Ronai and Ronai
AMERIKAI

Árnyékra vetődött a Jobbik 2011. szeptember 20. kedd 15:47 Forrás: facebook

  • Hozzászólások(67)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Árnyékra vetődött a Jobbik

Budapest – Névre szóló meghívót kapott Gyurcsány Ferenc a parlament ún. kolontári vizsgálóbizottsága holnapi ülésére. A meghívás a Motim Zrt. többségi tulajdonosának szól, annak ellenére, hogy a Motim egyáltalán nem érintett az ügyben, és a cégnek egyáltalán nincs többségi tulajdonosa. Rajta kívül senkit nem hívtak meg a magyar aluminiumiparból, csak őt. A bizottság elnökének, Kepli Lajos jobbikos képviselőnek küldött válaszáról tájékoztat a facebookon Gyurcsány Ferenc. A bizottság jobbikos elnöke mai sajtótájékoztatóján közölte, elképesztőnek tartja, hogy Gyurcsány még mindig nincs letartóztatva.

A volt miniszterelnök mindenekelőtt hangsúlyozza: megnyugvással tölti el, hogy a bizottság odaadással végzi munkáját, részletesen tájékozódik a katasztrófa körülményeiről, okairól, tanulságokról. Örvendetes, hogy mára szakmai-politikai felelősségük tudatában készen állnak, hogy javaslatot tegyenek a törvényhozás asztalára a jövőre vonatkozó teendőkkel kapcsolatban. E bonyolult, idő- és energiaemésztő fáradságos munkának tudja be Gyurcsány, hogy a bizottságnak nem sikerült megértenie a magyar alumínium szektor egyébként egyszerű tulajdonosi szerkezetét.

Ezért aztán a segítés szándékával tájékoztatja a tisztelt bizottságot, hogy ma sem az, és nem is volt többségi tulajdonosa a Motimnak  (feltételezi, hogy nem is őt akarták meghívni); sőt egyáltalán nincs többségi tulajdonosa a Motimnak. „Nincs egyetlen tulajdonos sem, aki abszolút többségben lenne – azaz birtokolná a társaság részvényeinek több mint ötven százalékát –, mi több, nincs egyetlen relatív többségben levő tulajdonos sem, azaz olyan természetes vagy jogi személy, aki mindenki másnál nagyobb hányadban tulajdonolná a Motim Zrt. részvényeit” – írja. Kizárólagos tulajdonában van az Altus Zrt, de ez a cég sem többségi tulajdonosa a Motimnak.

Így aztán Gyurcsánynak fogalma sincs, kit akartak meghívni, csak feltételezésekre hagyatkozik. Mert ha a társaság tulajdonosait, akkor azokból meg sok van, de ő egyiknek sem a képviselője. Lehet, hogy csak szórakozni akarnak a fiúk?

Ha mindentől függetlenül személyesen vele szeretnének találkozni, akkor egy, a titkárságán keresztül megbeszélt alkalmas időpontban szívesen vendégül látja őket kávéra és elbeszélget velük bármilyen kérdésről.

Kepli Lajos kedden sajtótájékoztatót tartott, amelyen bejelentette, hogy a Jobbik kezdeményezi Gyurcsány Ferenc őrizetbevételét és előzetes letartóztatásba helyezését. Szerinte elképesztő, hogy a volt miniszterelnök – aki ellen Sukoró ügyében milliárdos kárt okozó hivatali visszaélés miatt nyomoznak –, mentelmi jogának felfüggesztése ellenére még mindig szabadlábon van, s így lehetősége van bizonyítékok megsemmisítésére és a tanúk befolyásolására.

Kepli azt is elképesztőnek tartja, hogy Gyurcsány „mondvacsinált okokkal” utasítja vissza a kolontári katasztrófát vizsgáló bizottság szerdai ülésére szóló meghívásukat. Hangsúlyozta: természetesen Gyurcsány Ferenc döntését tudomásul veszik, még ha nem is tartják jogosnak, hiszen a volt miniszterelnök kizárólagos tulajdonában álló Altus Zrt. internetes oldala szerint a cég a Motim 49,8 százalékos tulajdonosa, vagyis döntő befolyással bír.

A Jobbik szerint véget kell vetni a „maszatolásnak” és valódi elszámolásra van szükség, ehhez pedig előrehozott választások kellenek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (17 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +11 ( 13 szavazatból)
Árnyékra vetődött a Jobbik, 5.0 out of 5 based on 17 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(67)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

67 Reader’s Comments

  1. Én speciel meg azt tartom elképesztőnek, hogy Európa közepén a fasiszták bekerültek a parlamentbe. Ahelyett, hogy pártjukat betiltották volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (30 szavazatból)
  2. A Jobbik már az Orbán hálószobájában jár. Van közös “témájuk”. Ha az ember összefekszik valakivel ne csodálkozzon, hogy “közös – ülés” lesz a vége. Így aztán megszületik a JobbikfideSS párkapcsolat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  3. A Jobbik már az Orbán hálószobájában jár. Van közös “témájuk”. Ha az ember összefekszik valakivel ne csodálkozzon, hogy “közös – ülés” lesz a vége. Így aztán megszületik a JobbikfideSS pártkapcsolat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  4. Szerintem a végső cél Gyurcsány miniszterelnök úr vagyonának megszerzése. Nem emlékeztek arra, hogy volt képük a cége kapujában duhajkodni? És aztán a családját megfélemlíteni az otthona előtt? Pedig jobb lenne, ha a kőbányákra koncentrálnának, mert odavalók. Bele is döglelének, ha dolgozni kéne. Egyébként mit csinál a Motim Zrt, és mi köze Kolontárhoz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  5. Ja és Sukoróhoz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  6. Távol álljon tőlem,hogy agresszióval vádoljanak,habár lehetnék,a ‘44 ben történtek miatt,de ami most Mo-n van,hát azt nemigazán lehet minősíteni,hogy egy mocskos fasiszta csőcselék,akiknek apjuk,anyjuk a duna partján dolgozott,most törvényesen a civilizációban végzik patkány munkájukat.Gyáva kisstilű tetvek ezek,mert a hétköznapokon miért nem veszik fel fekete szennyesüket.Azért,mert gyáva férgek,és csak tömegben érzik magukat bátornak.A fenti sorokkal ellentzétben,manapság sorba állítanám őket a Parlament elött díszsortüzzel búcsúznék az egész rohadt bagázstól,csak nem felfelé,hanem vizszintesen,arrafelé,ahová azért álltak,hogy vezekeljenek a sokezer ártatlanért.”Aztán beleért a kezem a bilibe és felébredtem”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  7. Antifülke – Valóban így igaz, valódi, pártpolitikától mentes elszámolásokra van szükség!
    Ahhoz, hogy tisztán láthassanak a zemberek, át kellene számolni, mely konkrét intézkedésekhez milyen konkrét eredmény társult. Nem kétséges, kiderülnének az Antall-időszak hazát kiáruló tettei, a fideszes ámokfutások, amelyek -természetesen a technikai fejlettségi különbözőségek okán – valóban tatárjárásként tarolják le az országot.
    Az is kiderülne, hogy Hornék – Bokros-intézkedései – és Gyurcsány reformtörekvései voltak csak azok, amelyek valóban az ország javát szolgálták volna, ha a fideszes mindenütt betartás nem akadályozta volna meg…
    Végül pedig a nagy elszámoltatásnál az is kiderülne végre, vajh’ kiknek áll oly nagyon érdekükben a Jobbik életbentartása, akik pénzelik őket betiltás helyett.
    Az előrehozott választásokat pedig ne óhajtsd oly elánnal, sor kerülhet majd arra is, meg a rendkívüli állapot kihirdetésére is, abban a minutumban, mikor Hazudniképtelen Viktormihály érdekei úgy kívánják. Addig is rakd biztos helyre pénzedet, ha van, mert ha ráfanyalodnak, hozzákezdenek megmenteni, seperc alatt bottal ütheted bugyellárosod nyomát.
    Igazad van, éppen ideje, hogy végre tisztán lássanak a népek.
    Csak hát a valóban valódi elszámoltatásra dőreség várni.
    Ezzel szemben a valóság teljes meghazudtolására nyugodtan számíthatsz.
    No persze, ne ess kétségbe, ez a nép oly birka-gondolkodású, hogy azt se lenne hajlandó kiindulási alapként kezelni, amit saját szemével lát…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  8. A legelképesztőbb, hogy a II. Világháborút lezáró békeszerződésből adódó kötelezettségét a magyar állam semmibe veszi és NEM TILTJA BE A FASISZTA JOBBIKOT!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  9. A Jobbik a Fidesz meghosszabbitott keze.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  10. Nincs min csodálkozni! A nácik mindig is prekoncepcionáltak (Dimitrov), és többnyire mellőzték a bírósági eljárást – helyette előszerettel alkalmazták az olyan “intézményeket”, mint a koncentrációs tábor, Dunába lövés, stb. Miért pont a jelenkori magyar nácik lennének kivételek ez alól?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  11. “Visszavonták Kertész Ákos díszpolgári címét és Gergényi kitüntetéseit!

    A cím visszavonását kezdeményező előterjesztést 20 igen, 9 nem és 2 tartózkodó szavazattal fogadta el a testület. A Fidesz-KDNP és a Jobbik képviselői igennel szavaztak, az MSZP-frakció és az LMP-s Kaltenbach Jenő nemmel voksolt, míg a másik két LMP-s képviselő tartózkodott.

    Németh Zoltán, az indítványt benyújtó Fidesz-KDNP-frakció vezetője az ülés előtt azzal indokolt az MTI-nek:
    “Kertész Ákos nem méltó arra, hogy továbbra is a főváros díszpolgára maradjon, érdemtelenné és méltatlanná vált azon magyargyalázó kijelentései után, amelyeket az Amerikai Népszavában megjelentetett”.

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=473494&referer_id=friss

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  12. Alugy.!
    Írod, hogy “így aztán megszületik a Jobbik-FiedeSS kapcsolat.”
    Mi az hogy megszületik? Ez a kapcsolat onnan kezdve létezik, és virul ami óta Orbán keresztapa és kereszfia, Vona Gábor közösen kiagyalták a Fidesznek ezt az árnyékszervezetét…
    Egyébként is, az egyik kutya, a másik eb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  13. Ilyen hibbant agyúakkal van tele a kormány. Azt sem tudják, eszik-e vagy isszák,
    hogy egyáltalán mi többségi vagy kizárólagos tulajdon, úgy vagdalkoznak mint egy vak ember a karddal. Ilyen kardot kapott Orbán is, mindég kölcsön adja…
    Az ő nyaka fogja bánni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. “Az író azt a népet sértette meg, amelyik befogadta”, mondta Czeglédi János budapesti fasiszta képviselő. Mi az, hogy befogadta?! Van itt egy, nem kis félreértés. Talán azt akarta mondani a fővárosi nyilastestvér, hogy az író, aki megúszta gyerekkorában a Dunába-lövést, vagy a marhavangonba tuszkolást, ezért a vak szerencséért ma is hálával tartozik. Mert lehet ám “kedves” Szálasista képviselők, hogy Kertésznek, már az ükapja is pesti polgár volt, amikor a maguk felmenője még a csendőrszuronyt hegyezgette, vagy az árpádsávos karszalagot mosogatta a dunában…
    Ez a kitüntetés visszavonás csak arra lesz jó, hogy Kertész Ákos nyílt levele még több nyelven megjelenjen és világ még jobban megismerheti a magyar történelem eme sötét fejezetét és ehhez a szomorú történethez hogyan viszonyul a mai hatalom, az Orbán (Tarlós) féle diktatúra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Hát igen, minden rosszban van valami jó is. Azok is fel fogják kapni a fejüket, akik eddig nemigen figyeltek a tőlünk világgágyűrűző rettenetre.
    Van azonban olyan érzésem, hogy idegenforgalmi tekintetben nem a kíváncsiságot fogja felébreszteni sok országban ez a hír, hanem a hányingert vált ki. Így aztán nemcsak a multik tőkebefektetései csappannak meg, hiszen nálunk rendkívüli veszélyben vannak idehelyezett milliárdjaik, hanem a túristák által nálunk elkölteni szándékozott pénz behozatala is visszaesik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. Ejh,ha! A Pornó Párt politikusa de fel van turbózva! A kishapci cinkostársa millen harcias!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Lehet, hogy Kepli a Kedves Vezető jobbikos hangja? Akkor lehet, hogy jövő héten már Gyurcsány felnégyelését fogja követelni. Egyre barátibbnak látom a Fidesz-Jobbik viszonyt. Gondolom Schiffer féltékenykedik, és ő is ajánlani fog valamit Gyurcsány sárba taposása érdekében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

De mi lesz szegény Schmitt Pállal? 2011. szeptember 23. péntek

Amiért nem ment el Gyurcsány a frakcióülésre 2011. szeptember 22. csütörtök

Úgy döntött a frakció, hogy nem dönt 2011. szeptember 22. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos