Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán megköti a következő tíz kormány kezét 2011. június 11. szombat 13:35 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán megköti a következő tíz kormány kezét

Budapest – Orbán Viktor kimondta azt, amit eddig is tudtunk: a következő tíz kormány kezét akarja megkötni. Egy osztrák lapnak adott interjúban ezt csak gazdasági területre vonatkoztatja, de aki ismeri a Nemzeti Ügyek Kormányának saját készítésű alkotmányát és egyéb törvényeit, az tudja, igaz ez az élet minden területére. Kádár is negyven év, Orbán is negyven év. Kérdés, mit szól ehhez a magyar nép?

Orbán Viktor a legnagyobb példányszámú osztrák bulvárlapnak, a Kronen Zeitungnak adott interjújában kijelenti, hogy legyőzendő ellenségnek tartja az államadósságot, amelyet ha nem győzünk le, akkor az államadósság fog győzedelmeskedni felettünk. Örömmel tölti el, hogy ma már nem válságtéma Magyarország.

Orbán Viktor szerint az euróövezet országai mind “egy hajóban eveznek” és segíteniük kell egymásnak a bajban. Arra a felvetésre, hogy saját politikusi tevékenysége viták kereszttüzében áll, kijelentette: egy politikusnak számolnia kell a bírálatokkal.

Orbán az élet minden területén fontosnak tartja az egyéni szabadságot, és ugyanilyen fontosnak a nemzet szabadságát. Szomorú, hogy Nyugat-Európában gyanakvással tekintenek a nemzeti nézőpontra. Úgy vélekedett, a 27 tagállam nemzeti identitásai nélkül az Európai Unió csak egy “nagy bürokratikus monstrum” volna.

A neki autoriter kurzust tulajdonító bírálatokkal kapcsolatban kijelentette, hogy Magyarországon a köztársaság legfelső hatalmi szerve továbbra is a parlament, és magas állami szervek vezetőit eddig is hosszú időtartamra nevezte ki az Országgyűlés. “Csak olyan kinevezéseket hajtottam végre, amelyekhez jogom volt. Olyan emberekkel, akik tönkretették az országot, nem akarok együttműködni” – tette hozzá.

A kétharmados törvények gyakorlati, és nem ideológiai kérdéseket rendeznek – mondta a miniszterelnök. “Egy ponton terjesztem ki a kétharmados törvények körét: a gazdasági törvények terén. És nem csinálok titkot abból, hogy ebben a vonatkozásban megkötöm a következő kormány kezét. És nemcsak a következőét, hanem a következő tízét is” – mondta. Bizonyos dolgokban stabilitásra van szükség, amelyet meg lehet változtatni, de csak konszenzussal – mondta.

A felvetésre, hogy a kormány egykulcsos adót és alacsonyabb iparűzési adót is tartalmazó gazdasági programja bátor, de kockázatos is, azt válaszolta, a Nemzetközi Valutaalappal kötött hitelszerződést lejárni hagyni volt kockázatos, de a kormány azon az állásponton van, hogy az országnak a saját lábára kell állnia.

“Visszatértünk a pénzügyi piacokra, ahol nincsenek politikai előírások. Másként fogalmazva egy fűtött istállóból kimentünk a szabadba, ahol hideg van és metsző szél. De ilyen a szabadság” – fogalmazott. Most az a kérdés, hogy a pénzügyi piacok szereplői készek-e Magyarországon befektetni a pénzüket. Ehhez stabilitásra és bizalomra van szükség. “Ha most hibázunk, senki nem fog bízni bennünk” – tette hozzá.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -13 ( 17 szavazatból)
Orbán megköti a következő tíz kormány kezét, 1.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

53 Reader’s Comments

  1. Na, ez a pszichiátriai ló, feltört, min a huszárvalaga nagygyakorlat alatt. Ez már nem, csak kötözködik, de kötöz is! Nem gondolja, hogy más is tud bandázsolt hurkot kötni, ha eljön az ideje (a kihordási).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Ez egy igen érdekes és rágós probléma lesz később. Mert az elmebetegség büntethetőséget kizáró ok (max kényszergyógykezelés) de a körülötte levőknek ilyen mentsége nem lesz. A jogvégzetteknek meg pláne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. I D I O T A mIT GONDOL EZ AZ ASSHOLE MAGAROL. JA ALAKOSSAG MEGLOPASAVAL AKARJA A HIANYOKAT/ AMIKET O MAGA NAGYBAN ELOSAGITETT/ POTOLNI . MI LENNE HA KEVESEBB KEPVISELO LENNE / KB 56 -60/ ILYEN KIS ORSZAGNAK. KEVESEBBET KELLENE FIZETNI NEKIK A LAKASRA MEG MINDENFELE JARADEK KULONELES STB. MEG KELLENE VIZSGALNI AZ OSSZES KORMANY VEZETOK ANYAGI HELYZETENEK FEJLODESET 1986 TOL MERT TOBBNYIRE OK UGY KEPZELIK A KAPITALIZMUST HOGY MINDEN AZ O ZSEBUKRE MENJEN, ES HA GYORSAN NOVEKEDETT A VAGYON A MEGFELELO PENZALAP NELKUL AKKOR AZ A PENZ LOPASBOL KELETKEZETT. nEMCSAK gYUCSANYT HANEM ORBANT IS. ITT AZ IDEJE MEAGYAROK HOGY FELLAZADJATOK!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

BBC: Magyarország ellentmondásos reformjai 2012. január 17. kedd | RR

SZEMA: A Fidesz nem különbözik a Jobbiktól 2012. január 15. vasárnap | AN

Gyurcsány: még nincs kormányképes alternatíva 2012. január 12. csütörtök | AN

Economist: “Vigyorgó lakájok Orbán körül” 2012. január 12. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos