Ronai and Ronai
AMERIKAI

Közéleti személyiségek tiltakoznak 2011. szeptember 13. kedd 23:24 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Közéleti személyiségek tiltakoznak

Budapest – Közéleti személyiségek tiltakoznak Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztése ellen. Az MTI-nek kedden este elküldött közlemény szerint “koncepciós eljárást indítanak a volt miniszterelnök ellen”.

A közleményben, amelyet eddig 74-en írtak alá, az olvasható, hogy “A demokrácia kiüresített díszletei között ma új önkényuralom épül, a magyar társadalom megint a félelemmel ismerkedik. Úgy tűnik, a hatalom birtokosai bármit megtehetnek. Kényük-kedvük szerint hozhatják a törvényeket; maguk alá gyűrhetik a sajtót, csorbíthatják a jogainkat, elkobozhatják a tulajdonunkat, elvehetik még a szabadságunkat is. Börtönbe csukhatnak bárkit – mindenekelőtt politikai ellenfeleiket.”

Mint hangsúlyozták: szerintük Gyurcsány Ferenc ellen koncepciós eljárás folyik. “A vád koholt, a büntetőeljárás nem az igazságot, hanem a hatalmat szolgálja. Ilyen eljárásra a Rákosi-korszak és az ötvenhatos forradalmat követő megtorlás óta nem került sor. Az utolsó perbe fogott magyar kormányfő Nagy Imre volt” – tették hozzá.

“Orbán Viktor és társai – s a velük cinkosságot vállalók – ma olyan határon léptek át, ahonnan nincs visszaút. Talán abban reménykednek, hogy mindannyiunk emlékezetéből kitörölhetik az elmúlt két évtized demokratikus Magyarországát, s hogy megfélemlíthetnek bennünket is” – áll a közleményben.

A közlemény aláírói között ott van Békesi László közgazdász, Demszky Gábor volt főpolgármester, Heller Ágnes filozófus, Kuncze Gábor volt országgyűlési képviselő, Mécs Imre mérnök, Tamás Gáspár Miklós filozófus, Vágó István televíziós műsorvezető és Vekerdy Tamás pszichológus.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (18 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +20 ( 28 szavazatból)
Közéleti személyiségek tiltakoznak, 4.8 out of 5 based on 18 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

47 Reader’s Comments

  1. A petíció itt írható alá :
    http://www.peticiok.com/tiltakozas_a_gyurcsany_ferenc_elleni_koncepcios_eljaras_miatt
    Én már aláírtam !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  2. Mégtöbb aláírás kell !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (32 szavazatból)
  3. Az aláírók száma eddig a percig már 1500 fölött van. Akinek fontos a jogállamiság és a demokrácia, az írja alá! Minimum ennyit, de ennél még többet is meg kell tennünk! Szerintem egy felvonulás sorozatot is el kell indítani, az összes többi törvénytiprás és diktatórikus elnyomás miatt !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (35 szavazatból)
  4. Most már 1516
    Mindenki küldje tovább barátjának, ismerősének a levelezési cimlistáján!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  5. Remélem ez volt a szikra ami beindította gyújtó zsinórt.
    Csak az MSZP csendes nagyon csendes , nyomni kell az arcukba az igazságot.
    Úgy hogy szófosópéter ne jusson szóhoz!!!!!!!
    ……
    Mi van itt kérem tart még a nyári szabadság? Ha nem tetszik amit tennetek kell üljetek át a fide SS -hez ott nem kell gondolkodni, mutatóujj és igen gomb, ja és néha fújolni is kell , nem kell sok ész nem erőlteti meg az agyat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ha már felveszitek a pénzt és rajtatok múlik az ORSZÁG sorsa (amit ingyen is meg kéne tenni) akkor ne ennek az elmebetegnek a tombolását lássuk napról-napra !!!!!
    Meló VAN !!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (39 szavazatból)
  6. Arra a kérdésre, hogy kapott-e küldölről telefonokat Gyurcsány mentelmi jogának ügyében, Orbán Viktor azt válaszolta, hogy “az európai vezetők jól tudják, hogy ebben a kérdésben felesleges engem hívni.”

    Egyszóval az EU-nak is beintett rendesen!
    Nem tudom mi lesz ezután, de azt tudom, hogy mégjobban magunkra haragítjuk az EU összes tagállamát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (39 szavazatból)
  7. A pupublogja.hu mai írása

    A DEMOKRÁCIA NEVE
    “A nagy dolgok sorsa néha kis dolgokon dől el.
    Volt erre katonás példa is, mely a katona leszakadt gombjából vezette le a háború elvesztését.
    Ezzel most nem untatnám az olvasót, fogadja el, hogy lehet ennek a megállapításnak valóságtartalma is, mindenki ismer példákat erre.Ez jutott eszembe, mikor a Gyurcsány mentelmi jogának felfüggesztésével kapcsolatos szavazás eredményét nézegettem, és megláttam a nem szavazó szocialista képviselők névsorát.
    Nehéz ezt a dolgot minősíteni, meg már nem is igen sok kedvem van hozzá, annyira kiábrándítóan kisszerű és undorító ez az egész.
    Egy ilyen horderejű ügyben egy párt vezetésének félre illene tenni minden egymással szemben érzett esetleges fenntartást, emberi ellenzenvet és egységesen kellene kiállnia a párt volt elnöke mellett.
    Elképzelhető, hogy van, aki az adott pillanatban nincs Pesten, de attól elvárható lett volna egy nyilatkozat, közvetlenül a szavazás előtt.
    Akiről mellesleg nyilvánvaló, hogy nem követett el bűncselekményt, és aki mellett kiállni ebben az esetben a demokrácia melletti kiállást is jelenti egyúttal.
    Ezt a pártot az utolsó választáson nem a Fidesz verte meg, ez a párt a saját szűklátókörű vezetésének és kamarillapolitikán szocializálódott képviselőinek áldozata.
    Meg az illúzióké, a naivitásé és a kisszerű haszonlesésé.
    Amikor a ciklus közepén Gyurcsány lemondott kormányfői posztjáról, nyilvánvaló volt a szándék: kivonni a személyét a kormányzás első vonalából, valahogy lecsendesíteni az eszetlen hisztériát, megteremteni az elfogadható feltételeket a választásokhoz.
    Hibás döntés volt, nem vette figyelembe párttársai alaptulajdonságait, akik ahelyett, hogy támogatták volna, kihúzták alóla a talajt és megrendezték a magyar politikai élet húsz évre visszamenőleg legnagyobb és legszánalmasabb cirkuszát, a kormányfőkeresőt.
    Holott mindenki tudta, hogy a kormányfői posztra alkatilag és felkészültségét tekintve is egyetlen ember volt az adott választékból alkalmas: Bajnai.
    Akit akár az első percben is megválaszthattak volna, nem bizonyítva ehelyett azt, hogy a mögötte álló párt széthullott és szinte működésképtelen.
    Még szerencse, hogy a ciklust ki akarták húzni, ezért aztán szorgalmasan nyomkodták a megfelelő gombokat.
    A választáson elszenvedett kiütéses vereség sem hozta meg a felismerést, hogy valamit másképpen kellene csinálni, mellesleg többen, akik akár be is fejezhették volna politikai pályafutásukat ezt elfelejtették megtenni.
    Ami azt illeti, nem okvetlenül Gyurcsányra kell gondolni, hiszen benne akkor is megvolt az újra való fogékonyság, a megújulási képesség és nagyjából tudta is, hogy mi kell legyen a következő lépés, de partnert ehhez igen keveset talált.
    Megkezdődött a Szocialista Párt új korszaka, melyet Gyurcsány pártbeli ellenfelei a hatalomért való harcnak fogtak fel, ami számomra roppent mulatságos volt, mert eszembe jutott a Thürmer-séma.
    A rendszerváltás utáni pártmaradvány időnként igen komoly pofával közhírré tette: Ülésezett a Központi Bizottság – a jelek szerint a Szocialista Párt is elindult ezen az úton.
    Amikor valakit nagyon megvernek, akkor annak idő kell a lábadozáshoz, s a megújulás sok fájdalommal jár, sok lemondással és nem engedheti meg magának sem a nagyképűség, sem a gyengeség luxusát.
    Márpedig a széthúzás gyengeségre vall, és ezt a politikai ellenfél ki is fogja használni, hiszen elég világosan megmondta, hogy mi a célja Gyurcsánnyal, aki nélkül a pártot minden gond nélkül be lehetne szorítani őfelsége lojális ellenzékének szerepébe.
    Még a liba is tudja, hogy egységben az erő és sok lúd disznót győz, hát törekedni kellene arra, hogy szaporítsuk a libák csapatát.
    Ha a választó azt látja, hogy még egy ilyen sorsdöntő kérdésben sem képesek egységesen felsorakozni a szocialisták, akkor azt mondja: erre a pártra nem szabad szavazni, mert ezek nem az országgal, nem a demokráciával, hanem kicsinyes belharcaikkal vannak elfoglalva.
    Bartus Lászlóról nem mondható el, hogy Gyurcsány nagy barátja lenne, szokta is bírálni keményen, de most kiállt mellette.
    Kiállt mellette Demszky is többek között, akivel pedig volt nem egy vitája.
    Vannak emberek, akik fel tudják ismerni azt, hogy mikor kell félretenni a kevésbé fontos dolgokat a demokrácia védelmében.
    A demokráciát pedig ma Gyurcsány Ferencnek hívják.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  8. Mert Európában egy ilyen rongyossákkal már szóba sem állnak.Szalonképtelen az egész bandájával együtt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (37 szavazatból)
  9. rongyoszsák

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  10. sedona
    Mit ér a harag hatalom nélkül?
    Az EU nem tehet semmit a mi édes kis zsebdiktátorunkkal. A Nagy Magyar Salleros ezt pedig pontosan tudja.
    BE VAGYUNK KERÍTVE – de mi akartuk így.
    Szorika.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  11. Az előbb már 1700 fölött volt, de ez sajnos nem jelent semmit. Kíváncsi lennék arra, hogy a fiatalabb korosztályból hányan olvassák ezt a felületet, mert be kell látni, hogy itt a változásokat csak ők tudnák elindítani. Mi már kivívtuk egyszer, de megtanultunk félni is. Nagyon. A fiatalok pedig fel sem fogják mi történik, maximum megrántják a vállukat, és ha nem tudnak megélni, de vannak igényeik, egyszerűen odébbállnak. Most még. Ha a csuti nem tudja leállítani az orvosok, egészségügyiek és általában az elvándorlást, egyszerűen bevezeti az útlevelet, oszt jó napot. Na, akkor talán elkezdenek eszmélni. Mi meg tépjük itt a szánkat, aláírunk, de tehetetlenek vagyunk.

    “Bajnai Gordon szerint veszélyes lehet a bosszú

    Megalapozatlanok a Gyurcsány Ferenc elleni gyanú indokai a Sukoró-ügyben, mert a miniszterelnök örvényesen és szabályosan járt el – mondta a volt kormányfőről utódja az ATV-ben. Bajnai Gordon a telekcseréről ugyan nem sokat tudott, de azért indíttatta el a polgári peres eljárást, hogy kiderüljön: volt-e értékaránytalanság. Hozzátette: az ügyészségnek láthatóan komoly erőfeszítésébe tellett, hogy a politikai nyomás alatt valami indokot találjon.”

    Tovább:
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=469489&referer_id=ezt_beszelik az útlevelet ismét, és akkor kezdenek csak eszmélni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  12. Tegnap aláírtam, ma megnéztem, és már 1700 fölött van az aláírók száma.
    Az mszp meg hallgat. Ugyan Meseházy elengedett egy gyenge tiltakozást szóban, de mást nem tett. Hát hogy tenne??? Nem azért ő az mszp elnöke, hogy megmozdulásokat szervezzen!
    Béna,megalkuvó társaság! Csak nem megtiltotta Simicska Puchon keresztül???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (29 szavazatból)
  13. Kicsit zavarban vagyok. Egyfelől nem értek egyet és szemétségnek gondolom a koncepciós pereket. Másfelől etikátlannak tartom a képviselői mentesség intézményét úgy ahogy van. Ha aláírom, akkor féltem a miniszterelnököt az igazságtól. Ha nem írom alá, akkor szemét antidemokrata vagyok. Nincsenek illuzióim, tökéletesen tudom a helyzetet. Tudom, hogy OVIt mennyire érdekli egy akármekkora tiltakozás. Tudom, hogy a Miniszterelnök úrnak nincs esélye az önkény ellen. Tudom, hogy az ítélet már megszületett, már csak a tálalás módja és ideje a kérdés.
    Most akkor mi legyen? Nem írom alá, és kívánok a MIniszterelnöknek sok erőt és kitartást!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (20 szavazatból)
  14. Borsod megyeiek!
    Gyertek tüntetni 23-án Miskolcra a Városháza elé!
    Ne hagyd, hogy az Orbán-kormány mindent elvegyen Tőled!
    Ne hagyd, hogy az Orbán-kormány elvegyen az életedből 20 évet!

    Ne tűrd tovább, hogy becsapjanak, semmibe vegyenek, elvegyék önbecsülésedet, pénzedet, otthonodat, reményedet és gyermekeid, unokáid jövőjét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  15. Martin Niemoller nemet teologus:
    “Amikor a nacik elvittek a kommunistakat, hallgattam, mert nem voltam kommunista.
    Amikor elvittek a szoc.demeket hallgattam, mert nem voltam szoc.dem.
    Amikor elvittek a szakszervezetiseket, nem tiltakoztam, mert nem voltam szakszervezetis.
    Amikor elvittek a zsidokat, nem tiltakoztam, hiszen nem vagyok zsido.
    Amikor engem vittek el, mar nem volt aki tiltakozhatott volna.”

    Odike! Gondolj erre, mielott eldontod, alairsz-e egy tiltakozast!
    Egyszer talan erted is menni fognak. Ki tudja miert!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  16. Ne várjuk a messiást, nekünk kell lépni Orbán diktatúrája, önkényuralma ellen.
    Bartus úr erről ír állandóan, ezeket leváltani nem lehet, hisz azon munkálkodtak, hogyan betonozzák be magukat évtizedekre. El kell kergetnünk őket! Összefogva erősek leszünk!
    Orbán mondta ellenzékben:
    JOGUNK VAN LEVÁLTANI AZT A KORMÁNYT, AKI SZEMBE MEGY AZ EMBEREK AKARATÁVAL. SZEMBE KELL MENNI A KORMÁNNYAL. MÁR ÉRZEM A PUSKAPOR SZAGOT.

    Ismerős ugye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  17. Optimista
    “MÁR ÉRZEM A PUSKAPOR SZAGOT” – más szagot, sőt bűzt érzel.
    A hallgatás sunyi és rohadt szagát. Nekünk, a többségnek még mindig a Bátor Salleros, a Grál Lovag kell, aki nekimegy az EU-nak, az IMF-nek, az ENSZ-nek, barátnak, ellenségnek egyaránt és azt tesz sajátjának tekintett országával, amit csak akar. A slepp meg a meghatódottságtól párás szemmel, ütemesen tapsol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  18. A peticiót aláírók száma 2670 fő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  19. Aláírtuk sokan a facebookon!Szerintetek lesz visszhangja???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  20. Bocsánat a facebookon is fent van a link!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  21. Én is mindjárt aláírom hajrá Feri!!!!!!!!! Aláírtam részemről ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  22. Aláírtam én is, remélem számit valamit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  23. Azt, hogy a Gyurcsány Ferenc ellen indított per koncepciós per ezt már mindenki tudja. Ennek kapcsán szokás hivatkozni a Rákosi érában történt perekre, vagy a Nagy Imre és társai perére. Ezzel csak egy baj van. Ezek nem hasonlíthatók a Gyurcsányéhoz, mert az Ő pere sima köztörvényes per, még ha bűnt követett volna el is köztörvényesnek minősülne és nem politikainak. Én nem tudok olyan esetről, hogy Gyurcsány politikai összeesküvést szőtt volna mondjuk Orbán, vagy a FIDESZ ellen.Fordítva már inkább lehetséges. Tehát az szép lenne, ha a volt miniszterelnököt kocsmai késelők, futball huligánok, vagy ép tyúk tolvajok közzé ültetnék le a börtönben. Ez úgy baromság, ahogy van. Mindenesetre én a ,magam részéről minden fórumon ahol tudok írásban tiltakozni fogok ez ellen a példátlan aljasság ellen.
    Innovatív jelleggel pedig tanácsolnám Demjánnak, hogy gyorsan kezdjen elmegyógyintézeteket és börtönöket építeni. Ezek ugyanis hamar meg fognak telni a FIDESZ-es politikusokkal akik között már virulens jelleget ölt, a törvénytelenségekre hozott törvények és az elképesztő paranoiás elmebaj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  24. Aziránt érdeklődöm, hogy tudja-e valaki, hogy a petícióval és az aláírásokkal mégis mi a konkrét gyakorlati célja a kezdeményezőknek, azonkívül, hogy látványnak, médiahírnek remek? Mint ahogy az összes eddigi ballibes petíciók is arra voltak jók. Másra se.
    .
    Milyen érdekes, hogy alig egy éve, a Dalai láma látogatásakor (2010.09.18.) csak pár demokrata volt, akik több kilométeres tiltakozó menetet tartottak a BS-től a Markó utcáig, a 100%-os valószínűséggel bekövetkező koncepciós perek ellen. Vajon hol volt akkor az a rengeteg demokrata, akik most verbálisan, klikkelősen, virtuálisan jaj, be nagyon háborognak, hogy nicsak, nicsak, jé, hiszen koncepciós perek kezdődnek itten, nahát, nahát, ki hitte volna! Hát nosza, fogalmazzunk egy szépen szóló látványszöveget, klikkelgessünk a kéjbordon a védett zugainkban, igaz, mindez semmire se lesz jó, de hát íme, lám, vannak itt demokraták rogyásig!
    .
    Igaz, az a tiltakozó menet se lett jó semmire, de talán inkább azért, mert mindössze ha 10-en vonultak végig a távon, mert ez a most hirtelen klikkelgetésre, verbálpettingre felbuzdult sok demokrata még akkor se tudta/akarta érteni, hogy 10 bolond ember ugyan mi a francot akar, ugyan kérem, miféle koncepciós perekről beszélnek ezek a balgák, meg különben is az a hat kilométer olyan fárasztó, nem is méltó hozzánk az utca porában menetelni, táblákat vinni, meg meleg is van, szombat is van, van nekünk más, jobb dolgunk is, kérem.
    .
    Itt vannak a videofelvételek, bizonyságul: http://www.youtube.com/tiprodaide#g/c/975E93D8C20C1A5E

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (11 szavazatból)
  25. > e-Vita (13:47)

    Talán az, hogy ezzel is felhívjuk az emberek figyelmét arra, mi folyik itt!
    Meg kell tanulnunk együtt gondolkodni, ami nem megy egyik napról a másikra.
    .
    Vannak dolgok, amiket nem szabad sürgetni, mert csak még rosszabb lehet.
    Mindennek eljön a maga ideje.
    .
    A megbuktatáshoz sok apró lépés vezet. Az emberek fejében össze fog állni a kép.
    .
    Ha azt a kevés megmozdulást is negatívan viszed tovább, ne is várj semmit azoktól, akik ma még csukott szemmel járnak!
    .
    Szinte suggallod, hogy nincs értelme!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  26. Mindig csak azt olvasom, hogy az EU nem segít nekünk!
    De akkor minek vagyunk tagja az EUnak, ha Magyarországnak esze ágában sincs segíteni!
    Ne OV-nak segítsen , könyörgöm, hanem Magyarországon élő népnek!
    Nem érdekel, hogy demokratikus úton lett megválasztva , meg hogy fülkeforradom volt és úgy győzött!
    Az EU-nak, kutya kötelessége, hogy OV-ral elbeszélgessen, hogy ne csinálja ezt!
    Nem érdekel az a kifogás sem, hogy nem szólhat bele Magyarország belügyébe!
    De mi , a NÉP, mit tudunk tenni, mert már totálisan kivagyunk szolgáltatva az önkényuralmának és elnyomásának!

    Ha nem segít, azt mondom , hogy lépjünk ki az EU_ból mert így semmi értelme, amikor a legnagyobb szükségünk lenne ő rájuk, cserbenhagynak minket!
    MOst olvastam , hogy a a befektetők elkezdtek megszabadulni a magyar állampapíroktól, az ország csődkockázati mutatója pedig két és fél éves csúcsra ugrott szerdán délelőtt!

    Ez már ok lehet arra, hogy ok-okozat összefűggéseket vizsgálja az EU és közbeavatkozzon!
    Kedves Gyöző!
    Igenis avatkozzon be az Eu, mert az elmúlt hónapok azt bizonyították, hogy mi kisemberek semmit sem tudunk tenni az ügyünkért!
    SEMMIT!!!
    Fölöttébb dűhítő, hogy hónapok óta, csak szitkozodunk és idegeskedünk!
    E forumon is remek írások, düh, öszinte igaz hozzászólások, de legyünk őszinték, ezzel semmire sem megyünk!

    Igaza volt azoknak a hozzászolóknak, akik írták hogy mire megyünk ha aláírjuk a peticíót?
    Attól még OV börtönbe vetheti GYF-et!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  27. A lázadás olyan dolog, hogy sokáig parázslik, aztán egyszer csak lángra gyúl.Ne becsüljétek le a mégoly kis tüntetéseket, aláírásokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  28. Gyözö

    “MÁR ÉRZEM A PUSKAPOR SZAGOT”
    Bucsika, ez nem az én véleményem, csak idézet volt Orbán utcai uszításából.
    A nép az Istenadta nép az atyaúristennek nem akar felébredni, ez a véleményem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  29. e-Vita
    Azért vagyunk a jó napba, mert sok embernek a tiédhez hasonló a hozzáállása.
    Most szeptember 24? (nem tudom pontosan a dátumot is lesz demonstráció) és október 23-án is. Mindenki élhet a lehetőséggel. Na ilyenkor kell megmutatni ki a legény a gáton.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  30. Eszembe jut Ludasmatyi utolsó mondata: Nagyobb az én igazságom az övékénél, de van hozzá botom is!
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. @sedona! Nem én sugallom, hanem az elmúlt 20 év bizonyítja. 2010 tavaszáig minden lehetséges aláírásgyűjtéshez csatlakoztam, sőt szerveztem. Ha egy módszer 21 év alatt nem vezet eredményre, akkor az a módszer nem jó. Ha egy módszer csak azt eredményezte, hogy egy illegitim, a nácik segédletével fasiszta diktatúrát építő politikai tényező teljhatalmat kaphasson, akkor ugyan, mondja már meg valaki, hogy az a módszer miért lenne jó arra, hogy ez a magát akadálytalanul évtizedekre bebetonozó hatalom majd ettől a slacktivizmustól összedőljön?
    .
    A ballibesek a 20 év alatt nem voltak képesek tanulni, és a jelek szerint ez így jó nekik. De akkor kéremszépen, ne tessenek látványjajongani. Vagy az hozzátartozik a performanszhoz? Éljen a slacktivizmus!
    .
    Szegény Orbány, nem is tudom, hogyan lesz képes az orgazmusnak ebben az elnyújtott, hosszan tartó állapotában még minden bizonnyal évtizedekig leledzeni. Nonstop, tartós élvezetét nemhogy semmi se veszélyezteti, de inkább még csak táplálja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  32. @Optimista! 8 éven át néhányad-magammal mutattuk eleget. Akkor a verbál- és látványdemokraták csak megmosolyogtak bennünket, hogy rémeket látunk, hogy hülyék vagyunk, hogy hobbiból utcára megyünk, hogy aláírást gyűjtünk. Ezek a közéleti “demokraták” meg le se ereszkedtek hozzánk, mezítlábasokhoz (bár ez most se változott, lám, az aláírólistán se vegyülnek, ők külön , felsőbbrendű kaszt).
    .
    Mostmár menjenek ők, menjenek azok, akik semmit se tettek 20 éven át annak megakadályozására, hogy ez bekövetkezzék. Talán most már ideje. Lenne. Álljanak csak ki a nácikkal, akik ellen 8 éven át nem mertek, nem óhajtottak kiállni. Mert most már csak velük együtt lehet. Ráadásul ők meg is fogják dönteni orbánt, és nem hinném, hogy meghálálják majd a “demokratáknak” a segítséget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  33. A peticiót aláírók száma eddig 4019 fő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  34. @Sedona, elnézést kérek, ez ( http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/../../../2011/09/magyarorszag/kozeleti-szemelyisegek-tiltakoznak-gyurcsany-mentelmi-joganak-felfuggesztese-ellen/comment-page-1.html#comment-89566 ) épp hogy nem neked hanem Animam-nak szólt.
    .
    Neked pedig: már erről korábban beszéltünk, de megismétlem: az EU-nak kényelmesebb elfogadni a látszatot, hogy Magyarországon demokrácia van, komolyabb probléma nélkül. Ott is csak megélhetési politikusok ülnek, akiknek nem hiányzanak a bonyodalmak, ők is csak olyanok, mint mind a többi: kinek kell az a sok munka, a macera, a diplomáciai gubancok.
    Másrészt: ha egy ország demokratái nem tesztnek meg mindent azért, hogy ne veszítsék el a demokrácia lehetőségét, akkor mégis minek segítenének nekik?
    .
    Ha valaki segítségért nyüszít, de látom, hogy ő maga semmit se tesz önmagáért, ami kevésre pedig módja lenne, hanem csak kényelmesen üddögélve várja, hogy majd valaki helyette, érte cselekedjék, hát akkor nem érzem azt az erkölcsi alapot, amiért én összetörném magam érte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  35. [Adminnak: mivel nem látom ezt az előbb már elküldött szövegemet, bizonytalan vagyok, hogy elment-e, ezért megismétlem - legfeljebb ki tetszik törölni ezt, mint duplikátumot]
    .
    @Sedona, elnézést kérek, a fentebbi szövegem épp hogy nem neked hanem Animam-nak szólt.
    .
    Neked pedig: már erről korábban beszéltünk, de megismétlem: az EU-nak kényelmesebb elfogadni a látszatot, hogy Magyarországon demokrácia van, komolyabb probléma nélkül. Ott is csak megélhetési politikusok ülnek, akiknek nem hiányzanak a bonyodalmak, ők is csak olyanok, mint mind a többi: kinek kell az a sok munka, a macera, a diplomáciai gubancok.
    Másrészt: ha egy ország demokratái nem tettek meg mindent azért, hogy ne veszítsék el a demokrácia lehetőségét, akkor mégis minek segítenének nekik idegenek?
    .
    Ha valaki segítségért nyüszít, de látom, hogy ő maga semmit se tesz önmagáért, ami kevésre pedig módja lenne, hanem csak kényelmesen üddögélve várja, hogy majd valaki helyette, érte cselekedjék, hát akkor nem érzem azt az erkölcsi alapot, amiért én összetörném magam érte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  36. Szerintem a Fidesz bagázsnak ki kéne utazni a Bajnai előadásaira. e – Vitának még Kubában kéne kezdeni. A DEMOKRÁCIÁRóL ott is csak hallottak. e – Vityánk
    is bővithetné a szókincsét, ha vissza tér nállunk a demokrácia ne jöjön fogalom zavarba. Remélem nincs családja és, ha mégis, az “anyanyelvük” nem ilyen, mint az övé!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  37. e-Vita
    “A ballibesek a 20 év alatt nem voltak képesek tanulni, és a jelek szerint ez így jó nekik. ”
    Qvára nem tetszik, hogy igazad van, de el kell ismernem, beletaláltál a közepébe.
    Rám szabadították a fideszt és annak fasiszta barátait. Ráadásul semmiféle felelősséget nem éreznek azért, ami történt. Hitel- és gerinctelen társaság az egész. Tudod, én voltam a szavazóbázis utolsó mohikánja, de magam is csak a Zorbán ellenében szavaztam rájuk. De többet soha.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  38. Optimista
    Az isten adta nép soha nem is ébred majd fel, mert az kellemetlen. Sokkal jobb nyakig ülni a Führer kínálta langymeleg slamasztikában és benyalni a legújabb Nemzeti Baromságokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  39. > e-Vita, (16:12)
    Szerintem valakivel összetévesztesz. Nem “siránkoztam”, hogy az EU miért nem segít.
    .
    Egyetértünk, nekünk kell tennünk, nekünk kell tiltakoznunk.
    .
    Egyébként az EU is csak akkor fog élesebb kritikát megfogalmazni, ha látja, hogy itthon nagy az ellenállás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  40. sedona

    “Nem érdekel az a kifogás sem, hogy nem szólhat bele Magyarország belügyébe!”

    Pedig, sajnos tényleg nem szólhat bele! Az egyik lehetséges (és nem elképzelhetetlen) reakciója viszont lehet az, hogy javaslatot tesz az ország kizárására. A tévedések elkerülése érdekében: a Társulási Szerződésben egy szó sem esik arról, hogy az egyszer elnyert tagsági státusz visszavonhatatlanul és örök időkre szólóan megmarad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  41. Akit érdekel!
    .
    szeptember 16-án, 14 órás kezdettel a DKP – Baloldali Értékek Klubja kerekasztal beszélgetést szervez
    (Bp., X. Havas Ignác u. 1. szám).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Kedves Jade! veled és azon hozzá szólókkal egyetértve akiknek a jelenlegi intézkedés kiverte a biztosítékot, azt szeretném, ha már most előtérbe lehetne helyezni ennek a jelenlegi hatalmon lévőknek a ” bűnszövetkezetben nagy vagyoni hátrányt és a rábízott értékek elherdálása,valamint a hatalommal való visszaélést maximálisan kimerítő Magyar állam ellen elkövetett ” bűncselekmény miatti feljelentését.Talán eljön az a nap amikor mint a többi diktátor felelni fognak.Persze törvények betartásával.Lehet addig a visszamenőleges hatályát nem kell megszüntetni amit ők hoztak létre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  43. “Több európai vezető részéről szeretném az Orbánnal szembeni nemtetszés kinyilvánítását hallani, de ránk demokratákra vár, hogy megvívjuk csatánkat hazánkban. Mire jók az európai tiltakozások, ha mi nem vagyunk képesek harcolni? Világosan ki kell jelentenünk, húsz évvel a kommunista rezsim bukása után, hogy nem akarjuk, hogy gyerekeink diktatúrában éljenek. Magyarország csodálatos ország, mostani szenvedéseinél sokkal jobb sorsot érdemel”. Gyurcsány Ferenc.
    Nem voltam elszállva kormányzati tevékenységétől, de ami igaz, az igaz….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  44. Tisztelt Lutzy Fery

    Köszönöm, hogy megtisztelt válaszával!
    De abban egyetérthetünk, hogy mi a Magyar NÉP nem tudunk mit tenni e országban!
    Hónapok óta probálkozunk ezzel-azzal, de nem tudunk semmi érdemlegeset tenni!
    Én azon a véleményen vagyok, hogy akkor tegyen javaslatot az EU, mert úgyis mindig azt hangoztatja OV hogy van élet az EU-n kivül !
    Akkor legyen úgy!
    Azzal a kedves hozzászolóval értek egyet, aki azt írta, hogy lehet , addig nem lesz itt semmiféle nagyszabású megmozdulás, amíg tömegével nem lesznek elbocsátások mert csak akkor fognak azok is ráébredni arra, hogy mit is tesz OV az országgal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  45. Egy nagyon szimpatikus felhívást találtam !

    Eddig és ne tovább! Fogjunk már össze, ne tűrjük, hogy jellemtelen, gyáva “zemberek” lerombolják a demokrácia utolsó bástyáit is és megpróbáljanak leszámolni a nekik nem tetsző személyekkel! Itt az idő, hogy szervezzük meg magunkat, és demonstrációkkal is tiltakozzunk e gyalázatos módszer ellen!
    Amit most művelnek Gyurcsány Ferenccel, az nem több, mint félelem OV részéről elakarja tüntetni a politikai ellenfelét, de éppen az ellenkezőjét éri el vele.
    Remélem és bízom benne, hogy felébrednek az emberek.
    Igen!Demokráciát! Jogállamot! Közbiztonságot!
    Most már aztán nem kéne tovább tűrni.Már túl sokat megengednek maguknak.
    Most már nem kéne úriemberként viselkedni. Ébresztőőőőőőőőő Magyarország.!!!!!!!!!!!!!
    Csak annyit kell tenni, hogy szép csendben , nyugodtan ki kell mennünk annyi millióan ahányan vagyunk, akik nem egy feudális állam szerviensei és jobbágyai akarunk lenni és addig ott kell maradnunk, amíg lehetetlenné válik az Orbán-banda helyzete és világgá nem futnak szégyenükben.
    Nem engedhetünk többé olyan képviselőket az ország házába, akik önkényuralmi rendszer kiépítői és gyakorlói voltak. Méltóztassunk végre forradalmat (nem felfordulást, csöcselék nélkül) csinálni!
    Lehet, hogy 2014-ig várnunk kell,arra, hogy ezt a rémes kormányt leváltsuk, mert az “emberek” félnek, de a fülke homályában,ahol nem látja senki, majd megjön a bátorságuk!Addig kellene sok-sok Gyurcsány és egy párt, mert az Mszp….Hááát..reménytelen!
    Ne engedjétek, hogy a félelem legyen úrrá!
    Össze kell fogni, össze kell fogni Magyarok!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  46. 1604 Orbán Viktor [Magyarország] Felcsút 2011-09-13 23:27

    Elnézést de ez a bejegyzés vajh kit takar?(!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Kedves sedona! nekem veled szemben az a meglátásom ,hogy igen is kellene a ” csőcseléket ” fel buzdítani, mert a kutya harapást csak szőrével lehet gyógyítani.meg kell hogy világosodjon a tömeg hogy mennyire félre vezette ov.a fülkébe költözött vidéki fiúk. lányok most készűlnek külfőldre menni, mert az ottani élet pálya modell jobbnak látszik. úgy vélem csak a csőcseléknek nevezett rendbontók azok akik meg merik tenni az elkerülhetetlent.a szó legszorosabb értelmében ahogy a választás elött elhangzott.- a hajuknál fogva húzzuk ki a házból, ha nem azt csinálják amit igértek.itt az idő !!! minnél később teszik meg annál nagyobb kárt okoznak. itt az idő mire várnak???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Magyarország – Orbán után 2012. december 14. péntek

Gyurcsány nem beszélhet ott, ahol Rogán igen? 2012. december 1. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos