Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kihátrálhat a Néppárt a Puszta-Putyin mögül 2011. szeptember 21. szerda 21:30 | AN

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kihátrálhat a Néppárt a Puszta-Putyin mögül

Bécs – A Der Standard című osztrák napilapban Paul Lendvai írt a végtörlesztés bevezetésére adott ausztriai reakciókról. Erről adott interjút az eheti 168 Órának is. Európában már a konzervatív pártoknak is elviselhetetlen Orbán ámokfutása. Paul Lendvai szerint várható, hogy elfordulhat Orbántól az Európai Néppárt. Nyilatkozatai után pedig Paul Lendvai várhatja a személye elleni újabb mocskolódó hadjáratot a magyar “polgári” sajtótól.

“Azt még nem tudni, hogy a devizahitelek egyösszegű végtörlesztéséről szóló vitatott tervnek valóban olyan hatalmas kockázatai vannak-e, mint azt sok bel- és külföldi szakértő állítja. A hátrányos politikai következmények mindenesetre már most egyértelműek, főleg Bécsben” – írja Paul Lendvai a Der Standardban közölt, “Bécs sokkban” című jegyzetében.

Alig van más nyugati ország, amely annyira segítette a nyitás élenjárójának tartott Magyarországot a demokráciába és piacgazdaságba való átmenetben, mint Ausztria. Az, hogy most az osztrák sajtó “puszta-Putyinnak”, “bankrablónak”, radikális nacionalistának nevezi Orbán Viktort és hogy éppen az Osztrák Néppárthoz tartozó pénzügy- és külügyminiszter követel nemzetközi fellépést, azt a sokkoló hatást és mély csalódottságot tükrözi, amelyet még az osztrák politikai és gazdasági elit azon becsapott konzervatív tagjai is éreznek, akik eddig diszkréten nem vették tudomásul Orbán vitatott belpolitikai intézkedéseit – írta Lendvai.

“A Kádár-rezsim – az 1956-os forradalom véres leverése után évekig tartó – bosszúhadjárata óta egyetlen magyar kormány, vagy pontosabban fogalmazva, egyetlen budapesti kormányfő sem kapott ilyen éles kritikát az osztrák sajtótól, mint Orbán Viktor” – olvasható az írásban.

Az igen jelentős konzervatív Kleine Zeitung a magyar miniszterelnököt országvédelmi terve kapcsán „bankrablónak” nevezte, s úgy vélik, a nacionalista kurzus egyre messzebbre sodorja Magyarországot Európától. Lendvai szerint gyengülhet az a politikai támogatás is, amire az Orbán mindmáig számíthatott az Európai Néppárttól. (Részletek a 168 Órában.)

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (21 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +24 ( 28 szavazatból)
Kihátrálhat a Néppárt a Puszta-Putyin mögül, 4.6 out of 5 based on 21 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

53 Reader’s Comments

  1. Én nem bíznék a Néppártban. Lengyelország a Kaczynski fivérek alatt hasonló tüneteket produkált, mégsem közösítették ki. Le is váltotta őket a szavazáson a nép – tehát kéretik komolyan venni, hogy “amíg van” demokratikus választási lehetőség, addig egy kis kilengés teljesen oké? Politikailag. Mert a bankjaikat – és abban a saját választópolgárok betétjét – azért nem fogják hagyni!
    Ja – és a Kaczynski agybajba is készül Lengyelország visszaesni – tehát Orbánt VÉGLEG ki kell purgálni, különben még visszatérhet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  2. mosolygó: “az lenne az első hatalmas pofon, ha az Európai Néppárt leváltaná alelnöki tisztségéből”
    Nem fogja, mert az Európai Néppártban a tagországok néppárti pártelnökeit szinte eleve alelnökökké választják. Nem olyan nagy cím az alelnöki, amivel bárhol is villogni kellene, de itthon Orbán érdemeként akarják eladni. Ha szinte mindenki alelnök lehet, aki pártelnökként van jelen, akkor Orbán is egy a sok közül. Ezzel együtt nem kizárt, hogy legközelebb nem kerül be közéjük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  3. A Liberális Internacionaleban is alelnök volt, ők sem voltak büszkék rá :)
    De a Kaczynski az jó analógia, csak remélhetjük, hogy ő is bele akar pofázni a repülővezetésbe…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Hogyan jut Fidesz-pénz az ATV tulajdonosához? 2013. november 21. csütörtök | AN

A Fidesz náci stílusú propagandát folytat 2013. november 16. szombat | AN

Tolvaj a magyar miniszterelnök veje 2013. szeptember 20. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos