Ronai and Ronai
AMERIKAI

57 ezer forintot ígér Pintér a közmunkásoknak 2011. július 15. péntek 11:17 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(40)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
57 ezer forintot ígér Pintér a közmunkásoknak

Havi 57 ezer fixszel az ember nem viccel. Pedig ennyi pénzt ígér a belügyminiszter azoknak a munkanélkülieknek, akik a segély helyett a közmunkát választják. A pénzt hetente fizetik ki, s ezért a bérért akár a lakhelyüktől (és családjuktól) 200 kilométernyi távolságban, konténerekben elhelyezve, a nyugdíjból visszavezényelt rendőrök irányítása mellett kell dolgozniuk. Pintér Sándor belügyminiszter, aki rendőrként 48 évesen ment korkedvezményes nyugdíjba,  tavaly 1,6 milliárd forintot keresett.

A szociális támogatáshoz képest lényegesen jobb anyagi körülményeket ígér a kormány a közmunkásoknak Pintér Sándor szerint. A belügyminiszter a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta, 57 ezer forintot kapnak majd havonta a közmunkások, amit hetente, a munkavégzés alapján fizetnek majd ki.

A munkanélküliek “maguk dönthetik el, hogy részt vesznek-e a közmunkában vagy sem, azonban lényegesen jobb anyagi körülményeket ígérünk nekik, mint ahogy eddig a szociális támogatásból éltek” – mondta Pintér Sándor a Magyar Nemzetnek. A belügyminiszter szerint a közmunka nem lesz kötelező jellegű, jelentkezni kell majd rá.
A lap kérdésére a miniszter elárulta azt is, hogy a jelentkezők a mezőgazdaság, erdőgazdálkodás, állattartás területén dolgozhatnak és egyszerűsített tananyaggal oktatni is szeretnék őket a program keretein belül.

A közfoglalkoztatottakat igénybe vennék az új beruházásoknál és a katasztrófavédelmi feladatok terén is.

A közmunkabérről a hétfőn elfogadott törvény szerint csak annyit lehetett tudni, hogy a kormány rendeletben határoz majd róla, és a minimálbérnél még a garantált közmunkabér sem lesz több. A Magyar Munka Terv pedig azt fogalmazta meg, hogy a közmunkabérnek alacsonyabbnak kell lennie a minimálbérnél, ez azonban eddig nem volt törvénybe szövegezve.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -6 ( 6 szavazatból)
57 ezer forintot ígér Pintér a közmunkásoknak, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(40)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

40 Reader’s Comments

  1. Közmunkabér osztva 2 (négy óra), minusz adó : ez nem egyenlő létminimum, ami a tisztes megélhetés összege (kb. 80 ezer egy aktív korúnál).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. “maguk dönthetik el, hogy részt vesznek-e a közmunkában vagy sem, azonban lényegesen jobb anyagi körülményeket ígérünk nekik, mint ahogy eddig a szociális támogatásból éltek”
    Most akkor kötelező, vagy sem? A törvény úgy szól, hogy ha nem mész, segély sincs. Most akkor hogy? És ugye 4 óráról van szó, ha ezt a pénzt megfelezem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  3. A különböző címen levonandó hozzájárulások után, jó ha 33000HUF lesz az pintér elvtárs. Ugye így teccett érteni. Kéretik nem hülyére venni a népet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  4. Pintér nyilvan – csak nem mondja – 8 orara iger 57000 forintot, mert a kozmunkabernek alacsonyabbnak kell lenni, mint a minimalber. Akkor 4 orara mennyit fizetnek? Vagy 4 orara fizetik ezt megis, es az ellatasert fizetni kell a taborban, sot, meg kantint is telepitenek oda? Mar biztos alakitjak a kantinhalozatot egyesek. Tiszta vadnyugat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  5. Gazdag ember lehet ez a Pintér.
    Feltéve ha komolyan gondolja ajánlatát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  6. na most nagyot spórol a kormány, mert ezért az ALAMIZSNÁÉRT, nem hiszem hogy tolongani fognak.
    Reménykedjünk Sanyi bátyám, és kedves kislánya is előbb utóbb igénybe veszi eme kiemelkedőnek számító, “bérezést” ! (bár ha bekaszálja a 1.5 milliárdját, hát egy darabig nem hiszem hogy kellene dolgoznia.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  7. 57.000,-Ft.
    Ezek minimum terhelik a bért:
    - szállásköltség,
    - havi 1x-ri hazautazás és vissza,(amíg van kihez)
    - étkezés,
    - tisztálkodás,

    Amiről le kell, hogy mondjon:
    - család, ( családok széthullása)
    - kultúra-művelődés,
    - tanulás,
    - munkahely keresés,
    - életpálya modell,
    - pihenés-szórakozás,
    - egészséges élet,
    - családalapítás,
    - nyugdíj,
    - munkahely,
    - lakás,
    - megtakarítás lehetősége,
    stb.

    Ami nyújtanak:
    - akár 44 órás munkahét,
    - konténeres munkatábor,
    - rabszolga őrség,
    - éhbér,
    - egyenruha,

    Javaslom azoknak akik ilyet és hasonlókat találnak ki, végezzenek magukon, hasznosítási tanulmányt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (37 szavazatból)
  8. Kommentár helyett moderálom magamat!! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  9. Szeretném megtudni, hogy egy állami alkalmazott, aki fix járandóságból él, vagy élt, miként tud és tudott, nyugdíjba vonulva milliárdos lenni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  10. Clips! biztos becsületesen :D
    Ez az egész közmunka agyrém egy narancso kacsa, pekingi módra! pff:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  11. Vica1. Lehetséges. Minthogy van, becsületes Fidesz-es és van becsületes nem Fidesz-es.
    Csak a nem FIDESZ-es,az mind hazudik, lop,csal,a nezet ellensége,idegen hatalmak kiszolgálója, a zsidó állam ügynöke, meg hát külömben nem is magyar,stb. Mopndja a becsületes Fidesz-es, a szintén becsületes nem Fidesz-esre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  12. Clips, és hol marad a köztemetésre szánt összeg? A leromlott fizikai állapotú munkások hullanak majd, mint a legyek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  13. kekec.
    Ugye hallottál már tömegsírokról! Namármost, gazdasági megfontolásból és emléket emelve a munkába visszavezető úton mártírhalált haltak emlékére, bevezetik ezt az elfeledett temetkezési szokást. Sőt még obeliszket is állítanak fölé.
    Jaj de hülye vagyok! Már megint tippet adtam Orbánéknak.
    Ezek képesek bevezetni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  14. Mert vannak: AZ EMBEREK /fideszesek,politikusok,hű alattvalók.
    emberek akiknek,még van munkájuk.
    szolgák akik azért vannak, hogy az EMBEREK jobban élhessenek!
    MENJENEK MÁR A FENÉBE!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  15. Lényegesen jobb anyagi körülményeket ígér… Ne ígérjen! Mutassa meg, hogy 57 ezer Ft-ból, vagy annak a feléből milyen jó anyagi körülményeket lehet teremteni!
    Lássuk Pintér, mire mennél az összeharácsolt vagyonod nélkül?
    Mutassatok már csak 1 x is példát! Gazemberek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  16. sok-sok rendes munkahely fog megszünni, ha bevezetik a közmunkarendszert. Minek alkalmazzon egy állami vagy önkormányzati vállalat embereket normális fizetésért, ha kérhet az államtól közmunkást is a feladatra havi 57ezerért? És ha még a privátszférára is kiterjesztik a közmunkáskölcsönzö rendszert, akkor kész a magyar munkaeröpiac.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  17. Kerpács Winettou

    A nyuggerek irányítják a közmunkát? Hát én nem hiszem, hogy olyan sok magas-,mélyépítőmérnök lenne köztük, vagy technikus. Folyamszabályzásit is kevesen végeztek. Szerintem csak úgy vigyáznak a munkásokra, ha a gátépítésre tévedne egy-egy barnamedve a Fogarasi Havasokból, akkor a macinak legyen választéka, kiből akar csemegézni!
    22 munkanap x 8=168 óra az 340 Ft/órabér.
    Abból már lehet venni 1 kg. kenyeret és 3/4 Ráma margarint, a következő órai keresetből meg 15 dkg. zalait. Mondjuk ez a reggeli. Ebéd állami! Vacsora a reggeli kenyér maradék és újra valami felvágott, mert nehéz fizikai munkához nem lehet smarni. Az újabb 1 óra kereset. Innivaló lesz a kútban, vagy a slagon! Ha jól gazdálkodik valaki a 8 órás munkanapon megtakarít 1400-1500 Ft.ot, Az 22 napra már 30.800 Ft. -amit haza vihet!!!! És akkor kisorsolja, hogy ebből az otthoniak tartozást fizetnek, vizet, villanyt, gázt, esetleg gyógyszert, szemétszállításra, házadóra, az otthoniaknak betévőre ???? Ja igen, de ahhoz agyon kell ütni a macit!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  18. Az 57e. csak 28.500, mert négyórás a köz-bérrabszolga hivatalos munkaideje. Éljen meg ebből ez az alkoholista Pintér és bandája! Parasztvakítás ez, mint a rendvédelmiek 30%-s béremelése, meg a rezidensek “pályázható” százezre tíz év röghöz kötöttséggel. Ezek tényleg hülyének néznek bennünket!.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  19. Kerpács Winettou

    VIP. Sajnos igen, annak néznek bennünket! Mert abban vannak, hogy senki nincs már aki sztrájkolhatna, komolyabb ellenállást válthatna ki a kormány ellen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  20. gyerekek a jovo miatt nem kell aggodni,mert a project befejezesekor mindenkit belenyilaznak egy godorbe,regi hun szokas szerint

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  21. Nem az az igazán nagy baj, hogy hülyének nézik az embereket, hanem az, hogy valóban HÜLYÉK is, mert kicsit morognak, azután mehet tovább azorbán vircsaft.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  22. sintérsanyának szerencséje van, mert ha hinni lehet az életrajzának, az idén 63 éves. Különben kénytelen lenne saját magát is visszahivni kényszermunka felügyelő smasszernek. Amúgy az eddig sehol nem derült ki, hogy a nyugdijból visszarángatni szándékozott rendvédelmisek is ugyanannyit kapnának -e mint a rabszolgák, vagy érdemeikre tekintettel nekik megitélnék-e a mindenkor minimálbért??

    http://hu.wikipedia.org/wiki/Pint%C3%A9r_S%C3%A1ndor_(rend%C5%91rtiszt)
    Tanulságos életrajza kicsit hiányos: sehol nem látom benne leirva, hogy oroszlánrésze volt az olajszőkitési ügyekben, valamint elnyerte a “Magyar Köztársaság Legfőbb Maffiózója” megtisztelő cimet. Frissiteni kelle a Wikipediát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  23. Orbán András Lajos

    Szükség van az úri Magyarországnak sok,sok zsellérre, meg hajcsárra, hogy dögölne meg az egész fityiszes brancs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. Kedves Orbán András Lajos!

    Ezt kérem elolvasni, ez már túltesz mindenen:

    A magyar honvédség olyan kivételes képességekkel rendelkezik, amelyekkel egyetlen más szervezet sem az országban, például olyan logisztikai képességek vannak, amelyek a nagyszabású közmunkában résztvevő munkások szállításában, ellátásában elengedhetetlenek – mondat Hende Csaba honvédelmi miniszter
    A honvédség őrzi a Szent Koronát, kötelessége helyrehozni, fenntartani a hadisírokat és a jövőben részt vesz majd a jelenleg még készülő állami közmunka-programban.

    Hende Csaba az utóbbival kapcsolatban elmondta: a magyar honvédség rendelkezik járművekkel, sátrakkal, gulyáságyúkkal és “rendelkezik egy olyan szervezési és logisztikai tudással is, amellyel – nyugodtan mondhatom – ezt a hadműveletet kivitelezhetővé teszi”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. Egy kérdés megint felmerült bennem:
    Ha nem vállalja senkisem a közmunkát, hisz a belügyminiszter szerint a közmunka nem lesz kötelező jellegű, jelentkezni kell majd rá.
    Akkor meg honnan a csudából fogják a több tízezer embert összeszedni a stadionépítésre vagy gátépítésre?

    Szerintetek nem sántít ez a kijelentés “nem kötelező a közmunka” egy kicsit?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  26. @sedona: Hende Csaba igazat mond: A magyar fegyveres erök az utóbbi 150 évben harcban soha nem jeleskedtek, de a deportálást meg a kitelepítést, azaz fegyvertelen, védtelen emberek elhurcolását és részben megsemmisítését kíválóan elvégezték. Tehát a jövöben is számíthatunk rájuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  27. Orbán András Lajos

    sedona. Kedves barátom hogy Hende honv. mit mond senkit nem érdekel köztudott, még katona se volt, érteni se ért hozzá, csak hablatyol, a vakvilágba………Még ha ‘90 előtt mondták volna ezt, vagy pláne ‘70 körül, akkor volt bőven jármű, eszköz (gulyáságyú), meg ember is aki kezelte ezeket, de ma kétlem, hogy bármilyen csoportot logiszikai ellátásban tudjon részesíteni a MH……………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Remelem, hogy a nygdijbol visszarångatott rendorok legalåbb olykor olykor a szemlezo vezerkart fogjak munkåra kenyszeriteni!!!
    Na es ez majd orszågos mereteket olt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. vica1
    2011. július 15. péntek
    13:28
    “egy narancso kacsa, pekingi módra! ”
    Nem rossz!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. Az ókori Rómát tanulmányozom. Pintér oligarchát így be tudom sorolni a Cloaca Maxima segédmunkásai közé. Óriási szerencséjére kétezer évvel később született így már rabszolgatartó is lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. rupcsi
    2011. július 15. péntek
    18:58
    köszi! bár lemaradt egy s…
    narancsos kacsa, pekingi módra – akart lenni :D

    tovább gondolva …: 57 e Ft/hó hmm
    …amit heti bontásba fizetnek, ergo már elve sántít a dolog.
    Jó magyar szokás szerint, mondjuk két hétig dolgozik az a közös munkás, aztán hazaküldik….majd újabb két hét után szólnak, hogy curikkoljon vissza talicska mellé és hurrázzon, mert megint van meló! :D és máris egy vassal sem kap többet (pláne nem életszínvonal emelkedést) viszont jó megerősödött :D ..aljas banda! (ide ördögi fej illene, csak nem tudom azt hogy kell)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Kedves Orbán A.L.!
    Aljas rágalmat tetszett terjeszteni, amikor azt teszett állítani, hogy Hendéről “köztudott”: katona sem volt! Pedig a drága jó Hende “tartalékos ezredes”! Márpedig ezt a rangot csakis úgy szerezhette, ha volt katona!
    No, az már egy másik kérdés, hogy tartalékosok nem szoktak főtiszti rangig emelkedni (a legtöbbet visszarángatottak is megmaradnak a fhdgy.-nál). De mit lehet tudni. Lehet, hogy Hende “NagyonTartalékos” volt és ezért járt neki a háromnegyedes aranyváll-lap meg a három csillag. De az is lehet, hogy ezen rangját a Lipótmezőn kapta … az ápolók pedig rá hagyták.
    Szóval nagyon sok itten a lehetséges variáció …
    … én, mint vezérezredes éppen most kapom a gyógyszeremet! … Józsi, az Ápoló Úr szerint én is lehettem volna honvédelmi miniszter! … a Józsi sem szedi a gyógyszert … Hende sem … Orbán sem … hová fog ez vezetni?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. Orbán azért választotta Pintért belügyérnek,mert
    “Kipróbált,régi jó szakember ”
    Azért én szívesen elmennék Pintér vagyonosodási tárgyalására.Ellenben,mivel rablóból lesz a legjobb pandúr,ergo Pintér most már biztosan rabló volt,vagy nem ő a legjobb rendőr erre a posztra.Lehet következtetéseket levonni !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. Na ezt itt csak erős idegzetűeknek.Hende szerint a honvédség szerepe a közmunkaprogramban.

    miniszter a hétfőn elfogadott új honvédségi törvénnyel kapcsolatban kiemelte: a jogszabály alapja – amelyet még 1993-ban tettek le – nem változott, ezen belül viszont számos módosítást eszközöltek. Ilyen például a honvédség feladataiban történt változás: a honvédség őrzi a Szent Koronát, kötelessége helyrehozni, fenntartani a hadisírokat, és a jövőben részt vesz majd a jelenleg még készülő állami közmunkaprogramban.

    Hende Csaba az utóbbival kapcsolatban elmondta: a Magyar Honvédség rendelkezik járművekkel, sátrakkal, gulyáságyúkkal, és „rendelkezik egy olyan szervezési és logisztikai tudással is, amellyel – nyugodtan mondhatom – ezt a hadműveletet kivitelezhetővé teszi”.

    A miniszter szerint bár a közmunkaprogram kereteit még csak most alakítják ki, de az elképzelések szerint a legtöbb ilyen munkához nem kell majd sokat utazniuk az embereknek. Viszont az a helyzet is előállhat, hogy például egy nagy víztározó építéséhez vagy egyéb nagyobb beruházáshoz több ezer dolgozóra lesz szükség, ekkor jönne a képbe a honvédség – tette hozzá.

    http://www.mno.hu/portal/797495

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  35. Kedves “hiryu2,0″!
    Nyugodtan írhatsz nekünk bármit, hiszen mi a Gyengeelméjű Kormány elmebeteg tagjainak őrült ötleteit meglehetősen erős idegzettel viseljük már el legalább egy esztendeje!
    Ami nagyon szomorú, hogy Magyarországon még mindíg van kb 1,2-1,5 milliónyi gyengeelméjű, aki még mindíg azt hiszi, hogy ez a lipótmezei kormány az ő (tehát a “nemzet”) érdekében tevékenykedik!
    És ami méginkább szomorú, hogy ezt az egész ámokfutást elvileg “minőségi” értelmiségiek és független hatalmi ágak (pl.: AB) is aktívan/passzívan támogatják!
    Amit pedig abszolute nem értek: miből gondolják a hatalom mai Fura Urai, hogy rájuk nem lehet dönteni a tölgyfa-íróasztalt, őket nem lehet amúgy alaposan megkergetni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. Egy reményünk van, mégis beteg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Orbán András Lajos

    A Sintér S.-t azért lett miniszter mert valamit tud a kis gömböcről, vagy a családról, ezért muszáj a polcon tartani…………..Azért van ott a füle mögött mindegyiknek bőven…………..A Hende honv. tart.ales. meg kipróbált darab ő szervezte a gömböcnek a polgári köröket, meg hát a hátsó karbantartásához is nélkülözhetetlen……………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Pintér a becsületéhez, tisztességéhez méri a közmunkások bérét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. A 2/3-ra hivatkozó politikai elit erkölcseire utaló, dehonesztáló és becsmérlő véleményem miatt a hozzászóléásomat magam moderálom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Az mind szép és jó,hogy a férfiak munkát kapnak és mi lesz a nökkel öket is kontenerekbe rakják és a gyermekeket pedig árva házba? mert kifog rájuk vigyazni mig a szülök akár 200km re dolgozna csekély 57000ft ert ugye uraim ezt maguk sem gondolták komolyan mert ha igen akkor hajrá tessék mutassák meg,hogy is müködne ez az egész, de az élen a kitalálojával, ugy latszik az idö kereke uraim önöknél vissza felé pörög nagyon sajnálom hogy 9 ev kellett ahoz hogy ezt a fenenagy ötletet kidolgozák egyáltalan tudják hogy mit tesznek? még nagyobb nyomorba döntik az embereket es a csaladokat szétszakitják vagy ez volna az érdekük? szomoru uraim tudnak meg tükörbe nézni reggelente?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A CBA üzletlánc és a neonáci mozgalmak 2014. január 17. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos