Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Fidesz nehezíti az ellenzéknek a választási rendszert 2011. október 6. csütörtök 18:52 | AN

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Fidesz nehezíti az ellenzéknek a választási rendszert

Budapest – A Fidesz új választási koncepciója az ellenzék választási győzelmét nehezíti, és sok tekintetben formálissá teszi a parlamenti választásokat. A tervezet szerint a Fideszt csak teljes össznépi utálat esetén lehet leváltani, ha addig ki nem találnak még valamit – vagy még akkor sem, mert a határon túliak szavazataira számítanak. A jelölteknek ezentúl nem 750, hanem 1500 kopogtatócédulát kell összegyűjteniük, a határon túliak is szavazhatnak a pártokra, a szavazás egyfordulós lesz, ami megakadályozza a korrekciót és az ellenzéki pártok összefogását a második fordulóban. Ez a generáció egy életre választotta magának a Nemzeti Együttműködés Rendszerét. Élvezze.

A Fidesz önmaga bebetonozását segítő új választási törvényt készít, derül ki a tervezetből. A határon túli magyarok is kapnak szavazati jogot, pártokra szavazhatnak. A nemzetiségek is küldhetnek képviselőket a parlamentbe, és miután a nemzetiségek támogatása a kormánytöbbségtől függ, nem kérdéses, hogy ki mellett szavaznak majd. Kevesebb lesz a választókerület, az egyéni képviselőknek 750 helyett 1500 kopogtatócédulát kell összegyűjteniük, ami egyértelműen a Fidesznek kedvez; ez az ellenzéki jelöltállítás elleni támadás. Az ötszázalékos parlamenti küszöb megmaradna. A parlament létszámát nagyjából a felére csökkentenék, a törvényhozás szerepét már így is formalizálták, az ellenzéknek nincs beleszólása semmibe, gyakorlatilag a végrehajtó hatalom a törvényhozó hatalom is egyben, ahogyan az egy rendes diktatúrához illik.

A javaslatot Áder János készítette, hogy kompromittálódás nélkül ő se ússza meg a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, de a parlament elé Lázár János terjeszti a javaslatot.

A koncepció szerint az egyéni választókerületeket úgy alakítják, hogy azok nem léphetik át a megyehatárokat, illetve az egyéni képviselői helyre jutó választópolgárok száma tekintetében a választókerületenkénti eltérés nem haladhatja meg a 10 százalékot, és semmiképpen sem lépheti túl a 15 százalékot. Figyelembe kell venni a népesség, a nemzeti kisebbség számarányát, a regisztrált választópolgárok számát és a választójogukkal várhatóan élők számát.

Megszűnik a megyei és a fővárosi lista, csak országos lista lesz, de az egyéni kerületekben vesztes jelöltek szavazatait beszámítják valamilyen szorzóval az országos eredménybe.

A nemzetiségi mandátumok bevezetése az első lépés a korporatív rendszer felé. Ha Orbán továbbhalad Mussolini útján, akkor idővel a pártok helyett különböző szakmai és egyéb társadalmi képviseletek kerülnek majd a parlamentbe. Ehhez csak annyit kell mondani, hogy a pártrendszer elavult, nem működő demokráciákat hoz létre, nem a szakmaiság érvényesül, feleslegesen osztja meg az országot, és a világ majd bennünket követ.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 12 szavazatból)
A Fidesz nehezíti az ellenzéknek a választási rendszert, 5.0 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

32 Reader’s Comments

  1. Ez is bekerül a tákolmány meg a többi sarkos törvény mellé a visszamenőleg megsemmisítettekhez. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  2. Nem olvasom el a cikket!
    A kép elriaszt!
    Különben már írtam, az utcán is lehet népszavazást tartani, annak legalább hangja is van!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  3. Na erre mit reagal az ellenzék? De barmit is, mar elkéstek. Az ülösztrajk nem hiszem, hogy hatékony… Meg különben is be lesz tiltva!! ((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  4. A szél ellen nem lehet, de gondolataimban van egy orkán amely Orbánt söprő erejű!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  5. Orkán Orbán ellen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  6. A II. Világháború után is több párt rendszer volt Magyarországon.
    “1945-ben, a második világháború után fogadta el az Ideiglenes Nemzetgyűlés azt a törvényt, amely listás választási rendszerrel megteremtette az általános és egyenlő választójogot és a titkos és közvetlen szavazást, kizárta ugyanakkor a választás jogából például a hazaárulókat.
    1947-ben politikai szempontok alapján százezreket fosztottak meg a választójoguktól. A szabad választásokat az az 1949-es törvény számolta fel véglegesen, amelyik a jelölés jogát a Népfront Országos Tanácsának kezébe adta, a szavazás lehetőségét pedig egyetlen, kötött listára korlátozta.” (wikipedia)
    A történelem ismétli önmagát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  7. Nem sokat számít ez már, tessék megnézni a népszerűségi adatokat, még mindig toronymagasan vezet a fidesz és szövetségesei, az jobbik és az lmp.
    game over.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  8. Szép jó estét Mindenkinek!
    .
    Igen, igazad van Bohém, lehet az utcán is népszavazást tartani. Most is volt nem rég, a D-Day, illetve hétfőn az ügyészség előtt.
    Kevesen voltunk.
    .
    V.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  9. Bamba

    A nevében benne van minden én és sokan mások nem hiszünk a népszerűségi adatokban Churchill is megmondta, hogy mi a véleménye erről.

    Akár ez amit most át fognak paszírozni még vissza is nyalhat de rendesen. Még van ám 2,5 év a a választásokig még bármi történhet addíg…………………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  10. Vespasianus!
    Üdvözöllek!
    Mindennek eljön az ideje!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  11. Rendszerváltás óta felnőtt egy generáció akik már hozzászoktak a szabadsághoz.
    Ez a diktatórikus ámokfutás az őrült orbán részéről nem fog működni.
    Vagy eltakarodik szépszerével vagy beledöglik!!!!!!!!!
    Nincs más választása!
    Személy szerint az utóbbinak örülnék a legjobban mert amit eddig elkövetett (elkövettek) azért egy jobb érzésű ember is falhoz állítaná. Én csak reménykedem hogy példát vesz mesterétől a román diktátortól és a falhoz áll minél hamarabb.
    Bár Chauescu sem önként vállalta az örömteli eseményt de hát ez nem kívánság műsor!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  12. Pokfulu!
    Na azért ezt ne!
    Képzeld el őt, teljesen mellőzve, híveitől megvetve, végig kéne néznie, átélnie, hogy nélküle, virágzik az ország!
    Ez lehetne a “jutalma”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  13. Lehet hogy igazad van!!!
    Legyen Neked!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  14. Ennyit az ellenzékről.
    Vajon hol vannak? A családot költöztetik külföldre a pénz már kint van !!!
    Ennyit érnek , mindenhol elleneznek mindenben benne vannak csak a CSUTIPATÁSNAK nem mernek szólni !!!!!
    Mennyetek ti tiltakozni a sóbányába úgy is oda deportál a patás minden ellenfelet.
    Magukra maradtak az emberek!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. Csak nekem böki a csőröm a “választójogukkal VÁRHATÓAN élők aránya” figyelembevétele a választókörzetek határainál?
    Egyébként felülvizsgáltam a Karácsony féle koncepciónál kifejtett álláspontomat: Igenis, csak induljon a Jobbik önállóan, és vonjon el jobbos szavazókat a fidesstől. Viszont Esztergom LEGNAGYOBB tanulsága, hogy az ellenzék csak EGYETLEN jelöltet támogathat, ha nyerni akar. Ha nem is Olajfa, de Jegenye koalíciót (azok ugyan nem nőnek az égig – de azért jóval a többi fa fölé magasodnak!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. Hát majd meglátjuk, van -e demokratikus érzelmű Magyarország, vagy Kertész Ákosnak van igaza.Mert ha van, le lehet váltani őket. Még akkor is ha, a kinti magyarok is szavaznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. “virágzik az ország”?
    Ha most hirtelen megváltozna az ország hangulata, hirtelen megbukna a fideSS és helyette nem a joBBik, hanem egy gazdasági szakértő társaság venné kezébe az irányítást, akkor sem lenne itt virágzás még vagy 5-6 évig. Addig nyomor, kínlódás kellene, hogy a végére valami kialakuljon. Sok reményünk nem lehet.
    De épp ezért, mivel rövid- és középtávon jólét már úgysem várható, nyugodtan koncentrálhatunk az élet minőségét meghatározó egyéb tényezőkre: méltóság, szabadság, partnerség. (Más szinten: jogbiztonság, felelősség, demokrácia.) Nem mellesleg ezek is lényeges feltételek a gazdasági helyzet javulásához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Amilyen gyorsasággal változik itt nap, mint nap a gazdaság helyzete, és sajnos nagyon rossz irányba, 2014 igen messzinek tűnik. Nekem van egy olyan érzésem, hogy nem fogja addig bírni ez a kormány. Hamarost eljön az idő, mikor, már nem lesz más választás menniök kell, és ez főként a dilletantizmusuknak köszönhető. Elképesztő szakértelem hiányról tettek tanubizonyságot eddig is, nem képzelem, hogy ez a jövőben pozitív irányba fordulna.Sőt! Az egymást érő demonstrációk hatására, még jobban meg fognak zavarodni, kapkodnak majd és ez lesz a legrosszabb Minden józan gondolkodású ember láthatja, hogy Orbán egy zsákutcába kormányozta magát és az egész országot is. Ebből számára kiút már nem nagyon van. El lehet még vergődni egy darabig, de azért ne feledkezzünk meg az Unióról sem, napról napra fogják éreztetni velünk nem -tetszésüket, ami sok , nagyon sok pénzünkbe fog kerülni. Nem hiszek ennek a kormánynak hosszan tartó fennállásában. Az meg, hogy a közvélemény kutatások mit mutatnak, feledhető. Egyszerüen az emberek nem mernek őszintén nyilatkozni, ami mondjuk érthető, jelen körülmények között. Ami biztató, hogy egyre inkább összefognak embercsoportok, civilek is, szervezetek is ami nagyon jó és elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy ezt a kormányt el lehessen zavarni. Csak így tovább! Én minden jó szándékú csoportosulást üdvözlök és bíztatok. Tőlem sajnos csak ennyi telik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. A cikkhez illetve a benne foglaltakhoz most nem szeretnek hozzaszo lni…ez a mai magyar valosag…de a fenykep a fityesz vezerrol…megdobbento…mintha a fuhrert latnam…csak kepzeljen oda mindenki egy kicsi bajuszt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  20. Kedves kőszegiKatalin.
    A Putyinka érában a mondás megváltozott. Lehet széllel szemben, csak nem érdemes. Az eredményt tudjuk és érezzük. A Putyinka be bizonyította, hogy hátszélben lehet, ezért fúvatja is a “passzátszelet” a híveivel, oly erővel, hogy erősebb legyen a szembe szélnél. Jó, de meddig bírják? A képük már lila színű.
    Félre a viccel, ez az ember a képre tekintve mindent elmond. Ez egy gyerekkorban sérült, kisebbségi érzés hatása alatt makaccsá váló egyén. Valószínű külső hatásra felvette az akarnok stílust, és szűkebb környezete ezt nem vette komolyan eleinte. Így aztán kialakult nála a tőle okosabbakkal szembeni gyűlölet és megsemmisítési vágy. Belőle ezt már, csak kiölni lehet, megváltoztatni nem. Ez az én véleményem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Uggyan már! Ez nem nehezítés! Ez ellehetetlenítés! Lássuk már be, ezek szerint az agymenések szerint, itt más nyertes nem lehet, csak a fidesz!
    Még ha! Mindenki el is menne szavazni,(amit nem hiszek) számot kell azzal is vetni, hogy minden feldolgozó helyen, minden számítógép mellett fideszes ül, semmi ellenőrzés nélkül, vagy éppen olyannal, aki csak ugatja ezt a technikát, és gőze nem lesz még arról sem, hogy mikor, és hogyan manipulált bele a programba!
    Mert megérdemeljük!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. foreign! :))))))))
    Eskuszom ez jutott eszembe! Kefebajusz,lendulo kar…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. hella. 10 eve kulfoldon elek de kovetem az esemenyeket es felhaborit amit a fidesz csinal. tudom konnyu kulfoldrol dumalni de azt mondom varjuk ki a veget, nem lepne meg ha par ev mulva meg mindig arrol suketelnenek hogy a “kommunistak” miatt van minden. kommunizmus megszunt 1989ben punktum, azota “demokracia?” van. dolgoznak ezek egyltalan vagy csak a populista szovegeket nyomatjak? hallom a gyurcsanyt el akarjak itelni. mi van pl az ausztrianak okozott tobb 100 milliardnyi euro karral? a magan nyugdij penztaraknak okozott karral ? alig vartuk hogy bekeruljunk az unioba, most meg leosztunk nekik SALLERT??? mi ez a gog? mi ez a boszme magabiztossag? nagy szavak, tulteljesitett tervek (5 eves terv a la Kadar-papa anno).
    Kimutatasok hogy szarnyal a gazdasag? Bullshit. Letbizonytalansag/megelhetesi problemak=orvgazdasag/feketepiac/korrupcio. irorszag!- ahol elunk, olcsobb mint magyarorszag. ruhazkodas,elemiszer-alap cuccok. minimal oraber=9 euro(330/het, aminek heti adoja 5 euro waze), gazdagok tobbet adoznak persze. nincs kozoskoltseg, nincs vizdij, aram/olaj olcsobb beszarok. hasznaltautok negyed-otodarban mint otthon. emberek egyenesek,baratsagosak,nyitottak!!!! nincs zsidozas nincs liberalisozas vagy mi, nincsenek csurkak/orbanok/deutschtomik/aderjanosok/neonacik/martensba nacijelkeppeltomegbekemenyszebbjovotkialtozovagyok mentalitas/atrocitasok/agresszio csak egy egyszeru, emberileg elheto orszag van .
    most mar tudom miert ment ki anno qrva sok magyar arc/tudos/ertelmisegi.

    udv mindenkinek, kitartas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. Köszi a bátorítást Balage!
    Reméljük hogy minél hamarább olyan országban élhetünk idehaza Mi is amilyenről Te írsz!
    Csak a diktátort kell eltakarítani mint egy szemétkupacot és akkor lesz erre is esélyünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. Nagyon nem értem a felháborodást…
    Miért ne tehetne meg Orbán mindent, amit csak akar, ha az ellenzéke képtelen összefogni ellene?
    Nem utólag kell gondolkozni, hanem előre. El kell felejteni, hogy majd az urna előtt, a szavazófülke magányában dől el a választás. Szó sincs róla!! Amint elindul a fideszes bérgyűjtők serege, nagyon észnél kell lennünk. Ha nem vállaljuk fel, hogy inkább felkerülünk Kubatov listájára, de akkor se adjuk nekik oda az ajánlószelvényeket, minden elvész. Ha náluk vannak a kopogtatók, csak az jut be, akiknek ők engedélyt adnak rá.
    Azt kell. hogy mondja, nagy gazemberség, amit csinálnak, dehát előre megmondták, hogy ez lesz. “Csak a fidesz!” Teccettünk volna gondolkozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Bocsika, kimaradt egy “m”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Van még idő erre is.
    40 évig lesznek kormányon.
    És addigra helyet cserélünk Albániával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. aser: ha így folytatják, nem kell hozzá 10 év (még 4 sem!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Egyébként újra átgondoltam: nem kell nekünk – csak azért, mert az olaszoknál bejött – semmiféle fás koalíció. TURUL SZÖVETSÉG! az lesz az igazi!
    Ne hőbörögjetek, megmagyarázom:
    Sok egyébként tisztességes ember kizárólag azért szavazott a fideszre, mert a szart nemzeti színű szósszal öntötte le. Nagy hibája volt a baloldalnak, hogy a nemzeti jelzőt átengedte a jobboldalnak. Vissza kell szerezni! Tehát nem kell “koalíció” amikor van arra magyar szavunk: “szövetség” és a turul azért eléggé nemzeti jelkép: befizetek arra, amint a szélsőjobb éppen egy Turul nevű szövetséget támad! Amelynek szárnyai alatt ugyanúgy el lehet férni, mint egy olajfa alatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Az ORIGÓ Hírportál értesülésének megosztása:
    Hivatalos diplomáciai tiltakozást – demarche-ot – kíván eljuttatni az amerikai külügy Orbán Viktor miniszterelnöknek antidemokratikus lépései miatt – írja a Washington Post. A lap szerint az USA megelégelte Orbán “antidemokratikus bohóckodását”, és az őt augusztus közepe óta kereső amerikai nagykövet a “a napokban el fogja kapni”. Orbán a jövő héten találkozik is a nagykövettel – tudta meg az [origo].

    Kihűlő amerikai-magyar diplomáciai viszonyról ír a Washington Post pénteken egy véleménycikkben. A lap szerint ennek több oka is van a háttérben: például Orbán Viktor miniszterelnök “antidemokratikus bohóckodása”. “A szokásos cucc – a sajtó megzabolázása, az igazságszolgáltatás függetlenségének megnyirbálása, a kisebbségek elleni támadások és az egypártrendszer felé való sodródás.”
    A másik ok a lap szerint az, hogy Orbán “bosszantó módon” magasztalja a kínai befektetőket, rontja Nyugat-Európa hírnevét, és a nyugat hanyatlását jósolja. Mindezt egy olyan ország élén, amely tagja az Európai Uniónak és NATO-nak – írja Al Kamen, az amerikai lap munkatársa, korábbi külügyminisztériumi tudósító, In the Loop (hurokban) című rovatában.
    A szerző Alexander Lukasenko fehérorosz elnökhöz hasonlítja Orbán kormányzási stílusát, felemlegeti, hogy Hillary Clinton amerikai külügyminiszter a Tom Lantos intézet megnyitója alkalmából idén június végén Budapestre látogatott, és az USA-nak a magyar demokrácia állapotáért érzett aggodalmairól beszélt. A lap azt is megemlíti, hogy azokban a napokban Ven Csi-pao kínai miniszterelnök is járt Orbánnál, aki “gazdagon dicsérte, ahogy a komcsik csinálják a dolgokat”.
    Az amerikai külügy ezt úgy értékelte, hogy Orbánnak nem ment át Clinton üzenete, ezért emelték a tétet: augusztusban úgy döntöttek, megismétlik nemtetszésüket, ezúttal egy “demarche vagy hivatalos diplomáciai tiltakozás” formájában, amelyet személyesen akarnak átadni a magyar miniszterelnöknek. (A demarche azonnali vagy igen rövid határidővel adott közvetlen diplomáciai reakció valamilyen külpolitikai eseményre, amelyet általában a helyi diplomáciai képviseletek vezetői útján juttatnak el egy adott országnak.)
    Orbán azonban – legalábbis a cikk erre utal – kerüli a találkozót Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövettel. “Orbán mostanáig utazgatott, épp a múlt héten szaúd-arábiai üzletemberekkel írt alá egyezményeket, és dicsérte a kormányzási stílust a mindent ellenőrzés alatt tartó királyságban. De hiába a bujkálás és a kitérés, ezekben a napokban el fogja kapni a kézbesítő” – írja a Washington Post.
    Az [origo] megkereste az ügyben a Miniszterelnökséget és az amerikai nagykövetséget. “A Budapesten akkreditált nagykövetek szükség szerint szokták jelezni a miniszterelnöknek konzultációs kéréseiket, az amerikai nagykövet is így tett” – írta Szíjjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője, aki szerint a nagykövetet a jövő héten fogadja Orbán Viktor.
    A budapesti amerikai nagykövetség az [origo] megkeresésére azt válaszolta, hogy Magyarország barátaiként valamennyi szinten folytatják a megbeszéléseket azokban a témákban – az igazságszolgáltatás függetlensége, a szabad sajtó és a kormányzati átláthatóság -, amelyek Hillary Clinton júniusi budapesti látogatásán felmerültek. Mint mondták, a nagykövetség munkatársai rendszeresen találkoznak a magyar kormány képviselőivel, és a miniszterelnökkel is már régen meg van beszélve egy találkozó, amelyre a jövő héten kerül sor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Köszönjük USA!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Liber chaver Aser!!
    az a helycsere mar megvolt,…………..csak Te meg nem tudsz rola!!upsz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Mesterházy-interjú az olasz l’Unitában 2012. június 25. hétfő | AN

Cseppfolyóssá vált a megszilárdult demokrácia 2012. június 7. csütörtök | AN

Súlyosan sérültek a fékek és ellensúlyok 2012. június 6. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos