Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mégsem marad a kormány 2011. június 11. szombat 11:12 Forrás: Hírszerző

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mégsem marad a kormány

Budapest, Fidesztán – Elsőként a Népszabadság számolt be arról, hogy Orbán Viktor az uniós elnökség lejárta után több lépcsőben tervezi átalakítani a kormányát. A témáról most a Hírszerző készített összeállítást, amely szerint a portálnak több kormányzati és fideszes forrás is megerősítette, hogy lesz valamilyen szintű változás, ám sem a pontos menetrendről, sem pedig a távozók személyéről nem tudni még semmi biztosat.

“Ezek a kérdések szinte kizárólag Orbán fejében dőlnek el, amit az utolsó percig titkolni szokott” - mondta a Hírszerző egyik forrása, aki ugyanakkor elismerte, hogy az egyes nyilatkozatokból, a kormányban uralkodó hangulatból sok minden kiolvasható a jövőt illetően, ami persze a döntéshozatal erős centralizáltsága miatt igen sok meglepetést tartogathat. Kormányzati források szerint egy dolog biztosra vehető: Orbán a július eleji tisztújító Fidesz-kongresszus előtt nem kezd személycserékbe, mert nem akar idő előtt “újabb frontokat nyitni”.

A miniszterelnök az utóbbi hetekben több belső fórumon is jelezte, hogy nemcsak a tárcavezetőkkel és államtitkárokkal van gondja, hanem elégedetlen a szerkezet működésével is. Kormányzati források szerint ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy Orbán le akarná cserélni a tavaly tavasszal kitalált, minden korábbinál erőteljesebb centralizációt jelentő csúcsminisztériumi szisztémát, inkább a hatékonyság növelését akarja a jelenlegi rendszeren belüli, ami persze feladat- és funkcióátrendezéssel is járhat – írja a portál.

A Hírszerző információi szerint Orbán nincs igazán megelégedve a személyzeti ügyekért és a kormányzati munka összehangolásáért, hatékonyságáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Közigazgatási és Igazságügy Minisztériumot vezető Navracsics Tibor munkájával. Többen is azt mondták a Hírszerzőnek, hogy a funkciók átrendezése a KIM-ben már hónapokkal ezelőtt megkezdődött: szerintük jelzésértékű, hogy a bírósági reformot lényegében már elvették Navracsicstól, és Áder János fideszes európai parlamenti képviselőre bízták. Volt, aki ezt úgy értelmezte, hogy a törvényalkotásért, a javaslatok előkészítéséért felelős államtitkároknál lehet majd csere.

Szintén sok kritika éri a KIM felügyelete alá tartozó kormányzati kommunikációt is, ugyanakkor Orbán maximálisan elégedett a kormányzati kommunikációtól függetlenül működő miniszterelnöki szóvivő, Szijjártó Péter munkájával. Míg a közvélemény-kutatások szerint a kabinet megítélése romlott, a kormányfőé levált a kormányáról, és nem csökkent annyira drasztikusan.

A Hírszerző egy neve elhallgatását kérő KIM-es forrásra hivatkozva azt írta, Navracsics eleve erőtlen: hiába volt négy éven keresztül frakcióvezető az előző ciklusban, szemben a polgármester-képviselőkkel a Fideszben nincs politikai hátországa, így a különféle politikai és gazdasági lobbik gyakran átnyúlnak felette. Ez szűkíti a mozgásterét, ráadásul a minisztérium által előkészített törvényjavaslatokba nem egyszer módosító indítványokkal belenyúltak a frakcióból, felülírva a miniszter akaratát.

Rendíthetetlennek tűnik viszont Pintér Sándor pozíciója – véli a portál idézve azokat a sajtótudósításokat, amelyek szerint Orbán Viktor Kötcsén azt mondta, “mindnyájan Pintér Sándor kezében vagyunk”. A belügyminiszterre ráadásul újabb feladatokat bíztak: július elsejétől a közfoglalkoztatásra szánt forrásokat kivonják a Munkaerő-piaci Alapból (MPA), és a Pintér irányítása alatt létrejövő új Közmunkaalapba helyezik át.

Egyes kormányzati források szerint távolról sem ennyire biztos Tállai András, a tárca közigazgatásért felelős államtitkárának pozíciója. Bár az általa kidolgozott, a települési szövetségeknek május 11-én bemutatott önkormányzati reformcsomaggal a kormányban elégedettek, sajtóinformációk szerint a fideszes polgármesterek élesen bírálták a finanszírozásra, az újraelosztásra vonatkozó terveket – írja a Hírszerző.

Szintén biztos Hende Csaba helye. Bár a honvédelmi minisztériumot jelentős mértékben érintik az elvonások, többen a miniszter javára írják, hogy ennek ellenére hatni tud a hadsereg vezérkarára, ráadásul a tárcája az egyedüli, amely sikereket tud felmutatni az elszámoltatás terén.

Megrendült a helyzete Réthelyi Miklósnak, bár ezt az érintett és a kormányfő szóvivője  is cáfolta. Kormányzati források a Hírszerzőnek azt mondták, nem zárható ki, hogy még a Fideszben sokat bírált Szőcs Géza is maradhat a NEMFI-ben. Ha egyáltalán lesznek változások a tárcánál, csakis azért, mert a jövőben nagyobb hangsúlyt akarnak fektetni a Szócska Miklós államtitkár által kidolgozott egészségügyi reformra: így nem zárható ki, hogy a terület a jövőben önálló minisztériumot kap.

Szintén felmerült bizonyos kormányzati körökben, hogy vissza kéne állítani az önálló Pénzügyminisztériumot Naszvadi György jelenlegi államháztartásért felelős államtitkár vezetésével, de ezek a tervek információink szerint nem élvezik a kormányfő támogatását, aki szerint a gazdasági, költségvetési kérdésekben nem a szakmának, hanem a politikának kell kimondania a végső szót - ráadásul a sajtóban korábban többször megvédte Matolcsy Györgyöt.

Az elmúlt egy évben a legtöbb bírálat Hoffmann Rózsa munkáját érte, aki valóságos állóháborúra rendezkedett be a Fidesz szakpolitikusával, Pokorni Zoltánnal. Ráadásul Orbán is nyíltan kritizálta az oktatási államtitkárt, amikor kidolgozatlannak és megalapozatlannak nevezve visszadobta a felsőoktatási reform koncepcióját. Ennek ellenére kormányzati források a Hírszerzőnek Hoffmann maradását valószínűsítették. Ennek elsősorban az az oka, hogy Orbán most nem akar újabb konfliktusokat a KDNP-vel és a párt mögött álló katolikus egyházzal.

Így rendíthetetlennek tűnik Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes posztja is, pedig állítólag sokan bírálják kormányon belül, amiért ritkán szerepel a nyilvánosság előtt, még a határon túli magyarokat érintő nemzetpolitikai ügyek kommunikációját is a KIM államtitkárára, Répás Zsuzsannára bízza. Semjénnek sokan azt sem bocsátották meg, hogy a szenvedélyes vadász hírében álló politikus az egyik vadászegylet nevében lobbizott a védett állatokra vonatkozó vadászati előírások puhítása érdekében - kiváltva a természetvédő szervezetek élénk tiltakozását.

Míg Semjénnel és Hoffmann-nal szemben szakmai kifogások merültek fel, a KDNP-s szociális államtitkár munkájával kormányzati források szerint elégedettek, ő biztosan a kabinet tagja marad – írja a Hírszerző.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.3/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -3 ( 5 szavazatból)
Mégsem marad a kormány, 2.3 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. Mindenkinek illik tudni,
    ha egy barna ugri-bugrit
    lát, bármilyen nagyot ugrik
    s bárha volna
    pávatolla,
    strucctojásokon kotolna:
    nem madár az, csakis bolha!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  2. Ez a kijelentése mindent elmond Orbánnak: mindnyájan Pintér Sándor kezében vagyunk…
    Bezony, a maffiakormány, meg a keresztapa effektus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (36 szavazatból)
  3. Már nem emlékszem,
    oly régen volt,
    ágyunk deszkarésében:
    poloskánk volt.

    A kutyánk meg
    bolhát hozott,
    ha az utcán barátjával
    találkozott.

    Mind két rovar kellemetlen.
    De csípésüket már feledtem.
    Segítsetek embertársak:
    Melyik rovar, csíp nagyobbat,
    Amely ugrik, vagy lapítgat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  4. “Míg a közvélemény-kutatások szerint a kabinet megítélése romlott, a kormányfőé levált a kormányáról, és nem csökkent annyira drasztikusan.”

    Nem csoda, hisz rendre a csicskásaival végezteti el a piszkos munkát, őfelsége meg a háttérben lapít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  5. Orbán a 2014-es választási kampánykörútján zavartan ül a fellépés előtt a sátorban.
    Kövér odamegy hozzá és megkérdezi:
    - A beszédeden gondolkodsz Viktor?
    - Dehogy, csak bánatos vagyok.
    Tegnap Kőbányán beszéltem és az emberek kővel dobáltak.
    Ma Szeghalmon vagyunk és egy halom szeggel dobáltak meg.
    Mire Kövér:
    - Akkor nagy gáz van… Holnap Szarvasra megyünk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (33 szavazatból)
  6. Attól még, hogy cserélgeti embereit a felcsúti minidiktátor, egyik sem lesz okosabb és tisztességesebb.
    “Fejtől büdösödik……..” alig tisztelt miniszterelnök úr!
    A fejtől!
    Elsőnek önmagát kellene végre kirúgni az egész magyar politikából.
    Édesapja – amennyire ismerem a követelmény rendszerét – bizonyára csoportvezetőnek sem alkalmazná a bányáiban!
    :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  7. Szegény nagyapám a tanya 103-ból, amikor elcsoszogott a tanya végi pottyantóshoz, azt mondta, mikor megkérdeztem: Hová megy Tata?
    Megyek fiam egy hiearchikus szerveződéshez, ahol mindíg a legnagyobbak úszkálnak legfelül.
    Ilyen okos ember volt az én nagyapám

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  8. Én az édesapját nem ismerem, viszont mostanában egyre többször hallom az utcán emlegetni édesanyukáját. Ma például a piacon beszélgettek róla néhányan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  9. Orbán András Lajos

    A csuti azt se tudja holnap mit fog mondani, cselekedni, de az biztos Magyarországnak, a magyar embereknek a kárára fog bármit tenni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  10. Kedves OAL! Ne túlozzunk! Ők is csak magyar emberek – és olyan intézkedést még nem hoztak, ami a SAJÁT kárukra szolgált volna!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  11. “Orbán maximálisan elégedett a kormányzati kommunikációtól függetlenül működő miniszterelnöki szóvivő, Szijjártó Péter munkájával”

    Jól van, Pubi! Lehet, hogy I. Viktor király még nemesi ranggal is fölruház:
    - Hű talpnyalóm, derék szócsövem mától neved légyen… légyen… Báró Münchausen!
    :P

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  12. Mosolygó, a kőbányai csoportvezetőség felelősséggel járó feladat.
    Ennek a tökmag jankónak persze, hogy nem való az a munkakör.
    Ott nem lehet hadoválni, ott pontos adatok (tonnák és köbméterek) vannak.
    A miniszterelnökséghez még jogi szakvizsga sem kell.
    Látszik is a teljesítményein!
    :evil:
    :) :roll: :lol:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  13. Én azt hiszem korábbról kell kiindulni. A neveltetésükről. Okoskodók azt mondják, hogy a fiú nem felelős az apja bűneiért. Rendben van, de akkor vagy a biblia, vagy az okoskodók, de valamelyik hazudik. Ádám és Éva mily régen cseszték el az almaevéssel a becsületet és mi még mindég “isszuk a levét”, már, mint az eredendő bűnnel. Akkor, hogy van ez? Orbán szülei nem felelősek a gyerek nevelésért, hogy ez lett belőle, egy országrontó? Vagy nézzük a sliffentyüjének az el cseszetését. Nem lehet mentség, hogy beteg tehén tején nevelkedett. A szülők miért nem figyeltek a marhára? A göthös kis gyereknél az kevés volt, hogy rosta alatt tartották, hogy a macska el ne vigye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  14. Ha visszamehetnék az időben, akkor az öreg Orbán kezébe baseball ütőt adtam volna amikor nadrágszíjjal verte a fiát.. Akkor most nem lennének gondjaink. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  15. pikk, nem baseballütő lett volna a megoldás, hanem a fogamzásgátlás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  16. Minden Orbán fejében dől el? Nagy baj, mivel a fejében már régen minden összedőlt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  17. @GIA – Az igazi bűnmegelőzés lett volna :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Pikknek:
    Nem kellett volna baseballütő.
    Rossz időben masturbált.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Hú, és hogy fog ez még fájni! Kérsz egy Kuncze tablettát fejfájásra?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Na mi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. “Ezek a kérdések szinte kizárólag Orbán fejében dőlnek el, amit az utolsó percig titkolni szokott” –

    - abban a HANGYABOLY-tól zümmögő fejében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Ennek az embernek valóban összedőlt a fejében valami, gyanítom, hogy a józan ész. A szülők gondatlansága ide vezet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Közmunkára épül Orbán fasiszta állama 2011. június 12. vasárnap | AN

Vigyázó szemetek Pekingre vessétek! 2011. június 10. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos