Ronai and Ronai
AMERIKAI

Közös kasszán a Fidesz és az MSZP? 2011. június 25. szombat 7:25 Forrás: AN, Népszabadság

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Közös kasszán a Fidesz és az MSZP?

Budapest – Kényes és éppen  ezért sokakat foglalkoztató témáról ír Gyurcsány Ferenc a Népszabadságban. Régóta beszélik, hogy a színfalak mögött a Fidesz és az MSZP több kérdésben is együttműködik, valamint arról is hallani mindenféle történeteket, hogy a két nagy párt pénztárnokai, Simicska Lajos és Puch László jó viszonyt ápolnak egymással. Gyurcsány borítja a bilit.

“Kizárt, hogy a Fidesz és az MSZP informális pénztárnokai hellyel-közzel ne működtek (működnének?) együtt vitatható ügyekben” – írja a Népszabadságban megjelent cikkében Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsány a pártfinanszírozás rendszerével kapcsolatban azt írja: a politikusok benne élnek egy hazug világban, pedig nincs olyan parlamenti választási kampány, amit néhány millió forintból ki lehetne fizetni és nincs olyan képviselő, aki ne kérne ilyen-olyan szívességeket az ottani vállalkozóktól, üzletemberektől. “Ilyen lett a magyar demokrácia, mert a választók nem akarják megfizetni a demokrácia árát, a politikusok meg nem mernek szembenézni ezzel” – írja Gyurcsány, aki a párt finanszírozásának átláthatóvá tételével kampányol az MSZP-n belül.

Gyurcsány a párton belüli harcokról is szót ejt. Voltak, akik felhorgadtak azon, hogy a pártkongresszuson személy szerint is kritizálta néhány párttársát, de szerinte nyíltan, egymás szemébe nézve kell megfogalmazni a kritikákat, nem egymás háta mögött vagy a sajtóban.

“Mi tagadás, én sem ülök le mindenkivel szívesen egy asztalhoz. Gyanítom, ők is így vannak velem” – ír a párt állapotáról Gyurcsány, ahol szerinte sok emberi kapcsolat tönkrement és a bizalom is megfogyatkozott.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +17 ( 17 szavazatból)
Közös kasszán a Fidesz és az MSZP?, 4.6 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

38 Reader’s Comments

  1. Ideje lenne leporolni és közzétenni a teljes öszödi beszédet (NEM a Fidesz-féle aljas csonkítást).
    Ideje lenne felfogni a tartalmát.
    Tudta Gyurcsány, miről beszél, mi az, amitől rohadt a politikai rendszer.
    Tudja a FIdesz (és a jelenlegi MSzP-vezetés), miről nem akar beszélni semmi áron.
    Korrupt a korruptnak nem vájja ki a szemét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (44 szavazatból)
  2. Több helyről is letölthető a teljes “Öszödi” beszéd. Egy ennyire őszinte beszédet én még magyar politikustól nem hallottam. Nagyon nagy kár, hogy a magyar választók jelentős része a funkcionális analfabéták széles táborát erősíti, így ha el is olvasná a teljes beszéd szövegét, akkjor sem értené. A Fidesz vezetése pedig van annyira aljas, hogy ezt kihasználva, az adott rétegnek érthető módon, többnyire tőmondatokban , a nekik tetsző részeket kiragadva, sulykolták minden szinten.
    Lám, hogy Gyurcsány ismét a korrupciómentes tiszta politizálásért szállt síkra, ezzel mindkét párt prominenseinek a tyúkszemére lépve, sikerült kivívnia saját pártelitje jó részének is a gyűlöletét.
    Hát itt tartunk jelenleg…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +49 (51 szavazatból)
  3. “Ilyen lett a magyar demokrácia, mert a választók nem akarják megfizetni a demokrácia árát, a politikusok meg nem mernek szembenézni ezzel”
    Ha valakik megfizetik és megfizették a “demokrácia” – lassan ez is szitokszó lesz – árát, azok éppen a választók. Minden értelemben megfizettük. Néha jobb is talán, hogy nem tudjuk, mi zajlik a színfalak mögött. (Ezért néha érdekesen alakulnak a választási eredmények.)
    Tessenek már arra felelni, hogy ugyan miből jön létre a pártkassza? Nem a befizetett adókból? A választók meg a nem választók adójából? Mit és mennyit kellene még fizetni a milliárdos Gyurcsány szerint? Egyáltalán: mi a demokrácia ára, vagy árfolyama itt Magyarországon?
    Mert normális országokban úgy tűnik, egészen másképp működik a demokrácia. (Nem is ide vándorolnak be nyugatról, sőt, már keletről sem. )
    Egyébként nem hiszem, hogy demokrácia van, vagy volt Magyarországon. Kincstári kapitalizmus, az igen, félfeudális és szocialista csökevényekkel megtűzdelve.
    Amúgy meg maidnem minden rendszer szereti demokráciának nevezni magát. Mi volt a népi demokráciának nevezett Rákosi éra idején?
    És mi van most? A rendszerváltás csak módszerváltás volt, új jelszavakkal.
    A politikusok pedig azért nem mernek szembenézni azzal, hogy esetleg kiesnek a cukrospikszisből, és magánemberként azon a Magyarországon kell élniük, abban a demokráciában, amelyet embernyomorító, embernyúzó törvényeikkel, simlis gyakorlatukkal épp ők tettek ilyenné (AZ ELMÚLT HÚSZ ÉV ALATT), mert elesnének törvényben és szokásjogban biztosított feudális előjogaiktól és kedvezményeiktől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (23 szavazatból)
  4. Lenne egy ötletem: A PÁRTTAGOK TARTSÁK EL A PÁRTOKAT A BEFOLYT TAGSÁGI DÍJBÓL!
    Megszavazzátok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (40 szavazatból)
  5. BIRKA MAGYARORSZÁG, BIRKA MAGYAROK!
    Beeeee (uff) én beszéltem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  6. A baloldalon három párt kellene a jelenlegi egy helyett:
    1. Gyurcsány-féle demokrata párt (centrumtól a balközépig)
    2. MSZP-tipusú szociáldemokrata párt (balközép, szociáldemokrata, szocialista)
    3. Radikálisan baloldali munkáspárt (a balközéptől a széldőbalig)

    Jelenleg az a baloldal tragédiája, hogy egy pártba próbálja betuszkolni a kommunistákat, a szocialistákat és a centrumot.
    Ez sohasem fog menni, mert nem egy nyelvet beszélnek.
    Ennek a három pártnak önálló politikával, célokkal kell rendelkeznie és a választásokon a teljes baloldalnak lenne hová szavaznia.
    A választások után (mondom UTÁN!) baloldali koalíciót köthetnének amely kormányzóképes többséget tudna alkotni, mert a választók MINIMUM 55-60%-a “kisember”, azaz baloldali gondolkodású, csak most nem szavaz az MSZP-re, mert mindig talál ellenszenves figurákat a nagy masszában.
    MERJEN AZ MSZP SZAKADNI ÉS NE LEGYEN OMNIBUSZ-párt, amelyre bárki felkapaszkodhat négyévente és amikor elérte célját, akkor leugorhat róla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (35 szavazatból)
  7. A részletek itt…
    http://kapcsolat.hu/blog/3_in_1_-_azaz_az_a_mindenaron_valo_egyseg_ertelmetlensege

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  8. Nagyon kedves Gyurcsány Úrtól, hogy ilyen őszintén beszél. Egy gondom van vele. Ő mondja, aki ugyan ezeket a dolgokat megtette. Most leporolja magát, és innentől tiszta ember lesz? A bűnbánat elég ahhoz, hogy hiteles politkussá váljon? Vajon van terve az ország rendbetételére? Mert kritizálni most ugyanolyan könnyű, mint Orbán Viktornak volt ellenzékben.
    Nem hiszem egyébként, hogy bármely kormány, vagy bármely párt hajlandó lenne megdolgozni a pénzéért. Könnyebb a közösből elvenni mint tenni a nép megbecsüléséért, az ezért járó szavazatokért, vagy éppen a forintokért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -21 (29 szavazatból)
  9. Szeretem az állatokat.
    Így aztán, amikor egy balkáni gerlepár tanyát ütött (fészket rakott) az erkélyemen, örömmel fogadtam.
    Tetszett, amikor apró gallyacskákkal hol a jérce, hol hím, megjelent.
    Aztán két tojás is került a fészekbe, és a jérce kotlani kezdett.
    Néha egy-egy kis ágacska leesett a fészekből, de ez különösebb gondot nem okozott. Eltakarítottuk.
    Néhány hét, és kikeltek a csibék.
    A szülők szépen hordták a kicsiknek az ennivalót, azok meg a természet rendje szerint el is fogyasztották.
    Csakhogy a természetnek nemcsak az a rendje, hogy elfogyasztják a kicsik az eledelt, de az is, hogy ürülék keletkezik. Ezeket viszont a csibék rendszerint a fészekbe ürítették. Hááát, ez már nem tetszett.
    Valahogyan így vagyok Gyurcsánnyal is.
    Érdekes módon, most eszi észre, „hogy az MSZP-, meg a Fidesz anyagi téren összejátszik”.
    Mindez anno pártelnökként – érdekes módon -, elkerülte a figyelmét.
    Persze lehet, hogy – miután sikerült magából Bukta Ferit csinálni – a szemésze más szemüveget írt fel neki, így aztán ezzel a szemüveggel minden eddigit is másképpen, sokkal sötétebben lát.
    Hiába, nemcsak a mamelukokkal, az ősbölényekkel nem lehet együtt dolgozni, de a szemorvos is követhet el hibát.
    Gyurcsány viszont: HIBÁTLAN!
    És a híve számára EZ a lényeg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -22 (28 szavazatból)
  10. Ezek a ma is meglévő problémák, régebbről és méllyebről fakadnak. Egy, minden párt finanszírozza önmagát a tagsága által, ekkor ki is derülhet az, hogy mekkora a szavazó tábora. Kettő, az Öszödi beszéd, ha még valakik tisztán emlékeznek az 56-os eseményekre, a két forgatóköny megeggyezik, minden mozzanatában, apróbb, de nagyon kis finomításoktól eltekintve. Mindezzekhez, ismerni kell a FIDESZ létrejöttének körülményeit, azt a ,,kiképzést” amit Orbánék kaptak azzal az útmutatással, miszerint mint ,,ellenzék” az akkori MDF mellett, hogyan kell segíteni az ,,átmenetet” Mindezekhez sintén ismerni kell a mai politikai elit hátterét, mármint ki, honnan jött! Nos, ha mindezzekkel képben vagyunk, lehet látni a rémísztő jó Magyar igazságot, miszerint nincs valós ellenzéke ma a országnak. Nem is lehet, mert akkor nem lehetett volna 20 éven át lerabolni az 1000 éves Honunkat! Így pedig, minden jogkövetkezmény nélkül megtehető. Amerika jól ismeri a kreállt indokokat arra, hogy miképpen lehessen elérni nem várt és tervezett változásokat, annélkül, hogy mindez fetünjön a népnek. Lásd első vagy második világháborút, 9/11-et, igaz mindezek csak később derűlnek ki, de minden titok felszinre kerül egyszer. Az Öszödi beszéd jó alapot teremtett arra, hogy az MSZP átadhassa a hatalmat a FIDESZNEK, aki lenyeleti a lázongó lakossággal azt, ami már eleve meg volt papíron. Mit tesz a FIDESZ? Végrehajtja mindezt, ezzel népszerűtlenné válik, ehhez kell egy az Önkormányzati választások hepehupájában kialakított ,,nagy bumm”, mert ami akkor történt, azt nincs ember aki elhiggye! Jött a Vörös iszap katasztrófa, és elmosott minden néphangot. Mert a médiagépezet rögtön segítségére siettett és siet azonnal a két uralkodó pártnak, ha a megtévesztő napi meséket le kell nyeletni az emberekkel, akkor is ez történt. Olyan volt ez, mintha nem is lettek volna Önkörmányzati választások. Pedig ma, több mint 80% független polgármester van, nekem is ott kellene ma ülnöm, és segítenem a adósságban úszó városomat, munkát teremteni sz embereknek, de nem tehetem, mert elcsalták! A médiákat Magyarországon pedig nem érdeklik az olyan hírek, amik ellenük irányúlnak. Nos akkor, miről beszélünk? Ha van is egy pár vezetői ambíciókkal megáldott ember és védené a mundér becsületét, azonnal darabokra akarják szaggatni, és ebben a hazai sajtó élen jár, mert hisz, a fizetésüket és nem is keveset, honnan kapják hát? Ezért gyengék a szakszervezetek is, mert törvényzelenül ellehetetlenítik Őket, csak úgy, mint bárki mást is. Európa és a világ pedig tétlenül, semmit mondó nyilatkoatokkal helyben hagyja ezt az antidemokratikus, mondhatnám anarchista rendszzert, hogy megerősödjön. Ebben az egyházak jelentős segítséget nyújtanak, mint tették évszézzadokon át. Ezért érett meg a föld szőlője az aratásra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  11. Szomorú, hogy még ezen az oldalon is mennyi az olyan gondolkodó, aki nem tudja letenni az ilyen vagy olyan színű kontaktlencsét.
    Lehet nyugodtan mínuszolgatni, várni a Kánaánt Gyurcsánytól. Attól nem lesz jobb a helyzet.
    hülyeliba
    Egyáltalán nem vagy hülye liba, ott a pont!
    Valóban, elvtársak, mennyire kell még hídba menni ahhoz, hogy egy politikus megfelelő legyen az úgynevezett baloldali gondolkodásúaknak?
    GYurcsány jobb, mint Orbán. Oké. De csak jobb. A jótól ő is messze van.
    A hazáját és népét ŐSZINTÉN ÉS ÁLDOZATOSAN szolgáló politikustól messze van.
    Egyáltalán: ismertek ilyet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -12 (22 szavazatból)
  12. És a kérés meghallgatásra került !!!!!
    Bohócország jobb és baloldali kommunistái egyesüljetek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Azért volt 89-ben békés átmenet, mert a grundfoci elvét követték.
    Az MSZMP és a KISZ elvtelen és hazug emberei közül kiállt egy – egy középre és választott. Az eredmény már már ismert a fele ment jobbra a másik fele meg balra aki meg megmaradt, mert sehova sem kellett azok különböző álszent neveken pártokat alapított, mert már a támogatásból is nagyon jól meg lehetett élni. Közben gyarapodtak saját céget alapítottak és most beszállítok meg próbakóstolók a nyalókagyárban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  13. Nekem pedig az a véleményem,hogy Gyurcsány már pártelnöksége idején is foglakozott ezekkel a problémákkal.Azért fordultak ellene,és tették lehetetlenné kormányzását,ami végül lemondásához vezetett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  14. Egyszer – 2006 őszén – beszéltem a VEGYÉPSZER egyik nagy-nagy főnökével.
    Borozgatás közben Badacsonyban, baráti társaságban.
    Akkor élményfürdő építési láz volt Magyarországon.
    Amikor megkérdeztem, hogy mi okból ez a nagy, tömeges beruházás és a CIB -VEGYÉPSZER ölelkezés, elmondta, hogy bizony a megrendelők igazából a politikai pártok közösen.
    Az építést és az irdatlan hitelfelvételt áterőszakolják az önkormányzatokon, a kivitelezőt is rájuk erőszakolják akár pályázati látszattal és a beruházási költség 35-40 százalékát pedig a pártok megkapják rendszerint zsebbe.
    Aki épen kormányon van, az iciri-picirivel többet!
    Nagyon sok-sok milliárd ment ezekben az években zsebekbe, látszólagosan pártkasszákba.
    Az önkormányzatok eladósodásának kiinduló időpontja!
    :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  15. Emerence,. te sem tudod letenni a kontaktlencsédet.ezt lehet szomorúnak tartani, vagy nem, ez maga a valóság.Érdekes olvasni a kommenteket, milyen eltérő vélemények vannak, pedig ez egy bizonyos értelemben szelektált csoport.
    A kérdésedre válaszul: Igen én ismerek ilyet..Gyurcsány Ferenc. Hogy nem ő a sikeres? Az más kérdés. Sokszor nem a jó ügyek győznek,…ez sem új dolog. Én empáthiásabb vagyok a politikusokkal szemben, nem könnyű pálya, még “békeidőben” is hiénák hada veszi körül őket, hát még rendszerváltáskor…Én az emberi minőséget nézem..az én “kontaktlencsémen” keresztül. ez Gyurcsány Ferenc.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  16. Gyengébbeknek lebutítom, mint a fidesz az őszödi beszédet: A pártok működésére a mai körülmények között milliárdok kellenének – de “csak” százmilliókkal támogatják őket a költségvetésből, mert “mit szólnának a zemberek a herdálásához?” A pártok ezért ilyen-olyan, de főleg illegális forrásokból töltik fel a pártkasszákat. A “tartsa el őket a tagság” meg azért bornírt populista szöveg, mert a kispénzűeknek lenne legnagyobb szükségük a támogatásra – de ők tudnák a legkevésbé eltartani a pártjukat.
    A demokrácia DRÁGA, lassú – viszont működik. Az a nép, amelyik nem akarja megfizetni a demokrácia árát – megérdemli azt a viktatúrát, amit kap.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  17. A pártokat tartsa el a tagság formula már felmerült az egyházakkal szenben is, ott sem működik, nem beszélve a mérhetetlen demagógiáról, ami ebben a szövegben van. A különféle társadalmi csoportok érdekképviselete és érvényesítése a mai világban a politikai pártokon keresztül történik és ez így jól van. Vagyis ez egyfajta szolgáltatás is, aminek ára van, ezt a szolgáltatást igénybe vevőnek ki kell fizetni. Nincsen ingyen ebéd elvtársak! Ha pedig valaki úgy gondolja, hogy neki nincs szüksége a politikai pártokra , az két dolgot tehet. Az egyik, hogy civil szervezkedésbe fog és megpróbálja az érdekképviseletet, ennek a vége megint valami párt lesz. A másik, hogy mindenki vesz egy bunkós botot és megpróbálja az érdekeit annak segítségével érvényesíteni, mert a társadalom felbomlik. Végső lehetőség, hogy a káoszból kinövi magát egy új hadúr, akié a legtöbb bunkósbottal rendelkező hűbéres, és az majd meghatározza, hogy ki mit akarjon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. “A pártokat tartsa el a tagság formula már felmerült az egyházakkal szenben is, ott sem működik, nem beszélve a mérhetetlen demagógiáról, ami ebben a szövegben van. A különféle társadalmi csoportok érdekképviselete és érvényesítése a mai világban a politikai pártokon keresztül történik és ez így jól van”
    T. oregszeder!
    Ki mondta azt Onnek, hogy az pl.egyhazak csak allami tamogatassal tudnak mukodni? Ez a “merhetetlen demagogia”, amit a magyarok bevesznek!
    Tessek megkerdezni a holland, a neme, az angol, a stb. orszagok egyhazait, mennyi allami tamogatast kapnak! A kerdest sem ertik!!!!! Ugyanis NEM KAPNAK! A hivek adomanyaibol tartjak fenn, es ingyenesen vallalt munkaval segitik a mukodest.Es persze van elszamolasi kotelezettseg, az ottani APEH ellenorizhet, nem ugy, mint Mo.-n, ahol az adofizetok penze sem ellenorizheto! De a politikai partok finanszirozasanak nagy resze sem kozpenzbol tortenik, viszont a felajanlasi lehetosegek es osszegek pontosan kovethetoek barki kivulalo szamara, es VAN ELSZAMOLAS az adohatosag fele, nem ugy, mint Mo.-n.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  19. Emerenc!
    De a javaslatodat terjesszék ki az egyházakra is! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  20. Köszi a mínuszokat!
    Nem hiszem el, hogy ennyi ember nem lát tovább az orránál. Leváltotta az ország az MSZP-t, mert nem bízott benne. Most, hogy Viktor Vezér átverte a népet most kikiáltják Gyurcsány-t az utolsó esélynek, aki majd megmenti az országot? Hat éve lett volna rá, a pártjának meg nyolc. Én nem ismerem egyik vezetőnket sem, csak a tv-ben látom őket, de az intézkedéseik, és a pálfordulásaik ….. Komolyan ők a legjobbak? Ha nincs tőlük jobb ember, nagyobb tudással, empátiával, jobb szándékokkal, tisztább előélettel…. , akkor mitől akarunk jobb életet ebben az országban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  21. T. oki!
    Én elhiszem a külföldi példákat, mert nincs saját infóm róluk, és ha ön mondja, biztosan úgy is van. Azonban néhány kérdés felvetődik bennem. Azt hogyan oldották meg ilyen rendszerben, amikor az egyház a saját intézményeiben állami feladatokat lát el, mint pl. betegápolás, oktatás és még biztosan van néhány? Ingyér? Krisztus koporsóját sem őrizték úgy. Azt tudom, hogy itthon, a falusi temetéskor a kiharangozásért harangkopási díjat kellett fizetnem számla ellenében. A hazai állami támogatásokról itt most ne nyissunk vitát. Az egy kicsit elkedvetlenít, hogy a bejegyzésem lényegével nem foglalkozott, csak a bevezetőjével, de azért köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. hülyeliba, a nép azért nem “bízott” az Mszp-ben, mert jól felépített kommunikációs manipulációt nyeltek – mint kacsa a nokedlit. Mert elhitték Orbánnak, hogy “van itt pénz, csak ellopják” és a megszorítások nem csak, hogy feleslegesek, de “rárontás a nemzetre”, és a legfőbb átverés: “Ennél már csak jobban lehet csinálni”. Na meg az übermarhaság: “Mindenért” Gyurcsány a hibás – de főleg a világgazdasági válságért.
    De azóta már százezerszámra jött meg az eszük (kár, hogy későn) és belátták, hogy Gyurcsánynak igaza volt: “Jobban csináltuk és demokraták maradtunk”
    Senki sem állítja, hogy a Gyurcsány a messiás – viszont tény, hogy baloldalon NINCS MÁS vezetésre alkalmas személy. “Jobb híján” tehát mögé kell felsorakozni. Bajnai ugyanis NEM politikus: hanem szakember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  23. Ma meg a Clubrádióban 15 óra óta egyfojtában Orbán Viktort és a kínai kapcsolatát fényezik , valamint azt matgyarázgatják hogy a kilencvenvalahány éves náci tömeggyilkos tulajdonképpen nem is bűnös már mert kilencvenvalahány éves lett időközben.
    Megint hányingerem lett kedvenc rádióadómtól…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. T. oregszeder!
    Onnek teljsen igaza van. Krisztus koporsojat sem oriztek ingyen.
    Mi van Mo.-n ma:
    1.)Az egyhazak szedhetnek es szednek is egyhazadot! (Mi fizetjuk)
    2.)Minden szolgaltatasukert (temetes, kereszteles, stb) fizetni kell a hiveknek. (Mi fizetjuk)
    3.) Vegezhetnek “gazdasagi tevekenyseget”, amibol beveteleik vannak.
    4.) Idosek otthonat mukodtetnek “busas” belepovel es havi nem kis osszegu teritesi dij fejeben. (Mi fizetjuk)
    5.)Karitativ tevekenyseget vegeznek, melynek beveteli alapjat az adakozasok kepezik (azaz mi, allampolgarok adakozunk felekezetre valo tekintet nelkul ) (Mi fizetjuk)
    6.) Az ado +1%-t megkaphatjak.(Mi fizetjuk)
    7.)stb
    Hol van itt az ingyen? Miert kapnak allami tamogatast?
    Amiben alapveto kulonbseg van, hogy a legtobb demokratikus orszagban nincs direkt allami tamogatas, azaz az allam es az egyhaz VALOBAN FUGGETLEN egymastol.
    Es hogy ennek mi a jelentosege, itt a lenyeg!
    A politika nem tudja sakkban tartani a penzzel az egyhazakat, es viszont, az egyhazak nem korteskednek a politikai partok mellett/ellen!!!!!!!!!
    Azaz a szoszekrol nem a politika folyik, mint Magyarorszagon!
    Es hogy oldjak meg a feladataikat?
    Ha vegiggondolja a fentebb felsoroltakat de kiveszi belole az allami tamogatast, maris tiszta a helyzet!
    A dolgok a helyukre kerulnek, akik jol vegzik a tevekenyseguket, megmaradnak, mert adnak nekik az emberek, a gagyi meg megy a sullyesztobe! Alibi tevekenysegekbol nem lehet megelni, mint otthon!
    Es persze minden nyilvanos, ellenorzott, mint barmely mas cegnel.
    Ezzel elkerulhetoek lennenek azok a meddo vitak, hogy kit lehessen/ne lehessen tortenelmi egyhaznak kinevezni, ki mennyit kapjon, stb. Azaz megszunne az “osszd meg es uralkodj”, az egymas elleni uszitas lehetosege!
    A partok eseteben:
    Miert szukseges az allami tamogatas? Hogy legyen mi moge bujtatni a korrupciot?
    Mindenki tudja, hogy amit hivatalosan kapnak, anak tobbszoroset koltik.
    Mi lenne a megoldas?
    1.) Nincs kozponti tamogatas!
    2.) Az ado 0.5%-t at lehetne utalni
    3.) Maganszemelyek, cegek adomanyai (az adoalapnol NEM leirva), NEVVEL!!!
    4.)Nyilvanos, interneten barki szamara megtekintheto lista az adomanyokrol!
    5.) MINDEN evben adoellenorzes!
    A nyilvanos adomanylistaval a korrupcio csokkenne, mert az allami beruhazasoknal azonnal kibukna, ha valaki tamogatokent jutna a nagy uzletekhez!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  25. T. oregszeder!
    Es a legfontosabb, ami nem penz!
    VEGRE az “igazmodasnak” ARA LENNE, azaz nem lehetne buntetlenul atverni a kampanyban a szavazokat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. Kekec
    Világosítsátok már meg az agyam! Az lenne a demokrácia, hogy közpénzen kampányolva, a választókat átverve kormányoznak a “LEGALKALMASABBAK”? Mindegy mit csinálnak, hogyan teszik, négy évente arra a rosszra szavazunk, amelyiket kisebb rossznak tartunk? Visszahívás nincs, következmény nincs. Most három évig kell egy sorba tömörülni Gyurcsány háta mögött, hogy Viktor Vezér hagyatékát átvehesse? Ez az esély???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  27. gm
    nincs kontaktlencsém. Azért vagyok Emerenc.
    Csak seprők vannak és sepertetők.
    De ha nem ismered Szabó Magdát, úgysem érted.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. hülyelibának igaza van.
    Sajnos.
    Mikor veszitek már észre?
    kekec
    És nemcsak azért nem “bíztak” a szocikban, mert olyan hülye a nép, hogy azt hisz el, amit mondanak, hanem azért sem, mert sajnos sok minden olyan történt, amit nem lehet normális gyomorral lenyelni.
    Miért utálják/juk orbánékjet?
    A kommunikűció miatt?
    Mit gondoltok, miből lettek milliárdodok jó évtized alatt?
    Vállalkozásból? Tisztességesen? Magyarországon?
    Engem ez persze baromira nem érdekel, a milliárdjaik se, annyit azonban el lehet várni, ha hülyére lopták magukat – minden oldalon – akkor próbálják normálisan eligazgatni az országot.
    Na, most már lementünk a homokozó szintjére, távozom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Gugyerák
    Igen, az egyházakat is tartsák el a híveik.
    Így helyes és igazságos.
    Akkor majd igazán szolgáló egyház lesz a papjaival együtt, nem olyan gőgösek, mint egyesek és kettesek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. Drágáim,

    rosszkedvűen nem szabad kommentelni.
    Bocs – mindenkitől.
    Ne haragudjatok. Jóéjt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. T. hülyeliba! Ne legyél már ennyire értetlen, mert még akad aki azt gondolja, hogy nem hazudtolod meg a választott nicknevedet. Nem az a demokrácia, amit kérdeztél, az a Magyarország! Arról meg nem a demokrácia tehet, hogy ma Magyarországon ilyen tetű a politikai “elit” (nálam néhány méterrel alábbvalók, tehát nem szívesen nevezem őket “elitnek” ). Valóban, ha lenne más, akkor én sem választanám a Gyurcsányt = sosem volt a szívem csücske, de ha reálisan látod az országot, akkor neked is be kell látnod, hogy nincs más, aki esélyes lehetne az OVissal szemben. Tehát van a Gyurcsány, vagy a távolmaradás a választástól. Ez utóbbi gyakorlatilag ugyanaz, mint az OVisra szavazás. El kell tudni dönteni, hogy válasszuk az egyetlen valamire való esélyt az OVis megdöntésére, vagy várunk a messiásra (aki lehet még meg sem született), addig meg maradjon a diktátor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. Ha mar itt “eleven tema ” lett Gyurcsany, engedjetek meg egy szemelyes megjegyzest.
    Soha nem szavaztam az Mszp-re, mert volt mas lehetoseg is, ami kozelebb allt hozzam. Azzal azt hiszem mindenkinek tisztaban kell lennie, hogy olyan part, csoportosulas -mindenki nevezze annak, aminek akarja – amelyiknek minden egyes elkepzelesevel 100%-ban egyetert valaki, a matematikai valoszinusege is szinte kizart! Hat meg millios nagysagrendben! Ezert vegre el kellene jutni az embereknek oda, hogy rangsorljak a dolgokat, es ha a szamukra legfontosabb ugyek 70-75%-aval egyetertenek, oda adjak a voksukat. Lebutitva: Tokeletes soha nem lesz, ezert csak mindig a kisebbik rosszat kell valasztani! Amikor 2006-ban nagy elannal minden hirkozlesi eszkoz a vilagon lekozolte a kiragadott Gyurcsany-szoveget, egy mondat vot a reakciom: ez volt az elsi IGAZ SZO, ami politikus szajat elhagyta! Azota tobbszor meghallgattam az egesz szoveget, es bevallom, nagyot nott a Gyurcsany a szememben a hibaival egyutt is. Ket dologban teljesen biztos vagyok:
    1.) Nem a penzert csinalja
    2.) Demokrata
    Aki meg nem hallotta, hallgassa meg, erdemes!
    http://www.youtube.com/watch?v=SQkl87o1JfE

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Tisztelt Urak!

    Gyurcsány figyelmét NEM kerülte el korábban sem a froblémás pártfinanszírozás, 2006-ban beterjesztettek a parlament elé egy javaslatot, amely rendezte volna ezt a kérdést … tekintve, hogy 2/3-ad kellett volna a megszavazásához, nem járt sikerrel. Továbbá a Demokratikus Koalíció működésének általam látható része is azt mutatja, hogy Gyurcsány komolyan gondolja a tiszta játékot …… Hogy miért nem a párttagok tartják el a pártokat??? Talán ugyanazért nem, amiért nem a hívők tartják el az egyházakat ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. … egyébiránt … az lenne az “üdvös”, ha a pártok kapnának egy reális keretet, amiből ténylegesen lehet finanszírozni – persze visszafogottan és nem pazarlóan – a működést, a választásokat, ezen felül viszont patyolatfehérnek kellene maradni a szervezetnek. Mondjuk … sorsolt könyvvizsgálók ellenőriznék … vagy külföldi audit cégek a működésüket. A képviselők fizetése a nevetséges 250e körüli összeg helyett legyen másfél millió, DE NE KAPJANAK SEMMIFÉLE KÖLTSÉGTÉRÍTÉST, MEG SZOLGÁLATI AUTÓT, a bizottsági munka járjon 30% plusszal, de csak egy bizottságban vehessen részt, vagyis a szűnjön meg a funkció-halmozás és szűnjenek meg a plusz juttatások, pont annyi járjon nekik, mint bárki másnak az államapparátusban!! (javaslom a svéd államigazgatás működésének ezirányú áttekintését!!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. A politika iránt pártatlanul és gyülölet nélküli érdeklődők nagyon jól tudják, hogy Gyurcsány miniszterelnökként is kezdeményezte a pártfinanszírozás átláthatóvá tétetlét. Ehhez azonban kétharmad kellett, de a FIDESZ nem volt érdekelt a megoldásban, és most sem az. Most nem érdekelt igazán. Csak a csőlátók nem látják ezt.
    Az ellenzéki pártok, ha nem akarnak működésképelenné válni, kénytelenek a jól bevált, pártpénztárnoki háttéralkuk eszközéhez nyúlni, mert a tevékenységüket csak így megszerezhető plusz pénzekkel tudják finanszírozni. Az, hogy ezt milyen mértékben és hatékonysággal tehetik a fülkeforradalmárok főpénztárnokán és a Vezénylő tábornokon múlik. Az elmúlt 20 év gyakorlatából pedig tudjuk, és arra a süllyestőben eltünt Dávid Ibolya többször találóan rámutatott, hogy a KISGÖMBÖC előbb vagy utóbb, de mindent lenyel, azaz Ő a CENTRÁLIS ERŐTÉR, a NAGY MAGYAR FEKETE LYUK. Aki tehát azon munkálkodik, hogy a demokratikus erőket több táborra ossza, az csak a KISGÖMBÖC dolgát könnyíti meg. Aki nem ismeri a népi bölcsességet, annak ajánlom, szánjon rá 6-7 percet, mert tanulságos:
    http://rajzfilm.network.hu/video/magyar_nepmesek/magyar_nepmesek_a_kis_gomboc

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Kedves jó Balogh Lajos! Egy párt olyan mint egy vállalat, a főnök nem látja mit csinál Józsi bácsi és Kató néni a raktár félreeső sarkában, csak azt hallja mit a középvezetők közvetítenek neki!
    Nagy véletlen kell hozzá hogy észrevegye, vagy pont akkor kell benyitnia és rajtakapni őket amint az M3-as csavarokat számolják….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. Én is felfogtam, hogy van MSZP és van FIDESZ. De most nem önostorozást és népkábítást szertnék, hanem várom azt a választási kampánybeszédet, amely tele van számokkal, adatokkal, kivitelezési tervekkel, utólag is igaznak bizonyuló mondatokkal. Most. Nem három év múlva, amikor majd arra lehet hivatkozni, hogy nincs meg akétharmadunk a jobbításhoz, és bebetonozott bennünket a FIDESZ a rosszba.
    Amúgy meg Gy. még persze mindig jobb, mint Mesterházi, vagy Orbán. Csak az a szint van túl magasn nálam a jelek szerint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Az a döbbenetes, hogy a címet már kérdőjel nélküli tényként lehet kezelni. Sokan a jólértesültségüket fitogtatva bizonygatják ezt különféle háttér alkuk példáival illusztrálva. Ilyen példa a Danubiusz és a Slágerrádió esete. És még milyen nemtelen háttéralkuk köttettek? Az mszp miért tűrte birka módjára a fidesz nyolcéves kampányát, miért nem állt ki a saját programja, szövetségese, vezetője mellett? Miért tűrte el a fidesz árnyékkormányát, beleértve az UD Zrt-t is? Mi volt az a maszatolás a grippen ügyben , amikor a szocik átvették a kormányzást orbántól?Mintha az mszp beleolvadt volna a fideszbe, csak nem hozták nyilvánosságra. Így már értem Kövér rendre utasító szavait a parlamentben, hogy a szocik közül aki még nem érintett az új őrizetbevételi szabályokban, az ülljön le és maradjon csendben! Bár ezt is birka mód eltűrték. Az lehet, hogy az mszp megérdemli ezt, de azonban baloldal nem. Ezek után nehéz azt mondani, hogy az mszp a baloldalt képviselő párt. Nem az, a saját érdekeit képviselő emberek parlamenti gyülekezete, akik úgy kerültek a parlamentbe, hogy azt hazudták, a baloldali értékrendet képviselik, és ezt nagyon sokan beszopták. Én is. Haragszom is miatta nagyon! Magamra is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A Fidesz végső leszámolásra készül 2011. november 19. szombat | AN

Kis országnak elég egy párt 2011. november 11. péntek | AN

Leszámolnak a kommunista utcanevekkel 2011. november 9. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos