Ronai and Ronai
AMERIKAI

Keresztényeket mészárolt a vietnami rezsim 2011. július 28. csütörtök 18:14 | Rákócza Richárd Forrás: BosNewsLife

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Keresztényeket mészárolt a vietnami rezsim

San Francisco/Hanoi – Vietnami kommunista biztonsági erők lelkipásztorokat fejeztek le, számos keresztény hívőt agyonlőttek. A hmongok egy amerikai hamis próféta, Harold Camping által megjósolt világvégét vártak, s azért gyűltek össze, hogy Jézus Krisztussal találkozzanak. A keresztény világ, élén a Vatikánnal, hallgat.

Közvetve a Harold Camping vezette Family Radio a felelős azért, hogy Vietnamban vérengzést hajtottak végre keresztények sorai között. Mint arról az Amerikai Népszava sorozatban számolt be, a 89 éves Camping a Bibliára alapozott számításai alapján idén május 21-ére tett a világvégét.

A jóslatot szép számmal komolyan vették az Egyesült Államokban és világszerte, voltak, akik a Family Radióra hagyták a vagyonukat,  ám igazán komoly következményekkel annak a mintegy hétezer vietnami, hmong nemzetiségű kereszténynek kellett számolnia, akik a Family Radio vietnami nyelvű adásaitól vezettetve április végétől összegyűltek egy magaslaton, hogy az Urat dicsérjék, és Krisztussal találkozzanak.

Krisztus helyett a vietnami kommunista rendszer gyilkos pribékjeivel találkoztak: a rendőrség és a katonai rendőrség martalócaival, akik két lelkészüket lefejezték, több fegyvertelen hívőt pedig agyonlőttek.

A mészárlás oka nem ismeretes; a vietnami rendőrállam minden további nélkül megakadályozhatta volna az egész összejövetelt, amiről titkosrendőrei útján nyilván jó előre tudomást szerzett. Nem tudni azt sem, hány embert öltek meg, egyes értesülések szerint több tucatot – ám mindenképp annyi embert, hogy számukra tömegsírt kellett ásni, amibe a tetemeket buldózerrel tolták bele. Az életben maradottakat elhurcolták, további sorsuk egyelőre ismeretlen.

A vietnami hatóságok a beismerve tagadás megszokott műfajához folyamodnak: egyfelől azt állítják, semmi nem történt Dien Bien tartományban, ahol a hmong keresztények összejövetelére sor került, másrészt „szeparatista erők szabotázsáról” beszél a rendszer, akik a tartományt állítólag el akarják szakítani az országtól. A hanoi külügyminisztérium szóvivője azt állította, „szélsőségeseket tartóztattak le”, nem beszélt viszont arról, hányan voltak, és arra sem tért ki, voltak-e halottak vagy sebesültek.

A külföldi média képviselőit és a diplomatákat mindenesetre kitiltották Dien Bien tartományból, amely Laosz és Kína határvidékén terül el, és egyike az ország legszegényebb vidékeinek; otthona egyúttal a zömében keresztény vallású hmong kisebbségnek. Százhetvenezer hmong él itt, a tartomány lakosságának egyharmada. A hmongok a vietnami összlakosságnak az egy százalékát teszik ki. Míg az országos átlagkereset Vietnamban több mint évi ezer dollár, ugyanez a hmongok körében csak az egytizede: száz dollár.

Korábban a határ túloldaláról érkezett hír incidensről: laoszi területen, Hszien Khouang tartományban a vietnami titkosrendőrök és katonai tanácsadók vezette Laoszi Néphadsereg egysége gyilkolt le négy hmong keresztény nőt, akiknél Bibliákat találtak. A két fiatalabb nőn előbb tömeges erőszakot tettek a katonák, és csak azután lőtték agyon őket. Valamennyien fegyvertelenek voltak.

Vietnamban az intézményes keresztényüldözés az amerikai csapatok távozása után, a hetvenes évek közepétől teljesedett ki, amikor az ország feletti teljhatalmat megkaparintó kommunista funkcionáriusok valamennyi vallás papjait és lelkészeit koncentrációs táborokba zárták, a vallásgyakorlást betiltották.

A mostani vérengzésért közvetve felelőssé tehető, San Franciscói-i székhelyű Family Radio egyetlen illetékese sem volt hajlandó arra, hogy a hírt kommentálja. Hasonlóképp hallgat a keresztény világ, élén a Vatikánnal.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 3 szavazatból)
Keresztényeket mészárolt a vietnami rezsim, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

15 Reader’s Comments

  1. Szép…
    Azthittem Vietnámban normalizálódott némmiképpen a helyzet , utóbbi években..
    Ezekszerint nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Geyza:

    Hát nincs semmi szükségük arra, hogy az emberi jogokkal foglalkozzanak az USA megnyeréséért, amikor lassan de biztosan beéri őt a szintén kommunista Kína, aki ugye vadkapitalista vonásai ellenére nem tagadhatja, hogy semmivel se bánik jobban se vallási, se más kisebbségeivel, és persze a többséggel sem, ha túlélése ezt diktálja. De sajnos az is igaz, hogy néha még a Nyugatnak sincs mersze felszólalni, ha az ő érdekeit sértené a válaszlépés.

    Viszont az valóban szomorú, hogy ennyire gyökértelenné, ennyire rohadttá vált a kereszténység eredeti hazájában, a nyugati világ Amerikájában és legfőképpen Európájában, hogy a Vatikán hiába is aligha látszik ki a pedofil botrányok tömkelegétől, még ő sem szólal fel. Pedig talán még maradt ehhez erkölcsi tartása, hogy visszakérdezés nélkül megtehesse, talán…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Arra azért még várni kell!
    A cikk eszembe juttatott egy koleszos botrányt! Valamelyik marha társunk fejjel lefelé fordított a falon egy Ho Shi Minh képet (1970 tájéka). Ez a vieteknek azt jelentette, hogy “meghalt”. Órákig gyűléseztek utána minket is összerántott az igazgatóság oktatást és fegyelmet tartani.
    Valószínű, hogy a 30 évnyi háborü alatti fegyelmi helyzetük nem oldható fel könnyen, még ha győztek is. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Elméletben kérdezem: nem lehet, hogy akiket agyonlőttek, TÉNYLEG találkoztak Krisztussal? Azért nem mindenkit, mert csak azok mehettek, akik TÉNYLEG hittek benne?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Na csak azért döbbentett meg ez a hír , mert már ott tartanak hogy közös USA-Vietnámi tengeri hadgyakorlat is volt.
    Tehát -féligmeddig- Vietnam afféle szövetségi viszony-szerüségben van Amerikával.
    Meg lehet nézni Google.-n ! Tele van vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Geyza!
    Te is tudod, hogy az nem a vallásszabadságról szól. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Nem helyes kereszténynek nevezni egy világméretű átverés szerencsétlen becsapottjait, mintha egy érdemi egyház tagjai lennének.

    Ettől még borzalmas a legyilkolásuk és a meghurcolásuk!

    A Vatikán épp elégszer emelte fel a szavát a gyilkos eszmék ellen, de ezen inkább bosszankodni szokott a baloldal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Psi Holo

    Elméletben előfordulhat. Viszont Jézus figyelmeztetett a hamis prófétákra és azokra akik “tudják” mikor jön el. A biblia szerint nincs senki,aki tudja, csak az Atya. Aki mást mond az hazudik. Más kérdés, hogy a hmongok ennek tudatában lehettek-e.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. “Közvetve a Harold Camping vezette Family Radio a felelős azért, hogy Vietnamban vérengzést hajtottak végre keresztények sorai között.”

    Nem, a Family Radio semmilyen szinten nem felelős azért, hogy a Viet rezsim megöli azokat, akik nem azt hiszik, amit ők diktálnak. Ennek semmi köze sincs a Family Rádió vagy Harold Camping téveszméihez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  10. Azért még maradt európában egynehány pedofil-homokos pap)))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Vigyazo, de felelős, mert ha kimondottan egy olyan ország nyelvén hergeled az ottani embereket ilyen demonstrációra, ahol tudvalevő, hogy a rezsim átmegy brutálba ilyesmiért, akkor számolni kell azzal, hogy szerencsétlen, jámbor, védekezni nem tudó embereket odaterelsz gyilkosok elé.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Ez amit írsz Ricsi, ugye a Világ minden négyzetmilliméterére vonatkozik. ? !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Nem vonatkozik. Nekem beszélhet a Harold Camping éjjel-nappal, nem valószínű, hogy megölessem magam miatta. De akikről beszélünk, ezek félig még a természetben élő, nagyon egyszerű emberek, akik egyszerűen elhitték, amit ez a söpredék Family Radio nyomott az agyukba, és egy olyan helyen élnek, ahol ezt nem tolerálják. Ha te pl. arra buzdítod az Iránban élő zsidókat, hogy Purimkor nyilvánosan részegedjenek le és játékosan akasszák fel Hámán figuráját nyílt színen, akkor nem jársz el tisztességesen, mert olyasmire hergeled őket, amiért életükkel fizethetnek.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Ricsi, erre voltam kiváncsi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A többség nem hisz a világvégében 2012. május 2. szerda | AN

Keresztény temetőt dúlt fel az iszlámnáci rezsim 2012. május 1. kedd | Rákócza Richárd

A maják földjén is várják a világvégét 2011. december 21. szerda | RR

Mára ígért világvégét Harold Camping 2011. október 21. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos