Ronai and Ronai
AMERIKAI

Még 11 nap van hátra a világ végéig 2011. május 10. kedd 17:14 | Rákócza Richárd Forrás: San Francisco Chronicle

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Még 11 nap van hátra a világ végéig

San Francisco – Harold Camping a bennfentesek mosolyával válaszol, ha a vészes 2012. esztendőt hozzák szóba. Szerinte jóval előbb lesz a világvége – a Biblia alapján végzett számításai szerint 2011. május 21-én. Vagyis az előttünk álló hétvége elvileg az utolsó lesz. Rövidesen megtudjuk, jól számolt-e Camping, aki hetven éve tanulmányozza a Szentírást.

Az oaklandi Family Radio tulajdonosa és igehirdetője úgy véli, a 2012-re vonatkozó világvége-jóslatoknak semmi közük a valósághoz, annál inkább a saját számításainak. 2012 a maja naptárnak, de még inkább a hollywoodi katasztrófafilmeknek köszönhetően ivódott bele a köztudatba – állítja a 88 éves úr, akinek számos követője van, nem csak Friscóban és környékén, de még Kínában is.

Harold Camping, eredeti szakmája szerint mérnökember, nem kevesebb mint hetven éve tanulmányozza a Bibliát, ennek alapján fejlesztette ki matematikai szisztémáját, amellyel a Szentírásban rejlő próféciák ideje kiszámítható. Osztott-szorzott, és az jött ki, hogy a világ 2011. május 21-én ér véget.

Camping igen határozottan állítja, amit állít, sajnos azonban nem most először hozakodik elő pontos dátummal. 1994. szeptember 6-án Camping sok tucatnyi híve gyűlt össze, várva Krisztus második eljövetelét, amelyet a prédikátor akkor már két éve arra a napra ígért. A követők ünneplőbe öltöztették gyermekeiket, nyitott Bibliákat tartottak az ég felé átszellemült arccal, a világ ideje azonban zavartalanul folyt tovább.

Camping arra következtetett, hogy valahol hiba csúszott a számításaiba, és újabb évtizedet szentelt kutatásainak, valamint az időközben szépen növekvő, csak az Egyesült Államokban ötvenöt rádióadóval rendelkező médiavállalkozásának, amelynek kiadványai negyvennyolc nyelven hozzáférhetők – még Kínába is ad egy állomása, márpedig szerinte ez Isten segítsége nélkül nem történhetett volna meg.

A vállalkozás könyveket és brosúrákat is kiad, az alkalmazottak közül néhányan olyan pólóban járnak, amelyen ott áll a vészjósló dátum: 2011. május 21. Boldogok, ha beszélhetnek arról a napról, amelyen lelkük végre megváltást nyer Krisztus által. Akad köztük, aki már 1997-ben is várta a világvégét, ami akkor elmaradt, mégsem ingott meg a Camping számításaiba vetett hitében.

Camping azt állítja, a Bibliában lévő számok bűvölték el. Vajon Isten miért épp ezt vagy azt a számot tünteti fel a Szentírásban? Hasonló módon próbálta a Bibliában lévő kódot megfejteni, mint a Washington Post volt publicistája, Michael Drosnin, azzal a különbséggel, hogy nem csak a zsidó Bibliát vette figyelembe, hanem az Újszövetséget is. Megjegyzendő, hogy Drosnin is 2012-t tartja vészes évnek, akárcsak a maják, bár voltak más jóslatai is, amelyeknek már be kellett volna következniük – de nem következtek be.

Camping bárkinek türelmesen elmagyarázza, miként jött ki neki ez az eredmény. A számoknak különféle jelentésük van. Például az ötös szám vezeklést jelent, a tízes a teljességet, a tizenhetes a mennyeket. Krisztust 33. április 1-jén feszítették meg; 2011. április 1-jéig 1978 év telt el. Ezt a számot megszorozta 365,2422 nappal, ennyi nap van ugyanis minden napévben, ami nem tévesztendő össze a naptári évvel.

Ezután feltűnt neki, hogy április 1. és május 21. között 51 nap van. Ha ezt a számot hozzáadjuk a szorzat összegéhez, 722 ezer 500-at kapunk. Márpedig (5×10x17) x (5×10x17) = 722 500. Szavakra lefordítva: vezekés szorozva teljesség szorozva mennyek, és mindez a négyzeten.

James Kreuger, a Secrets of the Apocalypse – Revealed (Az Apokalipszis titkai – megfejtve) című munka szerzője, aki negyven éve tanulmányozza az Írást, ismeri Camping számításait. Abban nem kételkedik, hogy a világvégének el kell jönnie, vitatja azonban Camping módszerének helyességét: szerinte a médiavállalkozó a kezdők hibáját követi el, amikor konkrét dátumot próbál megállapítani Krisztus visszatérésére, hiszen ő maga mondja (Máté 24:36): „A napot és az órát nem ismerheti ember, még a mennyei angyalok sem, hanem egyedül az én Atyám.”

Tizenegy nap múlva meglátjuk – addig is maradunk a témánál; önök pedig maradjanak az Amerikai Népszavával. Holnap megtudhatjuk, kik és miért tartják Harold Campinget hamis prófétának.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Még 11 nap van hátra a világ végéig, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

24 Reader’s Comments

  1. NNAAaa…jó hogy tudom ! Akkor már nemfőzöm meg azt a marhapörit , amit hetek óta tervezek…majd eszem hideget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  2. Mért kell ilyen hülyeségekkel zsibbasztani az emberek agyát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  3. Ó jaj!
    Már a középkorban is akadtak ilyen agyatlanok, akik határozottan megmondták a tutit a világvégéről. Asszem, Nemerénél olvastam valahol, hogy egy ilyen “szakértő” annyira meggyőzte az embereket, hogy volt aki mindenét eladta, aztán kiálltak a mezőre és várták, mikor kapcsolja le valaki a Napot. Aztán mikor a világvége a mérsékelt érdeklődés okán valahogy elmaradt, szépen hazamentek. Vagy hova, ha eladták mindenüket. És állítólag a “szakértőt” se verték agyon, amin nagyon csodálkoztam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. Ha ennek a szarnak folytatása lesz, Mr. Rákócza, akkor többet nem jövök inkább az AN-re. Köszönöm eddigi “jeles” tevékenységét, de fárasszon mást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  5. A bibliaban hivoknek, a legkonyebb josolni megjosolni a vilagveget, a celjuk hogy megremitsek a hivoket , hogy dobljak a penzt a perselybe, es ha nem kovetkzik be a hokusz pokusz joslatuk , akkor konyen megmagyarazzak, a jo Isten megbocsajtot nekunk, es adot meg egy chansot, es kituznek egy uj datumot a vilagvegere ami aztan vegleges nincs tobb halasztas, csak dobaljatok a penzt a perselybe, mert a jo Isten csak azokat engedi be menyorszaba akik adomanyoztak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Pénteken szóbeli nyelvvizsga…most akkor fölöslegesen megyek? Az eredményhirdetést már úgysem érem meg :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. …és pont az nap jön hozzánk Anyósom, a drága!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. Az Atlantic Avenue-n mar honapok ota ott van ez a tarsasag nagy plakatokkal. Remelem ott lesznek Majus 22-en is “We were wrong” plakatokkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. David Mandler,
    addig maradj te vívóállásban :)
    Tudod, hogy a helyesbítések milyen szerények szoktak lenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Nem tudom milyen bibliat olvasott a tag de Jezus 2.eljovetele (valojaban az lessz negyedik)
    1. Szuletes.
    2. Feltamadas utan felment az atyahoz es visszajott)
    3. Lejon a felhokig elviszi az egyhazat
    4. 1000 eves kiralysag
    es utana a vegitelet.
    Szoval legalabb 1000 ev

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Jön a bulvár az AN-re… :-(
    De miért? Nekem nem hiányzott…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Én már csak abban hiszek, ami megtörtént. Néha abban sem!
    Azért Nostradamus jóslatai érdekesek.
    http://horoszkopszoftver.hu/joslat.htm

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Pelican: ez nem bulvár. Tele van vele Amerika. A Huffington Post, az AP, a CNN, minden komoly nagy hírsite foglalkozik vele. Ez egy jelenség, ami elérte a médiaküszöböt, foglalkoznak vele. Mi viccesen visszaszamolunk. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  14. Tudjatok az ugy van, hogy Isten utja kifurkeszhetetlen!
    Isten egyik kezevel ad a masikkal elvesz. Egyszer adott egy szep foldet ,amit az emberek szepen tonkretesznek! Lehet hogy most elveszi!
    Szerintetek ha Isten itt lenne kozottetek kiabalna hogy haho ! itt vagyok!
    Buta nepseg!!!! Hogy minden rosszert Ot hibaztassatok! Most azert bantsatok!!
    Lehet , hogy azert van kozottetek, hogy mind azt a sok rosszat amit az emberek elrontottak azt helyrehozza!!!!!! Tudjatok az igazi Messias soha nem fogja felfedni magat! Talalgatasok persze mindig vannak es lesznek de ez keves!!!!
    Na akkor varjunk!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Végül is megérett a világ az elszámolásra.
    Félnem nem kell, hiszen jó ember vagyok, a szeretteim is azok és csak ez számít :)
    Szívesen megnézném, amikor Orbán és balkezei megkapják ami nekik jár.
    Ugyan, benne van a rizikó, hogy a káröröm bűnébe esnék.

    Ugye a nézők nem vakulnak meg a lángpallostól?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Admin!

    Attól, hogy tele van vele Amerika, meg a CNN, meg mi, még lehet bulvár.
    Aztán: hogy ez egy jelenség, s foglalkozni kell vele, az nem jelenti azt, hogy ilyen hülyeséggel bombázzanak minket.
    Foglalkozzunk a jelenséggel, ha aktuális, de ez a cikk nem azt teszi, hanem ostobán riogat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  17. Ja, és mi ebben a vicces?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Úgy látom, a kommentelők nagy részéből hiányzik a humorérzék!
    Az emberi ostobaság határtalan és ráadásul veszélyes, de kedélyes humorral még az ilyesfajta világvége hangulat is túlélhető. Duzzogás helyett inkább hátradőlve élvezzétek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. admin:
    Ez kb. olyan érv, mint otthon a KÉT-HAR-MAD.
    A ValóVilágot is sokan nézik odahaza, de attól még remélem, az AN nem fog róla cikkezni.
    A butaság butaság marad akkor is, ha sokan hisznek benne.
    Az AN-t ennél komolyabbnak tartom.
    És nem ez az első ilyen cikk, sajnos…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Ma 2011.05.11 van…
    Akkor 10 nap múlva itt találkozunk .. JÓ ?
    **
    Biztos, ami fix
    Azaz, amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra … van egy üveg söröcske a hűtőben… holnapra csak volt
    **
    10 napig megpróbálom még jobban (tuti lehet, csak erre kell figyelni !!) élvezni az életet
    addig nem tüntetek senki ellen, mellett, helyett
    üsse kavics: maradjon a médiatörvény még 10 napig, a 98 % -s is maradhat ..
    fidesz is élje világát… még 10 napig
    de csak addig !!
    **
    majd kiki számoljon el lelkiismeretével (ha van)
    **
    én pedig előszedem kevéske asztrológia ismeretem (tudás ??)
    telihold ? nem, nem ekkor van

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Teremto: Nekem Isten egyszer adott egy pofont , de a fal adta másikat !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Szántó István

    Ha létezik Teremtő Isten, akkor annak felelőssége kell legyen teremtettjeivel szemben. Tudatnia kell velük, hogy:1. Ő, mint Teremtő igenis létezik,
    2. Hogy törvénye van, amellyel irányítja és egységesen mindenkire egyformán vonatkozó normatívákat adott, 3. Ismertetnie kell a világ eredetét, és természetesen a végéről is tudósítania kell, és 4. Ezeken kívül bármilyen sajátos de az ember /mint teremtmény/ számára jelentőséggel bíró dolgot közölhet az emberiséggel, mégpedig közérthető formában. Ezeknek a kritériumoknak a Biblia tökéletesen meg is felel, annak ellenére, hogy földi szervezetek megpróbáltak erkölcsi és anyagi tőkét is kovácsolni a Biblia által közölt ismeretekből, vagy érdekükben állt azt eltitkolni, hogy nehogy lelepleződjenek a bibliától eltérő cselekedeteik. A világ-vég váradalmak között voltak a történelemben szép számmal nem bibliai alapú, téveszmékre épülő váradalmak is, amelyekre mozgalmak épültek. Egy ilyen tanulmányt mutatnék be hogy mi a bibliai alapú világ-vége váradalmak kritériumai. Azok a kísérletek, amwlíek a biblia számainak jelképes értelmet tulajdonítva próbálják “kiszámítani” azt az időt, amelyről maga Jézus nyilatkozta, hogy ” azt az időt és órát senki nem tudja, még az ég angyalai sem, hanem csak az én mennyei Atyám egyedül,” és másutt meg azt írja ezzel összhangban, hogy az a nap “úgy jön el mint éjjeli tolvaj” akkor az az ember, aki ennél többet akar mondani, annak magasabb “tisztségének” kellene lennie, mint magának a kereszténység alapítójának, Jézus Krisztusnak, és ezzel elhagyná a bibliai kijelentések talaját. Persze ilyen szárnyaló akad éppen elég, hogy beteljesítse a hamis prófétákról szóló bibliai jövendölések valódiságát.
    A biblikus világ-vég váradalmakról hadd küzüljek az érdeklődők számára egy tanulmány linket. http://www.betuvetes.hu/hu/node/2733

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A többség nem hisz a világvégében 2012. május 2. szerda | AN

A maják földjén is várják a világvégét 2011. december 21. szerda | RR

Mára ígért világvégét Harold Camping 2011. október 21. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos