Ronai and Ronai
AMERIKAI

Istenítélet – meghalt Képíró Sándor 2011. szeptember 3. szombat 15:25 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Istenítélet - meghalt Képíró Sándor
Budapest – Életének 98. évében meghalt Képíró Sándor volt csendőr százados, akit háborús bűntett elkövetésével vádoltak, de bizonyítottság hiányában felmentette elsőfokon a Fővárosi Bíróság.
.
Így nagy valószínűséggel nem kerül sor a másodfokú tárgyalásra, és már soha nem tisztázhatja szerepét a mészárlásokban. Sokak szerint csak egy meghurcolt öregember, egy a sok közül, akik parancsot teljesítettek,  mások szerint vannak el nem évülő bűnök. Az áldozatoknak nincs módjuk ezen a Földön véleményt nyilvánítani.

Képíró Sándor július közepe óta volt kórházban, az ítélethirdetésre is a mentők vitték a bíróságra infúzióra kötve. Képírót az ügyészség azzal vádolta, hogy 1942. január 21. és 23. között egy Újvidéken tartott razzia során az egyik járőrcsoport parancsnokaként közreműködött ártatlan civilek törvénytelen kivégzésében.

Bűncselekmény hiányának megállapítása miatt megfellebbezte Zétényi Zsolt, Képíró Sándor ügyvédje a Fővárosi Bíróságon hozott ítéletet. Falvai Zsolt ügyész még a tárgyaláson fellebbezést jelentett be, az ítélet ugyanis meglátása szerint megalapozatlan, annak indoklása több helyen következetlen. A Simon Wiesenthal Központ 2006 szeptemberében jelentette be, hogy feltételezett háborús bűnöst találtak Magyarországon: Képíró Sándort.

Képíró Sándor a háború után évtizedekig Argentínában élt, 1996-ban tért vissza Magyarországra. Annak idején két tárgyalás is zajlott ellene: 1944-ben 10 évre ítélték a Magyar Hadsereghez való hűtlensége és rossz hírnév keltése miatt (ezt az ítéletet a német megszállás után érvénytelenítették), majd 1946-ban a Népbíróság 14 évre ítélte háborús bűnök miatt.

Képíró Sándor (Sarkad, 1914. február 18. – 2011. szeptember 3. magyar csendőr százados, jogász, majd a második világháború után Argentínában telepedett le, 1996-tól újra Magyarországon élt. Az újvidéki razziában való részvétele miatt háborús bűnökkel vádolták meg. A magyar bíróság 2011. július 18-án kihirdetett nem jogerős ítéletében bizonyítottság hiányában ártatlannak nyilvánította és felmentette a vád alól.

Képíró Sándor életének nagy része csupán 2007-ben született önéletrajzából ismert.

Sarkadon kezdte tanulmányait, majd Mezőtúron folytatta és végül a békéscsabai evangélikus gimnáziumban fejezte be. 1932 és 1933. október 1. között a nyíregyházai 6. tüzér osztálynál szolgált, ahonnan 1933. október 1-jén mint hadapród tűzmester szerelt le.

Beiratkozott a szegedi Ferenc József Egyetem Jogi Karára és 1937 májusában államtudományi doktorrá avatták. 1937 őszén beiratkozott a budapesti Kereskedelmi Akadémiára, ahol kereskedelmi átképző tanfolyamon vett részt. 1938 májusában felvették a Magyar Általános Hitelbankba.

Ezután a Magyar Királyi Honvéd Ludovika Akadémia csendőrtiszti tanfolyamára jelentkezett, amit 1939 és 1940 között végzett el. 1940. július 9-én hadnaggyá avatták. Ezt követően a csendőrség szolnoki szárnyához került szárnyparancsnok-helyettesnek, majd Orosházárahelyezték.

1941 májusában főhadnagy lett, majd decemberben áthelyezték a makói

csendőriskolába oktatótisztnek.

1942 január 21-23-án részt vett az újvidéki razziában.

Horthy Miklós kormányzó 1943 elején századossá léptette elő, majd Tóth Józsefet, az újvidéki járőrvezető iskola parancsnokát helyettesítette annak távollétében. 1943 decemberében a Vezérkari Főnökség Szegedre idézte, előzetes kihallgatásra az újvidéki események kapcsán. Ezt követően egészen 1944. június 1-ig eljárás folyt ellene. 10 évi börtönre ítélték, de a büntetést nem kellett letöltenie, hamarosan visszahelyezték tisztségébe.

Később Kolozsvárra helyezték, majd augusztus 1-jétől Miskolcra, ahol a csendőrkiképző iskola parancsnoka lett.

Miután az iskolát Németországba vezényelték, ő ott maradt egységével Miskolc védelmére. 1944. december 2-án a harcoló magyar és német alakulatok tagjai közül az egyik utolsóként hagyta el a várost. Ezután az előrenyomuló Vörös Hadsereg elől a Német Birodalom területére (Ausztriába) menekült, a később a nyugati szövetségesek által megszállt területre, így kerülte el a háború vége után a szovjet fogságba esést.

A háború után Linzbe került, ahol beállt mezőgazdasági munkásnak. Később Linzben a tolató-pályaudvaron vasutat épített, ahol egy magyar vasútépítő egységhez került. Innen átment Tirolba, ahol feliratkozott az Argentin Katolikus Egyház listájára és 1948. augusztus 1-jén Buenos Airesbe emigrált. Távollétében a magyar népbíróság 14 év börtönre ítélte. Buenos Airesben egy textilgyárban kapott munkát, megtanult szőni. 1950-ben megnősült, született két gyereke.

A rendszerváltás után, 1996-ban hazajött, Budapesten telepedett le.

Képíró az önéletrajzában megemlíti, hogy 1942 január 21. és 23. között részt vett a később hideg napok néven emlegetett újvidéki razziában. Az előző évben Magyarország által elfoglalt délvidéki területek déli és keleti részén, valamint Újvidéken több partizántámadás érte a magyar katonai, csendőr és rendőri egységeket. Erre válaszul a hadvezetés razziát rendelt el, ami önkényeskedésekbe, kivégzésekbe torkollott. A partizánok után kutatva a magyar szervek és egységek több mint 3000, főként szerb és zsidó polgári személyt gyilkoltak meg.

Képíró konkrét működése, szerepe az eseményekben máig tisztázatlan. 1943 végétől bírósági eljárást folyt a vérengzés miatt, amelynek végén több katona- és csendőrtiszttel együtt Képírót is elítélték, a tíz év börtönbüntetéséből azonban semmit sem kellett letöltenie és 1944. június 1-jétől ismét csendőrtisztként szolgálhatott.

Később a népbírósági vádirat szerint saját kezűleg is gyilkolt, ő maga ezt azonban mindvégig tagadta a bírósági tárgyalások alatt. A korszakkal foglalkozó Ungváry Krisztián történész szerint Képírót legfeljebb azzal lehet vádolni, hogy nem ellenőrizte kellőképpen beosztottai munkáját.

2006-ban az egykori tengelyhatalmak zsidók ellen elkövetett háborús bűnök felelősei után kutató Simon Wiesenthal Központ – amelynek listáján a harmadik helyen áll – tudomást szerzett Képíró Sándor tartózkodási helyéről és a magyar igazságszolgáltatás előtt tett feljelentést, hogy elítéljék, mint háborús bűnöst. Ennek érdekében 2007-ben még a központ vezetője, Efraim Zuroff is Budapestre utazott és Képíró lakásához is elment.

Feljelentése nyomán a Nyomozó Ügyészség eljárást indított. 2010-ben Képíró beperelte Zuroffot becsületsértésért, a vádat azonban a bíró ejtette, mivel Képíró a második tárgyaláson nem jelent meg.

2011 májusában nagy médiaérdeklődés mellett kezdődött meg pere a Fővárosi Bíróságon. A bíróság július 18-án nem jogerősen felmentette őt a megfelelő bizonyítékok hiányában. A felmentés hírére több külföldi közéleti szereplő nemtetszésének adott hangot. Boris Tadić, Szerbia államfője szerint az ítélet tartósan megterhelheti a szerb–magyar kapcsolatokat. Július 25-én több szerbiai városban is tüntetésekre került sor, Képíró felmentése ellen. Ugyanakkor Karsai László történész véleménye szerint a Simon Wiesenthal Központ vádjai bizonyíthatatlanok, mert az 1942–44-es magyar katonai bírósági vizsgálat dokumentumai hiányoznak, és a szerb hatóságok sem szolgáltattak terhelő adatokat Képíró ellen. Szerinte az ügyet a Wiesenthal Központ pörgette túl, hogy magánfinanszírozói részéről adományokhoz jusson.

Az áldozatai valószínűleg mást gondolnak a túlvilágon.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.8/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -11 ( 21 szavazatból)
Istenítélet - meghalt Képíró Sándor, 1.8 out of 5 based on 11 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

65 Reader’s Comments

  1. Isten ne nyugosztalja. Forogjon a sírjában.Volt polgári foglalkozása, egyetemi végzettsége, mégis átképezte magát csendőrnek. Tetszett neki a csendőrélet. Az ember nem véletlenül van egy helyen, pláne így önkéntesen.. Ha nem is ölt személyesen, bizonyosan felelős az Újvidéki vérengzésekért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -12 (64 szavazatból)
  2. Akár bűnös volt, akár nem, nem illik így bánni egy elhunyttal. persze Ti még nagyon lazák vagytok, a kuruc.infó kétségtelenül hősi halottat is kreál belőle, hiszen a “zsidóbérenc” média és politika nem tudta életében bebizonyítani bűnösségét. Tiszaeszlár után szabadon, ugye…

    OFF: A betűmérettel valami baj van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (28 szavazatból)
  3. Karsai László véleményét kétlem, A Wiesenthal Intézet nem hiszem, hogy anyagi támogatásokért nyomoz.Mi az, hogy túlpörgette?Az életkora miatt? Elítélni lehet bármely életkorban, pl. le nem töltendő büntetésre. Az ítéletnek eszmei értéke van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (35 szavazatból)
  4. én azt gondolom, hogy derék dolog védeni az idősebbeket.
    nekem sajnos nem áll módomban meghallgatni a számtalan idős rokon néha már unalmas, refrénszerű visszaemlékezéseit a bezzegazénidőmben korszakáról, mert sajnálatos módon belelőtték őket a jeges dunába.
    a fennmaradókat auschwitzban gázosították el.
    az ilyen képíyró-félék.
    de már isten előtt áll – az nem fog mellédumálni, mint a magyar független bíróság.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (45 szavazatból)
  5. és nagyon őszintén remélem, hogy abban a nem kevés évben, amig nem vonták felelősségre, minden egyes éjszakai és délutni álmában ott kísértettek azok, akik nem érhettek meg ilyen szép kort. ez is egy igen adekvát büntetés. a java pedig most kezdődik a számára.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (44 szavazatból)
  6. ha pedig ártatlan volt, nincs miért aggodalmaskodni.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (18 szavazatból)
  7. Animebj,
    mi az hogy “nem illik….Az élőkkel sem” illik.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (18 szavazatból)
  8. Nekem az a véleményem, ha megtette azt amivel vádolták, ne legyen nyugalma ott ahol most van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (37 szavazatból)
  9. … “azok akik nem érhettek meg ilyen szép kort”.
    Kiegészíteném:
    ÉS azok, akik nem születhettek meg az áldozatoktól, az áldozatoknak…,mert
    EZ A GENOCIDIUM LÉNYEGE ÉS CÉLJA.
    .
    Ami a bizonyítottságot illeti. Ne legyetek már annyira széplelkek. Ezt a gazembert már saját bíróságuk is 10 évre(!) ítélte. Azért csak volt ott tanú meghallgatás, szembesítés, meg hasonlók. Tíz év az nem akármilyen ítélet egy t i s z t . ellen. Ha beszámítjuk, hogy pont a németek – mint bajtársat – mentették ki ebből a slamasztikából, az már maga bizonyító tényezőként értelmezhető.
    .
    Aztán, ami az életrajzban szerepel a “szövetséges haderő és a katolikus karitász szerepéről” a háborús bűnös(ök) kimentésben, hát az meg egyenesen hányingerkeltő. Tudjuk, hogy sok-sok ezer náci háborús bűnöst menekítettek nem csak dél-Amerikába, de az USA-ba is.
    Sokan talán megértik USA-nak ezt a politikáját Werner Von Braun esetében, aki “csak” fegyverei (V1,V2) által – közvetve – lett tömeggyilkos, például a londoni több-ezer polgári áldozat körében, de Eichmann-t és Mengelét és Képírót is a Katolikus Karitász támogatta(!) ki Argentinába, illetve Braziliába: vagyis tömeggyilkos export a szeretet nevében…
    .
    És+1
    Kedves kommentelők!
    Akinek van lehetősége, ill. mindenki figyeljen oda, nem akarnak e a nyilas és csendőr, stb.jobbos senkiházyk egy nagy demonstratív temetést rendezni ennek a szemétládának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (41 szavazatból)
  10. verdenvorld
    Sokszor végiggondoltam, hány Einstein formátumu embertársunk vesztette a gyalázat következtében életét és hány Nobel díjast veszített az emberiség azok közül, akik meg sem születhettek.
    Nem vagyok zsidó, csak senki. Pontosabban egy valaki az egyetlen rassz, az emberi faj tagja, ahol nem ismerek különbséget csak gazember és becsületes ember között. Ezért siratom meg zsidó embertársaimat és ezért nem tűröm meg a nácizmust, mint az emebriség egészére veszélyes aljas “gondolatot”.

    Egyébként szerintem istennek semmi köze Képíróhoz, mert ha lett volna, csak szégyenkezhetett volna miatta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (43 szavazatból)
  11. Ha bűnös volt, soha ne legyen megnyugvása!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (28 szavazatból)
  12. felejtés, felejtés, felejtés…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (10 szavazatból)
  13. A dög — túl olcsón úszta meg. Rángathatták volna még pár évig. Ennek a halál nem büntetés.
    Megállapíthatjuk Isten ismét nem volt kegyes az áldozatokhoz – de ehhez a döghöz igen. Ez lenne az isteni irgalom?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (33 szavazatból)
  14. A barátnőmet az anyukája (1 hónapos volt), kiadta a gettó ablakán egy segítőnek.
    Anyukája még megérte a láger felszabadítását, de az ott szerzett betegségeibe belehalt 20 évesen. Svédországban van a fejfája (élt 20 évet).
    Gyüllölöm a fasizmus minden formáját.
    Ember embernek a farkasa.
    A katolikus egyház biznisz.
    Akik megáldják a fegyvert/zászlót, hogy más gyermekét megöljék, ördögök.
    Brrrr :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (36 szavazatból)
  15. Szerveződni kellene “demonstratív temetést rendezni” , akiket most kotortak ki a Margit híd alól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (19 szavazatból)
  16. Mostmajd figyeljétek meg mit összefognak sikoltozni a náci sajtóban:
    Hogy nemzetközi zsidó-bolsevista , judeista kapitalaista multinacionalista rohadékok a halálba kergették ezt a szent ártatlan amugy különben is bizonyítottan humanista embert.
    Mártírt fognak belöle fabrikálni. A szobra ott fog állni a Turulmadarak mellett és idővel kapni lehet Képíró Sándor alakú nyalókákat is , a legkisebbek okulására.
    Hogy ami jó az jó. Vagy aki. Mindegy .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (31 szavazatból)
  17. Különben nemértem mi a jó búbánat ebben a hír.
    Egész nap nyomatják a magyarsajtóban , Klubrádióban is.
    A naponta szörnyethaló autósok és motorosok miért nincsenek névszerint felemlegetve ??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (17 szavazatból)
  18. Ez az ember, jóval 90 éven túl hunyt el!
    Isten Úgy akarta, hogy eddig éljen és valószínű arrol is volt tudomása, hogy halála előtt, nég felmentik, tehát még ezt is megérte!
    Egy ilyen korú emberbe csak a hiéna lelkű emberek akarnak belemarni!
    Mi ne legyünk ilyenek!
    Lehet, hogy ez az rmber bűnös volt, az is lehet, hogy nem!
    Isten eddig engedte földi életét!
    Ja és ha bűnös volt netán, akkor is Isten szava úgy szól: “Enyém a bosszúállás, én majd megfizetek!…”
    Nem jó a bosszúállás, a fenyítésezközévé válni!
    Az ilyen ezköz( edény) soha nem lesz Iste házában”tisztességes”
    Én illendőségből is azt kívánom, nyugodjék békében!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (30 szavazatból)
  19. rupcsi
    2011. szeptember 3. szombat
    21:14
    Csak minusz?
    Hsz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (5 szavazatból)
  20. gusztávnagy,

    maradjunk a földi igazságszolgáltatásnál, az nem bosszúállás.Megbocsájtani pedig csak az áldozatok tudnak, ha élnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (14 szavazatból)
  21. @”gusztavnagy”:
    képíró nem ismerte el bűnösségét, még azt sem, hogy akárcsak közvetett felelősség terhelné. Szemernyi megbánást sem tanúsított. Miért nyugodjék békében? Vétek, egy ilyen ember elhunyta kapcsán a részvét minden nemű megnyilvánulása. Nem érdemli meg ezt az emberi minimumot SEM.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (24 szavazatból)
  22. És ilyen emberek lelkén szárad a szerbek bosszúja több mint 40,000 Magyar szörnyű legyilkolásával. A Horthy bíróságának nem kellett több bizonyíték az itélethez mint a mai magyar igazságszolgáltatásnak – Prima Primissima és “dr. Roland Friesler” díjat dr. Varga Béla bíró úrnak. Állami temetést és díszsírhelyet Képírónak Boross Péter gondozásával Hazánk még nagyobb dicsőségére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  23. Kepiro Sandornak volt rendes polgari foglalkozasa, de o onkent jeletkezett a
    csendorsegbe mert gyilkolni akart. Sohase legyen nyugta a sirjaban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (24 szavazatból)
  24. A Képíró-elleni vádemelést követően Halmai Gábor alkotmányjogász, Kenedi János és Gavriel Bar-Shaked történész, valamint jómagam kutatásaira alapozottan) tettük közzé a néhai csendőrtisztre vonatkozó információinkat, azokat az anyagokat, melyek ugyan nem illettek bele a napjainkban divatos történelemszemléletbe – mindazonáltal igazolták Képíró Sándor bűnösségét. Ezt a hatrészes anyagot (amely az interneten “Patkányút – történelmi háttérrel” címmel olvasható) az Amerikai Népszava szerkesztői is megkapták, lelkük rajta, ha nem közölték…
    Hazánk jelenlegi “demokrata” vezetői felmentést adtak a tömeggyilkosnak – egyebek mellett Szakály Sándor és Ungváry Krisztián történészek is! – de a Sors helyettük is igazságot szolgáltatott. Ha létezik túlvilág, akkor most a gyilkos tettei biztos tudatában várhatja a végítéletet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (25 szavazatból)
  25. gusztávnagy!
    .
    Eddigi kommentjeidből nem emlékszem, hogy ennyire “széplélek” lettél volna.
    .
    (És a Horthy bíróság 10 éve az semmi?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  26. gusztavnagy
    Szemforgató, ájtatos manó. Gyilkosoknak nem jár tisztelet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  27. Igentisztelt Szemenyei-Kiss Tamás Úr!
    Megkerestem a PATKÁNYÚT – TÖRTÉNELMI HÁTTÉRREL c. munkáját.
    Sajnos csak a bevezetőig jutottam el, mert a folytatásra ez volt írva: “ez ablokk kikapcsolva”…
    Már a bevezetőért is köszönet jár Önnek és köszönöm a fenti kommentárját is.
    Üdvözlettel: kapás

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  28. zupáskapás és a többiek!

    Te hozzámképest elsőáldozó vagy az oldalon, menj vissza az archív oldalakra, ha jobban meg akarsz ismerni!

    A többieknek!

    Melyikőtök az aki ki akarja, vagy kiragadja Isten kezéből az ítéletet!
    Képíró elment, az Ő tettei már Isten előtt vanak, aki Igazságosan Ítélőnek is neveznek!
    Én nem írtam azt, hogy nem bűnös és azt sem hogy bűnös!
    Azt írtam, hogy Isten megengedte neki a hosszú életet, és azt is hogy felmentse a földi bíróság, kellő bizonyítás hiányába!
    Istennek van ideje, nem vak, és bőven van lehetősége elszámolni Képíró Sándorral, na és valamennyiünkkel is!
    Persze lehet lázadni Isten ellen is, hogy miért engedte eddig élni és azért is hogy miért nem előttünk törte össze, de nem tanácsos, mert meglepően kicsik és kevesek vagyunk hozzá!
    Pesze kívánhatjuk esetleg, hogy ne nyugodjon békében, de kérdem mimódon van ez hatással az elhunytra!? Ezt nem hiszem hogy bárki élő ember befolyásolni tudná! Azt hiszem hogy inkább azon élő ember lelke nyugtalan és háborog, aki ezt várja az elhunyttól! Én a nyugalmat választom és hagyom Képírót az Igazságosan ítélőre!

    Ami pedig az élőket illeti, igen harcolok a gazság, az elnyomás ellen, minden törvényes ezközzel, de soha egyetlen embert ezek közül nem ölnék meg, mert életet sem tudnék adni nekik!
    Ha némelyeknek megis kell halniuk, annak ezköze nem én leszek! ( lásd előző kommentemet a fenyítés ezközéről!
    Csak egy, két bibliai példát, Egyiptomi és a Babiloni fogság is fenyítés volt a szeretett, de “keménynyakú” népre! Mi is lett a fenyítés ezközével!? Mi lett Fáraóval és seregével és mi lett Babilonnal!? Na erről ennyi!
    Persze nem vagyok ” széplélek, de törekszem rá, még akkor is ha lesznek radikális és irónikus kommentjeim!
    Azért valamennyiőtöket kedvelem és eszem ágába sincs haragig vitatkozni!
    Még néhány fogalom: Isten felhozza az Ő napját jókra és gonoszokra egyaránt!
    Akkor mi miért reklamáljuk ezt és, mi miért nem tesszük ugyanezt a “mi napunkkal”
    Azért kaptuk az életet és kapjuk nap mint nap,hogy változzunk és jobbá tegyük, az hogy ez kinek kinek meddig tart, már nem ránk van kiosztva!
    Na üdv mindenkinek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  29. Gyozo! Azért még tisztellek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  30. Sokáig élt. Wincseszter Marit idézve: “nem tudott meghalni, képtelen volt rá”. Lehet, hogy nem betűpontos az idézet, de ez volt a lényege.
    “Oly korban éltem Én e Földön, mikor az ember úgy el aljasult”, ismét igaz. Nekem sikerült másodszor is megérnem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  31. Olvasom több hozzászólónál, hogy Isten majd igazságosan ítél. Nem rá kell hagyni a dolgot. Itt, a földön élő emberekkel szemben követték el bűneiket a gyilkosok. Itt kell bűnhődni érte. Aztán az állítólagos lelkükkel, majd foglalkozzon az arra hivatott állítólagos Teremtő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  32. Véleményem szerint semmi jelentősége, hogy Képírót milyen idős korában érte a halál. Mint azt a per kezdetén kifejtettem, a felmentő v. elmarasztaló ítéletnek sem Képíró szempontjából van jelentősége, hanem abból a szempontból, amit az AN az alábbi cikkben taglal – kiválóan!

    http://nepszava.com/2011/09/magyarorszag/kertesz-ugy-segitunk-mivel-kellene-szembenezni.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  33. Képíró szerepének a tisztázása szerintem továbbra is fontos az utókor szempontjából. Van, amikor az ” elhunytról jót, vagy semmit ” elv nem tartható be, pl. Hitler esetében sem. Fontos üzenet az utókor számára, hogy ilyen bűnöket nem lehet elkövetni következmények nélkül. Az ilyen bűnt még a halál sem negligálja. Perze, ha kiderül, hogy nem bűnös, békén kell hagyni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  34. Kedves Arató Gyula!!

    Akkor tedd ezt!
    Kíváncsian várom hogyan bünteted Képíró sándort!
    Ha nem tünt volna fel egy általad ismeretlen hatalom kivonta Őt a te hatáskörödből!

    Persze ettől még lehet Képíró bűnös, és a munkásságát a földi létét meg lehet ítélni, lehet véleményt alkotni róla, de ez már ránézve nem lesz hatással!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  35. gusztavnagy
    2011. szeptember 4. vasárnap
    09:51

    Azt hiszem, valamit nem értesz. A fene se kívánta, (legalább is én nem) hogy Képírót börtönbe csukják. Viszont Magyarország kapott egy lehetőséget, hogy elhatárolódjon tevékenységétől. Ezt a lehetőséget elmulasztotta. Ebben van a per lényege.

    (Most pedig jöhetnek a minuszolók!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  36. Istennek már többezer év állt rendelkezésére,hogy a maga képére formálja a világot,de valami mindíg “közbejött”. Így aztán nem csoda,hogy a legtöbb gyilkosság háborús eszközeit általában a szembenállók egyházi vezetői rendre megáldották.Ezen kellene elgondolkodni,meg a “boszorkányok” elégetésén,az eretneküldözéseken,a szembenálló vallások “felszabadító” háborúin,meg azon,hogy a Vatikán mégcsak el sem ítélte Hitler tevékenységét.
    A Képíró-félék a politika eszközei,de valamilyen szinten egy kicsit áldozatai is egyben.Ez az ember egy másik korban,vagy környezetben lehetett volna akár hasznos tagja is egy közösségnek.Ki lehet vizsgálni egy ember tevékenységét,de abszolut tárgyilagosan biztosan nem lehet.Amennyiben Hitlert fiatalkorában egy kocsmai verekedésben megöli valaki,akkor az illetőt egészen bizonyosan halálra ítélik és kivégzik !?!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  37. Tény, Képírónak volt polgári foglalkozása, mégis jelentkezett csendőrtisztnek.
    Ma is vannak, akiknek van polgári foglalkozása, de különböző okok miatt (munkanélküliség, elhelyezkedési nehézség az adott szakmában, stb) átképzik magukat. Ismerek olyan katonatisztet, aki átképezte magát, most nyomozótiszt a rendőrségnél.
    Nehéz megítélni egy 60-70 évvel ezelőtti korszakot, főleg egy világháborús korszakot.
    És a kor szakértője, Ungváry Krisztián sem vádolta az elhunytat az újvidéki gyilkosságokkal.
    Az önéletrajzából az is kiderül, hogy a hazáját védte (pl.: Miskolcnál). Ezért a szememben -noha nem vagyok náci, de jobbos sem- tiszteletet érdemel.
    .
    Nyugodj békében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  38. Egyébként az is elgondolkoztató, miért nyilatkozik ebben az ügyben egy szerb vezető politikus? Nekik nincsenek második világháborús bűnöseik?
    De nem kell visszamenni az időben ennyi évtizedet.
    Mindenki emlékszik a kilencvenes évek rémtetteire, az ámokfutásaira, ők a különböző háttéralkuk miatt adták ki Hágának a bűnöseiket (megjegyzem, ezeket a háborús bűnösöket a szerbek többsége tiszteli, nem bűnösként tekint rájuk).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  39. A katolikus egyház is arra épít, hogy “valljátok meg bűneiteket”. E bibliai sorral visszaélve agyalták ki a gyónás intézményét – ami Bibliában nem található meg. Szerintük a gyónás annyit jelent és annyit ér, mintha Istennek magának vallottam volna meg, és ezzel máris feloldozást nyertem isten előtt. Micsoda álságos és bűnös évezredes gyakorlat, amely milliókat tart abban a tudatban, hogy bármilyen bűn itt, e Földön feloldozható és feloldatott – legyen az házasság előtti szex, egy csoki ellopása a boltból, vagy egy kis tömeggyilkosság. Ergo, a bűnös szemrebbenés nélkül folytathatja ott ahol abbahagyta. Már csak ezért is érdemes ezt a “vallást vallani”…
    Ráadásul a gyóntató pap – egy közönséges földi halandó – már kiszabta a penitenciát is, egy két nap alatt minden le van vezekelve. Nincs itt már semmi tennivaló. Így demokratikus a Katolikus egyház. Előtte nincs bűnös, ha az már meggyónt, és “joggal” menti át az árvát a háborús bűnössel együtt a tengeren túlra. Az áldozatok? Azok meg úgysem beszélnek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  40. Sokak véleménye, hogy az Istenre kell bízni a “bíráskodást”. Melyik Istenre? Arra amelyik egy almáért sokad íziglen bünteti a csecsemőt is a szülei vétkéért? Az igaz, hogy Overdóze okosabb volt Évától és Ádámtól, mert ő nem vette el az almát a Sátántól!
    Netán arra az Istenre melyik Allahnak hívatja magát és bosszúért kiállt ilyen esetekben? Lehetne még sorolni egy pár Istent, de minek. Még a végén a hívők “kardoskodnának”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  41. Kedves gusztavnagy !
    Ha nem vetted volna észre ,én le sem írtam a nevét,a szóban forgó lénynek. Általában írtam a gyilkosokról,akik kihasználva pillanatnyi helyzetüket gátlástalanul gyilkolnak. A gyilkosság,pedig bizonyított, mivel az elfogultnak igazán nem mondható bíróság már 1944-ben elítélte. Az pedig ,hogy hamarosan kiengedték egyszerűen az ismert történelmi helyzetnek, a nyilas bandának köszönhető,melyeket a német politika, a megszálló német hadsereg támogatott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  42. Én sem akartam, hogy mindenképpen csukják börtönbe…ha kimondják a bűnösségét az már elégtétel lett volna…utána mehetett volna ahova akar.
    Sokan megúszták az olyanok közül mint ő.
    Eichmann-t elkapták 15 évvel később…Mengele viszont megúszta…de az ő élete nem lehetett valami rózsás…Eichmann elítélése után egész életében azzal a gondolattal ébredt, és aludt el, hogy ő érte is eljöhetnek…ez egészen kicsi elégtétel, nem sok, de több a semminél…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  43. http://www.youtube.com/watch?v=lfv3jsLGzL0
    én most csak ennyit tennék hozzá

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. Látom. hogy, az egész Professzorok Batthyanyi Köre (egy Nóbel díjast sem nézek ki közülük) Értékeli a maga módján ezt a cikket – úgy látszik Képírót tiszteletbeli tagnak választanák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  45. Jajj, majd’ el felejtettem: a Professzorok Batthyányi Köréből kinézném, hogy javasolják szeretett kormányfőjüknek Képíró kinevezését posthumus Alkotmánybírának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  46. Tegyük hozzá,hogy Horthy birósága is tanu vallomások alapján itélte 10 év börtönre! És 1946-ban a Magyar Biróság is tanu vallomások alapján itélte el 14 év börtönre! Saját maga is bevallotta,hogy ott volt,és tudott az emberei gyilkosságairól,hiszen egy zsidó házaspárt megmentett a haláltól! Ha nem tudott semmiről,miért mentette meg őket? Parancsnoki felelőssége mindenképen fennállt! És szerencséje,hogy minden tanut meggyilkolt!

    Remélem,hogy a temető árkában sem fogja holttestét befogadni a föld,ennek a hazug tömeggyilkosnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  47. Gusztávnagy,
    ne prádikálj itt nekünk.
    Vespasianus,
    Kinek a hazáját védte Képíró Sándor?…a nyilas hatalomét és náci német szövetségeseik hatalmát.Hagyjuk ezeket a buta sémákat a hazáról.Szeinted akkor most Kadhafi serege a hazát védi, a felkelők meg hazaárulók?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  48. Még csak az hiányzik, hogy valaki itt a szeretetről is el kezdjen prédikálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  49. Mintha megszállták volna az AN-t az anti lájkolók.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. öregszeder,
    nem mintha, hanem tényleg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán barátja továbbra is bajban 2014. március 22. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos