Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szárnyakat kell növeszteniük a hajlaktalanoknak 2011. november 15. kedd 19:21 | AN

  • Hozzászólások(41)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szárnyakat kell növeszteniük a hajlaktalanoknak

Budapest – A szegénység elleni háborúban újabb csatát nyert az Orbán-kormány: azokat a hejléktalanokat, akiket fél éven belül másodszor is megbüntetnek, mert az utcán élnek, börtönbe zárhatják. Mivel a hajléktalanok jellemzője, hogy nincs hajlékuk, két választási lehetőségük marad: vagy szárnyakat növesztenek és a levegőben repdesnek, vagy mennek a börtönbe. A jószívű jobbikosok javaslatára akkor lehet ezt a rendelkezést alkalmazni, ha az önkormányzat “biztosítja a hajléktalanellátás feltételeit”. Ennek kritériumai azonban nem tisztázottak. A hajléktalanok nem véletlenül választják inkább az utcát, mint a “hajléktalanellátást”.

A törvény nem abból indult ki, hogy a hajléktalanellátást a hajléktalanoknak is elfogadható módon megoldja, hanem abból a szándékból született, hogy a hajléktalanokat az utcáról eltüntesse. Ebből kifolyólag nem a hajléktalanellátást fogja megoldani, hanem a hajléktalanokat fogja az utcáról eltüntetni. A szegénység végső stádiumában egy embernek már nincs joga a szabadsághoz, a szegénységét börtönnel büntetik. A polgárok mit sem tudnak majd erről, csak annyit látnak, hogy a boldog és gazdag Magyarországon nincsenek hajléktalanok, miközben a börtönök tele lesznek azokkal az emberekkel, akik semmi nem követtek el, az összes bűnük az, hogy nincs lakásuk.

A törvény szerint százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal vagy elzárással sújthatja a bíróság december 1-jétől azokat a hajléktalanokat, akiket fél éven belül másodszor büntetnek meg, mert az utcán élnek. A változtatást a keresztény, emberbarát Fidesz fővárosi politikusai kezdeményezték, még júniusban. Indoklásukban azt írták, hogy bár az önkormányzatok az év eleje óta szabálysértéssé nyilváníthatják és pénzbüntetéssel szankcionálhatják a közterületek nem rendeltetésszerű használatát, az utcán élők esetében ez a büntetés nehezen végrehajtható, kevés a visszatartó ereje. Hiába büntetik meg a hajléktalant, a rajta levő összes ruha sem ér százötvenezer forintot, a büntetést behajtani pedig nem lehet. Ezért mostantól a büntetést le kell majd ülni.

A náci ideológiát valló Jobbik nevű pártban volt annyi érzés, hogy javaslatukra a törvénybe az is bekerült, hogy a szankció nem alkalmazható, ha a városi önkormányzat a hajléktalanellátás feltételeit nem biztosítja. Ez azt jelentené, hogy előbb fel kell valami lehetőséget kínálni a hajléktalannak, ahová mehet, mert ha nincs lakása, az erdőbe nem mehet, a fára nem költözhet vissza, repülni nem tud, akkor valahol csak lennie kell.

Csakhogy a törvény nem rendelkezik arról, hogy ennek a hajléktalanellátásnak milyen színvonalúnak kell lennie, és mit kell a hajléktalannak nyújtania. Az önkormányzat bármilyen “szolgáltatásra” ráfoghatja, hogy az hajléktalanellátás. A hajléktalanok többsége eddig sem vette igénybe a rendelkezésre álló lehetőségeket, mert azoknál az utcát nemcsak szabadabbnak, hanem jobbnak is ítélte. Attól, hogy valakinek nincs lakása, még vannak emberi igényei, a hajléktalanellátásban pedig sokan nem érzik magukat és a kis “tulajdonukat” biztonságban. Sok esetben olyan szabályokat kell betartaniuk, amelyek a szabadságukat indokolatlanul korlátozzák, ezért sokakat rendszeresen ki is dobnak az “ellátásból”, mert nem tartják be a szabályokat. Vannak emellett antiszociális viselkedésűek, akik szintén nem börtönbe való bűnözők, de nem képesek ilyen közösségekben élni. Emberi méltóságuk pedig nekik is lenne.

De mintha ez nem létezne, a fideszes szegényügy élharcosai ezekről a problémákról nem vesznek tudomást. Márpedig ezek szociális és pedagógiai, szociológiai kérdések, nem rendőrségi ügyek. Akik nem passzolnak egy meg nem határozott “ellátás” keretei közé, azok attól kezdve bűnözőkké válnak. Ha a hajléktalanellátás tagolt, személyre szabott foglalkozást és gondoskodást nyújtó, kiváló megoldás lenne a hajléktalanoknak, akkor eddig is inkább azt választották volna, nem az utcát. Akkor nem kellene börtönnel fenyegetve beterelni őket a szegénygettókba.

Ezzel kapcsolatban Kocsis Máté például azt hangsúlyozta: ha egy város rendet és szigorúbb szabályokat akar a közterületein, akkor előtte meg kell teremtenie a hajléktalanellátás feltételeit. “Vagyis nincs bírság addig, amíg nincs hajléktalanellátó rendszere a településnek” – magyarázta Budapest VIII. kerületének polgármestere, a Fidesz-frakció hajléktalanügyi referense, aki szerint az elfogadott jogszabály nem szegényellenes, hanem ösztönzi a városokat arra, hogy ha rendet akarnak, tegyenek is érte.

A törvény szerinte nem a büntetésekről szól, hanem a megelőzésről.

A szintén előterjesztő Papcsák Ferenc is kiemelte, hogy a rendszert mindkét oldalról meg kell alapozni. Így ha például az általa vezetett Zuglóban – folytatta – megtárgyalják és elfogadják azt a szociális csomagot, amellyel megoldják, hová menjenek a hajléktalanok, hol étkezzenek, hol töltsék az éjszakát, akkor jogos elvárás, hogy ne legyenek az utcán.

“A problémát meg kell oldani, az emberek elvárják tőlünk, hogy tisztaság, rend legyen az utcán” – mondta.

A Fidesz végülis nem tesz különbséget, a hajléktalanokkal éppen úgy bánik, mint a közmunkával és éhbérrel fenyegetett munkanélküliekkel, és a sztrájkjogtól, a szakszervezetektől megfosztott munkavállalókkal, akiknek indok nélkül mondhatnak fel, illetve azokkal, akiknek összegyűjtött nyugdíját egyszerűen elvette és másra költötte.

A börtön ennek a szemléletmódnak logikus és szerves része, egyesek számára pedig a végállomása.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +20 ( 20 szavazatból)
Szárnyakat kell növeszteniük a hajlaktalanoknak, 4.9 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(41)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

41 Reader’s Comments

  1. Totális az emberi jogok semmibe vétele.Kívánom nekik azt az életformát,hogy legalább csak nyomokban is megtudják milyen élet az az utcán.
    Embertelen, minden humánumot nélkülöző banda!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  2. FideSS módi:
    Szegényedés elleni harc=szegénység (szegények) elleni harc!
    Araszolnak a nácizmus irányába, csak még egyelőre paraván mögött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  3. Sajnálom, hogy magyarnak születtem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  4. Amikor viszi a bank a házat és utcára kerülnek majd családok ezerszámra (mert senki sem járhat rosszabbul ) akkor már elhiszik hogy nem az elmúútnyóócéév hanem ez a tizennyolc hónap amit eltöltöttek a szeretett vezérrel az tehet róla ????
    Ja és még jól meg is büntetik mert semmije sincs!!!!
    Mire vártok még a tejjel mézzel folyóra ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  5. A magyar lakosság 1/4-e egyáltalán nem-, vagy késve tudja teljesíteni kölcsön törlesztését, ill közüzemi számlák fizetését. Európában csak Bulgáriában rosszabb a helyzet. Ott ez a szám 30%. A környező országok (volt szocialista országok) is jobb helyzetben vannak.
    Köszönjük a kedves nemzet(meg)vezetőnek, és a birka-, vakon gombot nyomogató, megélhetési frakciószövetség birkáinak és őket 2/3-ra emelő (mára már fölösleges) barmoknak.
    Ez korábbi adat és a “java” csak most jön. Még nem léptek életbe, ill még nem készültek el a további “nemzetmentő” törvények. Rokkantakat, nyugdíjasokat a másvilágra segítő, törvények. A dolgozókat (bérből és fizetésből élőket) a kilátástalanságba, nyomorba taszító törvények. A fiatalok jövőjét felszámoló törvények. Csak a Fidesz! SOHA TÖBBET!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  6. Kíváncsi vagyok, hogy ezután majd a templomban hogyan álszenteskednek, ájtatoskodnak.Esetleg meggyónják azt hogy a hajléktalanokat bántották, és a pap majd megtapsoltatja őket.
    A kereszténység nem ezt tanítja, de a pap is csak a választási kampányhoz kell nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  7. Elképesztő, hogy 1990.-től kezdődően, mindössze hat választási ciklus alatt sikerült a törvényhozásba juttatni a magyar társadalom legalját! Nem csak hogy korruptak, álszentek, aljasok, gyávák, cím- és rangkórságban szenvedők (“fel” nyalnak, “le” rúgnak), de még a minimális humanizmus sem szorult beléjük (általános viselkedéskultúráról, műveltségről – egyeseknél a helyesírás elemi szabályainak ismeretéről – már ne is beszéljünk!).
    Hogy kell a neten köpni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  8. Tragikus.
    -

    A diktatúrák mindíg Spárta-pártiak….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  9. Ellenzékben a Fidesz a gazdaság ellen (is) szónokolt, jellemzően politikai ellenségeit ostorozva az istenadta’ nép kizsákmányolásával, elárulásával, de amint befolyásossá lett barátai megsegítették, máris fordult a kocka, demagógiája az ország szegényeire irányul, hiszen tisztába van vele, a magyar mennyire csak a saját hasznát lesi, mennyire szereti másban keresni a bajok eredetét.

    Mint korábban írtam, nem szeretem a hajléktalanok látványát, szánalmas, és szomorú alakoknak tartom őket, de nem bűnözőnek, mint a rablókat, gyilkosokat. Életünk részei, mint ahogy a prostituáltak is, ezért sincs értelme fideszi módszerekkel fellépni ellenük, amely tökéletesen kielégíti annak a több ezer pártszimpatizáns selejtet, de ugye pénz és szakértelem hiányában semmit se ér.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  10. Egy társadalomnak kötelessége az elesettjeiröl gondoskodni. Emberi módon.
    Ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  11. szendam
    ” de még a minimális humanizmus sem szorult beléjük”

    Az egyik gyermekemmel időnként élénken vitatkozunk a mostani helyzeten.- Hála az égnek a másik már régen elhagyta ezt a földrészt. – Az ő véleménye hasonló a munkanélküliekről és lecsúszott emberekről mint a jelenleg hatalmat bitorló csürhének. Nem is értem honnan a frászból veszi ezt a sok hülyeséget és uram bocsá, aljasságokat. Szerinte a munkanélkülieket nem kellene segíteni mert nem akarnak dolgozni. -Neki még idáig nem volt ilyen problémája, de még lehet!- Amikor azt mondom, hogy a mostanra 3 hónapi ellátás után kikerülnek a rendszerből akkor mit csináljanak az álláspontja az, hogy keressenek munkát. Nem értik meg amikor elmondom, hogy ha az üres zsebembe kotorászok akkor nem fogok benne pénzt találni még a legnagyobb elszántsággal sem. Az ő társaságában sokaknak ez a véleménye. Nem Jobbikosok! Azt mondják, hogy a mostani világban csak úgy lehet megélni ha átgázolunk másokon. Szociális érzék bennük nulla! Ameddig ezt a felfogást nem verjük ki a fejükből addig ne is ábrándozzunk azon, hogy Magyarországon bármi is a normális emberi irányba változna.
    Engem valósággal megrémít ez a felfogás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  12. 1900 – Magyar Királyság = 1.5 millió koldus országa
    2011 – Orbanisztán = 3 millió koldus országa – ez fejlõdés, csak így tovább
    az idiótizmus útján a nemzet(félre)vezetõ Orbanillit
    követve a totális fasizmus felé.
    Orbanisztán = Európa szégyene!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  13. Avi!
    A Te gyermeked! Miért nem próbálod Magad átnevelni egy picinyt. Mondjuk néhány ékes történelmi példával, hogy hogyan jártak azok, akik csak a célt látták, tapostak is feléje mint tank a csatamezőn, aztán mire elérték vagy a “cél”-ról derült ki, hogy az nem az, aminek távolról látszott, vagy a “tank” robbant le de teljesen. De mindegy is: az ilyen törtetőknek mindíg is csupán irígység, árulás és gyűlölet lett a fizetségük – lásd a mi kis Törperősünk esetét, aki hamarost futni (ha nem, akkor ülni) fog, de nagyon gyorsan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  14. Szívszorító felvétel! Ha a szülő végképp nem tud gondoskodni a gyermekéről, akkor még mindig jobb ha gyermekotthonba adja, mint az utcán sanyargatja. Ehhez nincs joga még akkor sem ha önhibáján kívül került oda. Szégyen az országra, szégyen a kormányra és egész Európára. Magyarország a földönfutók, a koldusok országa lett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  15. Ha a képen látható gyermek egyszer felnő, Neki ki mondja meg, hogy mi annak az oka, hogy Ő nem tanúlhatott rendesen iskolába, miért nem kapott megfelelő orvosi ellátást és miért nem fogadják be semmijen közösségb, És Ő miért éhezett és éhezik, miért hátrányos helyzetű, Róla miért nem gondoskodott a társadalom, Miért nem segítette egyenjogúsághoz, tisztességes megélhetéshez, emberi méltósághoz, mért nem teljesülhettek csak azok a
    minimális feltételek …

    Neki ki mondja el, hogy az Orbán diktatúra aroganciája és nem törödömsége vezetett ide? Vagy a Szíjjártó félék még csak tudomást sem vesznek róluk!
    Kedves Fidesz és Tisztelt fideszes támogató polgárok! Ez a ti Szép “Új magyarország” ide vezetett a “fülkeforradalmatok” Ami nem volt más mint puccs és randalírozás … Szégyeljék magukat! Undorító!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  16. Azért most már ideje lenne elgondolkodnunk, hogy vaójában ebben az országban ki is a fasiszta? Talán a Jobbik egyedül? /Vigyázz, nem a jobbikot védem!/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. . “Mondjuk néhány ékes történelmi példával, ”
    Mondom gyermekemnek, hogy volt/van!
    -anya már fáj a fejem.
    -elhiszem, a gondolkodás néha fejfájdító.
    “Neki ki mondja meg, hogy mi annak az oka,”
    Senki, pária lesz hazánkban.
    “Bezzeg a mi időnkben” csak az nem tanult aki nem akart, és az nem dolgozot aki nem akart.
    Én mint volt államigondozott mivé lennék most?
    Tanulhatnék? NEM!
    A régmúltban nem egy iskolát elvégeztem. Kezdve a szakmunkával….befejezve a főiskolával.
    Gyermekem sem tudta volna az egyetemet elvégezni, ha a nyögdíj mellett nem dolgoznék. Hogyan tovább neki? Munkanélküli.
    Kasztosodik az ország.
    Átjárás, csak a gumigerincüeknek van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  18. jav.: dolgozott

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. JAVASOLOM: Orbán ételeinek ELŐKOSTOLÁSÁRA ezeket a hajléktalanokat alkalmazzák minimálbérért……..

    Orbánt nemzetközi bíróság elé kell állíttatni! 8 évét e programjának a tökéletesítésére fordította, vagyis a választás előtt KIDOLGOZOTT PROGRAMJA volt, de FÉL a VÁLASZTÓKKAL közölni, ócska, gyáva nyúl, aki behúzza a farkát, mielőtt csóválná a fejét……..

    Az EMBEREK BECSAPÁSA, választás előtti MEGTÉVESZTÉSE KÖZVESZÉLYES SZÉLHÁMOSSÁG, ezt tette Orbán, mert a rá szavazókat, saját szavazóikat sem informálta e nyomorba döntő terveiről!
    BÖRTÖNBE VELE!
    Nem hiszem, hogy nemzetközi szinten ne lenne valaki aki ezt az embert nemzetközi bíróság elé ne vihetné! – olyan egyszerűen ahogy fidesznyikék csinálják, indítványoznak és nem kell egyeztetni……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  20. sammy
    1900 – Magyar Királyság = 1.5 millió koldus országa
    mai mercevel merve, ez inkabb 4.5

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. Úgy néz ki hogy elérték amit akartak , világhírűek lettek .
    Róluk beszél az egész világ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. Avi,
    ne sajnáld, hogy magyarnak születtél. A gyökered megvan, még ha hiányos is!
    .
    Egy kis optimizmussal szeretnélek feltölteni:
    http://dunapart-cafe.net/index.php?page=showamusic&id=1087&catid=ma

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Ha a mellékelt fotón az én jövőt fürkésző profilom lenne a szégyenletes magyar törvények miatt, akkor ezzel a felirattal látnám el:
    Rettegek a hétvégéktől, mert utána újra kezdődik a hét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. Ugy nem lehet orszagot menteni, hogy kolcson nelkul majd elindul a gazdasag.
    Ugy nem lehet orszagot menteni, hogy a benne elok 70-szazaleka /akaratan kivul/ melyen a szint alatt el.
    Ez az orszag mindenkie, nem csak a jobboldali embereke, ezert joga van mindenkinek a munkahoz, a normalis megelheteshez es a nyugalomhoz!
    Akik most szorakoznak, otletelgetnek, sikerul-e vagy sem, azoknak van tartalekuk kihuzni addig amig valaki majd csak eltalalja mit kell tenni, viszont a tobbiek, a nagytobbseg ebbe belepusztul!
    Ez a kormany egy embertelen, feleloseget nem ismero, gatlastalan gyulekezet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. Egy jó példa OViék “szociális érzékenység”-ére:
    Még a Bajnai-kormány vezette be azt az intézkedést, hogy az elszabadult fűtésárak (távfűtés és gáz) miatt a családok mérete és jövedelmi viszonyai alapján változó mértékű ártámogatást ad. Ez idén lejárt, de Fideszék nagyhangon bejelentették, hogy a nagycsaládosok részére azt mindenképpen fenntartják.
    Egyik ismerősömnek három gyereke van és nagyon alacsony jövedelmű. A Bajnai-féle intézkedés következtében 16,5%-os árkiegészítést kapott, így az átlag 24 ezres számla helyett havonta csak 20 ezret kellett fizetnie.
    Az idén azonban már két alkalommal is volt gázáremelés (ezt Magyarországon egy központi hivatal szabályozza!), így az ismerős havi átlagszámlája kevés híján 30 ezerre ugrott.
    És mennyi a szociális támogatása?
    A szememnek nem akartam hinni, amikor megmutatta a számláját!
    Írdd és mond 67 (azaz HATVANHÉT!) forint HAVONTA!
    Mindezt úgy, hogy az idióta Gumicsízmás Kandúr a magának hozatott szja.-tv. következtében havi netto 500 ezerrel többet vág zsebre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. A hatalom Istentől való! Ha nmem tudnátok az Isten itt orbán. Orbán pedig nem ismer se alázatot, se könyörületességet, se szolidaritást. Hitler alatt sem voltak hajléktalanok a berlini utcákon. Számukra volt koncentrációs hajléktalanszállás. Börtön nincs, ahova a hajléktalanokat bezárják. A bűnözők is éveket várnak hogy jusson hely az áristomban. Kistarcsán már csak tábla őrzi a tábor emlékét, de Recsket újra meg lehetne nyitni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. 60-as 70-es években valami hasonló volt, nem volt “hajléktalan” az utcákon, mert gyorsan bezárták.
    Nos akkor merre fejlődünk ?
    Has így megy tovább vissza visz minket a gólya !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Erősen működik a legalja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Felháborító a fideszes képviselők SAJÁT MAGUKNAK MEGSZAVAZOTT 750.000 Ft-os fizetése, amelyet még kiegészítő munkáltatói járulékok is tetéznek.

    Mohó a FIDESZ-BAGÁZS! – szégyenük a nép szabad kirablása, így könnyen lehet magas lóról akár 150 000-re is büntetni egy szerencsétlen hajléktalant! – remélem 1-1 képviselő majd felvállalja 1-1 hajléktalanra kirótt büntetés befizetését, hát mégiscsak kellene valahogy szolidárisnak lenniük velük,
    DE EZEK? – NA, NEM, HARÁCSOLNAK AMENNYIT CSAK BÍRNAK.

    Orbánnak meg javasolom, hogy amit az ÉTELEIT KÓSTOLGATÓKNAK BÉRRE KIFIZETNEK, KÖLTSÉK A MILLIÓS NAGYSÁGRENDŰ é h e z ő gyerekek ellátására!
    Pofátlan ez a pasas, honnan jött…..??? elfelejtette, nem lehet elefelejteni, normális ember nem is tagadja meg a származását, a múltját, dehát ki itt a normális, ő? – tettei nem ezt bizonyítják,
    LE VELE, LEVÁLTANI, ELZAVARNI FELCSÚTI KIRÁLYI REZIDENCIÁJÁRA!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. A minap felszállt a metróra egy ötven körüli magas, jólszituált uriember. Öltönyt, nyakkendőt márkás nadrágot és cipőt viselt. Feltünt az öt szatyor, amit cipelt magával. Amokor leült velem szembe, akkor tudatosult bennem, hogy ajléktalan… A szívem szakadt meg… Azon gondolkoztam, hogy hogyan juthatott el idáig…ez bárkivel megtörténhet….lehet hogy én leszek a következő?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Asher Alexander megsértette a szabályzatot, kizártuk. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  32. NYUGODTAN KEZDHET MINDENKI KÉSZÜLNI AZ ORBÁN UTÁNI ÉLETRE, MERT A DILETTÁNS MEKK-MESTER BUKÁSA MÁR KARNYÚJTÁSNYIRA VAN!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  33. @ admin: miért zártak ki egy idős, holokauszt túlélő kommentelőt, ha szabad kérdeznem?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. Nem kell mást csinálni. a VIII ker. polgármesteri hivatal elé menjen 8-10 hajléktalan, hivják ki a blikket és amikor megjeleni a polgármester köpjék szemen. Amit kaphatnak érte nem több mintha beviszik őket mert a közterületen aludtak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. @admin:
    kérdésem nem költői jellegű volt, ezért várnám a válaszát, nevezetesen: miért zártak ki egy holokausztot megjárt idős embert a hozzászólók közül?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. Tisztelt Bat-yam,

    azért, mert gojozott. Itt sem zsidózni, sem gojozni nem lehet. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  37. @admin:
    Elvben egyetértek, bár szerintem nem kellene tőle olyan rossz néven venni, azok után amin átment. Tisztelt Admin, lehetne olykor szíve!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Kedves asher alexander, nem én voltam. És tiltakozom is! Addig “nem mosok kezet”!
    /archivum/kilakoltatasa_kozben_ugrott_ki_a_harmadikrol_e
    ÉS EGY KÉRDÉS: M E D D I G ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Kilakoltatása közben kiugrott a harmadikról egy férfi – szörnyethalt
    Kilakoltatása közben kiugrott a harmadik emeleti lakása ablakán egy férfi a főváros III. kerületében – tudta meg a HavariaPress.

    HavariaPress| 2011. november 17. |7 komment

    Cikk értékelés
    KommentekHozzászólok
    (max. 1500 karakter)

    darus | 2011. november 17. | 21:51:05

    Annak idején kiröhögték Kádárékat mert azt mondták hogy “legfőbb érték az
    ember”.Most bebizonyosodik hogy ők csinálták jól!A kisembereket is hagy-
    ták élni ,létezni ,nem kellett a végrehajtó elől a halálba menekülni.Az a
    kor sem volt hibátlan és bűntelen,de amit most művelenek Magyarországon az
    az aljasság netovábbja.

    Taskent | 2011. november 17. | 21:45:55

    Az aszfaltig.

    Shakespeare | 2011. november 17. | 21:41:10

    Meddig még EMBEREK? M E D D I G ????

    taliga | 2011. november 17. | 20:43:12

    A TASZ, meg a többi “nagyon” jogvédö csak specális esetekre hajt, van egy bizonyos hömérsékleti határ ami alatt nem mennek tüntetni, vagy milyen alapon válogatnak a megvédendö “páciensek” között…???

    Nyugodjék békében!!

    Gallicus | 2011. november 17. | 20:05:07

    Timót | 2011. november 17. | 18:20:18
    Kedves Timót! Ezt nézd meg. Itt volt a nol.hu oldalán.
    http://www.noltv.hu/video/4003.html
    Persze én csak párhuzamot szerettem volna vonni és jelezni, hogy kisegzisztenciákkal szemben bármilyen eszköz megengedett. Az igazi rablókkal szemben pedig senki nem jár el. Ott legyen nagy legény a szarházi végrehajtó. Pár milláért emberek halnak száz számra, hogy a mocskos nepper hozzájusson a rablott vagyonhoz. Ez egy bűnöző hálózat, ami az állami háttérrel működik.

    lombik | 2011. november 17. | 19:09:30

    Számolja valaki hányan lettek már öngyilkosok a kilakoltatások, a teljesen eladósottak, a munkanélküliek közül?

    Munkát, megélhetést, mert a 58.500 Ft-os közmunka bér nem elég semmire!
    Ha kaját vesz kilakoltatják, ha rezsit, részletet fizet éhen hal!

    Timót | 2011. november 17. | 18:20:18

    Gallicus | 2011. november 17. | 16:47:51

    “a Lidl áruházlánc, amely számilliókkal tartozik magyar vállalkozóknak. Itt miért nem foglalja le a végrehajtó a teljes árukészletet.”

    Ha figyeltél volna, (minden újságban megjelent), tudhatnád, hogy a Lidl fizetett, a vele szerződésben álló Gropius nevű fővállalkozónak, az viszont meglépett a kasszával, és nem adta tovább a vele szerződésben álló alvállalkozóknak.
    Akkor miért is kellene Lidl-nek még egyszer fizetni? Persze könnyebb őket megblokádolni, mert nem tudnak meglépni, mint a Gropius cég tulajdonosai.

    Akár milyen hihetetlen, a magyarok loptak a magyaroktól, és akik rosszul jártak, azok a németeken akarják leverni.
    Szerinted ez így jogszerű???

    propatria | 2011. november 17. | 17:54:56

    szegfűszeg

    Nem most kezdődött el. De az igaz, hogy valószínűleg folytatódni fog.

    Gallicus | 2011. november 17. | 16:47:51

    Ez az ügy kísétetiesen hasonlít S. Éva (51 éves) halálához. Ugyan annak a bírósági végrehajtó irodának a “felségterülete” a San Marco utca is. Mikor állítják meg már ezt a szadista őrültet, aki egyébként még dicsekszik is a módszereivel. A bírósági végrehajtókról új törvényt kellene talán alkotni. Ugyanis a magyar végrehajtói kar alulművelt, (csupán érettségihez kötött) miközben szakjogászi feladatokat kellene ellátniuk lehetőleg humánusan bánva az adósokkal. Miközben ezeket a kisegzisztenciákat a legdurvább módon letámadják, eközben a nagy adósok röhögnek a markukba, mint pl. a Lidl áruházlánc, amely számilliókkal tartozik magyar vállalkozóknak. Itt miért nem foglalja le a végrehajtó a teljes árukészletet. Miért ad az adósnak segítséget a rendőrség? Egyáltalán ennek az embernek az ügyében miért nem működött az október 15-e után életbelépett kilakoltatási tilalom? Vajon melyik nepper érdekében kellett megint meghalni egy embernek Császti úr?

    szegfűszeg | 2011. november 17. | 16:36:13

    nah ez a tortenet pont olyan, mint a libas, ilyen alapon orban viktort lehet hibaztatni szamtalan, kudarcot vallott ember eleteert…
    nagyon szomoru tortenet es gyanitom, ez csak a kezdet….szamomra az a legmegdobbentobb, hogy mig a kapitalizmus minden hatulutoje, szennye mar akadaly nelkul ataramlott az orszagbunkba, addig a pozitivumai meg a hatar kozelebe se jutottak…hogy is mennek a dolgok kedves politikus ura

    A III. kerületi San Marco utcai lakásnál csütörtökön délelőtt jelentek meg a végrehajtók. A lakásban élő 57 éves férfi a végrehajtás során kivetette magát a harmadik emeletről.

    A lezuhant férfi szörnyethalt, a kiérkező mentők már nem segíthettek rajta. A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a haláleset körülményeit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. Igen, követeljük vissza Asher Alexander urat!
    Tisztelt Bartus úr!
    Tulajdonképpen a zsidó is egy goy (nép), különbség csak annyi a goyim (népek)-hez képest, hogy a zsidó az Örökkévaló számára goy ehad (egyetlen nép) és goy kadosh (szent nép) – tehát bizonyos értelemben mindenki (legyen zsidó, vagy nemzsidó) goy – nem kellene ezt annyira zokon venni :)
    A “goy” pejoratívvá vált jelentéstartalmáért nem a zsidók a felelősek!
    Goyim (népek)! El kellene ezen is gondolkodni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. Kedves bat-yam,

    Asher Alexander egfyelőre átokszövegeket küldözget nekünk. Ez nem megengedhető viselkedés. Korrigálhatna, de ez nem az. Üdvözlettel, Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Kis országnak elég egy párt 2011. november 11. péntek | AN

Leszámolnak a kommunista utcanevekkel 2011. november 9. szerda | AN

Országjárásba kezdenek Orbánék 2011. november 4. péntek | AN

Rekviem az alkotmánybíráskodásért 2011. november 3. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos