Ronai and Ronai
AMERIKAI

A maják földjén is várják a világvégét 2011. december 21. szerda 20:43 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A maják földjén is várják a világvégét

Mexikóváros – Pontosan ötvenkét hét van hátra 2012. december 21-ig, amikor is sokak szerint bekövetkezik a régi maja jövendölés, és a világnak vége lesz.

A maja naptár körüli felhajtástól igen sokat remél a narkóháború miatt évek óta rossz hírű latin-amerikai ország. Mexikóba egy átlagos évben 22 millió turista érkezik; az idegenforgalmi iparág azt várja, hogy a világvége-jövendölés felhajtja a forgalmat, és 2012-ben 52 millió utazó keresi fel csak Chiapas, Yucatán, Quintana Roo, Tabasco és Campeche régiókat.

A világvégét sokan arra alapozzák, hogy egy, a hatvanas években Tortugueróban felfedezett 1300 éves maja kalendár a mi időszámításunkra átültetve 2012. december 21-ig számlálja a napokat. Több tudós azon a véleményen van, hogy szó sincs jóslatról, még kevésbé világvégéről, a naptár egy ciklus végét jelöli; mások pedig azt állítják, a naptárnak valahol véget kell érnie, és ez a nap épp úgy lehet 2012. december 21, mint ahogyan lehetne bármely más nap is.

Józan magyarázatokkal azonban nem lehet elvenni az apokalipszis-hívők kedvét, akik a maják egykori földjén 2011. december 21-én, szerdán megkezdték a visszaszámlálást. A guatemalai határ mentén elhelyezkedő Chiapas tartományban, Tapachula városában a központi parkban elhelyezett hatalmas digitális óra mutatja vészjóslóan, mennyi idő van még hátra, a közeli régészeti lelőhelyen, Izapában pedig maja papok illatszert égetnek, kántálnak és imádkoznak.

Yucatán is mindent megtesz annak érdekében, hogy minél több utazót vonzzon, így a rég kipusztított nép képviselőinek beöltözött emberek egyfajta időutazásra invitálják a turistákat, különféle látványos rituálékat hajtva végre. Ezek közt természetesen nem szerepel a hírhedt emberáldozat, melynek során a maják élő emberek szívét tépték ki és ajánlották fel vérszomjas isteneiknek.

A 300 és 900 között virágzott maja civilizáció igen magas fokon űzte a csillagászatot. Szóban forgó naptáruk i.e. 3114-ben indul, és baktúnoknak nevezett ciklusokra osztja az időt. Mivel a tizenhármat szent számnak tartották, tizenhárom baktúnra oszlik a naptáruk is, és az utolsó ilyen történetesen 2012. december 21-én ér véget.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
A maják földjén is várják a világvégét, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. Ki is mondta?
    - Nemsokára itt a világvége,de mi megússzuk,mert Magyarország le van maradva vagy ötven évvel….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  2. A világvége jósok is olyanok, mint a papok – tisztelet a kivételnek, ők vannak kevesebben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. 2012. December 22. -én is pont úgyan úgy kell fel a nap …
    Butaság az egész! Semmi tudományos alapja, sem bizonyított tény nincs.
    Hum-buk ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. TOKES Ur, en ott voltam amikor Jeremias lelkesz Ur atadta Onnek a Peticiot, vagyis a kezebe nyomta, mert On nagyon sietett a buszhoz Strasbourgban, most decemberben.
    Jeremias lelkesz csakugyan erdelyi szarmazasu, csak hogy Jeremias nem adta el a LELKET, Jeremias lelkesz BOJTEL es szerenyseggel probalta es elerte hogy az Europai POLITIKUSOK oda figyelyenek hogy mi is tortenik Magyarorszagon.

    Szegyelje magat ezert a nyilatkozatert es probaljon eszhez terni mar, ha meg van belolle, mert On mar nem melto a SZOSZEKRE, meg a politikahoz is annyi koze van mint a romai Papanak az Os Indianokhoz.
    Lehet ministralni csikszeredai unnepeken es mas Kaotikus, bocs Katolikus szertartasokon mert Onnek mar nincs semmi keresnivaloja az Istentiszteleteken.
    Szerintem LUTHER MARTON FOROGNA A SIRJABAN ha latna es hallana hogy egy REFORMATUS PUSPOK mit cselekszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  5. Még mindig jobb mintha az APEH.-et várnák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Dakota mokasszin

    Mintha kissé pesszimista lennék, mikor úgy vélem, hogy örülhetünk, ha megérjük 2012 dec,.21.-et???????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Magyarsztánnak már itt a világvége… :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  8. “Nem lehet világvége 2012-ben, mert van olyan joghurtom, ami 2013-ban jár le.” :D (graffiti)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  9. 1300 éves maja kalendár a mi időszámításunkra átültetve 2012. december 21-ig számlálja a napokat.

    nyilván kicsi volt a “kőtábla” amibe vésték, és csak
    addig tudták belevésni a napokat

    :)

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. Az öreg rádiós prédikátor is bedobhatja még ezt a dátumot. Ő már biztos nagyon várja.Annyiszor kiszámolta, de eddig nem jött be neki. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Nekünk itt Magyarországon már befellegzett.Eljött a világvége 2011-ben, Mit nekünk a 2012-es már meg se kottyan.Addigra vagy kinyúlunk vagy meg se érezzük a változásokat.Leminősítés ,leminősítés hátán várhajuk az ország csődjét.Ők megmondták 1 és fél évvel ezelőtt nem?Miért nem vettük komolyan, bebizonyították nekik volt igazuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  12. sisius:
    Szóval TE élelmiszereket halmozol fel ??!
    Jobb ha tudod : az ilyesmi Nemzetellenes !
    Már a dicsőséges Rákosi-korszakban is Recskre szállították azt akit rajtakaptak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Bár ami azt illeti : nekem van 500 liter tejem , egy nagy katonai gázolajos hordóban , minden eshetőségre…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Tartós élelmiszer, víz, magvak, némi arany, és egy fegyver amivel megvéded a családodat, magadat. meg a készleteidet a post apokaliptikus érában.

    Ja, és Chuck Norris mint családtag :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. Chuck Norris?

    - Most már tudjuk:

    Táguló világegyetemben élünk.

    Mindenki Chuck Norris elől menekül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Geyza!
    Aztán mit csinálsz azzal a sok tejjel ha megromlik? Sajtot? :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Hát én I. Orbán királyunk uralkodásának végét várom! Várom, hogy a koronaőr felébred és nyűszítve üvölt, hogy eltünt a korona, eltünt a korona, eltünt Orbán is és a korona is!
    Pintér S.-ámuel nyugtatja meg, mint a 3 dimenzió dingó biztonságiőr-szolgálat vezetője, hogy a korona megvan, azt jogos viselője öltötte magára, amíg a visszamenő törvénykezést be nem fejezte! Így sikerült visszamenni a Magna -Chartaig, ill. Magyarországon II.András idejéig, 1222. az Aranybulla szentesítéséig! De Hol van I.Orbán királyunk???Kérdezik az alattvalók.
    Ajkak bezáródnak, szemek lesütődnek. Gyors körbetekintés után egy borízű hang csak annyit szól: Csuklyások jártak erre az éjjel, kisebb obégatás volt, de hamar elhalkult.
    Egy ismeretlen hang szólal meg a hajnali ködben. Valami Barrodso és emberei lehettek. Ők azok akik elviszik az ártatlan demokratikus vezetőket és semmi diktátumot nem fogadnak el. Könyörtelenek!
    Kísértet történetek járják most is a világot, hogy régi IMF. hitelezést kérő vezetők lelkei bolyongnak valahol Kamcsatka és Ojmjakon városa között.
    Kísért a múlt! 2025-t írunk!
    A gimnáziumban történelem órán:- és akkor 4 óra volt! Megszólalt az Auróra ágyúja és Pestre bevonult Orbán Viktor fehér lovon, mint ellentengernagy, vagy őrgróf, nem tudni pontosan.
    A tömeg 2 oldalról is haladt. Balról az Emke felöl a békés kockaköves tüntetők, jobbról pedig a demokratikus molotov-koktélt szorongató fiatalok, akik elé kukákat rakott az ellenfél. A két társaság összetalálkozásakor remekül eljátszottak volna a “Ki tud többet a Szovjetunióról?” -de a Gyurcsány-hatalom hamarosan véget vetett a vetélkedőnek. Az esetet kiváló bárdunk, Balsai énekelte meg. Semmis is lett minden. Azóta az AB-ben ül. Az meg azt jelenti, Alkalmi Bizonyítékot majd szerzek! De ezek még nem várják a korszak végét!!!!???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Szavazatvásárlás Mexikóban? 2012. július 5. csütörtök | AN

Mexikóban ismét intézményes a forradalom 2012. július 2. hétfő | AN

Hitler, cicimutogatás, hűtlenség 2012. június 22. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos