Ronai and Ronai
AMERIKAI

Leszámolnak a kommunista utcanevekkel 2011. november 9. szerda 21:05 | AN Forrás: MTI-fidesz.hu

  • Hozzászólások(76)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Leszámolnak a kommunista utcanevekkel

Budapest – Roosevelt, a Köztársaság  és Moszkva után további kommunista utcanevek után folyik a hajsza. Nem ússzák meg az olyan ártatlanul meggyilkolt áldozatok sem, mint Sallai Imre vagy Rajk László. A fiatal kereszténydemokrata szeme éles, messziről kiszúrja a kommunista utcanevet. Külön website-on gyűjtik a fekete listás utcákat, már ezer bűnös utcát találtak.

Mint azt Stágel Bence kereszténydemokrata képviselő elmondta: “sajnos napjainkban is különös időutazásban vehetünk részt, ha az országban bizonyos közterület elnevezésekkel találkozunk. Stágel arról az időutazásról nem szólt, hogy a közterületeken egyeseket nem az tcanévtáblák, hanem az utcákon vonuló, nyilasokra emlékeztető csoportok zavarnak. Stágel hozzátette: “ezek az utcanevek a XX. századról szóló történelemkönyvek fekete lapjaira való nevek és fogalmak kellene, hogy legyenek”. Az országgyűlési képviselő beszámolt arról is, hogy a zsakutca.iksz.net honlapon gyűjtötték össze a totalitárius rendszerekhez köthető személyekről és szimbólumokról elnevezett köztereket. A módosítás 2012 július 1-jétől hatályos.

Stágel Bence felhívta a figyelmet arra, hogy a törvényjavaslat tartalmazza az általános illetékmentességet arra az esetre, amikor közterületi névváltoztatás miatt kell hatósági igazolványt  – például lakcímkártyát – kicserélni. Vagyis az adófizetőknek újabb jelentős pénzébe kerül, hogy ne a Sallai utcában, hanem a Wass Albert utcában lakjanak. Sallai Imre kivégzése ellen egykor Illyés Gyula és József Attila is tiltakozott, akikről köztudomású, hogy szintén kommunisták voltak, és csak idő kérdése, mikor kerülnek fel a listára.

Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, „az 1990-ben lezajlott változások csak félmegoldásokat hoztak”. Mint mondta, a demokráciában nehezen megy a változás, főleg akkor, ha a rendszerváltozás után sokan a helyükön maradtak az előző rendszer irányítói közül. Lapunk úgy tudja, hogy az előző rendszer irányítói közül a mai magyar közéletben Schmitt Pál köztársasági elnök tölti be a legmagasabb pozíciót, aki kormánytag volt a kommunista diktatúrában, és Orbán Viktor személyes választásaként köztársasági elnök a fideszes “demokráciában”.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az utcák elnevezései mellett számos közintézmény neve is „méltatlan a demokráciában”. Ezeket kell most végre megváltoztatni, hogy tiszta helyzetet teremtsünk – jelentette ki Csöbör Katalin. Hozzátette: ezzel is szeretnék jelezni, hogy a „nemzetközi szocializmus semmivel sem különb, mint a nemzeti szocializmus”. A nemzeti szocializmus eszméit azonban az a színház hirdeti majd hamarosan, amelynek élére a fideszes polgármester nevezett ki két hírhedt nácit.

Sági István fideszes országgyűlési képviselő elmondta, 2002-ben martfűi önkormányzati bizottsági tagként már azon dolgozott, hogy eltűnjenek a kommunista diktatúra emlékét őrző elnevezések a városból, ám akkor nem támogatták az ezzel kapcsolatos indítványokat. Emlékeztetett arra is, hogy 2009-ben “Vörös ködben a Tiszazug” címmel dokumentumfilmet forgattak a témáról. Bízom benne, hogy a mostani törvényjavaslat hatályba tud majd lépni, és végre megváltozhatnak ezek az utcanevek – emelte ki Sági István.

Baranyai Zsolt, a zsakutca.iksz.net honlap szerkesztője beszámolt arról, hogy több mint 1000 utcanevet gyűjtöttek össze, ezekből 500-at már meg is lehet találni a portálon. “Összegyűjtöttük  a neveket, az életrajzokat, a hozzánk beérkezett javaslatokat, és egy térképet is készítettünk, ahol bejelöltük az érintett területeket” – ismertette az eddig elvégzett munkát Baranyai. Alaposságuk biztató arra nézve, amikor a nevekkel végeznek, és az embereket kell majd összeszedni.

Baranyai Zsolt kiemelte, hogy Martfű vezetése úgy döntött, megváltoztatja a totalitárius rendszerekre emlékeztető utcák neveit, mert „belátták, hogy a településükre érkező látogatók visszatetszéssel, ellenérzéssel fogadják, ha lépten-nyomon a kommunizmust idéző, már-már kicsit komikus utcanevekkel találkoznak”. November 15-én a Lenin utcát Gesztenye sorra fogják átnevezni – emelte ki.

“Ha a lakossági igény találkozik a politikai szándékkal, akkor elérhetjük, hogy Magyarországon senkinek ne kelljen szégyenkeznie az utcanévtáblák és a közterületek elnevezése miatt” – húzta alá Baranyai Zsolt.

Újságírói kérdésre válaszolva Stágel Bence elmondta, a vatikáni enciklikákban megfogalmazott szubszidiaritás elvét követve szeretnék a helyi önkrmányzatokra bízni az érintett közterületek és intézmények új elnevezését.

A névirtásnak eddig áldozatul estek olyan kommunisták is, mint Roosevelt amerikai elnök, túl kommunistának találták a “Köztársaság” nevet és Moszkva városának neve is kommunista. Pozsgay Imre nem az, igaz, a kommunisták neveit egyelőre csak a névtáblákról húzzák ki, Orbán Viktor nemzeti konzultációinak tanácsadói közül nem.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +18 ( 20 szavazatból)
Leszámolnak a kommunista utcanevekkel, 4.1 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(76)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

76 Reader’s Comments

  1. Szeretném egy kicsinyt kiigazítani a cikket!
    Az Orbán-kormánynak nem Schmitt Pál azon tagja, aki a Pártállam idején a MSZMP-kabinet legmagasabb rangját/beosztását töltötte be!
    Ezzel a “címmel” ugyanis személyesen az első és második Ovidióta-kormány külügyminisztere, Martonyi János “büszkélkedhet”!
    Ő az, aki:
    - alig néhány nappal a Fidesz megalakulása UTÁN! lépett be az MSZMP-be (“kapuzárás-helyetti-pánik”?);
    - az 1988-89-es magánosítási folyamatokat, mint “privatizációs” miniszterhelyettes lebonyolította (ezt nevezte később mindenki, a Fidesz is, “rablóprivatizáció”-nak!)
    - 1990 után ennek ellenére az MDF-kormány egyik tanácsadója lett;
    - aki a Baker&McKenzie ügyvédi iroda budapesti társtulajdonosa lehetett a Horn-Kuncze, majd (külügyminisztersége utáni “alámerülése” idején) a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormányok idején;
    - aki személyesen közvetítői szerepet játszott (mint a fentebb nevezett ügyvédi iroda bp.-i képviselője és OV bizalmasa) R.S. Lauder és Orbán Viktor között tavalyelőtt lezajlott korrupciós, illetve zsarolási tárgyalásokon (nem Lauder zsarolta Orbánt!).
    Persze tudom, a Gojostolnak is volt ‘90 előtt “magas állami beosztása”, csakhogy Schelejt Pál ma NEM TAGJA az Orbán-kormánynak! … hivatalosan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  2. ” Ha a lakossági igény találkozik a politikai szándékkal, akkor elérhetjük, hogy Magyarországon senkinek ne kelljen szégyenkeznie az utcanévtáblák és a közterületek elnevezése miatt ”
    Én nem az utcanévtáblák és a közterületek elnevezése miatt szégyenkezek !!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  3. Mit erről a Stágel Izékéről tudni lehet:
    (Forrás: kdnp.hu/kdnp/parlamenti-frakcio/stagel-bence )

    Személyes adatok:
    E-mail: stagel.bence@parlament.hu
    Családi állapot: Házas, egy gyermek édesapja

    Tanulmányok:
    2006 – PhD abszolutórium (Kutatási téma: A társadalom környezeti információhoz jutásának joga)
    1999-2002 – Deák Ferenc Jogi Továbbképző Intézet – környezetvédelmi szakjogász képzés
    1997-2002 – jogász, Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar (summa cum laude diploma)
    1993-1997 – Budapesti Piarista Gimnázium

    Szakmai tapasztalatok, munkahelyek, civil kapcsolatok:
    2011 – Az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának tagja
    2010 – Az Országgyűlés Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának tagja
    2010 – Országgyűlési képviselő, KDNP frakció
    2010 – Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke
    2010 – Gyermek és Ifjúsági Alapprogram Tanácsának tagja
    2006 – Piarista Diákszövetség Felügyelő Bizottságnak elnöke
    2006 – Pázmány Péter Katolikus Egyetem JÁK dékáni titkár
    2003 – Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar Dékáni Hivatalának vezetője
    2003 – Corvinus Egyetem, Heller Farkas Főiskola, BME; környezetvédelmi jog oktatói munka
    2001 – 2002 – Bálint Ügyvédi Iroda

    Ösztöndíj, tudományos munkák, szakmai eredmények:
    2007 – Jogi szakvizsga
    2002 – VIII. Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferencia, I. helyezés
    2001 – 2002 – A környezetvédelmi miniszter környezettudományi tanulmányi ösztöndíjasa
    ……..
    A pasingernek tehát baromian nagy a tapsztalata a “kommunisták” terén, hiszen a rendszerváltás idején már LEGALÁBB TIZENEGY ESZTENDŐS lehetett! Így aztán persze teljes mértékben jogosult arra, hogy mindenféle dologról ítéletet mondjon. Az önéletrajzából egyébként egy született jogi zseni bontakozik ki. Hiszen alig egyetlen FÉL ESZTENDŐvel azután, hogy ledplomázott, máris a Dékáni Hivatal főokosa, három esztendővel később pedig már PhD.-s!
    IZÉKE tehát mindössze 8 esztendei diplomásság után … mindent tud!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  4. Hé smidt ur,vigyázzon a helyesirásra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  5. Drága “szendám”!
    Nehogy már valami rosszra gondoljon e gyors előremenetelt látván. Gondolja csak el milyen viharos gyorsasággal lett miniszter még egyetemi végzettségét be sem fejezve a jómodorú Deutch (Für) Tompika is. Azért ezt nehéz lesz überelni, bár a F….SS-t ismerve ők nem ismernek lehetetlent :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  6. A cikkben említett Csöbör Katalin (Fidesz) nacionáléja is megérne egy misét! Idézem önmagát:
    (Forrás: csoborkatalin.fidesz.hu/index.php?id_cikk=446 )
    “1965-ben születtem Miskolcon. A Zrínyi Ilona gimnáziumban érettségiztem és ezután két évet végeztem a Budapesti Tanítóképző Főiskolán. A Miskolci Egyetem kulturális antropológia szakán szereztem diplomát 2010. májusában.
    1986-ban kiköltöztem Franciaországba, ahol férjhez mentem. Férjem matematikus, két fiunk van.

    Franciaországban gyermekekkel foglalkoztam állami intézményekben és közben megszereztem az ehhez szükséges képesítéseket. 1994-ben a politikai változások hatására hazaköltöztünk. Ezután 10 évig egy textilipari vállalkozást vezettem Alsózsolcán.

    Politikai tevékenységemet hazaköltözésem után kezdtem, számomra természetes módon a polgári jobboldalon. Kezdeményezésemre és aktív közreműködésemmel 2005 elején megalakult a Fidesz alsózsolcai csoportja, amelynek vezetőjévé választottak. 2002 óta Alsózsolcán önkormányzati képviselőként is tevékenykedem.”

    2008-tól Borsod-Abaúj-Zemplén megye 01. számú választókerületének elnöke vagyok.
    2010. évi országgyűlési választásokon egyéni mandátumot szereztem.
    Az Országgyűlésben az Emberi jogi, kisebbségi civil- és vallásügyi bizottságnak és a 2002 és 2010 között és különösen 2006 őszén az állam részéről a politikai szabadságjogokkal összefüggésben elkövetett jogsértéseket vizsgáló albizottságnak vagyok tagja.”

    No a csajszi mindössze 21 esztendősen kilépett Franciaországba (mint a Rendszer Üldözöttje), ott (vagy még Magyarországon) összekapart magának egy férjet, mellette v.színűleg “bébisitter” lehetett. Osztán haza merészkedett (‘94) és 10 esztendeig varrónőket dolgoztatott … a szokásos honi “csúcsfizetés”-en. Persze “politizálni” is kezdett (persze a “jobboldalon), diplomáját pedig usque 45 esztendős korára szinte dátum szerint akkor sikerült megszereznie, amikor az Idiótána másodjára a Kormányrudat!
    Ez is egy nagy “komcsi-szakértő” lehet! Ugye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  7. az indián származású (író-kéz) álamfönk ismét aktív !!
    hú de megkönnyebbültem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  8. Csöbör Katalinhoz még annyit: egyike a “duplaköltségtérítéses” Fideszeseknek!
    (Forrás: http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/ujabb-bukta-a-feketepenzekkel-2048700 )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  9. Kedves feleim !
    Legyetek erősek , kapaszkoggyatok meg és aki áll üjjön le.
    Párizsban van mind a mai napig egy ” Sztálingrád-tér ” és a róla elnevezett metrómegálló , a tér alatt.
    Egyszer egy Párizsban hivatalos úton járó orosz politikus, mikor meglátta a névtáblát , megkérdezte francia kísérőit hogy miért hagyták meg ?
    A válasz a következő volt :
    ” Nekünk, franciáknak már Sztálin NEVE semmit nem jelent.Rég halott.
    De Sztálingrád egy olyan földrajzi hely neve , ahol a Vörös Hadseregnek először sikerült a náci fenevad gerincét megroppantani , reményt adva ezzel sok-sok millió franciának hogy talán megszabadulhatnak a náci terror sötét éjszakájától . És a franciák ezzel róják le tiszteletüket e hely és hős védői előtt ! “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (35 szavazatból)
  10. A szintén nagytudású közterület-átkeresztelő fideszes Sági Istvánról a saját bevallása szerint ezt lehet tudni:
    (Forrás: http://sagiek.hu/jeloeltjeink-bemutatkozasa.html )
    “1967-ben Hevesen születtem. Nős vagyok, feleségem tanító. Három gyermekünk született.

    1990-ben Szarvason növénytermesztő üzemmérnöki, 1993-ban a GATE-en, Gödöllőn műszaki tanári, majd 1999-ben a Műszaki Egyetemen, Budapesten közoktatás-vezetői diplomát szereztem. Diplomáim mellett közoktatási szakértői, EU projektíró-menedzseri, felsőfokú oktatási informatikusi, tenisz edző-, sportszervező-, menedzseri képesítéssel is rendelkezem.

    1986-ban növényvédő gyakornokként Tarnamérán, 1987-ben brigádvezetőként az átányi termelőszövetkezetben. 1990-93. között tanárként Tiszabőn, 1993-2007. között igazgatóként a mezőhéki Páldi János Á.M.K-ban dolgoztam. 2007-2010. októberig a Nagykörű-Kőtelek Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény főigazgatójaként dolgozom.”
    ….
    Maximálisan örülök, hogy miután az Orbán-Matolcsy kormány Magyarország minden gondját megoldotta, a kisebb kaliberű, de ideológiailag egyáltalán nem mellékes problémák megoldását három (Stágel, Csöbör, Sági) ilyen kimagasló szakemberre bízta!
    Hurrá!

    … és most injekciót!
    … szendamkéri!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  11. Mit mondhat Cs. Katalin férje , válás után , ( ami minden férfemberrel megeshet ) mikor kifosztja öt a szemfüles asszonyka ?
    ” Csöbörből gödörbe…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  12. -”latjatuc feleim sumutukel mik vogymuk! isa por es homu vogymuk”-
    modta mar az O-Magyar Mariasiralom is!!
    most is igaz,csak hozzateendo a vegere,-”..es homu vogymuk,hala az Fidesz nagy Ostobaiknak!!”-

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  13. Most néztem, hogy “Avi” 16:26-os és az én 16:35-ös hsz.-om közötti időszakban eltűntek a “Mínuszolók” (mind a kettő!).
    Már bocsánat, a trivialitásért, de én úgy szarom le ezeket a csak mínuszolgatásban megnyílvánulni hajlandó patkánykákat, ahogy az a Nagy Könyvben le vagyon írva. Azt is baromira leszarom, hogy mínuszolgatnak (mert ugyan ki a lóhimbát érdekli, hogy a lájk-gombok közül ezek az IZÉkék melyiket kattintják?!).
    Ami nagyon érdekelne (persze annyira azért nem “nagyon”), hogy mi a lófütyinek csinálják ezt az egészet?
    Önkielégítés? … ennek vannak élvezetesebb módjai is.
    Bosszú? … így?
    Szóval nem értem.
    Ha van véleménye, miért nem írja le? Ha pedig nincs, akkor mi a farkincának kattintgat? … de akkor mégis van nekije véleménye! … akkor pedig … lásd a bekezdés elején!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  14. Hmmm… az is lehet, hogy az a két minuszolo egy, csak két géppel és IP cimmel, és felmondtak neki az internet szolgaltatast, mert a minuszolas nem tul jövedelmezö tevékenység. De ez csak egy gondolat… Valoszinüleg véleményét csak a minuszolasban tudja kifejezni…
    Egyébként a harmadik sorodban van a megoldas!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  15. 2db.minuszoló mindig van, sőt,! több is,erről T.Admin tudna regélni.Gondolom a 9mm-t már beígérték, Smeisser, vagy Parabellum,egal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  16. Bocs, schmeisser

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  17. Holvanmár az MP-42 ?…múzeumba !
    Amióta Továris Káláschnikoff megajándékozta Oroszhon közreműködésével az Emberiséget a rólaelnevezettel .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  18. Geyza!
    az MP-(Maschinen Pistole)-40,es Nem 42!!
    amirol te irtal az a MG-(Maschinen Gewehr)-42!!abbol volt MG-38 kivitelben is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Úgy látom a fővárosnak, vagy a kormánynak maradt egy kis eldugott lóvéja, hogy már megint milliókat költsön utcák átnevezésére, nem így kell teljesen új várost építeni, hogy minden nevet átírunk, és azt se felejtsék el, hogy a fasiszták, és nyilasok felszámolását, az ország felszabadítását, a vörös hadsereg, és a Magyar Kommunisták együttesen szabadították fel, tehát voltak olyanok is akik a hazáért haltak meg, bár kommunisták voltak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  20. Én azt szeretném, ha Magyarországon minden utca Orbán Viktorról lenne elnevezve. Úgy különböztetnénk meg őket, hogy számozzuk. Ez lenne a legegyszerűbb. Ugye Nertársak és Nertársnők?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  21. szendam
    Gyanítom, hogy a minuszolás nem több, csak annyi, hogy “nem tetszik” az olvasójának. A plusz pedig = “tetszik” kifejezése.
    Választópolgártársaink jelentős részének annyira nem tetszik az igazság (a valóság, a tények), hogy undorodva fordulnak el, ha valaki megmutatja nekik. Az undortól teljesen elerőtlenedve csak egy minusz jelre képesek, de ezek a minuszok a beazonosítás vágyát fejezik ki. (Ha pontos beazonosításra lennének képesek, azonnal erőre kapnának, többen közülünk már a bitón himbálóznánk, na ott tele lenne keresztekkel az oszlopunk. Persze nem keresztényi lelkületük lenyomataként – tetszési index lenne az is.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. Lehet, hogy csak pillanatnyi aramszünet volt egyszerre a “két” minuszolonal és most visszakapcsoltak. Véletlen egybeesések. Dupla vagy semmi alapon minuszolnak. Tovabbi jo szorakozast.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Újabb javaslatom van legyen – ha már muszáj változtatni-:
    Mákvirág u, vagy Mákvirág tér (esetleg tööb is, sorszámozva)
    .
    Nem kellene cserélni mindenki ráismerne (arra). Micsoda
    takarékoskodási lehetőség korunkban. Igy talán
    kialakitanák a “nem”zeti együttműködést is.
    HISZEN Ő RÓLA VAN ELNEVEZVE!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Varga Mária
    Egyetértek. Virágozzék száz és ezer virág. Hunnia valamennyi utcája pedig viselje vitéz alsó- és felsőcsuti Dr. Orbán Viktor Mihály vezénylő tábornokunk szent nevét. A számozásnál kéretik a választási vereségek évszámát, valamint a 13-at kihagyni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  25. Magukkal számolnának le!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. Kitűzőm aNemzetiKOKÁRDÁT !! Csinálok egy táblagyárat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Kis országnak elég egy párt 2011. november 11. péntek | AN

56 mai hősei 2011. november 5. szombat

Országjárásba kezdenek Orbánék 2011. november 4. péntek | AN

Rekviem az alkotmánybíráskodásért 2011. november 3. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos