Ronai and Ronai
AMERIKAI

Miről beszélt Orbán a szakszervezetekkel? 2011. június 13. hétfő 20:48 Forrás: TMRSZ,AN

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Miről beszélt Orbán a szakszervezetekkel?

Budapest – Június 7-én, jobb későn, mint soha alapon, Orbán Viktor miniszterelnök szóba elegyedett a szakszervezetekkel. Nem mindegyikkel persze, csak azokkal, akiket alkalmasnak talált arra, hogy közelről láthassák a Magyar Köztársaság miniszterelnökét. Hogy a megbeszélésen, túl azon, amit a szóvivők elmondtak a nagyközönségnek, mi is hangzott el valójában, az a Tettrekész rendőr szakszervezett most közzétett dokumentumából kiderül.

Feljegyzés a 2011.06.07-én 07 órakor a Parlamentben
Orbán Viktor miniszterelnöknél tartott
szakszervezeti egyeztetésről.

A TMRSZ részéről Zarándok Tamás vett részt az egyeztetésen.

Előzmény: Szima Judit TMRSZ főtitkárt 2011.06.06-án az előzetes letartóztatásból kiengedték késő délután. A szabadlábra helyezést követően pár perc elteltével Szijjártó Péter kormányszóvivő a TMRSZ-t hívta, kissé zaklatottan és Powel Pál nemzetbiztonsági szakszervezeti vezetőt kereste.

A megbeszélésen a 11 rendvédelmi szakszervezet képviselője vett részt, a munkavállalói oldal képviseletében Powell Pál ügyvivővel, míg kormányzati oldalon, Orbán Viktor miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter, ill. a rendvédelmi szervek több vezetője.

A kölcsönös köszöntések után Pintér Sándor pár szót szólt a Széll Kálmán tervről és az abban található nyugdíjasokat és aktív állományt érintő pontokról. Elmondta, azt szeretnék elérni, hogy a már bejelentett június 16 és június 29.-re tervezett demonstrációkon kívül a szakszervezetek álljanak el a további demonstrációktól. Ezek után felkérték a szakszervezetek képviselőit véleményük elmondására.

Bárdos Judit (BRDSZ) Elmondta, hogy az előző nap elfogadott törvényen már nem lehet változtatni, azt elfogadni nem tudják. Vonják be a szakszervezeteket a részletszabályok kidolgozásába.

/Megjegyzés: Az Alkotmánymódosítás elfogadása előtt, annak elfogadását kész tényként kezelve a TMRSZ kivételével a részletszabályok kidolgozásában a többi szakszervezet már hetek óta részt vett./

Pongó Géza (FRSZ) kifejtette, hogy a tervezet elfogadhatatlan a szakszervezetek részéről, a demonstráció szervezéséről nem mondhatnak le a szakszervezetek. A tárgyalások lezártnak tekinthetőek.

/Megjegyzés: Fenti megjegyzést figyelembe véve értelmezhetetlen Pongó Géza nyilatkozata, hiszen az Alkotmánymódosítás elfogadása előtt, annak elfogadását kész tényként kezelve a TMRSZ kivételével a részletszabályok kidolgozásában a többi szakszervezet már hetek óta részt vesz, az Alkotmánymódosítás ellen nem léptek fel./

Pach Dániel (RSZV) kifejtette, hogy nem fogadható el a Kormány retorikája és stílusa sem, nincs béremelés a rendvédelmi szférában évek óta (legutolsó 2006. augusztus)

Ezt követően Zarándok Tamás felolvasta a TMRSZ álláspontját, amely gazdasági szempontokat is figyelembe vesz. A tervezet ismertetése úgy kezdődött „A TMRSZ vezetőjének Szima Juditnak a gondolatait szeretném tolmácsolni, aki az ügyészség jóvoltából nem lehet itt.„

A konstruktív előterjesztés után Powell Pál megkérdezte, hogy „Ez idáig a TMRSZ miért nem vett részt a tárgyalásokon?

A többi szakszervezet is kinyilvánította, hogy nem tudják tudomásul venni a kormány elképzelését és a demonstrációról nem mondanak le.

Csordás János kifejtette, vegyes érzelmek vannak a nyugdíjasok körében. A TMRSZ által elmondottak jónak tekinthetőek. Az állomány elvándorlása várható, úgy ahogy azt a TMRSZ kifejtette.

Orbán Viktor miniszterelnök következett.

Mondandója kifejezetten fenyegető tartalmú volt.

A rendvédelmisek esküjét méltányolta, de szerinte a miniszterelnökök, számarányait tekintve gyakrabban halnak meg. A tűzoltókkal nincs baj. Csak nincs rá pénz. A nyugdíjkassza nem bírja tovább. Adót, járulékot nem emelhet, mert az rontja az állam versenyképességét. Alacsony adó kell. Így amennyiben beindul a gazdaság motorja, annak előnyeit mindannyian élvezhetjük. A gazdasági helyzetet nem ő idézte elő. Ő nem hibás.

A rendvédelmisek ne háborogjanak, mert utánuk a civilek jönnek, és ők sokkal rosszabbul járnak. A nyugdíj számítása változik „Pályán tartó nyugdíjrendszer lesz, senki nem akar elmenni nyugdíjba!”

Január 1.-je után a munkavállalók azt akarják majd, hogy 62. év után is munkában maradhassanak.

Elmondta, hogy demonstrációt lehet tartani, de rendbontást nem szeretne. A radikalizáció radikalizációt szít. A politika is radikalizálódik, a járulékokat emelheti, kedvezményeket elvonhat, például a fegyvertartási szabályokat szigoríthatja, fegyvereket bevonhatja.

Ha a szakszervezetek megígérik, hogy békés mederben tartják a demonstrációkat, akkor ő is visszafogja a képviselőket az egyéni indítványok benyújtásától. Ezzel nyilvánvalóvá tette a miniszterelnök, hogy az érdekegyeztetések megkerülése az indoka az egyéni indítványoknak és emögött a miniszterelnök támogatása áll.

További elképzelései:

- miután kiiktatták az alkotmányos akadályokat, január 1.-ig elkészül egy teljesen új nyugdíjrendszer és szociális törvény
- ezután szeptember 15.-től az életpálya modellről megkezdődnek a tárgyalások (bízott abban, hogy a szakszervezetek ezen részt vesznek és megszületik az életpályamodell)

A TMRSZ felvetésére reagálva elmondta, hogy ő szeretné megszüntetni az összes cafeteriát és egyéb készpénzt helyettesítő fizetőeszközöket. Ő a készpénz híve, mert az egyéb helyettesítő eszközök többe kerülnek, mint az azokra ráírt címletek.

/Megjegyzés: A TMRSZ javaslata nem cafetériát tartalmaz és egyéb készpénzt helyettesítő eszközt, hanem egy biztosítékot tartalmaz arra, hogy a nyugdíjasok a kormánynak kölcsönadott pénzüket később, amikor beindul a gazdaság motorja, a vagyont visszakapják. Lásd a cikk végén./

2012 második felében már mindenki érezni fogja a kormány politikájának a helyességét.

Powell Pál biztosította a miniszterelnököt, hogy az általunk szervezett demonstrációk törvényesek lesznek. Egyben megkérdezte, hogy a kormánynak mi a terve a rokkantakkal.

Orbán Viktor elmondta, hogy a rokkantak három kategóriába sorolhatók.

Az első kategóriába azok tartoznak, akiknek az életben maradáshoz is segítség kell. Számukra ezt a segítséget meg kell adni. /Megjegyzés: Az elmúlt hónapok kormányzati törekvései és hazugságáradata ismeretében ezt a miniszterelnöki kijelentést sem szabad készpénznek venni./

Második kategória: Korlátozottan képesek az életfenntartásra, ők még mindig nem terelhetőek vissza a munka világába illetve csak korlátozottan.

Harmadik kategória: Azok a 70% alattiak, akik saját magukat ellátni képesek, de ezeket is további alkategóriákra (a,b,c,d) lesznek szétválasztva. Ezek az alkategóriák azt jelzik, hogy milyen közmunkát végezhet az adott személy.

Bárdos Judit felszólalt, hogy ez már elfogadásra került.

Ezután Powell Pál kérdezte Orbán Viktort a bevezetendő szolgálati nyugdíjrendszerről.

Orbán elmondta, véleménye szerint 80.000-120.000 Ft maradhat pluszban a munkavállalók zsebében.

Ezek után Zarándok Tamás TMRSZ kérdezte Orbán Viktort, itt pontosan idézte

„Pályán tartó nyugdíjrendszer lesz, senki nem akar elmenni nyugdíjba !” ,majd hozzátette, hogy ebben az esetben miért nem lehet az, amit a TMRSZ javasol, hogy a jelenleg szolgálatban lévők nyugdíjrendszere változatlan marad, csak az új felszerelőkre vonatkoznának az új nyugdíjszabályok, tekintettel arra, hogy 2012 január 1.-től úgysem akar senki elmenni nyugdíjba. Az állomány egy fél évet még biztosan kibír. Ezt megelőzően miniszterelnök Úr azt mondta, hogy a radikalizáció radikalizációt szül. Ez lehetne egy olyan kormányzati gesztus, amely megelőzhetné a további demonstrációkat. Mivel úgysem akar senki elmenni nyugdíjba, ezért veszteséggel amúgy sem járna.

Orbán Viktor erre válaszolva elmondta, hogy előzőleg szükséges bevezetni a szolgálati nyugdíjrendszert, majd utána higgyük el, hogy olyan jó lesz, hogy tényleg senki nem akar elmenni.

Egyik szakszervezeti képviselő megjegyezte, hogy pályán tartó bérrendszer kell, az életpályamodell plusz pénzek nélkül semmit nem ér, a kormány, itt utalt a sportra, futball pályáról átterelt bennünket az uszodába, de oda víz kell.

Orbán Viktor miniszterelnök elmondta, hogy a szakszervezetekkel a tárgyalásokat lezártnak tekinti.

Ezek után az audencia, „egyeztetés” véget ért.

Az egyeztetés után a kormányoldal elhagyta az üléstermet, Powell Pál a sajtó részére egy egységes közleményt akart megfogalmazni. Véleménye szerint a kormányoldal megígérte, hogy a szakszervezetek részt vehetnek az részletszabályok kidolgozásában és az életpályamodell kidolgozásánál, továbbá eredményt értek el a szakszervezetek abban, hogy a már nyugdíjasoknak csak 16% adót kell fizetniük.

Az egységes közlemény kiadása miután annak valóságtartalma nem volt igaz, ahhoz a TMRSZ nem adta a hozzájárulását.

A TMRSZ véleménye az, hogy a kormány nem ígért meg semmit, nem adott semmit, tragédiaként élhetjük meg, hogy a már nyugdíjasok adót fognak fizetni, az aktív állomány pedig gyakorlatilag élete végéig dolgozni fog.

A kormányt nem érdeklik a szakszervezetek, véleményüket nem veszi figyelembe. Abban az esetben pedig, ha valamelyik szakszervezet, (lásd a TMRSZ-t) következetesen képviseli a munkavállalókat, a vezetőjét félreállítják, a szervezetet megfélemlíteni akarják, a munkavállalókat semmibe veszik. A magyar munkavállalók érveire nem kíváncsiak, hiszen Orbán Viktor fogalmazása szerint a részletszabályok kidolgozásánál és az életpályamodell kialakításánál a szakszervezetek nem részt vehetnek a munkában, hanem, ha gondolják ott lehetnek.

A TMRSZ konstruktív javaslatának egy példánya Szíjjártó Péter részére átadásra került.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +15 ( 25 szavazatból)
Miről beszélt Orbán a szakszervezetekkel?, 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

31 Reader’s Comments

  1. Csak ismételni tudom magam!
    Az állam, ha szembeköpi az erőszakszerveit, annak annyi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (41 szavazatból)
  2. Orbán elvakult saját kétharmados hatalmától. Egyre veszélyesebb saját nemzetére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +55 (55 szavazatból)
  3. Ez igen! Orbáni egyeztetés. Az van amit én akarok, mert az állam én vagyok!
    A pali nem normális!
    Egy ország min. elnöke így nem beszélhet demokráciában a szakszervezeti képviselőkkel!
    Normális ember nem mond olyat egy padlón levő országban, hogy olyan jó lesz a helyzet, hogy senki nem akar majd nyugdíjba menni.
    Nem merte kimondani, hogy senkit nem engednek el nyugdíjba? Csak a nyugdíjjárulékok kellenek, de nyugdíjkifizetést már nem vállal az állam.
    Őrült ország, őrült helyzet, és mindezt egy őrült elme miatt!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +56 (56 szavazatból)
  4. remélem, tényleg annyi!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  5. Azt hiszem itt az idő ezt az őrültet akár erőszakkal is eltávolítani és a bolondokházába zárni egész életére!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (46 szavazatból)
  6. A mínuszolóknak mi a franc baja van a cikkel? Gyönyörűen kidomborodik belőle, hogy az a gyengus Power Pál eladta a szakszervezeti tagságot kilóra, és a Tettrekészek nagyon jól összefoglalták a tárgyalások “eredményét”:
    - a kormány nem ígért meg semmit,
    - nem adott semmit,
    - a már nyugdíjasok adót fognak fizetni,
    - az aktív állomány pedig gyakorlatilag élete végéig dolgozni fog.

    Ráadásul Orbán beígért egy olyan új nyugdíjrendszert, hogy senki, ismétlem SENKI sem kíván majd nyugdíjba menni. Igaza volt a fűzfapoétának:
    “Ahogyan szavaztál, úgy segítsen Isten”

    Ja, és ki ne felejtsem az örömhírt: a gazdasági fellendülés elhalasztva (most éppen 2012 végére). Elég távol áll ez a “Holnaptól a nap is másképpen sűt”-től – bár az legalább bejött. Elég katasztrófális volt a mezőgazdaságnak (és nekünk is) a tavalyi év.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (40 szavazatból)
  7. Kutyakomédia. Utólag akarja azt hazudni, megvolt az egyeztetés. Egy akarnok már csak ilyen, ha hatalom van a kezében.
    A történelmet tekintve a diktátorok soha nem értek jó véget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (33 szavazatból)
  8. Sajnos nincs igazad avi, még mindig maradna elég híve, aki pár év múlva jönne azzal, hogy mennyivel jobb lett volna, ha ő folytathatja. (ahogy a 2002 előtti centivágást is elfelejtették) Sajnos a nép gyomormosása nem előzhető meg. Szar érzés, hogy ennyi bamba birkával kell egy nemzetbe tartozni, de biológiai adottság. Ki kell velük itatni a hashajtót fenékig!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  9. “kekec”
    Az a baj, hogy azt a hashajtót mi is isszuk :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  10. Ez a cikk annyira jó ,hogy tőle elmentem .Mert menni kell. El.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  11. Talán még annyit, hogy elég nagy baj a szakszervezetekre nézve, hogy csak ez a “Jobbihoz ” köthető társulat képes keményen fellépni ezzel az őrülttel szemben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  12. Így lehetne a dolgokat rendezni!
    .

    http://hvg.hu/velemeny/20110610_zentai_nemet_rendor
    .
    Tiszta világos helyzet, nincs vita miatta!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. A baj az, hogy a szakszervezeteknek párt semlegesnek kell! maradniuk. A TRMSZ sajnos e kritériumnak nem felel meg. Így hitelességi problémákkal küzd. Tárgyalni az utolsó pillanatig muszáj: a demokráciákban nem az utca a tárgyalások helyszíne! A (kormány) nem ért és nem tanul a történelemből. Nem vagyok boldog a történtektől.
    A botcsinálta szakszervezeti vezetőt egy sajátos élethelyzet viszi a politikai pályára, a politikus pedig készül rá. A hibázás lehetősége mindkét fél számára fen áll! Csak hogy:
    A szakszervezeti vezetők lehetőségei korlátozottak.
    -szűk társadalmi réteg érdekeit képviseli
    -elismertsége (támogatottsága) korlátozott (kevesen ébredtek rá, hogy a fülkeforradalom karosszékből nem megdönthető)
    -kényszer politikus (maga sem hiszi el, hogy politikai tényező)
    -a magyar szakszervezeti kultúra hiányosságai kötik a kezét
    -a magyar mentalitás (mért pont én?, most ép nem érek rá!)
    -a 40 év szocializmus kényelme még elevenen él (az állam gondoskodása)
    -a fiatal generáció a fogyasztói társadalomba született (élj a mának, most azonnal)
    A politikusok nem veszik a fáradságot, hogy körül nézzenek!
    -Nem hajlandók tudomásul venni, hogy nem ők a legszebbek, legokosabbak.
    -Ők a fiatal generáció.
    - demokráciáról nem bírnak (vagy nem akarnak) tapasztalattal rendelkezni!
    -A történelem maga az idő, az idő pedig folyamatosan halad.
    -politikusaink (nekem legalább is úgy tűnik) fel voltak mentve történelem tantárgyból.
    Az idő soha nem vett figyelembe, se a társadalmi berendezkedést, se a hatalmon lévő állami vezetőt!
    A dolgok jelenlegi állása az 50-es évek Magyarországát idézi.
    Az emberek viszont még nem ébredtek rá, hogy a cselédvilág sem volt rosszabb, mint viktor Magyarországa.(Horthy-korszak)
    Következtetés:
    A fülkeforradalmárok hamar rá fognak ébredni, hogy csúnyán átverték őket.
    A fülkeforradalom nem a szavazó helyiségekben fog folytatódni.
    A napi megélhetési problémák szinte egy szere fognak jelentkezni, január, február magasságában minden társadalmi rétegnél, és a feszültség törvényszerűen talál megoldást is.
    A 2/3 ma és holnap igaz lehet, de jelentős államférfiak nem néhány hétre, vagy hónapra terveznek.
    És a kötél is elpattan egyszer, ha a tűrés határon túl feszítik!
    Az az ember aki úgy érzi nincs mit vesztenie, olyan mint a rosszul szocializálódót kutya, melyet sarokba szorítanak, ha mozdulnak vele szembe tép, harap csak az életéért küzd, pedig lehet hogy csont vagy kolbász van a vele szemben álló kezében, már korbács helyet!
    Véleményem szerint mi lassan ilyenek leszünk.
    Hát ezért nem vagyok boldog!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  14. Orbán András Lajos

    Ez már a vég kezdete, most már látható a népnyúzó piti akarnok, valódi célja, állati sorba kényszeríteni mindenkit, aki nem a brancsba tartozik, annak semmi, csak munka mindhalálig!!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon szép kilátástalan jövő a népnek, MIKOR FOGJUK LERÁZNI A RABIGÁT??????????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  15. M agyarország még alszik. A bamba tömeg szó nélkül figyeli orbán és bandája tobzódását. Az érdekképviseletek bénák. Az egyetlen baloldali ellenzéki párton belül dúl a hatalmi harc, Az értelmiség döntő része a tróntól várja helyzete javítását , és ennek megfelelően alázatos szolgája orbánnak. Akinek lehetősége van a lábával szavaz, és külföldre megy. A kormány gyakorlatilag azt csinálja, amire kedve van. Érdekegyeztetés helyett folyik a nemzeti konzultáció, amiben a hülyék és a kizsákmányolás fokozásában érdekeltek vesznek részt. A bamba tömegben pedig működik a magyar irígység. (Dögöljön meg a szomszéd tehene is). Az ország pedig szépen lassan pusztul. Pusztítják azok is akik némák. Ami arendvédelmieket illeti, szépen lassan ledarálja tiltakozásukat orbán malma, Szőpen visszatérnek kényszermunkásnak, mert ma nincs erő, ami megakadályozná a diktatúra építését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  16. Most a szakszervezetekbe bízik a nemzett, nekik már nem tárgyalni kéne, hanem a nemzet “daráz fészkét”, mint fekélyes részt kivágni a társadalom testéből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  17. Ez a cikk nagy melléfogás. Nem ez hangzott el Orbán szájából. Sokkal keményebben megfenyegetett mindenkit.

    Egyébiránt pedig érdekesnek tartom, hogy a népszava.com folyamatosan élőben közvetíti a nácik mindennapjait. Döbbenetes.
    Ez a nő keményen lopja a magyar rendőrök pénzét. Végre valahára, mikor már ő is megkapja érte ami jár, akkor még itt is azt lehet olvasni hogy “félreállítják, meg ilyesmiket”. Havi 300-500 eurót kereső rendőrök tagdíjaiból renováltatta a házát, abból patronálta jobbik kampányát, és abból fedezi minden luxus igényét. Márpedig az van neki.

    A legnagyobb baj az, hogy pont a legrosszabb időpontban történt az egész eljárás. De a magyar Büntető eljárásjogban nincs olyan kitétel, hogy egy gyanúsítottat csak akkor kell elfogni, ha az a “politikai helyzetnek” megfelelő időpontban történik.

    Nagyon rosszul esik, hogy márt itt is a nácikról olvasok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -18 (22 szavazatból)
  18. Nyul György!
    Nem, nem darálja még le, mert még nincs egységes tiltakozás!
    A rendvédelmiek nagy része sem látja, vagy hiszi el, ami vele történik!
    Még csak a nyugger bohócok egy része elégedetlen!
    És ép ez a félelmetes!
    Ha mindenki ébred a diktatúrát elsöpri mint a tollpihét és én ettől félek!
    A polgárháborútól csak egy más szemléletmód (ez véleményem szerint viktortól idegen), vagy a kormány lemondása (lásd előző) menthetné meg az országot!
    ITT 20 ÉVIG HAZUDTAK ÉJJEL ÉS NAPPAL, A HAZUGSÁGOT PEDIG EGYSZER BE KELL FEJEZNI!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  19. Ha a nyugdíjak megadóztatása sem ébreszti fel a népet akkor semmi. Akkor hiába minden. Akkor meg is érdemeljük a sorsunkat.
    Nekünk tényleg egy új Mohács kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  20. szabadsag!
    Sajnos vagy provokátor vagy, vagy a fától nem látod az erdőt. Az igai nemzeti szocik kemény diktatúrát építenek a demokrácia látszatát keltve!
    Ha figyelnéd láthatnád Te is.
    Az egyéni képviselői indítványok halmaza ami a magyar parlamentet jellemzi igazi megcsúfolása a parlamenti demokráciának!
    Ha az országgyűlési képviselő kerüli a választóját azt Te minek neveznéd?!
    Néz utána és láthatod, a fasizmust nem a külsőségek tették félelmetesé, (Hitler szülinapi megemlékezés, formaruhás vonulgatás…..) hanem a mód ahogy a tömegeket megtévesztve a hatalmat megszerezte a demokráciát felszámolta és a hatalomhoz ragaszkodott!!!!!!!!!
    Te melyik pártot sorolnád ide?!
    Mert a jobbik csak egy identitás zavarral küzdő politikai erő, amely minden demokráciában megtalálható! (Németország, Ausztria, USA)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  21. szabadsag, aztán azt honnan tudod, hogy “nem ez hangzott el Orbán szájából”?
    Továbbá szíved joga hülyének lenni, de miért kell azt még fitogtatni is? Mert remélem azt egy pillanatig sem gondolod, hogy ezzel a gyengus szöveggel bárkit is meggyőzhetsz (70-es IQ felett – de azok nem itt olvasgatnak) hogy csupán időbeli egybeesés volt a titkárasszony lekapása?
    EGY vonatkozásban hiszek neked: ismerve Orbánt, valószínűleg tényleg keményebben fenyegetőzött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  22. Hogy kell érteni azt a kitételt, amely szerint “a többiek sokkal rosszabbul járnak”? Mert ha úgy, ahogyan én vélem, felmerül még egy kérdés: tisztában van vele ez az ember, hogy miniszterelnökként mit mondott? Hiszen ezzel nyíltan elismerte, hogy állampolgárok egy csoportjának hátrányos megkülönböztetésére készül, ami nem csak alkotmányellenes, de BTK-s bűncselekmény is!
    Egyébként igen tanulságosnak tartom ezt az írást: a stílusból, a módszerből, a “tárgyalópartner” folyamatos szembeköpéséből, az ellenfél felszalámizásából (beépített ember alkalmazása), a vélemény elnyomásából, a tárgyalás és a kinyilatkoztatás fogalmak szándékos összekeveréséből, a gyáva menekülésből (“Nem én tehetek róla”) valóban egy népellenes, gonosz, gyáva zsebdiktátor képe rajzolódik ki.
    Azt már csak én teszem hozzá, hogy a hasonszőrűek rendre kivégzőosztag előtt, akasztófán, vagy bunkerjük bejáratánál egy marék hamuként végezték, méghozzá – relative – eléggé gyorsan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  23. thanatos,
    A Próféta szóljon belőled!!! Pedig alapjában véve én olyan békés lény vagyok…
    Már rég országos sztrájknak kellene lennie, rendőrökkek, BKV-val, Volánnal, MÁV-val, mindennel. Az idő meg csak telik, törpehitler még mindig hatalmon van és az elmebaj egyre inkább kiütközik rajra. Őrült nemzet őrült miniszterelnököt érdemel? Ha ezt tényleg hagyjuk, akkor az Isten legyen irgalmas hozzánk.
    Csütörtökon Veletek ugyanott….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  24. T. Caveman, kösz a választ. Ha már itt tartunk: én amondó vagyok, hogy – mivel a sztrájkokat, amelyek akár országossá is válhatnak, természetesen – a szakszervezetek szervezik, saját tagságuk érdekeinek védelmében, így olyasmik, mint egy orvosi kezelés, amely a baj egy-egy részét megszünteti, de a gyökerét – általában – meghagyja.
    Erre a betegségre véleményem szerint egy hosszan tartó, országos polgári engetetlenség lenne a megfelelő gyógyeljárások egyike. A másikat talán hagyjuk….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. Egyetértek Veled thanatos. 5-leteljünk, hogyan lehetnénk polgárilag engedetlenek, de sajna egyelőre 4-letem sincs, nemhogy 5. Országos sztrájkolni ettől függetlenül kell/ene, ‘oszt le van érdekelve az elégséges szolgáltatás meg törpehitler a sztrájkellenes törvénytárával egyetemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. “A rendvédelmisek ne háborogjanak, mert utánuk a civilek jönnek, és ők sokkal rosszabbul járnak. A nyugdíj számítása változik „Pályán tartó nyugdíjrendszer lesz, senki nem akar elmenni nyugdíjba!”

    Nekem ez azt üzeni, hogy a jövőben itt nem sokan lesznek, akik nyugdíjat fognak kapni. Aki meg kap, az olyan kevés lesz, hogy abból biztosan nem él meg.
    Orbán úgy állítja be a magyar társadalmat, mintha mi nem akarnánk dolgozni és neki kell olyan intézkedéseket hoznia, ami mindenkit a munkába terel.
    Hát ez őrület!
    Nyilván vannak, akik nem dolgoztak és nem is akarnak, de őket összemosni azokkal, akik akarnak, akik végig dolgozták az életüket, undorító, aljas dolog!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  27. Lám a torz lelkű Cipolla szemfényvesztése még nagyon erősen hat..
    A megfélemlítés nagy úr! Ha már most lépnek ki a szakszervezetekből a zemberek akkor lesz itt egyáltalán valami ellenálás?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  28. Érdekes újságcikk!
    http://hvg.hu/velemeny/20110610_zentai_nemet_rendor vajon a mi rendőreink miért nem fordultak az Europai Rendőr Uniohoz.. Valószinű, hogy a TMRSZ miatt. A románok már megint elöttünk járnak.
    Azért nem ártana a politikusoknak észben tartani.
    “A politikai hatalom – illúzió. Ha a nép úgy gondolja, van hatalmad, akkor van hatalmad. Ha a nép úgy gondolja, nincs hatalmad, akkor nincs hatalmad.”
    Jimmy Breslin
    és akkor szörnyű dolgok jöhetnek.

    http://szentkoronaradio.com/kulfold/2009_12_22_a-ceausescu-hazaspar-pere-es-kivegzese-%E2%80%93-vagatlan-valtozat-video

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. Nem én találtam ki, ma kaptam, továbbitom:

    A Fegyveres és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú Tagjainak üzenete Magyarország Kormányának, kormánypárti képviselőinek:
    “Tisztelt” Kormánytagok, képviselő hölgyek, urak.
    Szeretnénk azon egyszerű tényre felhívni a figyelmüket, hogy Önök szereptévesztésben vannak. Gyakorlatilag fordítva ülnek a lovon. Vegyék már észre, hogy nem Mi vagyunk Önökért, hanem Önök vannak értünk, állampolgárokért, jelen esetben a Fegyveres(!!!)és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú tagjaiért. Nem Önök foglalkoztatnak és fizetnek bennünk, hanem épp ellenkezőleg, Mi, adófizető állampolgárok foglalkoztatjuk és fizetjük – nem is túl rosszul- Önöket. Csak, hogy értsék miről is beszélünk: a “miniszter” szót a latin nyelvből eredeztetik, és magyar nyelvre lefordítva szolgálót jelent. Nos, Önök nemhogy szolgálni nem akarják munkaadóikat, de odáig merészkedtek, hogy bennünk akarnak szolgasorba süllyeszteni. De Mi, az Önök munkáltatói, úgy döntöttünk, hogy ezt már nem hagyjuk. Elegünk van abból, hogy miközben az elmúlt években a banki törlesztő részletek, a közüzemi díjak, az élelmiszerárak, a benzin ára (és még sorolhatnám.) megduplázódtak, addig az illetményalapunk ötödik éve nem emelkedett egy fillérrel sem.
    Elegünk van abból, hogy miután a bankok felelőtlen hitelpolitikája miatt összeomlott az ország gazdasága, velünk, egyszerű emberekkel fizettetik meg ennek az árát, majd ezt megfejelve, arcátlan módon, a mi adóforintjainkból konszolidálják ugyanezen bankokat.
    A “csodálatos” egykulcsos jövedelemadó is csak az Önök számára váltotta be a hozzá fűzött reményeket, esetenként több százezer forinttal is emelkedett a képviselők nettó fizetése. Ugyanakkor a “mezei” tűzoltó, rendőr, börtönőr, katona és vámos, szinte kivétel nélkül, több ezer forinttal járt rosszabbul, ennek következményeként.
    Mert ugye a társadalmi igazságosság ezt követeli. Az a társadalmi igazságosság, amelyre hivatkozva, Önök most el kívánják venni az utolsó megmaradt kedvezményünket, a szolgálati nyugdíj rendszerét. Azt a kedvezményt, ami vonzóvá teszi a hivatásos szolgálatot, amiért érdemes lemondani számtalan alkotmányos jogunkról, érdemes kockáztatni életünket, vállalni megannyi kötöttséget, és érdemes Lojálisnak lenni a mindenkori kormányokhoz. De nézzük a dolgot a “társadalmi igazságosság” szemszögéből. Ha senkinek sem adhatunk többlet jogokat, akkor nyilvánvalóan többlet terhet, kötöttséget sem szabhatunk meg senkinek. Gyakorlatilag a kedvezmények eltörlésével párhuzamosan megszűnnek a többlet terhek is. Lesz sztrájkjogunk, megszűnik a “parancs, értettem!”, és nem kell, akár az életem kockáztatásával is. bármit is tennem. Na! Szerintem, ha ébren vagyunk, ne álmodjunk! Gyorsan kapjunk be valamit hülyeség ellen, és felejtsük el ezt a “társadalmi igazságosságot”! Én továbbra se akarok sztrájkolni, és a “parancs, értettem!”, rendszerben akarom “akár az életem kockáztatásával is.” becsülettel végezni a dolgom. Mert ez, így normális. Ennek viszont ára van, amit eddig, még ha szerényen is, de megfizettek. Most ezt a szerény fizetséget akarják elvenni tőlünk, de innen üzenjük, hogy nem adjuk. Míg Önök békésen szundikálnak Rózsa-dombi villájukban, vagy Audi-S-8-asukkal szelik az ország útjait, természetesen “halaszthatatlan közfeladataik ellátása” érdekében, mi itt az utcán vagyunk kénytelenek harcolni szerzett jogainkért, mert Önök a 2/3-ados
    mámorban megfeledkeztek arról, hogy valójában ki kinek is a munkaadója. Hát Mi most emlékeztetjük erre Önöket. Kapnak még egy lehetőséget, hogy korrigálják ezt a hibát, és rendesen végezzék a dolgukat, (a hatályos alkotmány értelmében, a pártok együttműködnek a népakarat kialakításában) ellenkező esetben, mi, mint munkáltatók kénytelenek leszünk a törvényes keretek között fegyelmi eljárás alá vonni Önöket, (gondolok itt egy népszavazási kezdeményezésre, mely a közpénzből fizetett állások számát 1-ben, a közpénzből fizetett béreket a minimálbér 5-szörösében maximalizálná, lehetővé tenné a képviselők visszahívhatóságát, és eltörölné a mentelmi jogot) de legvégső esetben akár a munkaviszonyukat is készek vagyunk megszüntetni. Természetesen ezt is törvényesen, szintén népszavazási kezdeményezéssel, mely előrehozott választások kiírásáról szólna. Mivel Önök, mint munkavállalók most nyilván fenyegetve érzik magukat a munkáltatójuk által, javasoljuk, hogy alakítsanak szakszervezetet, és kezdjenek tárgyalásokat munkaadóikkal. Amennyiben a tárgyalások nem vezetnének eredményre, kezdjenek határozatlan idejű sztrájkba, és zárkózzanak el az “elégséges szolgáltatás” biztosításától is. Ezt a munkaadójuk nyilván nem fogja sokáig bírni, és teljesíteni fogja a követeléseiket.
    Bajtársi üdvözlettel: A Rendvédelmi Dolgozók
    UI: Küldd el ezt a levelet legalább tíz barátodnak, ismerősödnek, mert ha nem teszed meg, te egy szívtelen ember látszatát kelted, és az elkövetkezendő napokban talán még valami rossz is fog veled történni, de egyébként is szükségünk lenne értelemmel megáldott magyar embertársaink támogató összefogására, mert ma nekünk, holnap nektek… lehet egyre nehezebb…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Jaaj ,Jaaj.Már megint kezdődik a hülyeség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. A „független” ügyészség dilettáns akciója meghozta az antiszemita és anticiganista „Tettrekészek” vezetőjének az elismerést. Szima Juditot pajzsra emelte előbb a Népszava két újságírója is, amikor politikai fogolynak titulálták, most pedig a Népszabadság közölt vele terjedelmes interjút. Hétfőn az Amerikai Népszavában olvashattunk arról, mit is mondott Orbán a szakszervezeteknek. A forrás pedig – láss csodát! ­– a TMRSZ volt. Úgy tűnik, a „baloldal” lapjai és újságírói mindent megtesznek azért, hogy a lehető legrosszabb megoldást képviselő szélsőjobboldali, olykor kifejezetten neonáci jellegű tömörülést legitimálják. Nyilván a demokrácia nagyobb dicsőségére.

    Hát már ennyire elvesztették a józan ítélőképességüket, uraim? Mindegy kivel, csak Orbán ellen fogjunk össze? Az egyik diktatúra ellen a másik diktatúrával? Amerika már ennyire messze van Európától, hogy teljesen érthetetlenek a hazai viszonyok? Mentségükre legyen mondva, a Népszava és a Népszabadság sem ért semmit. Az utóbbinál ezt már akkor megállapíthattuk, amikor Vona Gábor írását lehozták – és utána, mintegy magyarázatként, azt is kifejtették, hogy semmi olyat nem mondott, ami miatt nem lehetett volna közölni. Dehogynem mondott, csak a Népszabadság szerkesztői nem értették meg! Sajnálatos.

    Jó példa ez arra, hogy a magyar értelmiségben mennyire eltompultak a demokratikus érzékek (tisztelet a kivételnek). Ugyan miben különböznek ők Orbán Viktortól? Nagyon úgy tűnik, hogy semmiben! Éppúgy hevesen vágyódnak egy ellenség után, és semmi más nem számít. Lehet, hogy már csak egyetlen út áll nyitva előttünk? Az, amelyik kifelé vezet a demokráciából.

    (Krémer Ferenc)

    Galamus: http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=74731:szima-judit-a-martir&catid=71:a-napi-apro&Itemid=109

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Lebaltázták Orbánt, mint a pengős malacot 2011. június 16. csütörtök

Megfenyegették Lázár János gyerekeit 2011. június 16. csütörtök

Bohóckormány ellen bohócforradalom 2011. június 16. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos