Ronai and Ronai
AMERIKAI

Amerika nukleáris paktumot fontolgat Szaúdiával 2011. augusztus 1. hétfő 15:44 | Rákócza Richárd Forrás: Christian Science Monitor

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Amerika nukleáris paktumot fontolgat Szaúdiával

Washington/Rijád – Az Obama adminisztráció a héten tárgyalásokba kezd a világ egyik legsötétebb elnyomó hatalmával egy állítólag polgári célokat szolgáló atomprogramban való közreműködésről. Szaúdia legfőbb ellensége, Irán azonban bonyolíthatja a képletet, és az is kérdés, mit szól egy arab atomhatalomhoz a zsidó állam.

Érthető módon különösebb hírverés nélkül dolgoznak a Fehér Házban azon az egyezményen, amelynek témája az Egyesült Államok és Szaúd-Arábia között kötendő nukleáris kereskedelmi egyezmény, amely ha valaha létrejön, alighanem az elmúlt évtizedek legellentmondásosabb dokumentuma lesz.

Washington ragaszkodik ugyan ahhoz, hogy a világ ismert legnagyobb olajtartalékával rendelkező ország csak békés, polgári célra használja fel majdan elkészülő reaktorait, de annak idején a sah vezette Irán atomprogramját is amerikai segédlettel indították el, nem számítva arra, hogy egy időközbeni rezsimváltás minden idők egyik leginkább Amerika-ellenes rendszerét juttatja hatalomra.

A szaúdi király Obama elnökkel. A Kongresszusban is megdöbbentek

Az Egyesült Államok több országgal tárgyalt és tárgyal ma is atomkereskedelmi egyezményt – az úgynevezett 123-as megállapodást –: Indiával és az Egyesült Arab Emirátusokkal már lezárták, Jordániával, Dél-Koreával és Vietnammal jelenleg is folytatják a megbeszéléseket. Ezen országok között is van jó néhány kérdéses, az viszont sokak felfogóképességét meghaladja – a Kongresszusban is –, hogy miként lehet atomprogramhoz segíteni épp Szaúd-Arábiát, épp most, amikor az ország érezhetően azon van, hogy regionális tényezővé nője ki magát, és ennek során bizonyos mértékig máris szembefordult Amerikával.

Nem elsősorban arról van szó, mennyire nem demokratikus az ország, hanem arról, mennyire instabil, és milyen mértékben fenyeget egy szélsőségesen iszlamista hatalomátvétel, amely a jelenleg középkori módszerekkel uralkodó királyi ház bukása után nem kevésbé mutatkozna represszívnek, ugyanakkor külpolitikájában szélsőségesen Amerika-ellenes fordulatot vehet, mint történt Irán esetében a hetvenes években.

A szaúdi király halálos ellenségével. Hamis a mosoly

A Fehér Ház nem hozta nyilvánosságra az eddig titokban folytatott tárgyalásokat, ami nem csoda, hiszen idén lesz a 2011. szeptember 11-i terrortámadások tizedik évfordulója. 9/11, amelyet a szaúdi Oszama bin Laden vezetésével, szaúdiak uralta terrorszervezet hajtott végre, az amerikai kollektív tudatban főként a Szaúd-Arábia konnotációt hordozza. Rendkívül nehéz lenne a jövő évi választások előtt eladni, hogy épp most van szükség ennek az országnak az atomtechnológiával történő ellátására.

A Külügyminisztérium így eddig csak azt ismerte el, hogy a sivatagi királyság érdeklődik a „gyógyászatban, az iparban és az energiatermelésben” felhasználható amerikai atomtechnológia iránt. Ez a bejelentés is 2008 májusában történt, amikor Barack Obama még csak kampányolt az elnökségért. A két ország kapcsolatai számottevően javultak azóta, hogy az amerikai elnök még hivatali ideje kezdetén Rijádba látogatott, és behódolással felérő gesztussal, derékból meghajolt Abdullah király előtt.

Nem kétséges, miért szeretne Szaúd-Arábia atomreaktorokat, és az sem, hogy ezek aligha szolgálnának polgári célokat. Rijád több oldalról érzi magát fenyegetettnek. Szaddám Huszein rendszerének megszüntetésével a legriasztóbb rém eltűnt a színről, változatlanul jelen van azonban az arab rendszerek megdőlését minden eszközzel támogató, a térségbeli síita kisebbséget évtizedek óta bujtogató Irán, amely maga is atomtechnológia – és atomfegyver – birtoklására törekszik.

A drága pénzen vett szaúdi arzenál akár terrorszervezeteknél is kiköthet

Szaúd-Arábia sok-sok hadianyagot vett az olajdollárokon az Egyesült Államoktól, milliárdokért, mostanában azonban alighanem rádöbbentek két dologra. Az egyik, hogy az olajtartalék véges, a másik, hogy ha valakinek atomfegyvere van a környéken, azzal szemben mit sem érnek a drága játékszerek, amelyek nagy részét a szaúdi hadsereg még kezelni sem képes kielégítően. Fő ellenfele, Irán viszont nem csak atomfegyverre akar szert tenni, de erős hadsereggel is rendelkezik, amely tíz éven át állta Szaddám Huszein csapásait. Szaúd-Arábia segítség nélkül valószínűleg tíz hét alatt összeomlana egy esetleges perzsa támadás nyomására. Kézenfekvőnek tűnik tehát az elhatározás: ha a perzsa ellenfél atomfegyvert fejleszt, ők is úgy érzik, szükségük van rá.

A héten folytatott tárgyalásokon dől el elvileg, vajon Szaúd-Arábia vállalja-e, hogy kizárólag polgári célokra dúsít uránt, és aláveti-e magát – megint csak: elvileg – az ezzel járó kötelezettségeknek, feljogosítva például a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ellenőreit a létesítményeiben való vizsgálatok elvégzésére. Az Egyesült Arab Emírségek 2009-ben vállalták, hogy területükön nem folytatnak urániumdúsítást és plutónium-újrafeldolgozást. A Fehér Ház ugyanezt Szaúd-Arábiától is elvárta – egészen a múlt évig, amikortól már ezek az elvárások nincsenek kőbe vésve.

Az osziraki létesítmény lerombolása számítógépes játékon. Izrael komolyan veszi az atommonopóliumot

Ez feltűnt a Kongresszusban is, ahol Ileana Ros-Lehtinen republikánus floridai és Howard Berman demokrata kaliforniai képviselő olyan közös törvényjavaslatot nyújtott be, amely a 123-as megállapodások esetén alapfelvétellé tenné az Emirátusok esetében tett vállalásokat, ugyanakkor megkönnyítené, hogy a Kongresszus keresztülhúzza az elnök számításait, ha ilyen egyezményt akarna valakivel kötni mutyiban. Obama elképzelései döbbenetet váltottak ki a Házban; Ros-Lehtinen, a külügyi bizottság elnökasszonya „elképesztőnek” nevezte, hogy az adminisztráció „egyáltalán fontolgat” bármilyen nukleáris együttműködést Szaúd-Arábiával.

Egy szenátusi forrás tudni véli, hogy Washington az egész ügylet lebonyolítása előtt Izraellel is konzultálni kíván, amivel az adminisztráció feltehetően annak kívánja elejét venni, hogy a zsidó állam harmadjára is határozottan lépjen fel önnön biztonsága érdekében. Az első ilyen fellépésre 1981-ban került sor, amikor az izraeli légierő megsemmisítette Szaddám Huszein osziraki atomerőművét – ami öt év múlva, Kuvait felszabadításakor nem jött rosszul az akciót egyébként elítélő Egyesült Államoknak és szövetségeseinek, akiknek nem kellett iraki atombombától tartaniuk. A második ilyen akció 2007 szeptemberében zajlott, ekkor Izrael az észak-koreai közreműködéssel bütykölt szíriai reaktort tette a földdel egyenlővé.

A szíriai reaktor az izraeli csapás előtt és után

A zsidó állam védelmi doktrínájának egyik fontos pillére, hogy Izrael hatalmas atomarzenállal rendelkezzék, a másik, legalább ilyen fontos pillér, hogy a Közel-Keleten senki más ne rendelkezzék ilyennel. Izrael már két alkalommal bebizonyította: nem tűri el az arab atombomba létrehozatalát, míg Irán ilyen irányú kísérleteit hackertámadásokkal lehetetlenítette el. Nem kétséges, hogy a mindenkori izraeli vezetés bármikor kész lenne Szaúd-Arábiát is elütni az atomfegyver birtoklásának lehetőségétől, nem is annyira azért, mert tartana attól, hogy a mostani rendszer azt bevetné, hanem mert senki meg nem jósolhatja, kinek a kezén lesznek azok a fegyverek tíz vagy húsz év múlva.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

49 Reader’s Comments

  1. Hát igen.
    A mostani szaudi rendszer nem nagyon törődik Izraellel , de milessz 10 év múlva ?
    Az már nemnagyon érdekli Mr. Obamát , a pillanat-embert.
    Véleményem szerint Szaudarábia komolyan gondolná az iráni fenyegetés elleni védelmet , öszeállna Izraellel. Dehát ez nemnagyon járható út , már attól is idegesek voltak a derék sejkek , amikor az első Öbölháború idején be kellett hívniuk az amerikai haderőt mert fenyegetve érezték magukat Öreg Szaddám miatt. Nem jól vette ki magát az hogy szextudatos amerikai katonalányok jöttek-mentek vihogva a bazárban…mertmég a végén fellazulnak a hazai erkölcsök.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  2. Tetszettek volna a néptől függő demokráciák megteremtésén fáradozni, hogy ma ne azon kelljen aggódni, hogy 10-20 év múlva ki teszi rá a kezét a rezsimek atomarzenáljára. A Nyugat soha nem akar tanulni, pedig az év elején kitört kenyérlázadás mindennél világosabban fejezte ki azt, hogy az arabok is készek megszabadulni zsarnokaiktól, még ha ez bizonytalan jövőt is hozhat el számukra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Az egész nem több, mint “fontolgatás”. Része a politikának, Csak egy üzenet Iránnak.
    Nem eszik azt olyan forrón.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  4. cOLOMBUS:

    Amerika az idén adott el egy nagy rakás tankot és egyéb katonai felszerelést nekik, miközben ők mindenféle nemzetközi felháborodás nélkül egy másik állam belügyébe avatkoztak be úgy, mint anno a Varsói Szerződés alapján a prágai tavaszba, mert mindenben Irán kezét sejtik és nem akarják elfogadni, hogy az ő gazemberünk semmivel se különb annál, mint aki nincs a kezeik közt! Ez nemcsak üzenet lehet, hanem terv, hiszen Irán se száll le arról, hogy saját védelmén és térségbeli befolyásán túl a terrorizmus támogatásával leállna, ezzel packázva az USA-val. A szaúdiaknak még mindig zsebből menne az atombomba, hiszen Pakisztánnak is ők fizették, cserébe az iszlámfasiszta propagandáért és támogatásért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Érdekes összecsengése van a jelenlegi jobboldali fasisztoid konzervatív, keresztény Magyar Kormány tevékenységének és a Szaúdi kormány szándékolt nukleáris hatalommá válásának!
    Miután azonban Orbán és kormánya leginkább a belföldieket és a demokratákat riogatja, addig a Szaúdiak atom hatalommá válása éppen az iszlám fasizmus közelsége miatt már hatalmas méretű veszélyt hordoz, az egész földrészre.
    A mi fasizálódásunkra szinte oda sem figyel Európa, még kevésbé a világ, ezért engedhet meg magának az Orbán kormány Európa szerte szokatlan és lényegében elképzelhetetlen, a múltat idéző magatartást a demokráciával és az emberi jogokkal szemben. Igen, országunk mögött a háttérben nem áll egyetlen kemény és elkötelezett demokratikus hatalom sem, sajnos még az Európai Unió sem.

    De a Szaúdi atomosodást van olyan hatalom, amely meg fogja gátolni. Ez a hatalom a kezében lévő mérhetetlen atomfölényt soha nem használta ki. Ha mind igaz lenne amit erről a hatalomról az ellenségei állítanak, már 500 vagy 1.000 kilométeres körzetben nem lenne található Izraelt nyíltan megsemmisíteni szándékozó állam, vagy ember. Ahogy Szíriában is sikerrel lépett fel a nukleáris hatalom fejlesztése ellen, úgy ezt megteszi Iránnal szemben is. És meg fogja tenni – ha szükséges – Szúd Arábiával szemben is.

    Érthetetlen, hogy Obama hogyan tehet az USA és a térség békéje ellen olyan lépéseket, amely ráadásul a legmegbízhatóbb szövetségesét is veszélyezteti!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  6. Szaudi-Arábiának joga van a védelmi eszközökhöz, épp úgy, mint Iránnak, fôleg terjeszkedô országok közelében. Végre egy józan amerikai ötlet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (9 szavazatból)
  7. Iszlámnak atomfegyvert adni? Mennyi őrült van a világon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. Ez megint egy öngól lesz. Utána meg az USA belerángatja a NATO-t az atomprogram semlegesítésébe. Nem elég az iráni atomprogram, amiről mindenki tudja, aki a sorok között olvasni tud, hogy atomfegyver lesz a vége! Megint a pénz áll a hátérben, ha az USA nem adja a technológiát, akkor az oroszok vagy Kína lép a helyébe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Na de Gonoszka vanmánekik!
    Lásd a pakiknál. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Animebj
    ….

    A fene tudja. Tudod a WikiLeaks óta óvatos vagyok az újsághirek megitélésében. Megtanultam, hogy az újsághirek meg a sajtónak hivatalosan kiadott közlemények köszönöviszonyban sincsenek egymással vagyis a valós politikával, hivatalos taktikával. Nem mások azok, mint hülyitések. Kiabálás a rossz szomszédnak, ezek a nemzetközi politikai kommunikáció eszközei.
    Én kizártnak tartom, hogy az USA stratégiai fontosságú nukleáris technológiát adjon bármelyik muszlim országnak. Kapnak majd néhány kobalt ágyút. Lövöldözzenek azzal. Még ahhoz is amerikai ápolónök kellenek, mert maguk csak a tevét tudják irányitani.
    Ami a fegyvereladásokat illeti. Valamivel fizetni kell az olajért. Az a néhány tank aligha okoz katasztrófát a környéken. Egy tevét még csak elvezetgetnek valahogy a derék arabusok de amerikai segitség nélkül a radarjaikat sem tudják használni. A tévedés jogát fenntartva én továbbra is azt mondom nem eszik olyan forrón.
    Hogy ez mennyire Obama biznisze? Stratégiai kérdésekban, nemzetbiztonsági kérdésekben kétpárti kontrol van, volt, lesz.
    És még valami nagyon fontos megjegyzés (amit elöttem stefán már emlitett) ha az USA nem, akkor a ruszkik, kinaiak, Pakisztán segit. Tudod mit? Jobb ha az USA kezében van az irányitás. Lehet, hogy titokban már Izrael is beszállt a buliba. Nem ismerjük az igazi felállást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Lincoln
    ………..

    Joga lehet neki de atomfegyvere az nem. Miért? Csak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Animebj:

    “… az év elején kitört kenyérlázadás mindennél világosabban fejezte ki azt, hogy az arabok is készek megszabadulni zsarnokaiktól, még ha ez bizonytalan jövőt is hozhat el számukra…”

    - Ezt nem hiszem el… komolyan.

    Az arabok eddig kettő alkalommal bizonyították a világtörténelem során, hogy is képzelik a “zsarnoktól való megszabadulást” demokratikus úton.

    1991- ben, Algériában, és 2007- ben, Gázában.

    Mindkét alkalommal olyan iszlámnáci bandákra szavaztak nagy többségükben, akik még az iszlamizmus történetében is különösen elborult tömegmészáros képződménynek számítanak.

    Azok a “kenyérért való lázadások” pedig valójában a Brotherhood által koordináltak immár, még ha nem is annak indultak.

    Egyiptom degenerált népe pedig világossá tette, kire is szavaz majd.

    Röviden:

    - Az arabnak nem való sem demokrácia, sem demokratikus szavazás.

    Akinek nem érthető, miért, olvassa el újra ezt a bejegyzésem. Amíg érthetővé nem válik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Szaudi kormány már idén januárban egyezményt írt alá Japánnal atomerőmű építésére, a hiányzó, akadozó ellátású áramellátás pótlására.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Lincoln

    “…Szaudi-Arábiának joga van a védelmi eszközökhöz, épp úgy, mint Iránnak, fôleg terjeszkedô országok közelében….”

    - Jól van, aranyapám, látom, figyeltél, mi a gond az iráni meg az esetleges szaudi atomprogrammal.

    Irán naponta ordítja bele a világba, mit fog tenni, ha meglesz az atom (nem lesz neki meg), hordozórakétákat fejleszt, és nyíltan több ország elpusztítása a célja (elsősorban Izrael, és Szaudia).

    Ez ugyebár, tipikus “védelmi” magatartás.

    Te “lincoln”, két dolog van:

    1, Ha ennyire gőzöd nincs amihez hozzászólsz, inkább ne szólj.
    2, Beteges USA- és Izrael gyűlöleted, és még betegesebb iszlámnáci- szimpátiád a neked való nyilas szennyportálokon éld ki, itt neked nincs helyed.

    És még egy:

    A “Lincoln” nevet ne merd használni, a cipőpucolója sem lehettél volnal annak a bizonyos Lincolnnak.

    Vagy ez egy másik Lincoln?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Ricsi:

    - Az osiraki izraeli támadás nem ‘86- ban, hanem ‘81- ben volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Lincoln:

    Szaúd-Arábia az iszlám legszélsőségesebb irányzata, vahhábizmus alatt áll, emiatt pedig máig ideológiai hátteret nyújt az iszlámfasizmusnak és a terrorizmusnak azért, hogy saját diktatúráját fenntarthassa. Egy ilyen instabil államszervezetnek, amely nemhogy a nép legitimitását nem élvezi, de nem-megújuló forrásait pazarolja el a valós gazdasági és társadalmi fejlődések helyett, nos annak nem szabad olyan eszközökkel rendelkeznie, amelyeket őrültek kezei közt fel is használnának. Iránra ugyanez vonatkozik, hiszen teokratikus elnyomással uralkodik az amúgy Amerikához legbarátságosabb népe felett, ellenzékét pedig levadássza vagy azok emigrációba hallatják távoli hangjukat. Igaz ami igaz, Pakisztán is rendelkezik atomfegyverekkel, és nagy ellenlábasa, India is, viszont a Nyugat hagyta, hogy az iszlámfasizmus tanyájává váljon egyes “törzsi” területei, így ha nem lép közbe akár katonailag, akkor a Talibán és a “mégsem halott” al-Kaida szerzi meg azokat.

    cOLOMBUS:

    WikiLeaks ide vagy oda, én pedig túl sokat olvastam arról, hogy hogyan végződött a “mi gazemberünk” című nóta! A hidegháború sajátos globális sakkjátszmájának már vége, mégse akart és akar lemondani az USA saját maga által trónba ültetett zsarnokairól, miközben az elnyomott népek sem felejtenek, ezzel pedig biztos forrást adnak mindennemű terrorizmusnak a Nyugat egésze, de lehetőleg civil lakossága ellen, persze ha sikerül megszabadulni tőlük. Az irániak se született Izrael- és Amerika-ellenesek, csak a nyugati imperialista befolyást követő sahok generációi miatt gyűlölték meg, de nem is a népet, hanem a kormányukat. Sok-sok hasonló nép van, akit a demokrácia zászlóshajója dobott a diktatúrák karmai közzé, ha érdekei (legyen az a “stabilitás”, a “felszabadítás” vagy bármiféle üres maszlag alatt) úgy kívánták. Persze ez még nem fog senkit se felmenteni a kollektív uszítás és gyilkolás alól, hiszen mi magyarok se gyilkoljuk az oroszokat ‘56 miatt, de azt sajnos el kell ismerni, hogy a világ egyes tájain hősöknek tekintik azokat, akiket mifelénk közönséges mészárosoknak azonosítanánk pusztán azért, mert vélt vagy valós alapon a Nyugatnak ártott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Mely államok nem írták alá az Atomsorompó Szerződést (NPT) és az alá nem író államok közül melyek rendelkeznek (?) atomfegyverrel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  18. A LINCOLN nevet bitorlónak :
    Elmekórtan a másik uccában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Animebj
    ———–
    Nekem valahogy az egész nagyon durva. A tévedés jogát továbbra is fenntartva az az érzésem, hogy néhány dolgot nem tudunk.
    A “félelmedet” viszont értem. Erre csak egy bölcs válaszom van: majd meglátjuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Eldrad.
    Üdvözöllek a fedélzeten. Azt hittem a múltkori dörgedelmes Admin írás után kiszálltál. Hiányzott a „smirglis”véleményed, írásod.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Stefán:

    - Ne aggódj, csak annyi van, hogy nem mindig vagyok gépközelben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Egyébként, Szaudiáról meg a tervezett 16 db atomreaktorról itt is volt egy cikk (ezt értették páran félre, és 16 atomerőműről kezdtek gondolkodni, pedig a cikk is atomreaktort írt, nem atomerőművet).

    Amivel tényleg nem lenne semmi gond, hiszen egy atomreaktor teljesen alkalmatlan urándúsításra, vagy bármiféle atomfegyvergyártásra.

    A gond pontosan azzal van, amit ez a cikk említ.

    Semmi nem garantálja, hogy nem- e kerül az atomtechnológia egyszer Szaudiában dühöngő őrültek kezébe. Mert az ilyeneknek semmiféle atomtechnológia nem kerülhet a kezébe, nem hogy atomfegyvergyártásra alkalmas eszközök, pláne alapanyag.

    Ezért kell az iráni iszlámnáci bandát is lezúzni, ahogy az atombomba összeszerelési fázis elé kerül, vagy még hamarabb.

    Bár, ez a legutóbbi Stuxnet- támadás rendesen elintézte őket…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Erdekes megnezni kivel van 123-as megallapodasa az USA-nak.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Section_123_Agreement
    Az oroszok, romanok, kinaiak, meg az ukranok mar benne vannak, miert pont a szaudiaknak ne adnanak el atom technologiat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Atom for peace ( Eisenhower)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  25. Opesnyaveguti hépakles (Karinthy)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Imádlak, hiányoztál, embrio tragédiája, lucifer, első szín.
    Komolyan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Zseni.

    Miután pontosan megadtam annak idején, hol kell keresni… na, mindegy. Remélem, érted, ez mire vonatkozik, bár annak idején elég világosan elmagyaráztam.

    Azt viszont azóta sem értem, minek kell idióta beszólásokkal szétbarmolni a topikot.

    Persze, ha az oldalgazda ezért nem vág ki a francba, akkor ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. “…Lehet, hogy titokban már Izrael is beszállt a buliba….”

    - Szerintem biztos, hogy beszállt.

    Tekintve, hogy a szaudi és az izraeli elhárítás között nem hivatalos kapcsolat van már évek óta… akkor ez sem elképzelhetetlen.

    És igen, bizony a civil atomtechnológiát az immár 80 éve regnáló szaudi dinasztiának oda lehetne adni, na, persze szigorú megfigyelés alatt.

    Ami annyira azért nem lenne nehéz, hiszen az egészet eleve amerikaiak építenék, és üzemeltetnék… :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. hépakles az mit jelent? csak az első részt tudom magyarul

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. @eldrád, nem gondolom, hogy regényt kellene írni az “”atoms for peace”-ben benne van az Atomsorompó Egyezmény fő gondolata,- szerintem. Az a kérdés meg igen érdekes, és nem azért tettem fel, mert nem tudom rá a választ, hogy melyek azok az államok, akik nem írták alá az egyezményt.
    Másrészről, ha megnézed BKRS által feltett linket, ott is szerepel majdnem minden állam mellett az utalás a békés felhasználásra.
    Engem mondjuk India egy kcsit meglepett,- mert ugyan nem vagyok ebben a kérdésben teljesen naprakész, de úgy tudom sem India, sem Pakisztán, sem É. Korea, sem Izrael nem irta alá az egyezményt.
    …… nukleáris fegyverekkel megelőző csapás- nukleáris fegyverek kifejlesztése ellen? – ez a kérdés csak költői kérdés, a mai napság még nicsnen realitása.
    Olvasd el mi van az egyezményben, Magyarország is csatlakozott annak idején, bizonyra született erről magyar törvény is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. “…Amerika az idén adott el egy nagy rakás tankot és egyéb katonai felszerelést nekik, miközben ők mindenféle nemzetközi felháborodás nélkül egy másik állam belügyébe avatkoztak be úgy, mint anno a Varsói Szerződés alapján a prágai tavaszba…”

    - Igen.

    És akkor mi van?

    Az öböl- menti államok között van egy ilyen katonai szerződés, és nem látom be, ez mitől lenne baj.

    Különös tekintettel arra, hogy az öböl- menti diktatúrákban annak a pár száz hőzöngőnek (elnézést: szabadságvágyó mittudoménkinek) semmiféle programja nem volt, csak azt látták, hogy most sok helyen ez van, bepróbálkoztak ők is.

    Rá is faragtak, mert nem hogy programjuk, de társadalmi támogatottságuk sincs.

    Azon kívül, más sem hiányozna, mint az öböl- államok anarchiába fulladása…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Bizonyos reaktorokból kikerülő, kiégett, fűtő elemekből aránylag könnyen lehet plutóniumot kinyerni. Szerintem Izrael igen csak ellenkezik. Még akkor is, ha ez amerikai érdekeltség lesz. Most csak ötletelünk, mert vannak olyan reaktorok is, melyek kiégett fűtő elemeit nem lehet használni katonai célokra..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  33. Eldrad:

    Azt már biztosan megírhatom Rólad, hogy ha rajtad állna, MINDEN arab és muszlim országban a lehető legkönyörtelenebb diktatúrát vezettetnéd be vagy ismernéd el a hatalom legális birtokosának.

    A II. világháború előestéjén nem azért szavazták meg a nemzetiszocialistákat, mert teljes mértékben egyetértettek ideológiájukkal, hanem mert gazdasági nehézségeik és az I. világháború utáni vereségük sérelmeik kezelésében (belefoglalva az antikommunizmust és antiszemitizmust is). A palesztinok is a korrupt, a Nyugattól semmiféle eredményt kicsikarni nem tudó PFSZ (a későbbi PH) helyett döntöttek a sérelmüket megfogalmazó Hamasz mellett, azt gondolva, hogy majd kormányra kerülve le fog állni az öngyilkos merényletekkel és megingathatatlanul ki fog állni szavazói érdekei mellett. Természetesen mint ahogy nálunk is, úgy náluk is teljesen elbukott a nacionalizmusra és erőszakosságra épülő kül- és belpolitika, de megszabadulni már nem tudnak tőlük egykönnyen. (Hiszen gondolj csak bele, melyik épeszű palesztin ne találna összefüggést a munkáját elveszejtő blokád és a Hamasz támadásai közt? Lehet, hogy gyűlöli Izraelt, de jobban fogja gyűlölni azt, aki miatt nem dolgozhat izraeli munkaadóinak és amiért nem tudja eltartani magát és családját).

    Algériáról nem sokat tudok, de a Wikipédiából kiolvasva nekem nem tűnik jobbnak a világi zsarnokságot megelőző hadsereg, mint az iszlámfasiszták.

    A demokráciához demokratikus átmenetre van szükség, meg kell adni minden olyan politikai ideológia lehetőségét a választások során, amelyek elfogadják a demokratikus normákat és fel kell építeni a független ellensúlyok és fékek rendszerét is, hogy kordában tartsák a későbbi kormánypárt tevékenységét. A II. világháború után se a németektől, se a japánoktól nem hitték volna, hogy nem fognak ismét egy katonai rezsimre szavazni, ám miután a jenkik saját érdekeik mentén hosszasan előkészítették a terepet a demokratikus többpártrendszer elemeit, sikerült több évtizede stabil, a nép oltalmát élvező demokráciákat létrehozni. Emiatt nem tudom elképzelni, hogy az arabok és a muszlimok ne lennének képesek a demokratikus intézmények bevezetésére, nem tudom elfogadni, hogy az iszlám miatt Te és a hozzád hasonló gyűlölködők azt akarják, hogy minden olyan jogtól meglegyenek fosztva, amit ők maguk saját környezetükben természetesnek, sőt elévülhetetlennek tartanak. Mind ha valamiféle szörnyűséges bestiák lennének ezek a népek, akik élvezik ha nem lehet beleszólásuk saját és gyermekeik jövőjére, akik arra vágynának, hogy minden nap rettegjenek a titkosrendőrségtől vagy magánhadseregektől, és akik azt szeretik, ha véleménykülönbségük miatt börtönbe vagy kivégzőhelyre kerülhessenek. Nem, nem, aki ilyeneknek látja embertársait, aki nem ismeri fel az összefüggéseket és nem kezeli őket ugyanolyan halandóknak, mint saját magát, az közönséges rasszista véglény, aki nem érdemli meg, hogy komolyan vegyék véleményét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. “A palesztinok is a korrupt, a Nyugattól semmiféle eredményt kicsikarni nem tudó PFSZ (a későbbi PH) helyett döntöttek a sérelmüket megfogalmazó Hamasz mellett, azt gondolva, hogy majd kormányra kerülve le fog állni az öngyilkos merényletekkel és megingathatatlanul ki fog állni szavazói érdekei mellett. ”

    Kérdezd meg az u.n. “palesztinokat, hogy mennyien támogatják az izraeli emberek, nők, csecsemők kiirtását!

    Apropos! Kik azok a palesztinok?

    “(Hiszen gondolj csak bele, melyik épeszű palesztin ne találna összefüggést a munkáját elveszejtő blokád és a Hamasz támadásai közt? Lehet, hogy gyűlöli Izraelt, de jobban fogja gyűlölni azt, aki miatt nem dolgozhat izraeli munkaadóinak és amiért nem tudja eltartani magát és családját).”

    Talán inkább abból a tényből kellene kiindulnod, hogy mennyire akarnak ezek a “palesztinok” dolgozni?
    Gáza visszaadásakor kellett volna látnod, hogyan zúzták szét a működőképesen otthagyott mezőgazdasági üzemeket. Én láttam!
    Sokkal kényelmesebb nekik az EU az ENSZ és Iráni Amerikai segélyekból a kávézó teraszán pipázgatva üldögélni mint dolgozni.

    “A demokráciához demokratikus átmenetre van szükség, meg kell adni minden olyan politikai ideológia lehetőségét a választások során, amelyek elfogadják a demokratikus normákat és fel kell építeni a független ellensúlyok és fékek rendszerét is, hogy kordában tartsák a későbbi kormánypárt tevékenységét”

    Akik nem igénylik a demokráciát azokra kár ráerőltetni.

    “ezek a népek, akik élvezik ha nem lehet beleszólásuk saját és gyermekeik jövőjére,…”

    http://www.honvedelem.hu/cikk/27070/gyermekeket-toborzo-animacios-filmet-keszit-az-al-kaida
    http://dzsihadfigyelo.wordpress.com/animaciok/

    Igen igazad van: nem kezeljük embereknek ezeket a mészárosokat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. Kedves Animebj!
    .
    A demokraták kitermeléséhez széleskörű magas szintű oktatásra van szükség.
    Amíg az iszlámhívők zsigerből szigetelik és elutasítják ezt, addig csak a sereg által lehet biztosítani az oktatás tűrhető szintjét.
    Ezért sajnos demokratikus átmenetet még mindig csak Eldrad “kemény” hozzáállása szerint lehet csak elképzelni – nincs rá más történelmi tapasztalat. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Oszirakot valóban 1981-ben gyűrte meg a Chel Ávir, a hibáért elnézést, Eldradnak köszönet, hogy felhívta a figyelmet, javítottuk.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. Animebj, úgy is, mint az ördög ügyvédje, nálad a részletekben búvik meg az ördög:

    “Nyugattól semmiféle eredményt kicsikarni nem tudó PFSZ”

    Ezt azért gondold majd át, légyszi

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. “A II. világháború után se a németektől, se a japánoktól nem hitték volna, hogy nem fognak ismét egy katonai rezsimre szavazni, ám miután a jenkik saját érdekeik mentén hosszasan előkészítették a terepet a demokratikus többpártrendszer elemeit, sikerült több évtizede stabil, a nép oltalmát élvező demokráciákat létrehozni.”

    Animebj, tévedsz, ezek nem demokráciák. Fegyelmezetten előadják a partítúrát, amit McArthur és mások a kezükbe nyomtak. Egy darabig. Hatalmas színjáték, kamu az egész. Demokráciára az angolszász és a skandináv országokon kívül nincs példa. Majmolások vannak, kisebb-nagyobb mértékben, de persze mindenütt kilóg a lóláb.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Animebj!

    Nem hiszem, hogy Elradot meg kellene védeni, de itt olyan dolgokról van szó, amelyek nem szakíthatók el a történelemtől, a tényektől és a tapasztalatokról. Nem ideológiai vitákról esett itt szó, – mert bár az is érdekes, – de az ilyen ideologizált vita esetünkben nem egyéb mint üres fecsegés!
    Írod nyilvánosan, és személyeskedve, szó szerinti idézet a leveledből:
    „Emiatt nem tudom elképzelni, hogy az arabok és a muszlimok ne lennének képesek a demokratikus intézmények bevezetésére, nem tudom elfogadni, hogy az iszlám miatt Te és a hozzád hasonló gyűlölködők azt akarják, hogy minden olyan jogtól meglegyenek fosztva, amit ők maguk saját környezetükben természetesnek, sőt elévülhetetlennek tartanak.”
    Az első amit megjegyeznék: Amit te, (Animebj) el tudsz képzelni, vagy amit nem, az számunkra semmilyen értéket vagy igazságot nem jelent. Különösen a kijelentésed tárgyát illetően, hiszen arab és muszlin demokratikus rend vagy rendszer még a világ történelmében soha sem működött sehol.
    A mádik megjegyzésem: Az állam és az egyház totális szétválasztása alapvető követelmény egy demokratikus rendszer felépítésénél. Természetesen azért, mert a demokrácia a szavazók, a többség kívánsága szerint kell hogy kialakuljon, és abban legfeljebb annyi lehet az egyházak vagy hitek szerepe, hogy minden ember azt önállóan és szabadon gyakorolhatja, és eldöntheti mindenki, hogy miben hisz, vagy miben nem, és hívő lesz e vagy ateista, materialista.
    Saját magadnak mondasz ellent, amikor a demokráciát „a saját környezetükben természetesnek, sőt elévülhetetlennek tartanak” megfogalmazással összekapcsolod a demokráciával. Ez nálad lehet egy egyszerű ellentmondás, de nyugodtan nevezhetnénk közönséges hazugságnak, vagy ha finomabban fogalmazunk, a világról alkotott képed hiányosságának. Hogy miért? Egy – két szempont, hogy megértsd:
    Minden vallásban, egyházban, felekezetben komoly belső hierarchia határozza meg a vallási (egyházi) szervezetük magatartását, és az egyes emberektől megkövetelt magatartást, véleményt, viselkedést. Ez részben a tekintélyelvűség alapján, részben a több száz, vagy ezer éves dogmák és hiedelmek alapján, éppen a szervezetek által felhasznált papok, imámok és más egyházi emberek közreműködésével terjesztett, de egyházi és hitéleti alapon elképzelt magatartás kialakítására serkent. Ez a kollektív hitélet országosan érvényes megkövetelése esetén, – és nem a teljesen önálló és szabadon választott meggyőződés esetén, – semmiképpen és semmilyen módon nem illeszkedhet semmilyen demokráciába, hiszen más egy ország irányítása, és más egy több száz éves hit. Nem beszélve arról, hogy éppen a hitek szinte mindegyike büszke arra hogy évszázadok, vagy ezredek óta változatlanok, (mind öröktől mind örökké, ámen) míg a hitéleti dogmák keletkezésének idejéből (amit öröknek tartanak) olyan kezdetleges ismeretanyaggal a mai ember, ország, sőt a világ sem működtethető, irányítható.
    Tehát a hit szerepe lehet egy ember életében központi, de egy ország életében ha az, akkor az visszajut a hit keletkezésének idején fennálló helyzetbe.

    Animebj, te megvádolod Elradot gyűlölködéssel, és eszedbe nem jut, hogy amit te vallási vagy ideológiai alapon elfogadhatatlannak – vagy éppen elfogadhatónak – tartasz, az a valóság tényein áll vagy bukik.! Az a tanácsom, hogy olvass vagy tanulj többet, és lényegesen megértőbb leszel a mások véleményét illetően!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. T. Admin?
    Hova tünnek a hozzászólások? Amikor másik gépről jövök az oldalra akkor p. itt csak 1 hozzászólást mutat. + féle böngészővel is próbálom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  41. Most, hogy írtam, visszajöttek a kommentek :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. Ez a hiba nálam is előfordul.

    Igen, Animebj jóakaratú ember, aki nem akarja tudomásul venni a valóságot, mert az ellenkezik az elveivel. Az ilyesmi mainapság gyakori jelenség.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. Most mit lehet erre mondani?

    Mennyiszer írjuk le neki, hogy amikor az arab szabad kezet kapott, azonnal valami állatot tett maga fölé, aki aztán elásta a rája szavazókat is?

    Mennyiszer kell neki leírni, miként akarja látni az átlag iszlámhívő a világot, és az oda vezető utat hogy képzelik el?

    Vagy, hogy az iszlámhívők legnagyobb része az iszlám retorika foglya marad örökre, és eképp’ képtelenek megkülönböztetni a valóságot a legbetegebb fantáziálástól?

    Most egy ilyen népségre hogy lehet felelős döntést bízni? Főleg, hogy már bebizonyították hallatlan politikai bölcsességüket, nem is egyszer?

    Áh….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. Azt hiszem Christoph Martin Wieland mondásának tartják: „A fáktól nem látja az erdőt.” De az biztosan tőle származik: „Könnyű a szűklátókörrel rendelkezőknek, mert mindent amit akarnak, lelkesen igaznak hisznek.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. “…könnyű a szűklátókörrel rendelkezőknek, mert mindent amit akarnak, lelkesen igaznak hisznek…”

    - Ami engem egy percig nem zavarna

    De amikor egy milliárdos nagyságrendű populáció van, amelyik teljesen képtelen a valóságot a legbetegebb fantáziálástól megkülönböztetni, és magatartása ennek megfelel (ezek az iszlámhívők, többnyire)…

    vagy, amikor eszeveszett téveszmék miatt egy virágzó civilizáció politikusvezérei eszelős gyilkosok, gonosztevők légióit szabadítják saját civilizációjukra (ezek az ultraliberális euro- atlantiak)…

    Akkor már komoly gondot okoz, ha valakik képtelenek a vágyaikat megkülönböztetni a realitásoktól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Keresztes S.:

    Még hogy Én lennénk gyűlölködő? Elrad éppen e hozzászólásom felett írja azt, hogy minden muszlim vallásából adódóan csak primitív és gonosz lehet? Még hogy én vagyok a hülye? Nem, Ti nem tudjátok az embert meglátni a vallás mögött, Ti nem tudjátok elismerni azt, hogy semmivel sem rosszabbak ők, mint mi.

    Talán az angolszász demokrácia olyan egyetemes lenne, hogy más demokratikus berendezkedés (lásd a többi európait vagy az amerikait) már nem is demokrácia? Pedig ezeket is demokratikusnak tartják, nincs velünk szemben panasz! Mitől lennének képtelenek felfogni az arabok azt, hogy vallásuk nem hozta el a “hitetlen” Nyugatnál is jobb életet, és egy rakás puccsista hadvezér uralkodik fölöttük ahhoz, hogy felfogják, egyetlen esélyük a nyugati kormányzati forma átemelése, akár saját szájízük szerint. A lényeg a szabad véleménynyilvánítás (így a kormány kritikája is), egy életképes központi törvénygyűjtemény (a rendszer biztos működéséért és az azt megtámadó pártok ellenében), az emberi jogok betartása és a választási rendszer elfogadása. Legjobb tudásom szerint körülbelül ennyi a közös elem.

    Hogy nincs szétválasztva az állam az egyháztól, és emiatt gyakran súlyosan korrupt, működésképtelen egy arab ország? És, talán azzal együtt más országok már automatikusan a Paradicsom szegletévé váltak? Nekem nem úgy látszik, itt M.o.-n sem, akárki is lenne most hatalmon! Nem lehet, hogy a vezetők és a nép között nincs jobbító, építő kapcsolat, csak elégedetlenség, lealacsonyító semmibevétel és a hatalommal való visszaélés? Ehhez pedig nem kell semmiféle Isten szava, ez közönséges emberi gyarlóság.

    A vallás szerepe kétségtelenül minden állam központi eleme, mivel valóban mélyen beleivódott a társadalom szövetébe, de ez nem fogja azt jelenteni, hogy még egy megreformálatlan vallás, mint amilyen az iszlám, sem fogja minden hívőjét vasmarokkal egész életén át szemmel tartani és visszavezetni a “helyes útra”. Ha az Umma (a muszlim közössége) olyan nagyszerű és egységes lenne, miért van széttöredezve, miért van e vallásnak is több tucat válfaja és miért nem követi minden muszlim betű szerint őket sőt ha van rá mód, még el is hagyják ezt az ideológiát egy másikért? Ez nem jelenthet más, mint az ember szabad akaratát, amely miatt a születésétől rátukmált vallási nézet szemben dönthet (Én se nagyon tudtam ellenkezni kereszténységem ellen, de nem is akarok más vallású lenni). Tény, hogy a világ talán legszigorúbb vallása, de ebből nem fog az következni, hogy követői is a legszigorúbban be is tartják hittételeit, és az is igaz, hogy ahogy kialakulását követően múlt az idő, egyre inkább lemaradt a korral, mára pedig csak az arab világ minden tekintetben szegénységi bizonyítványának egyik formájává vált, mert nem tudták, nem akarták megváltoztatni, megreformálni azt. (Ne feledjük, az európai kereszténység megreformálása sem a Vatikán, hanem annak kétszínűségéből és hataloméhségéből kiábrándult nagy gondolkodók és az őket követő több százezer ember műve volt).

    Egy szó mint száz; Én nem fogom másnak, mint neonácinak tekinteni azt, aki az iszlám követőit kollektívan egybemossa az iszlámfasizmussal és -terrorizmussal vagy az iszlám teokratikus diktatúrákkal (Irán, Szaúd-Arábia :stb), mert ugyanez a mentalistás jellemzi a zsidógyűlölőket is, hiszen bár a keresztényi antijudaizmus “kiment a divatból”, annak hamis tételei (nem-zsidó vérrel készített pászka készítése és fogyasztása pészahkor, engedélyezett pedofília a rabbik részéről, a gójokkal szembeni tisztességtelenség szentesítése) máig meghatározzák az antiszemiták világlátását. A Korán egyes uszító-gyűlölködő passzusainak kiemelése, annak egyetemességének hangsúlyozása a történelmi háttér szándékos kihagyásával is pontosan ezt a célt szolgálja, nevezetesen a muszlimok démonizálását. Erről ennyit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. “…A Korán egyes uszító-gyűlölködő passzusainak kiemelése, annak egyetemességének hangsúlyozása a történelmi háttér szándékos kihagyásával…”

    - OK, a kiindulópont is alapvetően hibás, így nincs kihez beszélnem ezzel kapcsolatban.

    Kb. 1000 X írtam már le, hogy azok nem “kiemelések”, meg “történelmi hátterű akármik”, hanem minden korra érvényes, egyetemes, módszeres erőszakra történő utasítások.

    És hogy az iszlámhívők nagy része sem “történelmi távlatokat” keres ezekben, hanem ezeknek megfelelően gondolkodik, és cselekszik, ahogy azt az iszlám létrejöttétől kezdve folyamatosan bizonyítják.

    AZ iszlám egy Halálvallás, tetszik, vagy nem, függetlenül attól, mennyi követője van.

    A muszlimokat pedig nem mi “démonizáljuk”, hanem ők teszik ezt saját magukkal, ahogy viselkednek többségükben, és amit művelnek már 1400 éve.

    Nem? Nem lehet ezt megérteni?

    Nem, mi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  48. Eldrad:

    Te nem tudsz szabadulni saját rögeszméidtől. Náci vagy, a szó legteljesebb értelmében azzal az egyetlen apró különbséggel, hogy a zsidóság, cigányság helyett a muszlimokba találtad meg célpontodat. Kívánok gyógyulást, ne feled megnézni a hipermarketbe, hogy halal vagy sem az, amit meg akarsz vásárolni, és verj agyon minden muszlimot, hiszen ha Te nem, akkor majd ők elintéznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  49. Animebj, bocsi, de szerintem annyiban át kéne gondolnod, amit mondtál, hogy a Koránban írottak és kifogásolt dolgok nem kiragadottak, hanem az iszlám lényege. Ez az, amit ők hozzátettek, mert ami jó van a Koránban, azt a Tórából lopták. Mellesleg a legtöbben azért látják a muszlimokban az embert, érdekes módon a legnagyobb muzulmán országgal, Indonéziával nincs baj, nem hozzák a szívbajt a fél világra. Az iszlám legrettenetesebb formája az eredeti forma, az arabság és a vallás találkozása, csak ezt nem szívesen mondjuk ki, mert innentől tényleg faji téma az egész.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Iránban kivégeztek egy ellenzéki költőt 2014. február 14. péntek | AN

Terrorfenyegetés Magyarországról 2014. február 12. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos