Ronai and Ronai
AMERIKAI

Vigyázó szemetek Pekingre vessétek! 2011. június 10. péntek 9:16 Forrás: AN, ELTE mohaonline

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Vigyázó szemetek Pekingre vessétek!

Budapest – Jó magaviseletű diákokat „várnak és elvárnak” június 24-re az ELTE Bölcsészkarára, ahol Wen Jiabao kínai miniszterelnök vesz részt a neki rendezett gálaműsoron. A megjelenők „egyetemistának kinéző, viselkedni tudó és hajlandó barátokat is hívhatnak” – így szól a meghívó.

Hogy miként kell egyetemistának kinézni, arról nem szól az értesítés, bár nem kizárt, hogy a jelentkezők egy gyorstalpaló tanfolyamon elsajátíthatják az ezzel kapcsolatos legszükségesebb tudnivalókat. Egyelőre tehát csak integetni kell, felállva tapsolni még nem kötelező.

További információkról a jelentkezőket később értesítik, ahol majd feltehetően kitérnek arra, hogy belefér-e a megfelelő viselkedésbe Tibettel szolidáris póló viselése, megemlékezés a Tienanmen téri áldozatokra, illetve demokráciát követelő bebörtönzött fiatalok jogaiért való felszólalás.

Az sem tiszta egyelőre, hogy kell kinéznie egy egyetemistának a Távol-keleti Intézet szerint, illetve milyen hangos és mennyire lelkes taps fér még bele az elvárt viselkedésbe.

Ha mindehhez hozzávesszük, hogy a rendszerváltozás óta a Fidesz az egyetlen magyarországi parlamenti párt, amely hivatalos kapcsolatot ápol a kínai kommunistákkal, akkor az a legkevesebb, ha elgondolkodunk az alább olvasható levél tartalmán és hangvételén. Bár, talán jobb, ha nem gondolkodunk – még bajunk lehet belőle.

Most pedig álljon itt a szíves invitálás szövege:

Wen Jiabao látogatása

Tisztelt Hallgatók!

2011. június 24-én, péntek délután az ELTE Konfucius Intézetbe látogat Wen Jiabao kínai miniszterelnök. Itt egy gálaműsorral köszöntjük őt, amelyre minden hallgatónkat várjuk és elvárjuk. Mind az ELTE BTK, mind a Távol-keleti Intézet, mind a Konfucius Intézet, mind a Kínai Tanszék számára rendkívül fontos, hogy a látogatás jól sikerüljön, többek között hallgatóinknak adható ösztöndíj-lehetőségek ezen múlhatnak. Ezért kérjük, minél nagyobb számban jelenjenek meg az eseményen.

A rendezvény június 24-én nagyjából 14.30-tól 17.00-ig tart, az ELTE Múzeum körúti campusán.

Az eseményre nemcsak a kínai szakosokat várjuk, hanem a Távol-keleti Intézet valamennyi hallgatóját – mindenki számára rendkívül tanulságos lehet egy ilyen magas rangú vezető fogadása. Egyetemistának kinéző, viselkedni tudó és hajlandó barátokat is hívhatnak.

Kérjük, aki részt kíván venni, az június 9-ig jelezze szándékát a kinaivendeg@gmail.com e-mail címen. Az eseményt a legmagasabb szintű biztonsági intézkedésekkel biztosítják, így az előzetes regisztráció feltétlenül szükséges.

A fenti címre – körítés nélkül – küldjék el:

– nevüket,
– szakirányukat,
– mobilszámukat,
– e-mail címüket.

A további tudnivalókról a regisztráltakat később értesítjük.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -7 ( 13 szavazatból)
Vigyázó szemetek Pekingre vessétek!, 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. Orrbán számára már csak Kína segítsége maradt. A világ leghatékonyabb gazdaságával mérhetetlen “felesleges” ( befektethető) tőkével erős terjeszkedési szándékkal. Pusztán az ár (feltételek) kérdése, hogy ez hogyan történik.
    Azt tudják, hogy Orbán kiszolgáltatott helyzetben van és ezért megalázóan egyoldalú módon is érvényesíthetik a helyzetet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  2. Kíváncsi vagyok vajon ,hogy néz ki az Orbán szerint aki egyetemistának néz ki?A hajam az égnek áll megmondjuk a fiataljainknak milyen viselkedést kell produkálni egy vezető előtt.Talán jó példával elöl járva kellene megtanítani.A tisztelet a becsület ez lenne kötelező tantárgy rá férne e magyar társadalom nagy többségére.A fiatalok átveszik a példát amit mutatnak nekik, ők a tükör amibe ha belenézünk mutatja a valóságot.Jelen pillanatban nagyon szomorú!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  3. A tarifát meg telefonon egyeztetik?
    Ez nagyon hasonlít a márc.15-én megfizetett biodíszletre.
    Egyébként a nagy hízelkedés Kínának kifizetődő lesz. Ha igaz, ők teremtenek majd munkahelyeket, csak ezt még nem verik nagydobra. Meglepetés!!! Persze ha igazak az értesüléseim!
    Milyen hazug a megfogalmazás is. Nem csak a tanszék számára fontos, hogy a műsor jól sikerüljön…
    Kína most teszteli Orbán barátját…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  4. miezittenkérem?

    Vajon Orbán húszévesen bemehetne-e erre a rendezvényre? Eléggé “egyetemistának kinéző, viselkedni tudó és hajlandó” volt-e?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  5. Éljen a megbonthatatlan örök Magyar- Szovjet, oh pardon Kinai barátság! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  6. Peking lehet,hogy értékeli a megbonthatatlan magyar-kínai barátság szimbólumát::a sárga villamost és a sárga irigységet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  7. Majd Kína legyártja nekünk a metrókocsikat. Ott gyorsan dolgoznak. Meglesz egy hónap alatt az összes szerelvény. Tarlós Pista meg átveszi mindet, Kínával még ő sem mer szórakozni :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  8. Adunk kici szárga metrokoci, kapunk erte repülotér.
    Mert most meg pályáztatás nélkül akarják eladni a repülőtéri állami részét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  9. Sasa, gondolom a “viselkedni tudó, hajlandó” diákok alatt olyanokat értenek, akik nem teszik fel ezeket a kérdéseket ;)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  10. Én egy normális, emberséges, diktátor hajlamtól mentes, vezetői képességekkel, vezetni tudó miniszterelnököt kívánok magunknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  11. Létrejött a régen várt Budapest-Peking tengely.
    Orbánbasit megfújta a keleti szél, de a homokot a mi szemünkbe fújja…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  12. Helyesbítek:
    létrejött a Felcsút-Peking tengely.
    Erről Bp. nem tehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  13. Na, ezek egymast fogjak kiokositani demokraciabol meg reformbol, tekintve hogy e teren lemaradasunk van a kinaiak mogott, kezdek aggodni. Szerintem az ide bevandorolt kinaiak is kezdhetnek felni, ha ezek haverkodnak!
    Aki szeretne napi egy tal rizsert dolgozni szabadsag helyett, lajkolja oket! Reszemrol meg: durr a fejbe, golyot nekik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  14. orban hogy viselkedett egyetemista koraban? Hogy nezett ki? Hogyan oltozkodott? Lehetne errol beszelni…megis miniszterelnok lett…….
    Sajnos!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  15. Az Anti Krisztus, akit Orbánnak hívnak magyarul, beteljesíti a bibliát. Ránk hozza a sárga veszedelmet. Mit szól ehhez a fatökű Semilyen? Úgy általában a KDNP, mit szól a Marozsánpálffy? A göthös államtitkár a valamilyen Rétvári?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  16. Ne nagyon sürgessétek a kinai demokráciát, mert rögtön nem lesz mit töltenetek az autótokba. Nekünk addig jut olaj, amig a kínaiaknak nincs autójuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. Zsák a foltját….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. Az ősi kinai kultúrával amúgy nem is lenne gond. A nyelvet is egyre többen tanulják nálunk és világszerte is-nem véletlenül. A politikájukhoz viszont tapsoltasson bölcsvezir az erre a célra rendszeresitett fizetett statisztáival és lájkolja őket az akinek a párja nem kinai cégnél dolgozik. Sztem tőlük vette át törpehitler az új munka törvénykönyve tervezetét. Orbanisztan rabszolgatartó feudális monarchia. Szép(?) új világ…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. Orbán András Lajos

    Szép gyerek vagy csutiszörny, csak az a bajod hogy élve születtél!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  20. Figyeljük csak meg ezt a mondatot : ” Tanszék számára rendkívül fontos, hogy a látogatás jól sikerüljön, többek között hallgatóinknak adható ösztöndíj-lehetőségek ezen múlhatnak. ”
    Ez nem más, mint gusztustalan zsarolás, megfélemlítés ! Ez adiktatúra igazi levegője, a megfélemlítés ! Ezzel azt üzeni a diákoknak : A saját érdeketekben gyertek el a rendezvényre, mert ha nem, akkor nem kaptok ösztöndíjat !
    Az e-mailen beküldött jelentkezői személyes adatokból (név, telefonszám, e-mail cím,) összesíthető és pontosítható a jelenlévők és a távol maradók névsora, és így rendelkeznek azzal a különleges adattal, információval, hogy ki engedelmes a kormánynak, és ki az aki nem. Na, ez megnézheti magát, a jövőbeni előmenetelét ! Garantáltan elvágta maga előtt a jövőt ! Hát ez szép kis üzenet az egyetemistáknak !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  21. Annyi adnak mint a múltkor, 1500 Ft? Vagy most a nemzetközi jellegre való tekintettel megemelik 2000 Ft-ra? Kínaiul kell tudni vagy elég ha nem mondom, hogy Free Tibet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. …..jelzem h. én ott voltam. Jelezném h. az egyetemistának kinéző azt jelenti h. ha volt olyan barátunk akit érdekelt és vállalta h. ünneplőbe öltözik eljöhetett. Azt is jelezném h. a levelet nekünk diákoknak írták fél hivatalos hangnemben , és aki a levelet közzé tette megsértett bizonyos jogokat ( kíváncsi lennék h. msn-n meg egyéb helyeken önök milyen hangvételben beszélnek ismerőseikkel kollégájukkal…). Ezenkívül a kínai tanszéken évente kb. 20 diák tanul főszakon v. kevesebb…mert ugye a kínai nem könnyű sokakról kiderül nem bírják, és aki akar ki tud menni ösztöndíjjal 1 évre illetve nyári tanfolyamokra, tehát az ösztöndíj itt inkább arról szólt h kicsit több költő pénzt kaphatnak a diákok oda kint és esetleg több egyetemre mehetnek. személyes adataink nekünk eltéseknek amúgy is benne van a rendszerbe, az összes adat ez biztonsági okokból kellett nehogy illetéktelen behatolok legyünk ( ez olyan meghívó féle volt meg h. hány széket tegyenek be, mire számítsanak stb….). Kínáról….úgy ált. nem tudom tudják e de Kínában kicsit sokan élnek…ha csak Hong Kong vagy Peking lakosságát ránk küldik mert vki ostoba volt és kitörne a háború mi 10 millás magyar lakosság vesztenénk. Csúnyán…Kínai kommunizmus: körülbelül a 70-es évektől a kínai komm. kezdett átalakulni. egyre enyhébb és próbálnak demokratizálódni de nem megy könnyen az elmúlt 20 évben pedig egyre több enyhítés és nyugat felé nyitás történik. Mi elvileg 20 éve vagyunk demokratizált ország én nem látok fiatalként fejlődést az életszínvonalban sőt én a saját életemben csak romlást látok holott Kína megelőzte a nagy nyugati barátunkat az USA-t a gazd. versenyben. Az utolsó: ha az Usával barátkozunk az a baj ha a franciákkal, britekkel, olaszokkal, koreaiakkal akkor az. nem értem ahelyett h. Örülnének h. ápoljuk a diplomáciai kapcsolatokat több országgal és próbáljuk kitörölni a Vasfüggöny túli egyik szegény parasztország képet a világ szeméből.
    ui.: magyar vok és nem kommunista…nem tudom h mi vagyok az emberen kívül mert rövid életem alatt egyik párt sem tetszett mást meg nem ismerek. talán idealista álmodozó ha lesz valaha is ilyen párt. no oda belépnék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos