Ronai and Ronai
AMERIKAI

A többség nem hisz a világvégében 2012. május 2. szerda 18:06 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A többség nem hisz a világvégében
Budapest – A megkérdezettek 8 százaléka fél attól, hogy 2012-ben eljön a világvége, a többség azonban nem hisz benne, derül ki egy felmérésből.
.
A világ lakosságának 14 százaléka azt feltételezi, hogy még élete során eljön a világvég, 86 százalék elutasítja ezt. A megkérdezettek 10 százaléka hisz, 90 százalék nem hisz a maják naptárában, amely szerint 2012 vége elhozza az apokalipszist. Az emberek 8 százaléka kifejezetten idegességet vagy félelmet érez amiatt, hogy rövidesen eljön a világvége.
.
A magyarok várakozásai szinte azonosak az átlaggal: 14 százalék véli úgy, hogy még élete folyamán bekövetkezik a világvége, 12 százalék elfogadja a  maják idei évre vonatkozó prognózisát és 8 százalék erősen aggódik a prófécia megvalósulása miatt – ezek a legfontosabb megállapításai annak a nemzetközi felmérésnek, amelyet az Ipsos a Reuters megbízásából 21 országban több mint 16 ezer felnőtt megkérdezésével készített.
.
A törökök és az amerikaiak 22 százaléka, a dél-afrikaiak 21 százaléka, a franciák 6 százaléka gondolja úgy, hogy halála előtt eljön az Armageddon. A kínaiak hisznek leginkább az idei világvégben, őket 13-13 százalékkal a törökök, az oroszok, a mexikóiak, a dél-koreaiak és a japánok követik a rangsorban. A németek és az indonézek 4 százaléka, a britek, a dél-afrikaiak és az olaszok 7 százaléka gondolja úgy, hogy 2012 az utolsó év.
.
Az oroszok rettegnek a legjobban attól, hogy idén eljön a világvége, őket a lengyelek, a kínaiak, a törökök és a japánok követik a listán. A britek, valamint a németek, az ausztrálok és a kanadaiak a legoptimistábbak e téren.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 4 szavazatból)
A többség nem hisz a világvégében, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

20 Reader’s Comments

  1. Bizony, ha kirobbantják a III.WW-t, akkor legalább ennyien vesztik el a világukat. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  2. Nem tudom a hogyishivjákban, vagy a micsodában hisznek-e többen.
    Hiszen mérhető, vagy nem? Micsoda tudományos eredmányekkel
    lehet itt foglalkozni 47000 HUF-ért ? Van munka és munkahely.
    Már csak a termék ismeretlen. De valaki ir róla egy kis doktorit.
    (no nem kisdoktorit, az már megszűnt)
    Nem tudom a hottentottákat is megkértdezte valaki. Mondjuk mobilon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  3. Szerintem ez a világvége-várás inkább egyes ország lakóinak általános lelkiállapotának és kultúrájának mozaikdarabkája, mintsem ténylegesen jól elkülöníthető téma. Ahol pesszimista ugyanakkor vallásos a lakosság többsége, ott nyilvánvalóan nagyobb az igenek aránya, talán még azoknál az országoknál is, ahol eleve nem túl rózsás a helyzet. Amúgy a maják leszármazottait vagy Dél-Amerika hegyi népeit is megkérdezték? Végül is az ő történelmük része ez a jóslat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  4. Mi következik be nagyobb esélyel:
    .
    1., Orbán sikeres gazdaságpolitikája
    2., Világvége

    Én a világvégére voksolok :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  5. Sok buta nem csak nem hiszi, nem is látja, hogy már itt van, már mint a világvége. A fülkeforral kezdődőtt és még tart.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  6. Miért,…. hát még nem ért véget?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  7. Magyarországra vonatkoztatva elhiszem, hogy rövidesen eljön a helyi világvége, napról-napra jobban alakul.Menekülési útvonal egyelőre még van azoknak, akik élni tudnak vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  8. Na, az öreg rádiós fickó biztos reménykedik :)
    Már nagyon várja, hogy bejöjjön neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  9. Jimbo:

    - Őn is a vén hülyére gondoltam elsőnek… de aztán rájöttem, hogy itt magyarsztánról lehet inkább szó.

    Ott ugyanis már megvan a világvége… :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  10. Érdekes de nem hit, szavazás vagy vélemény kérdése. Aki hisz a bibliában mint Isten szavában az tudja hogy a világvége (itéletnap) még soká fog bekövetkezni.
    Persze azok a kínai keresztények akik bedöltek a világvége hirnek tavaly tavasszal és összegyültek egy mezőre, ahol a kínai katonák lepuskázták őket, nekik Tényleg eljött a világ vége. Vannak akik több istenben (pénz, hatalom stb. stb ) hisznek és egy világban. Vannak akik több világban hisznek és egy Istenben. Örömmel látom hogy ezen a fórumon ilyenek is vannak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  11. Régi vicc:
    “Magyaroszágon kutatják a halál utáni életet, Romániában meg az élet előtti halált.”

    Sajnos MO nagyon kezd is az utóbbi felé tendálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  12. A maják naptára nem mondta, hogy világvége lesz, pusztán csak 2012/12/21 ig készítettek naptárat.

    A nem magyar dátumozás szerint 12-21-12 ami kísérteties mivel csupa 1 -es és 2-es számokból áll. Ugyancsak az előrejelzés szerint az adott napon a naprendszer bolygói egy vonalba kerülnek aminek a gravitációs hatását nem ismerik és egyesek aggódnak. Ugyancsak az oroszok ill. a NASA is távoli felvételeket mutatott be amin űrhajók közelednek a föld irányában és 12-21-12 én érnek ide ha tartják a sebességüket és az útirányt. mindebből arra következettek sokan , hogy azért nem csinálták tovább a naptárat mert a bolygók azonos állása miatt a föld megsemmisül, nincs tovább és nincs milyen naptárat csinálni. Megint mások arra következtettek, hogy nem világvége lesz, hanem új korszak kezdőkig, de, hogy valami megváltó jobb vagy rosszabb azt nem lehet nemhogy tudni de még kikövetkeztetni sem a maja naptárból.

    -
    Amit biztosan tudunk, hogy a maják a csillagok és bolygók mozgását figyelték és rendkívül pontos naptárat készítettek a jövőre nézve is és naptáruk sok egyéb az átlagemberek által nem ismert információt és kódolt üzenetet is tartalmaz.

    Hogy ezt egyedül képesek voltak a saját eszközeikkel megtenni, ami számunkra elég meglepő, vagy fejlettebb esetleg földöntúli civilizációktól, – talán pont azoktól akiknek az űrhajója állítólag közelít, – kaptak segítséget, erre kézzelfogható bizonyítékot én még nem hallottam, láttam.
    -
    A világvége és az emberiség kipusztulása nem azonos, az emberiség kipusztíthatja magát világvége nélkül is, rengeteg más faj túl fogja élni. A jelenlegi veszélyes eldurvult helyzetben én az emberiség saját keze által történő kipusztításának nagyobb esélyt adok mint az ufonauták vagy isten beavatkozásának.
    -
    Nem csak egy fegyveres 3.-ik világháború de bármilyen más esemény is kiirthatja az emberiséget. Sajnos a mai pengeélen táncoló túlfeszített viszonyok között egyetlen felelőtlen őrült is kreálhat megállíthatatlan folyamatokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  13. Nekünk már két éve eljött a világ vége. A jó világnak vége. Nehéz a rablánc a lábon, de széttöri büszkén a nép! (nem a Nemzet)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. “…Nehéz a rablánc a lábon, de széttöri büszkén a nép…”

    - Dehogy töri… ez a nép nem tör semmit sehová.

    Éppen most tettek egy félanalfabéta nagypofájú senkit a nyakára, ez lett a Zelnök, ezzel beteljesítve a söpredék- bratyi- kitartotti diktatúrát, és a népnek ez fel sem tűnik.

    Ennek a népnek lőttek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Eagle:

    - Azért olyan “megállíthatatlan világvége- folyamatot”, amit egy magányos eszelős elindíthat, nem tudok elképzelni.

    Azért pár zsák házi készítésű harcigáz nem fog világvégét kiváltani… nem kell fölöslegesen parázni az ilyesmitől.

    “…naptáruk sok egyéb az átlagemberek által nem ismert információt és kódolt üzenetet is tartalmaz…”

    - Például miket? Mármint, milyen kódolt információt? Valami mérvadó tudományos tájékoztató irodalom jó lenne erről, de csakis TUDOMÁNYOS tájékoztató. Ha ez igaz, nyilván bőséges tudományos irodalma kell hogy legyen.

    Civil tudósok szájára ugyanis köztudottan képtelenség lakatot tenni, így a “ravaszul eltitkolt tudás” szóba sem jöhet.

    “…Hogy ezt egyedül képesek voltak a saját eszközeikkel megtenni, ami számunkra elég meglepő, vagy fejlettebb esetleg földöntúli civilizációktól, – talán pont azoktól akiknek az űrhajója állítólag közelít, – kaptak segítséget, erre kézzelfogható bizonyítékot én még nem hallottam, láttam…”

    1, Nem is fogsz, mert ez egy marhaság,

    2, Miként lehetséges, hogy neolitikumi szinten megrekedt, elszigetelt népek látszólag olyan tudományos információk birtokában vannak, melyek messze túlmutatnak az általuk érzékelhető dolgokon? PL. a dogon Sirius- B legenda, vagy ez a maya dolog?

    Erre a választ Carl Sagan adja meg, Broca agya c. könyvének egyik fejezetében, mely pont ilyesmivel foglalkozik.

    Egyszerűbb a válasz, mint azt legtöbben gondolnánk.

    E.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  16. Már az is szégyen, hogy ez az áltudományos baromság folyton a hírekben szerepel.
    Ráadásul 2000-ben már végigcsinálták ugyanezt a világvége-cirkuszt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Eldrad
    2012. május 3. csütörtök
    12:44

    Köszönet a könyv címért érdekelnek az ilyen dolgok. Ha egyéb hasonló cikkeknél tudsz érdekes könyveket ilyen témákban kérlek továbbra is oszd meg velem.
    -
    A kódolt üzentek és jelek nem megfejtetlenek, komoly táblázatok információk stb, a neten elérhetők én láttam, különféle jel táblázatok, magyarázat is van hozzá, de nagyon komplikált, hosszadalmas, nehezen áttekinthető ezért írtam, hogy a többség számára nem ismertek.
    -

    “Azért olyan “megállíthatatlan világvége- folyamatot”, amit egy magányos eszelős elindíthat, nem tudok elképzelni.”

    Senki sem, azért is nagy az esélye, hogy megtörténik.

    -
    “Azért pár zsák házi készítésű harcigáz nem fog világvégét kiváltani… nem kell fölöslegesen parázni az ilyesmitől.”
    -
    Nem ilyesmire gondoltam, hanem inkább előre kiszámíthatatlan és emberek számára kontrollálhatatlan önpusztító társadalmi folyamatokra.

    Nem kizárható a tudományos kísérleti laboratóriumokból esetleg kiszabaduló mutációt képező biológiai anyagok és nem utolsó sorban Fukushima.
    -
    A veszély nem múlt el, itt nem akarom most részletezni, de a felhalmozott aktív nukleáris anyag, – sajnos túllépték a megengedett határt, mert nem akartak költeni az elszállításra, – több mint 8000 aktív fűtűrúd nem is tudom most fejből hány száz vagy ezer tonna magas sugárzási értékű nukleáris anyag hever veszélyes helyen, veszélyes állapotban.

    Ha az egyébként is megrongált 4es épületben az összebarkácsolt vészhűtés megáll vagy újabb nagy földrengés következtében (70% esély 3 éven belül) jobban rongálódik akkor szakszerútlenül tárolt nukleáris anyagból kiszabaduló sugárzás bőven elég a földi élet teljes elpusztítására. A japánok sem eltávolítani nem tudják a nukleáris anyagot, sem biztonsággal tárolni, kezelni. A Hiroaki Koide prof csinálta a számításokat kb 85 -90 Csernobillal egyenlő lesz a tragédia.
    -
    Spórolásból a biztonságos befogadó kapacitásnak a többszörösét túllépték, már késő.
    -
    Szóval sok minden megeshet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Eagle:

    “…kódolt üzentek és jelek nem megfejtetlenek…”

    - Ezt értem, de ez nagyon tipikusan olyan kérdés, aminek – ha valóban hitelesen igazolható – rengeteg tudományos publikációja kell, hogy létezzen, akár magyar nyelven is. Kitűnő történészeink vannak, kell, hogy legyen ennek szakirodalma.

    Feltéve, ha tudományról van szó, nem pedig valami jól hangzó, de teljesen blőd áltudományról.

    Na, szóval, szakmai cikkeket kérek, ha van ilyen.

    De nem “ezoterikus” cikkeket, mert az eleve áltudomány. Jöhet ehhez a témához középkori dél- amerikai vallás- és kulturtörténet, csilagászat, vagy bármi, ami ebben segíthet.

    Könyvek:

    - Lényegében szerezd be Carl Sagan összes, magyarul is megjelent könyvét (hat db, ha jól emlékszek), de főleg a Broca agya, és a Korok és démonok címűeket.
    Valamint a Kozmosz c. sorozatot, ami szintén megjelent magyarul is, DVD- n, pár éve.

    Könnyen beszerezhető mind, és ezek megadják a válaszokat, amiket keresel. Sagannál nagyobb tudós nem sok volt az emberiség történetében.

    “…Nem kizárható a tudományos kísérleti laboratóriumokból esetleg kiszabaduló mutációt képező biológiai anyagok…”

    - Ilyen csak filmeken van.

    1, A kísérleti laborok nagyon szigorúan ellenőrizve vannak, pláne a katonaiak, vagy az olyanok, ahol különlegesen veszélyes anyagok vannak tárolva.

    Onnan nem “jön ki” semmi.

    2, Biológiai anyagok nem “mutálódnak” csak úgy. De ha ez érdekel, akkor olvass genetikáról tájékoztató irodalmat, vagy keress meg a legközelebbi egyetemen egy genetikus professzort, és kérdezd meg. Én ez utóbbit tettem pár éve, igaz, egy teljesen más kérdésben, de jól kiokosított.

    Szóval, nyugalom, semmi nem fog zombit csinálni a Föld lakosságából…

    Fukusima:

    - Ehhez nem tudok hozzászólni, csak annyit tudok, hogy valóban nem múlt el a veszély, de szaktanulmányokat, tájékoztató cikkeket nem olvastam a témában.

    Na, akkor irány a könyvesbolt, vagy a könyvtár, és tessék beszerezni a Carl Sagan műveket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Nos ez a 14 százalék a vallásos, a babonás, a misztikus, azaz a mentálisan gyenge emberek csoportja. Ezek nélkül lényegesen nagyobb nyugalomban élne a világ. Hallottam már vallási felekezettől, hogy a Buddhisták, a Hindu vallások, a zsidók felelnek a világ végéért, mert az igazi keresztények világában rendezett a végítélet a mennyel és a pokollal. Arról fogalmuk sem volt, hogy Krisztus zsidó volt, és a tízparancsolatot zsidó pásztorok tették a kereszténység alapjának. Mind ezt 1.400 év alatt sikerült a zsidóknak a kereszténység alapjává tenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. Eldrad! Talán jogosak az észrevételeid, talán nem. Eagl közlésében a lényegeset a bolygók együttállásában sejtem. Ez tudoményos tény. Az is tudományos, hogy hatását nem tudják megitélni. Majd látjuk!

    Hogy még komoly is legyek: nekem ezévben 5 klf csövem lyukadt ki. Hát nem igaza van annak szivarnak, akinek a legutóbbi egyetlen napra vonatkozó jóslata sem jött be, de bejelentette, hogy “a világvége elkezdődött”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A maják földjén is várják a világvégét 2011. december 21. szerda | RR

Hitelkönnyítést ígért az elnök 2011. október 25. kedd | RR

Obama és a latin szeretők 2011. október 24. hétfő | Rákócza Richárd

Keresztényeket mészárolt a vietnami rezsim 2011. július 28. csütörtök | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos