Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Family Radióra hagyta a vagyonát, de a világvége elmaradt 2011. június 2. csütörtök 13:24 | AN Forrás: CNN Money

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Family Radióra hagyta a vagyonát, de a világvége elmaradt

San Francisco – Lassanként előkerülnek azok a károsultak, akik megették Harold Camping május 21-ére szóló világvége-jóslatát, és lemondtak evilági javaikról – a jós vállalkozásai javára, kisemmizve rokonaikat, akik a végrendelet felbontásakor döbbennek rá, mennyire pórul jártak.

Doris Schmitt háromszázezer dolláros vagyona oroszlánrészét juttatta a Family Radio kezére, megfosztva az örökségtől a rokonságot. Eileen Heuwetter megdöbbenéssel értesült arról, hogy ő és testvére csak 25-25 ezer dollárt kap nagynénjük vagyonából, a többi a végítélet-hirdető rádióé, amely negyedmillió dollárt kaszált csak ezen az egy ügyön. A magát kereszténynek, ám egyházfüggetlennek beállító oaklandi Family Radio az adóhivatal nyilvántartása szerint csak 2009-ben 18 millió dollárnyi adományt kasszírozott.

Heuwetter, a végrendelet végrehajtója tudomással bírt arról, hogy az elhunyt nagynéni milyen szinten respektálta a Family Radiót és Harold Campinget, akit prófétának tekintett, azt viszont nem hitte volna, hogy ráhagyja a vagyonát. A család többi tagja tombol, és azon gondolkodik, miként lehetne az örökhagyót utólag beszámíthatatlanná nyilváníttatni és így a Family Radiót az örökségtől megfosztani.

Heuwetter tisztában van azzal, mennyi vigasztalást talált a nagynéni, Doris Schmitt a rádióban. Nehéz élete során mindvégig harcolt az alkoholizmussal és megpróbálta feldolgozni a feldolgozhatatlant, azt, hogy két gyerekét is megölte a kábítószer. Doris 2010. május 2-án, 78 évesen halt meg egymagában queensi lakásán, így nem érhette meg, hogy a Family Radio által világvégének meghirdetett május huszonegyedike jön és megy, mint a többi nap. Amíg élt, függője volt a Family Radiónak. Mindig azt hallgatta, kivéve ha aludt.

Heuwetter nem foglalkozott a világvégével kapcsolatos jóslatokkal, így sokáig nem is tudta, mi az a Family Radio, vagy hogy mivel érdemelte ki Doris Schmitt hagyatékának oroszlánrészét. Csak a végrendelet felbontása után látta a New Yorkban tevékenykedő, a május 21-i dátumot meghirdető munkatársakat, vadonatúj buszaikkal, transzparenseikkel. „Uramisten, gondoltam, hát ezekre hagyta a nagynéném a pénzét”, mondta Heuwetter.

Úgy fest, hogy ezen már nem lehet változtatni. A felháborodott család több ügyvédet is megkérdezett, akik egybehangzóan azt állítják: ha a végrendelet egyebekben szabályos, akkor támadhatatlan is egyben. Minden szimpátiájuk a családé, de nincs mit tenni, akkor sem, ha akárhányszor is jósolják meg rosszul a világvégét.

A Family Radio nem hajlandó kommentálni a történteket.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Kettőn áll a vásár:aki hazudik és aki beveszi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Csak azt nem értem, hogy ha valaki hiszi, hogy eljön a világvége, akkor miért végrendelkezik? Hiszen világvége után senkinek nem lesz lehetősége használni az örökséget, nem? A világvége mégsem vonatkozik mindenkire? Akkor viszont nem világvége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. A family Radio csalassal szerezte a vagyont. Persze az is hulye aki bedolt nekik. en is hivo vagyok hiszem hogy lesz rapture, csak azt nem hiszem hogy azt elore megmondja valaki. Jezus azt mondta hogy egy szempillantas alatt fog megtortenni. A masik dolog hogy ha valak vegrendelkezik, legalabb jol fogalmazza meg a felteteleket. Mondjuk olyas formaban hogy a szerzodesben kikoti, hogy a hagyatekozo, meghall, vagy eltunik , bizonyos idegi nem kerul elo stb stb. A family radiot meg tessek beperelni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. Közel húsz éve kutatom intenzíven a bibliai vallások etikai sugallatait, és misztériumaik kozmikus kapcsolatait. Jézus nem azonos az ószövetségi messianisztikus elkézelések messiásával, Immánuellel (Jézus vagy Immánuel?: http://klausmatefi.forumprofi.de/viewtopic.php?f=11&t=27 ), aki már szerintem 12 éves (Immánuel, az Ószövetség messiása: http://www.klausmatefi.lima-city.de/14.html ).

    Én Immánuel várható fellépését 2032-re teszem, kozmikus okok miatt.

    Harold Camping 2011.05.21-re jelezte “Jézus eljövetelét” (amihez nem lehetett köze értelemszerűen az i.sz. 25 április elsején kínhalált halt Názáreti Jézusnak – “Jézus születése és kereszthalála”: http://klausmatefi.forumprofi.de/viewtopic.php?f=11&t=7 ), de eleve Camping ezzel a dátumával közel 12 évet késett, ugyanis az “Emberfia” eljövetele 1999.08.11-én valósult meg. Camping szerint az emberiség 97 százaléka el kellene pusztuljon 2011 október 21-ig, azaz a sátorok ünnepéig (“Jézus visszajövetelén” túl vagyunk már…: http://klausmatefi.forumprofi.de/viewtopic.php?f=11&t=41 ), ami úgymond “föld létezésének utolsó napja” és természetesen a “világtörténelemnek az utolsó napja” kellene legyen…

    Camping eleve egy hibás dátumból próbált alaptalan kalkulációt gyártani, mégpedig Jézus kínhalála napjából, ami nem i.sz. 33 április elseje volt, hanem i.sz. 25 április elseje…

    (Weblapom: http://www.klausmatefi.lima-city.de/ ;Fórumom: http://klausmatefi.forumprofi.de/index.php )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A többség nem hisz a világvégében 2012. május 2. szerda | AN

A maják földjén is várják a világvégét 2011. december 21. szerda | RR

Mára ígért világvégét Harold Camping 2011. október 21. péntek | AN

Keresztényeket mészárolt a vietnami rezsim 2011. július 28. csütörtök | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos