Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán önmagát fényezte az EU-csúcson 2011. június 25. szombat 4:10 | AN Forrás: nol.hu

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán önmagát fényezte az EU-csúcson

Budapest–Brüsszel – Herman Van Rompuy, az EU állam- és kormányfői tanácsának elnöke és José Manuel Barroso, európai bizottsági elnök egy-egy udvarias mondatban köszönte meg a magyar soros elnökség kiváló és szakértő munkáját a magyar kormányfőnek. Magyarország előbb omlott össze, mint Görögország, de mára már „inkább erősíti Európát, csökkenti adósságát, visszaszerzi elvesztett tekintélyét” – mondta Orbán a csúcsot záró tájékoztatón. Horvátország 2013 júliusában válhat tagállammá.

A pénteken zárult EU-csúcstalálkozón a magyar kormányfő azt mondta, hogy a soros elnökség akkor működhet jól, ha az érintett vezetők jó személyes kapcsolatos alakítanak ki egymással és ennek nyomán tudnak és akarnak is együttműködni. Ő maga, az elnökség kezdete előtt végiglátogatta a tagállamokat, kikérte véleményüket, elutazott a nyugat-Balkánra és a keleti partnerállamok zömébe. Személyes hozzájárulásának is betudja, hogy a kétnapos csúcson, amely lényegében lezárta az EU magyar elnökséget, pontot tettek számos kényes egyeztetés végére.

Magyar szempontból is fontos, hogy a záróközlemény tartalmazza: Horvátországgal a 2005 óta folyó csatlakozási tárgyalásokat június végéig be lehet fejezni és a csatlakozási szerződést az év végéig aláírni. Barroso megemlítette, hogy Horvátország 2013. július elsején válhat a huszonnyolcadik tagállammá.

A csúcsot záró tájékoztatón a magyar kormányfő Van Rompuy és Barosso jelenlétében hosszas fejtegetésbe kezdett a „múlt hibáinak” kijavításáról, hogy Magyarország „súlyos tartozással” látott munkához, mert „előbb omlott össze, mint Görögország, meghamisította a gazdasági adatait”, nagyon megemelte az államadósságát. De ma már – folytatta eszmefuttatását Orbán – „inkább erősíti Európát, csökkenti adósságát, stabilizálja költségvetését, és visszaszerzi elvesztett tekintélyét”.

Orbán szólt az elnökség alatt elért eredményekből,  a roma- és a Duna stratégiáról, a horvátok csatlakozásának sikeres támogatása mellett. Utalt rá, hogy az európai gazdasági kormányzás megerősítésére előterjesztett hat jogszabálytervezethez fűzött 2029 parlamenti módosító indítványból 2028-at tisztázott a magyar elnökség.

A görög válságot és a további mentőakciók részleteivel foglalkozó csütörtök esti egyeztetések után, az állam- és kormányfők a tanácskozás másnapján  nem kevésbé súlyos egyéb kérdésekkel foglalkoztak. Partneri viszonyt ígértek a demokratikus átalakulás útjára lépő észak-afrikai és közel-keleti országoknak, és kitértek a bevándorlási hullám keltette belső uniós feszültségekre. Rögzítették, hogy 2012-ben kidolgozzák a közös menekültügyi politikát. A schengeni rendszert úgy módosítják, hogy a polgárok szabad mozgásának alapjoga ne sérüljön, de rendkívüli esetben és korlátozott ideig, vissza lehessen állítani a határőrizetet. De hogy ennek a valószínűségét csökkentsék, megerősítik a külső határok őrizetét támogató Frontex szervezetét.

Magyarország elnöksége június 30-ig tart, utána Lengyelország veszi át a tisztséget.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -9 ( 11 szavazatból)

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

38 Reader’s Comments

  1. Európában ( európának ) azt hazudik a Szeretett Vezető , amit akar. Európa ugyanis utálja a konfliktust ( van belőle elég ). Mennyivel egyszerűbb el- ( meg-) hallgatni a hagyományos magyar handabandázást , mint állandó éberséggel kimazsolázgatni a nagyobbnál nagyobb ( onnan nézve egyszerűen érthetetlen és követhetetlen) süketelésből a lényeget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (39 szavazatból)
  2. Nekünk Brüsszel sem parancsol. Erre elfelejtette a csuti figyelmeztetni a csúcstalálkozó részvevőit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (39 szavazatból)
  3. Az országa helyzetét csak olyan vezető állítja be rosszabnak, mint amilyen, aki saját kútfőjéből képtelen a nemzete javát szolgáló programokat alkotni. Magyarország Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon kormányának köszönhetően, ellentétben Orbán Viktor állításával nem omlott össze. A NAGY ÁPRILISI FÜLKEFORRADALOM kikiáltása után azonban Kósa, Szíjjártó és Varga harcosok sokat tettek azért, hogy Görögország színtjére sűllyedjünk. Az Ő áldásos tevékenységük és az Orbán-Matolcsy duó kormányprogram helyetti cselekvési terveivel sikerült is további 4%-al feltornászniuk az államadóság mértékét. Orbán Viktor erről nem beszél, hanem inkább, szokásához híven sározza be újra a világválság hatásainak elhárításában kiváló munkát végző elődeit.
    Magyarország sajnos nem erősíti Európát, igaz, csökkenti adósságát, de elveszíti maradék tekintélyét is. Ellentétben az öndícsérettel:
    1. A demokrácia jogi biztosítékait lebontó és a demokratikus intézményrendszert romba döntő fülke-kormány és parlament alássa az európai demokráciát is. 2010-től ugyanis Demoklész kardjaként csüng az EU feje fölött az 1930-as évek ordas ideológiáit felélesztő FIDESZ-szellem, amely megfertőzheti az Eiurópai Néppártot, majd egész Európát.
    2. Az államadóság csökkentését nem a magyar gazdaság teljesítőképességének a növelésével érte el ez az önmagára mindig büszke ember, hanem 3 millió honfitársa vagyonának elkobzásával és 1300 milliárd forint értékű állampapír pénzpiacokról történő kivonásával. Ez viszont valós forradalmi tett volt, mert forradalmárok által irányított diktatúrák szokták csak lesöpörni a padlásokat, felrugni a jogrendet és a jogbiztonságot., demokraták nem.
    3. Magyarország tekintélye mérhetetlen mélységbe sűlyedt 2010 óta, amit Orbán Viktor erőfitogtatással igyekszik ellensúlyozni. A tekintély és az erő azonban két külön dolog, különösen akkor, ha az erőnek az államhatárok komoly korlátai. 33 %-os győzelemmel szerzett 2/3-ad hatalommal, antidemokrata államfelfogással csak a határokon belül lehet kis-diktátoroskodni. Ez azonban a világban csak megvetést és szánalmat kelt. Megvetést a dempokráciát eltiprók, szánalmat az állam polgáraival szemben.
    Ennyit az egoista öndícséretről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +54 (56 szavazatból)
  4. Én azt hallottam a Duna tévében, hogy egyenesen történelmi jelentőségű volt a magyar elnökség. Gondolom, ettől minden magyar most sokkal jobban érzi magát, dagad nacionalista kebele. Én kíváncsian várom, hogy mikor fogja az Unió visszasírni a magyar elnökséget, esetleg akarni, hogy örökös elnök OV legyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  5. Az nincs az alaptörvényben,hogy a “Nagyvezírnek” szerénynek kell lennie…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  6. A fidesz kommunista szárnyának cigány vezetője felszólalt. Beszéde tükrözi személyiségét és mellőzi a tényeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  7. – “Ő maga, az elnökség kezdete előtt végiglátogatta a tagállamokat, kikérte véleményüket” — tudjuk, tudjuk, konzultálásban verhetetlen.
    – “[Magyarország] inkább erősíti Európát, csökkenti adósságát, stabilizálja költségvetését” — ha az európai értékek lábbal tiprása, elferdítése, MEGRONTÁSA, a lakosság kifosztása, nyomorba taszítása érdem, akkor igen.
    – “romastratégia” — = romák megfélemlítése, munkatáborokba vitele, megalázása, örök szegénységben tartása: igen, végül is ez is egy stratégia.
    .
    Egy közös értékeket képviselő szervezet, amely elfogadja bármely tagjától ezeknek az értékeknek a meghamisítását vagy lábbal tiprását, önmaga sírját ássa. Az EU most ezt teszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  8. “Ő maga, az elnökség kezdete előtt végiglátogatta a tagállamokat, kikérte véleményüket”
    Vele volt a bohócügyi államtitkár is.

    BIRKA MAGYARORSZÁG, BIRKA MAGYAROK!
    Beeeee (uff) én beszéltem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  9. Gusztustalan volt nem csak az Orbán-féle önfényezés, hanem ahogy a televíziók egymásra licitálva hódoltak a Nemzetvezetőnek. Valahogy úgy, ahogy egy randa, ám gazdag nőnek bókoltak hajdanán a pénzre áhítozó kérők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  10. sajnos láttam a nyilatkozatát, a végén alig tudott lejönni a pódiumról, addig veregette a saját vállát, míg be nem gyulladt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  11. Orbán András Lajos

    Szerencsétlen hülye így tudom összefoglalni a handabandázását, szerencsétlen Hazám, Hogy egy ilyen kókler uralkodik rajtad, rajtunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  12. Orbán Viktor Miniszterelnök Úr beszervezte magát a történelem nagyjai közé. Mára csak Néróval, Musszolinivel, Hitlerrel, Sztálinnal, Maóval,Kim Ir Szennel, Chavezzel és Lukasenkóval lehet egy lapon emlegetni. Sokra vitte a magyar cigány, a balkáni lótolvaj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (33 szavazatból)
  13. “Orbán önmagát fényezte”
    Ha már más nem tette!
    Amnéziás ember!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  14. Nekem azt tanították, hogy az öndícséret büdös. Márpedig ez igaz. orbán annyira túlzásba vitte, mintha egy zsúfolt liftben fingott volna egy borzalmasat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  15. Gonoszka csak ül a sarokban, nagyon jó gyerek és két kézzel
    tartja a pofáját. Alig várja, hogy Clinton nyanyát láthassa, amint összeölelkezik
    I. Csuti D isznjókon Dással
    Micsoda pillanat lesz! Zengeni fognak a fanfárok, az amerikai zene
    és a himnusz hangjaira S. It Pacaj Tömnjénes Gtjával Orbánt közrefogva a
    Tommy D. L emlékérmet átadja!
    I am looking the freedom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  16. Van is mire büszkének lennie:
    Nincs Európában még egy ország,ahol aljas módon,program és nyílt választási viták nélkül,bűnszövetségben elkövetett népámítással lett miniszterelnök valaki.
    Nincs az Únióban még egy ország,ahol a miénkhez hasonló,vagy csak megközelítő mennyiségű hazugság hangzott el a miniszterelnök és csatlósai részéről.
    Orbán feltalálta a kettős beszédet,mert mást hazudott külföldön és mást idehaza,ebben aztán tényleg világbajnok.
    Egyetlen ország vagyunk,ahol kijelölt,írástudatlan köztársasági elnök őrködik a magyar nyelv helyessége fölött !!
    Egyetlen ország vagyunk,ahol a nemzetgazdasági miniszter korlátlan hatalma ellenére sem tud olyan költségvetést kiszámolni,amit ne kellene havonta módosítani,holott azt állítja,hogy másokkal ellentétben az excel-tábla nagy szakértője.
    Egyetlen ország vagyunk,ahol bárki lehet alkotmánybíró vagy az LB tagja !!
    Meg talán mi vagyunk az egyetlenek,ahol egy ember határozza meg a nemzeti együttműködést,a gazdasági forradalmat sőt merészeket álmodik az ország ÖSSZES lakója helyett,azok megkérdezése NÉLKÜL.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  17. Tartok tőle, hogy a világ civilizált része nagy tévedést követ e amikor egzotikumként nézi, hallgatja ezt a szánalmasan torz nyomorultat. Más
    országokban is születnek hasonló állapotú emberek, akik a szükséges psychiátriai kezelést megkapják. Nem kis kockzatnak tűnik viszont az, hogy mi töténhet, ha néhányan átcsúsznak a társadalmi szűrőn ? Hitler, Sztálin, Pol Pot stb. Nem annyira vonzó példa számukra, mert nem voltak sikeresek, szemétdombra kerültek. Követésük nem igérte a sikernek még az ilúzióját sem. De ez a magyar torzulat hatalmas sikereket próbál szajkózni önmagával kapcsolatosan a világ előtt. Ha csak egy-két hasonló adottságú sorstársa ezáltal bátorítást kap? A fertőzés gyorsan terjedhet ! Érdemes lenne odafigyeln és cselekedni! Már volt Szaddam Husszein, Osama bin Laden, Kadhafi. Most
    egy magyar példány bontogatja a szárnyait.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  18. Ne legyetek szigoruak:), no:)
    Vegighallgattak a kondast, ahogy illik, oszt’mehet, amerre akar, ugyis tudja mindenki az eu-ban hogy bolond.
    Az a baj, hogy itthon is sok bolond van meg, aki hisz neki, meg a hazugsagainak!
    De sebaj, majd az ido szepen megold mindent es a tortenelem szele elsodorja az ilyen pillekonnyu emberkeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  19. time szabo írta:
    “ugyis tudja mindenki az eu-ban hogy bolond.”
    Nem bolond, hanem vagy gazember, vagy őrült, mindkét esetben közveszélyes.
    Egyik esetben börtönben, a másikban szakintézményben a helye.
    Lehet persze, hogy mindkettő…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  20. Nincs mit fényezni! Nincs mire büszkének lennünk! Az ország romokban hever! Lassan, 8 millió koldus országa lettünk! Elvették a nyugdíjjasok 3 milliárdját, ki fogja azt visszaadni? Az az állam, aki eddig csak elvett a néptől, és önnön magára költötte? Fényűző luxusban nyáladdzanak Ők és az a 15% semmirekellő akik fényezik Őketet. Közösen rabolják ki az embereket. Elveszik a szerzett jogokat, Egyiptomot megszégyenítő közmunka, bérrabszolga programot hírdetnek! Ez az 1 millió új munkahely? A médiáknak bezáratták a száját, nehogy szólhasson valaki, nehogy felemelhesse szavát az elnyomott népért bárki is! Erre olyan büszkék Ők? Alkotmányellenesen tettszésük szerint módosítják az Alkotmányt, visszamenőlegesen hoznak és érvényesítenek törvényeket? Van mire büszkének lenni, én a föld alá ásnám magam a helyükben! Több levelet váltottam én is Von ROMPUY-al és más vezetőivel a EU-nak, nekem nem ezt írták. A baj az, hogy ott is lassan mennek a dolgok a kialakult belső veszültségek miatt. Mára körvonalazódni látszik az, hogy ma Magyarország nem más, mint a New World Order (Új Világrend!) hazai tesztelése! Ez az! Aki ismeri az elmúlt jó száz év világtörténelmét, az érti mindezek lényegét. Volt New Deal is meg New Age is, hová vezettek ezek a New dolgok? Az erkölcsi és gazdasági összeomlás irányába! Ember mindezt helyrehozni nem képes, mert a vele született hibái erre képtelenné teszik! Emlékezzetek mik történtek Mózes, Jozsua és a Bírák után? A népnek nem volt jó ISTEN vezetése, nekik Király kellett! A Teremtő megkérdezte a néptől, biztos Király kell nektek? Mert a megadoztat benneteket, elveszi a javaitokat…stb, biztos ez kell nektek? IGEN! Kiáltották az emberek! Tessék, itt van az eredménye, és a mai modern kori királyok, amit akart a világ, megkapta, mert elfordúlt a Teremtőlyétől, mert bölcs a világ az önnön szemében, pedig nem az, hanem ostoba, írígy, öntelt, kapzsi,hazug….de ezt nehéz beismerni! Ezért van hát az igzság: az ember nem képes önmaga lépteit irányítani!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  21. Drága Háry Viktorunk, már csak egy hét és vége tündöklésednek.
    Most jön EU szinten – remélem – a bukásod.
    Ezt a pulpitust, ahol a fenti kép készült sokáig nem fogod használni, remélem soha többé!
    :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  22. Ego, igazad van, csak finoman fogalmaztam. Es rongy ember, koponyegforgato is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  23. Nem hiszem,hogy van ma Európában vagy bárhol olyan miniszterelnök,akit jobban gyűlöl a nép,mint EZT.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  24. Magad uram, ha szolgád nincs…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  25. Megérdemelte volna a csuti törpe, hogy a hallgatóság a hablatyolása végén az egyértelmű egyet nem értése, elutasítása jeleként NE üsse össze a tenyerét !!!
    :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  26. Mit vártok egy elmebetegtől? Hiszen ő a Napóleon!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  27. Nagyon bűzlik ez az orbáni öndicséret!
    Ami ettől is jobban bűzlik, az a pódiumon levő 2 úr hallgatása!
    Hallgatnak arról, hogy tisztában vannak Orbán diktatórikus módszereivel,fasisztoid elképzeléseivel,és nem szólnak egy szót sem ellene!
    Pedig most még lehetne szólni, most még talán megcondorlana.
    Amint eljön az ellenőrzés nélküli idő, el fogja kezdeni a tombolást!Meg fogjuk tudni, milyen is az igazán, amikor elveszti az önkontrollját, és azt kapja a nép amit megérdemel!
    Mert ez jár nekünk! Mert gyávák vagyunk! Hallgatunk, lesunyjuk a fejünket, és magunkban morgolódunk!
    Pedig már a világ minden sarkán tudni kéne az embereknek, hogy milyen kormánya van hazánknak, és milyen vezetője!
    Szégyen az unió hallgatólagos beleegyezése, de szégyen a mi gyenge kiállásunk is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  28. Ha valakinek van kedve, nézze meg ezt a blogot. Tanulságos! http://magyarinfo.blog.hu/2011/06/25/mocsari_kigozolges_es_az_eu_magyar_szkita_dili

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Ráfér, nagyon szaros.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. Nem nézem soha ezt az ocsmány ECHO-t, ha nem lettek volna a “közbeszúrások”, furcsa megjegyzést írtam volna ide…Így csak annyit, hogy véleményem csak megerősödött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Oly undorító ez a magyarság szégyene, hogy nincs mit fokozni

    Oly undorító ez a magyarságot megszégyenítő korcs, csutfasz Orbán, hogy szavakat sem lehet találni a minősítésére. Ez a hulladék, hazug kis görcs kiebrudalja hazánkat az EU-ból!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  32. Akkor nem tudja,hogy a fényezés,és a savazás nem egy és ugyanaz.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. Én megszavazom OV összes tolmácsának a nyugdijkorkedvezményt,- megérdelmik !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  34. Kíváncsi vagyok, Clinton asszony előtt hogyan fényezi majd magát a kisköcsög!
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. Nem fényezni hanem csiszolni kellene Orbán Viktort, mert tahó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Kedves noname,
    Köszi a videót. Azt hiszem nagyon tudatlan vagyok. Nem gondoltam, hogy még meglepődöm valamin. Pedig ezt nézve úgy tűnik elég sokan komolyan így gondolják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Noname sz 16:32
    Ezt nem hiszem el! Ez brutal! A döbbeneten túl más nem jut eszembe… Ja. Meg hogy most már tényleg szégyellem, hogy magyar vagyok!
    A Mein kampf című leányregényben a narrátor, Dolfi bácsi asszonta (nem szó szerint), hogy: mindig ügyeltem arra, hogy a beszédeimen legyenek éljenző, tapsoló emberek, míg az ellenzék beszédei alatt rendzavarók kiabáljanak. Márc.15-én voltak fizetett tapsolók, itt most nem. Hát saját magát tapsolta, fényezte.
    Na, megyek hányni…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. Volt ugyan már más szöveggel, de az új aláírás is remek!
    http://www.youtube.com/watch?v=TQLwUDoIZnc
    :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Hát ország… 2011. október 7. péntek | AN

Gyurcsány nem zárja ki a fizikai provokációt 2011. október 7. péntek | AN

De mi lesz szegény Schmitt Pállal? 2011. szeptember 23. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos