Egy hónap alatt 52 ezerrel lett több munkanélküli 2014. February 11. Tuesday 13:22 Forrás: DK, Fotó: Kétfarkú Kutypárt

Share
Egy hónap alatt 52 ezerrel lett több munkanélküli

Budapest – A Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet becslése szerint januárban 52 ezerrel több lett a munkanélküli, mint amennyi decemberben volt. Hiába a sikerpropaganda, a kozmetikázott adatok, a valóság mást mutat.

Ismét messzebb kerültünk az Orbán-féle “munkaalapú társadalomtól” — akármit jelentsen is ez. Hiába összpontosított a kormány — félszemmel már a közelgő választásra sandítva — jelentős költségvetési forrásokat a közmunkaprogram kiterjesztésére (a GVI ennek tulajdonítja, hogy tavaly januárhoz képest viszont 182 ezerrel kevesebb lett az álláskeresők száma), a gazdaság törvényeit tartósan nem lehet semmibe venni.

A közfoglalkoztatás rabszolgamunka helyett lehetne szociális, vagy a munkaerő-piacra visszavezető foglalkoztatási program, ha a kormánynak valóban a segítségnyújtás lenne a célja, de a foglalkoztatási adatok tartós javítására alkalmatlan.

A foglalkoztatás bővülése, a munkanélküliség tartós és érdemi csökkenése csak a beruházások föllendülésétől várható. Ehhez a befektetői bizalom visszaszerzésre volna szükség, ami viszont éppen az “unortodox” eszközökkel való szakítást föltételezi.

Tags: , ,

9 Reader’s Comments

 1. Ez az új oktatási rendszer csodája? Már hét – tíz éves korban elkezdhetik a munkát? Lehetőleg minél kevesebb munkabérért.

 2. közmunkára orbán récsölt meg az egész oligarcha fideSSnyik familit !
  kapát a kezébe annak a buta gagyogó libának, aztán mezítláb mehet az anyjával árokpartra gazolni !

 3. Munkaalapú társadalom= Arbeit Macht Frei

 4. Sajnos a közmunkák java része értelmetlen, öncélú (pl. szélviharban avart söpörtetnek velük). Nekem mindig az egykori katonaság jut eszembe róla: ássanak egy gödröt, majd a kiásott föld számára egy másikat, stb.; a raktárban a plafonig tornyozott ládák sorát előrébb kell hozni tíz centivel, majd másnap vissza. Lényeg, hogy nehogy unatkozzanak!

 5. Magyarország pedig jobban teljesít!
  Egyre másra szűnnek meg a cégek,már be sem merik vallani mennyi az utóbbi években.
  A közmunka biznisz virágzik, és hazánk gazdasági fellendülése ettől várható ( a hülyék szerint)?!
  Még ez is kozmetikázott adat szerintem, mert a valóság messze felül múlja.

 6. A mocskos kormánymaffia- propaganda szerint persze soha nem dolgoztak ennyien a Zutóbbi 20 évben, mint most. Természetesen ez egy qrva nagy kamu, hiszen ebbe beleszámítják a rabszolgamunkások tevékenységét (éhbérért, totál inproduktív, értelmetlen tevékenység), kb. ahogy “kuksi” kommenttárs írta.
  .
  De ami végképp maga az agyhalál, hogy beszámítják a KÜLFÖLDÖN DOLGOZÓ MAGYAROKAT IS! Mi a kékkupakos lóbroki köze van a magyar munkaerőpiacnak, valamint a járulékfizetésnek a külföldön dolgozó magyarokhoz?
  .
  Magyar munkaerőpiac a s…gem, az… olyan már évek óta csak virtuálisan van, ami munka mégis van, az 1, minimális, 2, 99%- ban bratyi- függő. A beruházások, munkahelyteremtések leálltak, nem is várható az újraindulás. Na de ez a külföldön dolgozó magyarok beszámítása a magyarországi foglalkoztatási statisztikába… kb. mintha azt mondanánk, hogy márpedig orkbánisztánnak 16 millió lakosa van (nagyjából ennyi magyar van a Földön).
  .
  Röhej.

 7. Orbán-féle “munkaalapú társadalomtól” a faszista diktatura, vagy kommunista mint Eszak Korea, ehberer dolgozni, rabszogaknak sem volt rosszab sorsa.

 8. A közmunkánál még az is jobb lenne,ha nullszaldós gyárakat építenénk,mert akkor még mindiíg lehetne termékfejlesztéssel,új termékek bevezetésével
  racionalizálással,piackutatással stb előbbre jutni.
  Persze nem kinevezett fideszes csókosok irányítása mellett !!
  A feladatok kitermelnék a rátermett vezetőket és senki nem érezné mellőzött-
  nek ,megalázottnak magát.
  Persze az oktatásnak még a közelébe se lenne szabad engedni a Rózsikákat és a Balogokat !!

 9. Nem kell Indiáig menni. India jön ide, gyermekmunka formájában. /is./

Kapcsolódó cikkek

Egyre kevesebben dolgoznak Magyarországon 2014. February 21. Friday

Alanyi jogon járó jövedelmet akarnak 2013. June 6. Thursday | AN


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók