Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tétényi megoszthatja a Jobbik miatt a demokraták táborát 2011. szeptember 16. péntek 17:48 | AN Forrás: 168ora.hu

  • Hozzászólások(330)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tétényi megoszthatja a Jobbik miatt a demokraták táborát

Budapest – A pártokkal szembeni alternatívaként pártsemleges, szakmai alapon szerveződő civil összefogást és újfajta közpolitikát hirdet mások mellett Tétényi Éva, Esztergom polgármestere és az Egymillióan a demokráciáért egyesület (EMD). Első közös fellépésük szeptember 17-én, szombaton lesz a Városligeti Sörsátorban. Tétényi Éva megint kifejezte abbéli meggyőződését, hogy csak ügyek vannak, elvek és pártok nem számítanak, az nem fontos, hogy ki milyen pártnak a tagja. Tétényi kifejezetten hirdeti a Jobbikkal való együttműködést is. Ezt demokratikusan gondolkodó ember nem támogathatja.

A Demokrácia Nemzetközi Napja (szeptember 15.) apropóján szeptember 17-én, szombaton délután egy és hat óra között a Városligeti Sörsátorban tartja első közös fellépését Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere és az Egymillióan a demokráciáért egyesület (EMD). „Terítéken” gazdasági és emberjogi témák szerepelnek majd.

A meghívó szerint „A mindennapi életünket meghatározó demokrácia lényege a párbeszéd útján kialakult vélemény- és érdekbeszámítás. Törekvés arra, hogy állampolgári, munkavállalói, lakópolgári, civil egyesületi, vásárlói stb. létünket szabályozó viszonyok alakításának résztvevői lehessünk. Ezáltal megértjük, meggyőződéssel gyakoroljuk és könnyebben fogadjuk el a közreműködésünkkel kialakított szabályok adta korlátokat is.”

Az EMD úgy látja: a “jelenlegi tekintélyuralmi kormányzás” felszámolja az érdekegyeztetés csatornáit. Ezért “a társadalmat kirekesztő politizálással szemben” arra van szükség, hogy a zavarokat, az ebből eredő megosztottságot kibeszéljék, és megoldásokat javasoljanak.

Székely Sándor, az Egymillióan a demokráciáért egyesület társelnöke most már úgy látja, hogy együtt kell megpróbálni felrázni az embereket, és példát mutatni abból, hogyan lehet együttműködni. A szervezet tagjai önkéntes alapon dolgoznak, fórumokat, eseményeket, kerekasztal-beszélgetéseket szerveznek, mert ma nincsenek válaszok, nincs ellenzék, csak a jobb és baloldal közötti harc van.

Tétényi Éva szerint Esztergomban a mindennapokért küzdenek, és rég nem érdekli őt, ki milyen pártnak a tagja. Esztergomban ügyek, emberi sorsok, megoldandó feladatok vannak. Például, ha az önkormányzat nem szavaz meg egy összeget az intézményeknek, azok munkatársai októberben nem kapnak fizetést. Ha pedig megszavazza, a város az adósságait nem tudja törleszteni. Ami az országban nagyban történik, azt kicsiben Esztergomban megélik. Előbb-utóbb mindenki rájön, hogy esztergomi.

Székely szerint ahhoz, hogy a nagy összefogás megvalósulhasson, az kell, hogy minél többször és minél intenzívebben fejezzék ki: sokan vannak és segítik egymást.

Így aztán most szombaton várnak mindenkit, aki változtatna a kialakult helyzeten, és beszélne is róla. Vitaindítóként mások mellett Vásárhelyi Mária, Ungár Klára, Tétényi Éva, Nacsa Beáta, Árok Kornél, Kónya Péter, Csákó Mihály, Székely Tamás, Miszlivetz Ferenc, Derdák Tibor, Orsós János osztja meg nézeteit a jelenlegi társadalmi folyamatokról. De ahogy a meghívóban áll: “A meghívást elfogadó minden civil szervezet, véleményközösség felhasználhatja az eseményt nézetei terjesztésére, tagtoborzásra”.

Kérdés, hogy a felsorolt liberális személyiségek hogyan viszonyulnak a Tétényi-féle pragmatikus populizmushoz, amely kifejezetten a Jobbik előtt nyitja meg az utat.

Tétényi és a Jobbik kapcsolatáról itt van egy dokumentum. Ez lenne a semlegesség? Sokkal inkább úgy látszik, hogy Tétényi Éva a Fidesszel szembeni kiállása miatt szimpatikus lett sokaknak, de szíve mélyén inkább jobbikos. Ha ez igaz, akkor Tétényi Éva a Jobbik embere, aki trójai falóként viszi be a Jobbikot a demokraták táborába.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 11 szavazatból)
Tétényi megoszthatja a Jobbik miatt a demokraták táborát, 4.5 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(330)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

330 Reader’s Comments

  1. Lehetséges lenne, hogy a “demokratikus” erők ugyanúgy gondolkoznak mint Joszif Visszariaonovics?!
    Hogy “Inkább pusztuljanak azok, akik nem akarnak az én bábjaim lenni! Segíthetnék nekik, miből állna az nekem, de ezeknek önálló gondolkodásuk van, én pedig nem tűröm el csak azt a gondolkodást, amit én szabok meg!”
    Ha így megy tovább, kiderül, hogy nem is a fidesz az ellenségük, hanem Tétényi.
    Azért ez nagy szégyen lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Ma az etyeki Kezes – Lábas Fesztivról több alkalommal beszámoltak a hirek az eszergomi Maria Valéria Hid felujjitásának 10. évfordulójáról semmi információ, pedig 3 napos programot szervezetek Eszergom – Párkány városok lakói.
    http://www.stop.hu/articles/article.php?id=938068
    Emlékszem 10 évvel ezelőtt mekkora nyüzsgés volt az avatáson, ott nyüzsögtek az aktuális politikusok, Orbánnal + Meggyessel al élen, most agyonhallgatva.
    Ez is 1 politika, 1 más politika !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. A 3 napos program egyik rendezvénye :

    Civil Akadémia Esztergomban
    gatekeeper2011.09.22. 11:40

    Esztergomban ezen a hétvégén útjára indul egy új kezdeményezés, a
    Civil Akadémia. Életre hívását az tette szükségessé, hogy egyre többen szeretnének olyan környezetben élni, ahol az egymásra figyelés, a környezetvédelem, a másik ember és a jövő nemzedékének tiszteletben tartása, az erkölcsi alapértékek az elsődlegesek.

    A minket körülvevő világ szorító kérdéseire különböző utakon keressük a válaszokat, legyen ez gazdasági, társadalmi, politikai, vagy környezetvédelmi probléma. A sikeres kiutat azonban csak együtt találhatjuk meg.
    A Civil Akadémia megálmodói lehetőséget kívánnak biztosítani a független gondolkodóknak a találkozásra, egymás megismerésére, és nem utolsó sorban egy olyan vitakultúra megalapozására, ami a mai magyar gyakorlattól eltérően nem a szétválasztó, hanem az összekapcsolható tényezőket keresi és találja meg.

    A szeptember 24-én megrendezésre kerülő eseményen szó lesz az önfenntartó ökováros modellről, jelen lesz a Civil rádió, felszólal a Magyar Rádió Vasárnapi Újságjának egykori főszerkesztője, és teret kapnak azok az új társadalmi szerveződések, amelyek a társadalom jelenlegi válságának megoldására keresnek alternatívákat. A Civil Akadémia első rendezvényén felszólalóként jelen lesz többek között a NÉP alapítója, független polgármesterek, civil alapítványok és mozgalmak vezetői. Vendégeink külföldi jó példákat ismertetnek, például az amerikai elnökválasztási kampány tapasztalatait, de a zalai kistelepülések és az alföldi agrárium érdekeinek képviseletében is elhangoznak majd előadások. Ide várjuk a szakszervezetek képviselőit és reményeink szerint minél több, sorsáért tenni akaró, tudatos állampolgárt. Az esemény moderátora Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere lesz.

    A Civil Akadémia helyszíne: Esztergom, Imaház utca 2., Technika háza

    Időpont: 2011. szeptember 24., 14-18 óra

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Itt a beszámoló a Civil Akadémiáról , ha mar a hirek agyonhallgatják:

    http://www.facebook.com/notes/gyurcs%C3%A1ny-ferenc/a-p%C3%A1rt-%C3%A9s-vagyona/265729833459486#!/notes/d%C3%A1niel-p%C3%A9ter/ich-bin-ein-esztergomer/291193864240836

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. http://szeretgom.hu/content/69068-nyilt-level-steindl-balazshoz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Elnézést kérek, a szombati program linkje tévesen került bemásolásra.

    Itt a beszámoló az esztergomi Civil Akadémiáról :

    http://www.facebook.com/notes/d%C3%A1niel-p%C3%A9ter/ich-bin-ein-esztergomer/291193864240836

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Kézcsók Kekec, E-vita !
    Levágták a farkát……hiába, már régen mondom, hogy a tömegkommunikáció Hatalom.
    http://youtu.be/N5ws8Vv5rlI

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Kata – külön kiemelem az egyik hivatkozást, mert érdemes:
    https://www.facebook.com/notes/d%C3%A1niel-p%C3%A9ter/d-day-k%C3%B6zlem%C3%A9ny/291692417524314

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Egyrészt 10′20″ és 10′50″ között van a lényeg: Ez már NEM a rendvédelmisek szociális problémáiról, hanem a demokráciáról szól.
    Másrészt aki nem volt ott, annak ez kerek egész, és nem lesz hiányérzete.
    Mi, amennyire tudtunk beszámoltunk, eVita blogján már két beírás is foglalkozik az ott történtekkel: várom a folytatást! Ugyanis a “végén csattant az ostor”
    Ezzel együtt nekem megvan arról a véleményem, hogyha a szakszervezetisek 10-ik pontként hozzácsapják a követelésükhöz a demokrácia védelmét is,
    nem erősíti, hanem gyengíti az összefogást az a törekvés, hogy ezt a tüntetést antifasisztává alakítsák. Márpedig minden, ami gyengíti – az Orbánéknak segít.
    Aki sokat markol – keveset fog. És a Joggal a Jobbik ellenesek sokat akartak fogni.
    De persze szervezhetnek antifasiszta tüntetést – ahhoz IS lelkesen fogok csatlakozni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. simplemind – egyáltalán VOLT valakinek annyi lélekjelenléte, hogy a végét rögzítse? Mert sokan már elcsomagoltak a 6 órai határidőre tekintettel, és SENKI sem számított már semmi érdekesre a laza búcsúzáson kívül?! Lehet, hogy nem “levágták” csak senki sem rögzítette. Pedig ott legalább aktivizálódott a “tömeg”
    Én is szívesen megnézném még egyszer – ott csak kapkodtam a fejemet, amikor felmerültem a jegyzetelésből!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. simplemind: megnéztem a Joggal a Jobbik ellen elérhető anyagait: abban sem láttam videót a sörsátorról. Pedig ők KÉSZÜLTEK és tudták, hogy fel fognak szólalni. Ha valóban hatást akarnak elérni, akkor a kommunikációjukon javítani kell a jövőben. Egyébként a Munkáspárt gesztorálja őket – én pedig a szélsőbalra még antifasiszta köntösben sem vagyok vevő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. http://www.mno.hu/portal/812426
    Azért mégis van példa arra, hogy jelenleg a fidesz a legnagyobb ellenfél, aki ellen összefogni kötelessége mindenki másnak. Az pedig, hogy később minek kell történnie, az akkor válik fontossá, ha a pillanatnyi halálos veszedelemtől sikerül megmenekülni.
    Millió szerencse, hogy végveszélyben időnként nem az eszmei hovatartozás cselekszik, hanem a tevékeny ember.
    “Öt kérdésben közösen kezdeményez népszavazást Esztergomban a Jobbik, az LMP, az MSZP helyi szervezete és két civil egyesület – közölte a népszavazást kezdeményező Jobbik helyi elnöke kedden.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Kedves Csatt és Kekec !
    Csodálkozom , hogy ezt a hírt a MNO lehozta.
    Olvastatok valahol valami hirt a Mária Valéria hid 10 éves felijitásáról szóló 3
    napos rendezvényről, a szlovák-magyar közös megemlékezésről ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Eszergomban volt ma tüntetés ?
    Pécsen volt, érdemes elolvasni a cikket :
    http://www.stop.hu/articles/article.php?id=941477
    Lényege : ” Köszönjük Orbán Viktornak az igazi nemzeti összefogast ”

    Bizom benne szombaton sok eszergomi lesz a Kossuth téren ,
    a létszám eléri a minimum 100 000 főt !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Sziasztok !
    Kiváncsi leszek ma 14 -kor lesz e a Kossuth téren Esztergomból sokaság.
    Az a város, ahonnan Budapestre gyalogolt a független polgármester segitséget kérni és Peticiót atadni , majd válaszra se méltaták, mit képes a demokráciáért cselekedni ma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Aki a nácipárttal bármilyen közösködésben gondolkodik , annak egyszerűen elment az esze.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  17. Kedves Geyza !
    Tétényi egyik a Közgyülésben lévő párttal se gondolkodik KÖZÖSKÖDÉSBEN , mert független, demokrata ember.
    Hogy mennyire nincs mögötte az a bizonyos párt a Fidesz frakcióval vivott küzdelmében, erre bizonyiték többek között ( már akinek kell rá bizonyiték ) a mai
    ESZTERGOMI FÜGGETLENSÉG NAPJA
    rendezvény,ahol alig pár 100-an voltak:
    http://www.stop.hu/articles/article.php?id=942904
    Pedig duplán volt mit ünnepelni, mert Meggyes ellen pert nyertek a városban:
    http://szeretgom.hu/content/69139-pert-nyertunk-meggyes-ellen

    Ennek az AN cikknek korábban se értettem meg a cimét, miért a demokraták megosztását firtatja, miért nem a Tétényi Éva mögött álló civil szervezetekről, és esztergomi polgári összefogasról szólt, város polgarait, a polgarmestért erősitve.
    Persze kritizálni, hibát találni mindig könnyebb, mit segitséget nyújtani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Miért lettem ki moderálva ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Kedves Geyza !
    Tétényi egyik a Közgyülésben lévő párttal se gondolkodik KÖZÖSKÖDÉSBEN , mert független, demokrata ember.
    Hogy mennyire nincs mögötte az a bizonyos párt a Fidesz frakcióval vivott küzdelmében, erre bizonyiték többek között ( már akinek kell rá bizonyiték ) a mai
    ESZTERGOMI FÜGGETLENSÉG NAPJA
    rendezvény,ahol alig pár 100-an voltak:
    http://www.stop.hu/articles/article.php?id=942904

    Ha mar megjelent ez a beirad elnzést kérek, nálam ugy tünk ki lett moderalva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. szeretgomi hirek:
    «Hajrá HVIM !!!!!!!Ne hagyjátok abba, míg el nem takarodik ez a banda !!!!!   Köszönöm egyben amit tesztek az esztergomi lakókért!!! Üdv, Vica :)»
     (HVIM=HATVANNÉGY VÁRMEGYE IFJÚSÁGI MOZGALOM)
    http://www.szeretgom.hu/content/69119-a-hvim-kozlemenye?wicket:pageMapName=wicket-1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. Kedves miszösz !

    Az “Eszergomi Függetlenség Nap ” -ja
    rendezvényt mások ( civilek ) szervezték.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Kata ezt nem kétlem. Egyébként Vica is civil.
    Freebiker (HVIM) hozzaszolasa ugyanonan :«Semmi közöd hozzá, hogy minket kik kértek fel. Már csak azért sem mondanám el, mert nem célom tönkretenni egy jó csapásirányt. Mivel mi szerveztük és én jelentettem be lehet csatlakozni.Minden kilátogatót szívesen látunk, mint ahogy ma is. Senki sem lett alattvaló érdekes módon.»
    Mivel nem mondja el, hogy kik kérték fel a HVIM-et, ezért én sem firtatom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Kedves miaszösz !

    Lassan mindenki civil lesz )))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Kedves miaszösz !

    Erre a rendezvényre gondoltam :

    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.256269717749820.59835.100001003825487&type=1

    Van ujabb fejlemény is :

    http://hvg.hu/itthon/20111004_tetenyi_eva_ellen_tuntettek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. http://www.stop.hu/articles/article.php?id=943429
    Talán felnyílik sokak szeme, ha elolvassa ezt a cikket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. ” Miért nem jöhet vissza a régi világ ” – Tétényi Éva Eszergomról, Orbanról Meggyesről :
    Itt a teljes cikk Tétényivel :
    http://www.stop.hu/articles/article.php?id=943429

    ” A helyi emberek az elmúlt tíz évben megtapasztalhatták, hogy milyen az, ha erőpolitizálás folyik. Márpedig különösen az utóbbi négy év meglehetősen diktatórikus és cenzúrázott volt Esztergomban, ami összekovácsolta a hatalommal szembeni erőket. Rájött a helyi ellenzék: ha négy-öt jelölt indul Meggyessel szemben a választáson, akkor nincs esély a polgármester leváltására. Az aggodalom jogosnak bizonyult, hiszen az egyéni kerületekben csak azért tudtak a fideszes jelöltek győzni, mert azokban nem jutott egyezségre az ellenzék. Másfelől úgy tűnik, hogy az a független szakmaiság, amit képviselek, mindenki számára támogatható.

    Már a jelölés elfogadása előtt volt egy feltételem, amit valamennyi szervezet tudomásul vett: egyikükkel sem kötök semmifajta paktumot. A mai napig ez a záloga annak, hogy tud működni ez a fajta összefogás.

    Megpróbálunk bizonyos ügyek mentén összhangot teremteni. Meggyőződésem, hogy egy településen nem pártpolitika, hanem afféle emberközpontú politizálás, egy új közpolitika lehet igazán eredményes.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Kedves Csatt !

    Egyre gondoltunk )))
    Bizom benne a teljes cikket elolvasák, akik Tétényit oly élesen bírálják.

    ” Már a jelölés elfogadása előtt volt egy feltételem, amit valamennyi szervezet tudomásul vett:
    e g y i k ü k ke l s e m k ö t ö k s e m m i f a j t a p a k tu m o t.

    A mai napig ez a záloga annak, hogy tud működni ez a fajta összefogás.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. Azt hiszem kevesen vagyunk egyelőre, akik úgy gondoljuk, hogy az ideológiát képes felülírni a gyakorlat. Pedig olyan világosnak látszik: csak az az elmélet életképes, mely kiállja a gyakorlat próbáját.
    Churchill tudta ezt, de ki az a “Churchill”? hogy példaként tekintsünk rá?! Őskövület, hiszen “mi” mindent jobban tudunk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. A ” mi mindent jobban tudunk ” mentalitáson tul, a további fullánk a gyülölet,
    a harag, a megbocsátai nem tudás , ami ismerettségeket, barátságokat, családokat porlaszt szét sajnos.
    Mindezeken kéne tullépni, felülemelkedni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Tétényi Évá másfél évéről könyv jelent meg:
    ” Itt állok, nem tehetek mást ” cimmel
    http://index.hu/video/2011/11/16/tetenyi_eva_konyvbemutato/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán elmenekült Tétényi Éva elől 2011. július 14. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos