Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mára ígért világvégét Harold Camping 2011. október 21. péntek 13:57 | AN Forrás: Hírügynökségek

  • Hozzászólások(52)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mára ígért világvégét Harold Camping

Alameda, Kalifornia – Nem adja fel a már több alkalommal felsült rádiós igehirdető rögeszméjét, miszerint ő tudja, mikor lesz vége a világnak. Miután a korábbi, május 21-i dátum minden tekintetben eseménytelenül telt, és az igazak elragadtatása azóta sem vette kezdetét, Camping október 21-ről jósolgatott.

A május 21-i fiaskó után azt állította Harold Camping, „rettenetesen” érezte magát motelszobájában, amikor a végítélet napján nem történt meg mintegy 200 millió keresztény, köztük az ő elragadtatása. Sokan minden vagyonuktól megváltak, egyesek azt a Family Radióra hagyták. Súlyosabb következményei voltak a be nem teljesült jóslatnak egy Vietnamban élő kisebbség, a hmongok számára, amelynek keresztény tagjai egy hegycsúcsra kivonulva várták a világvégét, de a vietami kommunista rezsim fegyveresei lemészárolták őket.

Kénytelen volt nyilvánosan bocsánatot kérni amiatt, hogy tévedett, és nem dolgozott „elvárható pontossággal”. Médiabirodalma, amely májusban beszüntette működését, újraindult, mert Camping arra a következtetésre jutott, hogy május 21. csak „szellemi értelemben” volt az Ítélet Napja, amely Krisztus uralma alá helyezte az egész világot. A világnak október 21-én teljesen vége, s miután az ítéletet már május 21-én meghozták (legfeljebb nem mindenki tud róla), nincs értelme a továbbiakban az embereket figyelmeztetni a megtérésre, így a Family Radio csak keresztény zenét és programokat ad a legvégső végig, október 21-ig.

A 90 éves nyugdíjas mérnök, igehirdető 1994-re egyszer már megjósolta a világvégét, ami akkoriban is elmaradt; később Camping úgy vélte, matematikai hibát vétett, és az új időpont 2011. május 21. lesz. Igaz, hozzátette: sokak számára ez a nap eseménytelennek tűnik majd, de október 21-re beteljesedik a Végítélet.

Camping júniusban agyvérzést szenvedett és kórházba kellett szállítani, a nyilvánosság előtt ezért nem szerepelt sokáig. Cége, a Family Radio szóvivője, Tom Evans nem volt hajlandó a világvége elmaradását kommentálni, csak annyit mondott, Camping rádiós műsorvezetőként már nyugalomba vonult, noha a Family Stations Inc. igazgatótanácsának továbbra is ő az elnöke.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)
Mára ígért világvégét Harold Camping, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:

  • Hozzászólások(52)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

52 Reader’s Comments

  1. 1. Az idő nem univerzális, hanem lokális mennyiség. Nincs olyan, hogy “egyszerre”, ha két különböző helyről van szó, melyek egymáshoz képest mozognak. De ha viszonylagos helyzetük rögzített, akkor sem biztos az egyidejűség.
    2. A világvége már megkezdődött, legalábbis Magyarországon. 2012.01.01-én beteljesedik, de később még fokozódni fog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  2. Aki bedől neki, az meg is érdemli annak minden következményét, még a halált is. Nem tudom sajnálni őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Keresztényeket mészárolt a vietnami rezsim 2011. július 28. csütörtök | Rákócza Richárd

Harold Camping után a bizonytalanság? 2011. június 20. hétfő | Galgóczi Gábor

Harold Camping nincs elragadtatva 2011. május 24. kedd | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos