saját karrierje lebegne…… ” erre a mondatodra ajánlottam az életrajzát.
    Abban igazad van, hogy ettől még nem lesz jo polgarmester, de lehet.
    Reménykedjünk nem sülyed el a politika útvesztőjében .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. Tétényi annak a jelképe, hogy lehet és kell is ellenállni a narancsos nyomásnak.
    Továbbá a napnál is világosabban bizonyítja az Esztergomiaknak és az országnak – hogy a fidess a kétharmadával visszaél, és csakis a zemberek hátrányára használja a hatalmát.
    Az ország többsége NEM antifasiszta, és LEHET antifasizmust számon kérve gyengíteni ezt a példaadást – csak éppen minek? Nem elég gyengus így is az ellenzék?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Orbán elmenekült Tétényi Éva elől 2011. július 14. csütörtök

Ismét kavar a Fidesz Esztergomban 2011. június 23. csütörtök

Tarlósnak megint elgurult a gyógyszere 2011. június 22. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos